Jucăriile lui Iohannis

Categoria Actualitate, Opinii

chibrituri
De când a fost adus de la Sibiu și plantat în PNL pe lângă Antonescu, domnul Klauss Iohannis se tot joacă.
Prima jucărie
La început jucăria PNL l-a încântat pur și simplu .Nu trebuia să facă nimic, nu trebuia să spună nimic, era suficient să apară din când în când – dacă meditațiile, transplanturile de copii și retrocedările bunurilor Grupului Etnic German către FDGR îi lăsau timp- alături de Antonescu, care nici el nu prea avea timp, fiind când la Viena sau Bruxelles când la un mic somn de frumusețe. Și uite așa perioada ”romantică” a liberalismului Iohanescian a trecut fără nici un efort, jucăria a funcționat perfect, Crin și-a asigurat ceva groși și un post cald pentru soțioară plus oarece dosare bine sechestrate, iar Klauss un ausweis către Cotroceni pe postul lăsat liber de Antonescu. După lipeală, jucăria s-a stricat iar lui Santa Klaus nu îi place să repare sau să construiască, lui îi plac doar jucăriile care merg ceas și nu presupun un efort din partea lui așa că din tot setul PNL a oprit doar telecomanda pentru că în fond are o ură viscerală împotriva politicienilor ”de carieră” care au priză la public, sunt buni oratori, cum era Antonescu, sunt șarmanți, spirituali și știu să atragă sau chiar să mintă. El săracu și când minte, minte scremut, constipat.
I like u
Următoarea jucărie a lui Klauss a fost internetul, mai bine spus Facebook-ul. Doamne cât de încântat a fost când a descoperit că prin acest program dirijat de fratele mai mare se poate folosi de diaspora, adică de acei oameni care au plecat din țară sătui de tot ce însemna guvernare în România, se poate folosi de ura acestora față de clasa politică românească, mizând pe originea sa germană, pe faptul că și părinții lui sunt plecați din țară deci ”le împărtășește” greața și idealurile, este cel mai bun reprezentant al intereselor lor. Și jucăria a mers, aceștia supărați că nu îl pot vota, s-au excitat la maxim, deși absolut aceeași situație fusese și la precedentele prezidențiale și nu se strofocase nimeni, creând de data asta însă impresia că s-a scufundat lumea. De fapt, ca și la precedentele prezidențiale, voturile diasporei, mici ca număr, mititele ca importanță aritmetică, au fost doar găselnița întoarcerii rezultatelor și nu cauza, căci era practic imposibil ca cele câteva sute de mii de voturi să întoarcă 20% procente dintre turul 1 și turul 2. Dar la Români orice e posibil, românul este ușor de păcălit a acceptat fără să gândească ideea că cele câteva sute de mii de voturi din diaspora au fost suficiente pentru a obține 20% din intențiile de vot ale celor 18 milioane de alegători. Din nou sistemul de numărare ”legalizat” de Roberta Anastase a mers.
Auf Wanderschaft gehen
După ce s-a jucat de-a diaspora, a urmat jocul de-a omul care tace și face. A tăcut și a făcut 20 de circuite în 8 luni de zile de ai spune că e ministru al turismului sau cel puțin agent de turism. În schimb scumpa sa soție, cea care vrea neapărat să devină prima primă doamnă a României a făcut și ea, o pasiune pentru vilele RAPPS și nu s-a lăsat până nu a dărâmat tot ce se putea pune la pământ. Și așa pentru divertisment a mai trecut la colecționarea de designeri vestimentari pentru că a citit ea undeva că nu ar fi bine îmbrăcată și nu seamănă suficient cu Jaqcueline Onassis, fostă Kennedy, fostă Bouvier. Iată prin ce s-a remarcat Jackie :”Jackie is remembered for reorganizing entertainment for White House social events, restoring the interior of the presidential home, her taste in clothing worn during her husband’s presidency…” Doamna Carmen încearcă să o imite. Doar la mofturi.
Acarii lui Iohannis
Următoarea jucărie a domnului Iohannis au constituit-o consilierii. În 8 luni de mandat deja a schimbat 4 și este departe de a se opri. Învățat să nu dea socoteală nimănui și să nu își explice gesturile și deciziile pentru că pur și simplu nu știe ce să spună, el face doar ce i se spune să facă și pentru că nu vrea dar nici nu știe cum să se justifice, domnul Iohannis a luat în brațe sintagma ”lucrului bine făcut” și este atât de convins că ”știe el ce face” încât cum dă greș, cum găsește un vinovat și îl decapitează fără complexe, pentru că –nu e așa – e răsfățatul zilei. Și așa și-a tot schimbat consilierii văzând că treaba merge și aceștia tac mâlc, legați la gură de un contract care nu le dă voie să spună nimic din ceea ce trăiesc pe meleagurile cucuvelei.
Jucăria blondă
Să nu uităm jucăria blondă, căci nici un ”om mare” nu este suficient de mare dacă nu este urmat de o femeie ambițioasă și supusă. Dacă blonda lui Băse a fost parașutistă, jucăria blondă a lui Iohannis este biciclistă dar sare și coarda. Mândria de mascul a lui Iohannis, tinută la respect de averea primită de la neamurile soției, de ambițiile doamnei profesoare și de ordinele venite de la”familia ” din Germania refulează în laudele și bezelele proaspetei copreședinte a PNL. Cum să nu te lași prins în acest joc care îți mai alină frustrările interne? Este știut că cei care sunt cocoși în public, acasă sunt mielușei și viceversa. Când am ieșit ofițer am găsit la regimentul din Craiova un maior mic, rotund, cu o țâgare lipită veșnic de colțul gurii, care era responsabil cu primele cercetări și care la fiecare ciclu de instrucție aduna recruții în sala de festivități și le spunea între două fumuri: ” sunt maior.. Chiulasă.. dacă intri la mine în birou, cât ai fuma o țigare ieși în haine vărgate!” Soldații se fereau de el ca de dracu și nici tinerii ofițeri nu se simțeau bine pe lângă el pentru că dacă nu îl salutai sau i se părea lui că nu ești ”la program”, dacă ieșeai la 15.29 pe poarta unității, te raporta la comandant. După un timp am fost de față la o convorbire telefonică între el și soție care îl întreba de ce nu a ajuns acasă la ora stabilită. A fost o mare surpriză să îl văd cum încearcă să se justifice, cum încerca să o îmbuneze să nu fie supărată, etc. De atunci când îl auzeam amenințând mi-l aminteam vorbind cu Pameluța și mă pufnea râsul. Așa am scăpat de inconfortul pe care îl împrăștia. Cineva m-a învățat apoi ca ori de câte ori sunt stresat de cineva, un șef, un control, o inspecție, să îl privesc pe ”zmeu ” și să mi-l imaginez constipat pe wc. Metodă anti dăunători mai garantată decât pest repeller.
Koco, o jucărie teleghidată
Bineînțeles că nu putem trece peste jucăria numită justiție cu nume de cod Koco. Asta este jucăria preferată, este ca și păpușile woodoo jamaicane, pe care le contorsionează și se uită la tv să vadă cum originalele se schimonosesc de durere și nu știu ce se întâmplă cu ele. Asta este una din jucăriile preferate pentru că se poate juca cu ea fără să fie văzut, fără să știe cineva, fără să se murdărească pe mâini. Cel puțin așa crede, dar dacă se uită la ce i se întâmplă lui Băsescu și Iliescu va trebui să fie mai atent, nimeni nu e veșnic iar el este departe de abilitățile celor doi în relațiile cu instrumentele de forță ale statului. Jucăria asta este foarte periculoasă, se poate autodeclanșa , poate să îi explodeze în mână, este ca minele antiinfanterie cu mișcare de rotire, nu știi niciodată când s-a ajuns la momentul clicului. În plus, el nu are cataloagele jucăriilor dar jucăriile au catalogul lui. Fără șarm, fără forță, fără stil, fără abilități, fără partid, pentru că el nu are un partid al lui, el a fost adoptat de peneliști dar aceștia nu sunt părinții lui naturali deci nu există legătură de sânge, doar cu sprijinul extern și o îngâmfare împinsă la extrem, Iohannis este victimă sigură a celor care acum îi elimină adversarii. Singura întrebare este când îi va veni rândul. Koco este o jucărie teleghidată care i s-a dat spre folosință dar are comenzile principale blocate, sau este ca un telefon jucărie pentru copii, arată ca telefoanele mobile originale, sună, dar vorbești singur la el.
Ultima jucărie
Dar ultima jucărie a domnului președinte este Parlamentul. Între două avioane sau așteptând la Sibiu să i se trimită Air Force 1 adică singurul avion al țării, domnul Iohannis a luat la citit, cred că din greșeală, o cărticică cu coperți colorate, uitată de precedentul în sertar printre sticle și răsfoind-o, la art 88, a descoperit că are voie să se ceară ascultat și aplaudat de aleșii națiunii. Și uite așa, bucuros nevoie mare că nu va mai fi huiduit ca la festival, a decis să se adreseze națiunii după o lungă perioadă de silenzio clanța și a trimis scrisori președinților celor două camere să îi rezerve timp și spațiu, eventual un tron pentru a se produce. Toată lumea deja a început să se întrebe ce ne va spune primul om al țării, a început să speculeze, să ghicească ce pași vom mai face, cine a mai greșit și cine va fi urecheat. Eu aș putea să jur că vom afla cât de mândru este că a obținut consensul la codul ambițiilor, că propunerea lui de modificare a întrunit sufragiul universal, că a reușit să unească conștiințele tutulol, dar că mai sunt lucruri care nu merg bine, că mai sunt probleme prin justiție, că ar fi bine ca cei vizați sau cercetați să facă un pas înapoi. Toate aceste lucruri le va spune cu un ton serios, sobru, care să marcheze importanța momentului și să arate că el nu glumește când este vorba de interesul național, la fel ca domnul Oprea, care va fi lăudat. Ne va mai spune primul om al țării ceva despre frații moldoveni, despre situația grea din Ucraina dar și despre toleranță și diversitate Și așa va ajunge la subiectul invaziei arabe care „nu reprezintă” nici un pericol, România ”este gata să se achite de datoriile sale europene” și să participe alături de celelalte popoare- supuse- europene la salvarea unor oameni oropsiți. Bineînțeles va nega orice planificare a acestei invazii sau orice… culpă a granzilor Euro-Atlantici în acest exod deloc întâmplător, generat fără îndoială de primăvara arabă, față de care unele capete încoronate se simt oarecum obligate. Dar să nu uităm că odată cu amărăștenii vor intra în Europa și uneltele din interior ale primăverii arabe, cei care ca și acum au fost plătiți să se infiltreze și să provoace conflicte. Este un fel de răsplată pentru destabilizarea propriilor țări. Abia acum opinia publică are ocazia să vadă cât de mult a costat și costă schimbarea unor regimuri departe de ”noi”, așa cum s-a crezut când susținea intervențiile prin maidanele arabilor. Deci domnul Iohannis a descoperit această jucărie care îi este pusă la dispoziție de art 88 și de care va profita ori de câte ori va avea un puseu de ”popularitate”, în scopul ridicării moralului. Sunt curios dacă va fi însoțit de prima soție a neamului. Ce spuneți?
Români nu dați pe mâna copiilor chibrituri și benzină, vă puteți pierde dreptul de tutelă.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

