Săptămâna crăcănaţilor

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

cracanat
Săptămâna trecută a fost săptămâna crăcănaţilor la nivel înalt. Oameni politici cu funcţii mari în stat şi prin partide s-au crăcănat stand cu un picior în căruţă şi cu unul în teleguţă mai ceva ca Van Damme pe tiruri.  Cum credeţi că le-a stat şi cum le-a ieşit mişcarea? Ia să vedem .
Ce a înţeles Iohannis
Preşedintele unei părţi din ce în ce mai mici din România, acest Johannis Walker fără cuburi de gheaţă, veşnic pe drum, dar prin ţară nicidecum, revenit totuşi acasă după plimbările deja tradiţionale prin toată Europa mai puţin România, a făcut-o iară de oaie săsească. În urma scandalului cu “suprimarea” antenelor, văzând el că totuşi destulă lume se inflamează şi riscă să iasă boborul în stradă şi să strige “ieşi afară fiinţă tutelară”, a ieşit din proprie iniţiativă, sau poate împins de un consilier adormit, să spună el că ceea ce a făcut ANAF nu este prea coşer şi că el personal crede că lucrurile se vor rezolva. Bineînţeles nu a spus mare lucru, a scăldat-o ca de obicei, numai că s-a trezit fără să vrea într-o scăldătoare de sugar fără pamperşi pe el. Mare rahat mare, atât de mare încât brusc şi fără preaviz o grămadă de facebucişti s-au înghesuit să îşi ia like-urile înapoi, cam aşa cum zicea el că şi-a luat ţara, simţindu-se trădaţi . Unii dintre ei vedeau în aceste “scalde” nu doar un caracter oscilant, lipsit de verticalitate, nu doar o lipsă totală de simţ politic, care oricum nu strălucise niciodată la herr Klauss, ci şi o trădare, o posibilă înţelegere între preşedinte şi Antene pentru susţinerea catindaţilor acestuia la viitoarele alegeri. Părerea era întărită de prezenţa din ce în ce mai intensă a Alinuţei pe platourile Gâdei. Şi uite aşa s-a trezit Iohannis cu un minus de 16 123 de voturi contra în patru zile, bob numărat de mine intre 18.02-22.02. 2016. Nu e mult, nici puţin, este însă un fenomen care continuă şi cine ştie câte eforturi fac “băieţii” să păstreze o rată a nepopularităţii cât de cât scăzută. Debeaba a încercat apoi să dreagă căruţa, că el nu se opune legii, că niciodată nu a simpatizat cu Antenele, încercarea nu a făcut altceva decât să toarne gaz peste foc. Începe să iasă fum de sub scaunul prezidenţial şi parcă parcă şi miroase un pic, probabil de la scăldătoarea aia. În încercarea de a drege busuiocul îi anunţă pe cetăţeni că a înţeles mesajul lor. Aiurea,nu a înţeles nimic, aşa spunea şi după incendiul de la colectiv, că a înţeles mesajul străzii şi în loc să schimbe politica a schimbat doar culoarea celor de la guvernare cu cetăţeni “instruiţi” şi direcţionaţi pe alte meleaguri urmărind alte interese decât ale celor care încă mai trăiesc în România. Un om care vorbeşte prost româneşte nu poate să înţeleagă bine mesajele în aceeaşi limbă. El înţelege foarte bine doar mesajele doamnei Mekel şi asta pentru că în România lui Iohannis, cetăţenii români de altă naţiomnalitate învaţă limba română ca pe o limbă străină iar ei rămân străini de limba română şi nevoile românilor.

Update : Apropo, înainte puteam posta pe pagina domnului Klauss orice, fără probleme. Acuma, de când cu pierderea simpatiei, pe pagina sa a apărut un mesaj :

„Show that you’re interested in this Page by liking it.” Bine că nu scrie ” Licking it ” deşi ar fi tot una. Iată deci că domnul Iohannis a trecut la cerşit .. de like-uri. Ajutaţi un om sărman să-şi ia case şi merţan.

