Codul ambiţiilor

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

nastere

Orgasme prelungite
Doamne ce bucurie mare ce orgasme prelungite pe conducătorii partidelor şi grupurilor parlamentare care au reuşit să împace şi capra şi varza lui Dinescu adică şi pe Ponta şi pe Iohannis şi să arate românilor că acuma în prahul invaziei arabe declanşate la cererea şi cu ajutorul celor care au finanţat primăverile arabe, România a pus-o de consens, adică viol acceptat cu împăcarea părţilor şi recompensarea părinţilor.

 

Aceeaşi Mărie cu altă pălărie
După lupte seculare în care părţile, adică opoziţia şi puterea s-au făcut de râs pe rând, fiecare pe sine nu una pe alta, iată că au reuşit să treacă pentru a doua oară prin votul Parlamentului, aproape acelaşi parlament pe care îl prezidau pe vremuri Geoană sau Anastase cu aproape aceeaşi oameni dar în mod cert aceleaşi obiceiuri şi pretenţii, aproape aceeaşi lege pe care îşi scoteau ochii acum o lună şi pe care domnul Iohannis acest “alt fel de preşedinte” cu alt fel de procese, alt fel de case, alt fel de vizite, alt fel de toalete, alt fel de îngâmfare, alt fel de dormitor şi alt fel de sictir la adresa românilor, a trimis-o la refăcut Parlamentului aproape aceeaşi lege cu modificări invizibile a fost ecluzată de acest dinosaur politic, Parlamentul României.
Doamna Gorgiu noua muză cotroceană mai avea un pic şi ţipa mai ceva ca Oana Mizil în chinurile facerii, în momentul naşterii noului cod fiscal care de fapt aşa cum spune şi domnul Dragnea este acelaşi cu cel născut şi prin Iunie şi votat de aceiaşi oameni care după ce domnul Iohannis l-a respins la ambiţie numai ca să aibă motiv să se ia de Ponta şi de guvern şi abia apoi a căutat motive de respingere, au sărit cu gura că este un dezastru. Acest dezastru a fost re-votat acuma după ce i s-a scos un procent de la reducerea TVA. Cine vrea să vadă cum se manifestă doamna Gorgiu în momentele de intimidate, să o urmărească vorbind despre noul cod fiscal votat” aşa cum a vrut preşedintele “ adică cu 20% reducere TVA în loc de 19% în 2016. Pentru acest procent a fost nevoie de tot acest circ şi amânări şi “negocieri”.

 

Ambiţii

Practic  Iohannis a vrut să arate că el face ce vrea în ţara lui, Oprea că poate oricând să joace sârbu cu Ponta şi învârtita  cu Iohannis, iar Ponta că până la urmă iese tot cum vrea el, pentru că nu îi va fi greu, dacă rămâne la guvern, ca după ce legea e votată să schimbe un articol cu ordonanţă de urgenţă şi să îl lase pe Iohannis cu buza umflată. Dar Ponta  poate ceda fără probleme acel 1%, căci  Iohannis a modificat de dragul modificării, nu pentru că ar fi contat ceva.
Şi uite aşa toată lumea e mulţumită, habemus codus, opoziţia şi puterea şi-au dat mâna iar Iohannis se laudă că toate astea i se datorează lui, că cică “în aceste primele luni ale anului 2015 consultările au devenit o prioritate”. Păi cum să nu existe consultări şi consens când în aceste prime luni ale anului 2015 s-a votat mărirea indemnizaţie pentru parlamentari, un adaos la pensie de 1000 de euro, mărirea salariului “ aleşilor aleşilor neamului”, modificarea “CPP pe înţelesul, dar mai ales placul tuturor… parlamentarilor” şi alte beneficii şi se va vota şi mărirea salariilor bugetarilor de care vor beneficia şi cei care prin alte legi şi-au mărit doar propriile salarii, pentru că doar şi ei sunt bugetari nu ? Cum să nu fie consens şi să nu asistăm la orgasme multiple în rândul clasei politice?
În fapt am asistat la un circ de prost gust în care cetăţeanul plătitor de impozite,taxe şi amenzi ori de câte ori se trezeşte câte un ales cu degetul abia scos din nas, ridicat pe sus,   este veşnicul păcălit.  Am asistat practic la un război al ambiţiilor personale în care fiecare a vrut să arate că el e mai tare, dar strigând fiecare că o face de dragul interesului naţional.

