Analize …matematice

Categoria Actualitate, Divertisment, Opinii

Nicusor Dan la Cotroceni

 

Nici nu au trecut bine alegerile,   că deja au început jocurile de gleznă. De la preşedinţi actuali sau foşti, la procurori  şi oameni politici – sper că nu am comis un delict de pleonasm- toată lumea a ieşit pe strasse  pentru că viaţa e scurtă şi dacă nu faci ce trebuie când trebuie se cheamă că doar te consideri informat.

Şocant, Băsescu nu s-a privit niciodată în oglindă

Băsescu, fostul preşedinte al guberniei România, a ieşit printre primii  pe sticlă cu râsul inconfundabil  şi sabia lui Zorro în mână, luptând cu corupţia din sistemul juridic şi clasa politică. Dacă te-ai născut mâine şi nu ai apucat să ştii ce a făcut cât a fost preşedinte, ascultându-l mai că îţi vine să ieşi în stradă, să ceri alegeri prezidenţiale anticipate şi să îl alegi. Din păcate -pentru el- nimeni nu s-a născut mâine.  Dar nu ar fi exlus ca românii de peste Prtut  să se nască mâine şi atunci să te ţii.

Domnul Băsescu  dă frâu liber curvăsăriei în PMP lăsându-i pe  consilierii aleşi prin unele consilii locale şi judeţene să “ facă majoritate”  cu cine pot şi după interesul propriu. Majoritate cu doi  oameni, e de râs dar se întâmplă în România.   Adică ce statut, ce principii, ce interes de partid, interesul şi punga personală contează, că doar aşa a făcut şi el şi uite ce bine trăieşte. Deci cei doi-trei aleşi ai PMP care au apucat locuri prin unele consilii pot să se alieze cu cine vor ei. Aşa se face că deşi PSD spera să “formeze majoritate” în consiliul Judeţean Ilfov  oferind PMP funcţia de preşedinte al CJ Ilfov, PNL –ul a reuşit să îi cumpere, oferindu-le fiecăruia din cei doi aleşi ai PMP câte o funcţie de vice. E adevărat, PMP nu se mai poate lăuda ca partid cu o funcţie de preşedinte, dar cei doi colegi au  fiecare câte o funcţie, semn că s-a negociat la persoană, nu la partid, cu aprobarea domnului  Băsescu. Nu e rău!. Tot domnul Băsescu se face că loveşte în protejatele sale, Kovesi şi Stanciu, dar asta e aşa de ochii lumii, să nu spună cineva că ar fi favorizat de o justiţie care nici până acuma nu a reuşit să îl găsească vinovat de ceva. Şi aşa,  pentru îmbrobodirea proştilor, domnul Băsescu o “loveşte “ puternic pedoamna Kovesi declarând “Eu n-am văzut încă un înalt demnitar al statului român să mintă cu atâta nonșalanță”. Extraordinar, şocant, incendiar, din declaraţie rezultă că domnul Băsescu nu s-a privit niciodată în oglindă.

