Parlamentul vandalizat

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

parlamentari romani
Unu la mână
Când jocurile politice şi invidia clasei politice l-au scos, sau mai bine spus au blocat accesul lui Adrian Păunescu în Parlamentul României în 2009, mi-am spus că asta este ruleta voturilor şi că în definitiv a pierdut pe mâna lui. Pe atunci nu ştiam ce pot face autorităţile şi partidele cu voturile cetăţenilor şi cum se poate ridica sau scădea procentajul voturilor într-o noapte dintr-un condei. A trebuit să vină noaptea Mihaelei apoi săptămâna Facebook, ca să realizez că nu contează cine votează ci cine numără voturile şi nici chiar aceia, mai mult cine le comandă. Nu degeaba a scris acelaşi Adrian, superbul şi extrem de realistul poem “Marş de adio (colegilor mei parlamentari)”, acesta surprinde extrem de condensat toate trăsăturile acestui Parlament, acestor parlamentari care se consideră aleşii neamului dar de fapt sunt ruşinea pământului. Redau doar 4 versuri din marşul lui Păunescu care deşi sunt printre cele mai dure din poem sunt prea blânde faţă de cât ar merita tovarăşii parlamentari :
“Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
v-aş desena cu acul, să vă sperii.
Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,

ci credite din călimări străine.”

Doi la mână
Credeam că odată cu marginalizarea lui Păunescu, cel care punea prea devreme problema Basarabiei care acum a devenit nelipsită din discursurile tuturor candidaţilor mai mult sau mai puţin patrioţi, numai şi numai pentru că acuma aşa vrea marele partener strategic interesat de pământurile de la Estul României, se vor încheia dovezile de grobianism ale aleşilor neamului.
A trebuit să mai moară un incomod, e adevărat de talie mai mică din toate punctele de vedere, un clown al politicii, înzestrat însă cu un neastâmpăr stresant, patriotism deloc mimat şi o memorie fantastică. Trecând peste toate defectele sale, şi nu au fost puţine, Corneliu Vadim Tudor a fost pata de culoare a ultimilor 25 de ani din politica românească, pată de culoare fără de care totul ar fi fost gri, cenuştiu, precum cenuşa care rămâne în spatele acestei hoarde de migratori ai politicii şi istoriei României. Aud că i s-a refuzat celui care a fost 16 ani Senator al României, şi una din dorinţele lăsate cu limbă de moarte, aceea de a-i fi depus trupul pentru câteva ore în clădirea Parlamentului. Să fiu sincer nu mă miră, pentru că la câtă laşitate au în ei, marea majoritate a acestor reprezentanţi ai corupţiei naţionale, le-a fost frică să îl primească şi mort pe cel ce a fost poate slobod la gură, poate şi mincinos, dar nu mai mincinos decât ei, dar nu s-a lăfăit în afaceri şi şpăgi pe seama umilului alegător.

Apocalipsa după Atanasiu
Strigător la cer – şi sper să se audă până acolo- este nu refuzul, cât motivarea acestuia. Domnul Atanasiu şi Teodor, într-un atac de imaginaţie demnă de un scop mai nobil încearcă să ne pună în faţă imaginea parlamentului sau a ministerelor în cazul în care toţi şpăgarii care le populează ar muri şi ar trebui să le fie depuse sicriele la sediile ultimului loc de furt. Sper că domnul Atanasiu nu a gândit atât de departe, încît să prevadă un deces în masă al politicienilor. Ar fi aproape imposibil, dar să nu cobească, că ar face poate prea mulţi români să viseze inutil. Nu este exclus însă un cutremur ceva, un atac al viitorilor locuitori majoritari ai României, că altceva nu e posibil şi nici de dorit. Dar văzând cum gândeşte domnul Atanasiu constat nu numai că au vandalizat ţara, dar şi-au vandalizat şi sufletele, dacă au ajuns să respingă ultima rugăminte a unui confrate.
Mama lor …
Nu am fost fan nici Păunescu, nici Vadim, deşi lui Păunescu îi recunosc şi respect imensul talent poetic, unic în felul său, ca şi contribuţia la lansarea sau promovarea atâtor cântăreţi care şi acuma fac săli pline şi care fără cenaclu s-ar fi pierdut, poate, ca Gil Dobrică sau Liviu Tudan prin crâşme mai mult sau mai puţin selecte, sau ar fi rămas cântăreţi de stradă, cartier sau ocazii festive. Ce este ciudat este că Păunescu, acest poet al tuturor timpurilor parcă, este blamat de unii pentru că ar fi scris pe timpul lui Ceauşescu, că ar fi ridicat ode regimului în care trăia, de parcă a ales el când să trăiască şi să scrie, dar cei care i-au cântat şi îi cântă versurile ca şi ale altor poeţi comunişti sau nonconformişti sunt în continuare iubiţi şi ascultaţi şi nimeni nu îi învinuieşte că au cântat -cum ar fi de exemplu cazul lui Valeriu Sterian- şi despre “Iubirea de moşie” şi “Antirăzboinică” şi “Vino Doamne”. Despre Victor Socaciu ce să mai spun, a cântat pe vremea lui Ceaşcă, a cântat la Revoluţie, a cântat şi despre “mama lor la toţi” când nu era politician, apoi a schimbat ştima, s-a dat cu mama lor, băgându-şi pana în mama celor mulţi şi muţi, pentru că partidul i-a dat un loc călduţ prin Montreal. Şi nimeni nu se opăreşte, pentru că spre deosebire de Păunescu şi Vadim, Socaciu este ca toţi ceilalţi, cântă la comun după partitura consacrată. Acuma când cântă cântecul “mama lor la toţi” probabil se gândeşte şi la propria mamă.

