O fi bine ?

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

Klauss si serviciile

Preotul “o fi bine”

Pe vremea misiunii Alba a detaşamentului românesc  „ Sfântu Gheorghe” eram blagosloviţi cu un preot militar, imi scapa numele,   care, aşa cum spunea şi prietenul meu Călin Hentea în cartea sa „Memorii în Bocanci”, se ocupa mai puţin de cele Dumnezeieşti şi mai mult de cele omeneşti. Profitând de „strângerea relaţiilor” cu populaţia aromână din zonă, care nu era de loc mică, adică cu ciobanii, aşa cum li se spune acestora, dar şi de faptul că militarii erau ţinuţi în tabără din raţiuni de „securitate”  domnul preot cumpăra ceasuri şi alte obiecte care se găseau mai puţin prin România, şi le comercializa printre militarii români sau le punea în lăzile cu „cele sfinte” pentru a fi valorificate acasă. Mai primea domnul preot şi brânză de la ciobani, de cele mai multe ori gratis,  pentru ostaşii români, dar el  o vindea şi pe asta ca să mănâncă şi copilul lui o pâine albă. Ei bine, de câte ori dădea de o sursă de venit, domnul preot venea la noi la detaşamentul de la Craiova de care se lipise  sau poate mergea la toţi şi spunea: „Domnul Comandant, am găsit nişte ceasuri, la preţul cutare. Mă gândeam să cumpăr şi eu , să duc acasă la prieteni şi neamuri. Ce ziceţi , o fi bine?„  La ora la care punea întrebarea, ceasurile erau luate, dar el întreba doar ca să vadă dacă preţul de achiziţie a fost bun şi dacă merită să le ducă să le comercializeze acasă, sau e mai bine să scape de ele acolo, păcălind militarii. Acest „o fi bine” a rămas înfipt ca un cui bătut pe o cruce pentru că deşi părea o întrebare nevinovată, de fapt masca o confirmare şi o semi-mărturisire la o afacere murdară.

O fi bine Alessandra?

După aceea, acest „o fi bine”  a rămas undeva aninat în memoria evenimentelor neînsemnate, până când l-am auzit repetat mai des de Dana Grecu  cu diferite ocazii, inclusiv joi seara  pe când dezbătea subiectul declaraţiilor fostei soţii a  lui Dan Condrea.  Dar înaintea ei, tot pe 20.05. 2016, subiectul a fost dezbătut de colega ei, Alessandra Stoicescu. Ei bine, doamna Stoicescu  a reconfirmat părerea pe care mi-o făcuse acum ceva ani, când apăruse scandalul cutremurelor de la Izvoarele  judeţul Galaţi. Reamintesc că atunci, când toată lumea se făcea că nu ştie care este cauza cutremurelor,  doamna Stoicescu a luat o declaraţie în direct de la doctorul Bacalbaşa preşedintele CJ Galaţi, care într-un moment de sinceritate, poate inconştientă, poate pur şi simplu nativă, sau poate chiar intenţionată, a afirmat cu subiect şi predicat : “ acolo mai este o exploatare de petrol unde se pare că se bagă sub presiune apă sărată . Este un model absolut similar  gazelor de şist care sunt renumite pentru microcutremurele care se produc.” Deşi acesta era adevărul şi toată lumea îl ştia, bineînţeles că nu era pomenit de televiziuni şi guvernanţi pentru că eram în plin scandal “fracturare hidraulică” şi a recunoaşte acest lucru însemna să îl superi pe strategic. Am văzut-o atunci pe doamna Stoicescu speriată  încercând să îl facă pe domnul Bacalbaşa să retracteze cele spuse, întrebându-l dacă chiar a vrut să spună ce a spus. Ba, la un moment dat, aşa “în glumă “ , a zis “o fi bine şi cu gazele de şist” şi văzând că acesta nu înţelege apropoul l-a întrebat direct dacă chiar a vorbit serios cu gazele. Acesta, înţelegând  că “nu e bine”  să pomenească despre relaţia gaze de şist – fracturare- cutremure, a schimbat   varianta : “Nuuuuuuuuuuu, Doamne fereşte, am amintit despre introducerea apei sărate ca tehnică de fracturare pentru creşterea producţiei, acolo de gaze, aicea de hidrocarburi, care sigur că în sine poate nu ar produce evenimente foarte grave, dacă nu ar fi şi alţi factori cumulaţi.”

