cismigiu
Acum 4 zile scriam un articol, Militari sau glugi de coceni, în care încercam să arăt colegilor,foștilor colegi, militari activi sau rezerviști ca am devenit bătaia de joc a guvernanților, categoria socială cu cea mai slabă reprezentare și reacție la toate fenomenele și politice. Toate astea se întâmplă nu numai din cauza celor care ne calcă în picioare și au distrus sistemul de apărare în ultimii 26 de ani ci și din cauza lașității și neimplicării noastre dar și a divizării și am propus atunci un ofițer care să întrunească nu doar calitățile necesare ci și adeziunea cât mai multor militari pentru a îi reprezenta și a conjuga eforturile celor care vor cu adevărat să facă ceva pentru ei înșiși și pentru instituția pe care spun că o reprezintă. Am propus un nume și am cerut celor care sunt de acord să dea like. Peste 10000 de persoane au citit articolul, 5200 au dat like, deci au fost de acord cu propunerea.
A urmat al doilea articol în care am făcut o analiză a posibilităților și opțiunilor, ca o replică la cererile celor care credeau că propunerea domnului Dogaru de a protesta în perioada 28-30. 12. și a cere printre altele cea de-a 13 pensie ”pentru cei amărâți” , arătând că în fapt acele proteste sunt nu doar inutile ci și contraproductive pentru că vor induce opinia că militarii protestează pentru mărirea pensiilor și venituri suplimentare, adică exact ceea ce și-au votat parlamentarii și urăsc oamenii. De data asta articolul a fost vizualizat de 1200 de oameni și doar 220 au fost de acord. Mulți u mai aveau răbdare și pot fi de înțeles, au realizat că inerția ne omoară și că trebuie neapărat să facem ceva, să ne mișcăm, să ne manifestăm față de continua batjocorire. Numai că nu mai au răbdare și sunt gata să se alăture oricui face prima mișcare de suprafață și acesta era Dogaru cel care a știut întotdeauna să profite de astfel de situații deturnându-le și manipulând oamenii spre mișcări inutile, cu discursuri găunoase în timp ce bătea palma autoritățile. La alegeri a făcut din nou jocuri politice pariind pe cai morți, vorbind în numele militarilor acolo unde de fapt erau doar manevrele și interesele lui.
Am încercat apoi să văd câți vor cu adevărat să facă ceva și câți vor doar ca alții să facă pentru că lor le e lene sau îi doare să gândească și să pună mâna și mintea la contribuție pentru a construi ceva real, serios, concret și mai ales durabil și am propus o întâlnire în parcul Cișmigiu pe data de 22 Decembrie ora 12. Articolul a fost vizionat de 860 de oameni și 160 au dat like. Mâine la 12 voi fi acolo să văd câți vor să facă ei ceva, nu doar să facă alții ceva pentru ei. Invit pe toți cei ce nu au dureri de cap când gândesc, să vină acolo chiar dacă vor fi mai mulți cei care vor supraveghea neoficial plimbarea. Alte comentarii și concluzii, după.

De

17 comentarii la „Date statistice”
 1. Decebal către popor

  Viaţa asta-i bun pierdut
  Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
  Şi-acum ar vrea un neam călău
  S-arunce jug în gâtul tău:
  E rău destul că ne-am născut,
  Mai vrem şi-al doilea rău?

  Din zei de-am fi scoborâtori,
  C-o moarte tot suntem datori!
  Totuna e dac-ai murit
  Flăcău ori moş îngârbovit;
  Dar nu-i totuna leu să mori
  Ori câine-nlănţuit.

  Cei ce se luptă murmurând,
  De s-ar lupta şi-n primul rând,
  Ei tot atât de buni ne par
  Ca orişicare laş fugar!
  Murmurul, azi şi orişicând,
  E plânset în zadar!

  Iar a tăcea şi laşii ştiu!
  Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
  Să râdă! Bunii râd şi cad!
  Să râdem, dar, viteaz răsad,
  Să fie-un hohotit şi-un chiu
  Din ceruri până-n iad!

  De-ar curge sângele pârău,
  Nebiruit e braţul tău
  Când morţii-n faţă nu tresari!
  Şi însuţi ţie-un zeu îţi pari
  Când râzi de ce se tem mai rău
  Duşmanii tăi cei tari.