Vraciul Cioloş
Premierul Cioloş se mişcă şi el după cum bate vântul dar trebuie să recunoaştem că ceva mai subtil şi mai puţin prosteşte. Legat de Antene el a aplicat tactica inversă. Mai întâi s-a urcat la tribuna Parlamentului, chemat acolo de cei care încă mai formează majoritatea şi a apărat faptele ANAF arătând că matematic şi scriptic ANAF nu a greşit, deci ANAF nu poate merge la închisoare. Apoi, pentru că i-au sărit prea mulţi la gât, a lăsat-o mai moale, dar fără a abdica de la principii, deci pe undeva merită o bilă albă. Dar a dat-o şi el în bară cu sănătatea. Cazul copiilor din Argeş i-a creat şi încă îi creează insomnii, pentru că ministrul sănătăţii face vizite neoficiale în spitale, le vizitează în calitate de medic, dar dă declaraţii în calitate de ministru. Cum vine asta, că eu nu înţeleg. Când e de bine eşti ministru, când e de rău eşti doctor. Nici după 10 zile medicina românească cu ministrul ei cu tot nu ştie de ce mor copii, dar în mod cert nu sunt de vină nici apa, nici produsele alimentare impuse de un CODEX Alimentarius criminal românilor încă din 2011, nici condiţiile intraspitaliceşti deşi după Colectiv s-au recunoscut decese datorate acestor condiţii tocmai în spitalul în care condiţiile de sterilizare şi izolare sunt cele mai stricte. Bineînţeles că în concepţia ministrului sănătăţii nu puteau fi de vină decât părinţii, condiţiile de igienă de acasă modul în care sunt păstrate acasă la consumatori alimentele, DE PARCĂ TOŢI COPII ĂIA LOCUIAU ÎN ACEEAŞI CASĂ. Nu doar absurdă ci absolut cinică şi inumană declaraţia celui care se crede doctor. Domnul Cioloş iniţial a cedat şi el presiunii mediatice şi era gata gata să anunţe schimbarea domnului Patriciu Achimaş-Cadariu, dar a zis să facă mai întâi o vizită prin spitale cu el, probabil să îi explice el cum e cu bolile. Şi minunea s-a înfăptuit. Nici nu a ajuns bine premierul în Argeş, că medicii din spitale s-au grăbit să anunţe că copii sunt pe drumul cel bun, că se însănătoşesc văzând cu ochii… premierului, că nu ştim încă cine e boala şi ce vrea ea, dar aceasta a cedat ca şi când prezenţa domnului Cioloş a acţionat cam ca prezenţa lui Arsenie Boca pe parbrizele tiriştilor. Atenţie preafericite Daniel, notează această minune, că nu se ştie când va dori cineva să îl sfinţească pe Cioloş şi vei spune că nu ai dovezi că ar fi săvârşit minuni. Una la mână. Până una alta , în urma declaraţiilor că lucrurile au intrat pe un făgaş normal şi Antenele ocupate cu mutarea sediului sau cumpărarea lui, nu se mai uită prin spitale, Cioloş a renunţat la remaniere. Dar nici Cioloş şi nici Cadariu nu au pomenit nimic despre cele 300 cazuri de gropă porcine, din care  19   au decedat.Nu e aşa că este un subiect care nu trebuie să ne îngrijoreze?

 

