Modele de cereri

Categoria Actualitate, Despre Armata

CERERE

Asa cum am specificat în unele din materialele legate de punerea în aplicare a L223 /2015, personal nu sunt de acord cu trimiterea cererilor pe care MApN cere sa le trimitem  pentru a ne umili din nou si pentru a ne forta sa cerem ceva ce nu noi am decis ci ei si in falul asta a se acoperi, spunand la un eventual proces ca noi am cerut recalcularea, deci e treaba noastra daca acuma suferim, noi am cerut sa ni se acorde restantele-pentru cei sub incidenta L-241  fără dobanzi, noi am cerut să ni se refaca datele cu conditiile de munca, fara a cunoaste ce contin OUG si anexele in baza cărora ni se calculează.

Pentru aceasta am găsit o formulă de cerere prin care să nu ne băgăm capul sub ghilotină singuri şi, mai mult, să le atragem atenţia domnilor care au ticluit cererile că pe lângă documentele în baza cărora intenţionează să ne recalculeze pensiile sau să ne refaca datele, există şi altele pe care MApN SE FACE CĂ NU LE VEDE DAR PE CARE SUNT OBLIGAŢI SĂ LE RESPECTE. In felul acesta, nu vor putea spune ca nu au avut cunostiinţă de prevederile legii şi pot fi traşi la răspundere INDIVIDUAL cei care intocmesc si semnează documentele.

Nu vreau să spun că am descoperit America, nici că soluţia sau formulările găsite de mine sunt cele mai bune sau perfecte, eu doar pun la dispoziţia celor care vor să gândească şi să nu se lase duşi cu preşul din nou, o variantă sau poate un subiect de meditaţie. Eu aşa mi-am înaintat cererile.

Face fiecare cum doreşte!

Mai Menţionez că la ora aceasta, OUG 57 /2015   NU ESTE ÎNCĂ ADOPTATĂ ÎN PARLAMENT, AVÂND ŞI MARI PROBLEME DE CONSTITUŢIONALITATE, DECI TOATE DOCUMENTELE SAU PRECIZĂRILE, INCLUSIV MODELELE TRANSMISE DE MApN AVÂND LA BAZĂ SAU MENŢIONÂND AŞA ZISELE COMPLETĂRI ALE L-223/2015 ,  NU SUNT VIABILE.

Iată ce am facut eu :

1.Cerere  recuperare  diferenţele dintre 2010 -2013

„Domnule Director
Subsemnatul………. cu domiciliul în ……………, posesor al CI …..eliberat de ……..având dosar de pensie cu nr ……. vă rog să dispuneţi punerea în aplicare a prevederilor art 121 din Legea 223/2015, în ceea ce priveşte recuperarea de către subsemnatul a diferenţelor de pensie între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
Vă rog respectuos ca în momentul punerii în aplicare a prevederilor articolului menţionat mai sus, să aveţi în vedere şi să aplicaţi şi prevederile următoarelor legi şi decizii, după cum urmează:
1. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi alte măsuri fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 151 din 28 februarie 2014, care a introdus alin. (11)la art. 124 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală ;
2. Legea 207/2015, art 182 şi 168(4);
3. Decizia nr 694/2015 a CCR;
4. Constituţia României, art. 147 alin. (4) ;
5. Art. 8, punctul b, alin. 3 din Legea nr. 80/1995;
Vă mai rog ca în eventualitatea că din motive de sănătate sau independente de voinţa mea, nu voi mai fi în măsură să intru personal în posesia sumelor ce mi se cuvin, acestea să fie trimise ……..la adresa ………..
27.01.2016

DOMNULUI DIRECTOR AL CASEI DE PENSII SECTORIALE A MApN”

2. Cerere recalculare

„Domnule Director,
Subsemnatul…….., domiciliat in….., localitatea …….Judetul ……, posesor al CI …………si pensionar militar avand dosarul nr ……….. va solicit sa luati toate masurile legale ca urmare a competenelor si obligatiilor ce va revin personal ca si personalului din unitatea pe care o conduceti pentru corecta aplicare a prevederilor L-223/2015 si altor documente legale care concura la recalcularea pensiei subsemnatului.

