Crucea de pe Caraiman

Who let the dogs aut?
Nu ştiu cum se face, dar zilele astea, două doamne, foarte vocale fiecare în ţara ei, au avut ce au avut cu câinii. La prima nu mă miră, este o foarte mare iubitoare a patrupedelor, poate să confirme şi Nerro al meu, de aceea nu mă mir că a apărut în faţa Parlamentului să apere „ câinele de pază al democraţiei”, presa, mai concret Antena 3. Că domnia sa, doamna Cristiana Anghel a considerat şi consideră că Antena 3 reprezintă presa liberă este un alt aspect, pe care eu personal nu îl împărtăşesc. Antena 3 ca şi celelalte televiziuni cu acoperire naţională sau locală, sunt libere doar să facă politica celui care dă banul sau are cuţitul în mână şi în fapt toate învrăjbesc românii care îi privesc împotriva românilor care se uită la alte programe. În principiu însă, doamna Anghel are dreptate, trebuie apărat dreptul la exprimare, dar cred eu că mai trebuie apărat şi drepturile cetăţeanului de rând care practic mai are un singur drept, acela de a plăti taxe şi impozite către stat şi dobânzi către bănci. Că cei de la Antene au aşteptat să le cadă sabia pe gât ca să se poată victimiza, în loc să îşi ia măsuri de schimbare a sediului încă din Iunie 2015 când sediul fusese confiscat de stat, este iarăşi altă treabă, eu nu o să plâng pentru asta, este vorba pur şi simplu de o forţare a situaţiei de către ambele părţi, dar Antenele vor să schimbe un guvern de dragul lor şi fac din ambiţia şi prostia lor o cauză naţională. Nu aşa procedează o televiziune liberă, aşa procedează o televiziune manipulatoare. Se pare că au ajuns în situaţia iepuraşilor despre care făcea vorbire doamna Anghel dar să nu uităm că este şi vina iepuraşilor şi în anecdotă şi în cazul Antenelor. Sper să nu creadă cineva că prin asta insinuez cumva că B1 sau România Tv sau Realitatea sunt altceva.

Şi totuşi sunt aici două aspecte despre care nu vorbeşte nimeni. Primul este acela că nimeni nu întreabă de ce Antena 3 nu poate emite din alt sediu şi de ce nu au căutat în 7 luni alt sediu pentru a evita această situaţie? Al doilea aspect este ciudata coincidenţă privind schimbarea şefului ANAF-ului. Nu cumva acesta a fost schimbat nu (numai) pentru afacerea Voicu ci (şi) pentru că s-a opus acestei măsuri luate de interimar acum ? Şi dacă da, ceea ce este mai mult decât probabil, atunci de ce se fac Cioloş şi Iohannis că „condamnă” modalitatea în care a acţionat actualul şef interimar al ANAF şi de ce nu îi cere Cioloş demisia? Şi pentru că numai la noi ridicolul face casă bună cu nesimţirea, este absolut incredibil cât tupeu a putut să aibă Liviu Dragnea,  iniţiatorul Legii Defăimării,   care era tot o botniţă, dar mai mică, să vină la Antena 3 să plângă pe umerii libertăţii de exprimare.
O altă doamnă, dar ceva mai departe pe acolo pe unde se ţin alegeri pentru conducerea lumii, prin Statele Unite ale SUA, le spune alegătorilor ar fi bine ca fiecare să aibă un câine dresat care să latre ori de câte ori cineva spune o minciună şi astfel de câte ori „cineva„minte, câinele va lătra şi va arăta lumii cine este mincinosul. Domnule, ce le mai plac la aleşii ăştia alegoriile şi cum îşi aduc ei aminte de „Ferma Animalelor” din patru în patru ani. În plină campanie prezidenţială, doamna Clinton, ca un adevărat câine de pază al „democraţiei” mondiale, învaţă câinii să latre şi urmărind-o pot spune că latră bine că … pardon, doamna. Numai că unii americani au făcut un colaj cu câteva minciuni ale domniei sale şi au pus câinele Hillary să latre. Uite că la asta nu s-a aşteptat doamna candidat. Dacă şi americanii vor alege un preşedinte care urlă la lună, atunci poate să înceapă al treilea. Păi nu au dreptate cei de la BaHa Men să întrebe cine a dat drumul la câini ? Oricum dacă pe malul Dâmboviţei, oamenii apără câinii, pe malul Potomacului se vede invers, ceva ca în anecdota cu Andromaca. Deocamdată sunt mândru că sunt român.

