Concluzii ministeriale
Am aşteptat, dar a meritat, raportul sau comunicatul de presă al MApN privind concluziile oficiale ale ministrului apărării Naţionale în urma vizitelor făcute de două comisii ale MApN prin garnizoanele ţării privind legea pensiilor.
Spun a meritat în sensul că până la urmă au apărut aceste concluzii, căci puteau să nici nu apară la cât de mult îi pasă domnului ministru de armată şi în special pensionari. Dar să fiu sincer dacă mă uit la concluziile rezultate şi puse pe hârtie, putea foarte bine să nu apară pentru că practic eu nu văd nici o concluzie. Iată ce ne informează secţia de presă a MApN şi, după cum ştiu eu pe o parte din cei care lucrează acolo, cred că le este şi lor ruşine că au fost obligaţi să dea un asemenea comunicat.
„Nr. 56
23 februarie 2016
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro
Concluzii ale campaniei de informare a militarilor în rezervă şi retragere
cu privire la procesul de recalculare şi de actualizare
a pensiilor militare de stat
La încheierea campaniei de informare desfăşurată la nivel naţional în marile garnizoane, au fost reţinute o serie de solicitări şi propuneri formulate de pensionarii militari pe timpul întâlnirilor cu specialiştii M.Ap.N., referitoare la actele normative care reglementează calculul pensiei militare, spre a fi aduse în atenţia conducerii ministerului.
Rezultatele finale au scos în evidenţă atât nevoia de îmbunătăţire continuă a comunicării ministerului cu militarii în rezervă şi în retragere, cât şi necesitatea informării corecte şi oportune a acestora privind modificările şi completările la legislaţia specifică domeniului militar.
***
În perioada 8 – 12 februarie, specialişti ai structurilor Ministerului Apărării Naţionale s-au întâlnit cu cadrele militare în rezervă şi în retragere din 18 garnizoane din ţară (Arad, Bacău, Bistriţa, Braşov, Brăila, Constanţa, Cluj Napoca, Craiova, Galaţi, Focşani, Iaşi, Mangalia, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi Târgu Mureş), pentru a discuta despre prevederile Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M-123/2015 pentru aprobarea “Normelor metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar”. Obiectivul acestei campanii a fost de a informa militarii în rezervă şi în retragere asupra prevederilor legate de aplicarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat, în special asupra modului de stabilire a bazei de calcul necesară determinării cuantumului pensiilor.
Secţia Presă
După cum se vede, practic concluziile trase în urma acestui periplu inutil prin ţară, au fost două:
– nevoia de îmbunătăţire continuă a comunicării ministerului cu militarii în rezervă şi în retragere;
– necesitatea informării corecte şi oportune a acestora privind modificările şi completările la legislaţia specifică domeniului militar.
Pe de altă parte primul lucru la care m-am gândit când am citit că au fost reţinute nişte propuneri a fost „pentru care faptă, pentru cât timp şi dacă li s-au pus cătuşele”. Ce să fac, într-un stat ca al nostru nu poţi să nu te gândeşi la asta când auzi de reţineri.
Concluzii proprii
Acum se pune întrebarea, legitimă şi concretă, dacă era nevoie să se cheltuiască atâţia bani, nervi, să se năruie atâtea speranţe, să se mintă cu atâta neruşinare pentru a afla domnul ministru că e nevoie să comunice cu cei pe care îi păstoreşte? În ceea ce priveşte cea de-a doua concluzie, să fim serioşi, pe lângă faptul că era inutilă, de vreme ce atât legea cât şi simulacrul de metodologie erau cunoscute, dezbătute de pensionari şi pe diferite pagini de internet şi prin forumuri organizate chiar la Parlament, plimbarea asta a fost complet inutilă ca să nu o gratulez altfel şi pentru că practic nu a urmărit nimic concret, nu a lămurit pe nimeni cu nimic. Deci domnul Motoc, dacă el a iniţiat această activitate, a cheltuit banii ministerului pe o activitate absolut inutilă. O să spună probabil un căţeluş din apropierea scaunului ministerial că totuşi comisiile au venit din teritoriu cu o serie de propuneri, că munca nu a fost în zadar. Ba a fost, pe de o parte pentru că acele puncte fuseseră exprimate în nenumărate rânduri pe diferite pagini citite dar nebăgate în seamă la nivel constructiv de către direcţiile MApN şi pe de altă parte pentru că acele propuneri şi mai ales critici vor fi îngropate într-un sertar pe la domnul Maciu. La câte astfel de documente are puse la păstrare cred că mai are nevoie de câteva birouri pline cu fişiere.