Ăştia ne sunt aleşii, astea le sunt faptele, temerile, grijile şi interesul. Eu personal nu am nimic cu mamele lor, au pătimit destul dând naştere şi crescând handicapaţi şi impotenţi sentimental şi moral, dar parcă le-aş dori, cu numai 1% din cinismul de care au dat ei dovadă, o întâlnire mai rapidă şi mai deasă cu mama lor, la cei mai mulţi dintre ei, nu chiar la toţi.

P.S. La întrebarea domnului Atanasiu, ce s-ar întâmpla dacă ar muri 100 de aleşi şi am aduce sicriele lor în faţa parlamentului, dau un răspuns sec:
Am scăpa de suta de parlamentari introduşi fraudulos după alegerile din 2012 şi ne-am apropia de procentele ţărilor civilizate în ceea ce priveşte numărul de parlamentari pe cap de locuitor.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Parlamentul vandalizat

 1. ion

  Adevar graiti.
  Dar cifrele seci spun ca daca am aplica principiul americanilor, adica la 580000, parlamentul nostru ar trebui sa aiba 33 de membrii, adica cam de doua ori cat guvernul Romaniei care si el este in categoria celor mai mari din lume. Dar, americanii cuibariti in sediul DNA-lui nu vad aceste lucruri! Poate din acest motiv suntem unde suntem!

 2. Basaru

  Sparlamentarii romanistani sunt complet inutili.Nici o decizie sau lege nu se mai hotaresc in colonia batustana Romanistan.Yesmeni spagari, mincinosi si tradatori de colonie asta sunt aceste scursuri

 3. Cristiana Anghel

  Diavolul se ascunde in amanunte. Ati ale ca exemplu doua state federale. Da. este adevarat, parlamentul federal are atatia membri, dar ati uitat parlamentul fiecarui stat si pe cel al fiecarui land.
  „Statele Unite ale Americii sunt un stat federal. Fiecare stat deține suveranitate legală, are propriul parlament (în general numit adunare – assembly), adesea bicameral, guvernator ales prin vot direct de populația statului, guvern condus de acesta și sistem juridic propriu, inclusiv curte supremă de justiție.

  Foarte multe responsabilități (de exemplu, poliția, justiția civilă și criminală, educația), care, în alte țări, sunt prerogativa autorităților centrale, în SUA sunt de prerogativa statelor. Fiecare stat are și sistem fiscal propriu. Impozitul pe venit plătit de fiecare american este de două tipuri, federal și de stat. Unele state aleg să nu perceapă impozit pe venit, preferând să aducă la buget bani din impozitul pe vânzări (sales tax). În SUA nu există TVA. Totuși, veniturile bugetelor statelor sunt adesea insuficiente și autoritățile federale alocă statelor sume pentru anumite destinații. Alocarea acestora este adesea condiționată de îndeplinirea anumitor condiții, în acest fel autoritățile federale asigurându-se, indirect, că statele urmează în acele domenii politica pe care o vrea guvernul federal. Sunt și cazuri când unele state refuză aceste alocări și își mențin o politică economico-socială independentă. Statele adesea pendulează între a duce o politică proprie și a primi suplimentar fonduri federale.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Statele_Unite_ale_Americii#Politic.C4.83

 4. Doamna profesoara Criastiana Anghel
  Nu incetati sa ma uimiti ..
  Prima oara m-ati uimit cand ati declarat intr-o emisiune la B1 ca Ponta nu minte. Probabil nu a mintit nici cand a spus ca pe cine nu lasa sa moara, nu il lasa sa traiasca. Am observat ca ati devenit unul din cei mai mari aparatori ai premierului desi erau vremuri cand gandeati altfel. Dar omul se schimba chiar si la 50 de ani.
  Acuma ma surprindeti din nou, sustinand acest parlament umflat cu pompa desi stiti si acum 2 ani chiar dumnevoastra condamnati, intrarea unora in Parlament, prin frauda, de pe locurile 2 sau 3, desi se inchisese colegiul. Ati uitat cumva de Solomon, Netoiu si altii ca ei ? Acuma constat ca le luati apararea si considerati ca este normal sa avem un parlament umflat care depaseste chiar si numarul cerut de legea electorala, nu numai de legile bunului simt. Dati-i bice, sunteti pe drumul cel bun, ati devenit -constat- un politician al zilelor noastre.