Atunci am realizat cine este doamna Stoicescu şi ce interese apără în calitatea ei de căţeluşă  de pază la poarta democraţiei.

SRI-ul  s-a transformat în SPP

Joi seara, pe când o „interoga” pe  doamna Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea, doamna Stoicescu,  dând dovadă de aceeaşi grijă ca nu cumva să se spună ceva ce nu trebuie şi să nu fie apoi învinuită că a lăsat ca lucrurile sau discuţia să o ia pe o cale nedorită, o tot oprea, bloca,  şicana pe doamna Georgescu exact atunci când aceasta spunea ceva concret, dădea nume, încerca să aducă probe. Prin asta doamna Stoicescu a dovedit nu doar că practic nu o interesează adevărul şi nu încearcă să informeze corect pe cei care urmăreau emisiunea, ea urmărind doar ratingul asigurat de prezenţa doamnei Georgescu în studio, dar slujeşte interesele celor care încearcă să muşamalizeze cazul mergând pe varianta sinuciderii sau accidentului „neforţat” ca să folosesc un termen din tenis. Ăsta da câine de pază al democraţiei. Rupe cu dinţii, nu altceva. Dar nu ca să afle adevărul, ci ca să îl muşamalizeze. Când doamna Georgescu afirmă că era imposibil ca domnul Condrea să „explodeze” în afaceri fără ajutor străin sau al serviciilor, doamna Stoicescu, grijulie menţionează ” Bun, aceasta este o bănuială de-a dumneavoastră, ca să înţeleagă telespectatorii” adică, vezi Doamne , să nu cumva să  creadă cineva că ar fi posibil. Apoi când doamna Georgescu începe să vorbească cu nume şi fapte, concret, cu date extrem de exacte, despre oameni din SRI, doamna Stoicescu o întrerupe şi aruncă pastila pentru a o de-credibiliza chiar ea pe cea pe care o invitase în emisiune pentru a – şi face rating.  Zice ea : „Bun, mulţi spun că ar fi o răzbunare din partea dumneavoastră că aţi ieşit acum să faceţi aceste declaraţii” . Iar apoi, aceeaşi doamnă Stoicescu trece la subiecte cu adevărat importante pentru cetăţeni, cum ar fi  relaţia doamnei Georgescu cu concubina domnului Condrea,  adică probleme fără de care moartea lui Condrea nu putea fi explicată.  De ce să facem, femeia tot  ca femeie, până nu  vede culoarea lenjeriei, nu o bagă la spălat. Ba mai mult, se ajunge până acolo încât văzând că doamna Georgescu nu se lasă şi se leagă şi de domnul Blaga,  moderatoarea Stoicescu aduce în discuţie şi internarea acesteia în spital, insinuând subtil că ar avea probleme psihice. Păi când ai de a face cu astfel  de încrengături şi afaceri, conduse de servicii secrete care sunt secrete doar pentru români, nu şi pentru CIA sau Mossad, care practic fac ce vor în România, e greu să te păstrezi calm sau să nu ţi se urce sângele la cap. Dacă cineva de exemplu ar spune acum pe post, că CIA şi armata americană au ocupat Afganistanul pentru ceea ce se găseşte pe şi în solul afgan, nu pentru a apăra democraţia şi drepturile afganilor, ar fi considerat nebun. Şi totuşi nu ar fi nebun.

Iar când doamna Georgescu spune pe cine a contactat în SRI şi ce anume a cerut, pomenind numele unui anume Lupu Claudiu care i-ar putea confirma spusele, doamna Stoicescu se repede şi îi cere să nu îi pomenească numele. Oare de ce? Este şi ea acoperită şi nu vrea să i se dezvăluie colegii chiar la ea în emisiune, sau nu doreşte ca doamna Georgescu să aducă argumente? Georgescu : „ mai mult decât atât, prietenul meu Lupu  Claudiu,  care lucrează în SRI mi-a recomandat … „ Stoicescu : „ Nu-i mai spuneţi numele, că dacă lucrează…” Orice jurnalist, moderator, se dă în vânt după date concrete, nume, dezvăluiri şi probe, numai doamna Stoicescu îi cere doamnei Georgescu să „îşi protejeze” sursele, aşa cum îi cerea şi domnului Bacalbaşa să fie atent la ce spune că poate nu e bine.