Crăcănatul Dragnea
Poate el da, dar Dragnea nu, căci după ce a încercat să pună botniţă anchetelor şi investigaţiilor de presă prin legea defăimării, o Arie a Calomniei rebranduită, domnul Dragnea s-a gândit să schimbe guvernul, apoi văzând el că nu prea are şansă s-a gândit să schimbe doar câţiva miniştri, aşa ca să vadă lumea că încă mai are dinţi ăn spatele mustăţii. Apoi, că tot era oala pe foc, a trecut lângă Gâdea să plângă pe umerii anteniştilor pentru că nu mai puteau să vadă şi să asculte defăimările acestora. Să îţi baţi copilul cu moţul de la bască şi alta nu. E ca şi cum l-ai vedea pe Vişan, candidatul la primăria Craiovei din partea PMP, că plânge soarta fetelor de liceu violate de pedagogi, pe Mircea Băsescu că plânge de mila ţiganilor înscenaţi de o justiţie coruptă, sau pe Motoc, ministrul apărării că se stropşeşte la cizmele lefegiilor din armatele NATO pentru că dau cu băţul prin gardul de pe Prut. Cum poţi domnule să vorbeşti despre libertatea presei după ce ai încercat să dai legea defăimării, o încercare clară de a opri anchetele şi investigaţiile din media? Iar Gâdea cât de disperat şi penibil să fie să apeleze la călău pentru a cere graţierea? Domnul Dragnea a dovedit astfel că între nesimţire şi ridicol nu e nici o deosebire. E bun de paznic la stână chiar şi în condiţiile noii legi a vânătorii.
Crăcănarea  interesului naţional
Din schemă nu putea lipsi interesul naţional, cel pe care mulţi îl cred deja cu un picior în groapă, sau cu stelele ruginite, domnul Oprea zis… în toate felurile că nici nu mai contează, oricum i-ai zice i se potriveşte. Domnul Oprea, cercetat dar nu prea, judecat dar mai bland, vinovat dar nu se ştie de ce, pare, după opinia unor privitori, pe undeva pe la marginea carierei sale politice. Ei bine, eu nu cred asta, Oprea ca persoană poate nu mai face nici două cepe degerate, nu va mai fi ministru, poate va ieşi, ca şi vânzătorul de proiecte Berceanu din viaţa politică, sau mai bine spus din atenţia televiziunilor, aşa ca să i se ştearga urma, dar cât este încă şeful unui partid plin de penali şi gudurăi, de păpuşi dirijate prin sfori care nu se rup niciodată, nu va fi mazilit, nici judecat şi nici condamnat. Ca şi Băsescu, Oprea a ştiut cu cine să se .. încurce în afaceri în aşa fel încât să nu fie mătrăşit. Fie şi numai pentru schimbarea semnatarului contractelor pentru avioanele multirol, Oprea are asigurat pe veci sprijinul partenerului strategic, dar nu e numai asta. În plus, cât are partidul în mână şi voturile la alegeri şi diferite majorităţi prin parlament, nici un partid, nici un guvern, nici un preşedinte şi nici o Kovesi nu îi va atinge un fir de păr în cap. De aia se uită el aşa des în sus, să se asigure că are toate firele pe cap, că în cap .. nu are ce să verifice. Aşa se face că ancheta… trenează cu succes, ca şi a lui Piedone, iar el, Oprică face declaraţii din care fiecare înţelege ce vrea. Referitor la moţiunea de cenzură pe care o doreşte Dragnea, UNPR-ul încă nu a spus cum va vota, dar chiar dacă va promite că va vota … conform “principiilor” naţionale , vor vinde pe sub mînă tot, în aşa fel încât să nu fie învinuiţi nici de Dragnea, care ba îl vrea, ba nu îl vrea în căruţă la alegeri, nici Iohannis care l-a mai folosit odată pentru a da jos cu Ponta. Oprea va face ce ştie, va sta cu curul ăla mare în mai multe luntrii şi va trage de colţurile gurii în jos privindu-şi freza. Atâta ştie, atâta face.
Crăcănaţii din PNL
O ştire de ultimă oră ne anunţă că PNL-ul schimbat şi el calimera, renunţând la candidatul Buşoi la primăria Bucureştiului, înlocuindu-l pe acesta cu mister Orban, Ludovic Orban. Ciiiiiiiiiiine vorbeşte şi atunci când tace? Ciiiineeeeeee fură şi atunci când are mâinile în buzunar? Ciiiiineeeeeeee sare dintr-o barcă în alta ca Doina la inundaţii? Ciiiiiiiineeeee s-a făcut de râs la toate alegerile făcând campanii groteşti şi penibile tuturor şefilor de partid? Luuuuuuuudoviiiiiiiic. Iată că în sfârşit penibilul este ridicat pe cai mari. Nu mă bucură candidatura lui, nici nu mă întristează, este treaba lor cu cine se fac de râs, dar recunosc cu ruşine că a meritat să văd faţa lui Buşoi când se anunţa că nu va mai candida. Există pe undeva totuşi o dreptate divină. Dar să nu ne grăbim, alegerilie încă nu au început. Cu valurile astea ne aşteaptă crăcănari de neimaginat. O certitudine există totuşi, aceea a faptului că încep să cadă “toţi oamenii preşedintelui” fie că i-a păcălit el fie că .. a fost păcălit. Mister Cătălin Predoiu a luat ţeapă cu guvernul, Buşoi cu primăria capitalei, se aude că şi Alinuţa va lua ţeapă cu preşedinţia PNL. Ce mai tura-vura, cine pune bază în promisiunile lui Iohannis o cam fură. Atenţie mare Opreo! Apropo, cine credeţi că a anunţat înlocuirea lui Buşoi cu Ludovic? Fata aia care vorbea prin uşă cu minorii cerându-le să o lase în casă să îi facă un pic capul călundar cu politica ei? Nuuuuuuu. Buldogul ăla cu ochii bulbucaţi de zici că l-a înghiţit pe broscoi? Nuuuuuuuuuuuuu. A făcut onorurile casei exact primul ţepuit de Iohannis, domnul Predoiu. Pot pune pariu că la şampania care s-a băut cu ocazia schimbării, Cătălin copil de casă, i-a cântat lui Buşoi copil de mingi, “ce bine-mi pare că ai luat .. şi tu ţeapă” Că aşa-i în PNL. Dacă mă gândesc bine, pe lista celor doi mai au loc şi Dragnea şi Ponta şi cred că în curând şi Oprea. Lista rămâne deschisă. Eu cred că trebuie să aducem un “antrenor” din afară, eventual pe Murinho , e singurul care ştie să cum să îl pună pe Mutu cu botul pe labe. Şi mai e unul, dar nu spun cine că ia vaporul foc.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Săptămâna crăcănaţilor

