Rifai în pericol

Categoria Magazin

 

antena 3

Domnule, ce noroc pe știriștii ăștia ai noștri că trăiesc în România. Noroc de trei ori. În primul rând că trăiesc în România unde pot găsi subiecte de Breaking News și dacă se uită la o furnică care duce în spate un grăunte jumătate. În al doilea rând pentru că sunt plătiți regește pentru o bătaie de joc de meserie și în al treilea rând pentru că orice ar face, orice ar spune, prezenta sau comenta, indiferent cum, nu li se întâmplă nimic, așa cum nici politicienilor care cad în păcatul corupției nu li se întâmplă nimic, rămân cu averile intacte, ca și trustul media. În asemenea condiții, pe sticlă apar bâlbâiți, rârâiți, sâsâiți, peltici, sașii, pitici, care se produc fără jenă ca la un concurs al anormalilor. Ceea ce îi unește pe cei mai mulți însă este lipsa de profesionalism și prostia, o spun fără teamă că pot fi contrazis sau amendat, pentru că prostia a ajuns atât de vizibilă, evidentă și notorie, încât au ajuns să facă mișto unii de alții, la emisiuni de ”satiră” în care un prost arată cu degetul spre alt prost și se crede deștept pentru că a văzut un alt prost. Cea mai vânată știristă în ultimul timp este deja celebra Denise Rifai dar nu e unică, iar locul ei este în mare pericol. Mama proștilor este întotdeauna gravidă.

Duminică, 19.06.2016,Antena 3 ora 10 News magazine. Emisiune de știri în care intervin cu pretenția că prezintă teze de doctorat, diferite june în căutare de celebritate. Una dintre ele, o oarecare Mădălina, se pare că Samoilă, dar nu sunt sigur,  a avut ”șansa” să prezinte drama a două fetițe de 12 și 16 ani care au fost la o piscină în București. O știre banală dacă trecem peste drama familiilor fetelor,  dar care este prezentată la concurență cu ”drama familiei Băsescu” drept o știre de interes național. Bun, e treaba lor ce prezintă dar   când modul în care este prezentată știrea, judecățile, întrebările,  sunt atât de penibile, parcă îți vine să spargi televizorul, ca microbistul acela turc căruia soția i-a jucat o festă. Păi dacă vedea cum se prezintă știrile la noi, renunța definitiv la tv. Ce aflăm de la Mădălina?

 

1.     În piscina unui club din București s-au ”înecat” două fete. Probabil că Mădălina a lipsit pe la ORL de limba română și nu prea cunoaște termenii,  pentru că în limba română a te îneca este similar cu a muri prin sufocare cu sau într-un lichid. Slavă domnului, până în acest moment fetele sunt în viață, se pare că stabile,  ținute în viață cu ajutorul aparatelor, dar sunt ÎN VIAȚĂ. Așa  că fată dragă mai pune mâna pe carte și lasă televiziunea.

2.       Nu se știe cum au căzut sau sărit cele două fete în apă,se  pare că ”au sărit luate de mână  și s-au lovit la cap în momentul pătrunderii în apă. Păi ori se știe, ori nu se știe? Dacă nu se știe, este o prostie să prezinți ca știre o supoziție care nu se sprijină pe nimic concret. Nu se știe ce procuror citește sau aude știrea și trage concluzia că cele două fete s-au sinucis, ca în cazul Condrea, sau au sărit de 13 ori în apă luate de mână până au reușit să se lovească la cap.

3.       Mădălina era oripilată de faptul că cele două fete au fost la piscină neînsoțite. Păi să spună ea, dacă a fost adolescentă, de câte ori a fost la piscină, ștrand, sau chiar chefuri, însoțită de părinți sau bunici. Ar fi în stare Mădă să propună o lege care să interzică accesul adolescenților la mare, la ștranduri, în cluburi, fără părinți. Oare Mazăre o aude?

4.       Una din întrebările care o frământau obsedant pe Mădălina era cum au sărit cele două fete în apă. Probabil voia să știe dacă au sărit pur și simplu sau au sărit într-un stil anume conform standardelor olimpice.

5.       O altă întrebare pe care și-o punea Mădălina era de ce a sărit un ospătar să le scoată din apă și nu părinții. Asta este chiar culmea, după ce a anunțat că fetele erau neînsoțite, Mădălina se întreabă de ce nu au sărit părinții după ele în apă. Dacă era ea la fața locului  și vedea ce s-a întâmplat, probabil ar fi sunat la părinți și le-ar fi spus: ”bă veniți încoace să săriți în apă după fete, că sunt fetele voastre, nu ale mele. ”

6.       Dar cea mai abracadabrantă afirmație a Mădălinei, este aceea că, citez ” Un ospătar a văzut după câteva minute tot ce s-a întâmplat și a sărit în apă și le-a scos”. Cum a văzut el  tot ce s-a întâmplat, la câteva minute  după ce s-a întâmplat,  nu o să înțeleg niciodată. Și nici ce caută fata asta în televiziune.

Și ne mai mirăm că bulgarii nu înțeleg ce spun președinții români. Păi dacă ascultă știrile pe televiziunile românești, este normal, asculți, privești și apoi te dai cu capul de pereți sau spargi televizorul.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Rifai în pericol

 1. nicu suciu

  Varule, natia romana e ….pe duca. ADN-ul tinerilor nostrii se deterioreaza pe zi ce trece. Te surprinde incultura si mai ales agresivitatea de a STALCII limba romana a acestor dudui? Am inceput „sa-mi scuip” in san ( cum ar spune o baba romanca de la tara)de cate ori mai privesc SI din canad in cand cate un astfel de specimen. Mai vere, goana ‘asta’ dupa RETING(asa citeam precum auzeam)de catre toate televiziunile nu duce decat la ….TEMBELIZAREA ROMANILOR. De altfel nu m-ar mira faptul sa auzim azi ,maine de crime datorita ….APARARII SAU ACUZARII UNOR POSTURI TV. MANIPULAREA ROMANILOR DE CATRE TELEVIZIUNI(mai ales cele de stiri)VA DUCE SIGUR DISTRUGEREA NATIEI. PUNCT! CRISTOS S-A INALTAT !

 2. Vladimir Putzin

  Pe vremurile de „vesela” amintire, un balbait se plangea unui amic.
  – Pe .. pe mine mm..m..m-au resss..ssp..p..p..ins la conc..conc…cursul de cr..crr..crainici la te..tele…viziune … !
  – Pe tine ma, de ce ?!
  – Ci..ci..ci..că nu nu…nu-s mm..meme..membru de partid !

  Nedrepte vremuri …

 3. Vladimir Putzin

  Marine,
  Pe la inceputurile „Academiei Catavencu”, cineva a scris ca, „NUMAI MANCANDU-L VOM PUTEA IESI DIN EL …!!!”
  Asa ca acum, daca tot am prins „geamul” deschis, am mai ciugulit si eu oleaca din EL …

Statistici T5