Iată cum clarifică doamna Stoicescu lucrurile, ca să nu poată fi învinuită că la ea în emisiune a fost atacată instituţia SRI: „ a nu se înţelege că eu spun că s-a dus la SRI, nu s-a dus la SRI, s-a dus la fiica unei doamne  despre care ştia că lucra la SRI.” Cu alte cuvinte, dacă mergi la un procuror să îl informezi cu o încălcare a legii cu scopul clar de a fi lămurită sau verificată fapta, dar nu o faci în biroul instituţiei, nu se pune, procurorul sau „organul” nici nu este obligat să dea curs cererii, nici nu se dă răspuns, se consideră doar informat şi atât. Cred că doamna Stoicescu a băut apă după domnul Iohannis.

În final, mai era un pic şi doamna Georgescu era învinuită că a tăinuit activităţile soţului şi nu l-a arestat, anchetat, judecat şi băgat în puşcărie,  pentru că unii deja începuseră să o întrebe pe biata femeie de ce”nu a luat nici o măsură”. Dar ce putea face mai mult? Ea săraca a informat, ce vină a avut ea că cei pe care i-a informat „s-au considerat informaţi” şi gata? Un lucru este cert, SRI-ul nu mai poate spune că nu a ştiut despre afacerile Hexi Pharma DACĂ a primit, aşa cum spune doamna Georgescu, laptopul acestuia cu nume, adrese, şpăgi şi documentele cu relaţiile şi filierele, off shorurile, evidenţele contabile. Şi având aceste date,  raportul lor către organele abilitate, recte DNA sau procuratură, nu se puteau limita la informări de suprafaţă sau diluate,cu „încălcarea unor proceduri”  ci la cereri concrete către parchet de a aproba cercetarea şi urmărirea patronului firmei,  încă de atunci. Numai că asta nu s-a întâmplat, Condrea nu era ţinut sub observaţie nici după izbucnirea scandalului.Culmea culmilor, deşi sănătatea reprezintă un obiectiv de interes naţional inclus în obiectivele strategiei de securitate naţională, cei care atentează la ea, recte Condrea şi alţii ca el, nu sunt nici puşi sub urmărire, nici supravegheaţi de „organe”. Deşi deja erau în urmărire penală, pentru că a doua zi după accident s-au făcut percheziţii la domiciliul acestuia iar procuratura a anunţat că urma să fie citat. În acest caz rezultă că nu se putea afla în urmărire, pentru că de fapt se afla sub protecţia SRI sau a altui serviciu de  informaţii. Cu alte cuvinte SRI  a devenit serviciul de protecţie şi pază al afacerilor dubioase, sau, cine ştie, poate chiar o „multinaţională” cu off-shore  uri bine camuflate. Eu înţeleg că şi serviciile secrete au dreptul conform legii să dezvolte afaceri din care să se autosubvenţioneze, dar când faci din asta un scop în sine si transformi instituţia în căpuşă sau acoperi afaceri criminale pentru a strânge bani murdari, parcă e deja prea mult.  O fi bine?

 

http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/03/adevarul-despre-cutremurele-din-izvoarele-de-ce-tac-televiziunile-5289

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la O fi bine ?

 1. Victor Bostin

  Acum se bat serviciile intre ele pentru a saruta mana unsuroasa a lui Soros .Mana cu care Soros face treaba aia rusinoasa frecand-o de capul salamului sasesc. Despre Condrea numai de bine acum dupa ce trecut de la faza de ofiter SIE la ofiter pe deplin conspirat in Venezuela si avansat la ’’exceptional’” .O sa vedeti si cum iubita lui dispare usor din peisaj adica din colonie .Despre genocidul romanistanilor din spitalele lagarev ? Cui ii pasa ?Nu v-a zis SRI ca moartea a sute de mii de romanistani in spitalele tip lagare de exterminare din cauza ‘’de pioceanic si stafilococi aurii ’’nu e demna de siguranta nationala a unei colonii mandre si demne ca Romanistanul ? Cat priveste Ssssstoiceasca va zic doar un singur lucru .Singura ziarista care nu e (inca ) ofiter acoperit al unui serviciu romanistan ( toate subordonate acum Mosad si CIA exceptie celui al MAI care e subordonat direct interlopilor ) e Oana Stanculescu.Cred ca asta nu a fost recrutata prin intelegerea serviciilor ca sa o dea ca exemplu’’ de libertate”’ pentru vulg.Despre ziaristi barbati inca nerecrutati nu am auzit .Toti sunt cumparati chiar si de mai multe servicii sub deviza ’’Nu aveti voi ziaristi cat putem recruta noi”.

