Mucegai albastru nobil

Categoria Actualitate, Divertisment

Aseară am ieşit cu Nerro la „plimbarea de seară”, ca să nu spun altfel. În timp ce el îşi căuta de lucru prin grădini eu mi-am făcut de lucru ca de fiecare dată când ies cu el, la buticul de peste drum să îmi iau ceaiul. M-am decis însă să îmi iau şi o cutiuţă cu brânză topită şi doamna mi-a oferit câteva cutii să aleg. Printre oferte, brânză topită cu şuncă, brânză topită simplă şi brânză topită cu mucegai alb şi alta cu mucegai nobil albastru. Iniţial am vrut să iau cutia cu brânză topită simplă dar apoi mi-am zis să văd cum e cea cu mucegai nobil.
Nu sunt chiar aşa de neumblat să nu fi auzit de Camembert şi renumitele brânzeturi franţuzeşti al căror deliciu îl constituie mucegaiul, dar uite că de mucegai nobil albastru în brânza topită nu auzisem până acum. Ca să vezi domnule, mi-am zis, până şi în lumea mucegaiurilor există regi cu sânge albastru, nobil aşa cum şi în lumea regilor cu sânge nobil albastru, există mucegaiuri.

mucegai nobil albastru
Pe cutie era fotografiată o felie din renumita brânză cu mucegai, bineînţeles pentru păcălirea „adversarului”. Bineînţeles că brânza propriu-zisă nu avea nici un fir, poate doar un miros vag de mucegai dat nicidecum nobil, dar asta aproape nu mai conta. Fără să vreau mi-am adus cum se făcea brânza schweitzer înainte şi cum se face acum. Înainte se punea brânza şi se arunca cu găuri prin ea, acum se pun găurile şi se aruncă cu brânză printre ele. După aceeaşi reţetă comercială, brânza care înainte se făcea în scoarţă de copac, acum se face normal şi se freacă cu scoarţă de copac ca să prindă miros.
Am rămas cu un gust amar în gură, nu de la brânza aia care nici nu ştiu dacă era brânză sau ceva apă cu sare, făină, coagulant şi miros de brânză, ci de la starea în care am ajuns. Avem o armată cu cai de lemn, soldaţi de plumb şi ofiţeri de paie, puşcării pline de doctori docenţi şi „oameni de ştiinţă”, o clasă politică colcăind de agramaţi şi corupţi, o ţară de analfabeţi, o conducere şi guvernare plină de alogeni şi trădători.

 

Dacă continuăm în modul acesta, funia cu care o să ne spânzurăm o să fie din hârtie igienică întărită natural, dar cu miros de zambile, hârtia igienică va fi făcută din recuperări, dar va avea culoarea roz, mobila de lemn va fi din carton presat, gloanţele se vor face din lemn tratat ignifugabil, mai puţin trasoarele care vor fi din rumeguş, bombele vor fi făcute din cauciuc, ca să cadă de mai multe ori făcând astfel economie, până şi otrava care o să ni se dea o să fie făcătură, verdele de Paris nu va fi de Paris, va fi verde de Lion, dar dă-o dracu de treabă, nici mucegai sănătos nu ne mai putem permite suntem minţiţi şi furaţi şi la mucegai?
Oare refugiaţii pe care îi va primi România prin bunăvoinţa doamnei Merkel şi obedienţa domnului Iohannis, vor fi originali sau şi aici tot făcături vom primi? Ce ziceţi?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Mucegai albastru nobil

 1. Iulian

  Ba pardon!
  Verdele de Paris nu este de Lion ci de Bruxelles!
  Sunt aproape sigur ca nu vei merge la intalnirea de luni, din motive subintelese, dar astep sa ne comunici cum s-a dat lumina!
  Cat despre alogeni, istoria fiind ciclica, putem rasfoi capitolele din perioadele 50-68, ulterior ce au mai ramas pana in 89, cu nume schimbat!
  Ei, interesant este dupa 89! Tata, e teroare…am pus-o!..magureni, iliesti, brukani…., numai Corvin Lupu cati a identificat!….si mai nou sunt palmeri!?…caci da, suntem integrati si globalizati! Chiar am incercat sa manac o radacina! …avea gust incert, dar eu l-am denumit bir(is)!

 2. @Iulian,
  Cum as putea sa va spun cum a fost daca nu voi vedea? Eventual sa va spun ce am auzit ca a fost, dar nu cum a fost.

 3. Poate ca trebuia s-o mai lasi freo cinci luni in pimnita! (Vezi ca scrisei ca la mine la Cetate!)

 4. Dan Aldea

  Vrei un mucegai de calitate ? Gasesti un mucegai de calitate sub scaunele generalilor politruci de carton tip mumie din conducerea ANCMRR . Asta daca poti sa-i dezlipesti de scaune .Bine ca mucegaiul nu e nobil si are culoarea rosie dar macar e original si foarte vechi.

 5. ifrim

  Refugiatii cu o centura mai lata sunt originali restul… facaturi!

