Strategii naționale

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii

Strategia națională

Campanii în perpetuum mobile
Se apropie toamna, după ea iarna și ca acu intrăm în campania –oficială – pentru alegeri. Spun oficială, pentru că cealaltă, reală nu se termină niciodată. Grație decalării alegerilor prezidențiale de cele locale și cele parlamentare, practic o ducem din campanie în campanie, mai ceva ca la 77. Pe baza acestei derulări a manevrelor politice, practic politicienii nu mai au timp să mai respire, nu mai știu când să o lase mai moale cu șpaga și când să bage viteză, pentru că oricând poate apărea un dosar nou sau un procuror necunoscut… ca înregimentat și de aici iar șpăgi dar de data asta date, nu primite, ca să poată rămâne în cărți.
Cine spune că pe vremea lui Băsescu s-a bătut recordul la afaceri cu justiția și DNA-ul s-a grăbit, necunoscând ce va urma. Băsescu pe lângă DNA și ANI mai avea și alte metode, mai invita la o bere, mai înmâna palmat un bilețel la investire, mai apărea la o agapă europeană cu niște hârtii semnate la ceas de seară, mai anunța pe post pe câte unul că ”nu e bine” sau că începe să devină mic, ce mai, până la DNA mai primea omul ceva semnale să o lase mai moale sau să schimbe macazul, nu era săltat cu cai mascați neavertizat, decât dacă ieșea pe post cu filme cu minori caftiți în campanie electorală. Acu vremurile s-au împuți(na)t, planeta se grăbește, războiul bate la USA, partenerul strategic nu mai are timp de șușanele așa că totul este permis, Cotroceniul are liber la justi.. ficare.
Deși nimeni nu recunoaște oficial, ușor- ușor, cu ajutorul lui Koco , Ponta e scos din cărți, la guvern i-a luat locul Oprea, cel care nici nu mai are cărămizi cu care să se bată în piept de dragul interesului național, la partid Dragnea, în familie socrul își schimbă și el fotoliul din odaie sau cameră, ce să o mai lungim, izolare pe toată linia. Asta e pohta ce a pohtit Iohannis, căderea lui Ponta, că după asta totul e simplu, șobolanii vor fugi singuri, unii de teamă alții la cașcaval.
Fixativ și renașterea
E mai mare râsul să îl vezi pe Fixativ vorbind din nou despre o nouă doctrină a UNPR, cu ochii aruncați în sus și colțurile gurii lăsate în jos. Acest tic al lui trebuie neapărat să intre în cartea recordurilor, nu știu dacă mai poate cineva să privească sus și să vorbească jos ca el. După atâția ani de stat prin guvernele țării și miștocărit ideea de securitate națională, interes național, armată,iată că pe 18 August domnul Oprea se trezește brusc , ca și cum până atunci nu ar fi existat, ca și când atunci s-ar fi născut, și ne explică ce vrea să facă partidul lui pentru țară. Și vine domnul Oprea cu o strategie și politică a UNPR ca și cum partidul său ar fi un nou născut care acuma a făcut ochi și a văzut dezastrul în care se află țara și a scos sabia să o salveze. Și vorbește domnul Oprea cu atâta patos despre renașterea națională, funcționarea statului, rolul României în lume funcționarea economiei și noul stat social de parcă până acum nici usturoi nu a mâncat și nici gura nu îi miroase.
Când vorbește despre renașterea națională, bineînțeles că domnul fixativ are în vedere familia și natalitatea. Pentru el termenul de renaștere are legătură neapărat numai cu copii, cu înmulțirea, probabil cu procesul de fabricație, pentru că el nu poate concepe renașterea decât ca o re- naștere. Mă mir că nu a vorbit despre reîncarnare pentru că și reîncarnarea este tot un fel de re-naștere. Atâta îl duce capul, atâta spune. Mă întreb ce ar răspunde dacă cineva l-ar întreba despre curentul renascentist în artă, probabil ar spune că se referă la reprezentarea nașterii lui Hristos. Ar fi de râs dacă nu este din păcate de plâns, pentru că acest individ care nu vede renașterea națională decât ca pe un proces anatomo-biologic, va fi urmașul lui Ponta la Victoria iar partidul său este singurul partid care la această oră se știe că va fi la guvernare indiferent cine va câștiga alegerile grație stilului dual și parșiv al președintelui său. Vă dați seama unde va ajunge această țară cu turistul Iohannis la Cotroceni și Oprea la Victoria, după ce armata țării a ajuns sub 20% capacitate operativă și este incapabilă să își apere granițele la această oră? De fapt limitele domnului Oprea au mai fost definite odată pe vremea când fiind ministru al apărării, întrebat fiind dacă a fost prin teatrele de operații prin Afganistan, unde ne mureau soldații pe capete întru apărarea intereselor americane, a răspuns că el este general de justiție și va merge acolo când vor fi probleme de justiție. De unde nu e nici Dumnezeu nu cere.
