COLECTIVĂ

Categoria Actualitate, Opinii, Social

Motto

„Revoluţiile sunt ca ploile, nu contează cît ploua ci cât ţine ploaia. Ploile scurte spală la suprafaţă, trec, sunt absorbite şi după ce au trecut revine totul la normal, buruienile ies şi mai viguroase. Cele lungi iau totul cu ele, inundă, acoperă pământul până putrezeşte tot.”

Ce fel de ploaie vreţi?

 

cristian_piedone

Poate să îmi explice cineva de ce toţi guşaţii, inapţii pentru serviciu militar sau cu intelect subliminal, cu crenvurşti în loc de degete  se îmbracă în haine kaki, cu stele, insigne, etichete şi  trese pe umăr, piept şi braţe?

COLECTIVĂ

De-atâţia ani aud plângând
Strângând din dinţi şi murmurând
Bătrâni docili, bolnavi, sperând
Cu mâna’ntinsă, aşteptând
Medicamente compensate.

De-atâţia ani îi văd votând,
Aceiaşi fraieri, ştampilând
Partide, liste abundând
De hoţi care ne flituiesc făcând
Averi nemăsurate.

De-atâţia ani îi văd plecând
Prin alte ţări, purtaţi de vânt
Profesori, medici, căutând
O slujbă, şi-un guvernământ
Cu taxe moderate.
De-atâţia ani şi ani, de când
E jecmănit omul de rând
Mă-ntreb ce-l ţine mut şi blând,
Când se vă răscula urlând
Cerând dreptate.

Să-nceapă înc-o revoluţie
Să scriem altă constituţie,
Să dăm cu hoţii de pământ
Să văd şpăgarii  transpirând
Cu-averile luate.

Să – i văd dormind pe scânduri ude
Nu pe şezlonguri în Bermude,
Să simtă sărăcia-n oase
Fără averi şi fără case
Muncind pe deşelate.

Să simtă frica pe sub piele
Să vadă cerul prin zăbrele
Să-i ardă dorul de copii
Cum alţi copii au ars de vii
Cu lacrimi neuscate.

Să-i văd scriind pe la ziar,
Că-i greu la penitenciar,
Că traiul este inuman
Că sunt trataţi ca-n Bantustan
C-aşa nu se mai poate.

Să plângă după o tigară,
Să-ntrebe „cum e pe afară„
Să nu mai vrea ziua de mâine
Să dea şpagă pentru o pâine
Să doarmă pe-apucate.

Şi în final, aliniaţi
Să-şi care palme disperaţi
Că au făcut doar legi tembele
şi-acuma stau proptiţi de ele
Cu mâinile legate.

De-atâţia ani aştept sperând
Să văd românul iar luptând
Nu pentru alţii sau haihui,
Ci-acasă, pentru el şi-ai lui
Şi pentru libertate.

Şi-acuma când nu mai credeam
Că o să-mi bată ploaia-n geam
Încep să mă mai răcoresc
Privesc şi plâng şi iar privesc,
Hai că se poate!

Neacşu Marin

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la COLECTIVĂ

  1. Basaru

    (II). Lista firmelor care au dat bani pompierilor. De ce tace Raed Arafat? Mari companii de servicii publice precum Apa Nova si GDF Suez. Toata floarea cea vestita a hipermarketurilor, de la Billa la Kaufland si de la Lidl la Carrefour. Sutele de magazine din lantul Mega Image. Dar si Asociatia Dedeman. Plus Magazinul Unirea Shopping Center. Sau firma UTI a lui Tiberiu Urdareanu si SC Niro a lui Nicolae Dumitru „Niro”. Toate acestea si multe altele au sponsorizat Asociatia pompierilor din Dealul Spirii. „Au facut-o de bunavoie, cu cit a putut fiecare sa ajute”, explica, in detaliu si netulburat, chiar promotorul sistemului, colonelul Stelian Dudus, fostul sef de pina in 2015 al celei mai mari unitati de pompieri din tara. „Mai bine adunai sponsorizari pentru o Asociatie privata, bani de care stiai ca vei beneficia si tu, in loc sa stringi amenzi pentru buget, ca leafa tot aia ti-o dadea!” Pompier de la ISU Bucuresti Mai bine asa. „Mai ales ca seful iti fixa norma la sponsorizari!”, intaresc oamenii din interior. Integral in tolo.ro.