Eu dacă aş fi fost în locul domnului ministru aş fi tras următoarele concluzii:
1. Or fi ei bătrâni sau mai uzaţi pensionarii ăştia, dar nu sunt nici proşti şi nici ramoliţi încât să stea toţi aşa cum stau activii;
2. E timpul să facem ceva şi pentru armată şi militari nu doar pentru clasa politică;
3. Armata României trebuie să fie a României nu a altora;
4. Nimeni nu trebuie să se joace cu soarta militarilor, pentru că pe lângă faptul că actualii activi vor deveni -cu ceva noroc- pensionari cândva, nu este exclus ca şi actualii rezervişti să devină activi – tot cu ceva ghinion, dar mult mai probabil- şi atunci e vai de curişorul celor care s-au jucat cu pensiile, drepturile şi vieţile lor;
5. Legea pensiilor este imperfectă şi trebuie amendată, dar cei mai buni specialişti sunt cei care sunt deja pensionari şi ştiu prin ce au trecut, nu cei de la calitatea vieţii;
6. Art 40 din OG 57 este neconstituţional şi nu mai poate fi menţinut sau sprijinit de către MApN;
7. Când mai sunt proiecte de interes cazon acestea să fie cu adevărat popularizate din timp şi să fie trimise spre studiu şi militarilor activi care să aibă posibilitatea reală să îşi spună cuvântul, nu să fie întrebaţi la raportul de dimineaţă dacă sunt de acord cu ce a spus şefu;
8. Este necesar să se menţină cu adevărat o legătură strânsă cu toate asociaţiile militarilor activi sau din rezervă, permanent şi periodic, dar cu toate, nu doar cu şefii obedienţi ai celor două structuri care se împung precum Hăis cu Cea!
9. Apărarea ţării nu este un obiect de negociat şi nici nu poate fi lăsată pe mâna lefegiilor străini pentru că dacă momentan nu are cine să incrimineze trădarea (pentru că trădătorii s-au urcat în cele mai înalte funcţii în stat) va veni momentul când trădarea va ajunge la locul ei şi după cum s-a văzut în cazul Vişinescu, niciodată nu e prea târziu;
Mai sunt şi alte concluzii, punctuale pe care le puteau trage comisiile şi domnul Ministru, dar din câte se vede nu interesează, activitatea a fost pur decorativă şi declamativă, scopul a fost acela de a spune că se doreşte sau s-a dorit dialogul. De fapt abia acum, la sfârşit au aflat şi rezerviştii de ce au venit comisiile respective prin ţară, pentru că întrebaţi prin diferite zone ce caută pe acolo, „comisarii” au dat din umeri neştiind sau neputând să spună care era rolul lor. Toţi se aşteptau ca ei să răspundă că au venit să se consulte cu pensionarii şi să ajungă la soluţii concrete legale şi viabile. Dar nu, scopul lor nu a fost acesta şi nu s-au încumetat să răspundă, în cele mai dese cazuri au spus că au venit să prezinte nişte slide-uri. Abia acum s-a spus care a fost scopul acelor comisii şi îl menţionez şi eu ca să se ştie, deşi eu l-am menţionat din prima vizită efectuată de trimişii împărăteşti: „pentru a discuta despre prevederile Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M-123/2015 pentru aprobarea “Normelor metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar”.
Deci oamenii au venit la discuţii, atâta tot. Şi când te gândeşti că s-au cheltuit atâţia bani, când în fapt noi puteam discuta între noi, iar ei între ei, gratis şi la propriu şi la figurat, rezultatul ar fi fost acelaşi.
Ce urmăresc parlamentarii şi nu ştiu militarii?