Iohannis şi tehnica

Fără îndoială, preşedintele încă în funcţie, Klauss Iohannis, este cel mai cosmopolit şi mai tehno-cras preşedinte ever. După ce a fost ales preşedinte prin facebook, domnul Iohannis îşi continuă periplul tehnologic, cerând demisii prin SMS. Nu ştiu dacă a luat obiceiul de la buna sa prietenă Simona Halep care şi-a concediat antrenorul în acelaşi mod, dar oricum este şi el în top cu această invenţie cotroceană. Deoarece MRU a supărat-o urât de tot pe sultana favorită Kovesi, domnul Iohannis  după ce a încercat să pună ordine în sisteme fără a reuşi,  între două vizite, din fuga avionului,  pentru că nu mai are timp de stat prin ţară, i-a dat un SMS lui Alifie cerându-i să îşi scrie demisia, probabil tot prin SMS.  Numai că MRU nu prea vrea, el cică i-ar fi răspuns: “ să mă demităcine m-a propus! Ce Traianul meu!“ Ete poznă, că acolo Iohannis nu are putere, pentru că nici Merkel, nici Hillary, nici Haisam, nici agenţii MOSSAD şi nici măcar Putin,  nu îl pot convinge pe Traian să îl retragă pe MRU, iar Iohannis nu prea are motive palpabile să îl schimbe fără să fie acuzat de dictatură. Iar cum el stă cam prost la capitolul explicaţii, el ar dori să fie informat că MRU şi-a dat demisia. Mare problemă  mare, Codruţâ plânge, unii s-au apucat de dezgropat morţi, doar doar MRU îşi lasă pantalonii jos de bună voie, dar Băse nu şi nu. Tot domnul Iohannis se anunţă profund îndurerat pentru decesul a 50 de americani în Orlando. Ca să vezi. Când a aflat că mii de români au murit din cauza infecţiilor din spitale, domnul Iohannis s-a declarat doar informat. Acuma e îndurerat. Nene Klauss, păstrează durerea pentru evenimentele care vor veni, pentru că tare îmi e teamă că în curând Marea Neagră va deveni Marea Roşie şi nu te văd bine, epuizezi durerea şi rămâi cu rînjetul ăla lipit pe faţă.

Happy birthday mister president!

Televiziunile  se omoară să ne arate imagini dis de dimineaţă de la poarta DNA. Acolo, ce să vezi, coadă ca la ouă pe vremuri. Se pare că doamna Kovesi, auzind că nu mai are voie să prezinte oameni cu cătuşe pe post, s-a reprofilat şi a trecut pe prezentarea cozilor la DNA ca să vadă tot poporul şi străinii de afară, cât se luptă ea cu corupţii, cum îi asaltează aceştia porţile încât săracul portar nu mai face faţă. Nu au sală de filtru sau aşteptare, oamenii aşteaptă fară. Mă aştept ca data viitoare  să avem imagini cu mascaţi chemaţi să împrăştie lumea care se bate să intre să dea declaraţii şi protestatari care cer să le fie respectate drepturile şi să fie şi ei primiţi de doamna Laura. Hai că suntem  în top.  Cu totul şi cu totul întâmplător, prin zonă s-a nimerit şi domnul Dragnea şi cum nu mai putea fi umilit cu cătuşele, l-au pus la coadă. Cu totul şi cu totul întâmplător, astăzi este ziua domnului Iohannis şi ce cadou mai frumos  putea să îi facă doamna Kovesi  domnului  preşedinte, decât imaginea cu domnul Dragnea   la prima oră la DNA. Happy birtday mister president! Dar biroul de presă al PSD a declarat că de fapt Liviu Dragnea nu avea treabă la DNA, lui i s-a făcut rău lângă sediul DNA şi până să îşi revină, se făcuse coadă. Normal că după ce şi-a revenit, nu mai era prost să plece, doar era primul pe lista doamnei Kovesi şi nu voia să piardă ocazia să îi dea cu tifla lui Coldea.

Victoraş, ai grijă de casete

Tot acuma aflăm că Athanasie Stănculescu, generalul cu piciorul în ghips după numele dat de pielile roşii, a făcut o comoţie cerebrală şi este în comă. Ştirea îmi este oarecum indiferentă. Mă îngrijorează soarta lui atât cât mă îngrijorează soarta oricărei fiinţe umane şi efectiv îi doresc sănătate, dar ştiu oameni care se roagă efectiv pentru zilele şi viaţa lui şi mă gândesc la Ion Iliescu, Petre Roman,  Virgil Măgureanu, Voican Voiculescu şi mulţi mulţi cetăţeni “de bine” implicaţi în marile adunări ale românilor şi minerilor din anii 90. Nu ştiu cine îşi mai aminteşte, dar domnul Stănculescu spunea cândva că ar avea nişte casete înregistrate cu date,  fapte   şi nume concrete despre organizatorii acelor evenimente din istoria ultimilor 27 de ani, casete care vor ieşi la iveală dacă i  se întîmplă ceva. Până acuma nu i s-a întâmplat mare lucru, dar uite că acuma e aproape de un eveniment major şi mulţi nu ştiu dacă acest eveniment intră la categoria “mi s-a întîmplat ceva”. Cum nu ar fi exclus ca acele casete să vadă lumina zilei după ieşirea din scenă a lui Stănculescu, să nu vă miraţi dacă nu o să-i mai vedeţi pe stradă pe cei numiţi mai sus, este posibil să fie văzuţi pe la Muntele Athos, mormântul lui Arsenie Boca, sau chiar Mormântul Sfânt rugându-se pentru viaţa lui Victoraş. Doamne cât de iubit este.

