Mă tem …

Categoria Actualitate, Opinii, Stiri Interne

klaus_iohannis la Bruxelles

 În ţară

În ţară şi pe lângă ea au loc evenimente  care au o mare influenţă nu atât asupra prezentului, cât asupra viitorului României, iar românii, unii toropiţi de căldură, alţii luaţi de ape sau veniţi cu pluta, dar toţi cu ochii la tv, căinându-i ba pe britanici că au “votat cu ochii închişi” ba pe turci că culeg roadele politicii de represiune şi megalomanie, trec peste aceste evenimente cum trece Bârzava prin Sculea. Nu ştiu unde o să ajungem  dacă vom continua cu această stare de contemplare  inconştientă, dar îmi e teamă că nu prea departe.

 

În ţară au loc evenimente meteorologice extreme care alternează,  parcă într-un joc nebun,  de la caniculă  la revărsări de apă în torente, piatră,  inundaţii şi asta în decursul a câteva zile că nu mai ştii ce să iei cu tine când pleci din casă, ochelarii de soare, sau barca? Oamenii nu mai ştiu pe cine să dea vina, ori pe Dumnezeu şi pe sfinţii care parcă se joacă cu vieţile noastre, ori pe cei care au defrişat ţara, ori pe sistemele HAARP.  Mă tem că nu vor înţelege niciodată că ei sunt de vină şi într-un caz şi în altul fie că l-au uitat pe Dumnezeu, fie că s-au făcut că nu văd ce se întâmplă pe lângă ei.

Cel care se crede preşedintele românilor, deşi singur a declarat că este preşedintele ţării luate înapoi, al guvernului său şi partidului  pe care vrea să îl îngraşe artificial cu uneperetilenă  sau  Opreafenol  ca şi femierii care scot pe piaţă “trufandale” injectate, îşi încalcă a nu ştiiu câte oară prerogativele şi se amestecă în problemele partidelor, făcând presiuni mult mai vizibile şi mai nocive decât predecesorul său, pentru a acapara puterea totală. Mă tem că va reuşi pentru că preşedintele mut a găsit în românul adormit şi în sistemul corupt condiţiile ideale pentru a face ce vrea fără a fi deranjat de nimeni.

Varză de Bruxelles

Un ministru din guvernul de “specialişti” numit şi varză de Bruxelles, declară, în afara sferei sale de competenţă, el fiind ministru la comunicaţii, că părinţii ar cam trebui să îşi ia gândul de la învăţământul gratuit, că asta este o reminscenţă comunistă, că ţara, el prin ţară înţelegând guvernul, nu mai are posibilitatea să finanţeze învăţământul, că cine nu are bani să plătească şcoala poate să rămână şi fără şcoală, că doar şi până la Cuza tot aşa eram şi  uite ce bine votau proştii. Lângă propunerea lui, ca un moţ pe un rahat  de Bruxelles, vine propunerea unui alt reprezentant al guvernului,  de la MI,  care  anunţă că românii nu mai pot parca maşinile pe trotuare. Şi o propunere şi alta ne arată ce face acest guvern când este în criză de bani: taie din drepturile constituţionale  şi dă legi care să aducă noi surse de capsare a românului. Bineînţeles că înalţii guvernanţi nici nu ştiu şi nici nu vor să găsească soluţii pentru a produce bani din investiţii  sau activităţi lucratrive, pentru ei bugetul ţării are o singură sursă : taxe,  şi  amenzi,  iar la neajungere, suspendări şi încălcări ale drepturilor fundamentale. Mă tem că în curând un alt ministru va cere ca dreptul la viaţă să fie suprimat, iar primul ministru Cioloş va declara că aşteaptă ca ministrul respectiv să îşi ceară scuze, iar preşedintele că se consideră informat.