România nu mai are armată naţională
În timp ce noi ne uităm la iepuraşi autohtoni şi căţeluşe interstelare, armata României se autodesfiinţează sub comanda şi indiferenţa unei conduceri care în loc să lupte pentru întărirea armatei, o vând  en gros şi en detaliile. Unităţile militare dezafectate se dau pe şpăgi frumoase primarilor, apoi intră în posesia unor bişniţari de cartier după modelul Jiji- Cioflină  iar unităţile militare care încă mai au soldaţi în ele se dau pe degeaba prietenilor strategici. După Kogălniceanu, Deveselu, Cincu, Galaţi, Câmpia Turzii, Târgu Mureş şi altele în faza de proiect, de prin Septembrie 2015, o unitate militară, o structură militară operaţională a armatei a fost scoasă din comanda structurii naţionale şi transformată în Raia  NATO care va fi formată din „lefegii”, care vor executa ordinele şi misiunile ordonate de un Basta modern. Aici a ajuns armata Română şi ca o ironie a sorţii chiar locul unde a căzut Mihai, este împânzit acum de „bastarzi” sau cum s-or chema nepoţii lui Basta. Cea mai mare divizie din România, care apăra 30% din teritoriul ţării, a încetat să existe. Unităţile ei de luptă au fost preluate de celelalte două divizii: a doua Getica şi a patra, Gemina. Comadamentul Diviziei care tocmai a fost desfiinţată se pune în subordinea NATO. Asta cică se numeşte „interoperabilitate” dar de fapt altă dată i-am fi spus trădare. Nu este suficient că practic nici o unitate a armatei române nu mai execută nici instrucţie şi nici aplicaţii pentru apărarea teritoriului, toate învaţă să lupte pentru „misiuni specifice” de luptă împotriva „terorismului” ca şi când asta am făcut toată viaţa şi asta e menirea armatei române. În curând însă vom învăţa să „apărăm” sau să invadăm teritoriul Ucrainei, al Irakului, al Coreei, iar când va fi nevoie de soldaţi pentru apărarea României nu vom găsi decât oase. Până acum ne credeam un partener strategic al SUA, de curând am realizat că suntem doar o gubernie, sau paşalâc. Până acum armata română lupta alături de trupele NATO, de acum militarii românii sunt în subordinea comandanţilor americani. MÂINE VOM AVEA ÎN FRUNTEA CSAT UN GENERAL AMERICAN SAU POATE CHIAR PORTARUL DE LA AMBASADĂ, CĂ AM MAI AVUT NOI SITUAŢII ÎN CARE MEMBRII COMISIILOR JURIDICE ALE PARLAMENTULUI ERAU CHEMAŢI LA ORDIN LA ŞOFERUL AMBASADEI SAU CAM AŞA CEVA. Domnul Chirieac ştie mai bine cine i-a chemat, că tot acolo mergea şi domnia sa.

 

Crucea…. lor
O ştire de ultimă oră ne anunţă că Crucea de pe Caraiman va fi preluată de MApN pentru că Primăria Buşteni nu are bani să o repare. De ce nu o ia turismul, sau ministerul dezvoltării? Domnul Motoc, care habar nu are cum se încheie şireturile la cizme, se trezi om de cultură şi vrea să ia crucea în subordinea sa, probabil ca să intre în istorie, drept omul care a pus cruce armatei naţionale. Aparent grija domniei sale faţă de crucea Caraiman poate înduioşa ca şi lacrimile crocodilului, dar sunt unii care ar spune că de fapt mişcarea este mult mai parşivă, sunt unii oameni care au auzit că acea cabana de la Cruce, pe care vânătorii de munte o cunosc şi care va trece şi ea în gestiunea armatei, ar ascunde sub ea oarece. Vânătorii din Predeal, cei pe care îi vrea afară din casă Mihai, cunosc neşte poveşti spuse din gură în gură care ar fi legate şi de elicopterul căzut prin Colţii Ţapului. Deci nu vă bucuraţi, crucea cu cabană cu tot vor deveni obiectiv militar, apoi interzis, apoi „observator” NATO apoi ….. fiţi mândri că încă mai  sunteţi români.  Îmi e teamă că uşor-uşor, Bucegii, munţii Buzăului vor deveni „obiectiv protejat” NATO iar românii le vor vedea numai în poze. Vă amintiţi „călătoriile pe hartă” din anii de generală?