Ce urmează? Bineînţeles că OUG 57 îşi vede de parcursul ei, Cu toate rapoartele negative date prin unele comisii, cu toate promisiunilie unor deputaţi care se bat cu puşca în piept că apără drepturile militarilor, cu toate zbaterile cu adevărat supraomeneşti ale unor rezervişti şi asociaţii mici dar neobosiţi, ordonanţa va trece, părerea mea este că fără amendamente, sau cu amendamente minore, neesenţiale. De ce spun asta? Nu din pesiminsm, dar cum crede cineva că le va păsa cu adevărat parlamentarilor de pensionarii militari când chiar pensiile lor speciale sunt în pericol şi au nevoie de toată energia pentru a şi le salva dar şi de banii jupuiţi de la pensiile militarilor? Sau cum să fie ei îngrijoraţi de soarta pensiilor militarilor când Parlamentul este zdruncinat de legea dării în plată sau alegerilor care sunt esenţiale pentru bancherii mondiali şi fundurile lor alese? Sau cum să le pese de militari când nu mai e nevoie de armată că oricum vin lefegii şi se fac că ne apără teritoriul? În plus, nici industria de apărare nu mai face obiectul interesului naţional, s-a dat liber la “privatizarea” industriei de apărare. Cred că nu mai e nici un copil de grădiniţă care să nu ştie ce înseamnă privatizare în România. Şi atunci, cui să îi mai pese de rezervişti şi pensiile lor când chiar preşedintele şi premierul se plâng că nu mai au cum să facă faţi necesarului bugetar pentru menţinerea salariilor şi pensiilor.
Atenţie, dragi colegi, urmează o nouă lege a salarizării unice care va scădea salariile, inclusiv ale militarilor, deci şi a pensiilor celor care sunt recalculaţi prin noua lege. Deci practic urmează o nouă scădere a pensiilor. Apoi urmează o nouă lege a pensiilor, premierul Cioloş a spus-o acum 3 luni şi nici aceea nu va fi mai bună decât asta pentru că dacă nu e bani nu e bani. Păi ei de unde să mai fure? Ce e de făcut? Eu zic să ne mobilizăm toţi, dar toţi la porţile Parlamentului cam ca la 8 mai 1877 şi să îi facem pe parlamentari să voteze cu ţara, nu cu tagma jefuitorilor, asta dacă nu cumva vor să mânânce numai hrană rece şi să îşi facă concediile în sala mare a Parlamentului. Din câte ştiu eu marele protest organizat de abonatul de joia seara al televiziunilor, domnul Dogaru, pe data de 6 Mai, este un fâs, organizat după ce ordonanţa va fi deja votată aşa că protestul va avea efectul discuţiilor cu comisiile MApN. De aici se vede şi jocul de glezne al marelui sindicalist. Cu aşa apărător al drepturilor aşa rezultate. Nu vreau să mai comentez ce s-a întâmplat prin garnizoanele pe unde au fost comisiile, a făcut-o Olescu şi încă f bine, au făcut fiecare ce au crezut de cuvinţă, nu sunt eu cel care să le judece modul în care îşi apără interesele sau ce interese au. Mă gândesc însă că unele garnizoane vor afla abia acuma că aceste comisii au fost şi pe la ei şi să te ţii scandal cu cei care au participat pe muteşte. Dar eu cred că este cazul să nu mai facem atâta caz de unitatea militarilor, sau de spiritual militant al acestora, astea sunt deja glume nesărate. Eu o să continui să militez pentru aceste obiective dar, aşa cum spune un banc, aceste obiective nu cred că se vor atinge în “mandatul” meu.
Dar sunt curios câţi rezervişti vor veni la Parlament când se va vota în plen OUG 57.
În final, pentru domnul Ministru două întrebări:
1. De ce nu se bate pas de defilare şi nu se merge în cadenţă pe poduri?
2. Ce va faceţi când toţi militarii vor intra în cadenţă?
Hai Libi!
PS : Vrând să postez o fotografie cu actualul ministru al apărării, am scris pe Google “Motoc” şi am dat search. Şi .. spre surprinderea mea au apărut mai multe şi în primul rând fotografiile cu doamna Motoc. Mi-am spus să caut mai departe, dar apoi am realizat că nimic nu e întamplător. Este clar din chiar motorul de căutare Google de ce este domnul Motoc ministru. Aşa că am ales să ilustrez articolul meu cu fotografia doamnei Motoc, persoană publică mult mai cunoscută de Google decât domnul Mihnea.