Ponta jianul Haiducul
Dar nu numai el se ocupă de gargară. Domnul Ponta cel cu piciorul, mai dă și el din picioare cât să vadă dușmanii că mai mișcă, și din gură cât să vadă aceiași dușmani că mai are dinți. Aflat în incapacitate de plată după ce a ajustat substanțial veniturile demnitarilor ale parlamentarilor cu foncții și a le președintelui, în speranța că dacă îi finanțează călătoriile Santa Klauss va uita de demisie, domnul Ponta scoate pe gura slujitorilor personali cele mai aberante propuneri legislative. După ideea vinderii gradelor militare prin așa zisa lege a sponsorizării armăsii, iată că o altă lege tembelă face ochi, aceea a legalizării șpăgii pentru medici. Nefiind în stare să dea bani sistemului sanitar domnul Ponta prin slujbașii săi este gata să dea medicilor dreptul să primească oficial șpagă, pretinzând că aceasta va fi primită numai după îndeplinirea actului medical ca o ”recompensă” dată de cetățean celui care a jurat să îi salveze viața. Propun ca jurământul acela al lui Hipocrate să fie schimbat și să se numească jurământul lui Hipoșpagă și să înceapă așa :”Jur pe Ponta Il Dottore, pe Oprea Juristul, pe Buldog și pe Iohannis, și pe toți senatorii și deputații scrântiți la cap din Parlamentul României pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă plătesc bolnavii și națiunea:..” Fiind incapabil să redea cu adevărat celor din învățământ și medicilor drepturile câștigate în instanță sau pe care le merită pentru munca lor, domnul Ponta aruncă această sarcină în spinarea cetățenilor inițiind legi prin care legalizează șpaga și ciubucul, mita și obținerea de titluri și grade militare nemuncite, necuvenite, așa cum și-a obținut și el titlul de doctor. La ce altceva te poți aștepta de la un plagiator decât la legalizarea obținerii de bunuri necuvenite?
Ponta jianul Zapciul
De dragul păstrării scaunului,  domnul Ponta se proclamă Iancu Jianu Haiducul dar de fapt acționează ca zapciu, pentru că pentru a avea bani de dat toaletelor primei turiste a țării, a micșorat norma de hrană a militarilor, celor pe care o să îi trimită să lupte în Ucraina spunându-le că o fac pentru binele fraților moldoveni așa cum a declarat că face Moscheea neamului musulman din România dar de fapt era comandată pentru refugiații din Siria și aiurea care nu vor fi lăsați –la ordin – să ajungă în Mutherland fiind dirijați de gardul unguresc – construit și el tot la comandă străină-către pământurile călcate de atâția migratori. De fapt nu e prima oară când domnul Ponta își ”miluiește” armata în felul acesta. Pentru cine a uitat, celebra lege ”reparatorie” 241 dată cică pentru a îndrepta o nedreptate făcută pensionarilor militari de Boc, a comis o altă nedreptate blocând pensiile acestora pe perioadă nedefinită, până ce practic își plătesc singuri prin rețineri și neindexare toți banii pe care Ponta se laudă că i-a dat. Această lege a fost ceva de genul: ”Bă Costică, hai la mat că îți fac cinste, dar nu am bani, dă tu, că ți-i dau eu înapoi când oi avea, dar ai de așteptat.”
Tot pe principiul ăsta s-a clădit și noua lege a pensiilor militare care numai reparatorie nu e și care exceptând faptul că poate fi avantajoasă pentru cei care vor ieși la pensie din 2016, nu aduce practic nimic bun celor deja pensionați, mai ales celor pensionați înainte de 2011, pentru că aceștia vor vedea recalculare și actualizare când își va vedea Ponta nepoții la pensie. Asta ca să nu mai spun că până și recuperarea banilor reținuți pensionarilor militari între 2011-2013 se vor achita la sfintele calende, mulți din cei care acum speră la ei ne mai apucând să îi numere. Interesant este ca această lege a pensiilor militare va intra în vigoare-deși este deja votată și promulgată și nu implică cheltuieli bugetare-abia în 2016, dar legile măririi salariilor protejaților din administrație, Parlament și Cotroceni care prevăd cheltuieli suplimentare la buget au intrat deja în vigoare, cu bani din norma de hrană a militarilor. Așa face dreptate Ponta. Până la capăt.
Reinventarea popoarelor migratoare
