Vă mai amintiţi stimaţi români ?

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social

MEK1

Îţi mai aduci aminte doamnă?
Mai ţine cineva minte că undeva prin Ianuarie 2014 pomeneam eu ceva despre nişte arabi care ar urma să fie strămutaţi prin România din ordine înalte, despre MEK şi transhumanţă? Atunci probabil cei care au citit au spus că am băut cucută şi că visez conspiraţii. Vă mai amintiţi de scandalul cu cele două fete de la Externe, Raiciu şi Danamarca?Vă mai amintiţi că pe atunci se vorbea despre un plan discutat de ministrul român de externe şi John Kerry privind dislocarea a 3000 de arabi în România? Pentru cine a uitat, să recitească articolul şi să vadă dacă nu cumva planul se pune în aplicare acum. Pe vremea aia se vorbea de 3000 de membri MEK. Între timp numărul a crescut ca pretenţii dar s-a diminuat ca posibilităţi. Nu-i nimic, planul merge înainte.
Nedumeririle lui Tavi
Un bun coleg şi prieten de-al meu, Martin Octavian, rezervist ca şi mine, scria acum 3 săptămâni un articol în care retoric se bătea cu palma peste cap olteneşte, neputând să înţeleagă de ce nu înţelege problema asta a refugiaţilor. De atunci şi până acuma refugiaţii au fost întorşi pe dos pe toate posturile de televiziune, zilnic, întrebările colegului meu nu au fost niciodată dezbătute nici măcar amintite, pentru că nu sunt de bon ton, orientarea este alta:
1. Unii vorbesc despre “amărâţii” refugiaţi fără a spune însă cine a dus la această situaţie, sau care este rolul marilor puteri euro-atlantice declanşatoare a “primăverilor” arabe în aceste state.
2. Alţii vorbesc despre pericolul rusesc şi situaţia bieţilor Ucrainieni, victime de fapt ale aceloraşi puteri care i-au pus să îşi dea pantalonii jos în faţa lui Putin şi acuma nu le dau nici vaselină. Aceşti agitatori care nu mai pot de grija ucrainienilor- care cică ar fi prietenii tradiţionali ai românilor probabil încă de pe vremea lui Taras Bulba, dar mai ales încă de pe vremea pogromurilor din timpul celui de-al doilea Război Mondial- încearcă să spună că invazia arabă este manevrată de Putin, ca să facă lumea să uite de Ucraina. Penibilă încercare de intoxicare. De fapt de Ucraina au uitat toţi încă dinainte de a îi băga în gura ursului. Ucraina este doar motivarea prezenţei americanilor în preajma Rusiei, în Marea Neagră şi a redislocării bazelor germane. Nu căutaţi vinovaţi acolo unde nu sunt, întrebaţi-l pe John Kerry că el ştie tot despre această transhumanţă pusă la cale de CIA.