Va mentionez si informez pe aceasta cale ca personal, desi am incercat sa imi stabilesc o perioada, asa cum prevede L-223/2015, ma aflu in imposibilitatea de a va inainta, situatia ceruta de art 28, deoarece:
1. Asa cum se mentioneaza in motivarea L-241/2013 la aliniatele 3 si 4, lege in baza careia mi s-a stabilit cuantumul pensiei pe care o primesc in acest moment prin decizia nr 79434 din 01.10.2013, dar si in motivarea L-223/2015 in aliniatul 3, nu mi-au putut fi gasite toate documentele care sa duca la o calculare corecta a pensiei. Cum personal nu am primit nici o informatie privind perioada sau perioadele care contin date eronate, desi am solicitat CPS a MApN prin contestatiile trimise dar ramase fara raspuns, date referitoare la situatia clara si explicarea neconcordantelor si erorilor in calculul pensiei, in acest moment nu am nici certitudinea acuratetii datelor care mi-au fost trimise prin diferitele decizii de pensii din Decembrie 2010 pana in prezent, nici garantia sau o instiintare semnata si certificata ca fiind corecta in ceea ce priveste datele care au stat la baza deciziilor de pensie.
2. Din decembrie 2010 pana in data de 01.10.2013 am primit …. decizii de pensie, toate diferite, ultima precizand, asa cum am mentionat, ca exista probleme in calcularea corecta a pensiei mele, fapt pentru care s-a decis ca pensia sa imi fie data in cuantumul lunii decembrie 2010 in baza Legii 241/2013, fara a se mai lua in calcul datele ce concurau la calcularea ei in baza legii pensiilor in vigoare la data respectiva.
Avand in vedere aceste aspecte si deoarece personal nu am nici o atributiune si nici o posibilitate in a detecta sau afla care sunt perioadele pe care CPS le-a identificat ca fiind generatoare de probleme, rog sa luati toate masurile pentru a reglementa si lamuri aceste aspecte, ca unitate detinatoare de date sau partenera a celorlalte institutii si unitati din cadrul MApN si a-mi trimite in timp util copie dupa TOATE DOCUMENTELE CE CONTIN DATELE DIN ULTIMII 5 ANI, CE CONCURA LA CALCULUL PENSIEI MELE, INCLUSIV PRIMELE, BONIFICATIILE SI SPORURILE, cu alte cuvinte toate veniturile ce duc la calculul pensiei, CONFORM LEGII pentru a putea pune in aplicare prevederile art 28 din L- 223/2015
De asemenea va solicit sa imi trimiteti situatia clara cu veniturile pe toata perioada in care am activat ca militar al armatei, asa cum prevede ordinul Ministrului M-123/2015. Solicit aceasta deoarece la aceasta data sunteti singura institutie care are toate datele concentrate si poate spune care sunt, daca mai sunt probleme si poate solicita refacerea datelor lipsa, conform legii.

Nutresc speranta ca toate aceste date imi vor fi trimise in timp util, pentru a ma putea incadra in prevederile legii si a nu suferi pagube colaterale sau intarzieri ale procesului de calculare a pensiei.

27.01.2016
DOMNULUI DIRECTOR AL CASEI DE PENSII SECTORIALE A MApN”

 

3. cerere condiţii d emuncă
„Domnule Comandant,

Subsemnatul,…………. , domiciliat în……………… având CI…….., pensionar militar având dosarul de pensie …………vă rog să luaţi toate măsurile în ceea ce mă priveşte pentru aplicarea prevederilor art 11 din L-223/2015 şi HG 1294/2001 cu completările şi modificările ulterioare, ca şi a Ordinului M123/2015 al ministrului apărării naţionale. Solicit, în baza legii 233/2002 completate cu OUG 27/2002 privind soluţionarea petiţiilor, dar şi a legii 544/2001 privind dreptul la informare, să fiu informat în scris cu toate modificările ce se fac la datele privind calculul pensiei mele ca urmare a aplicării legilor menţionate în cerere privind aplicarea L223/2015. În acest sens solicit ca un duplicat al documentelor ce vor fi înaintate CPS a MApN, să îmi fie trimis spre înştiinţare la adresa menţionată în cerere mea.

26.01.2016
COMANDANTULUI CENTRULUI MILITAR ZONAL …………”

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Modele de cereri

  1. gurita jorj

    Credeti ca vor citi toata „polologhia”? Aveti incredere in CPS?
    Cum naiba s-a permis introducerea unui asemenea articol in Lege, unde ne-au fost mintile!!!!