Acum popoarelor migratoare li se spune emigranți și nu mai vin de capul lor, sunt dirijați cu un scop anume de cei care îi vor folosi pe post de teroriști pe unde va fi necesar. Vă dați seama cum va trece legea Big Brother prin Parlament după ce vor adăsta câteva mii de musulmani pe plaiurile Mioriței? Ca rachetele rusești spre Deveselu. Deci iată că strategicul, prin împingerea prietenilor din ISIS în România împușcă mai mulți iepuri: înregistrează orice mișcare a ”fraților” mai mici care nu vor putea nici să strănute sau să râgâie –dacă vor mai avea după ce- fără știrea unchiului Sam, și pun un ghimpe mare ca un arici care se poate rostogoli oricând la comandă, ca și acum, ori spre Est, ori spre Vest, după cum vor dicta interesele celor care îi euromânizează acum. În tot acest joc, conducătorii României joacă rolul lui Iuda discutând despre interesul național și iubirea de frate când de fapt urmăresc interesul personal și atâta tot. Se va găsi cineva, cândva să condamne acest act de trădare și să redea România românilor, sau se va naște o nouă populație minoritară care se va înmulți mai repede decât țiganii și maghiarii la un loc iar în 100 de ani România va deveni un nou Kosovo, dar nu doar în câteva județe ci la nivel național? Vi se pare  o ipoteză aberantă? Păi dacă am reușit să ne ”romanizăm” și ”latinizăm” să ne ”uităm” limba și obiceiurile  după doar 165 de ani, fără internet, fără televiziune, fără moguli cu cipilică pe cap, fără propagandă, fără Big Brother,  deși Dacia a fost ocupată doar în procent de 14% din teritoriu, cât credeți că le va lua noilor colonizatori-migratori sprijiniți de cea mai mare poliție a lumii să ne musulmanizeze sau mozaicească având la dispoziție toată tehnica de îndobitocire în condițiile în care sentimentul național a fost înăbușit total, ne-am umilit și scos din istorie Eroii și ne-am declarat trădătorii eroi naționali fără să cârtim, am acceptat la conducerea țării și a serviciilor secrete toți alogenii și le-am dat voie să ”își ia țara înapoi” apoi să o ia la mișto, fără a schița un gest? Văd cu stupoare cum românii privesc ca la un serial cu Bahmu și Prigoană cum se întâlnesc și discută despre strategia de apărare a țării, domnii Iohannis, acest Johny Walker care vrea să străbată toată lumea pas cu pas, Oprea trădătorul de profesie, Dușa, ministrul cârpaci și Maior, care de pe poziția lui de ambasador ar fi trebuit să reprezinte interesele României în SUA, nu ale SUA în România. Pentru cine crede că Maior a fost invitat să participe la această discuție așa pe post de outsider, menționez că de fapt el a fost vioara întâi pentru că a adus direct din capitala Statelor Unite ale SUA cuvântul necenzurat și nestenogramat al fratelui Obama. De când cu Snowden,  Big Brother nu mai are încredere în nimeni și transmite mesajele capitale pe cale orală, fie că îl cheamă la ordin pe destinatar fie că îi trimite porumbel voiajor cu mesaj direct.
Atenție la Munaf
Odată cu Maior a venit și Munaf. Nu îmi vine să cred: Un  cetățean SUA, este dat pe mâna unui sistem juridic și corecțional cunoscut ca fiind cel mai prost din Europa? Nuuuuuuuuu așa ceva nu se poate după ce ai chemat în țară și ai achitat un soldat beat care dă cu mașina peste oameni nevinovați. Aici este ceva nu putred ci de-a dreptul împuțit și cine crede că Munaf a fost adus pentru plăti pentru ”răpirea” jurnaliștilor ori pentru  a-l băga la zdup pe Băsescu se înșeală. Băsescu poate fi băgat la zdup pe viață  și fără Munaf dacă se vrea, dar mă îndoiesc că se vrea. Aducerea lui Munaf în România are cu totul alt rol și Maior știe asta. Maior nu a venit în țară ca să asiste la lucrările unei Academii inventate pentru a da titluri politicienilor, el a venit cu ordine clare, precise și mai ales care se doreau necunoscute de către urechile altora. Dar mă îndoiesc eu că în România, unde unui vânzător de neam i s-au dat înapoi domenii și castele, că tot fu 23 August, este ceva ce nu poate fi vândut. Sau cine știe, poate nici ursul nu este străin de acest joc.
În loc de concluzii:
Nu pare nimănui ciudat că prea s-au aglomerat acum prea multe pe capul bietei țări? Ia să numărăm: greva din transportul aerian, cererile salariale ale doctorilor, viitoarea grevă din învățământ, criza migratorilor, desantul NATO, Circul Munaf și cine știe câte or să mai apară până la sfârșitul anului. Vă amintiți ce exersau călărașii americani prin baza Mihail Kogălniceanu acum câteva luni? În nici un caz mersul în buiestru. Revedeți ca să nu uitați și mai ales să nu vă mirați.
http://www.politicaromaneasca.ro/gabriel_oprea_presedintele_unpr-24146
http://www.mondonews.ro/gabriel-oprea-strategia-nationala-de-aparare-calea-prin-care-putem-realiza-o-cultura-de-securitate/
http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/05/15/marsul-cavaleriei-si-drumul-pierderii-sentimentului-national-9166