Variante sentimentale dar ireale
Cei mai penibili sunt cei care vorbesc fără să ştie, despre faptul că mulţi dintre refugiaţi ar proveni din Eritreea. De ce de acolo? Pentru că ştiu ei, cei care vin cu astfel de ştiri, că acolo oamenii sunt săraci şi dacă sunt săraci trebuie compătimiţi şi dă bine la imagine. Ceea ce nu ştiu ei este faptul că Eritreea este un stat ortodox, în care arabii nu reprezintă mai mult de 36% din totalul populaţiei, iar aceştia nu au nici un fel de probleme din partea populaţiei locale. Am stat 10 luni în Assab, port la Marea Roşie în Eritreea, cu un mare procent de arabi şi viaţa lor nu era sub nici o formă ameninţată, cred că nici rugaţi nu ar pleca de acolo, aşa că includerea eritreenilor între emigranţi este o mare plezneală dar răsuflată, aruncată aşa ca să dea la număr. Poate ori fi câţiva emigraţi de origine din Eritreea, dar plecaţi prin alte state arabe poate când cu primăverile, la ciolan, la noroc sau plătiţi, dar nicidecum plecaţi din Eritreea special pentru a emigra în Europa, oropsiți de regim. Toate aceste date sunt intoxicări şi încă de proastă factură, făcute de amatori. Singurii care se plimbă prin Eritreea şi Etiopia sunt triburile Affar dar ei se mişcă şi călătoresc de sute de ani, sunt nomazi, nu ar lăsa cămilele pentru metrou nici împuşcaţi.
Abureli
După atâtea discuţii şi dezbateri sterile în care conducătorii ţării se fac că sunt îngrijoraţi şi că se opun invaziei programate şi comandate, televiziunile se fac că analizează situaţia, politicienii se fac că se adună, iar emigranţii se facă că fug de nici ei nu ştiu ce, întrebările puse de colegul Martin rămân în picioare ca românul în furtună, ca să parafrazez clasici înviaţi, ba mai mult, apar altele la fel de retorice şi la fel de nebăgate în seamă pentru că pe măsură ce trece timpul, stimaţii noştri guvernanţi îşi dau cu stângul în dreptul cu un profesionalism demn de o cauză mai bună.
Cine răspunde ?
Iată ce nu înţeleg eu, peste ceea ce nu înţelegea colegul meu:
1. Dacă ajutorarea şi cazarea aşa zişilor refugiaţi este nu doar lăudată, nu doar necesară, nu doar umanitară şi legală, ci chiar impusă, de ce cei care îi aduc în Europa sau îi transportă în camioane sunt învinuiţi de trafic şi arestaţi?De ce cei care vin cu vapoarele, sau cu bărcile, sunt primiţi cu braţele deschise, nimeni nu îi întreabă pe proprietarii acestor vase nici de ce i-au adus nici de unde i-au pescuit şi nici cu câţi bani s-au făcut, iar cei care încearcă să treacă graniţa cu câteva bucăţi sunt arestaţi şi trataţi drept traficanţi? Nu fac şi ei tot ce fac ceilalţi doar că o fac la scară mai mică şi pe roţi nu pe apă? Să înţeleg de aici, că în UE, la fel ca şi în România, traficul şi fărădelegile sunt admise şi se închid ochii doar dacă sunt făcute la scară mare şi cu ştirea autorităţilor care îşi iau zeciuiala iar “găinarii”, “privaţii” care lucrează pe cont propriu şi la scară mică sunt arestaţi ? Eu cam aşa înţeleg, mi se pare mie că numai Germania are dreptul să stabilească cine şi unde va fi repartizat, pe unde şi cum va veni, orice altă variantă este ilegală. Păi aşa se explică şi reacţia lui Iohannis care este şi el tot neamţ. Tot ce acceptă sau stabileşte el este bun şi legal, ce este decis de alţii este ilegal, are colesterol şi dă diabet.
2. Dacă după Septembrie 2001 era de bon ton să vorbeşti despre pericolul arab, despre musulmanii care reprezentau cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei Euro-Atlantice, dacă urmărirea lui Osama şi uciderea talibanilor dar şi a miilor de civili nevinovaţi femei şi copii în Afganistan au fost nu doar subiecte de primă pagină ci chiar obligaţii ale statelor “civilizate”, de ce acuma Consiliul pentru Combaterea Discriminării este gata să îi amendeze pe cei care acuma amintesc despre aceste pericole în România? A pus cineva monopol pe pericolul arab şi noi nu ştim ? Ceea ce pentru prietenii strategici reprezintă pericol, pentru noi reprezintă mană cerească? Atunci de ce încearcă aceiaşi oameni să ni-i bage pe gat pe ruşi, de ce putem vorbi despre pericolul rus în România dar nu şi despre pericolul arab sau terorist? De ce trebuie să importăm prieteni sau duşmani, pericol sau linişte, noi nu putem avea proprii noştri duşmani, trebuie neapărat să îi primim prin SMS sau ordin de la alţi? Cât de milogi şi lipsiţi de coloană vertebrală au devenit conducătorii României încât trebuie să acceptăm tot ce ne bagă pe gât alţii? De ce ne lăsăm conduşi acolo unde alţii vor indiferent cine ar fi ei? Pentru ca liderii noştri să stea liniştiţi pe scaun fără teama că vor primi un Big Dislike care să îi dea jos de pe scaune? Nu suntem cumva prea laşi şi umili şi ne vindem independenţa de dragul de dragul unor împrumuturi?
