Propuneri de canonizare

Categoria Actualitate, Divertisment, Opinii

farisei

Zilele trecute, mă rog, recent, câteva personaje care apar destul de des pe micile dar prea încăpătoarele ecrane, s-au umplut de fală prin gesturi şi declaraţii pentru care preafericitul ar trebui să îi treacă în catastif întru sfinţire. Trebuie să recunosc că dacă în două din cazuri nu mă miră faptele şi spusele candidaţilor ca sfinţire, la cel de-al treilea, de fapt primul pe lista mea, nu m-am aşteptat,  gestul ca şi persoana au constituit o surpriză totală pentru mine. Uite aşa mai plezneşte câte un drac şi rămâne iadul fără populaţie. Iată nominalizările de săptămâna aceasta la cerculeţul de sfânt :
Sfânta Oana Urinala
Trebuie să recunosc că de prin toate televiziunile aveam şi eu o persoană pe care o admiram şi susţineam necondiţionat, care până acuma dăduse dovadă de un profesionalism, o seriozitate şi un bun simţ cum nu găseai în media românească. Este vorba de Oana Stancu, întâmplător la Antena 3. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea, poate aşa i s-a cerut, să fie ea cea care se “revoltă”, tocmai pentru că avea o imagine nepătată şi astfel impactul va fi mai mare, poate luată de val s-a lăsat isterizată şi şi-a pierdut uzul raţiunii, fapt ce a făcut-o să treacă peste bunul simţ care a caracterizat-o întotdeauna, dar cert este că a dat şi ea cu băţul în baltă intrând în marea familie a reprezentanţilor media din România. Scrisoarea sau mesajul pe care aceasta l-a trimis fiicei lui Tapalagă, o fată de 10 ani, este înainte de toate inutil şi absolut idiot. Cu ce scop te adresezi tu, ditamai jurnalistul unul copil de 10 ani, ce să facă acesta, să îşi tragă părărintele de mână, să îi sară în cap, să îl roage să nu se mai certe cu doamna Oana, sau ce ? Nu cumva Oana a văzut prea mult reclama aia în care un copil spune “părinţii ăştia, cum îi creşti, aşa îi ai” şi a crezut că fetiţa aia de 10 ani îşi poate “creşte” părintele altfel? Păi ea mai crede în reclame la vârsta ei ? Aş putea spune că nu contează ce a conţinut mesajul dacă a fost sau nu jignitor, dacă a conţinut sau nu ameninţări mascate la adresa cuiva, important este că nu amesteci familia, şi mai ales copii minori ai cuiva în luptele tale politice, aşa cum madame Alinuţa cerea minorilor să îi deschidă uşa în plină campanie electorală să îi prelucreze ea politic. Oana Stancu, te-ai descalificat prin această scrisoare. Nu ştiu cine a fost cu ideea, nu ştiu cine a conceput această scrisoare, dar este fără drept de apel,  un apel inutil şi deopotrivă inuman. Îmi amintesc cât de revoltaţi aţi fost cei de la Antene, când soţia Firea a fost “avertizată” de domnul Băsescu, că dacă nu se potoleşte ar fi posibil să nu îşi mai găsească soţul acasă. Îmi amintesc câte lacrimi au curs prin studiourile Antenelor pe acel subiect şi cât de înfierat a fost actul lui Băsescu. Să fi uitat Antenele acuma ceea ce înfierau cu mânie proletară acum doi ani ? Dar pe lângă gestul în sine, ceea ce mă miră, mai mult decât mă intrigă, este conţinutul textului, imaginile pe care le redă doamna Stancu unui copil de 10 ani, plecând de la proteza care se mişcă în gură până la tableta de urinal. Nu o ştiam amatoare de imagini atât de plastice şi intime. Perversă mică, mai ai şi alte fantezii? Descopăr la ea o faţă pe care nu o ştiam şi pot spune că acuma da, a intrat şi ea în familia A3, poate sta liniştită alături de Mircea Badea. Bravo Oana, în sfârşit îţi meriţi locul!
