Ne mai despart 36 de ore până la vot și 48 până la închiderea urnelor. Așa cum bănuiam și spuneam de mult, din vremuri ”imemorabile”, a fost o campanie a serviciilor și DNA, adică a binomului de urâtă rezonanță, KOCO. Nici nu știu cum să definesc această campanie, din punct de vedere politic, sau al activității candidaților, pentru că activitatea de campanie a fost sublimă, dar a lipsit cu desăvârșire. Nu mă refer numai la lipsa pungilor cu cadouri tăiate ”criminal” de lege, dar au lipsit chiar și pixurile și calendarele care altă dată făceau diferența. E adevărat, prin unele părți s-au făcut pomeni, din alea adevărate, care să mascheze sau camufleze intențiile reale, dar astea sunt excepții. Cred că cea mai potrivită și realistă caracterizare a aceste campanii, în afară de cea că a fost dominată de Koco, este că a fost o campanie săracă.
Săracă în activități electorale, fără marșuri și plimbări zgomotoase, sărace și în participanți la aceste alegeri, fără cadouri cum spunea, fără programe și dezbateri de anvergură;
Săracă în conținut, candidații s-au bătut în dosare la DNA și calitatea hârtiei pe care și-au tipărit programele pe care indivizi și individe insipizi și insipide le puneau în cutiile poștale sau le înmânau pe tăcute locatarilor după ce sunau, odată, să nu facă risipă decurent. Nici o vorbă, doar înmânarea pliantului cu fotografia candidaților, ca și cum ar fi fost de la sine înțeles că primitorul știe ce are de făcut și doar asta îi lipsea, ca să știe unde să pună ștampila;
Săracă în promisiuni chiar, candidații știind parcă, că nu mai merge să tot minți, că oricum nu te crede nimeni, singura preocupare a lor fiind să arate de ce nu e bine să votăm cu ceilalți candidați;
Săracă și în interesul pe care televiziunile l-au arătat candidaților. Și adevărul e că nu aveau cum să se ”focuseze” pe campanie, când s-au întâmplat atâtea lucruri de Breaking-News, atâtea accidente și morți care meritau mai multă atenție decât minciunile de campanie. Doar săraca Rifai a încercat ceva, dar nu să afle ce program au candidații, ci să arate cât de penibilă poate să fie. Și a reușit. Asta da campanie;
Săracă chiar și în interesul populației, al alegătorilor față de această campanie, pentru că după atâtea ”eșece ” și țepe luate, au înțeles că nu contează ce spun candidații sau televiziunile, pentru că dacă Iohannis a reușit să ”îl învingă” pe Ponta între două tururi fără să spună nimic, doar rânjind stingher și răspunzând la toate întrebările dificile invariabil ”sunt convins că domnul Ponta știe”, atunci chiar nu mai contează dacă se uită sau nu la dezbateri, ce spune unul sau altul. Acuma se știe, cei care raportează, nici măcar cei care numără voturile, vor stabili cine câștigă , iar cei care raportează au rezultatul scris pe hârtie înainte de a începe campania.
Așa se face că avem de ales din nou aceiași oameni, mulți cu dosare penale, mulți cu bube mai mari decât capul, mulți cunoscuți de cei care îi votează drept escroci, corupți, dar neridicați sau necercetați de ”organe” datorită orientării politice. Oamenii nu sunt orbi, poate au devenit insensibili, poate inconștienți, poate efectiv nu îi mai interesează cine îi fură, atâta timp cât indiferent cine ar câștiga alegerile ei, alegătorii tot vor fi furați, tot vor fi mințiți și impozitați abuziv. Acesta este efectul politicii partidelor dar și a ”organelor” care se laudă cu lupta împotriva corupției. Organele în fapt nu luptă împotriva corupției, pentru că asta ar însemna să lupte împotriva ”statului de drept” cu tot sau toți cei care îl reprezintă, inclusiv sistemul juridic. Ele, organele luptă doar împotriva corupților incomozi, dirijate de cei care le conduc temporar destinele. Ele, organele, fac ceea ce știu mai bine, slujesc interesele celor care se află la Cotroceni pentru că de acolo vine ”lumina”și numirile. Băsescu , cel care a fost acolo știe foarte bine cum stă situația și mai dă și el câte ceva din ”casă” dar nu tot și nu ceva concret, pentru că știe că mâine va avea din nou nevoie de ei, știe că dacă un ”organ” cade, altul, școlit, pregătit și promovat de cel căzut îi va lua locul și sistemul va merge mai departe. Așa se întâmplă în tot sistemul.