39 Raspunsuri la Jucăriile lui Iohannis

  1. ionica

    Din pacate el ,poporul asta mereu pacalit s-a cam saturat si de oratoriile ademenitoare dar mincinoase ale politicienilor de la alde Antonel Somnorel pina la cealalta extrema Vadim.
    Dar daca el ,poporul asta mintit tot timpul pune mereu botul la mici,bere,fasolica cu ciolan,sarmalute de Pitesti, rivelione la pret redus cu regizor de ferentari,manele de campanie ilictorala,atunci inseamna ca cel care are cur_aj sa catindeze nu-i legitim patru ani ? Are el bietul vreo vina? N-as crede.
    Dar daca el, poporul asa are el pretentiunea inseamna ca neaparat trebuieste, jos Iohanis , sus Basescu. Ca asta-i popular si da subiecte la toti de dimineata pina seara. Are presa de vlucru, se trezeste si Antonel Somnorel mai dis de dimineata nu cumva sa-l ridice direct din pat,ce promite azi ,miine revoca,m-ai trage una in plex celui care nu-i fereste copita. Si uite el,poporul se distreaza de minune nemaidezlipindu-se de tembelizor. Stie el ca vor urma iar mici,bere ,fasole la cazan,vanghelioane, si iar vom avea un presedinte si prim mimnistru bun orator dar la fapta statator.
    Asa deci,jos iohanis,susu alde bunii oratori de popor jecmanitori.
    Traiasca si inloreasca maneua !

  2. ionica

    PS
    ”Dorel” cel mai potrivit presedinte pentru români. Vor avea ce povesti toata ziulica.

  3. @ Ionel,
    Ramane valabil ce am spus la articolul precedent, dar ca sa nu te mai simti nebagat in seama o sa spun ca iarasi vorbesti in pustiu. Dacaa vezi in acest articol un cuvintel in care laudam pe precedentul presedinte te rog sa mi-l semnalezi si in acest caz se justifica pledoaria ta, altfel comentariul tau este specific celor care neputand sa se apere se apuca sa acuze, ii intrebi de ce au furat oul iar ei iti arata ca altii au furat un bou, fara a spune de ce ei au furat oul. Sper ca orgoliul tau sa fie satisfacut acuma, ti-am raspuns la comentariu.

  4. ionica

    Doar am exprimat o parere. Oricînd se poate inlocui Basescu cu un viitor oarecare emanat Popescu, Ionescu, georgescu ,x-ulescu. L-am dat dat exemplu pentru ca se pare ca poporului a trecut printr-o experienta de care s-a molipsit si nu o poate parasi, ii place unul ca el la cîrma care sa iasa de cîte ori cînta cucul sa le dea raportul,sa-i incaiere pe unii cu altii,etc,etc,presa sa arda-n audienta etc. Nu numele enuntat este sugestiv ci faptele. Este ceva care se poate spune, asa nu-i bine ,poporul vrea zilnic sa curga sînge,vrea zilnic senzatii tari ,etc.
    Ramîne de vazut cum este mai bine si cei mai importat ,ce se poate rezolva de azi pe pe mîine prin prisma atributiunilor constitutionale ale fiecaruia.
    Eu sunt de parere ca daca ceilalti au clocit in cotroceni si palatul Victoria tot ce se poate cloci ca sa ajungem aici fara iesiri externe ,ar fi bine ca pe politica externa sa se iasa cît mai mult afara fiindca daca nu azi ,dar miine vor cadea ceva investitori si pe la noi. Asa fara a ne cunoaste nimeni si a sti cu cine au de -a face mai greu.Probabil cînd se vor da niste rapoarte asupra discutiilor purtate lumea se va calma si=si va schimba opinia.

  5. @Ionescu,
    Pai cand presedintele sta mai mult pe afara, urmarea e evidenta, la intoarcere gaseste tara ocupata. Urmeaza sa ne spuna ca asta e normal si ca ultimul val de popoare migratoare este unul firesc pe care trebuie sa il acceptam pentru ca asa au decis teutonii si pieile rosii.

  6. Vladi Mir

    Stimate domnule Ionica, citandu-va: „Din pacate el, poporul asta …”, va intreb cu tot respectul pe care il binemeritati, dumneavoastra, din fericire, carui popor ii apartineti?!

  7. ionica

    @ M. Neacsu
    Mda s-ar putea sa o ocupe kokalarii de ferentari sau violatorii de Vaslui,manelistii lui guta ,salam sau leo de la Strehaia ,de la mare pîn la Tisa fiindca după declaratiile refugiatilor acestia fug ca drak de tamîie de Romania.Poate daca vom aduce cîtiva cu forta vom avea si noi refugiati.

  8. @bIonica,
    Ei lasati, nu va luati dupa declaratii, ca la declaratii toti spun ce vrem noi sa auzim, de la candidati la consiliile locale pana la presedinte. Asteptati sa vedeti si discutam dupa. Pe de alta parte, nu e dupa cum vor ei ci dupa cum stabilesc mai marii Europei, iar mai marii Europei au promis un gard in Ungaria si o moschee in Romania. Asta nu va spune nimic? Cam subtire domnul Ionica, cam subtire.

