Schimbarea clasei politice Pasul doi – protestantul și protestatarii

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

alchimie politica
Strada
Strada nici nu a realizat cât a putut să facă chiar și fără să vrea jocul lui Iohannis. Evident că printre cei bine intenționați au fost infiltrați oameni din servicii, oameni ai partidelor oameni care făceau jocul unora sau altora. Așa s-a făcut că printre doleanțele protestatarilor a apărut și demisia lui Ponta care altfel nu ar fi fost necesară. Ei bine, pe moment a câștigat Iohannis, nu strada, pentru că a reușit să dea jos guvernul lui Ponta cu ajutorul lui Piedone, Oprea și speculând durerea și nemulțumirile oamenilor. Nici nu a trebuit să facă mult Iohannis, doar să îl acopere pe Oprea.
Dar cei care continuă protestele acum chiar dacă vor înțelege sau au înțeles că au făcut jocul altora, nu înțeleg că mai mult nu vor obține pentru că nu au nici pârghiile și nici posibilitățile legale. Abia de acum acești oameni se pun în pericol, abia de acum începe drama românilor pentru că NIMENI, NICI UN PARTID, NICI O INSTITUȚIE NU POATE ACCEPTA CERERILE STRĂZII, ESTE ȘI IMPOSIBIL DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC DAR ȘI CONSTITUȚIONAL ȘI CHIAR POLITIC. Strada nu poate schimba clasa politică, nu poate opera schimbări în interiorul partidelor, nu poate schimba Parlamentul și președintele care fac parte din aceeași clasă politică coruptă, este ilegal neconstituțional și imposibil fără a arunca țara în război civil. Am spus și în articolul anterior, chiar dacă se fac alegeri anticipate cu ce partide se va merge? Cu aceleași partide, iar actuala lege electorală avantajează partidele mari. Cine face listele de candidați? PARTIDELE . Pe cine vor pune pe liste? Aceiași oameni sau alții încă neîmburgheziți dar cu atât mai flămânzi. Și unde vom ajunge? La aceeași structură parlamentară, dar cu alți parlamentari însă politica și legile o vor face aceiași politicieni. Ar mai exista posibilitatea ca la alegeri, cetățenii să voteze orice, numai cele 3-4 partide care au fost la putere până acum nu,  dar pentru a avea succes ar trebui ca toți românii să facă asta. Sunt în stare românii de asta? Să zicem, că da, dar atunci ce guvern vom avea? Un guvern de independenți sau aleși despre care nu știm chiar nimic. Bun,  să zicem că suntem dispuși să acceptăm acest experiment și ne asumăm riscurile. Dacă e așa, putem face asta fără să mai ieșim în stradă. Adică să așteptăm alegerile și atunci să votăm orice candidat, orice partid care nu face parte din cele care au fost la conducere până acuma și cu asta am înlăturat DE LA CONDUCERE clasa politică coruptă.
Îmi e teamă că continuarea protestelor fără un lider, fără o gândire, fără o planificare și fără un scop realizabil și decent,coerent, va duce la violențe, la intervenții în forță, la urmări nedorite de protestatari. Iohannis oricât de încântat a fost de protestatarii din noaptea de 03.11, nu va fi la fel de bucuros să îi vadă la poarta lui unde acum inflitraci ai PSD pot striga ieși afară javră ordinară. Este clar și nu mă îndoiesc, am mai spus-o, NIMENI DIN CLASA POLITICĂ, NICI IOHANNIS NU VOR SCHIMBAREA CLASEI POLITICE DECI NICI ERADICAREA CORUPȚIEI. Deci atâta vreme cât nu există unitate și convergență de obiective, strada nu va obține nimic decât bastoane, lacrimogene și apă.
Strada trebuie să își caute lideri, să își stabilească obiectivele și termene de îndeplinire și o planificare realizabilă, cu care să meargă la președinte și să spună așa.
DOMNULE PREȘEDINTE VĂ ACORDĂM CREDIT PÂNĂ LA ALEGERILE DIN MAI, PUNEȚI CE GUVERN VREȚI, NU VOM CONTESTA NICI UN NUME, DAR PÂNĂ ÎN MAI VREM SĂ FACEȚI URMĂTOARELE:
1. Prezentarea și darea spre dezbatere publică reală, în regim de urgență dar cu maxima seriozitate și expertiză a unor proiecte de : Constituție, cod penal, cod procedură penal, lege a apărării, lege a sănătății, lege a învățământului, lege a administrației locale, lege a fiscalității, lege a justiției, lege electorală, lege a partidelor, legea siguranței naționale.