Ponta nu minte, doar nu îl mai interesează 

Domnul Ponta a reuşit marea performanţă de a nu-şi vota propriul cod pe care propriul guvern se laudă că la clocit, deşi la un moment dat,  în plin scandal, a recunoscut că de fapt este codul trecut în programul de guvernare al USL, iniţiat de liberali.Întrebat de ce nu a venit să îşi voteze codul, domnul Ponta a răspuns – negăsind altă rimă- că l-a mai votat odată, în Iunie, dar a uitat de fapt că în Iunie era cu picioarele ridicate de la sol şi nu era nici măcar în ţară. Aşa e când încerci să te dai spiritual şi dai răspunsuri la plezneală doar aşa ca să te dai şmecher. Unii au sărit să spună că domnul Ponta minte, dar aici nu a minţit. Dacă ar fi fost o minciună, nu ar fi fost grav, toţi ne-am obişnuit cu minciunile lui, mai puţin doamna Cristiana Anghel, dar el acuma nu a minţit, pur şi simplu nu a mai ţinut minte, a răspuns ca să scape de clenci, aşa golăneşte, cum a răspuns Băsescu  că a fost la spital pentru că a băgat băţul în ureche invers.  Asta este un semn că pe domnul Ponta nu îl mai interesează ce spune, nu îl mai interesează perspective, el vrea să scape de moment, nu mai este atent la ceea ce face ş ice spune.

Este un semn că a obosit sau doar că având în vedere perspectivele destul de sumbre, de pierderea şefiei la partid, chiar şi la guvern şi poate chiar pierderea libertăţii pentru care procurorii DNA se luptă din greu, nu îl mai intereseată ce spune sau ce face, toate celelalte au devenit fluştiucuri? Poate şi una şi alta, însă cert este că asistăm la un proces al guvernării decadent, din ce în ce mai lipsit de consistenţă o atitudine de miserupism şi miştocăreală singurul obiectiv pentru putere şi opoziţie fiind guvernarea în momentul alegerilor. Toţi sunt în stare să accepte orice, să renunţe la orice, să se pupe, să se injure, să se spurce- deşi nu mai e cazul sunt toţi la fel de spurcaţi deja de propriile acte- singurul lucru care contează este cine organizează alegerile viitoare. Eu cred că le va organiza Oprea. După el, potopul.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Codul ambiţiilor

 1. octavian martin

  Marine, vezi ca ti-o iei! E pe aici unu’ zis Ionica (poate-l cunosti … poate nu) care scrie la comentarii … mai mult decat ai scris tu in „articolul de fond” … desi nimeni nu-l baga in seama. Daca te iei de Iohannis si-l critici asta te tunde! Precis te va acuza ca te uiti prea mult la TV si te lasi influentat! Si, in mod sigur, presedintele e omu’ care tace si face! … sau invers?!

 2. Tavi, dar nu il lasi ? spune si el ce crede , apara pe cine vrea, atata timp cat o face decent, nu am nimic cu el.

 3. ifrim

  Superb:Viol acceptat cu impacarea partilor si recompensarea parintilor,Alinuta tipand precum Oana Mizil in chinurile facerii, colonele iei pe ascuns suplimente nutritive?

 4. ifrim

  Intre matrozu parpanghel cel chel si Klauss six hause o prefer pe Daniela Crudu!

 5. octavian martin

  Auzi ma Marine! Apropo de aia ca nu-nteleg io multe chestii … De, poate nu ma duce capu’! Vazui azi pe la pranz, in reluare, ceva interviu de aseara de-alu’ Baselu. Ceva cu refugiatii … cre’ca o fi citit articolu’ ala al meu. Zicea ca vin aia din Afganistan, din Eritreea … n-o precizat si din care judet … o mai zis ca astia sunt suniti, siiti si alte alea. Propozitia pe care io nu am inteles-o suna asa … citez: „eu, ca fost lider european, tratez problema asta …”. Ba da-ma dracu’! Cand o fost asta lider european? Cand se plimba, la „Bruxel”, cu mainile-n jeburi printre invitati si nu-l baga nima-n seama, nici macar soferii? Sau la sfarsitu’ primului mandat cand o batut palma cu tiganii lu’ Bercea Mondial? Sau dupe aia cand il coordona (telefonic) pe Blejnar si pe altii din statul de drept? Daca nu pricep … asta e!

 6. @Ifrim, hai ca am inteles ca daca ar fi sa dai, ai prefera-o pe Daniela Crudu, dar totusi daca ar fi sa primesti de la cine vrei, de la matelot sau de la mut, ca asta nu ai spus ..

 7. ifrim

  Ozosep, mozosep nem tu do romano ,din unghi de la mine nu pircepem ce vrea sa zice don colinel !