 6. @Dan Aldea,
  Imi e teama ca faceti confuzie, ala nu e mucegai, e putregai.. seamana la pronuntie dar nu e tot una. Iar pe ala sa il consume cei care il intretin.

 7. Dan Aldea

  Aveti dreptate .E greu de deosebit.

 8. geofreeland

  Tristetea prelunga devine un mucegai cronic. Cu fiecare zi, dar de la Dumnezeu, zorii sunt pentru noi o speranta. Apoi, auzind stirile de peste zi, ne intristam fara sa stim, ne macina chinuitor un gand inexprimabil semanand a teama, a frica… Si poate nici asta nu ne-ar cutremura dar neputinta de acum, inocularea insidioasa a inutilitatii carierei noastre si umilirea militarilor de catre politicieni,sunt tot atatea semne de disolutie a statului cazut in hiatusul dintre interese straine si poporul roman. Pentru rezervisti, Phoenix nu mai poate ajuta cu nimic. Doar tanguirea… Vad cu cata dezinvoltura unii dintre noi inca se vor fi considerat superiori unui viitor fost…E drept, caracterul nu se schimba niciodata, il putem mima daca am fi actori, dar noi nu suntem nici actori, nici uniti, nici barem amici. Rabufnim unii altora in sageti otravite ca daruri gratulativ negative…In fapt, fiecare pasare…Aici e mucegaiul, aici e aroma aceea, de pivnita a tavernei.Mucegaiul ipocriziei mascat de orgolii hranite din amintirile de mare fost. „Fost-ai lele, cat ai fost…” Acum? Acum e adevarul…Neputinta, frustrarea, uitarea. E o tristete adanca in sufletele noastre, ne lipseste harnasamentul cazon cu care ne-am alintat clipele si nici nu stim cand au trecut anii. Ne-am trezit in ultima gara a trenului vietii, si statiile in care nu a oprit, care erau frumusetile si tentatiile existentei, ne revin curios in minte. Peronul e gol si staruie intrebarea „Oare a meritat?”. Asta ne ucide. La toate astea, guvernele acestei tari, nu ne mai apara. Nu vrem recunostinta, vrem sa traim, pentru ca o viata nu am avut timp. Minciuna zilnica din orice, inclusiv din branza topita cu mucegai, ne invaluie si ne macina. Totul e o minciuna, doar durerea din umar e o certitudine cand mai ducem mana la chipiu…

 9. One

  Razboiul adevarat trebuie dus cu mas media controlata acum in totalitate de perciunati care manipuleaza la greu vulgul trepanat si mai ales naiv .Ori vulgul a inghitit gulguta otravita a mas mediei ( repetata obsesiv de vectorii de opinie platiti gras de ONG -urile lui Soros ) cu ”pensiile speciale” ale militarilor” si acum ii privesc pe militari cu invidie si suspiciune .Sunt specialisti angajati ( exemplu Basescu fost turnator la contrainformatii militare pe vremea impuscatului si preluat de licurici prin loja p-due, loja in care activa si Ceasca ) ca sa introduca dezbinare intre diferitele categorii sociale din Romanistan pentru a putea tine in sclavie toata colonia.Pentru asta s-au inventat si privilegiile ( salarii ,solde si pensii uriase pentru alesii si manipulatorii sistemului ) ca vulgul sa nu vada padurea din cauza copacilor. Adica canalizeaza ura populatiei ( fost popor mandru si liber candva) spre proprii conducatori ( numiti doar din cei fara onoare ,corupti si santajabili) .Huhurez daca ai onoare te rog sa nu cenzurezi .

 10. Dan Aldea

  Romanistani,voi chiar nu înțelegeți ce se întâmplă?
  Colonia asta trebuie depopulata.Pentru ca Românistanul deja există doar cu numele.În rest totul este vândut.ESTE ! Și va fi.Colonie europeană și americană.
  Ai legi care îți băga pumnul în gură,mai rău ca pe timpul lui Ceașcă.Gata cu simpatia față de comuniști,legionari,anarhiști,etc.Acum ai voie să pupi în cur doar guvernul și restul de partide.
  ANAF-ul te fute în draci,guvernul îți bagä impozite la greu,poporul face foamea,iar aia care nu fac foamea mănâncă plastic ambalat,pădurile s-au dus dracu,Sfinxul a fost „retrocedat”, pupăm sutane homosexuale și pedofile,primim musulmani ca să le-o tragă la surori,neveste și mame…
  Esti militar pensionar adica paria societatii ?

  Strânge bani de groapă,ca oricum te ia dracu în colonia asta asta!

 11. Pannduru Lunetistu

  și cine are deja groapa săpată (și betonată)… ce mai face? că în stradă și dacă ieșin, tot degeaba ieșim… adică o facem doar ca să avem de unde ne întoarce acăsică, la țuiculița fiartă (să ne dezghețăm, nu?), la ciorbiță și… pastiluțe, alea de dormit, nu de putut, că face rău la inimă (care mai are urme de inimă).
  În rest, pace !

 12. iorga

  Sunteti bun, dovada ca, daca vrem, macar *hazul sa ne ramana* ca restul, este furat sau vandut de muuuult !.

Statistici T5