Reîntoarcerea lui Oprea

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

oprea abuz

Adjectivul „tuşat” are două derivări  : re-tuşat şi încă-tuşat.Oprea jonglează între ele.

Tot (ca) înainte

Alegerile locale recente au trecut. Pesediştii s-au bucurat, peneliştii se fac că au înţeles mesajul populaţiei, ca de fiecare dată după ce primesc câte una în freză, dar merg înainte cu aceleaşi hahalere de lideri dar şi mai umili şi şi mai supuşi faţă de Cotroceni. Populaţia îşi vede de mititei şi bere că doar este sezonul lor, iar organele îşi freacă mâinile mulţumite, treaba merge cum vor ei, pentru că dacă câştigă  corupţii  au mai multe motive să se plângă şi să ceară fonduri ca să facă faţă balaurului cu 10 capete, dacă câştigă „ăia buni” se vor lăuda că asta li se datorează lor şi merită prime sau măriri de salarii.

Şi uite aşa România progresează permanent dar nu trece niciodată de genunchiul broaştei. Am mai spus eu odată, cred ca Lavoisier a fost român pentru că aici, mai mult ca oriunde în lume principiul  lui se aplică cu sfinţenie, la noi nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se roteşte în special la alegeri. Se rotesc între ei  la guvernare hoţii din PSD cu cei din PNL la de te doare bulbul rahidian. Şi bineînţeles, între ei, pe lângă ei ca adaos pentru miros, câte un pic de interes naţional sau  minoritar.

DNA pe noi trepte

Acum ceva timp spuneam că justiţia şi în special cea dedicată trup şi suflet politicienilor, este coruptă şi ea, şi face jocurile politicienilor, în special a celor cocoţaţi pe palate. Îmi cer scuze, asta era de mult , probabil la începutul guvernării Năstase şi pe timpul doamnei Macovei sau M10 cum îşi mai spune. Acum, justiţia, reprezentanţii ei cei mai înalţi, nu se mai coboară la astfel de jocuri, ar fi o umilinţă prea mare. Ei nu mai fac jocurile politicienilor, la ora asta DNA-ul,  dictează jocurile politice, nu mai cântă cum vor politicienii, acum politicienii cântă cum vor serviciile şi justiţia. S-a ajuns până acolo încât prim solista DNA, doamna Kovesi  are pretenţia ca serviciile secrete nu doar să o informeze când consideră ele că este ceva suspect, ci să se canalizeze pe cei pe care domnia sa îi stabileşte că ar fi demni de atenţia lor. Ar vrea doamna Kovesi  ca SIE să îşi spioneze proprii cetăţeni, pe cei care au câte un cont prin ţări străine, ca să poată ea să decidă pe cine scoală la ora 6 din somn cu mascaţi şi presa la poartă. Cu  SRI treaba merge şnur, domnul Coldea menţine o legătură strânsă,  foarte strânsă cu ea, cu doamna Kovesi atât de strânsă încât se lasă cu suspine când nu se văd. Legătura profesională  dintre ei, ca şi cea dintre Traian şi Elena, ca şi cea dintre Klauss şi Alina nu mai este de mult un secret. Păcat că nu merge la fel de bine şi colaborarea cu SIE, că uite, din cauza asta s-a dus de tot sistemul de sănătate, dispar firme cu patron cu tot şi se fac controale peste controale în spitale.