Sfântul Julien naţionalistul
Alături de ea poate sta cu mândrie şi domnul Adrian Cioloş. Chiar dacă limbajul domniei sale este mult mai elevat, că doar are şcoli mai înalte şi a trăit pe malurile Senei nu ale Dâmboviţei, domnul Cioloş este la fel de lipsit de bun simţ dar mult mai subtil. Domnia sa Julien, dac cu cocoşul galic în suflet şi pe buletin, este la fel de indecent când joacă rolul patriotului, naţionalistului care nu mai poate de dragul şi grija românismului. Şi uite aşa se trezeşte domnia sa că cere celor din turism să folosească produse naţionale, tradiţionale. Adresându-se reprezentanţilor Grupurilor de Acţiune Locală, domnul Julien le spunea pe un ton preocupat şi patetic : “V-aş provoca să vă implicaţi într-un proiect de gen turism rural cu alimentaţie locală în România şi dvs puteţi fi un factor determinant pentru asta. Mă gândesc, în primul rând, la pensiunile rurale, dar putem merge şi la nivelul hotelurilor din România, care să folosească cât mai mult produse româneşti.” Mai ştie cineva ce însemnă fariseu? Dacă nu, să se uite la Cioloş, căci odată cu el se revine la obiceiuri străvechi, dar de inspiraţie palestiniană. Păi în timp ce pretinde că vrea păstrarea tradiţiilor şi respectarea elementului autohton, promovarea şi dezvoltarea valorilor naţionale, domnia sa duce, în ceea ce priveşte apărarea ţării o politică exact contrară. După ce am rămas fără aviaţie – e adevărat aici nu are o contribuţie chiar aşa de directă- după ce a transformat diviziile româneşti în Divizii multinaţionale de lefegii, după ce a aprobat, promovat, susţinut şi implementat desfăşurarea de trupe străine care să apere graniţele României, pentru că armnata a ajuns sub 30 % stare de operativitate, acuma domnul Cioloş, ca şef al guvernului , doreşte să privatizeze industria de apărare. Nu cred că mai e cineva care să nu ştie ce înseamnă privatizare în România, că asta înseamnă vânzare, falimentare, distrugere, desfiinţare, apoi dependenţă de produsele străine. Aşa s-au privatizat mii de întreprinderi, regii, combinate, care apoi au fost vândute pe un dolar. Deci domnul Cioloş vrea sarmale şi mititei, cârnăciori de Pleşcoi stropite vin de Cotnari sau molan de Băileşti, dar tancuri, avioane, tehnică de luptă, armament şi soldaţi de peste hotare, că ai noştri nu au faţă comercială. Nu avem bani să punem pe picioare o industrie naţională de apărare dar avem bani să întreţinem armate străine, să cumpărăm sicrie zburătoare de mâna a treia şi să ne trimitem soldaţii unde a înţărcat mutu iapa, ca să instruiască pe irakieni cum să lupte împotriva irakienilor. Asta da fariseism,nu cel de acum 2000 de ani.