2. Curățirea administrației centrale și locale a ministerelor de toate nulitățile angajate pe ochi frumoși;
3. Promovarea meritocrației ;
4. Dezgroparea dosarelor de corupție ascunse în sertare și judecarea corupților în regim de urgență;
5. Schimbarea capilor din justiție, armată , interne și servicii secrete pentru că toți au fost numiți politic. Depolitizarea acestor ministere;
Asta ar fi așa la o primă evaluare câteva din lucrurile pe care strada ar trebui să le ceară, să stabilească termene rezonabile de realizare și să spună: vom veni la Cotroceni la finele fiecărui termen să ne spuneți ce ați făcut și dacă nu e realizat vă scoatem din bârlog.
Iohannis
Iohannis, în ciuda victoriei de moment este în cea mai delicată situație pentru că trebuie să înfrunte și cerurile din interiorul PNL și să aleagă viitorii membri ai guvernului, și viitoarea opoziție, și strada și reacția opiniei internaționale. Mingea este în curtea lui și deși a dorit asta, nu este pregătit, nu știe cum să o joace, acum e convins deja că era mai ușor să spună ca vrea demisia lui Ponta și să se certe doar cu el. Acum trebuie să se certe cu toți și se va certa pentru că el, cel care până acum a știut doar să tacă pas cu pas, acum e nevoit să vorbească, și încă foarte repede și bine. Greu, eu aș spune imposibil. Mă aștept să clacheze sub presiunea străzii și să facă greșeli care vor fi pe măsura lipsei sale de experiență și a incompetenței sale politice. este clar că între ce vor protestatarii și ce vor politicienii, partidele politice se află Iohannis care nu are cum să îi împace și pe unii și pe alții.  Ce să facă Iohannis mai întâi? Să se consulte cu partidele politice pentru desemnarea unui nou guvern? Ce fel de guvern, PNL, PSD, de uniune națională, sau de tehnocrați? Apoi când a stabilit cine îl va face, întrebarea este cine vor fi miniștrii. Să tragă cu tunul nu va găsi în toate partidele oameni curați pentru a forma un guvern, așa cum cere strada,, dar să îl formeze numai din PNL. Apoi se pune întrebarea dacă acest guvern pe care îl va agrea el, va fi acceptat de parlament. De aici alte întrebări. Nu vreau să răspund în locul lui la întrebări, are o întreagă instituție care primește bani pentru asta dar parcă văd că fie va fi lăsat în curul gol, fie în prostia lui nu va accepta sfaturi din teamă sau neîncredere și tot acolo ajunge, pentru că este clar, IOHANNIS NU ESTE IUBIT ȘI SUSȚINUT  SINCER DE NIMENI.
Dar cea mai mare grijă a lui sunt acum exact cei care i-au făcut cea mai mare bucurie de la alegeri, protestatarii. La cei care au fost aseară, acum se pot adăuga susținătorii PSD și nu sunt de loc puțini. Nu este exclus să asistăm la încăierări între oamenii lui Ponta și cei ai lui Iohannis, arbitrați sau mai bine spus întărâtați de oamenii lui Băsescu. Privesc la tv și văd că Iohannis nu a semnat încă demisia lui Ponta și pleacă acasă deși sau mai bine spus tocmai pentru că protestatarii vor să vină la Cotroceni. Este exact ce mă așteptam să facă, nu mă surprinde, la această oră este deja în vrie, nu știe cum să reacționeze, nu este pregătit să de ochii cu norodul, și nu e exclus să auzim că i se va cere și lui demisia.
În acest moment nu contează cu cine va face Iohannis guvernul ci cum va rezolva cererile străzii, e adevărat multe absurde, dar cu atât mai grea e situația lui, pentru că el poate fi profesor, dar nu negociator și în plus are un orgoliu nemăsurat care îl va împinge la greșeli pe măsura orgoliului. Este clar că de azi, doleanțele lui Iohannis nu se mai pupă cu cele ale protestatarilor  adevărați, chiar dacă a declarat că le-a înțeles mesajul și e de acord cu ei. A spus asta pentru a-i liniști și a-i determina să renunțe la proteste, dar de acum, lucrurile se complică, el nu e obișnuit să fie contestat sau să nu fie ascultat, profesorul Iohannis nu e învățat cu rebeliunile contra lui. Este posibil ca domnul Președinte să afle că țara lui nu este aceeași cu cea pe care o va întâlni la poarta lui.   Îmi e teamă de ceea ce va urma.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Schimbarea clasei politice Pasul doi – protestantul și protestatarii

