Militari sau glugi de coceni –II

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii

cei trei purcelusi

Eterna poveste
De câte ori scriam şi criticam actuala stare de lucruri din ţară,datorată nu doar dragilor noştri conducători ci şi atitudinii cel puţin indiferente a celor care se plâng că nu sunt bine conduşi, se găsea câte unul care, mai bine sau mai puţin bine intenţionat, mă întreba dacă pe lângă critici am şi ceva propuneri constructive, că de criticat şi dărâmat suntem toţi buni. Am răspuns atunci unora şi o spun şi acum aşa cum am scris şi în articolul precedent, că am tot formulat propuneri şi la legile care urmau a se da în domeniul apărării şi de statut ale SCMD în care activam şi credeam la început şi speram să fie ceva în beneficiul militarilor nu doar al păpuşarilor, propuneri care au fost înaintate celor care puteau lua măsuri. De asemenea am făcut şi propuneri de unificare a asociaţiilor militarilor. La Craiova am iniţiat şi înfiinţat cu ajutorul colegilor „Concordia Doljului” în care am reunit 7 sindicate şi asociaţii din armată, poliţie, jandarmerie, penitenciare care au binevoit să îşi unească eforturile pentru apărarea drepturile celor din sistemul de apărare. După ce am ieşit din biroul filialei locale a SCMD nu s-a mai făcut nimic, ba am şi fost pus în discuţia biroului pentru a fi dat afară din sindicat pentru că am criticat conducerea SCMD de la Bucureşti. Nu o spun ca să mă plâng ci ca să nu se mai spună că nu am făcut propuneri concrete.
Acum câteva zile văzând că până şi ciobanii au reuşit să se organizeze şi – aşa cum prevedeam – să forţeze guvernul să revină asupra unei legi idioate în care nu câinii erau miza ci terenurile de vânătoare, braconajul şi liniştea „vânătorilor” care nu puteau vâna nestingheriţi din cauza ciobanilor care le puteau urmări activităţile, am încercat să provoc o atitudine bărbătească şi din partea militarilor care sunt împărţiţi în zeci dacă nu sute de asociaţii şi să îi fac să realizeze că dacă nu lăsăm la o parte orgoliile şi ambiţiile, frustrările şi dihonia, vom fi batjocoriţii de serviciu ai tuturor partidelor şi guvernelor. Pe lângă asta mai intervine şi servilismul şi trădarea unora dintre capii unor asociaţii, care profitând de lipsa de verticalitate a militarilor s-au cocoţat în fruntea acestora şi vorbind în numele lor obţin favoruri şi fac jocuri politice. Este cazul domnilor din conducerea ANCMRR şi SCMD, care, ca o culme a neobrăzării, după ce singuri s-au lăudat că au participat la discuţii cu reprezentanţii MApN la întocmirea şi apoi modificarea Legii Pensiilor Militare, acum, văzând că lumea e nemulţumită se ridică şi pretinzând că le apără drepturile pe care chiar ei au propus să le fie încălcate, vor „să lupte pe stradă şi în instanţă” făcând apel la „unitate” . Unitate împotriva cui, a celor cu care ei au bătut palma? Atât de prost să fie militarul român încât să nu vadă absurdul, penibilul şi cinicul din această chemare „la luptă”?
Răspunsul
Ca urmare a apelului meu de a ne manifesta, de a găsi un lider adevărat în jurul căruia să ne strângem, de a avea un reprezentant şi vârf de lance în dialogul cu guvernanţii, indiferent cine ar fi ei, au răspuns prin Like 4000 de militari activi şi în rezervă. Articolul, are până la ora asta peste 8000 de vizualizări, deşi sunt afişate doar 4600 pentru că s-a resetat contoarul. Este foarte puţin dacă ne gândim la numărul personalului activ şi în rezervă din armată, dar este foarte mare dacă avem în vedere faptul că totuşi pagina mea nu este citită de toţi militarii şi – mai ales- sunt foarte mulţi dacă ne gândim că totuşi este o simplă iniţiativă, nu o organizaţie sau asociaţie. Sunt convins că odată demarată acţiunea şi intrat în planul practic, cifrele se vor dubla, tripla, înzeci. Important este că suntem suficienţi pentru a iniţia şi a emite pretenţii la discuţii cu ministerul sau chiar guvernul. Deşi au fost printre comentarii şi câteva voci – normale de altfel – care au spus că nu sunt de acord cu persoana nominalizată, din motive poate personale, subiective, poate de altă natură, peste 90 % au fost de acord cu propunerea. Au mai fost nominalizaţi pentru a ne reprezenta domnii generali Olaru Iordache şi Savu Mircea. Personal nu i-am cunoscut, despre domnul general Olaru mai citisem câteva opinii, chiar şi intervenţii ale domniei sale şi cred şi eu că ne poate reprezenta cu cinste. Poate aceştia doi, împreună cu alţii care vor fi propuşi şi se vor dovedi de bună credinţă, împreună cu propunerea deja avansată, vor reuşi să formeze un colectiv care să ne reprezinte cu adevărat. Cum nu am însă nici o posibilitate de a-i contacta, cei care îi cunosc sunt rugaţi fie să îmi transmită o posibilitate de a-i contacta, fie să îi contacteze şi să îi întrebe dacă ar fi dispuşi să se implice.
În ceea ce priveşte persoana domnului general Chelaru, deja au apărut .. contramăsuri, la ideea ca acesta să ne reprezinte, semn că structurile nu stau degeaba. A apărut un articol care anunţă ca exploziv faptul că unii generali din armată, SRI şi MI se întâlnesc cu reprezentanţii dreptei europene dar şi a stângii ruseşti şi că gata, am fost trădaţi. Printre cei care „ne-au trădat” este trecut – poate nu întâmplător- şi generalul Chelaru. Activitatea la care se referă articolul care se vrea exploziv, incendiar, etc etc, este o activitate care are loc la Palatul Parlamentului, deci nu într-o speluncă ascunsă vederii, are ca punct de discuţii modul în care este percepută la ora actuală noţiunea de patriotism şi naţionalism, statul ca entitate, suveranitatea statelor într-o Europă care se doreşte unită. Departe de a se dori o încercare de îndoctrinare sau o propagandă, este o discuţie la care participă reprezentanţi ai tuturor curentelor politice, atât de dreapta, cât şi de centru sau de stânga şi asta spune totul. Generalul Chelaru a fost invitat pentru că poziţia dar şi competenţa sa în domeniul politico – militar, special al istoriei şi patriotismului, sunt cunoscute şi peste graniţă.
Am discutat cu dânsul despre iniţiativa mea şi a spus că nu se poate exprima în acest moment, ar dori mai întâi să vadă cât de serioasă şi solidă este iniţiativa, dar este oricând gata să contribuie cu toate capacităţile sale la apărarea drepturilor militarilor. A cerut doar un scurt interval pentru a da un răspuns tranşant, fiind ocupat acum şi cu alte activităţi. În timpul acesta noi mergem înainte, identificăm şi alte persoane care să facă parte din nucleul care va coordona cererile noastre şi până atunci noi trebuie să stabilim ce anume vrem.