3. De ce face atâta scandal domnul Iohannis vizavi de cotele impuse şi de ce nu spune nimic despre cota de 1700 acceptată? Când a acceptat-o şi pe cine a întrebat? Acuma se bate cu cărămida patriotardă în piept strigând că nu e corect ca alţii să stabilească, fără să îl întrebe, o cotă, dar el ne- a întrebat pe noi când a stabilit cota de 1700? El de fapt a acceptat nu doar cota de 1700 ci şi pe cea de 6000, încă de pe vremea când Ponta anunţa că face o moschee pentru 6000 de suflete arabe deşi la vremea aia România nu avea nici 1000 în toată ţara. De ce nu ne vorbeşte domnul Iohannis despre această afacere la care este părtaş, de ce joacă rolul indignatului şi nu l-a întrebat de exemplu pe domnul Ponta acuma 3 luni pentru cine face moscheea? Pe români cine i-a întrebat dacă doresc emigranţi în România, indiferent câţi ? Pe români cine i-a întrebat dacă sunt dispuşi să îşi bage în ţară membri ai statului Islamic sau agenţi ai diferitelor servicii purtători de steaguri false? De ce sunt pedepsiţi sau puşi în discuţie cei care pe drept cuvânt (nu mă refer la Băsescu, pentru că şi el face un joc politic, îl doare în cot de soarta României) se întreabă şi îngrijorează de viitorul ţării ? A devenit cumva un delict să fii patriot sau să pui întrebări vizavi de viitorul tău? De când asta ? A fost schimbată Constituţia sau au venit de la “Centru” abrogări la Constituţie?
Omerta sau mucles?
Despre toate aceste lucruri nu vorbeşte nimeni, aceste întrebări nu le pun televiziunile pentru că şi ele sunt subordonate financiar şi politic şi ele sunt conduse de alţii tot din afara ţării şi ele sunt îmbâcsite de agenţi de toate culorile şi naţiile, cu nici eu nu mai ştiu câte cetăţenii, care apar la tv şi ne dau lecţii de democraţie şi patriotism. De ce? Pentru că România, la nivelul tuturor puterilor din stat este vândută, iar românii, aşa cum spuneam acum 4 ani, dorm şi tac, privesc la scandalurile de doi bani de pe posturile care prezintă circ mediatic, scandalurile Zăvorancei, iubirile Cruduţei, firele de păr ale lui Măruţă, şpaga lui Oprescu sau milionul lui Mazăre şi alte subiecte fierbinţi de acest gen sau plâng de mila copiilor arabi prezentaţi de propaganda “ democrată” agăţaţi de fustele mamelor sau parâmele vapoarelor, dar nu se gândesc de loc la viitorul copiilor lor care se “dezvoltă” dragii de ei spectaculos sub cancerigenele hormonilor din Mc Donald arătând la 10 ani ca africanii la 20 dar mult mai bolnavi. Aşa suntem noi miloşi, ne emoţionează orice străin cu vestă Semtex dar nu vedem cum ni se umflă copii cu pompa şi cum ni se vinde ţara cm cu cm. Românii aveau marele noroc de a fi concetăţeni cu două din cele mai prolifice naţii europene, ungurii şi ţiganii ca să îl citez pe domnul Consul al României la Bonn. Acuma aceştia au mare concurenţă. Vom asista la concursuri de multiplicare care vor bate performanţele aparatelor Xerox.
Ameninţări şi şantaj la nivel înalt
Interesant dar nebăgat în seamă este faptul că, văzând că o serie de ţări europene crezute sau considerate vasale de către Germania nu vor să accepte ordinele Kaiserului, cancelarii iau măsuri radicale, trimit armata la frontiere, acum nu mai vor emigranţi, acum şantajează cu măsuri juridice, financiare, politice şi cine ştie în curând şi militare, de ce nu? Să fim mândri, avem un preşedinte neamţ… parcă cu această calitate a câştigat alegerile şi cu apropierea sa de madam Merkel. Acum domnul Klauss spune că nu are posibilitatea să primească mai mult de 1700 de agenţi, el săracu ar accepta, dar acum în acest moment doar atât poate băga el pe gât românilor şi cere umil înţelegere. El săracu a luat act cu oarecare nemulţumire, dar nicidecum supărat sau deranjat, de cotele apelor Dunării, el face tot ce poate dar acum nu poate mai mult şi speră ca mama Merkel să nu îl tragă de urechi tocmai pe el, fiul ei iubit dar mai ales devotat. Dacă mama Germania va da ceva fonduri guvernului român atunci Klauss va fi gata să pună la dispoziţie terenuri, şi tot ce trebuie pentru strămutarea arabilor pe teritoriul bătrânei Dacii, dar undeva la Sud de Carpaţi, că la Nord se supără saşii şi ungurii.