 2. @Victor Bostin,
  Mie imi place de Oana Stancu. Nu stiu daca e sau nu acoperita dar stie meserie, nu vorbeste prostii, nu am auzit-o sau vazut-o punand palma cuiva.

 3. Iulian

  Marine, punctez doar…
  -unde a copilarit Alessandra, pana a iesit din adolescenta, de ce si cine-i sunt parintii?
  -cui, de peste mari si-o zare a emis DNA mandat de retinere (2 persiane)
  -perdeaua de fum a celor 2 legendati Black Cub a reusit
  -in urma lor explodeaza bombe la noi si-n Panama!
  -nu se vor opri aici…vor face adevarata curatenie, caci un tip implicat estd dusmanul lui Soros!

 4. ifrim

  Teoretic sintagma preot-bani nu se pupa dar practic simbioza este perfecta.Daca eu pacatos ma duc a ma spovedi ezista o mica probabilitate ca parintele sa ma predea? Sau sunt paianjeni racordati big brother? Pt. contracarare eu il rog pe Domnul personal sa ma ierte ,iar neavand altceva de facut cf. fisei postului ma iarta si gata! Nu simt nevoia de intermediar intre mine si Dansul.Ata ete sunt pacatos si mi-o asum.Acum ca Dincolo ma vor racorda la pirostriile cu smoala si parpeli la foc marunt cu GPL de la Borcea ghinion n-am avut noroc pe lume.Dar cum, dreak nu e chiar asa Mondial optimistii fac vorbire si de niste dracoaice ce te incolacesc cu, coada precum miezul din dodoasca. Concluzie: E de bine!

 5. ifrim

  Sa atacam si pc.2.Moderatorii Tv. nu sunt intregi la minte.Vorbesc mult in preambul, invitatii se gandesc la ce au de facut ziua urmatoare, pun o intrebare cand sa ngngaime si saracul un raspuns ori ii rupe ritmul sau baga publicitate! Dar isi merita soarta ca nu-i ia nimeni cu arcanul si-i duc in platou.Pot refuza elegant invitatia justificand ca e zi de ovulatie,copulatie etc.Le acord circumstante atenuante doar daca trec pe la casierie!

 6. ifrim

  Privind no. 3 al articolului. Eu cand am fost mic am fost putin racit si medicii mi-au recomandat, sa stau mai catinel in banca mea si sa-l las pe autor sa-si verse naduful, tradus adica sa-l salte pe el nu pe mine, si nu ma refer la saltatul in grad. Observati ce omenos sunt? Iar ca parere personala si carcotasii sa nu zica ca sunt prost ci doar dobitoc am hotarat: Binomul (adica statul) e in toate si in macarale si-n florile ca rad la soare!

 7. geofreeland

  http://www.scribd.com/doc/25329657/Manipularea-mediatică

  Citind despre manipulare prin si tehnicile folosite nu trebuie sa ne mai miram cum „digeram” cerebral informatiile. Nu asta e important ci capacitatea noastra de a ne feri de mesajul subliminal indus, altfel „imprumutam” convingeri si devenim partizani ai unui adevar care nu numai ca nu este fals dar il si proferam altora gratuit, exhibandu-ne propriile incertitudini.

  Oricum, intrucat nu prea avem surse directe de informare decat la media, cel mai bine e sa aplicam principiul ca o minune tine trei zile. Asteptand cele trei zile, dupa ce focul iutit al unui scandal se mai domoleste, putem trage concluzia ca ori a fost un foc de paie (si se vede clar manipularea) ori e trecut la secret spre uitare sub formula „e un dosar in lucru”. O fi bine? Io zic ca „binele” asta e atat de relativ incat te intrebi „bine pentru cine?”. Practica demonstreaza ca nu mai exista „bine comun” ci „binele individual”. Si Base avea o lozinca de impact incurajator si neangajant pentru el cu nimic, de un cinism pur: „sa traiti bine!” Si popolu’ a pus botul la indemn ca asa e bine. O fi fost bine? Mai prin 2014, p-acilea pe o postare, cineva zicea ca daca voteaza cu Klaus nu ” e tantalau” si restul da. O fi fost bine sau iar avuram ghinion?