pensionarul ..
Ce vor militarii români
Încă de acum va trebui să stabilim ce anume dorim vizavi de legea pensiilor militare. Pe vremea când ministru al apărării era domnul Dobriţoiu i-am sugerat să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii tuturor asociaţiilor militarilor, indiferent de cine sunt conduse şi să stabilească un consiliu al acestor asociaţii, care să devină Consiliu Consultativ cu care ministrul să discute ori de câte ori se impun sau apar legi care afectează viaţa, serviciul, condiţiile de muncă, dotarea , echiparea , serviciile acordate militarilor, asta în primul rând, dar şi probleme legate de modernizare, dotare, instruire. Am trimis aceste propuneri şi celorlalţi miniştri dar nici unul nu a binevoit să pună în practică această iniţiativă. Fiecare a chemat la „consultări” doar pe cei care îi ciuguleau din palmă pentru a putea spune apoi că s-au consultat cu „strada”.
Din păcate – dar tot din cauza indiferenţei şi inerţiei noastre, lucrurile se precipită şi va trebui să decidem repede, dacă am dori măsuri reale ACUM, ce anume dorim în ceea ce priveşte OUG 57/2015 pentru că aceasta trebuie să intre în vigoare până în 2016 ca să îşi poată face efectul asupra L- 223/2015. Nu ştiu câţi au citit această ordonanţă. Dar ea nu are efect numai asupra legi pensiilor militare sau asupra militarilor, ci asupra tuturor categoriilor de salariaţi plătiţi de la buget. Vă redau numai câteva exemple:
– Art. 9. În anul 2016, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora, cu excepţia situaţiilor când prin prezenta ordonanţă de urgenţă se dispune altfel.
– Art. 11. (1) În anul 2016, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, a indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică.
– Art. 12. (1) În anul 2016 se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna decembrie 2015 următoarele drepturi:
Şi urmează aici toate categoriile de pensionari, defavorizaţi, oameni care primeau compensaţii pentru diferite motive. Nu sunt incluşi aici parlamentarii, care îşi vor asigura începând cu 2016, anul viitoarelor alegeri, câte un spor de pensie, de cel puţin 1500 lei.
După cum se vede bugetarii sunt loviţi pe mai multe paliere li se îngheaţă mai multe categorii de norme şi venituri care în mod normal ar fi trebuit să crească.Citiţi ordonanţa şi vă veţi convinge. Despre astea nu au prea vorbit cei din media, pentru că toată lumea politică tremură acuma de teamă să nu facă sărbătorile la Beciul Domnesc, cu Şova, iar televiziunile fac şi ele tot jocurile puterii şi ale politicienilor, că doar câştigă unii de la alţii şi totţi de la noi, de la obiceiul nostru de a căsca gura fără să facem nimic.
În mod pervers şi cinic, în aceeaşi ordonanţă este trecută şi prevederea de la art 14( 2) , care spune că: “ (2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%.”.