 8. @Tavi
  Mai , nici io nu pricep ce nu pricepi tu … Adica cum, Matelotul Universal acest Popeye european inventatorul liftului cu doua picioare, s-a incuscrit cu Mondialul doar spre sfarsitul carierei? Nu nene, spre sfarsitul carierei am auzit noi, ca el desfasura contracte de recoltare a fierului vechi cu mult inainte de a se imprizoniera Felix, numai ca nu s-a batut moneda. De fapt Bercea l-a ales de nanas pe Mircica tocmai pentru ca tRAIANEL i-a fost un bun dealer de fier vechi prin portul maritim Constanta, ca nu era fraier dragasaniul de el sa il puna nas asa de pomana, pe ochi frumosi. Deci mai intai fratii au dat ceva contracte de dezmembrare mondialului. Acesta drept recompensa si multumit l-a ales nas convins fiind ca de acuma a rupt-o in fericire. Avand legatura deja astabilita l-a durut in duda de opinia justitiei si dadu cu sisu in nepotsu convins fiind ca nu il mai aitinge nimeni. Nasu s-a frecat pe maini si a cerut spaga stiind ca balaoachesul va plati in contul increderii capatate cu fierul vechi. Asa s-a si intamplat, finul a sarit la cap si a luat-o in freza. Vazand ca a fost pus pe butuci Mondialul, invatat de dusmanii fratilor a trimis copchii cu fire pe ei sa vorbeasca cu Mircel despre banii dati degeaba, dar asta dupa ce s-au fript, ca sa il aiba si ei cu ceva la mana, si sa isi ia banii. Fratii nestiind ca Modialii au avut cravate echipate cu gandaci si stiind ca Koco le sunt fideli nu au cedat si de aici toata istoria. Pana la urma Bercea isi va face pedeapsa conform legii, fratii vor fi doar incvinuiti dar niciodata condamnati si uite asa vom mai bifa o victorie a justitiei impotriva dreptatii. Alles klar das komisar? Acuma, dupa ce ai strabatul toata marile si oceanele lumii, dupa ce ai facut 60000 de dolari din bisnita, dupa ce ai incendiat un vapot si ai scapat nevatamat, dupa ce ai facut pierduta a patra flota comerciala a lumii, cum dracu sa te sperii de un amarat batut de soare si sa nu te crezi mare lider european? Pai Atilla a nenorocit mai putini oameni la viata lui, cateva sute de mii si era considerat Biciul lui Dumnezeu, adica lider interplanetar. Păi se compara cu milioanele carora le-a dat Basel periutza?

 9. ionica

  Multumesc ca v-ati obosit ochii cu,comentariile mele la subiect. Ca nu ma bagati in seama nu mă supără. Ma supăra mai mult un fenomen de asa zisa manelizare a comentariilor la români ,mai ales pe retelele online.
  Daca cineva comenteaza in termeni de bun simt si la obiect anumite situatii nu-l baga nimeni in seama. Daca insa apare unul si trage o injuratura de-ți crapă obrazul de rusine imediat are sute de like.
  Din păcate asta-i România. Mai bine taci si faci.
  Va invit sa vizitati un oras civilizat, al spectacolelor de bun gust ,fară someri, curat si cu perspective- Sibiu

 10. octavian martin

  Marine draga, bine ca ma luminasi cum sta treaba cu tiganii di la Olt si cu lideru’ european! Auzi ma neica, aprobo! Eu cred ca majurii aia de la sts imi bagara (poate din nebagare de seama) articolu’ ala al meu in softul lor de inmultire a numarului de laicuri/vizualizari folosit atat de eficient la alegerea lui Iohannis din 2014! Ma pusa curiozitatea mea personala sa verific … mai am o tzara si ajung la 7.000! Da’ nu-nteleg de ce!

 11. ifrim

  Pt. ca si emigrantii au internet, adica cei 7000 repartizati pe surse RO. de catre UE.!

 12. @Ifrim
  Pai ai spus talica ca intre Base si Ioha o preferi pe Daniela. Da, o preferi ca sa ii dai, ce ne-au dat cei doi, dar totusi daca e deprimit de la cine ai vrea?

 13. @Tavi,
  Necunoscute sunt caile internetului. Daca domnul Iohannis a reusit sa stranga un milion de like-uri in 30 de zile de ce nu ai scoate si tu cateva mii in cateva zile? Pregateste-te, daca se fac anticipate te paste o candidatura…

 14. @Ionica,
  Nu iti inteleg frustrarea. Din comentariile tale, toate, am inteles ca il iubesti peIohannis. Bun, s-a retinut. La acest aspect nu am ce spune, gusturile nu se discuta.

 15. ionica

  Frustrat ))))!!!!!((((((( ,doamne fereste. Domnule Marin ,daca stilul civilizat si pragmatic se confunda cu Iohan atunci va apropiati.
  Oricum ,doar timpul va demonstra!

 16. ifrim

  @ M.N. 00.13 Cand mi,a tras,o chioretele suspendat m,a cam usturat, deci merg pe mana sasului ca nu are experienta a doua mandate si daca are o bruma de gingasie vine si cu Alifie!

Statistici T5