  9. ionica

    @ M. Neacsu
    Am scris acest comentariu ca raspuns pentru domnul isavel. Probabil l-ati ignorat.Oare in presa nu ar trebui sa apara si o dezbatere pe acesta tema.
    Daca aveti radacini ardelene cred ca stiti foarte bine ce s-a intimplat in 45 cu sasii transilvaneni si svabii banateni.
    Oare credeti ca gresesc cînd afirm ca statul romăn le este inca dator pentru suferintele la care au fost supusi si pentru valorile culturale ,religioase si economice lasate in urma lor in urma deportarilor si a exodului pe bani pina in 89 catre Germania Federala.Lichelele nomenclaturii comuniste stau si azi in casele lor pentru care au primit despagubire de mizerie la plecarea din Ro sau acum le vind la preturi de bani grei.

    ionica
    4 septembrie 2015 – 17:38
    @ isavel ” Îl admiri pentru viteza cu care și-a batut joc de majoritatea pensionarilor, care cîntă… ”
    Daca esti militar vitregit de regimul a tot taietor nu ai dreptul sa rostesti aceasta fraza atîta timp cît ti-a promulgat o lege f b a carei termen de aplicare a fost stabilita de parlament la propunerea guvernului. Inca putina rabdare.
    Cit priveste ce spui tu in legatura cu sasii hitleristi etc ar trebui sa citesti istorie adevarata si atunci vei afla ca in 45 comunistii kominternisti le-au confiscat sasilor ,vinovati sau nevinovati ,toata agoniseala si i-au deportat de la mic la mare in Siberia. In casele luate cu japca au introdus fruntasi comunisti si de multe ori oameni de nimic dar vinzatori de oameni .Apoi in urma vînzarii sasilor catre statul german federal in anii 75-89 au incasat bani grei ,in timp ce la plecare din tara sasii erau despăgubiti pentru casele si gospodariile lor organizate cu sume de la 50 la 70000 lei in timp ce ele valorau peste 150-200000 lei. Aceste case erau apoi repartizate gastii de pcr-isti ștabi in regiune care acum după ce si-au facut acte le vind cu peste 100000 de euro . Despre astea nu spune nimeni nimic si de faptul ca ceeace vor sa recupereze sunt parte din aceste case confiscate de rimul comunist .
    Si sa mai stii un lucru. In 90 sasii au rupt-o la fuga din Romania vinzindu-si la pret de nimic agoniseala ,numai sa scape cit mai repede de aici. Cine a avut bani atunci bani si au avut multi,au cumparat la preturi in 40-70000 lei case de case si multe la numar, mult mai multe ca iohan. Asta a fost zona ,dar nimeni nu zice nimic de cei care au cuparat atunci pina pe la 6-8 case in interval scurt.
    Asa ca la cît rahat maninca presa cind are dispozitie cu plata nu-i de mirare ca unii pun botul .
    Ca are si el pacatele lui ca oricare asta-i alta poveste si odata va plati daca se vor dovedi.
    Meteahna lui este sa taca si sa faca ,sa fie pragmatic,nu-i place vorba multa si nu se lasa dus in balarii sau balacareli de genul celor in care s-a implicat precedesorul.

  10. @Ionica,
    Fara a ma declara insensibil la suferintele unor nationalitati conlocuitoare, mie mi se pare ca dumneavoastra uitati de suferintele romanilor mai ales cei transilvani. Asa ca va rog sa imi permiteti sa ma gandesc intai la cei care s-au nascut si au dat nume acestui pamant si apoi cei care au fost acceptati, colonizati, deportati sau infipti aici. Pste 100 de ani o sa vina un Osama Bin Labil si o sa ceara romanilor sa nu uite prin ce au trecut ei in 2015 cand au fost trimisi in Romania si cum nu le-au ajuns banii primiti de la Unchiul Sam si batrana Europa. Hai sa ne ingrijim de noi ca daca noua ne e bine le e bine si celor care traiesc pe langa casa noastra. Daca nu le place, Europa e mare si am auzit ca americanii vor sa paseasca pe Marte. Daca pasesc pe Marte cum au pasit si pe Luna, cam au de asteptat sarmanii membri ISIS.

  11. ionica

    Normalitatea are pentru o suma de oameni norme si valori. Respect!

  12. isavel

    Ionică- făr de frica, văd că nu te liniștești. Fii calm, băiete și nu te mai scărpina că se infectează! Ei, când vei creșre puțin la minte și vei ajunge poate…ION, vei vedea că nu tot ce zboară se mănâncă.. Că gândești prost, este treaba ta. De cultură, de educație… Pâna azi , am spus-o așa, ardelenește:„lasă-l măi că…” dar văd că te agiți in continuare! Dl. Marin Neacșu ți-a zis blând: ostoiește-te… Nu ai ințeles. Așteptai să-ți răspund la tâmpeniile scrise ieri? Am crezut că noaptea este sfetnic bun, și poate mai citești și tu ceva…

    Poate legea asta a pensiilor, pe care o lauzi! Dacă erai mai copt știai că in afară de pensionarii din 2011 mai sunt și alții, înaintați în vârstă, cu probleme mari de sănătate,care abia așteaptă un ban să-l dea pe medicamente…Mai sunt și soțiile supraviețuitoare a militarilor decedați și copii acestora care capătă un biet procent din pensia militară.. Dar, fericit, îi sfătuiești pe toți să se roage la Sfântul Așteaptă!!!Dacă citeai tot ce a postat Sl. Neacșu, te lămureai(Oare???).
    Văd că-l pupi pe Johannis … Treaba ta ! Dar lasă-ne! Mai bine caută copii din Rășinari pe unde i-a vândut. Vezi că nu a cumpărat case numai pe bani mărunți de la sași, ci a făcut miș-mașuri penale!( Mai citește si ziarele din Sibiu, sunt multe). Iar dacă aștepți să-și facă„guvernul LUI” cum a promis,îți urez LA MULȚI ANI!
    În problema primului val de migratori (sașii) mai documentează-te. N-am chef să-ți fac o documentare completă, deși cunosc bine problemele, fiind sibian neaoș, nu venetic…Las-o moale!(Știi cum le zic nemții in Germania? Tigani români…)
    Nu mai incerc să dialoghez ,,, că nu am cu cine. Aiinșirat și azi o serie de lozinci: poporul,atribuții constituționale,bla,bla… O singură întrebare am cu cât ești platit pe o postare, postacule! Apropo! Schimba site-ul că l-ai infectat! Dă-i cu osanale în altă parte PUNCT