 

Nasul Simonei
Un alt motiv de mândrie pentru români este ultima performanţă a idolului   iubitorilor de tenis din lumea întreagă, cea mai bine plătită sportivă româncă pe anul 2015, „Tigaia de aur” a magazinelor DEDEMAN pupila lui Ţiriac, Siiiiimonaaaaaaa Haaleeeeeeeep. După ce a renunţat la câteva turnee din lipsă de adversari de valoare, după ce ne-a sensibilizat cu problemele ei de sănătate în special nasul ei care când trebuia operat când trebuia lăsat în pace, după ce am auzit că ar vrea să facă şi câţiva puradei pe care maica Românie să îi declare steluţe naţionale, după ce ne-a fericit la Fed Cup cu diafana ei prezenţă, făcând poze cu toţi copii, după ce s-a plimbat printre panterele din Dubai, Simona a făcut ce ştie ea mai bine în ultimul timp, a clacat din primul meci. Tradiţionalistă convinsă, Simona noastră nu a vrut să îşi dezamăgească fanii şi a furat-o ca la Sydney. Nu mai aştept comentariile fanilor sau declaraţiile apropiaţilor de la federaţie sau din DEDEMAN, ştiu de acum, a jucat în condiţii foarte grele, practic nu se putea mişca, nici nu s-a mişcat pe teren a fost teleportată, nasul îi face mari probleme, s-a lungit exagerat de mult şi din cauza lui nu mai vede nici mingea, nici adversarii şi nici măcar propria rachetă. Da, eu o înţeleg, şi Năstase a avut şi încă mai are această boală, el însă îşi ascunde nasul sub epoleţii lui Oprea. Boală grea de sportiv cu ştaif. Apropo de meciul pierdut cu 0-2 in faţa lui Ivanovic, este relevat un mic .. incident. La un moment dat meciul a fost întrerupt pentru a se şterge apa de pe .. lângă teren, care ar fi putut duce la accidentări. Domnişoara Halep, din poziţia domniei sale de cap de listă sau mă rog mai bine spus primă creditată la titlu, era foarte nervoasă că se întârzie meciul, că ea avea treabă probabil şi nu avea timp de pierdut. Să fiu sincer încă de atunci, când conducea în primul set, mă gândeam că se grăbeşte să ajungă acasă la tigaie şi îi e teamă că din cauza ălora cu prosoape va pierde avionul săraca.
Nu ştiu ce spun medicii, ce spun specialiştii, ORL-ştii, sau moftalmologii, sau mai ştiu eu cine, dar eu am două sugestii, de care dacă va ţine seama, Simona va mai câştiga şi ea câte un meci. Primo : să meargă urgent să se opereze la nas, dar să îl cheme pe Ciomu că problema ei nu e deviaţia de sept ci lungimea, i s-a lungit nepermis de lung şi trebuie musai scurtat. Secundo: să îşi schimbe numele, în loc de Halep să îşi spună Halepova sau Halepovici că uite toate care au nume din astea bat de rup fratele meu. Cred că schimbarea numelui va fi benefică şi din punct de vedere politic şi nu ar fi rău să îşi ia şi altă cetăţenie, că tot se poartă prin România oameni mari cu dublă cetăţenie şi subordonare. Aţi văzut ce succesuri au, nu le ia nimeni nici un ghem, nici o casă, nimic, fac ce vor pe serviciul lor, nici nu îţi vine să crezi. Păi cine va mai îndrăzni să îi ia un set ştiind că are dublă cetăţenie şi mai este şi prietenă cuuuuuuuuuuuuuu… Ce ziceţi de numele Simonova Halepovici, nu că ar face praf orice adversară? Doamne, ce mândru aş fi!