Invitatul din umbră

Dar, ceea ce nu s-a sesizat şi nici discutat, deşi a fost anunţat la un moment dat ca informaţie  privind negocierile politice de după alegeri, este revenirea, reevaluarea, sau reînscrierea în circuit a  lui Old Shuterhand de România, Marele Alb cu ochii spre freză,   Gabi Oprea. Deşi acesta aparent a ieşit din viaţa politică, deşi presa şi lumea nu mai ştie nimic despre el şi dosarul lui de abuz, deşi a demisionat de la conducerea partidului, deşi toată lumea e gata să jure că  aproape că nu mai există, ca şi Condrea, uite că printre picături, am fost anunţaţi că imediat după alegeri a avut loc o întâlnire de taină între domnii Dragnea, Tăriceanu şi .. Oprea, pentru a stabili coaliţiile care să ofere majoritatea în consiliile locale şi judeţene şi de ce nu şi Parlament, până şi după alegerile din toamnă. Curios, deşi la conducerea UNPR se află acum domnul Andrei  Steriu, deşi Oprea a demisionat , iată că la discuţii a luat parte  (şi)domnul Oprea. Nu mă miră asta, eu am spus de la bun început că acesta este scos numai formal din joc, că de fapt nu va păţi nimic, că a fost învinuit de un fapt minor pentru care nu va fi condamnat nici măcar cu suspendare, pentru că dosarul este făcut şi instrumentat în aşa fel încât procuratura să se facă de râs, dar mi se pare ciudat că absolut nici un ziar, nici o televiziune nu s-a întrebat de ce a luat Oprea parte la acele discuţii dacă el este acum un simplu membru de partid. Ce face domnul Steriu, îi ţine mapa, îl spală pe spate, îi conduce maşina,  sau face ca sirena ? Interesant este că pe poarta din faţă a intrat domnul Steriu, dar la discuţii a participat şi de fapt a negociat Oprea, care apoi nu a venit să dea ochii cu presa, probabil  din cauză că nu mai  avea Gigină la maşină. La  declaraţiile date după întâlnire, nici Dragnea, nici Tăriceanu şi nici Steriu nu au pomenit de Oprea, ca şi când ar fi fost ciumat. Dar cu el la masă au stat. Ca să vezi cum se face politica. De fapt despre prezenţa lui Oprea la discuţii a menţionat pe scurt un singur post de televiziune  iar presa nimic.   Invitarea domnului Oprea la discuţii nu face altceva decât să întărească convingerea că de fapt dosarul lui este praf aruncat în ochii proştilor, că acesta este şi va rămâne la putere, că va continua să facă jocurile, că va scăpa basma curată, că aproape şi-a „ispăşit”  penitenţa, lumea a uitat de el, sau mai bine spus de faptele lui, acum va fi scos la suprafaţă curat şi plăcut uscat, chiar dacă neplăcut mirositor. De fapt domnul Steriu nici nu avea ce căuta la discuţii cu Dragnea şi Tăriceanu, el nu are dosar penal, iar la discuţii nu puteau participa oameni care nu au „suferit” sau supravieţuit luptei cu justiţia.

Este absolut demenţial să auzi că după ce un candidat cu dosar penal, condamnat definitiv şi irevocabil, deci cu cazier,  a participat la alegeri şi a fost ales, urmează să se stabilească în justiţie dacă poate fi primar sau nu. Aşa ceva NUMAI ÎN ROMÂNIA SE POATE ÎNTÎMPLA. Ce legi avem, cine le face şi cine le aplică ? Există un singur răspuns: PENALII.

Dacă legea îl condamnă, atunci să dispară legea

Este absurd ca un om care a făcut doctori  copy- paste pe bandă rulantă, a distrus sistemul naţional de apărare prin contractele pe care le-a dictat şi semnat, care a schimbat peste noapte o decizie a SMG privind achiziţionarea de avioane multi-rol, care a tăiat şi spânzurat după bunul plac în ministerele apărării şi de interne, a dat grade, funcţii şi medalii după ureche bătându-şi joc de haina militară, a umilit întreaga armată, aducând la conducerea diferitelor direcţii papagali vopsiţi, cu flori în piept, să fie învinuit într-un „mare dosar de corupţie”, la mişto, pentru că s-a plimbat cu maşina sau a făcut baie la serviciu. Păi este LMC că fiind ministru se putea plimba cu orice maşină a ministerului, nu există nici o lege care să îi interzică acest lucru pentru că era nu doar şeful ci şi ordonatorul de credite al întregului minister şi avea dreptul legal să ceară  sau să decidă ce maşină trebuie să îl transporte. În plus, nu el a luat maşina din garaj, nu el a condus-o, nu el a stabilit şoferul , toate astea s-au făcut la ordinul direct al şefilor de servicii şi structuri. Aşa că dosarul lui ca şi acuzaţiile sunt făcute la mişto, ca să zică lumea că gata, a venit vremea corupţilor. Da, a venit .. să iasă din nou în faţă şi să ne dea cu tifla. Şi pentru că nimic nu este întămplător, în următoarele zile CCR va decide dacă abuziul în serviciu se dezincriminează, sau cu alte cuvinte dacă va mai constitui în faptă penală. Ce credeţi, ce decizie va lua ? Hai liberareeeeeeee!

http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/02/26/lavoisier-a-fost-roman-6479