Așadar duminică lumea va vota aceiași candidați ai acelorași partide, mulți cu dosare, mulți sub cercetare, mulți penali, mulți penibili. Lumea deja nu mai ține cont de dosare, alegătorii își cunosc aleșii mai bine decât organele știu și când un politician este judecat sau cercetat din interese politice și i se fabrică un dosar cu 10 denunțători mai penali decât denunțatul, dar și când un alt politician, corupt până în măduva oaselor se menține ”la suprafață” datorită apartenenței politice sau servicii secrete. Nici unul din ei nu a apărut din neant, nici unul din ei nu e apărut din spuma mării, toți au plecat de jos iar evoluția lor este cunoscută de cei care votează. Ei bine, de data asta, în ciuda eforturilor ”organelor” de a dirija voturile prin dosare, cei care vor merge la vot vor vota cum vor ei, fără să țină cont de dosare, tocmai pentru că prin activitatea mult prea intensă a DNA s-au convins că și dosarele sunt tot un fel de mijloace de influențare a votului, numai că ei, alegătorii, nu au nimic de câștigat din aceste ”cadouri”. Această dosariadă va avea efecte total contrare celor scontate, în sensul că oamenii își vor vota candidații în funcție de ceea ce știu ei despre ei, nu de ceea ce spun televiziunile și procurorii. Așa se face că probabil PSD-ul de exemplu, va câștiga la Craiova, mai ales că nu are cine să se opună. Candidatul PNL nu are cum să îi ia fața, oricâte presiuni ar face asupra sportivilor pe care îi are sub contract la Universitatea și oricât i-ar intimida cu indemnizațiile. Candidatul PSRo, ar avea șanse dacă ar avea în spate un partid mai mare. La București, se spune că Almanahe este dorit de alegătorii sectorului 5. Nu știu dacă e așa, dar și în cazul lui, alegătorii nu mai dau doi bani pe dosarele DNA care a devenit agentul electoral al palatului Cotroceni.
Nu mai pomenesc de cea mai dezastruoasă campanie PNL din toate timpurile. Dacă Brătienii ar ști ce au făcut Iohannis, Blaga și Alina cu candidatura pentru primăria Bucureștilor, ar muri nu a doua oară ci de două ori în aceeași zi. Dar fiecare pasăre pe limba ei piere. Ultimul candidat al PNL a fost scos la piață, așa cum olteanul a scos la vânzare, calul ăla șchiop, orb, slab și știrb : ca să îl facă de râs. Acolo unde PNL-ul va pierde alegerile, le va pierde din cauza lui Iohannis.
Mie însă îmi e teamă că această campanie nu se va termina Duminică. În orașele și pentru primăriile pe care Cotroceniul le vizează, campania DNA va urma și după alegeri, indiferent cine va câștiga, dacă nu e cine trebuie. Binomul va deschide noi dosare sau le va ”finaliza” pe cele actuale în așa fel încât primarul câștigător să fie demis sau încarcerat pentru a face loc candidatului dorit. Mai vorbim peste un an, sau poate chiar până la parlamentare. Așa cum candidaților nu le pasă de alegători, alegătorilor nu le pasă de dosarele DNA, nici procurorilor nu le va păsa de votul lor. Cine râde la urmă?
"Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii, obiceiurilor razboiului si conventiilor internationale la care Romania este parte; neexecutarea ordinelor in aceste conditii nu atrage raspunderea penala si civila a subordonatilor."