  1. Basaru

    Va f nunit ca prim ministru alt tradator de tara masonul Ciolos

  2. Marine, tu stii ca eu-s ala care nu intelege multe chestii! Tu esti asa, mai la aproape de capitala, poate ai auzit ceva … Vazui ca Strada (musai cu litera mare) are ce are cu guvernul, cu parlamentul, cu patriarhia, cu mass-media … ba, da’ n-am auzit si eu o soapta despre justitie! Sau n-au primit pe biletel!? In fiecare seara tot ii dau cu „coruptia generalizata” si „sistemul putred”. Perfect de acord! Cu asta si eu votez! Dar nu se intreaba niciunul dintre cei 20-30.000 de revoltati din strada de ce e sistemul asta asa de putred? Daca aveam, nu 25 de ani, macar vreo 15, niste procurori neafiliati, total independenti si judecatori fara obligatii morale, politice sau de dosar, ar fi fost acest stat atat de corupt?? Oare justitia din toti acesti ani e curata? Se cere curatarea clasei politice! Fara curatarea justitiei (concomitent si dintro-data) nu se va realiza! In fiecare zi se vorbeste de manariile administratiei portocalii … a lui baselu. Ii tot plimba pe unii si unele pe la parchete sa-i vada presa si in rest nimic, de luni si luni de zile. Singura corupta condamnata e saraca Monica Ridzi. Si ailalti?

  3. De mai nene Tavi si eu ziceam tot ca tine ca de aia am facut aceeasi șîcoală. Si io zîceam la fel aciulea, sa catam sa curatam mai inainte uneltele sistemului si apoi sa vorbim despre sistem ca altfel facem ce am facut la fiecare alegeri. Dar cui sa spui ?

  4. Vladimir Putzin

    Se pare ca de data asta neamtu’ nostru drag, chiar ca calca (sic) pe grebla! Si nici macar nu are scuze ca ar fi fost „bine facut”, cum era Corsarul Chiel cand facea ca cucu'(si iarasi sic) pe la 18.30, in Dealul Cotrocenilor, cu spatele la drapele.

  5. Vezi ca prietenu’ Iohannis iar se calca pe siret! Cica se hotara el in mintea lui (o fi gandit in germana sau romana?) ca maine, la consultarile pentru desemnarea noului premier, sa invite in premiera si reprezentantii Strazii! Maine dupa amiaza! Ok! In care articol din Constitutie scrie asta? Se mai respecta Constitutia sau ne intoarcem la Comuna din Paris? Guvernul este votat in parlament sau il aproba, mai pe seara, Strada? Asta e populism sau nu? Daca e doar un joc ieftin de imagine sa fie! Dar cei care vor participa cine ii va alege? Sau ii numeste cineva? Adica Strada reprezinta societatea civila sau doar … strada? Si restul?

  6. no ofense, mon brav colonel

    ATÂTA e formulare incorectă , după o vocală se foloseşte î.Rog corectaţi şi stergeţi acest text.Que celui qui a des oreilles pour entendre, entende(Matthieu, XIII).À bon entendeur salut!

  7. Vladimir Putzin

    Tavi prietene, asta-i pricopseala noastra, de cand, obtinuram cu DESinteresatul sprijin euroatlantic, KLAUSa NATIUNII CELEI MAI DEFAVORIZATE !!!

  8. Ca bine zici! Pe de alta parte ma apuca rasul cand le vad pe „promteriste” cum repeta din 10 in 10 min … strada vrea o noua clasa politica. Pai drajele lu’ mosu’ si eu as vrea! Si nu de acum, sunt cativa ani … Cand am vazut ce fel de oameni au ajuns ministri sau parlamentari. Dar o altfel de clasa politica nu se „naste” in doua saptamani, nici pana la anul nou si nici pana la Pasti! Macar un ciclu de alegeri trebuie (4-5 ani) pana sa se vada primele semne! Asa ca eu stau linistit – generatia mea nu o sa apuce „noua clasa politica”.