Dormi române, dormi în pace, ţara asta praf se face !

http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/01/04/dupa-deseuri-romania-deschide-portile-teroristilor-6090

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

21 Raspunsuri la Vă mai amintiţi stimaţi români ?

  1. Zob

    Acţiune creştină de apărare românească

    În data de 14 septembrie 2015 în jurul orei 18 în Bucureşti pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30 pe terenul poporului român rămas de la martirul creştin Constantin Brâncoveanu un grup de români ortodocşi a făcut o slujbă ortodoxă şi apoi au plantat circa 100 de cruci de lemn. Această acţiune-simbol este refuzul cesionării terenului în favoarea musulmanilor care i-au decapitat pe cei patru fii nevinovaţi ai lui Brâncoveanu şi pe domnitorul Brâncoveanu însuşi.

  2. Basaru

    Colonie de sclavi plina lasi nu tara.Aste e Romanistanul acum .Si zicala draga lasilor romanistani ”capul plecat sabia nu il taie” e falsa. Acum de exterminarea sclavilor lasi si genocid in teritorrile ocupate se ocupa bolile , codex alimentarius si spitalele lagare pline de streptococi si stafilococi.Spitale care depasesc ca procentaj de genocid fostele lagare naziste.Numai zic ca si salvarile (chiar si Smurdul)nu mai au baterii la defibrilatoare ceea ce e magarie pe fata.Si nimeni nu vede nimeni din mas media controlata de oculta nu vorbeste.Cine e in spate ghiciti voi .Oricum populatia Romanistanului scade dramatic si de aia e nevoie de moschei pentu viitorii colonisti (generaia de sacrificiu) fanatizati de diferite servicii probabil trimisi cu diverse misiuni .Colonisti care la randul lor o vor patii ca palestinienii cand va fi timpul.Aceasta este un pamflet .

  3. Vazui ca amintesti de mine … uite asa o sa ma simt si eu mai … „clasic”!
    1.Despre noi romanii … Zicea mioriticul Becali ca are el 1000 de locuri de cazare in Berceni. Si le da – basca – si iahnie de fasole (cu sau fara ciolan!). Da’ pe oamenii din Berceni i-a intrebat? Sau nu conteaza … Intre aia 1000 de refugiati (din Eritreea!) musai ca or fi 200 – 300 de copii. Nu am fost de multi ani prin Berceni … la care scoala vor merge? Da’ de vaccinat „ca copiii” … la care „circa” se vor duce cu mama lor de mana si mucii in nas?
    2.Sa nu se afle cum e la altii … Aseara ma uitam la Gadea cum isi dadea ochii peste cap ca trebe sa ajutam, sa fim solidari (sau solitari?), uite ce atrocitati patesc saracii oameni, de aia plecara! Trebuie sa primim cat mai multi! Da’ nu zicea nimic de alte state din UE! Pai da mai nene si astfel de informatii nu doar ce te lasa aia … De ex. Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia a spus un NU clar cotelor! Asta nu trebe sa afle cei care se uita la postul tau?