Nicuşor Dan cere căderea guvernului

Nicuşor Dan, ultima Novă pe cerul Dâmboviţean omul care va dansa o vară, profită şi el de val şi se dă cu placa. După ce i-a fost respinsă cererea de renumărare a voturilor în sectorul 1, după ce Firea, împinsă de Dragnea, şi-a retras oferta  de colaborare în primărie, după ce la protestele organizate de cocoaşa galică Clothilde la Universitate au venit doar câteva sute de simpatizaţi, domnul Nicuşor Dan vrea nici mai mult nici mai puţin decât să impună peneliştilor preşedintele pe care îl vrea el. Pe el nu îl interesează că cel pe care îl vrea el la conducerea PNL  este premier, nici că nu l-a întrebat nimeni ce vrea,  el îi anunţă pe liberali că dacă vor să facă coaliţie cu el, adică să îi ia în barca lui care e pe val, nu pe scufundare, trebuie neapărat să schimbe cârmacii şi să îl pună pe Cioloş în frunte. Păi dacă Cioloş va fi numit preşedinte al PNL , aşa cum vrea domnul Dan, ce ne facem cu guvernul de tehnocraţi?  Cei care nu cunosc cum a ajuns Nicuşor unde este, nu ştiu ce să mai creadă, al cui om este, al lui Iohannis sau al lui Dragnea, pentru că ăsta cam vrea să dea jos cu guvernul Cioloş. Ascultându-l nu ştii ce vrea de fapt, binele PNL-ului ( ceea ce nu este oricum garantat) sau căderea guvernului? Cei care ştiu însă, cine îl trage de sfori şi pe sfoară, nu se miră, doar aşteaptă.Să nu uităm că Nicuşor este unul din cei invitaţi de Iohannis la Cotroceni pentru “consultări” după incendiul de la Colectiv. Şi să nu uităm şi cine a fost chemat acolo şi cine a făcut selecţia. Fiecare pasăre, pre limba ei piere.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Analize …matematice

  1. ifrim

    Daca plavanul plimbaret si-a facut planul cu principalele activitati incadrat pe doua mandate propun sa l comprime….!