Deci dacă vrem retragerea acestei ordonanţe ne vor sări în cap toţi cei care aşteaptă cu limba scoasă majoratea de 5% promisă şi sunt destui, sau suntem destui, care orbiţi de cei 5% nu mai vedem cât pierdem. Aşa ne trebuie. Guvernanţii ne iau pielea după noi, apoi ne mângăie pe cap spunîndu-ne să fim cuminţi, că au aranjat din fonduri europene un transplant de piele, dar numai la pleoape, ca să îi putem vedea fără să ne doară ochii. În timpul ăsta, alţii ne îndeamnă să nu mai cerem nimic de la stat, să ne întrebăm ce mai putem da noi statului.
Să fim realişti
Pentru mine este clar că nu mai avem nici timpul fizic necesar şi nici posibilitatea tehnică sau politică de a schimba sau de a retrage această ordonanţă până în Ianuarie 2016. Nici dacă ar ieşi toată armata în stradă nu cred că ar renunţa guvernul, clasa politică, la această ordonanţă pentru că din aceste reduceri şi îngeţări si-au tras ei mărirea salariilor şi pensiilor. Aşadar, nu e nici o tragedie dacă nu reuşim să ne mobilizămm acuma, oricat am dori, pentru această ordonanţă, dar nici nu e bine să ne lăsăm pe tânjeală şi să spunem: “aaaaa, dacă nu se poate acuma, eu nu ma mai bag”. Trebuie să ne maturizăm, să înţelegem că e nevopie de un grup de oameni adevăraţi care să ne reprezinte, că e nevoie să ne trezim, să începem să fim măcar ciobani, dacă militari nu mai putem fi şi să ne organizam, pentru ca în viitor să nu mai existe astfel de fenomene. În plus, o lege indiferent ce lege ar fi ea, se poate modifica şi pe parcurs, L263 A FOST MODIFICATĂ ÎN 4 ANI DE ZILE DE CEL PUŢIN 50 DE ORI. Intraţi pe propunerile legislative ale deputaţilor şi senatorilor şi vă veţi vonvinge că am dreptate.
Dacă sunt oameni care nu mai pot răba, putem, să stabilim o zi în care să ne adunăm, să arătăm că existăm, să sunem ce vrem să cerem să fim acceptaţi ca parteneri de discuţie, să ne prezentăm cererile, dar cine crede că va obţine ceva concret acuma nu ştie ce vrea. Citiţi ordonanţa şi vă veţi da seama că aceasta nu va fi oprită nici cu tancurile sovietice pentru că sunt prea multe interese şi prea legate de clasa politică pentru a fi schimbate. Pe de altă parte, sunt legi deja intrate în vigoare sau proiecte de lege, aflate în procesul legislative, capitale pentru armată şi apărare, cum sunt statutul cadrelor militare si statutul rezervistului voluntar, care sunt făcute cu picioarele, parcă în duşmănie, nu doar în dezavantajul militarilor ci total antiarmată şi antinaţionale. O spun cu toată răsopunderea, le-am citit, am făcut propuneri de amendamente pe ele, degeaba. Pentru asta trebuie luptat până la ultima picătură de sânge .
Casă de paie sau de cărămidă?