Cu mâna întinsă

Tot în România, familia gângăvitului trădător de neam, cetăţeanul Mihai, duce lupte grele, după ce şi-a luat înapoi toate domeniile, a vândut ce a putut dar nu mai are lichidităţi şi deci nu mai are din ce trăi şi cu ce plăti facturile, să se instituţionalizeze casa regală. Adică statul român să recunoască şi să suporte cheltuielile unor profitori care au primit rentă viageră timp de 40 de ani de la regimul comunist ca să nu vorbească de rău sistemul cu care au bătut palma la 23 August 44, deci să plătim noi proştii de români toate cheltuielile celor care au la dispoziţie palate şi domenii de zeci de mii de hectare, pentru că ei nu sunt în stare să îl administreze. Iar guvernul de trădători  bineînţeles că a acceptat, proiectul de lege a primit avizele miniştrilor de resort, urmează a fi discutat şi aprobat în Parlament. Şi uite aşa România va fi singura ţară europeană în care sunt recunoscute numai drepturile trădătorilor atât cei care ne-au condus cât şi cei care ne conduc,  iar românii nu fac altceva decât să plătească. Nu era suficient că ţineam în spinare pe salarii şi pensii nemuncite o gaşcă de politcieni corupţi şi nesimţiţi, acuma vom ţine în aceeaşi spinare şi “casa regală” alţi trădători, profitori, penali,cu progeniturile lor cu tot, cu neamurile lor cu tot, care se cred buricul pământului. Nimeni nu vrea să vadă că este anticonstituţional, România nu este regat iar casa regală a lui Mihai este egală în drepturi cu a lui Cioabă, un alt îmbuibat care va cere şi el probabil aceleaşi drepturi după ce gângăvitul va fi recunoscut oficial  ca entitate juridică.  Mă tem că nu ne mai revenim.

Ignorantul ignorat

Undeva în inima Europei, la o reuniune oficială a şefilor de stat şi de guvern, preşedintele României se plimba iarăşi ca o găscă pierdută, nebăgat în seamă, cu o mutră atât de jalnică, atât de penibilă, atât de  umilită încât m-am întrebat dacă asta este din cauză că reprezintă România sau pentru că este Iohannis şi toată lumea ştie că nu are ce vorbi cu el. În deplasare pe holuri, sau la locul pentru fotografia oficială, toţi vorbeau cu câte cineva, toţi îşi dădeau mâna, se căutatu, se salutau, numai la dulapul nostru nu se uita nimeni. La un moment dat,  cel din dreapta lui se uită în stânga, vede dulapul şi se apleacă pentru a vedea cine e după el, pretextând că ar căuta pe cineva, dar lui,  Dulapului Naţional, nu îi acordă nici o privire. Este jenant, umilitor, cu atât mai mult cu cât nu este primul preşedinte român care este tratat aşa, şi predecesorul său a fost tratat la fel. Cu toată bunăvoinţa mea, este evident că în ambele cazuri, colegii de “consiliu” ai preşedinţilor noştri scumpi,  au evitat discuţiile cu cei doi  pentru că acolo era o întâlnirile a şefilor de stat şi de guvern, iar ei nu erau aşa ceva,  ei erau două slugi fără personalitate, fără alură, fără opinie personală, fără mândrie naţională. Ei nu reprezentau România ei au reprezentat,  în toate întâlnirile oficiale, interesele celor care i-au urcat în scaun şi asta o ştiau toţi preşedinţii de stat şi de guvern prezenţi. Mă tem că nu vom avea decât astfel de reprezentanţi la Consiliul Europei şi atunci să nu ne mai mire că suntem consideraţi Cenuşăreasa Europei.

Umilinţa la nivel de şef de stat

  Se poate şi aşa

Undeva într-o ţară fost comunistă, dar cu o conducere naţională, realistă şi independentă, în Polonia, Europa este anunţată că binomul Merkel-Hollande a decis să târască Europa într-o aventură aberantă, la care numai Hitler a mai visat, o Europă condusă de rasa pură franco -germană, cu o singură armată, un singur sistem juridic, un singur sistem de securitate, fără greniţe, fără indentitate, fără tradiţii, şi chiar fără drepturi, singurul drept al celor ce vor adera sau achiesa la această aventură  fiind acela de a fi conduşi ca mieii  la tăiere. Îmi e teamă că,  având la conducere un dulap fără cap, fără personalitate, fără simţ naţional, fără dragoste de ţară, România va fi prima ţară care va îmbrăţişa ideea şi care va declara oficial că este gata să îşi bage capul în jug. Nici nu e de mirare, avem antecedente, să ne amintim că matelotul este primul şef de stat care a enunţat sintagma Statele Unite ale Europei  adică exact ceea ce se doreşte cu propunerea lansată de miniştrii de externe franco-germani grupului de  la Vişegrad. Documentul incriminat a fost dezvăluit polonezilor de chiar conducerea ţării, care a declarat că nu va fi niciodată de acord cu aşa ceva. Da,  polonezii au preşedinte, nu glugă de coceni.