NOTA: Decizia de publicare a mesajelor dvs. apartine administratorului siteului In Cuiul Catarii. Responsabilitatea juridica pentru continutul mesajelor postate va revine in totalitate. Va rugam sa folositi un limbaj civilizat.
Sectiunea de comentarii din site este moderata. Mesajul dvs va fi afisat in site doar daca va fi activat de catre un moderator.
Nici nu conteaza cine e primar .Rotirea hotilor din pestera lui Ali Baba nu v-a face decat sa prabuseasca intrarea pesterii cu tot cu tllhari si oameni naivi inauntru.
@Victor Bostin,
Imi e teama ca nu se va prabusi pestera, dar va deveni neincapatoare. Si nu se gaseste nimeni sa dea foc nici la puscarie, nici la casa de nebuni.
Daca unul dintre bratieni nu trimitea Tezaurul la Moskva…….ce bine era………Si as vrea sa stiu si eu un catindat cu dosar fabricat politic…….si care a facut pentru obste lucruri bune…..( nu ajutoare sociale si pomeni helectorale ca de astea sunt satula ca de mere paduretze).Total de acord cu dl. Victor Bostin si cu postarea dl Marin Neacsu.PS .Daca stie cineva care e Fisa Postului pentru un primar sa o puna aici pe site. S a vedem si noi care ar fi de fapt indatoririle de baza ale unui primar in afara desigur de atribuitiunea principala de „A semna ca primarul”.
Tavarisci marin, de ce mi-ati sters kommentul? In fond nu am facut decat sa cer o Fisa Postului pentru un primar oarescare, sa vedem si noi cam ce atrubtzii are in afara de aceea fundamentala de „a semna ca primarul’. Rusinica, tavarisci !
Nu am ratat vre-o votare si nu am ratat-o nici pe aceasta, dar dupa cum stau lucrurile prea putini romani mai ies la vot. Ei cred ca prin asta le arata guvernantilor ce putin conteaza ei in viata noastra, dar tocmai aceasta absenta ii avantajeaza.
@Bebe, guvernantiistiau asta, nu trebuiesa le arate nimeni asta. Daca vrem sa le dam cu tifla, trebuie sa iesim la vot. Stand acasa le facem jocul, vor fi alesi cu 50 de voturi cumparatesau masluite. Cu cat iesim mai putini la vot cu atat le dam mai multe sanse sa se aleaga singuri. Vei vedea primari alesi cu 500 de voturi, pentru ca legile le fac ei in asa fel incat sa fie alesi cu 10 voturi. Daca ar fi fost obligatorie prezenta a 50% din alegatori la vot, da, absenteismul era un semnal, dar asa nu e un semnal, e o inlesnire a alegerii unor penali cu dateva sute de voturi. Asta nu intelege romanul si isi merita alesii.
@Bebe,
Mai mult, intreaga politica si atitudine a guvernantilor este dedicata acestui scop, sa il faca pe roman sa devina insensibil si sa nu mai reactioneze, sa se retraga in aceasta atitudine de miserupism inconstient si criminal care ii avantajeaza si le da posibilitatea sa se aleaga cu cat mai putini alegatori, asa ca si cheltuilelile lor electorale se vor limita la un numar cat mai mic de simpatizanti.
@(h)anonymus,
Nu am sters nimic, nici macar nu aparuse comentariul, pentru ca trebuia moderat si nu am prea intrat pe net azi. Asa ca stai linistit, am mai spus, atata vrem,e cat comentariile sunt decente, nu este sters sau oprit nici un comentariu, chiar daca sunt critice.
Va framanta alegerile de azi? Nu stiu de ce. Ce credeti ca se va demonstra? Nimic. Asta ne framanta?