  4. neacsum

    @Tavi,
    Gadea a devenit din ce in ce mai liberal. Se reorienteaza baietii.Stai sa vezi pe cine va sprijini Antena 3 la alegeri si cati vor mai ramane acolo…

  5. Eu ma gandeam ca a devenit mai „american” … cam ca Bogdan Chireac. Da’ tu o detesi repede cu liberalii! Care dintre ei, aia portocalii?!

  6. Pai Bogdan este american din nastere.Sa nu il uitam pe celebrul tata cel care ne vorbea de la Europa Libera cand eram copii. Bogdanel nu a negat niciodata ca ar dormi cu unchiul Sam sub perna. El a recunoscut de mult ca face ture intre redactie si ambasada SUA, bineinteles nu pentru a servi cafeaua. Dar raspopitul se dadea pana acuma social democrat. In curand va pupa dosuri de bucă dreaptă indiferent cui ar apartine.Deocamdata atenteaza discret la fesele coanei Alina Biciclista.

  7. Cecilia

    Buna seara d-le Neacsu!

    Trecand direct la subiect…construirea gardului de frontiera de catre Ungaria inspre Romania pentru a se feri de refugiatii care ar vrea sa incerce sa tranziteze Romania in fuga spre Vestul UE…cred ca e destul de „bomba”stirea…mai importanta decat mixtura refugiatilor.

    Pe urma,intrucat ma aflu in Germania de cateva luni pot sa va spun ca din refugiati sant cam 20%sirieni(si acestia provin din lagare de siguranta din tarile din jurul Siriei,mai putin direct din Siria),sant pakistanezi si afghanu care fug de talibani,sant irakieni,sant africani (si din Eritreea )care fug de Boko Haram si sant multi din Kosovo;Serbia,Albania(tari care de curand au fost ridicate la statutul de „tari de provenienta sigure”)si acesti oameni cu siguranta vor fi trimisi inapoi…multi au profitat de situatia creata si s-au pus pe drumuri.

    Germania e suprasolicitata si la pamant…personal sant curioasa sa vad cum vor gestiona „criza”…Austria e in aceeasi situatie…statele „de la Visegrad”sa le numesc asa nu-i vor fiind musulmani…restul statelor(nu te poti baza pe ele)…sper sa nu ramanem noi cu ei,in special ca ungurii vroiau sa ridice gard intre ei si Croatia si brusc s-au hotarat sa ridice gard intre ei si noi…si de la caderea macaralei pe marea moschee din Mekka refugiatii nu mai vor Suedia(dupa Germania a 2-a in topul preferintelor)ci Finlanda&Norvegia.

    Asta e in mare ce vroiam sa scriu…iar in Germania si Austria se vorbeste de strategii de integrare…o completare ar mai fi…nici Austria,nici Germania nu i-a vrut dar vazand tratamentul la care i-au supus ungurii oamenilor(civililor)nu statelor li s-a facut mila,au iesit in strada si la presiunea milei maselor s-a actionat politic cum s-a actionat…iar ajutorul umanitar a fost si este in continuare oferit de civili si ONG-uri(sa nu-l uit pe Papa- ia 2 familii de refugiati in locuintele din afara Vatican-ului).