purcelusii
Vă amintiţi poveste celor trei purceluşi? La asta ar trebui să ne gândim noi acuma. Să facem o casă de paie, la care să lucrăm 5 minute, apoi să zburdăm până vine lupul, sau să muncim toată iarna la o casă de cpărpmidă cu care să ieşim în primăvară fără teamă că ne mai mănâncă lupul?
Oricum, dacă vrem să facem ceva cu adevărat solid şi de perspectivă, trebuie să nu ne limităm la obiective conjuncturale, sau doar la schimbări de articole care nu ne convin, trebuie să formăm o forţă în stare să negocieze şi să impună legi, permanent, în toate aspectele care ţin de apărare şi securitate naţională, de tradiţii, cultură, identitatea neamului, suveranitatea naţiei, valorile morale şi civice. Dacă vrem cu adevărat să schimbăm ceva trebuie să vedem mai departe de propriile nevoi trebuie să lăsăm copiilor şi urmaşilor noştri măcar o bucată de pământ solid pe care să îşi sprijine piciorul atunci când vor avea nevoie.
Trebuie să începem odată să fim ceea ce pretindem că suntem, nu mai putem amâna la infinit, nici aştepta să ne facă alţii treba, nici sta cu mâna întinsă, nici primi pomeni necuvenite. Trebuie să începem să ne mişcăm dar nu haotic, nu ca disperaţii, trebuie să ne calculăm paşii, să ne alegem cu grijă înaintaşii şi să tragem toţi la sanie, pentru că nici cel mai solid HUSKY conducător de sanie nu poate trage singur sania dacă nu are pe lângă el ceilalţi câini. Poate pe unii comparaţia îi va deranja dar până acuma nu am dovedit că suntem militari, nici măcar câini, doar gâşte ca să nu mai spun glugi de coceni.
Asta cred eu că ar trebui să facem înainte de a ne plânge sau a ne certa între noi. Trebuie să ne adunăm şi la propriu şi la figurat şi să ne ocupăm cu adevărat de prezentul, viitorul nostru, dar şi nu uităm şi să nu distrugem nici trecutul, pentru că fără trecut nu avem viitor.
Sus copilu, că avem treabă !
Am făcut o jumătate de pas. Am văzut cam câţi suntem dispuşi să ne mişcăm într-o direcţie. Am propus un lider, dar nu poate lucra singur, hai sa formăm colectivul care să îl ajute şi să punem osul la treabă să ne înhămăm la sanie. Este cazul să nu ne mai privim cu suspiciune, duşmănie, invidie şi ură, veteranii de pe frontul de Răsărit cu cei de pe frontul de Vest, cei răniţi în războaiele mondiale cu cei răniţi în Irak şi Afganistan, ofiţerii şcoliţi de Frunze cu cei şcoliţi de Oberamergau, ofiţerii cu subofiţerii, cadrele militare cu militarii angajaţi, militarii cu civilii şi aşa mai departe. Dacă continuăm aşa, le vom face jocul celor care ne-au încălecat şi batjocorit până acuma, ne vom merita sorta şi nu vom reuşi niciodată să ne îndreptăm coloana. Mulţi deja nu o mai au. Cei care încă mai avem mândrie şi coloană vertebrală, trebuie să ne ridicăm din genunchi, să îi prindem, ca nişte adevăraţi camarazi pe cei care sunt căzuţi în mocirlă şi să ne îndreptăm cu faţa către “casă”. Casa noastră a militarilor nu înseamnă numai copilul şi familia, înseamnă şi armata şi ţara. Asta am uitat şi din cauza asta ne-am poticnit în obiective şi interese personale, meschine, minore, discutate la colţul străzii printre halbe şi coji de seminţe. Cine mai are coloană ridicaţi-i pe cei căzuţi şi “sus copilu că avem treabă de făcut! ”

http://lege5.ro/Gratuit/ha3teojxge/ordonanta-de-urgenta-nr-57-2015-privind-salarizarea-personalului-platit-din-fonduri-publice-in-anul-2016-prorogarea-unor-termene-precum-si-unele-masuri-fiscal-bugetare