 

 

Sfântul Iohannis solidul
Un alt fariseu care poate merge mână în mână cu Cioloş este Iohannis KLauss, cel care l-a “ales” pe premier la cererea “străzii”, cel care înainte de alegeri plângea pe umerii fraţilor moldoveni dar după alegeri a stat numai în braţele fraţilor bavarezi în timp ce basarabenii dormeau la porţile Cotrocenilor cerând unirea. Nu mai pomenesc acuma de promisiunile electorale ale lui Iohannis, trebuie să fii prost să crezi în ce spun politicienii la alegeri, dar nu pot să trec peste ceea ce a spus şi continuă să spună, apoi să facă. După ce a dat-o de tot peste cap pe săraca doamna Prună, cea cere nu mai ştie în gura cui să se uite şi după cine să se ia, ori după doamna Macovei, ori după domnul Iohannis atunci când e vorba de viitorul DNA-ului, domnul Iohannis dă cu mucii în fasole nemţeşte. Astfel, după ce s-a insinuat peste decizia iniţială a doamnei Prună care spusese că nu o va reinvesti pe Codruţa la DNA, făcând-o să revină şi să o reinvestească cu ocazia marelui bilanţ al DNA, la acelaşi eveniment în care coana Prună anunţa triumfătoare reinvestirea din ce în ce mai slabei Kovesi, domnul Klauss ne spune, incredibil, că „Este important pentru soliditatea democrației românești ca alegerile pentru CSM să fie departe de zona politicului și să fie strict în sfera reprezentării profesionale a magistraţilor”. Păi domnule Iohannis, matale ori nu cunoşti noţiunile, ori chiar crezi că guvernezi o ţară de proşti. Despre ce soliditate vorbim sau despre ce depărtare de zona politicului pomeneşti, când chiar sub directa indicaţie şi prezenţă a domniei tale, doamna Prună tocmai anunţase o mare ilegalitate, şi anume reinvestirea doamnei Kovesi ca procuror şef al DNA ? Domnule preşedinte, nu ştiu dacă dumneavoastră citiţi la fel de încet pe cât vorbiţi, româneşte, dar dacă e aşa se explică de ce în 400 de zile nu aţi reuşit să cunoaşteţi procedurile de numire a magistraţilor şi în special a şefului DNA şi a procurorului general, proceduri cuprinse şi în renumitul MCV. Conform procedurilor agreate de Comisia Europeană în 2005, aceste numiri se fac de către ministrul Justiţiei în urma unor interviuri, apoi CSM să dă un aviz, iar preşedintele numeşte sau să refuză propunerile dar cu argumente. Păi din câte ştiu eu, nu s-au depus candidaturi, nu s-a făcut nici un interviu, dar brusc apare nominalizare. Despre ce soliditate a democraţiei vorbeaţi domnule preşedinte, când atât ministrul justiţiei cât şi dumneavoastră deja v-aţi antepronunţat, dând de înţeles eventualilor amatori la candidatură să nu cumva să îndrăznească şi îşi depună ouăle că le vor fi sparte. În orice ţară civilizată, după aceaste declaraţii doamna Kovesi ar fi fost retrasă de pe lista de propuneri. Dar la noi abia de acuma începe procedura de înscăunare, toată lumea ştie Kovesi-o să fie. Dacă nici asta nu mai e numire politică atunci nimic nu e.

 

Surse:
http://radu-tudor.ro/oana-stancu-zamfir-scrisoare-catre-fiica-lui-dan-tapalaga/
http://www.evz.ro/ciolos-sa-valorificam-mai-multe-produse-autohtone-in-unitatile-turistice-din-romania.html
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/IOHANNIS+DISCURS+PARLAMENT

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Propuneri de canonizare

 1. geofreeland

  Tare mult mi-au placut papusele Muppets. Un fel de Vasilica si Marioara de prin balciuri, intre doua beri si mititei.Asa si noi, cu Vasilica si Marioara „ne luam tara inapoi” nu inainte, dar nu asa, de dorul lelii ci „bine facut” de nici dracu sa mai desfaca. De cand se cocotza colo-n varf de Cotroceni nu auzii nicio realizare mai acatarii sau vreo chestie patriotica spre binele poporului de vreun an. De cand il cocotza si pe fonfica „europeanul” iar nu auzii de vreun lucru bine facut spre satisfactia poporului. Io ma intreb de ce mai depusera astia juramantul? S-au or fi jurat stramb? Pe biblie? Adevarul e ca astia venira sa jecmaneasca mai abitir ca Base, ala barem fura si o indruma pe Codrutza „uite hotii”, adica pe ailalti. Generalul nostru Constantin-Dulcan zise prin cele carti ca „nicio norma morala nu a a oprit vreodata un razboi”. Asa ca extrapoland, nici hotia nu poate fi oprita. In curand, va veni si vestea cea mare: taiem pensiile! De ce? Pentru ca jumatate din forta de munca activa lucreaza afara, nu da banii acasa, nu plateste CAS, taxe etc. Deci statul nu poate sa-i jumuleasca. Statul asta se crede smecher si Ciolos isi freaca mintea cum sa-i momeasca pe romanii de afara sa investeasca in tara iar Mugurel Maltezu’ plange pe tezaur si zice „ce bine ne-ar prinde” ai 27 de miliarde anual ale romanasilor de afara. De atata jumulit, nea Julien nu mai are nicio strategie de ceva. Cu cine s-o faca? Guvernul asta inventariaza ce se mai poate da la altii. Inclusiv elita tehnica a fabricarii armamentelor, procesarea uraniului, apa grea o rezolvara, urmeaza Rosia Montana dar serios, Bucegii de la cruce, sistemul de irigatii, pamanturile baraganelor, sarea si litoralul. O formatie Muppets de tambalagii, trombonisti, trompetisti si urechisti. Unul citeste partitura si ei tin hangul. Biet popor…