    Ar mai fi multe de spus…dar eu i-am vazut si vorbit cu ei…sa nu fie nimeni intr-o situatie ca a lor…pe cei care au provocat totul si rad bine merci si-si numara gologanii stransi precum si statele arabe bogate care nu-i ajuta…pe acestia i-asi trage in teapa(sa ma ierte Dumnezeu si pentru gandurile astea)…sper ca Romania sa iasa bine si sa nu cada in cursa intinsa.

  8. Asa cum suntem noi de nepriceputi intr-ale politicii (interne, externe – nu conteaza) parca vad ca, din cauza de unguri, vom ramane noi cu o suta – doua de mii de colindatori la sarbatorile care urmeaza! Noroc ca astia nu prea mananca sarmale!

  9. Doamna Cecilia, ceea ce spuneti dumnevoastra este deosebit de interesant. umnevoastra spuneti ca numai 20% din refugiati ar fi din Siria, adica din loculdespre care spun toate oficialitatilor ca ar da grosul refugiatilor de teama lui crimelor lui Basser Al Assad.Atunci ceilalti 80 % de unde sunt si de cine fug, de saracie? Pai ce facem, dam de mancare la toti saracii din lume? Atunci ar trebui sa transferam Africa in Europa nu ? Pachistanezi si afgani care fug de talibani? Nici asta nu sta in picioare. ACESTI OAMENI TRAIAU FARA PROBLEME INTRE EI PANA SA APARA DEMIPCRATIA AMERICANA. Imi e teama ca cei care vin din zonele alea sunt de fapt agentii celor care le-au adus fericirea. Mai pomeniti de albanezi si sarbi, adica exact zonele in care a intervenit armata americana in Europa. Daca le adunam observam ca toti refugiatii vin din zone in care actioneaza sau a actionat armata „eliberatoare”. Dar cea mai importanta informatie este ca ACESTI SIRIENI PROVIN DIN LAGARELE DE SIGURANTA. Deci nu sunt sarmani care si-au parasit camuinul, ci oameni institutionalizati care au fost scosi de acolo d ecatre cei care ii aveau in grija, si trimisi in Europa. Realizati ca de fapt astfel se admite ca ei nu au venit goniti de nu stiu ce greutati , ci indrmati, trimisi cu un scop anume? QED.

  10. Auzi ma Marine! Cre’ca faci o confuzie! Cand cel mai mare analist politic al tutulor timpurilor (!) se nastea la Bucuresti … celebrul Cornel Chiriac isi facea liceul la Pitesti! (hai sa … !). Ma gandesc ca-ntre doua teze nu avea timp …. Oi fi tu din Valea Rosie da’ eu tot acolo imi terminai studiile gimnaziale!

  11. Cecilia

    d-ul Neacsu…realitatea e exact aceasta…de aceea s-au reintrodus controale la granita austriaco-germana si austriaco-ungara…si vor mai fi si la alte granite…

    Si chiar azi in presa germana s-a publicat un articol despre o incaierare dintre musulmani algerieni(deci si Algerul e prezent)si crestini din Eritrea(cei din Eritrea fugiti sant in speta crestini fiindca in Eritrea majoritar musulmana nu au o sansa sa traiasca).Motivul a fost o cruce de lemn pe care cel din Eritrea o purta la gat.

    Cei din lagarele de siguranta din afara Siriei au fugit fiindca ONU a taiat ajuroarele financiare din sept.2015(de 15 €/luna/persoana)…sansa fiind pentru ei Europa.

    Puteti gasi in presa internationala articole in acest sens.

    America si altii au creat cu mult timp in urma aceasta situatie si Europa suporta consecintele.

    Oricum in Germania si Austria s-au hotarat ca pe sirieni sa nu-i trimita inapoi si sa incerce sa-i integreze chiar daca statele din estul Europei nu colaboreaza in acest sens(adica de a prelua o cota de refugiati)…cum ii vor integra ramane de vazut…toti isi fac probleme,sentimentele sant impartite,deocamdata dorm prin garage subterane pe paturi de armata,saltele…sant prin gari(vremea e buna)…dar vine iarna…si se face deja propaganda ca bastinasii sa-i ia acasa…

    Mai mult nu pot sa scriu fiindca nu am timpul necesar…dar cititi in presa europeana(se scriu multe lucruri veridice).