  9. Vladimir Putzin

    O melodie pe adresa Cotrocienilor:
    https://www.youtube.com/watch?v=RgW3WnLx9IQ

  10. Ba Tavi, deja ma nervezi cu nervu ala de care zicea presedinte nostru. Pai ce puii mei, cautu tu in gandurile mele? Nu pot sagandesc eu ceva ca poc, imi tragi presu de sub picioare. Sa iti fie rusine, om bartan te tii de furturi. Vezi ca a mai fost unu condamnat pentru ceva asemanator, parca telepatia ii spune.

  11. ifrim

    Ba da nimic nu stiti! Eu sunt om al strazii deci eu particip la consultari!

  12. Ion Savel

    Or fi infiltraţi şi oameni de la „Servicii”. Mănâncă și ei o pâine, săracii… Dar oare or fi numai de-ai noștri sau și de cei care s-au nărăvit la Kiev și acum șomează???

  13. Gata vere, nu mai zac nimic! Decat sa ne-ntalnim intamplator fata-n fata cu fosta IRA si sa pui cainele pe mine … mai bine tac! Ete-a sa!

    PS Domnu’ Ion, serviciile nu someaza niciodata ca d-aia e servicii! Nu au de lucru, isi gasesc!

  14. dabija

    D-nule Neacsu, buna ziua. Am vazut si citit ca o multime de asociatii (Grupul Clienţilor cu Credite în CHF, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, Asociaţia Parakletos și Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare), inclusiv asociatii de locatari (?), grupuri, grupulete, etc., îi cer presedintelui Klaus Iohannis să participe la consultările anunțate de șeful statului cu societatea civilă la Cotroceni. Ma intreb, oare SCMD-ul nu poate solicita acelasi lucru, nu are nimic de spus? Mai ales ca unul dintre punctele pe care le clameaza societatea civila este desfiintarea pensiilor speciale, acestea acordandu-se doar dupa contributia fiecaruia. Si cand te gandesti ca Legea nr. 223 nici nu a intrat in vigoare!

  15. Domnule Dabija,
    As prefera sa fie consultat chiar si Bruce Lee, seful aurolacilor din Gara de Nord, numai Dogaru nu. Bruce Lee este pe departe, mult mai putin nociv decat acel hipochimen.
    Pe de alta parte, vad ca inca nu aveti notiunea de sindicat si ONG, asa ca va recomand sa cititi legea ca sa vedeti ce au dreptul unele si altele.
    Iar daca unii vor sa desfiinteye pensiile speciale, este ok, nu ma supăara, militarii nu au pensie speciala, au pensie militara, de stat sau cel putin asa este propus. Pensii speciale au magistratii, grefierii, parlamentarii. Deci foarte bine.

  16. Carolina Orza

    Prima urgenta e ca legea electorala sa scoata de sub influenta puterii partidului, candidatul. Iar asta se face printr-un sistem coerent de vot uninominal la toate nivelele. Parlamentar,primar, presedinte de consiliu judetean, conslieri judeteni si locali. Mai mult de atat, conditiile de participare in alegeri ale independentilor ar trebui revizuite in sensul facilitarii candidaturilor acestora in procesul electoral. In plus, e obligatorie revenirea la sistemul in 2 tururi de scrutin. In acest fel, alesul, oricare ar fi el ca pozitie va deveni dependent mai mult de votant. Iar partidul va avea interes nu sa puna pe cine vrea el in postura de candidat, ci pe cel care va atrage voturi ca persoana, in relatie directa cu alegatorul. Lucru ce va responsabiliza atat alegatorul cat si pe ales.

  17. @Carolina Orza
    acuma este tarziu sa facem modificari pentru alegerile din anul viitor. Din cate stiu eu, potrivit deciziei CCR, este interzisa modificarea legii electorale cu mai putin de un an pana la data alegerilor, deci nu se mai pot face modificari la actuala lege care sa vizeze alegerile din 2016. Dar Exista o recomandare a Comisiei de la Venetia care spune ca o lege electorala nu se poate modifica cu 6 luni inainte de alegeri. Daca facem un calcul si consideram ca se prioritara este legea recomandarea europeana, ar mai fi timp, dar pentru asta legiuitorul trebuie sa scoata legea pana in 01.01.2016. Ori acest lucru este imposibil, deocamdata ei, politicienii, parlamentarii sunt ocupati cu datul la gioale.

Statistici T5