 2. Iulian

  Marine,
  daca la Oana Zanfit si nu Lis, prima data nu se pune….ca-n bancul ala….se spala si este ca noua, la ceilalt subiecti apare cel putin cate o problema!
  -Mihalache asteapta cu stoicim pauzele lungi si dese ca sa adoarma subit, dovada ca neintelegand nimic…el se plictiseste, iar efortul intelectual il oboseste!
  -sforile le trage si o doamna Pralong, fosta Sandra Budis…., care pt impartialitate a dat examen pe post pe alt meridian……..ia de aici:
  http://www.cotidianul.ro/sandra-budis-pralong-salvatoarea-securistilor-in-decembrie-1989-201641/
  -iar, in ceea ce-i priveste pe ceilalti doi onorabili….ei au reprodus cat au putut mai bine din ceea ce li s-a transmis….acum asta este. Daca si instructiunile astea ajung cu intarziere….de vina o fi tot fusul orar, sau faptul ca formulele, fie ele de mate sau fizica sunt mai scurte?
  Vorba unui pierde-vara de Dorobanti: Daca le dai minte, corpul o ia razna!

 3. Anti

  Bren nea Marine, stiu pe surse, ca misiva n-a semnat-o Oana. Pe care daca a-i
  cunoaste-o,a-i constata ce buna la suflet e.
  Nici cu Ciolos, nu esti prea vesel,ca doar nu s-o fi scrisorit si asta !?
  Lu Iohannis de unde i se mai trage?
  Zau, lasa carcotelile,si licentile astea fes-buciste, cu sfinti si alte moaste, ca nu te prinde,matale fiind, cu 2 de i, om serios.
  Vorba cantata a cuiva” Nea,Marine/ Nea Marine…”

 4. @Anti,
  Pai cam asa am crezut si eu. De aia am si mentionatara, ca nu stiu cine a scris-o, ca nu prea o vedeam pe ea scriind asa ceva, dar vorba neicusorului, a semnat-o, si-a insusit-o, acuma sa o manance cu muma-sa,cu Bubico cu tot. Cum a putut accepta sa i se puna in carca asa o porcarie numai pentru ca avea iimagine de „fata buna” ? Acuma sa traga, unul pentru toti si toti pentru Voiculescu!
  Despre ceilalti, numai de bine. Sa le dea Dumnezeu multa caldura!

 5. Da si tu o „ierata” … Sau asta de care zisesi, Adrian Ciolos, ti-a fost coleg pe Caracal … sau in Valea Fetii!?

 6. Apropo de anteniste … Zicea una, Dana Grecu, ca ar fi de acord sa se puna in genunchi in fata publicului si a lui Dumnezeu. Avand in vedere ca pana la Cel de sus e cale lunga eu as fi dispus sa accept … cu placere!

 7. geofreeland

  @Tavi
  Aici e vorba de bani, de lefuri…Pentru asta Dana ar sta si in genunchi. Are si ea saraca, rate la banci,etc. Banisorii lor, din rating, asta o doare pe ea, nimic altceva.

Statistici T5