Cum spune vorba aia, în spatele fiecarui bărbat de succes stă o femeie cu spatele acoperit.
Dar ca să nu creadă cineva că cei din conducerea armatei au ce au cu pensionarii militari, ia citiţi şi vedeţi cum se poartă conducerea armatei cu militarii întorşi din Afganistan. Dau doar un citat din articolul apărut în Gazeta de Cluj .
„Astfel, in 21 februarie, aproape de miezul noptii, avionul care a adus din Afganistan peste 150 de Dragoni Transilvani a aterizat pe Baza Aeriana 90 Otopeni. La sosire insa, acestia nu au avut parte de o primire asa cum se cuvine si cum vedem in filmuletele postate pe internet de militarii americani, ci dimpotriva, s-au lovit inca din primul moment in care au pasit pe pamant romanesc de prostia si dovada de „barbatie” pe care cred ca o au cei care din motive neintelese de nimeni, inca se mai afla in varful Armatei Romane. Cum avionul Hercules care urma sa-i aduca de la Bucuresti la Campia Turzii decola abia a doua zi dimineata, militarii au fost dusi pentru a-si petrece noaptea intr-o sala de sport din Otopeni, fara paturi, apa sau mancare. Timp de peste sase ore, „dragonii” intorsi de pe frontul de lupta au dormit direct pe podea, folosindu-si ranitele pe post de perne. Urmeaza ca la inceputul lunii martie, in Dej, sa aiba loc festivitatea oficiala de intoarcere a militarilor din Afganistan, festivitate in care cei care le-au pregatit primirea din Otopeni sa se laude si sa culeaga roadele misiunii indeplinite de Dragonii Transilvani in Afganistan” a punctat jurnalistul Alex Prunean, care până nu de mult a fost și el pe câmpul militar alături de Dragonii Transilvani.”
Ce mai e de comentat? Un singur lucru: în goana lor după aprecieri din partea Licuriciului, şefii armatei, şi cel militar şi cel civil întorc spatele militarilor români oriunde ar fi ei. Ce spuneţi despre asta domnule Ciucă, aşa vă respectaţi colegii ? Să nu cereţi respect, că veţi primi exact ceea ce daţi!Aveam pretenţii. Încep să nu mai am.
Marine, ca si in multe alte dati (nu intotdeauna) ai dreptate in mare parte. Nu pot insa sa nu te contrazic in ce priveste NATO (daca despre NATO e vorba cand pomenesti de lefegii). Eu am avut in umila mea experienta de viata sansa sa lucrez 6 ani in comandamente NATO si te asigur ca oamenii cu care am lucrat nu merita calificative de genul asta. 99% din ei sunt ofiteri(subofiteri) adevarati cu educatie, caracter s.a.m.d. Daca vorbesti de jocurile politice ale celor care conduc de fapt organizatia, e altceva, poti folosi ce calificative vrei, pentru ca politica are acelasi miros peste tot.