 1. geofreeland

  1. M-am distrat copios, nu prin faptele care „este” ci prin sprinteneala verbului hazliu, asociativ si ironic. Dar drept…Mare talent, dom-le! Am o banuiala ca pe alta foaie, la sedintele de partid, cineva nota si poantele, glumitele si expresiile savuroase care nu se treceau in procesul verbal. Mi-aduc aminte, in facultate, la cursuri, eu fiind silitor sau stenogramist, scriam tot ce spunea profu’ (am si acum caietele), glume, poante, si cate si mai cate… De ce le scriam? Pentru ca in sesiune, cand nopti nedormite imi fortau arterele din creier, citind intre doua ecuatii cate o snoava debitata la curs de prof ma destindeam total, ma relaxam si il iubeam pe prof. Si apoi invatam. Dimineata ieseam direct la inviorare din amfiteatru. Nici nu banuiam pe atunci ca o sa ies la pensie si ma va conduce herr Jawoll.Apropos de cracanati, ca tot mi-a placut expresia.La admiterea medicala depasisem limita normala a distantei dintre genunchi, genuvarum cum ziceau ei, doctorii, mai mare de 17 cm. Adica eram cracanat si nu eram apt la vizita medicala. Noroc de un doctor destept care a zis „Lasati-l, asta nu da examen cu picioarele, ci cu capul!” Si uite-asa cand se tinea vreo ceremonie, in cizme fiind, in formatie eram in randul doi. Sau cate unul imi zice „ce, ti-ai uscat izmenele pe butoi?” altul „pazea ca-ti trece porcul printre glezne” si tot asa.
  Cel putin cracanatura mea era inocenta. A astora de acum, nu poate fi definita nicicum.