    Sper sa nu ne salutam in vreo 20 de ani cu „Ins´Allah”…

    O zi buna

  12. Doamna Cecilia, gresiti, Eritreea este majoritar crestina, nu musulmana.
    In ceea ce priveste fuga celor ramasi fara ajutoare ONU intrebarea este , daca nu pot trai fara ajutoare, din ce au platit calauze si armatori si vase ca sa plece , cu ce bani si-au luat celulare si de unde au zecile de mii de dolari ?
    In ceea ce proveste decizia de a adaposti pe Sirieni, adica doar 20% si de a treimite restul in Europa, mi se pare cam… ciudat. De ce doar Sirieni si nu crestini ?
    O noua deiscriminare ?

  13. @Tavi
    Pai daca nu e baiatul celebrului speaker, cum justifica faptul ca are pemis de acces permanent la ambasada SUA? Macar asa avea o scuza ..

  14. Cecilia

    d-le Neacsu…aceste intrebari multi si le pun…celularele care le au nu sant cine stie ce(sant design modern dar cu capacitati reduse,gaselnita Motorolla si HTC pt,Orientul Apropiat unde nu dispun de laptop sau computer si pt.ei singurul mijloc de a comunica)…au bani, e adevarat…acum din Salzburg(Austria)spre München(Bavaria,Germania)intrucat granita germana e ba inchisa ba deschisa vor sa mearga pe jos sau cu taxi-ul…asa au venit din Nickelsdorf(punct de frontiera Austria-Ungaria)spre Viena…ungurii i-au adus pana la granita ungaro-austriaca,de acolo au venit pe jos pana la Nickelsdorf in Austria si de aici in Viena mai departe spre Germania…dar Germania de la sf.sapt.trecute a zis”Stop”(acum sant multi in Salzburg)si cei de la granita sarbo-ungara vin prin Croatia spre asa-zisa Europa de Vest care e parte UE si divide in continuare Europa in Est si Vest.

    Ungurii au pus „Tränengas”pe ei…samd.

    Oricum,daca Merkel a zis ca data fiind situatia umanitara dramatic creata Germania renunta la „Dublin”(adica de a li se acorda azil in prima tara UE in care depun cererea si intra)si Germania ii ia(in special pe sirieni si pe acestia nu-i trimite inapoi—Obama a si felicitat-o pt.aceasta marinimie)Germania trebuia sa-i ia in continuare…acum sant in Austria…trenurile nu circula,autobuzele nu circula,etc…are situatia impact asupra vietii cotidiene.

    Pe de alta parte nu mai e relevant cine a creat aceasta situatie ci cum e de „administrat”…eu sper ca Romaniei sa-i fie „gratiata” aceasta incercare…nu ne vor in”Schengen”,ne pun la zid,se lauda Vestul UE cu puterea financiara atunci sa-si ia si toti refugiatii de oriunde ar fi ei…noi sa fim atenti la unguri,sa nu ne trezim iar trunchiati…fiindca mai mult decat oricand e vremea oportunistilor…cu armata pe care o avem in urma deciziilor ilustre iesim la granita cu trotineta…
    Numai bine

  15. @Cecilia, cine spune ca nu conteaza cinea creat situatia greseste. Daca vrei sa afli scopul trebuie sa gasesti faptuitorul. Avand faptuitorul, avand scopul vei avea si rezolvarea, altfel unii cu f….l, altii cu malaiul.Nu mi se pare corect ca unii sa creeze haosul si altii sa il gestioneze. Daca vom inghiti din nou, ne meritam soarta. Romania nu numai pentru ca e slaba ci pentru ca e condusa de tradatori, impotenti si incompetenti, va avea de suferit. De aceea ce important sa stie romanii de unde li se va trage…