  2. Basaru

    Arestarea lacomului Piedobe imi aduce aminte de OUG-urile lui Boc (kakat in lunbaa turca) pentru disponibilizarea personalului din spitale,OUG-uri care au dus ( datorita personalului medical insuficient )la arderea a zeci de bebelusi la maternitatea Giulesti ,mi se ridica parul maciuca …Unii platesc pentru greselile si lacomiei lor, altii slugile iluminatilor si ale grupului Bildemberg ( ca masa verde si Boc) si isi rad in barba.Halal „”justitie”” selectiva. A si inca ceva ,martorii de la fata locului(clubul Colectiv) spun ca dupa incendiu au iesit afara cel mult 20 -30 de tineri din cei 400 -500 care erau acolo.Daca cifrele oficiale ale mortilor si ranitilor sunt corecte 25 de morti (atunci)si 188 de raniti (din care au nai decedat ulterior) sunt reale unde sunt restul tinerilor ? Sau teleportat sau ce, mai ales ca marturiile tuturor celor care au fost de fata coincid cu privire la numarul total al participantilor cat si al numarului celor iesiti pe picioarele lor.Vad ca lumea ia de bune tiate cifrele aruncate pe piata de agentul Mos..palestinianul Arafat. De ce bu se da lista intreaga a nortilor si ranitilor desi e ceruta de presa ? E secreta sau ? Mai ales ca Antena 3 spune ca a oferit sume de bani(10 000 lei) familiilor decedatilor prin fundatia „”mereu aproape”” iar multe familii se plangeau azi ca nu au bani nici macar sa-si ingriapa mortii.Cibe ninte ?Numai zic de marturia asistentei de la kanal D televiziune turca neaflata sub controlul sionistilor .Sunt multe lucruri ciudate bagate sub pres cum e faptul ca buretele din club era ignifug si nu ardea asa usor decat daca era stropit inainte cu ceva inflamabil Vad ca lumea comoda intelectual ia de buna informatia gata mestecata de mas media manipulatoare ( la greu) . Dar poate gresesc eu si toate supozitiile mele sunt neintemeiate .Oricum nimeni nu-i suspecteaza de buna credinta pe politicienii romani slugile perciunatilor stapanii coloniei PS Alta ciudatenie Explozia uriasa de la Brasov care a facut praf o intraga fabrica cica s-a produs de la pulberea de faina de grau (nici o vorba de initiul cancerigen si inflamabil pus in paine).Astia ne cred pe toti trepanati

  3. Basaru

    Imi cer scuze pentru eventualele greseli dar scriu de pe un telefon cu diagonala de 4 inch.

  4. Puteai si tu sa-ti iei unu’ mai lat!

  5. dabija

    Cum de ce ? Din acelasi motiv pentru care toti ca…tzii au fost facuti generali la apelul de seara (oprea, nastase, ontanu, etc.) sfidand pe adevaratii ofiteri, trecuti prin scoli, academii, cursuri, si care au ramas cu gradele avute la trecerea in rezerva. Ba, mai mult, „generalul” Ilie Nastase, cu parul lung si slinos, se afiseaza in tinuta de ceremonie cand i se scoala p…, nefiind deranjat de nimeni, desi regulamentul prevede clar cand si unde poti purta aceasta tinuta. Oare chiar nimeni nu poate sa-i retraga acest drept?

  6. Cum sa se lege presedintele, cel care da grade de general, de generalul Nastase, marele tenisman, cand el se gudura pentru un minut de publicitate cu tenismena Simona Halep? Asteptati si o sa o vedeti si pe Simona general,. Hai Simonaaaaa!

  7. Nașu

    Voie buna!
    Finule noi inca asteptam un semnal de la voi!
    In alta ordine de idei, va semnalez cat de important este si actualul director al Casei de Pensii a MapN:

    Distincţii şi decoraţii:
    Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler” cu însemn pentru militari;
    Ordinul „Virtutea Militară” în grad de „Cavaler” cu însemn pentru militari;

    Precizez ca se pare ca nu a participat la nicio misiune externa si cred ca aceste doua distinctii i-au fost acordate doar pentru ca a trimis scrisori nesemnate pensionarilor militari cu pensii taiate. Daca acesta este adevarul, sper ca el si cel care este acum cercetat pentru abuz in sericiu in cazul politistului cazut la datorie sa raspunda si pentru abuzurile din perioada nu de mult trecuta! Pentru ca si cei care au murit in acea perioada de trista amintire merita cel putin aceeasi atentie precum cei de saptamana trecuta! Dumnezeu sa-i oduhneasca pe morti si sa-i pedepseasca pe cei vinovati!
    Sper din tot sufletul ca toti colegii mei militari activi si in rezerva sa nu mai sufer niciodata asemenea tratament din partea nimanui!

  8. Va rog sa iertati greseala din ultima propozitie a mesajului anterior!
    Sper din tot sufletul ca nici unul dintre colegii mei militari activi sau in rezerva sa nu mai sufere vreodata din cauza unui tratament asemanator din partea nimanui!

  9. @Nasule,
    Deocamdata ramae in vigoare ce am stabilit. Va anuntam cand vom avea certitudini .
    Legat de tinichelele agatate pe pieptul unor”eroi” ce sa mai spun, nu este treaba „magarului” pe unde fac pisu oile. Ţara arde iar domnul Iohannis îi premiaza pe subordonatii lui Oprea pentru „un lucru bine facut”. Care anume, asta stie numai Oprea.