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la Militari sau glugi de coceni –II

 1. Liviu POPESCU

  Doamne ajuta!
  Sunt cu totul de acord cu dumneavoastra si din partea mea veti avea tot sprijinul.Pana una alta, poate putem totusi participa cat mai multi la mitingul de protest de pe 28 luna aceasta,miting anuntat si pregatit de SMCD.
  Haideti sa uitam nazbatiile unora si sa participam si aici.Asta ca preambul a ceea ce ne dorim pe mai departe:unirea tuturor militarilor activi si in rezerva sub un acelasi stindard tricolor fizic,concret, nu numai pe bloguri si dand like-uri.Haideti ,sa fim cu totii armata din umbra a acestei tari,atenti la tot ceea ce se intampla in jurul nostru pe plan national si international pentru a-i putea consilia cat mai bine pe cei ce conduc destinele acestei natiuni,pentru a redeveni un popor si nu o populatie.

 2. popescu nelu

  D-le Neacsu, inca un articol de nota 10. Cat priveste indexarea TUTUROR pensiilor cu 5%, eu sunt tare sceptic. Nu uitati ca si-n anii trecuti tot asa se zicea (toate pensiile), insa noi, numai ofiterii fu…tzi de Umil Bou, am primit ciuciu. N-am inteles niciodata de ce, dar asta-i alta poveste desi la restituirea sumelor furate ar trebui sa se calculeze si cele pierdute prin neindexare. In alta ordine de idei, consider ca langa dl. gl.Chelaru ar face o treaba foarte buna trei fosti comandanti de la Cluj : gl.Ciupei Ioan , gl. Ion Cioara si gl. Mircea Savu. Prietenul dv. Octav va poate da mai multe detalii.

 3. Robinson Crusoe

  Generalu’ Chelaru are acum ciocu’ mic! Este condamnat trei ani inchisoare cu suspendare! Trebuie sa mearga periodic la politie, are „indrumator de conduita”, nu poate parasi tara, nu poate pleca din Bucuresti mai mult de cinci zile fara aprobare, trebuie sa lucreze 120 de zile in folosul colectivitatii(alta decit cea propusa in articol)! Ce mai tura-vura, viata grea! Nu cred ca o sa-l „intereseze” prea mult propunerea…Si nu cred ca fata de paranoia lui Dogaru, a lui e mai mica!…Sa fim realisti! Nu mai putem lucra cu tancul! Acum e vremea cind te faci prieten cu dracu’ pina treci puntea!

 4. @Liviu,
  Personal nu pot participa la proteste din motive obiective si intemeiate. Daca as fi putut, sincer sa fiu as fi avut mari strangeri de inima din mai multe motive. In primul rand nu ma pot asocia cu manipulantul ala. In al doilea ramd stiind ca una vorbeste si alta face, stiu ca orice se spune acolo este de pomana. Tot ce incearca el acuma este sa dirijeye nemultumirile asa cum vor guvernantii si serviciile. El a fost instruit sa infiinteze acest sindicat pentru a preintamina si manipula nemumtumirile din armata pentru ca nimic din ceea ce ni s-a intamplat nu a fost intamplator. Atunci de ce sa merg langa el? E pierdere de timp, orice s-ar spune, tot nimic nu va face, decat va lua cotizatii si bani pentru procese.La „negocieri” bate palma cu conducerile iar oamenilor le spune ca a rupt carne din ei. Imi e scarba, nu vreau sa vomit acolo vazandu-l. Dar cine doreste si nu s-a saturat de jocul lui, poate merge sa il vada, e un actor mai bun decat Sergiu Nicolaescu.