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Strategii naționale

 1. Basaru

  Superb articol

 2. D.Ober.Man

  Din cauză de tic: Oprea, zis și „GURĂ CU ZĂBALĂ”.Oooo, prrrrea din cale-afară! Că tot nu exersează mersul în buiestru trupeții americani aclimatizați la MK și acum altoiți la Cincu, Deveselu, Smârdan si nu numai.

 3. pontonieru ion

  O mare nedreptate patronata de Ponta si Oprea Legea 241 Nedreptate mare pentru militarii sacrificati in floarea varstei, militarii disponibilizati. Dupa ce Basescu, Boc Seitan Si Udrea au furat din buzunarul lor printr-o legea nedreapta, Ponta, Oprea si Dusa s-au complacut in aceasta mizerie si nu au mai acordat drepturile cuvenite acestei categorii de fosti militari care au servit ca toti ceilalti cu devotament Tara si dintre care multi au pus umarul la integrarea ei in randul tarilor Nato. Este o rusine ca dupa ce un grup de conspiratori au reusit sa ticluiasca o lege inventand „pensii nesimtite” si o imaginara criza( nu aveau de unde sa mai fure, vezi retrocedarile frauduloase), dupa ce au ajuns la puteresi cu sprijinul pensionarilor militari cei de mai sus s-au ascuns in spatele unei legi numite de ei reparatorie dar care perpetueaza furtul. Domnule Ponta, se fura si astazi din pensia mea, domnule Oprea, ai fost militar, nu-i mai ajuta sa ma fure, domnule ministru, vreau si au sa beneficiez de indexare ca toti pensionarii acestei tari, VREAU SA AM ACELEASI DREPTURI CU EI. Domnilor Ponta, Oprea, Dusa, OPRITI FURTUL DIN PENSIILE DISPONIBILIZATILOR!

 4. ionescu

  Un cetățean SUA, este dat pe mâna unui sistem juridic și corecțional cunoscut ca fiind cel mai prost din Europa? Nuuuuuuuuu așa ceva nu se poate după ce ai chemat în țară și ai achitat un soldat beat care dă cu mașina peste oameni nevinovați. Aici este ceva nu putred ci de-a dreptul împuțit ……nu doresc sa redau ce a scris dl Neacsu dar acelasi lucru l-am gindit si eu cind l-au adus pe Munaf,pe un pirlit de soldat,l-au facut scapat ……si totusi ce ar fi de facut?!Cind esti inconjurat de tradatori,cum faci sa te descotorosesti de ei si sa poti face ceva bine pentru tara asta?!Sa se adevereasca profetiile lui Arsenie Boca?!? MERITAM O ASEMENEA SOARTA?De fapt se spune ca atunci cind o duci bine,trebuie sa faci ceva ca sa o duci rau,confortul leneveste spiritul…..dar la romani s-a atrofiat de tot…cred.

Statistici T5