  2. @Gurita
    Sunt 3 cereri, nu una, si sunt obligati sa citeasca, chiar daca se vor face poate ca nu au citit. De data asta insa oamenii sunt patiti, vor sti ce au de facut si ii vor da in judecata atat pe cei care au emis documentele ca persoana juridica, cat si ca persoana fizica, respectiv lucratori, cadristi, comandanti d eunitati. Propria lor instructiune ii oblica sa certifice si sa semneze documentele pe care le emit. Iar lucratorii nostri, isi pot permite sa incalce legea, dar nu si ordinele interne, oricat de ilegale ar fi ele.

  3. petrus

    Bre nea Marine, de-aia merge totul prost in Romania, ca se gasesc tot felul de strambagii. Pai astea sunt modele de cereri sau reclamatii/notificari?

  4. ilie

    ba,baaaa,veniti cu tot felul de modeleeee de cereri,ce ma n-ati facut scoala generala?unde cu totii care ne-am dus la scoala am invatat teoretic si practic intocmirea in nume propriu cum se intocmeste si redacteaza o cerere.FII PROFESIONIST DOMNULE,CE DRACULUI!

  5. ilie

    ba,baaaa,veniti cu tot felul de modeleeee de cereri,ce ma n-ati facut scoala generala?unde cu totii care ne-am dus la scoala am invatat teoretic si practic intocmirea in nume propriu cum se intocmeste si redacteaza o cerere.FII PROFESIONIST DOMNULE,CE DRACULUI!

  6. ifrim

    Romanu’ neaos are o vorba: ” Eu cu binele dupa tine si tu cu …. dupa mine”Se putea fara un carcotas? Sunt concepute pt. a nu fi date la-ntors, chiar daca nu respecta modelele din ordine cineva si,a consumat neuroni cu ele!

  7. @Ifrime,
    Ifrime tata, stai linistit ca nu m-ar mira ca Iliuta sa fie din cei care abia astepta sa vina cineva cu o idee ceva, sa spuna ca el a facut-o de mult si apoi sa dea fuga sa o puna in aplicare. Oricum ar fi, eu nu am ganat nimanui calul pe gat, cum spunea Pasa Hassan.

  8. Lixandru

    Nea Mārine,nu mai complica bre lucrurile,lasa-le sa curga oblu,fii linistit CEREBRAL si rabdator.Nici nu s-a incheiat prima luna din cele 6 afectate punerii la curent si in lucru a prevederilor si au aparut cârcotasii,tu fiind motsul
    Singur ai spus ca OUG 57/2915 nu este aprobata de Parlament.Ia si de la mine ,ca înca se lucreaza la ordinul comun de aplicare a Legii 223/2015 si a Ordinului MinAp.privind reîncadrarea in grupele de munca.Deci fii linistit,EU NU STIU CE VREI.Te-ai apucat sa faci tu alte formulare de adresare ca sa încurci lumea.Ai in vedere ca exista multi camarazi în vârsta,bolnavi,neorientati,care abia asteapta o documentatie si o vorba buna,un raspuns cinstit si sincer la ceea ce îi framanta.La minimele cunostinte pe care le am ,privitor la tema in discutie ,am reusit sa orientez ceva camarazi fara relatii ,fara internet,fara facebook si am primit multumiri deosebite.Cecar fi intekes acesti oameni simpli,si sunt cu miile,daca le ofeream modelele tale de cereri,cred,aiurea.
    Mai este o treaba mai nea Marine,vezi ca pe traseul rezolvarii recalcularii/revizuirii pensiioir este prevazuta confruntarea cu beneficiarii pensionari pe documentele elaborate,înainte de aplicare.
    Vreau sa te informez ca pânā mai ieri te admiram,te întelegeam însa din ajunul aniversarii „unirii mici” ai scapat parca în porumbi si te bati cu pumnii în aramā..
    Pentru mine esti deja pe lāturi si te voi sterge /bloca începand de azi din lista mea de corespondenti/camarazi.
    Sa stii ca nu am nicio orientare politica,socio-politica etc ,ma bazez pe orientarile si educatia militara,echidistanta,patriotica,spiritul de dreptate si judecata sanatoasa,pe patriotism practic si cinstit pe judecarea evenimentelor cu minte limpede,fara intentii subterane ,ascunse vopsite cu tendinte de preamarire nemeritate.
    Asa ca FII CALM

  9. @ Petrus,
    Asta e cererea pe care o merita cei care au facut o lege despre care te intrebi daca este lege sau bataie de joc.