 5. @Robinson Crusoe,
  Am spus de la bun inceput ca nu cunosc detaliile cazului Chelaru, dar stiind cum lucreaza justitia in Romania, eu am rezerve vizavi de modul in care se fac si se instrumenteaza dosarele. Cunosc persoane bagate la inchisoare de pomana sau cercetate fara sa fi facut nimic, sau persoane care au facut una si au fost condamnate pentru altceva. Sa asteptam sa vedem decizia finala si apoi daca putem si datele de la dosar, apoi discutam .

 6. Basaru

  De pe blogul elita : Esti prea bland. Militarii (mai ales cei in rezerva sau in retragere) sunt acum doar o adunatura de molai fricosi si lasi dar cu pretentia de a fi respectati .Nici un pisat nu meritam (iar guvernantii AU OBSERVAT lasitatea noastra si actioneaza in consecinta). Se pisa acum toti politrucii pe militari iar presa perciunatilor nu ne mai respecta absolut de loc (si pe buna dreptate ) Bautorii de urina politica (cu grade mari) ne spun :”Se putea si mai rau”. Le transmit ca intodeauna se poate si mai rau . (indiferent cat e de rau). Asta pana crapam cum isi doresc ei.Si va fi si mai nasol pentru militari credeti-ma deoarece guvernantii au simtit cat de dezbinati si lasi suntem.Cu putine exceptii dar care confirma regula.Nu stati in case ca lasi in spatele perdelelor acum trebuie sa le aratam (politicienilor tradatori de tara) cine suntem,ca sa tremure carnea pe ei (macar cum le e frica de magistrati)nu ca acum cand am ajuns la stadiu de hartie igienica.

 7. Talks, talks, talks, vorba marelui Bill!

  Să vă spun un simplu truc,
  Noi ne vom obţine banii
  Nu scriind pe facebook
  Ci procedând ca ciobanii!

 8. @Nitu Constantin
  Multi si-au obtinut gradele procedand ca ciobanii. Este binecunoscuta povestirea lui Baclabasa, cu examenul de maior parca cand un aspirant aflat la examen se chinuia sa isi puna trupele pe un deal. Un cioban din zona il vede si ii spune : Domnule ofiter, nu le pune acolo, toti cati le-au pus acolo, au pierdut. Pune-le in partea celalalta. Ofiterul l-a ascultat si a luat examenul.

 9. Pingback: O plimbare prin Cismigiu | In Cuiul Catarii

 10. Iulian

  Subscriu propunerilor din articol si va propun cooptarea in comitetul coordonator si a gl. Roman, Bejinariu si Apostol. Cei care pot sa-i contacteze! Totodata trebuie sa-i contactam pe reprezentantii SRI, STS si MI….. sunt oameni f. valorosi acolo!

 11. @Iulian,
  Nu stiu daca domnul Roman va avea timp de noi, dansul este ocupat cu infiintarea catorva partide eventual pe langa domnul Geoana. Acum ceva timp umbla prin tara sa formeze filiale. Daca ar fi fost interesat de problemele militarilor, alerga si acuma cel putin pe jumatate din cat a alergat pentru Geoana cand l-au dat afara din PSD. Am insa dubii.Dar recunosc ca are .. stil.
  In ceea ce ii priveste pe baietii din servicii, va anunt ca nu mai este nevoie sa ii anuntati. Cititi ultima postare si va veti convinge.Astia oricum vin neinvitati si nici nu veti sti cati sunt printre noi.

 12. Iulian

  Despre Nae, stiu ca era la un moment dat nr. 2 la Crucea Rosie, condusa de d-na Geoana, care voia protocol cu Armata! Ceva in sensul …. noi sa facem si ei sa ne explice!
  Si…. i-am dat un flit specific mie!
  Dar asa cum ai zis, are stil, domn Nae!

 13. Marius Baltaretu

  Va rog sa semnati petitia. de asemenea popularizati aceasta petitie pentru a fi semnata de cit mai multi . petitia este aici: http://www.petitieonline.com/petitie_impotriva_modificarii_l223_prin_oug

 14. nicolae

  sincer nu stiu cine-i marin neacsu,dar daca mai aveti inca 20(sau 100) ca robinson crusoe,fiti siguri ca totul se duce de ripa,iar comentariile ………

Statistici T5