    Dl. Neacșu, sunt un cititor consecvent al Dv; Vă mulțumim pentru poziția mereu verticală

  13. @Isavel,
    Multumesc pentru fidelitate.Pozitia verticala nu mi se datoreaza, o am de la parinti si de la cei care m-au educat. Nu stiu daca am mereu dreptate, de fapt stiu, nu pot avea, nimeni nu are mereu dreptate, ma straduiesc insa sa fiu realist, echidistant atat cat pot si mai ales sa nu mint si sa nu ma las manipulat sau dirijat. Nu fac jocul nimanui, daca ma insel greseala imi apartine si nu este incercare de intoxicare este pur si simplu poatelipsa de.. informare sau analiza gresita.

  14. nicu

    Marine , tu ai ce ai cu sasul. S-ar putea ca Ghita sa te ia la Romanica tv pentru ca acolo sunt toti constipatii jurnalisticii romanesti. Voi din sud nu aveti altceva de lucru decat sa-l impungeti pe sas. Noi ne gandim(cei din Ardeal ) cat o sa mai platim puturosenia unora din conationalii nostri .Iata spre exemplificare Timisoara a platit la bugetul statului cat…….a trebuit ca 3 judete din Moldova „sa supraviatuiasca”intr-o luna. Dragilor ,din 1920, Transilvania si Banatul ,,,baga bani la Romanica de nu-i adevarat pentru ca puturosii din anumite zone ale tarii sa stea ziua in amiaza mare la birt. Lasati-l pe sas in parte. Isi face datoria asa cum a fost invatat intr-o provincie EDUCATA. Nu o sa va dea satisfactie…pentru ca nu meritati. El va cunoaste bine(mai ales pe oteni) PENTRU CA S-A UMPLUT SIBIUL DE OLTENI. SASII AU COTRIBUIT VRAND -NEVRAND SI LA EDUCATIA OTENILOR PRIPASITI PE LA SIBIU. SI INCA CEVA ….MAI LASATI-O CU CASELE ……PLACA E ZGARIATA RAU. TOTI DIN ZONA AM PUTUT CUMPARA CATE CASE AM VRUT IN PERIOADA MOGRATIEI SASILOR(PE NIMIC).Faceti o mare greseala. Prin atacul zilnic la sa NU FACETI DECAT SA TREZITI DIN NOU URA SI MANIA ARDELENILOR PENTRU SITUATIA DE CA….AT IN CARE SE AFLa tara sub conducerea clar-vazatoare a miticilor. PUNCT! Nu o sa-ti raspund vere pentru ca ai luat-o le „LEGHELEU”(o sa-ti explic odata ce inseamna)

  15. isavel

    Am toată stima pentru sași. Am trait impreuna cu ei, in mijlocul lor. Am prieteni sași cu care mă vizitez si aici si in Germania. Insă Nici Dl. Neacșu, nici eu nu am avut probleme cu ei, In fond, in Romania sunt pe cale de dispariție. Chiar dacă multi regretă că au plecat, nu mai au curajul să se intoarcă.. Ei au avut ghinion, noi avem GHINION! Pacat că unele trâmbițe cântă fals…

  16. Am mai spus-o si o repet, nu am nimic cu nici o nationalitate conlocuitoare, cu nimeni pentru ca ar apartine cuiva, pe mine ma deranjeaza omul Iohannis nu sasul Iohannis. Cei care incearca sa imi bage pe gat sentimente care nu imi apartin sau sa isi explice critica mea la adresa acestui Johny Walker pe motiv de naationalitate, nu are decat sa spuna unde anume am criticat eu sau am afirmat ca m-a deranjat nationalitatea lui Iohannis. Asta o fac cei care incearca sa il apare dar neavand argumente, se plang ca il critic pe motive de nationalitate. O idee falsa si lasa, pebtru ca in lipsa altor argumente mi se imputa ceva de care nu ma fac vinovat. Cand m-am legat de Basescu inseamna ca am avut ceva cu tatarii? Sau cand m-am legat de Ponta a insemnat ca am ceva cu oltenii? Ar fi absurd. Eu am criticat si critic faptele , indiferent carei natii ii apartine persoana.