  16. Marine draga, eu cred ca Cecilia cam are dreptate neica! In legatura cu cine a creat situatia asta … Asa, „de curios” da, hai sa aflam. Dar nu are nicio valoare pentru ca acei care au organizat asta o sa mai faca si alta data! De ce? Simplu – pentru ca pot! Banuiesc ca esti convins ca cine a facut asta nu e o tara de „nivelul” Romaniei sau Portugaliei … sau Boliviei! Ce vreau sa spun e sa nu cadem in extreme … mai mult sau mai putin deplasate! Adica sa nu ne cacarisim pe pantalonii de la tinuta de oras (de vara) si sa ne penibilizam ca Dana Grecu cand a fost cu alipirea Crimeei la Rusia. Ai vazut cum se infoia ea „Dar cum dom’ne, cum isi permite Rusia sa faca acest pas? Dar ce, chiar face ce vrea! NU putem sa-i chemam si sa ii luam la intrebari?” Pana nu i-a explicat cineva ca Rusia nu e o tara ca oarescare alta … cu care sa discute „Bolivia” (de ex) de la egal la egal … are totusi 1/6 din „pamantul” lumii cu tot ce e sus si jos … nu s-a potolit! Concret, vorba aia pe care si tu o stii (sunt sigur) acum e mai in vigoare ca oricand „toti suntem egali dar unii sunt mai egali”. Bun, aflam ca au facut-o americanii sau rusii! Asa si? Le dai vot de blam?

  17. @Tavi,
    De cand ma stiu eu nu mi-a placut nic capul plecat si nici politica strutului. Oamenii trebuie sa stie adevarul indiferent care ar fi el trebuie sa stie cine le baga mortul in casa. Daca vor ccepta mortul sau nu, daca se vor aseza pe pioneza pentru ca trebuie, sau vor face ceva, e treaba lor, dar trebuie sa se stie si cine pune pioneza si cine baga mortul in casa, pentru ca fiecare sa ia decizia in cunostiinta de cauza.

  18. Ai vazut imaginile CNN de la frontiera ungaro – sarba de azi? Refugiatii aruncau cu pietre peste gardul de sarma iar jandarii unguri le dadeau cu tunu’ cu apa de la pompieri si cu gaze lacrimogene. ASTA va fi o imagine tot mai des vazuta in Europa in anii urmatori.
    Alta stire: Germania si-a asigurat majoritatea pentru votul din 22 sept. Adica toate statele UE vor primii si accepta cotele obligatorii. Obligatoriu! Romanica … aprox. 4800 de refugiati. Explica unu’ la Antena 3 ca cifra asta include si celebra 1785! Asta e!

  19. Pai cum poti sa te opui cand americanii ii trimit iar nemtii ii primesc si repartizeaza? Din cate tin eu minte nemtii au repartizat prin Polonia si Cehia si in al doilea razboi mondial. Proabil ca locatiile sunt inca disponibile. Vom avea in curand o noua lista a lui Shindler.

  20. ifrim

    @Tavi 21.23 Nu le dam vot de blam, folosim formula consacrata:” Am luat act cu ingrijorare….etc”

  21. ionescu

    Cred ca „aginturile straine” au lucrat pe arabi,cum ne-au lucrat si pe noi,iar acum au plecat bastinasii spre locuri mai bune de trai cum au plecat si tiganii nostri si le-au mincat zilele strainilor pe unde au fost.Acum e rindul nostru,sa suportam sa faca altii prin tara la noi,ce au facut tiganii nostri prin alte parti.E clar ca toata treaba are cap si coada…dar pe care noi nu le intuim,deocamdata.Sa nu uitam ca cinci agenti pregatiti pot declansa un razboi civil intr-o tara………..Speranta noastra e ca cei care sint la putere sa iubeasca aceasta tara,cu bune si cu rele,si sa apere cu dintii neatirnarea acestui popor.