Ştire Bombă! Iohannis îndeamnă la nesupunere ci(u)vică

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

Iohannis presedinte
Bombe fâsâite
Este ora 20.57 a zile de 01.11.2015, România tv nu se dezminte. Suntem înştiinţaţi că urmează un mesaj „Bombă” al preşedintelui Iohannis. Ni se spune că una din miile de lumânări puse acolo este pusă de preşedintele României cu accent circumflex şi patos revoluţionar pe preşedintele României, iar unul din miile de buchete de acolo este pus de PREŞEDINTELE ROMÂNIEI. Acest lucru ne este prezentat ca şi când ar fi un lucru nemaipomenit, un fapt pe care istoria trebuie să îl consemneze în analele sale. Apoi senzaţionalul se produce, domnul Iohannis apare pe post cu figura aceea de om preocupat, serios şi grav – ştiţi dumneavoastră care, că are doar două variante, ori zâmbeşte cu gura până la urechi, ori se încruntă-şi ne spune că corupţia ucide. Acesta este mesajul bombă pe care îl pregătea România Tv pentru noi. Să îţi baţi copii cu moţul de la bască şi alta nu. De fapt mesajul prezidenţial a început cu mulţumiri la adresa celor care au făcut cu adevărat ceva pentru bietele victime. Apoi, după ce ne-a spus că trebuie să fim uniţi, probabil în jurul lui, domnul Iohannis a descoperit că în România este corupţie şi că aceasta ucide. Fenomenal, incredibil, extraordinar, fantastic, incendiar, cutremurător, păcat că e Diaconescu în puşcărie că ar mai fi găsit el câteva epitete. Acum, după ce am aflat asta, mă simt eliberat, acum pot să merg la vot liniştit, am un preşedinte care a descoperit că în România există corupţie şi un post Tv care l-a descoperit pe Iohannis şi acum îl reevaluează, ca Băsescu pe Oprea. Unde este Rareş Bogdan să vadă că ăştia de la România TV îi mănâncă pâinea? Bogdaneeeee, Bogdane taică, te lasă ăştia pe drumuri şi la cât ai încercat tu să îi pui mingea la fileu lui Klauss în confruntarea cu Ponta, nu e păcat?Hai, pe cai că se dau limbi!
Aux armes, citoyens
Revenind la „bomba” domnului Iohannis eu mă întreb de ce a ieşit domnul Iohannis să spună asta? Nu ştiau românii ? Bineînţeles că ştiau, dar nu ştiau din gura preşedintelui. Asta este marea „bombă” în concepţia crăinicuţei de la România tv. Dar dacă stau să mă gândesc bine, eu cred că marea bombă stă de fapt în următorul mesaj al domnului Iohannis: „NU MAI AVEM VOIE SĂ TOLERĂM INCOMPETENŢA UNOR AUTORITĂŢI, INEFICIENŢA UNOR INSTITUŢII, NU MAI PUTEM LĂSA CORUPŢIA SĂ SE ÎNTINDĂ PÂNĂ UCIDE. TREBUIE SĂ NE ASUMĂM FIECARE, PE DEPLIN ROLUL DE CETĂŢENI ACTIVI ŞI IMPLICAŢI CARE ŞTIU SĂ ACŢIONEZE ÎMPREUNĂ PENTRU CĂ LE PASĂ DE SOCIETATEA ŞI ŢARA ÎN CARE TRĂIESC. Să fim solidari şi să cerem autorităţilor să fie responsabile pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple niciodată.”
Este clar că domnul preşedinte nu se referea la „domniile lor, domnitorii” României câştigate la alegeri, nici la consilierii de la Cotroceni şi nici la Alina şi Vasile, că ei nu sunt cetăţeni activi, ei sunt cetăţeni supuşi deci fără îndoială domnul preşedinte a făcut un apel cât se poate de concret şi direct către cetăţenii României, ai acelei Românii care încă nu este a lui dar pe care el speră din toată inima să o facă să îi fie alături şi să îl urmeze pas cu pas, să îi urmeze îndemnul şi, eventual, să îl şi voteze pe el şi partidul lui pentru a forma guvernul lui.Dacă însă prin absurd  a urmărit o solidarizare împotriva corupţiei generalizate din România, nu a putut, măcar din  bun simţ, să aştepte să treacă măcar zilele de doliu şi apoi să proclame Jihadul ? Cel puţin neinspirat domnul Iohannis, dar eu cred că e mai mult de atât, e o speculaţie morbidă şi josnică a unui moment de durere naţională. Aş compara gestul său cu al celor care la cutremur  s-au folosit de situaţie ca să pună mâna pe bunuri găsite sub dărâmături sau al celor care în 89 s-au folosit de ocazie pentru a obţine ajutoare pe care apoi le-au vândut obţinând bani.
Gafe, inconştienţă sau nebunie
Mi se pare mie sau domnul Preşedinte îndeamnă românii să se revolte împotriva autorităţilor şi instituţiilor statului? Este la mintea cocoşului că nu ne cere să ne revoltăm împotriva preşedinţiei dar nu s-ar supăra ca cei 10000 de oameni care au defilat în marşul tăcerii să se ducă să facă o vizită spre Victoria şi să îşi manifeste acolo „ pe deplin rolul de cetăţeni activi şi implicaţi care ştiu să acţioneze împreună” N’EST CE PAS MON PRESIDENT? Mi se pare mie sau domnul Iohannis, prefăcându-se îngrijorat de soarta unor oameni pentru care nici el nici noi nu mai putem face acum nimic, totul fiind în mâna medicilor şi BUNULUI Dumnezeu, încearcă să deturneze durerea familiilor şi paşii celor 10000 de oameni despre care a auzit că deja s-au implicat aşa cum au considerat ei că este normal şi decent, către o acţiune de protest împotriva autorităţilor legal constituite? Nu vă supăraţi dar mie mi se pare că domnul Iohannis se îndreaptă pas cu pas spre o suspendare. O să spună apărătorii lui Iohannis să nu este adevărat că nu asta a cerut domnul preşedinte, că de fapt el a cerut solidaritate. Păi mai mult decât marşul a 10000 de oameni în tăcere, durere şi decenţă ce mai doreşte domnul Iohannis de la cetăţeni? Cum să lupte ei împotriva corupţiei din administraţie? Ce anume vrea domnul Iohannis să facă lumea, pe cine anume cheamă să intervină şi să lupte cu corupţia dar mai ales, CUM ANUME? Are şi el minerii lui ? Fără doar şi poate apelul domnului Iohannis are toate atributele unui îndemn la nesupunere civică şi revoltă împotriva autorităţilor legal constituite. Se sesizează cineva? Mai întâi a dat ordin procurorului şef cum să îşi desfăşoare ancheta şi ministrului de interne să se implice în ceea ce practic nu îi intră în atribuţiuni, iar acum cere cetăţenilor să se substituie autorităţilor statului şi să acţioneze împreună împotriva acestora.
Prostie sau trădare?
Nu ştiu cine l-a consiliat să profite de aceste momente pentru a dirija efectele acestei tragedii către un protest împotriva autorităţilor, adică a guvernului dar cine l-a sfătuit, dacă l-a sfătuit cineva, acesta ori trebuie schimbat pe loc ori vrea el schimbarea lui Iohannis. Dacă ideea vine din capul domnului profesor-preşedinte, lucrul este şi mai grav dar nu m-ar mira. Oricum ar fi însă, indiferent cine a venit cu iniţiativa pentru mine este clar că Iohannis este total, dar TOTAL RUPT DE REALITATE, ABSOLUT INCONŞTIENT, ORBIT DE DORINŢA DE A LUA PUTEREA TOTAL ŞI DE A ÎŞI FORMA GUVERNUL LUI CU CARE SĂ GUVERNEZE ŢARA LUI.
ASTA AU VOTAT ROMÂNII ÎN DECEMBRIE 2014.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Ştire Bombă! Iohannis îndeamnă la nesupunere ci(u)vică