  2. geofreeland

    Asa de indiferent mi-e de politicienii astia incat nu ca mi-e sila dar ma si revolta. Eu nu stiu ce dracu politica fac astia dar tara e in dezastru. Pai politica de acum sigur e aceea sa falimenteze tara, sa creeze disolutie statala si sa devina o elita impunabila. Pensionarii de azi, sunt oamenii generatiilor de sacrificiu pentru construirea socialismului victorios. Si ce au facut acesti oameni? Au muncit pe branci si au lasat tarii o mare avere, in conditii mizere de trai si sub frica securitatii. Acum trebuie sa moara cat mai repede. Sistemul de pensii de stat colapseaza in 15 ani zic analistii. Pretul trecerii de la socialism la capitalism e suportat tot de acesti oameni. Amaratii de muncitori si tarani, fortati sa munceasca pentru planurile cincinale inainte de termen si-au distrus sanatatea si acum au pensii sub limita subzistentei. In ultimul an au crescut cu 70% imprumuturile la CAR ale acestor amarati de pensionari, ridati, schiloditi de boli profesionale dobandite, pentru a-si plati intretinerea, darile la stat sau a-si lua haine. Tot mai ponositi, tristi, cu priviri pierdute, umplu parcurile sa se mai fie impreuna pentru saltul final. Acestia nu fac parte din popor? Nu si ei voteaza? Politicienii habar nu au de existenta lar, de parca nu le-ar fi parinti, bunici sau vecini. Cinismul capitalist inseamna egoism dus la extrem si o tanti Dragu ministresa recomanda sa muncim pe doi lei. Pai daca muncesti pe doi lei de unde pensie? O idioata tehnocrata, bine c-a plecat. Dar astia de acum? Niciun ban din fonduri europene absorbit de alde Csallas. Ce dracu’ politica fac astia? Politica a cui? Pentru cine? Si de ce? Tinerii ne-au plecat afara, sistemul de sanatate e ros de viermii afacerilor, medicii pleaca afara, profesorii nu mai de ce sa aiba har cu pregatirea bazei de forta de munca a tarii, nu justitia, parchetele sunt politizate si sunt sesizate la comanda politica, alimentele sunt tot mai otravite (legumarii romani, fratii nostri, otravesc legumele cu azotati si cu Ethel sa se coaca mai repede), salamurile pot sta 2 ani in aer fara sa se strice, inhibitorii (de foc) din saltele, pijamale, materiale de constructii etc produc cancer, vamile sunt penetrabile, controlul alimentelor importate se face pe hartii, vopselurile sunt otravitoare, tamplaria de PVC e cancerigena, WiFi-ul produce mutatii… Mai marii lumii de la Bildenberg hotarasc soarta noastra. Daca noi nu stim, de ce mai votam? Noi votam pacalicii, aceasta clasa politica marioneta. Democratia este un concept deja depasit. Democratie nu mai inseamna demos kratos, adica vocea poporului, ci o alegere intre marionetele clasei politice, aceasta oferta, indiferent ca e de stanga sau de dreapta, care face aceleasi jocuri impuse de afara. Daca te abati se asmute DNA-ul. Asa ca orice subiect pe tema politicii e numai o agitatie ca in tribuna unui meci de fotbal. Uneori se mai bat suporterii si vin jandarmii. Si noi ne uitam la ei uitand ca traim infect, ca nu mai avem viitor, bancile ne jefuiesc la greu, camata Kruk ia avant, totul inseamna bani, viata e o fuga dupa bani, moartea se face tot pe bani.

  3. geofreeland

    Statu Palma Barba Cot, cam asta e statu’ nostru, te ia la palme cu ANAF-ul, cu mascatii, iti promite, negociaza cu sindicatele, se face ca ii pasa, adica numai barbi si cam trebuie sa dai din coate sa obtii ceva, chiar cu riscul de a lua un cot in gura. Sau ca la karate, palma dreapta in pozitie de lupta, aplici o lovitura sub barba de-ti ia respiratia si dublezi prin intoarcere un cot la ficat. In Wikipededia zice ca Statu asta e un pitic inalt de-o palma si barba de un cot, o figura supranaturala care ajuta personajele principale. La noi, pe cele politice. Ce inaltime o avea mos Soros?

    Pentru a fi un bun politician, conform variantei propuse de ” o alta clasa politica”, trebuie sa fi imun la urmatoarele criterii: santaj (te am la mana cu un dosar), discreditare (public pozele alea…), obedienta (adica loialitate fara scrupule), delatiune (daca vrei sa traiesti bine, da-l in gat p-ala), arestare preventiva (vezi, de ce n-ai facut ce ti-am zis? Mai faci?), sechestru pe avere (iti iau tot, daca…), omerta (orice ar fi taci, ‘nteles?), amenintare (cu ITP-ul la masina cum stai?), vacanta (te fac o tabla in Ibiza?), spital (apendice operat numai la Viena), invitatie la nunta (vezi ca furculita e zece mii de parai), oportunitate (sefu’, daca le dam alora autostrada iei si mata milionul), comunicare (daca dai un interviu la orice intrebare raspunzi cu „dupa parerea mea, nu cred ca…” si continui cu o intrebare), educatie (ca sa ai o bursa la Oxford pentru copil, faci asa!), competenta (semnezi, daca asa a zis sefu’), expertiza (daca nu o ai, incadreaza trei consilieri sau apeleaza la o firma mare straina), constitutie (nimeni nu e mai presus de lege, dar tu nu esti un nimeni, nu?)… Si exemplele pot continua. Pana acum, in 26 de ani de la rasturnarea lui Ceasca, QED! Indiferent de culoare politica.