 

http://cyd.ro/cea-mai-mare-divizie-a-armatei-romane-a-trecut-de-luni-in-subordinea-nato-ce-se-intampla-de-azi-cu-armata-romana/

Ministerul Apărării Naţionale va prelua Crucea de pe Caraiman (document)

Până unde merge „amabilitatea” guvernelor?

De

10 comentarii la „Motive de mândrie”
 1. Mai ieri, un parlamentar tamp, din Medias voia sa opereze cainii la gat, ca latra prea tare!…evident printr-un proiect de lege!…..Dar de ce sa nu le taie limba, ca este mai ieftin?
  Decat Donald ratoiul, mai bine dna Clinton…..americanii stiu ei de ce!
  Cel mai independent si neimplicat post tv este Taraf Tv!….ei fac doar politica cocalarilor, dar astia nu sunt partid politic, sau mai stii?
  C. Anghel este vocala si bine face…..sper sa nu fie operata la gat, cum vrea nebunul din Medias!
  Daca armata noastra intra in subordinea Comandamentului Intrunit Aliat Napoli, de nivel operativ, cu misiunea apararii flancului de SE al NATO, avem si noi o D Multinationala!…suntem acolo, reprezentam tara! Mai corect ar fi fost comanda nationala, dar dusa & nu si nu…..ca e batman!
  Despre porti, paranormali tacere pe toate frecventele!
  Se spune ca poarta este pazita si ca pe acolo au intrat membrii guvernului lui D. (Decebal) Ciolos/Soros/Joulien!
  Ca prea sunt din alta lume, poate paralela cu asta a noastra, reala, de ROU!
  Acuma, daca ma intrebi pe mine, nu sunt asa sigur ca tot pe acolo vor pleca!
  Cica Prigoana, are pregatite niste masini specifice, verzi si noi!

 2. @Iulian,
  Am vazut dar ce e de semnalat este ca nu doar cererea lui e ciudata si tampita, dar si argumentele si mai ales modul in care o face. Stiam ca avem nulitati, hoti,corupti, mincinosi in Parlament dar nu stiam ca au intrat acolo si nebuni. Te doare bulbul rahidian si alta nu.

 3. Printre fumigenele cu ordonanta 57 si scandalul antenelor ,iata ca se strecoara pe furis modificari esentiale la industria nationala de aparare.
  Chiar ma intrebam unde urmeaza lovitura principala si cand urmeaza,pentru ca am invatat cu totii la tactica in scolile militare ca inamicul poate fi infrant si cu forte mici dar cu minte multa…
  Si iata lovitura principala in toata splendoarea ei: prin initiativa legislativa cu numarul 643/2015,la care comisia de aparare trebuie sa dea avizul pe data de 23.02.a.c.unor modificari esentiale, isi face loc privatizarea industriei nationale de aparare!!!!!!!!!
  Prin urmare :LA REVEDERE INDUSTRIEI NATIONALE DE APARARE!!!!!! dupa modelul privatizarilor pe un leu deja bine cunoscut…