 8. de Marenche

  A doua soție a lui Condrea, Uliana Ochinciuc, lucrează ca medic la Spitalul Militar Central din București la secția Oftalmologie.Încercați și voi sa va angajați intr-o asemenea instituție subordonată generalului Zisu. Deci, luați cu hexipharma și la armata…

 9. Victor Bostin

  Geo tu vrei sa iei votca de la gura ziaristilor acoperiti (adica toti care conteaza ?) Pai fara manipularea tv ”viata e pustiu ” si ne apare in fata groaznicul adevar .Adica ca suntem o populatie fara curaj ca suntem exterminati cu salbaticie in lagare spital ,prin codex alimentarius, vaccinuri din Khazastan, etc.Asa cand deschizi televizorul e alta viata.Colonia Romanistan redevine tara cu alegeri libere ,politicienii se lupta in dezbateri televizate pentru binele nostru,armata nu mai e in zdrente ci bine dotata si asigura pacea mondiala (la cererea aliatilor nu la ordinul lor) in lumea a treia ( noi find de fapt a patra de am speriat si sirienii fugiti de sub bombe care au sarit din tren decat sa fie deportati in Romanistan ) deci suntem mai ”avansati” .Deci daca scoti rozul adica manipularea tv din canalele controlate de stapanii perciunati ai Romanistanului ce ramane? O turma ponosita de oi lase behaind suav pe face-buci care isi asteapta randul la lagarele-spitale-abatoare intr-o lume gri-cimitir mancand plastice cancerigene o lume in care serviciile secrete supuse acum altor tari pun grotesc in scena scenarii cu spioni demne de Vacanta mare.

 10. geofreeland

  @Victor
  Am facut un experiment de a nu ma uita cateva zile la tv. M-am simtit excelent, fara stress, fara a sti nu’s ce barfa, fara a ma incarca de panica, necazul sau durerea altora. Dar, vezi, dracu iar isi baga coada: ia sa mai vedem si noi o stire, ce mai e prin lume. Si iar adrenalina incepu sa creasca numai cand vazui un titlu de mi se taie rasuflarea „Prima doamna a fugit cu un barbat inarmat!” Haida, de, ce-o fi si asta? Pai ce sa fie, tanti Carmen facu un pic de cros cu un SPP-ist dupa ea. Ma dezumflai si, vorba matale, de ce sa iau vodca de la gura stiristilor? Asa ca, mai bine ma duc si io la umbra nucului, p-o patura si citesc Amintiri din copilarie. Mare pozna, dadui in mintea copiilor! Ma mai uitai pe cer printre ramurile pomului, mai, mai, sa vaz fo racheta de la rusi interceptata de „ai nostri” da’ nu vazui decat niste nori albi, pufosi, ca de cand lumea, vesnicind clipele noastre intru desfatare si multumire Lui pentru fiecare zi. Nici nu mai merita altceva a ne fi bucurie decat faptul ca suntem…Nu?

 11. de Marenches

  PCR=PSD=HEXIPHARMA

 12. @Geofreeland ,
  Recomand cu caldura o metoda patentata si garantata: politica strutului. Te scapa de stress suta la suta. Si de griji. Ar mai fi o varianta autohtona, acea a sarpelui, dar este riscanta. Risti sa se sperie lumea si sa te trezenti cine stie prin ce laborator pe post de donator de venin. Dar exista sansa unui par in cap si ai scapat de orice durere.

 13. @de Marenche ,
  Pai daca o cheama Ochinciuc, unde ai vrea sa lucreze, la stomatologie? Hai ca esti culmea, zau!

 14. Murphy

  Oare de ce nu s-a exprimat multilateraldezvoltatul Dogaru pe tema asta? El care le stie pe toate cum de sta deoparte in cazul asta? Cred ca din cauza diminuarii continutului de alcool din diluanti!

Statistici T5