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Reîntoarcerea lui Oprea

 1. geofreeland

  Populatiei nu-i mai pasa de politicieni. Sa se sfasie intre ei, pana ii ia dracu’! Toti urla, toti trancaneeeeeeesc despre democratie si drepturile omului (si legea cu cainele, sa nu-l mai legi in lant) se balacaresc, isi aroga victorii si isi indulcesc infrangerile, noi suntem mai tari ca voi, un fel de ba p-a ma-tii perpetuu. Unul zice ca vrea reforma clasei politice, una sare la gatul politicienilor, ii scormoneste in trecut, de la nastere si pana la majorat si le gaseste ca fumau in WC-ul liceului, alta le da cu tifla dupa ce a incasat milioanele de spaga si zice ca dreptul e o stiinta, un fost bisnitar dupa ce a terminat fiarele plutitoare zice ca frate-su e curat ca lacrima de 250 de miare, generalul copy-paste vrea sa fie mare-sal…Poporului ii e scarba de ce vede, aude si i se picura in ureche. Poporul nu mai este parte din joc, e pe tusa, in arena se bat greii la buzunare pe averea tarii. Pana la urma aerul e comun dar deja e irespirabil aici si, cine poate, pleaca la Miami, pe Riviera, in Elvetia sau Seychelles. Poporul va merge gratis cu RATB, cu metroul, cu tramvaiul bine? Taaaaare de tot. Chestia e ca poporul a ridicat un cartonas rosu. Cum, adica? A indraznit? I-auzi braul! Si momentan se facu liniste. Se speriara toti. Unii se bucurara aiurea de victorie, altii au trecut deja la planul doi. Va curge sange la greu pana in toamna. Toti expertii din lume se vor aduna p-aci prin mioritice plaiuri sa faca un show de forta manipulatorie sa convinga poporul ca a gresit ca a ridicat cartonasul. Lupta va fi pe cartonas. Nu rosu, ci albastru trebuie. O sa curga la albastru prin tara de va face valuri, de albastru de Voronet, albastru de metilen, sange albastru, mare albastra, inima albastra, situatie albastra, albastru de Prusia (sau de Berlin), albastru de rufe… O vara albastra se prefigureaza la orizontul albastru-azuriu dinspre vest. Si bani, bani cu carca vor intra in tarisoara, ca deh! logistica e expensiva. Si alde media vor incasa la bani, iar carca, sa cante ce trebuie nu ce stiu. Madam Pruna de Valeni promise inca doua puscarii moderne, europene, cate o mie fiecare. Nu mai are loc lumea prin puscariile patriei! Se creaza astfel locuri de munca garantate prin lege, numai cine e cuminte are dreptul la munca. Daca abuzul in serviciu nu mai e infractiune penala, atunci se legifereaza ca poate fi practicat. Ce e abuzul in serviciu? Discretionarism, asta e, saritul calului peste barierele atributiilor, un haos si concurs de pupincurism. Nu se poate lua painea cea de toate zilele de la gura parchetelor. Mai deunazi am scris ca papadia e floarea Bucurestilor, taraxacum, floarea fricii si paraliziei induse de abuzul in serviciu si licitatii trucate de genul o panseluta 10 lei, nu? Oprea nu mai are nicio sansa sa cada in picioare, ca nu mai are. Merge pe burta ca gandacul si spera sa-i cresca aripi. Doar daca nu s-o albastri.

 2. @Geofreeland,
  Va inselati domnule,Oprea nu va pati nimic, nu a iesit si nu va iesi din viata politica, atata doar ca o va frecventa pe ascuns, va intra si va iesi pe usa din spate, va trage sfori din umbra o perioada, iar apoi va veni pe un cal alb, ca salvator al interesului national .

 3. ifrim

  Sa nu ne miram daca la un moment dat cei condamnati cu gulere albe gen Dragnea vor fi declarati disidenti politici ai regimului baSECU iar procurori, judecatori aferenti dosarelor in cauza condamnati pt. tortionare gen Visinescu, Ficior.In rest ne plimbam si noi ca zombi pe aici!

 4. Iulian

  Marine,
  Oare vom apuca sa vedem finalizat dosarul RCS& RDS-Liga profesionista de fotbal, privind transmiterea campionatului national?…doar 15 mil€!
  Codruta, personajul feminin din serialul Incoruptibilii, stie de ce!

 5. @Iulian,
  Nu in mandatul ei. Si sa nu uitam ca prietena ei, Livia Stanciu, tocmai a fost numita de catre Iohannis la CCR. Numai privind-o pe LS iti dai seama ca justitia nu mai are nici o sansa sa triumfe. ASPASIA ERA COPIL DE TATA PE LANGA EA.

 6. ramirez

  excelent si la obiect comentariul lui geo

Statistici T5