 4. Nu inteleg, probabil ironic, titlul de Motive de …mandrie. Mai bine zis, neintelegerea mea pleaca din alt unghi. Uitarea, mintea scurta a romanului etc. Din cate imi amintesc Antena 3 au fost singura televiziune care s-a ridicat impotriva samavolnicei taieri de pensii militare. Va mai amintiti? Antena 3 a fost singura televiziune care a demascat frauda uriasa a tarii facuta de politicienii de atunci si de acum si care a devenit cauza in dosare penale. Antena 3 a fost singura televiziune romaneasca afiliata CNN si care a luat premii internationale, care a adus steagul tricolor in Cartea Recordurilor. De fapt, nici nu ma interezeasa numele televiziunii ci o realitate care intrece orice comentariu. Peste 6 milioane de romani sunt imbecili uitandu-se la Antena 3? Eu nu cred. Eu ma uit la toate televiziunile si daca nu-mi plac schimb canalul. Ideea e alta. Cand a murit OTV-ul m-a durut. Cand Realitatea emitea din cort m-a durut, cand B1 se zbatea in mizerie, m-a durut. Ma doare de media asta haituita, vanata, violata, ucisa sau cumparata. E pumnul in gura dupa cum bate vantul. Noi ce suntem? Nu tot la fel? Cred ca impartialitatea e una singura, restul e fie frica si implicit obedienta, fie „inconstienta” cu intentie. Fara antene tara va fi mai saraca, si noi, indiferent ca ne convine sau nu. De ce si Cristoiu nu a mai vrut sa fie director onorific la Eveniment? De ce renumitul CTP, admirabil pe vremuri la emisiunile lui Iosif Sava de la ora 5, e acum incrancenat? Argintii, oare? Ce zice CNA-ul, Avocatul poporului, ce zice ATP-ul. Ce zice lumea? Raspuns, „ciocu mic!”. „Omul nou” care trebuie creat, fara gura si circumvolutiuni, omul acesta care trebuie „sa munceasca pe 2 lei” cum zise ministresa, „sa plateasca daca nu are venit” cum zise alt mini-stress, omul acesta numit preventiv „potential infractor” e urmarit, ascultat, amendat, agresat, infricosat, el trebuie sa fie umil si obedient, facand infarct, la ghiseele platii impozitelor, omul acesta este viitorul cetatean european, nu roman, al unei tari calarite si mulse pana la os…Mai exista in Dex cuvantul PATRIE? Poate in Larousse.

 5. Geofreeland,
  Nici una din televiziunile pe care le-ai mentionat nu au facut ceva indiferent cand pentru cetatean, toate, dar toate fara exceptie au abordat subiecte si cazuri cu nedreptati comise de… adversarul politic, iar @marile subiecte@ au fost abordate pentru rating, nu pentru rezolvarea problemelor. Ce s-a ales din lupta Antenei sau mai stiu eu cu pentru pensii, pentru salarii, pentru taxa de drumuri, pentru lupta impotriva bancilor, pentru Rosia Montana, pentru Gazele de sist, pentru distrugerea armatei , a sanatatii, a invatamantului ? Nimic, au facut scandal cat timp subiectul a facut rating, apoi gata. Hai sa fim seriosi, toate televiziunile se lauda ca lupta impotriva nedreptatilor , coruptiei si libertatii de exprimare cdar de fapt fiecare face anchete jurnalistice pe spinarea coruptilor din celelalte partide, toti critica guvernul celeilalte telviziuni, toate fac jocul celui care le lpateste, si toate sunt penetrate si au agentii lor proprii.Deci eu nu am de ce sa le plang de mila. Asa cum am mai spus, situatia in care se afla Antena 3 acuma se datoreaza nu dorintei nu stiu cui de a suprima libertatea de exprimare ci dorintei cuiva de a sup[rima Antena 3 ca televiziune de partid. Imediat ce aceasta va accepta targul, va fi scutita. Iohannis deja a dat semnalul ca este gata sa ii ierte daca il vor sustine in campanie. A ne baga noi cetatenii in acest razboi, sau mai bine spus targ intre partide si televiziuni este echivalent cu a ajuta pe unul din ei sa castige teren in fata celuilalt.

 6. Vocea strazii in Romania este inexistenta, nu iese nimci in strada de buna voie, decat daca e chemat de cineva, daca un sef de partid, sef de sindicat sau post de televiziune, ii cheama. Spiritul de turma la romani este f dezvoltat si tine loc de simt civic.