  4. geofreeland

    @Victor
    E interesant si bulversant. Informatia exista independent de noi, numai decriptarea tine de skill-urile dobandite prin educatie.
    Dulcan, generalul, in Inteligenta materiei, 1977, spune de „lungimea de unda a viului” referitor la comunicarea intre fiinte, o comunicare intre ADN-uri de fapt iar acel rest de 95-90% din ADN, necunoscut, reprezinta decodorul procesarii informatiei. Faptul ca suntem limitati la cinci, sase simturi, prin transformarea stimulilor electrici in informatie si apoi interpretare, ne limiteaza enorm perceptia intregii benzi de frecvente (inversele lungimilor de unda), practic universul nostru cognoscibil e determinat de numai aceste simturi, senzori, antene in numar de cinci sau sase. Asta nu inseamna ca realitatea construita pe cele cinci, sase simturi e falsa. E numai o parte a infinitului lumilor existente. Cartita, fara ochi, traieste in universul ei, pestii au universul lor etc. un determinism al unei structuri de univers. Extrapolarea gnostica prin mijloace tehnice stiintifice traduce informatia peste limite tot prin cele cinci, sase simturi. Universul e energie. Infinita energie. E=h/γ, constanta lui Planck/ frecventa, γ=1/λ, λ fiind lungimea de unda. Formele organizate de energie sunt structuri matriciale, cu coduri cheie. Fiintele vii au ca si cod ADN-ul. Poate si alte „fiinte” in sensul inteles de noi, pot avea alt cod. In anumite conditii de interactiune energia organizata este materie, lumina, vid sau orice altceva. Cand e materie E=mс², c fiind „viteza” luminii. ADN-ul oricarei fiinte emite frecvente, asa cum feromonul matcii subjuga albinele, constituind un sistem cu functiile sale, frecvente care determina o functionalitate de sistem cibernetic (feed-back). Cercetarea acestui cod ADN e abia la inceput. Descifrarea lui integrala va deslusi poate ce ii lipseste sa adaugam perfectibilitatii noastre si alte „capacitati” de a descoperi alte intinderi ale realitatii noastre.
    Filozofii au incercat timid sa treaca dincolo de realitate, intuind coordonatele existentiale, oamenii de stiinta largesc realitatea, descoperind. Religia conchide, adaptandu-se la noile orizonturi de cunoastere, ca Divinul a creat lumea si pe el, renuntand la „crede si nu cerceta”. Cert este ca stim foarte putin despre om si puterile sale. Asa numitul extrasenzorial si paranormal. Nu putem „vedea” in afara benzii de receptie retiniene, nu putem auzi dincolo de praguri etc. toate aceste semnale fiind limitate la simturi. Daca am vedea in ultraviolet? Daca am auzi undele sub 10Hz? Atunci realitatea noastra s-ar largi. Nu sunt adeptul scenariului existentei noastre ca un play game al altora, din intuitie, atata timp cat, deciziile imi apartin. Sunt de acord ca si ele sunt determinate de conditii impuse. Cred ca informatiile dobandite in existenta noastra telurica, dupa uzarea suportului material, nu se pierd ci sunt ‘pastrate” in campul de frecvente umane, conform codului ADN, ca informatii (frecvente) si la „zamislirea” unui „fat” cu o frecventa proprie interactioneaza prin rezonanta cu o parte din frecventele din acest camp, dobandind a priori unele informatii, ca zestre, skill-uri de decodare ale viitoarei sale vietuiri telurice. De unde si „talentele”, sentimentul de „deja-vu”, anumite indemanari, decizii, caractere etc. si chiar asemanare fizica structurala sau sociala.
    Ce sa mai zic? Cu scoala de azi, putini isi mai pun mintea spre a imagina posibile lumi, multumindu-se cu spectrul instinctual. Ori in aceasta lume, inchisoare a banului, suntem chiar ca un play game dictat nu de alta civilizatie, ci de proprii nostri semeni, contemporani cu noi, dar cu sange albastru.