  10. @Lixandru,
    De ce nu mi-ai spus toate astea in Piata Victoriei ?
    De ce sunt carcotas pentru ca nu inghit galusti? Sa inghita cui ii plac. Daca consideri ca cererile pe care le vara pe gat MApN sunt corecte, trimite-le tu asa. Daca ai alta varianta, pune-o pe tapet. Ca nu stii ce vreau eu, nu ar fi o drama .. desi este simplu, daca spui ca ma urmaresti mai d emult. Drama ar fi sa nu stii ce vrei tu. La ordinul de aplicare al 223 nu se mai lucreaza, a fost dat in @stidiu@ deja, MAI l-a publicat spre dezbatere, si oricate dezbateri vor avea loc, va fi aprobat asa cum vor ei atata vreme cat obedientii se vor lua de carcotasi si le vor cere sa stea linistiti. Daca cererile mele sunt aiurea sau nu, vom vedea, eu nu am spus nimanui nici macar sa le urmeze, am spus de la bun inceput ce si cum am gandit si am facut eu.Fiecare are nu numai dreptul ci sper si capacitatea dea discerne si a face ce doreste. ai dreptul sa ma stergi din lista dumitale , nu te vor ruga eu sa nu o faci asa cum nu te-am rugat nici sa ma pui pe lista. Iti doresc pensie linistita!

  11. gurita jorj

    Iar mergem prin instante? Ce dracu nu ne-am saturat de plimbat pe drumuri? Personal consider ca este prea devreme sa ne apucam de facut cereri. Si ce treaba avem noi cu ordinele inerne ale MApN, din moment ce nu mai suntem in activitate? S-au schimbat o gramada de ministri la Aparare si se vor mai schimba. Sunt in pensie pentru ca nu trebuie sa ma mai inereseze stufarisul de ordine, circulare si erate la erate pe marginea unor legi gindite cu „culo”. A fost supusa dezbaterii, aceasta lege de rahat si si-au dat cu parerea toata floarea cea vestita a Armiei Romane si tot prost a iesit. Nihil sine Deo de acum inainte „ingrat popor roman”.Pensie lunga fratilor si cam atit.

  12. Ioana

    Daca nu faci cerere , oricum ,conform legislatiei, dupa sase luni incepand cu 01.01. 2016 vor recalcula pensia ,automat . Daca militarii de cariera (pensionarii + cei in activate acum ) nu vor strange randurile , vom asista la grave nedreptati din partea Guvernului Ciolos ,dirijat din exterior ! De ce nu sunt respectati oare in Romania militarii de cariera ? Si in acest domeniu oamenii au fost invrajbiti si nu actioneaza uniti . Vedem si acum in 2016 aplicate practici securisto-ceausiste !Eu cred ca aceasta lege nu o sa duca , in majoritatea cazurilor la cresteri de venituri ,ci dimpotriva .Va spun din proprie expierenta ,acest procent de 65 -80% din BAZA DE CALCUL este o crima(eu am prins o situatie, ca se taia ce depasea 100%,dar fara reactualizare si a fost foarte grav ) ,daca soldele de grad ,de functie , gradatia ,etc nu se reactualizeaza la nivelul celor din dec. 2015 .Nu stiu ce fel de capitalism este acesta ,unde nu se recunoaste si respecta munca de o viata a militarilor de cariera .Cum sa impui 65% si sa furi restul de munca,daca din calcul iese mai mult ? Sunt bani pentru retrocedari proprietati de acum 200de ani ,aproape toate litigioase (a crescut si suprafata tarii prin acest furt ), dar munca de o viata este partial furata .Ar trebui toti sa ne revoltam ,daca acele pensii calculate in raport cu contributivitatea vor scadea . Daca se intampla ,este clar un FURT ! Nu este transparenta , nu apar asa cum au promis simulari de calcul,au facut in mod secret ,securist (dupa moda DRAGA STOLO ), simularile ,apoi au venit cu scaderea 85-65 !