 5. Sa inteleg totusi, doamna Anghel, ca sunteti de acord cu refuzul Senatului ? Asta asa ca sa fie o imagine cat mai aproape de realitate.

 6. Dar, mai constat totusi stimata doamna ca nu mai puteti dormi de grija organizarii administrative a Statelor Unite ale SUA. Va spun sincer, pe mine asta ma intereseaza tot atat de mult cat va intereseaza pe dumneavoastra, de exemplu, influenta razelor de soare asupra tablelor, la mare.Apropo, sa inteleg ca propuneti federalizarea Romaniei dupa sistemul SUA si al Germaniei ? Uimiti-ma !

 7. Gabriel

  pana la urma doamna Anghel doar face o corectie nu lauda organizarea administrativa a Statelor Unite. Dumneavoastra ati inceput articolul cu o comparatie: Romania-Germania-Statele Unite si ati fost corectat….
  Sunt deacord cu refuzul Senatului, normal nici Vadim Tudor nici Adrian Panunescu nu ar fi trebuit sa faca parte din Parlmanet! Amandoi au fost slujbasi si laudatori ai comunismului si au sustinut, parsiv prin cultura, oranduirea comunista

 8. Domnule Gabriel, interesant ce spuneti. Deci sunteti de acord cu refuzul pentru ca Vadim si Paunescu ar fi facut ce? Pentru ca au trait pe timpul lui Ceausescu? Slujbasi si laudatori ai lui Ceausescu ? Ce varsta aveati? Ce faceati prin anii 80? Dumneavoastra vrobiti despre ceva ce probabil nu cunoasteti. Dar Iliescu ce a facut, dar Nastase, dar MRU, dar Boc, dar Baseascu, dar toti cei care fac parte din parlament? Daca aveti macar curiozitatea sa verificati datele unuia din cei peste 50 de ani veti constata ca a fost fie nemenclaturist, fie securist, fie turnator dar acuma se da liberal, democrat sau mai stiu eu ce. Hai sa fim decenti, Nici Vadim si nici Paunescu nu au fost mai @comunisti@ decat ceilalti , dar au avut decenta sa nu isi nege si s anu ascunda trecutul. Ceilalti insa se prezinta drept anticomunisti cand de fapt si atunci si acuma au facut acelasi lucru, au profitat si au lins fundurile sefilor, la greu dar mai pe set pentru ca erau mai ordinari.

 9. Va dau un indiciu!

  @anghel: Daca parlamentul Romaniei nu era asa de bine populat nu ajungeai si matale acolo. Dar sa nefie de bine.

 10. Va dau un indiciu!

  @anghel: Daca parlamentul avea, sa zicem, cu zece locuri mai putin, credeti ca mai aveati loc?

 11. Va dau un indiciu!

  @anghel: Dar dvs ce cautati pe aici? Aveti vreun interes anume?

 12. @Va dau un indiciu.
  Doamna Anghel, cauta aici exact ce cautati si dumneavoastra si sper sa nu aveti pretentia sa interziceti cuiva accesul pe aceasta pagina. Dar daca tot ati devenit asa de activ pe anumite subiecte, va astept cu interes comentariile pe cel care va urma probabil maine. Acolo chiar sunt curios cum veti comenta.

 13. ionescu

  Ca sa spuna cineva despre altcineva ca este vinovat ca a trait pe timpul lui Ceausescu,ca este o rusine,eu spun cu toata raspunderea ca e blasfemie..nimeni nu alege in ce timp sa traiasca,nu vremurile traiesc sub noi,ci noi traim sub vremuri.Ca sa judeci asa si sa lansezi astfel de acuze inseamna ca ai o minte ingusta,refractara,ca nu intelegi nimic din maretia vietii si a Creatiei.Acesti oameni au fost niste genii(in acelasi timp oameni cu slabiciuni omenesti)poate nu perfecti,dar astfel de oameni nu ii intilnesti la colt de strada,am fost conteporani cu ei,ar trebui sa ne mindrim cu ei,nu sa ii bagam in abisurile mocirlei…e trist,caci ne-au murit foarte multi oameni de valoare,iar noi nu incetam sa le pingarim memoria,in timp ce strainii ii lauda….dar cum este o vorba,nimeni nu e profet in tara lui.In privinta Parlamentului pina la urma,am ajuns la concluzia ca mai bine eram condusi de „NISTE TARANI” decit de cei de acum,asta fara a generaliza fenomenul

Statistici T5