STAI LINISTIT, SUNTEM IN TREND!

Categoria Actualitate, Magazin, Stiri Interne

STAI LINISTIT, SUNTEM IN TREND!

PREMIILE TV MANIA

În aceasta frumoasă zi de toamnă, în care mă gândeam să mai las sau nu mușcatele în balcon … că vine frigul, îmi zgârie urechea o știre, un „brechingniuz” … sau, cum ar spune un prieten al meu, „Națiune, națiune!”

Fug repede la televizor și o văd pe o reporterița „de teren” care-și stăpânea cu mare greutate râsul și pe glăsuitoarea din studio care-și dădea ochii peste cap, mai cu cu fereală așa, să nu se vadă …

Marea știre – Oana Zavoranu a anunțat public (nu știu dacă a anunțat vreodată altfel!) că dorește organizarea, de urgență, a unui congres al PRM unde domnia sa își va depune candidatura la funcția de președinte al partidului … n-am înțeles de ce o mai depune dacă e sigură că va câștiga! Pe de altă parte, tot la fel de public, a anunțat că la alegerile din 2016 va candida pentru un loc în Parlament … pe care, la fel de sigur, știe că-l va câștiga!

Ce nu-nțeleg eu în această frumoasă zi de toamnă este de ce atâta mirare, zâmbete și alte alea la reporterite sau la analiștii politici cei mai buni sau nu ai tuturor timpurilor!

Păi nu așa trebuie!? Adică de ce unul ca și domnul Igaș să poată fi senator al României ba chiar și ministrul de interne și domnișoara Zavoranu nici măcar deputat?

De ce după Edmond Tălmăcean, Traian Igaș, Marcel Hoara, Cristian Petrescu sau Daniel Funeriu nu poate urma și Oana Zavoranu!?

edmond-talmacean

Ce are Monica Iacob sau Elena Udrea și nu are Oana Zavoranu!? Dar se poate, asta e discriminare pe față!

Dacă stau mai bine să mă gândesc (în această frumoasa zi de toamnă) … dacă ajunge în parlament, de ce nu ar fi bună ca și președinte al Camerei Deputaților?

Adică de ce domnul Zgonea poate și domnișoara Oana nu? Doar pentru că Zgonea a mers, ca și Mihai Viteazu, pe același drum, de la Craiova la Radovanu!?

Cum se poate ca Andreea Paul (Vass) care nu a condus niciodată nimic, nici măcar sucursala unei bănci din Jucu, să aibă loc în „politica mare” … asa se zice la TV … ba chiar să ajungă ministru, cum se aude … iar Zavoranca nu?

De ce un contabil de la o firmă de apartament sau un atelier de prelucrări poate ajunge ministru iar o vedetă adevărată (!) cum este Oana Zavoranu nu are șanse? Cum s-a făcut ca un jurist de la un obscur BJATM sa acceadă la înalta magistratură de președinte al Curții Constituționale tot la fel ar trebui să se facă și în cazul domnișoarei … Doar de aia în România se poate orice … cum se putea în America înainte de primul război mondial …

Mai e o chestie la care mă gândesc … în această frumoasă ….

Ii tot aud pe niște domni (respectabili) din București cum „se dau” la clujenii mei … că atât au putut … vai de capul lor … că l-au ales de trei ori pe Funar și tot de trei ori pe Boc!

Da, poate clujenii atâta au putut! Dar voi, după ce l-ați ales pe Crin Halaicu, pe Viorel Lis (wow!), pe Băsescu (din nou wow!!) și pe ăla care vindea varză și ardei gras în nu știu care piață … ăla de a avut ghinionul să fie secretarul de la primărie beat și i-a greșit numele … Adriean … voi tot atâta ați putut!? Cu ce drept vă apucați voi de miștocărit? Lăsați-i pe alții!

Eu aș cam trage de veston și aș lăsa capu-n jos! Sau cum zicea doamna aia deputat … tot din capitală, culmea … „ciocul mic!”.

În încheierea acestei zile frumoase … se aude pe nu știu ce surse … așa e trendu’! Se aude ziceam ca, în câteva zile, două – trei săptămâni, vom avea un nou guvern, bun înțeles cu alt premier … Vasile Dancu … de la Cluj! Mie mi se pare absolut firesc de normal … adică după Emil Boc ce ar putea sa dea Clujul!? E în trend!

În ailaltă încheiere … că vine știrile grămadă … zice lumea ca domnul Dragnea a câștigat președinția partidului cu 97%. Nu se poate! După atâta munca organizatorică dusă de acest brav teleoltean pentru a ajunge primul (și singur) în finală … și fără contracandidați … sa ia numai 97%?? Nu se poate, undeva a fost o fraudă, să vină aia cu Biblia pe capota de la Logan, sa dea ambasada un comunicat … Așa nu se mai poate, poate cumva seteseu … nu e bine!

Trendu’ era altfel, pe cuvântul meu!

În ultima încheiere … ii critică ăștia la TV pe domnii parlamentari (și pe doamne desigur) ca și-au luat astăzi liber ca sa meargă la Iași, la moaștele sfintei. Stați liniștiți, la anu’ va fi și mai bine! Nu ați auzit de călugării aia care s-au dus în excursie în Grecia și au furat mâna mortului? Vor fi mai multe adunări de genul … cu care de reportaj, cu sarmale și salvări … ca așa e trendu’!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la STAI LINISTIT, SUNTEM IN TREND!

  1. ion savel

    E biiine! e foarte bine! Succesuri!

  2. octavian martin

    Un bun prieten m-a criticat ca am uitat sa trec la acele exemple din noua clasa politica (noua si viitoarea bineinteles) niste mari personalitati: inconfundabila EBA si fosta mare frumusete si doar atat Roberta. Cred ca de acolo, daca nu chiar putin mai de sus este si donsoara de la care a pornit povestea.
    De fapt ce sunt politicienii? Reprezentantii poporului. Adica, cum e poporul asa e si politicianul! Sau cum zicea un mare ganditor: fiecare popor isi are conducatorii pe care si-i merita!

  3. octavian martin

    Asa e cand ai multi prieteni! Cica am uitat o alta figura importanta a tinerilor politicieni si de mare viitor – William Branza. Scuze, promit ca voi fi mai atent!

  4. dabija

    Sau cum se poate ca un biet capitan de intendenta, izmenar-ospatar, sa ajunga ditamai general cu 4 stele, doctor (nu medic), profesor universitar, ministru si, cat de repede, premier, de care au depins si depind mii de pensionari militari? He, he, incurcate sunt caile Domnului.

  5. octavian martin

    Cum se poate? Pai daca asa e trendu’! Asta va fi clasa noastra politica pentru urmatorii 20 – 25 de ani! Nu are cine s-o schimbe! Apropo, izmenaru’ la care va referiri e mai mult … e doctor care face doctori! Asta e si mai grav!