  17. ionica

    isavel
    eu m-am referit doar la pensionarii militari fara a include aici pensionari civili carora nu presedintele le stabileste drepturile ci onor de cind lumea guvernul.
    Nu stiu cît esti de sibian insa din ce spui esti departe de problema saseasca si de realitatea sibianu. Daca tu te informez din ziar eu am alte surse.Este adevarat ca sunt considerati tiganii sasilor de catre nemti insa cred ca ar fi bine ca multi romani get beget sa se ridice la nivelul sasilor si rindiielilor sasesti.Asa sunt considerati si secuii din hg si cv sau ungurii din Ro de catre unguri ,dar multi sunt ca si organizatori si gospodari peste romani.
    Stiu destul de bine ispravile iohanesciene de la Sibiu insa daca esti sibian cum de dai nu poti sa negi realizarile decit daca esti fripturist de opozitie in gasca lui Cinrea penal condamnat,pres CJ in continuare.Chiar in cadrul judetului pina in 95-97 Sibiul nu avea productia industriala pe care o aveau celelalte orase de baza ale judetuli,medias,mirsa,copsa mica si se umplea de someri.Iesirile lui iohan in strainatate,infratirile cu multe orase din strainatate au adus investitiile si s-a eliminat somajul.
    Eu nu-l apăr pe iohan in persoana cît il apăr ca presedinte. M-am saturat de presedintii dîmboviteni,calaraseni,etc din unde mai sta inca tabla pe cocioabe,care parca nu au vazut rinduieli vestice si stau la clocit in Cotroceni promitind dar nefacînd nimic nici macar o renovare in 25 de ani a cotroceniului sau vilei lac 1 pentru presedinti resedinta, unde primesti ca musafiri personalitati straine ale vietii politice. Atita stie mahalaua dimboviteana a face pentru stat si reprezentarea statului. M-am saturat de aaceasta mahala vangheliana,geonista de dabuleni, udristo-basista,constantinesco-hatneriana si chiar iliesciana.
    Tînara generatie trebuie sa mai aiba si repere in tara asta. Sa faca acest presedinte pentru tara cel putin 50-60% cit a facut pentru sibiu ,sa respecte constitutia si sa-si indeplineasca atributiile fuctionale,sa instituie starea de disciplina in administatie si Ro va avea si vedea ce nu a vazut.
    Si ca sa te documentezi poate faci dai o raita ca turist prin sibiu fiindca am impresia ca d cind ai terminat scola militara mai stii ceva de sibiu doar din presa.

  18. @Ionica, esti sovin,nene de vreme ce spui ca te-aisaturat de presedinti damboviteni, calaraseni etc si il sustii pe Iohannis pentru ca e sibian sau sas. Asta este sovinism sadea si sper sa nu ai tupeul sa te legi de cineva care se ia de Iohannis pentru ca e sas. Eu m-am legat de realizarile , comportamentul si performantele lui de pana acuma, ma intereseaza mai putin unde e nascut sau plamadit. Tu insa il aperi chiar si fara argumente doar pentru ca te-ai saturat de damboviteni. Cu alte cuvinte nu valoarea conteaza la tine ci apartenenta. In aceste conditii sa ma ierti nu voi mai intra in clinciuri cu matale, nu raspund la provocari.

  19. ionica

    @M. Neacsu
    Traiesc intr-un oras multicultural unde se apreciaza valoarea. Daca in trei legislatii la rind sibienii au apreciat valoarea alegind un cetatean roman de etnie germana primar si un presedinte de CJ cetatean de etnie germana inseana ca au apreciat valoarea sau după parerea ta toti au votata un asa doar ca sa nu voteze un roman. In alte orase importante din judet(municipiu) s-a intimplat la fel. De ce . Sunt toti sovini pe aici. Din pacate unul dintre ei a raposat. A ramas preluind din mers fara alegeri in loc un roman cu grade care nu-i in stare zic aia de acolo sa repare drumurile in oras darmite sa mai aduca investitori . Si are nevoie si de traducatori la intilniri.
    Eu nu am scris aici ca sa ma contrazic cu nimeni,nu am vrut sa supăr pe nimeni insa realitatea este ca pe aici pe la noi se cam alege valoarea. Treceti pe la Sibiu ,tg Mures(primar roman intre unguri),cluj,oradea,etc si veti vedea ca valoarea isi spune cuvintul si inainteaza in civilizatie.
    Inchei doar spunînd o vorba rostita de multi in avion cind trec Carpatii dinspre ardeal sre restul …..; ”coaseti-va buzunarele că de aici incolo se fura). Asta apropo de mahalaua dimboviteana ,etc,etc.

  20. Domnule Ionica,
    Sibiul a beneficiat de fonduri multiple pentru a castiga titlul de centru cultural european, odata de la statul roman si a doua oara de la ”investitorii” germani prietenii domnului Iohannis probabil urmasii Grupului Etnic german care au sponsorizat la greu campaniile si ”performantele” domnului Iohannis. Asta o poate spune orice sibian. In asemenea conditii si Marean ar fi fost apreciat sau ca s afolosesc o expresie consacrata si daca s-ar fi inscris un sac de cartofi pe lista ar fi castigat atata vreme cat aducea fonduri. De fapt domnul Iohanis a facut foarte multe lucruri in Sibiu, plecand de la intermedieri de adoptii pana la retrocedari cu cantec. Ma mir ca despre ele nu faci vorbire. Sincer vorbind, daca Iohannis este valoarea cu care va laudati, chiar ca nu mai e nimic de adaugat.

  21. octavian martin

    Marine sa nu zici ca nu ti-am spus! Fereste-te de Ionica asta ca e nevorbit rau! Iarasi a scris la comentarii mai mult decat ai scris tu in articol! Din nou Iohannis? De parca ar fi facut ceva care sa merite comentat! Apropo, stii declaratia lui data mai spre inceputul mandatului? Citez: „prima mea doamna ma insoteste peste tot”. Cum adica prima? Are de gand s-o schimbe!? Nu ca n-ar avea motive … Sau la traducerea din germana in romana (in capu’ lui) mai are unele dificultati? Se mira lumea ca vorbeste putin si, mai ales, rar. Asta-i motivul, saracul trebe sa-si traduca din germana in romana! Plus ca trebe sa-si aduca aminte ce i s-a spus ca are voie sa spuna!

  22. @Tavi,
    Trecand in registrul glumei, stii bancul cu oltenii:” De ce vorbesc oltenii repede? Raspuns, ca sa isi ajunga mintea…” . Daca aplicam acelasi principiu atunci stim de ce vorbeste Iohannis incet.