1. Dar TRIBUNALELE MORTII nu va framanta? Spitalele sunt TRIBUNALELE MORTII, medicii sunt judecatori si iau decizii, cine moare si cine mai are o sansa. Medicii fac ce STIU, fac CU CE AU, si cand NU AU, DECID, CINE MOARE SI CINE TRAIESTE. Din ce cauza? Din cauza banilor putini pe care GUVERNUL ii aloca sanatatii publice, pe care PARLAMENTUL ii aproba prin buget si din cauza hotiilor din sistemul de sanatate. GRIJA FATA DE OM, ce pacat ca o clamau comunistii, inseamna grija fata de cetatenii acestui stat inscrisa in Constitutie. Daca statul nu-si poate apara cetatenii in fata agresiunilor (alimentatie nociva, poluare urbana-emanatii gaze toxice, metale grele, praf), preventie inexistenta peste indolenta medicilor de familie-cati ati vazut ca un medic de familie sa viziteze un asigurat la el acasa?, medicamente ineficiente si cu efecte secundare devastatoare, educatie igienico-sanitara inexistenta in scoli, ineficienta serviciilor de stat contra drogurilor, un sistem de reciclare a deseurilor absolut dezastruos,poluarea mediului (panze freatice, ape de suprafata si marine)-latrine satesti, inexistenta canalizarii la sate si a statiilor de epurare-dejectiile fermelor private, lipsa de control privind administrarea pesticidelor si insecticidelor in baraganurile tarii, taierea fara de capatai a padurilor fara replantare-Regia Padurilor este unul din marile institutii de jaf public al padurilor pe care nu o controleaza nimeni) ce fel de stat e asta? Al cui? Nu e al cetatenilor?
2. Situatia la sate nu va framanta? Ele nu sunt din Romania? Nu au ulite asfaltate, nu au canalizare, curentul se ia cand vrea muschii distribuitorilor, gaze nu sunt, cultura se limiteaza la „discoteci” pentru bautura, droguri si batai, fondurile europene nu sunt accesibile satelor din cauza lipsei de cofinantare, arendasii-marii latifundiari hoti ai agriculturii spoliaza taranii proprietari de pamant (In Polonia statul crediteaza pe 20 de ani ca taranii sa cumpere pamant si ii ajuta sa il lucreze, nu sa il vanda strainilor), gradinite nu sunt, crese nu sunt, balariile, pirul si palamida acopera acea „vesnicie nascuta la sat”.
3.Invatamantul e o gogorita guvernamentala. Lipsa banilor PENTRU INVATAMANTUL PUBLIC e o conditie astazi. Invatatorii si profesorii traiesc in mizerie, fara o conditie sociala bine statuata, eficienta examenelor este dezastruoasa, analfabetismul reincepe in Romania, abandonul scolar e neinventariat, diplomele si atestatele scolare nu reprezinta calitatea unui invatamant eficient. BAC-ul vine in curand. Si ce daca se pica la greu? Cui ii pasa?
4. Apararea nationala? De cine si cu ce? Polonezii, ca stat vertical, infiinteaza formatiuni de aparare locala, cu state de organizare, efective si inzestrare pe voievodate. Cine sunt voluntarii? Studenti, medici, ingineri – patrioti. Noi? Noi, ce? Noi avem armata, nu? Si tot de rusi le e frica, dar si de nemti. Ca sa se stie ca poporul polonez a trecut prin atatea tradari si masacre istorice incat nu mai au incredere decat in ei insisi.
Mai continui? Nu. Alegeri locale. Si? Schimbam oameni cu alti oameni. De ce? Sa ne fie mai bine, nu? Si pot oamenii astia sa faca ceva? Da, pot, daca sunt patrioti, daca isi iubesc concetatenii si vor binele comun. IMPREUNA CU CEI CE I-AU ALES pot face mult. Dar ei nu vor vrea. Din banii din impozite, multi primari isi vor face case sau le vor cumpara. Doar au si ei copii, nu?
In general nu sunt pesimist. Dimpotriva. Cu viata, am invatat altceva, ca visele raman vise, dar nici fara ele nu putem trai.
@ Geo.E foarte adevarat ce scrieti.Drept urmare pt. fiecare neajuns prezentat rog intocmiti plan de masuri pt. remediere cu responsabilitati si termene de executie! Copy paste dupa sedintele de lucru cu cdt. propriu care-mi pasa spre rezolvare toate propunerile.Apoi ca invatatura am concluzionat ca toate lucrurile sunt perfecte!