In alta ordine de idei, sa stii ca noi, Armata si rezervistii, am fi fost mult mai avantajati daca o puneau pe doamna Motoc ministru si nu pe consortul ei. Stii de ce? Sunt sigur ca ar fi dat-o afara pe Otilea(nu pot sa-i zic Otilia) in doi timpi si trei miscari, pentru ca asa e la dame…
@Geo,
Te-ai grabit un pic, asa cum s-a mai grabit cineva la un alt articol in care faceam referire la lefegii numai ca el intelesese ca ma refeream la soldatii romani. El a gresit de doua ori, tu ai gresit odata. Iata ce spune Dex referitor la lefegii :” lefegiu (lefeciu) m. 1. od. soldat străin cu leafă, mercenar care primia leafă și tain (în opozițiune cu slujitor de scuteală): după dânșii veniau lefegiii cu haine galbene OD. aprozii, lefeciii, curtenii și arcașii AL.; 2. pl. ceată de pedes-trime de 1000 de oameni sub comandă căpitanului de lefegii; 3. fam. cel ce trăiește din budgetul Statului, funcționar: lefegiii din ziua de astăzi se hrănesc din leafă”
Deci lefegiu este un ostas plati strain platit sa apere o tara. Ce e jignitor aici ? Tot lefegiu este si slujitor in sluja statului care primeste o leafa. De aici si termenul lefegiu. Dar aici ce e lefegiu? Eu am fost chiar del;icat si nu am spus mercenar desi uneori termenii se confunda, dar nu am vrut sa il folosesc tocmai pentru ca sensul ar fi fost si mai .. provocator. Dar din punctul meu de vedere , lefegiu este ok, nu e nici jignitor si nici departe de adevar. ]n rest, sa auzim numai de bine ! In ceea ce o priveste pe doamna Motoc, poate ai dreptate, nu s-ar fi inteles bine cu Oti, asa cum nu se intelege Carmen cu Valerie, dar ar fi coabitat cu aceleasi efecte pentru armata ca si cealalta coabitare deja renumita, asa ca sa nu doresti ceea ce nu cunosti. In plus, mai informeaza-te asupra activitatii la NY a doamnei Motoc si apoi spune daca ti-o mai doreai sefa.Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!
@Aldea,
Am indraznit sa iti sterg comentariul pentru ca continea niste afirmatii care nu erau prea coser. Pe de alta parte, mie mi-a spus cineva mai in varsta cand eram mai tana: ” sa nu spui despre nici o femeie ca e curva daca nu te-ai culcat cu ea,si nici atunci ca, nu se stie, poate te pacaleste si o iei de nevasta.” Bun sfat. Tine si tu cont de el.
Vazut fotografie….Brrrr!!!
poate multi au uitat,eu nu ca nu pot
In primele saptamani de mandat Johannis a declarat:
„pentru mine armata a fost o pierdere de timp”… si a mai si facut armata la transmisiuni nu la „constructii cai ferate” sau GAZ
Ei bine pentru mine un oarecare, asa ceva denota o MENTALITATE SI UN TIP DE GANDIRE ale domnului Johannis.E similara cu „gandirea”(cu ghilimele)a surubarilor vecini cu care ma intalnesc de multe ori..
Eu n-am uitat!!
un oarecare rezervist
Doru Serban
@geo
tocmai ce ti-am citit postarea
Da ai lucrat in comandamente NATO ei toti sunt amabili, politicosi,educati,caracter…samd(asa cum zici)
retine e valabil pe timp de pace!!! La razboi s-ar putea sa ai deziluzia vietii tale dom’ Geo. Istoria e plina de asemenea exemple….si noi in c**ul gol.
Si nu uita o vorba:casa nu ti-o pazeste cainele vecinului!vrei paza? ia-ti caine!
capisci?
Don Corleone
Nu o lua ca jignire dar nu ma pot abtine sa nu-ti spun;NAIVULE!!
@Serban Doru
Nici pentru armata Iohannis nu este un castig.
si o mica(cacofonie) completare pt geo.
te citez:”te asigur ca oamenii cu care am lucrat nu merita calificative de genul asta. 99% din ei sunt ofiteri(subofiteri) adevarati cu educatie, caracter s.a.m.d. Daca vorbesti de jocurile politice ale celor care conduc de fapt organizatia,….”
atentie la ultima propozitie ca acolo-i spilu’
cand vine vorba de jocurile politice,ei sunt militari ai tarii lor nu ai tarii noastre
….adio politeturi caracter educatie… si bla,bla
sa nu ne sprijinim cumva de un perete de carton
vezi cazul recent de incordare intre rusia vs turcia in care NATO (specific SUA) a zis „pas” S-a dus dracu atat de clamatul art.5 al NATO.Si Turcia e cea mai inarmata tara din NATO dupa SUA
ma repet: dupa 6 ani cu NATO ai devenit naiv sau „te-au legat la ochi”
Asa e,domnu’ Serban Doru, cand vine vorba de paza, tre’ sa ai cainele tau…si inca unul destoinic, hranit si antrenat…
Am vazut pe americani si zambetul lor „incantator”…mi-e sila de ei…Respect pentru cei cu cugetul treaz…
Pt. a nu omite niciunul sa intocmim de pe acum lista tortionarilor de militari: basecu, boc, anastase, siitan, calixandru………buna ideea cu mobilizarea in ziua votului, decat cucoana din poza mai bine sotul ministru la aparare!