  23. ionica

    @ Marin N

    Se traduce cam asa;
    Un ardelean si un oltean fac accident…Amandoi aveau in momentul impactului mai mult de 200 Km/h .. Masinile facute praf , bucati din ele proiectate pa cateva sute de metrii .. dar cei doi ies teferi si fara nici o zgarietura .. Se uita ei unu la altu la care ardeleanu zice
    – uita-te la masinile noastre .. eu cred k Domnul a vrut sa ne intalnim si sa deschidem o afacere impreuna.
    -Da .. cred k soarta a fost de vina.
    la care ardeleanu.
    Hai k aveam o sticla de vin in portbagaj .. sa o caut si sa sarbatorim …..
    gaseste sticla si ii dea prima data olteanului sa bea .. k asa ii frumos …. bea asta aprope jumate din sticla apoi i-o da ardeleanului .. la care ardeleanu ..
    Nu nu .. eu astept politia …

  24. Stiam bancul Ionica, numai ca eu il stiam cu o blonda. Este adevarat, se poate mula pe orice segmente… intrebarea este cui s-ar potrivi mai bine? Oricum, incercarea merita apreciata, ea se inscrie in nota de sovinism pe care deja ai dovedit-o. Da-i inainte, esti pe drumul cel bun.

  25. ionica

    Atunci ,mai la concret,
    -De ce isi iau oltenii doua pietre cind merg la culcare?
    -Cu una sting becul, iar cu cealalta verifica daca au inchis fereastra.

    I:De ce dorm olteni cu ceasul in gura?
    R:Ca sa le miroasa de dimineatza gura a tictac!

    I: – De ce imperecheaza oltenii oaia cu pisica ?
    R: – Ca sa obtina lana gata toarsa !

    Ha, ha ,ha , sa va spun si cu ”olguța”

  26. ionica

    PS
    ”olguta” futbolista !!!(((

  27. octavian martin

    Nicu
    Ma varule, nu stiam ca la Alamor au fost atat de multi sasi pentru ca voi, cei din linia intai, sa va cumparati cate case ati vrut! Ca s-a umplut Sibiul de olteni nu e vina lor! E a celor care au stabilit ca Facultatea de arte frumoase (si balet) sa fie acolo! Ca dac-o puneau la Faltiseni o facea numai Ghita Dorofte! Iar chestia ca noi ardelenii platim de secole puturosenia teleoltenilor si a alora cu violu’ in grup … asta e! Pana cand aia care „hotaraste” ca ce se intampla in Romanica (ca doara nu-ti-nchipui ca decide, de ex. madam Koco ce dosare se deschid saptamana viitoare, ce dracu’!) nu se vor gandi ca e bine ca noi sa urmam exemplul Iugoslaviei … si sa ne facem asa cum ne-a consacrat istoria adevarata … voievodate si principate vasale cuiva … tat ase o fi! Vorba lu’ nea Marin „ma nepoate asta ie”!

  28. octavian martin

    Marine du-te-n „pimnita” si ia cutia aia cu DDT ca vad ca Ionica asta o lua razna! E virusat rau … ca de beut asa de dimineata cre’ca nu beu! Daca pune si intrebarea aia cu rogojina il intreb de unde o stie!! O fi lucrat maica-sa in tinerete pe la Filiasi …

  29. ionica

    @ nicu
    Multumesc, pentru ajutor.
    Oricît le explici ,ei nu gasesc canalele pe care sa inteleaga.
    Mare noroc au avut astia cu Ceasescu ca a bagat industrie numai in Craiova cit nu a bagat in tot ardealul ,darmite daca mai pui la socoteala Slatina cindva un satuc prapadit)Caracalul, Scornicestiul,Pitestiul. Prin anii 70 centrul Craiovei era plin de maghernite , nu aveai unde sa servesti o masa in conditii civilizate ca la Cluj ,Tg Mures sau Sibiu ,Timisoara, Oradea ,trebuia sa mergi pina la hanul doctorului unde era ceva mai spalacit.Parca abia prin 81-82 au dat in folosinta hotelul ”Jiul” unde aveau un restaurant mai cit de cit. In rest maghernite ticsite cu colorati cu tambalulu de gît,care te abordau imediat.

    Acum nu vor sa inteleaga ca etnicul asta german casatorit cu o romanca a adus in sibiu atita industrie cît nu au adus ei in toata oltenia plus ca a modernizat orasul la nivel european incît este plin de turisti ,iarna -vara.
    Azi le-a mai luat un trepadus zis mare om de ”onoare si vaza” pe Dimbovita, care nu sint sigur daca pe linie de partid nu i-a fost sef alde Marean-Almanahe de Ferentari precum ecaterinei-Abramburica.
    Oare ”Geonel” de la Dabuleni cind elibereaza ”garsoniera” aia de la RAPPS?Poate după ce-l mai trec ceva ”Vîntu”-ri !!!!!

  30. ionica

    PS
    Continuare,
    sau după ce-l reabiliteaza ”tatucul de Calarasi” si-i schimba prenule pe catrtea de identitate din ”Prostanac” ……….(ca-n bancurile cu olteni)

  31. ionica

    Sa fiti sanatosi ,ca trebuiti. Dar mai imprastiati ceva DDt prin gradina.
    Fara alde voi suntem spiritual mai saraci si cu voi vom ramane chiarla propriu saraci. Sa nu va mai spunem ce de ne-am distrat la a doua nunta a” mirelul” Zgonel-al treilea om mare in stat de voi ales. Cred ca va facut cinste si voua cu unul de sapte stele linga niste icre de manciuria ca aperitiv.