 2. geofreeland

  Nu puteam sa nu revin. Am senzatia ca traim un derizoriu politic fara noima. Politicienii astia sunt exact ca niste paiate, in sensul lor originar. Nu stiu, am senzatia ca tara, patria, istoria, noi chiar, traim un derizoriu vivant ca o conditie. Nu avem strategie, nu avem viziune, suntem o caruta la calul altora, sau poate eu sunt depasit de vremuri, nu ne mai apartinem, nu ne mai suntem, fiecare cu a lui,resursele naturale nu mai sunt ale noastre, brazii nu mai sunt ai nostri, pamanturile ni le cumpara strainii, nu mai avem flota nationala si nici privata,nu mai avem, nu mai avem, nu mai avem… Vezi, dom’ne ca inca mai esti pe „bun al intregului popor”! Aha, am inteles, bunul meu e jobul meu, de unde vin banii sa nu mor, casa mea e o paguba (intretinere, reparatii,taxe, impozite etc) si daca nu am casa trebuie s-o am si ma indatorez pe 25 de ani s-o platesc si apoi mor. Da, da’ o las copiilor, dar eu, eu? eu ce? . Apoi, masina, si ea mananca. Si ce fac cu ea? Renunt la tramvai si merg unde vrea muschiul. Deci muschiul costa, miscarea costa. Apoi copiii. Alta paguba. Investim in copii. Statul le da 84 lei pe luna. Dar noi investim cat sunt la scoli apoi ne taxeaza ca de ce i-am facut daca nu le dam. Ce se alege de viata noastra habauca, alergand dupa bani? Cand cultura, cand stare de spirit pozitiva, cand curiozitati si cunoasteri, cand rafinament existential, satietatea rostului satisfacut….? Trec ani, cu johannisi, cu sorosi, cu basesti, ciolosi, ponti si ce-or mai veni. Vor trece, vor ramane scrum. Barem aia dinainte au statui. Astia n-or sa aiba niciuna. Ce au facut? Vine seful si zice ca ce fac politicienii pentru sanatate, educatie, demografie. Si unde zice? Pai unde sa zica? In Parlament. De ce o zice? Adica voi partidele sa ganditi politici nationale, pardon, politici de integrare europeana in domeniile sanatatii, educatiei si demografiei. Da, dar noi romanii avem un specific, o traditie, o coerenta existentiala ca natie, ceva acolo valoros in cultura lumii, a Europei? Nu, nu mai avem decat „parte” integranta in UE. Ce-o fi asta nu stiu. Ma intreb ce face Ciolos acolo la guvern? Numara banii, asta face. Cat avem, unde dam, cui dam, numai bani, restul sunt povesti. Cat mai e de vandut, cui dam, ce ramane, daca mmai ramane, pe cine favorizam, ce mai pastram, de unde taiem. Asta face Ciolos. Ce altceva credeti ca face? De aia nici nu e nevoie sa fie politicieni. La bani toti pun botul. Astia nu au, nu pot face, nu stiu sa faca o strategie pentru tara in niciun domeniu decat intr-unul singur, ce mai dam amicilor din Vest din ce mai are tara. Acum e momentul, si repede ca nu mai avem timp. Asa ca, popor roman, nu mai asteptati nimic sa vi se dea. V-ajunge. Ziceti merci si pentru ce aveti acum, ca maine nu se stie, ciocu mic!

 3. mogador

  De acord d-le Neacsu dar ati uitat un mare „cracanat” si anume ministrul Motoc marele pacalici al armatei, care si-a trimis slugile din SMG prin toate garnizoanele din tara ca sa demonstreze „bosorogilor” militari ca 65 % este mai mare decat 80 %. Asta in timp ce el negociaza aducerea in tara a cca 1000 militari straini care-si vor da sangele si viata pentru apararea pamantului stramosesc rrom. Stiti cum e treaba asta pentru rusi? E exact ca intrebarea cum poti enerva o musca”? Raspuns: o prinzi sub un pahar de sticla si incepi sa mananci un cacat in fata ei.

 4. Domnule Mogador, nu l+am uitat, e mentionat pe aici pe undeva, dar pentru el si comisiile lui urmeaya un material separat. Tineti aproape.

Statistici T5