  Ei sunt romani! Şi ce mai sunt?
  Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
  Zamolxe, c-un întreg popor
  De zei, i-am întreba: ce vor?
  Şi nu le-am da nici lor pământ
  Căci ei au cerul lor!

  Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!
  E rău destul că ne-am născut:
  Dar cui i-e frică de război
  E liber de-a pleca napoi,
  Iar cine-i vânzător vândut
  Să iasă dintre noi!

  Eu nu mai am nimic de spus!
  Voi braţele jurând le-aţi pus
  Pe scut! Puterea este-n voi
  Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,
  Că zeii sunt departe, sus,
  Duşmanii lângă noi!

 2. Domnule moderator, postati rogu-va poezia „Decebal catre popor” a poetului George Cosbuc.
  Declar ca imi asum eu toata raspunderea in fata „organelor” pentru cele scrise de dansul, pentru ca il cunosc binisor, incepand de acum vreo 65 de ani, de la gradinita de cartier, cand i-am recitat pe de rost poemul epic:
  Vine ploaia, bine-mi pare,
  In gradina am o floare,
  Ploaia o va creste maare,
  Vine ploaia, bine-mi pare,
  la finalul caruia am fost aplaudat copios, pentru ca mi desfacusera bretelele de la pantalonasii din dotare …,

 3. Domnule Vladimir Nusem ,
  Imi cer scuze pentru intarziere, am fost si eu plecat, nu am intrat pe mail … De regula intra orice comentariu cu bun simt ..

 4. Domnule Marin Neacsu,
  scuzati-mi si mie graba.dar am vrut sa va vin in sprijin.
  O noapte linistita,
  Vladimir

 5. Maine nu pot veni intrucat,am convocat mai multi pensionari militari la Scoala de muzica din cartierul Militari{ancmrr sect.6}pentru adiscuta aceasta problema.Avem in vedere interventia la seful SMG.Va voi informa parerea colegilor de dialog.

 6. Domnilor, cum se face că unii, nici acum când sunt pensionari n-au înțeles și nu pricep ce-i ,,aia,, muncă. Unii toată viața de activ sa lingușit și sa cocoțat pe diferite trepte ale erarhiei militare, încurcând de altfel niște locuri de muncă. și de cele mai multe ori, importante, ceea ce se întâmplă și în această Asociație, zis sindicală, a rezerviștilor.
  Militarii se pot organiza în ori ce însă ….. în sindicat! Ș-ați mai găsit ș-un Dogaru sau Cenușă să apere interesele ! acestei categorii sociale! Dece? Ce acte de bravură au la activ unii din ce-i care sunt în fruntea acestui sindicat și ce sa întâmplat de când funcționează acest sindicat, decât că sa atras aprobiul negativ a calitații de militar de către populație și mai ales în situații ca cele în care au eșit în stradă scandând lozinci ,,mai dihai ca oierii,,. Chiar a dispărut mândria aceea de fost cadru militar!
  Părerea mea este că militarii se pot asocia în orice însă în sindicate NU. Reprezentanții pot prezenta doleanțe pe cale erarhică în relațiile cu instituțiile armatei și, dece nu, pot propune, întru-n cadru organizat, altul decât sindicat, persoane pentru a a candida în alegeri pentru Camera Deputaților sau Senat, unde pot susține interesele militarilor care și-au dedicat viața în Slujba Patriei 24 din 24 ore.
  Al treisprezecea salariu este bine-venit și la militari atâta timp cât toți politicienii își dau premii și-și măresc salariile după bunul plac! Guvernatorul Băncii Naționale băiat bun, ridică mâna ,,la chelie,, și zice, am înțeles, să trăiți.
  Casa Armatei este și a fost clădită pentru militari și aici, și rezerviștii pot organiza întâlniri pe diferite teme.
  În rest! Toată stima ș-un An Mai Bun.
  LA MULȚI ANIA și SĂRBĂTORI FERICITE.

 7. Citez” Reprezentanții pot prezenta doleanțe pe cale erarhică în relațiile cu instituțiile armatei și, dece nu, pot propune, întru-n cadru organizat, altul decât sindicat, ”. Bati campii.. Cui sa-i prezinti doleantele ,generalilor de paie politruci de la SMG care au solicitat taierea pensiilor militare prin OUG ?

Comentariile sunt închise.