  32. ionica

    Noo, nea Mărine & redactia

    Plecara-ti cumva la biblioteca sa va documentati cum a fost cu deportarea si vînzarea sasilor cu bagarea in casele lor a nomenclaturii de partid dupa ce le confiscara sau luara cu japca pe despagubiri de nimic .Sa nu uitati sa studiati si cu cît ar trebui despăgubiti sasii care erau pe punctul sa-si puna streangul cind au ajuns in lagarele germane stiind ce au lasat in urma, daca acum urmasii nomenclaturii le vind incepînd de la 100.000 de euro.

    Și nooo Marine avura-ți iar mare GHINION. Va tradara tembelviziunile care va dadeau apă la moara. Spre bucuria noastra si dezamagirea voastra il pierdura din prin plan pe Iohanis .

    Le veni pe gît galusca greu de inghitit cu unul de-al vostru si al lor „șpagar” de meserie si nu avura incotro decît sa ne spuna ca a luat mai putin spaga decît seful lui de partid Marean de Ferentari.
    Si cînd ma gindesc ca pîna mai ieri îi ridicau din greu osanale si-l laudau de parca ,construise din buzunarul propriu utopica sosea suspendata. Vai si ce panica printre a lu M,arean si cetateanul de la GJ care-l vedeau catindat la presedentie in ciuda faptului ca unul care vru el asa olteneste sa păcaleasca un primare de la moti il avertiva-se cu OTV-izarea ca asta-i un borfaș.

    Nea Marine cam cu din astia credeti ca ne traduceti voi pe noi. Sa fim seriosi atita timp cît ”prima doamna” se intoarse la munca cu juma de norma la catedra in timp ce ASF este plin de stiti voi ce. Chiar si Zgonel al vostru si-a aranjat prima nevasta pe la ASF. Deci hai sa fim seriosi.
    Si nu uita ca la Sibiu a participat in public la un mare spectacol si nu a huiduit-o nimeni. Sa fim inca odata seriosi si sa respectam ce-i de respectat .

    Și inchei cu doua fraze semnificative ;
    Doi tarabagii,unul ardelean si unul oltean.

    – Tu vorbesti , măăă țarane ?!!! (zice olteanul)
    – Eu țăran ? Cînd ti-am dat prima data cola ai zis ca-i apă cu întuneric….! (raspunde ardeleanul)

    Morala ; iesiti din” intuneric” odata ca ne-am saturat. Raliati-va la educatie ,civilizatie si modernitate.

  33. nicu

    BRAVO IONICA!Nu e prea tarziu sa se trezeasca. Dar e foarte greu dupa atatea sute de ani invatati cu spaga si peschesul. Eu zic asa:NOI CEI DIN ARDEAL SI BANAT SA NE VEDEM DE VIATA NOASTRA, SA INCERCAM SA RIDICAM GRADUL DE CIVILAZITIE IN TRANSILVANIA SI BANAT, SA-I LASAM PUTIN CATE PUTIN „IN PLATA DOMNULUI” REDUCANDU-LE BANII NOSTRI MUNCITI DE ARDELEANUL CINSTIT SI BANATEANUL FALOS. SI NU IN ULTIMUL RAND SA-I LASAM PE TOTI PUTUROSII ACESTEI TARI SA SE OMOARE INTRE EI. Exemplu cel mai concret al „gradului de civilazie sudist este ……..LAS FIERBINTI. Urmariti cu atentie „capodopera ” si o sa vedeti la ce nivel sunteti. PUNCT!

  34. @Ionica,
    Bune bancurile, vechi, dar povestitorul e nou, asa ca merge. Aia cu Cola e cam trasa de par, dar daca e scornita de un ardelean merge. Cele mai bune bancuri cu oltenii tot oltenii le fac. Apropo, stii care e maesul oltenilor?

  35. @Ionica,
    Corectie, marsul, nu maesul ..

  36. ionica

    Daca atitica va duce capătina o sa-ti raspund si eu dar putin mai delicat/plastic,doar asa ca replica la o magarie servita cind nu aveti argumente ”marș in………cuiul căcării” Te-ai prins ? Deci 1-1.
    Adio!

  37. @Ionica,
    Vad ca la capitolul bancuri stati bine, mai rau insa la simtul umorului. Eu am gustat glumele, nu m-au suparat pentru ca erau bancuri.Dumnevoastra insa ati luat bancul meu cu titlu personal si pana la urma v-ati dat arama pe fata. Asta e, face fiecare ce poate. Vad ca va place sa tineti scorul si faceti totul dintr-un spirit gregar care merita scopuri mai inalte asa ca nu o sa va mai contrez, nu urmaresc discutii de genul astapersonal nu tin sa jignesc pe nimeni chiar daca uneori cei care comenteaza pe aici o fac cu mai multa sau mai putina subtilitate. Va doresc scopuri inalte!

  38. ifrim

    @Marin Neacsu.Sanatate viata lunga bani in punga! Sa traiesti cu numele, La multi ani!

  39. Basaru

    Credeti ca votul romanilor conteaza? (Apropo de agentul german Iohanis)Naivilor .Totul e facut si desfacut de masonerie la ordinul grupului Bilderberg consiliul de coroana al stapanilor planetei iluminatii ,$tapani absoluti a tot ce are (inca)constinta pe pamant.Adica si stapanii vostrii.Totul pe pamant e o piesa de teatru sangerosa cu miliarde de figuranti in care iluminatii sunt regizorii iar diavolul e maestrul lor.Diavolul care a inventat arma suprema banul caruia i se supun toti chiar si religiile.