 7. Marine prieten drag, tacui cat tacui, dar nu mai poci! Pai pe noi cei veniti „la ceasul din Cismigii” sau la „Giarafa Muzeului Antipa”, spiritul de turma sa ne fi chemat ?! Cel putin pe mine unul si pe mult prea multi altii ca mine, nu ne scoase el, spiritul de turma, ca nu facuram nici MUUUUU …!, MUUUU … ! si nici BEHEHEEE …!, BEHEEE…, ci numai NUUUU ….!!!, NUUUU …!!! si iarasi NUUUUU … !!! Ieri fusei si in Pta.Constitutiei ca sa mai fac iarasi NUUU … !!!, acolo unde aproape toti erau ca mine si ca cei de la Ceas si Girafa, si nu facu mai nimeni nici BEHEHE… si nici MUUU… !!! Poate gresesc, dar faptul ca iar fura dezlegate si azmutite turmele FB, pe care cu instinctul tau de cercetas pur sange si dibaci om al slovelor le-ai devoalat atat de bine la prezidentiale, imi intareste parerea ca am dreptate… In incheiere, sper ca faptul de a fi de aceeasi parere contrarie cu tine sa ne intareasca prietenia. Si o rugaminte de la un prieten aflat mai aproape de cele vesnice: nu te grabi cu raspunsul. Cu mult drag si aleasa simpatie, acelasi Vladimir

 8. Prietene Vladimir,
  Pe noi ]n Cismigiu, nu ne-a adus nici un sef de partid, de sindicat, de asociatie, de guvern sau de servicii. Chiar faptul ca am fost doar 19 dovedeste ca nu am venit din spirit de turma ci din proprie initiativa.
  Ceea ce se intampla acuma este exact ceea ce s-a intamplat si la Colectiv, iar urmarile, ai vazut care au fost. Cineva a plantat samanta, ONG-urile (nu mai spun ale cui) au lansat apelul, serviciile la fel, iar turma a iesit. Au fost fara indoiala printre ei, ca si acuma, si oameni care nu aveau nimic in comun cu interesele celor care apoi au confiscat miscarea, dar ce a urmat si ce au facut „prganizatorii”?Au adunat „reprezentantii strazii” si au facut un guvern al lor.Biata turma si-a dat seama abia dupa aceea ca a fost manipulata si folosita pentru schimbarea unui guvern, nu pentru a face ceva pentru populatie.
  Cazul acesta este identic. Se ia un subiect fierbinte, se inflameaza cu flacara democratiei, se vehiculeaza libertatea de exprimare cand de fapt este vorba de sediul unei firme media si eventual schimbarea unor capete din guvern iar turma iese la apel. As pune cateva intrebari:
  1.De ce nu a cerut Antena 3 sa iasa lumea in Piata Constitutiei atunci cand oamenilor le-au foast taiate salariile cu 25%? Dar oamenii, cei loviti de aceasta masura de ce nu au iesit din proprie initiativa? Ii doare mai mult sediul A 3 decat propriul buzunar? Ma indoiesc.
  2. De ce nu a chemat A 3 oamenii in Piata Constitutiei cand a fost schimbata vointa oamenilor privind suspendarea lui Basescu si a acceptat listele aglomerate cu morti? Dar ooamenii de ce nu au iesit in strada atunci ? Ii doare mai mult de unde emite sau tyransmite A 3 decat faptul ca au fost furati ce cei care trebuiau sa vegheze sa nu fie furati? Nu cred.
  3 De ce nu a chemat A3 in Piata Constitutiei oamenii cand a fost inchis a televiziunea lui DD , ca doar era vorba tot de libertatea de exprimare? Dar oamenii de ce nu au iesit in strada? Au iesit numai cei ametiti de DD cu cei 60000 de euro.
  Vezi dragul meu prieten cine si de ce iese in strada la romani?

  Sa fim seriosi, A 3 face scandal si cere sa iasa oamenii in strada PENTRU EI, PENTRU POZITIA LOR, NU PENTRU LIBERTATILE CETATENESTI. Din cauza asta am spus eu ca nu plang pe umerii lor, nu pentru ca nu m-ar interesa dreptul la exprimare. Ar fi culmea ca tocmai eu sa fiu indiferent la acest subiect. Numai ca sunt prea atent la ce se intampla in tara asta de 25 de ani, ca sa ma mai las manipulat si pacalit de lacrimile de crocodil, promisiunile, declaratiile sau gulgutele politicienilor si ale celor din mass media care nu fac altceva decat sa ii sustina pe cei care ii sustin pe ei. Fiecare cu Romania si cu romanii lui, in rest vorbe de claca .

Comentariile sunt închise.