 1. CUM SE NUMESTE „GENERATIA DEGENERATA” CREATA DE
  SISTEM -?! AM ZIS !

 2. ionel

  Nici daca am fi cautat cu lumanarea,nu gaseam un specimen mai prost sa ocupe scaunul de la Cotroceni.Imi e rusine ca Romania este reprezentata de un astfel de specimen.Si cand te gandesti ca a fost in fruntea unui oras important din Ardeal(nu am spus a condus).

 3. Gabriel

  Marian Neacsu a reusit o „fasaiala” de articol.

 4. Paula Be

  Traind afara de cateva zeci de ani, cum e si firesc, postez in grupuri ale diasporei. In general e lume pasnica, oamenii isi impartasesc din experienta lor, se ajuta unii pe altii, isi transmit bezele si din zece in zece postari nevinovate mai rasare cate un postac din tara care arunca cu diversiuni si otraviri. Diaspora este literalmente otravita de astfel de diversiuni. Tare ma tem ca presedintele nostru are foarte multi bani ca sa-si cumpere postacii.

 5. Nu mai bine autorul ar învăța limba română?

 6. Neica

  Klaus iohannis al acestor zile,pare depasit de situatie,aerian,prins la inghesuiala ca un elev care nu-si stie lectia,ca de obicei,as zice,pt ca niciodata nu a fost prea pregatit pt functia in care s-a trezit,nici el nu stie cum…?!Parerea mea ca daca avea simtul realitatii,lasa mandria si orgoliu deoparte si nici macar nu se baga intr-o asemenea situatie,aceea de conducator de stat,cu care nu are nicio treaba…Practic,nu ne da nici un curaj,incredere sau altceva…E mai varza ca noi….

 7. Iorgan

  Klaus Iohannis,un om slab,fara pesonalitate,fara sare si piper…!Inodor,incolor,insipid,precum fizica si metafizica lui….!Suntem dezamagiti profund,pt ca datorita unor lupte politice,ne-am ales cu papusoiu in porumb si acum trebuie sa-l tamaiem mult si bine,tot mandatul…Cu postaci,fara postaci doi din el tot nu mai faci!!!

 8. gigi

  voi chiar suntei neghiobi :)))
  Articol total pe dinafara….dislike

 9. ionescu

  Da-i omului puterea si ii vei cunoaste caracterul.

Statistici T5