Nu mai sperati degeaba sparlamentarii romanistani nu au nici o putere reala si joaca dupa cum li se canta ( Si le canta multi DNA ,FBI ,serviciile noastre controlate acum de M….) . OUG 57 e impusa de afara , nu va fi modificata si exact asa va deveni lege Urmeaza in toamna si disparitia cumulului avantajos .De altfel cand v-am spus ca va fi numit Ciolos prim ministru nici macar Iohanis nu stia pe cine ”va numii ”.Gasiti spusele mele in arhiva elita sau a lui Huhurez.Jocurile nu se mai fac in colonia Romanistan Totul e decis acum de afara (de lojele masoneriei supuse iluminatilor via grupul Bildemberg) .Exemplu :Isarescu membru al grupului Bildemberg care la ora actuala e cel mai puternic om din Romanistan .Dar nici macar el nu ia deciziile finale .Peste el sunt altii si mai puternici . .Masonul Ciolanis e doar un simplu agent BRD (serviciu secret german si atat). Nu poate decide nimic fara acordul lui Merkel. Cam atat momentan.
Ce sa zic? „E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune…”. Vipușca bate pușca. Rățoiul a-nghițit plevușca. Cușca, gălușca… Asta e comunicat? Ca la gară, in megafon, personalul 2016 este garat la linia 1 și va pleca în direcția…”. Dialogul surzilor e făcut din monologuri. Mult zgomot pentru nimic. Ca la ședințele de partid, „asta e direcția!”. Aplauze. Trăiască Shakespeare!
Mai varule, poza e faina da’ trebuia aia in care si-o facut rochie din perdeaua de la camera di la drum …
„nu este exclus ca şi actualii rezervişti să devină activi” – ghinion sau nu … poate ca e mai bine! In felul asta rezervistii vor fi mai organizati, mai stransi la un loc, mai cu un teteu agatat la brau. Poate le vine vreo idee … Dar nu avem noi norocu’ ala! Nu-i lasa aia care dau ordine lu’ copilu’ lu soferu’ lu’ Rosu… Hai sa traiesti!
Pentru a înțelege mai bine comunicatul MApN încercați un Exercițiu simplu. Nu e gluma. Stând pe scaun ridicați piciorul drept si rotiți-l în sensul acelor de ceasornic. Apoi cu mâna dreapta in aer desenați cifra 6. Piciorul drept se va roti în sens invers. Încercați! Totul ține de coordonarea din reflex. Comunicatul? Ca la revoluție, „Dinescule, fă-te că lucrezi!”
@Geofreeland
Cand eram eu copil chestia asta cu coordonarea miscarilor o facem cu o mana pe burta si una pe cap… dupa ceva exercitii iesea. Nu mai incerc acuma cu piciorul ca imi e teama ca se opreste in curul cuiva …
Vai ce-mi place armata rroma si mai ales sefii ei :http://gazetadecluj.ro/mai-lipsa-de-respect-fata-de-dragonii-transilvani/
Domnilor,respectele mele. Sunt de groaza, 6 luni in iadul din Afganistan dupa care sa strabati atatea mii de kilometrii si sa fii tratat in acest fel. Sunt de groaza.
Dar ce ziceti de art. 40.4,(4) din OU 57/2015.
…(4) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat pentru perioadele în care personalul S-A AFLAT (!!!!) în misiune temporară sau permanentă în străinătate este cea prevăzută la alin. (1) sau (2) corespunzătoare funcţiei militare/de poliţie/de penitenciare PE CARE ESTE (!!!!!) încadrat în ţară sau, la alegere, media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate anteriori plecării în misiune, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie.
Cum sa-l intelegem?
Domnule Militaru
Dumnevoastra traiti intr-o tara democrata, deci puteti sa interpretati cum vreti articolul respectiv. Cum il vor interpreta cei care aplica legea este o problema care tine tot de democratie.
EU CRED CA NU SE RESPECTA DREPTURILE MILITARE SI IN SPECIEAL COMANDANTI,
@Marin Neacsu
Marine, sincer sa fiu, nu am consultat DEX-ul pentru a fi foarte riguros cu privire la termenul „lefegiu”, ci, pur si simplu, m-am lasat luat de valul cunostintelor pe care le credeam corcte. Pana la urma, ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Nu am vrut sa spun ca ar fi ceva jignitor cu termenul lefegiu, dar sa stii ca pare un pic agresiv. Atat si nimic mai mult.
In ceea ce o priveste pe doamna Motoc, sub nicio forma nu ti-o si nu mi-o doresc sefa. I-o doresc sefa numai Otileei. (Ca sa o dea afara, ca sa fiu mai explicit).
@ Serban Doru.
DOrule, imi permit sa-ti spun asa pentru ca, – poate nu stii, dar ne cunoastem mult mai bine decat poti sa crezi,- ceea ce am scris mai devreme este perfect adevarat. Oamenii sunt oameni, iar organizatiile sun organizatii. Si noi ne comportam cu strainii diferit ca si persoane particulare sau ca si reprezentanti ai unor organizatii, state etc. Nu sunt naiv Dorule, chiar stiu ce vorbesc. Nu ne sprijinim pe pereti de carton, avem 3 mari atuuri, dintre care 2 sunt sigure. 1. Apartenenta la Alianta e 100% sigura indiferent ce comenteaza unii si altii. 2. Calitatea de membru UE, ne confera un spor de siguranta. 3. Nu te lua dupa multi carora le pute tot ce este american. Parteneriatul strategic cu SUA si cele doua baze de la Kogalniceanu si Deveselu ne GARANTEAZA ca pe aici nu va calca picior de „cielovec” neinvitat. Sper sa ne intalnim „face to face” si sa vorbim mai multe cat de curand.
@Geo,
Eram sigur ca e vorba de o neintelegere, sunt sigur ca suntem pe aceeasi lungime d eunda si stii bine ce inseamna armata si haina militara pentru mine. Nu mi-as putea permite sa lovesc in haina militara sau in armata Romaniei, dar nici nu pot trece cu vederea ce fac cei care ii conduc destinele. Fara sa vreau am tras cu ochiul la raspunsul dat lui Doru Serban.Sper sa nu ai cumva impresia ca fac parte din cei carora le pute tot ce fac americanii. Mie imi pute tot ce fac prost americanii si sa stii ca Deveselu, ca si Kogalniceanu, in ciuda optimismului tau nu odera ROMANIEI nici un fel de protectie, stii f bine asta. Ca incalzeste pe unii care s ecred mai in siguranta, pentru ca au dat voie altora s afaca ce vor aici, e alta treaba, dar romanii nu sunt protejati sub nici un fel de scut, esti militar stii asta, dimpotriva am devenit o tinta si tactica si strategica. Un al doilea aspect este ca nua s avea nimic impotriva .. ajutorului american dar sa fie ajutor, nu … distrugere. Ce s-a realizat bun in armata de cand ne stim noi ? Da-mi un lucru, unu singur. Calitatea de membru UE nu ne ofera altceva decat posibiolitatea de a oferi mana de lucru si resurse ieftine. Daca vezi tu alt avantaj, da-mi un exemplu. In ceea ce priveste piciorul; de celovek daca putin voia sa intre in Romania intra de mult. Pana sa vina americanii sau mama lui Srefan cel mare sa ne apere eram oale si ulcele. Nu soldatii americani si nici scutul de la Deveselu nu ne apara, hai sa fim obiectivi, ci teama de un eventual conflict pe teritoriul lor, teama care exista cu sau fara scut. Scutul a adus doar razboiul mai aprioape de granita Rusiei, dar asta pentru americani, noi NU AVEM NICI UN AVANTAJ.
DA EU AM LUCRAT 40 DE ANI NE INTRERUPTI IN M.A.N,CA SI PERSONAL CIVIL SI NU SUNT MULTUMIT DE FELUL CUM MISA RECALCULAT PENSIA DE OARE CE AM FOST PENSIONAT IN ANUL1999,
astept un raspuns
@Nitulica Gheorghe
Un raspuns la ce ? Care este intrebarea?