Mă tem …

Astăzi la Bucureşti a fost „deschis” comandamentul NATO.Privind la chipurile oficialilor români prezenţi la eveniment, la satisfacţia vecină cu orgasmul afişate feţele lor la gândul că vor avea lângă ei o oboală străină, mă întrebam când s-a produs această metamorfoză diabolică încât să ajungem să ne bucurăm ca nişte cretini, când un stat (sau mai multe)  îşi trimit(e) trupe stabilind baze militare  în ţara noastră. Oare noţiunea de independenţă şi suveranitate au devenit antiromâneşti iar prezenţa trupelor americane în ţară se numeşte patriotism ? Dulapul vorbeşte despre stabilitate si securitate Euro-Atlantică şi despre Ucraina, ca şi când de asta nu pot dormi Mihai Viteazu, Mircea cel Bătran, Radu de la Afumaţi, Ioan Vodă,Tudor Vladimirescu, Ion Antonescu  în locurile de veci, de grija ucraininilor. Îmi e teamă că nu vom mai scăpa niciodată de aceste baze militare dar nici de lideri trădători.

Ne merităm soarta.

 

Şi mă mai tem că am devenit o ţară de laşi, că vom privi cu nepăsare defilarea armatelor străine pe sub Arcul de Triumf, că în curând cine va rosti cuvântul patriot va fi arestat, că vom deveni nu doar haznaua sau groapa de gunoi a Europei ci şi poligonul de încercare al acesteia, mă tem că ne vom depopula, deromâniza şi dezintegra, că va veni o vreme când chiar nu se va mai şti cine a locuit aceste meleaguri  care sunt leagănul actualei civilizaţii europene. Europa a devenit ţiganul care după ce ajunge împărat îşi omoară părinţii  ca să nu i se mai cunoască originile. Mă tem că toate astea se vor întîmpla, pentru că acuma, când se fac paşi în acestă direcţie, privim nepăsători şi indiferenţi, ca şi când nu ar fi vorba despre noi.

 

http://www.comisarul.ro/articol/document-bomba/televiziunea-poloneza-dezvaluie-pla_793397.html

http://www.tvp.info/25939587/europejskie-superpanstwo-zobacz-oryginalny-dokument

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Ministerul+de+Interne+Intentionam+interzicerea+parcarii+pe+trotu

http://epochtimes-romania.com/news/institutionalizarea-casei-regale-intra-in-linie-dreapta-cum-arata-proiectul-de-lege-initiat-de-guvern—248910

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Mă tem …

 1. Vladimir Putzin

  Marine,
  te rog sa dovedesti mai multa atentie in esprimare (fara „x”, ca pe asta il scoase Nea’ Nicu din alfabet, pentru ca dupa ce nu esprima nimic, se pronunta si greu)! Partea de deasupra dulapului nu se numeste cap, ci SUPRAPOZABIL. Daca nu crezi, viziteaza orce magazin de mobila. Vezi sa nu-l ocolesti nici pe cel cu mobila scumpa din Palatul Cotroceni.
  In rest, ramane cum am stabilit.

 2. Iulian

  Vladimir si Marin,
  Va propun inlocuirea termenilor de Cap si/sau Suprapozabil printr-o erata, astfel:
  -a se citi BOSTAN!…….dascalii stiu de ce!

  Propunere pt constitutionalul Bostan sau Dovleac:
  -nu ar fi mai bine, ca si noi, cei care deja am absolvit scoli sa dam, asa, retroactiv, cate 100 de lei/an de studiu?
  Concluzia: dau cu placere numai sa plece ieri! Dar, ce ar fi ca membrii guvernului, ministri si secretarii de stat, sa dea lefurile inapoi, plus cheltuielile aferente, tip regie pt uzura si CL/Au de serviciu, uzura scarilor, covoarelor, consumul de energie si materiale de birotica, tot, tot, pana la ultimul banut, pt ca ei, au venit in concediu dar, Romania nu-i hotel sau Casa de oaspeti!
  Sa nu faci nimic atata timp? Despre ce vorbim?

  PS-sa fie guvernul Boc, peste tine? Ciolos, lasa-neee! ….ãla cosea, ascutea barda, da cu capul in oua (zambesc-nu am emoticon) ….dar, tu nimic, nimic? Du-te la REBU, la Prigoana, dar du-te odata!

 3. geofreeland

  Ma tem… Frumos titlu…
  De ce sa ne temem? Avem foarte multe motive esentiale s-o facem.

  O zi din viata taranului roman se desfasoara, in fiecare zi, egala cu ea insasi. „Unde va duceti, ma?” le spui celor cativa membri ai familiei lu’Pena, asa ii cheama. „Mergem la deal, la locul ala cu porumb, la sapa. Ca l-a napadit buruianul!” raspund ei mandri, cu sapele pe umeri, mergand voiniceste, grabindu-se, sa nu-i apuce vipia soarelui. Acest ritual al anotimpurilor si al chemarii pamantului fereste taranul roman de grija lipsei unei rosii curate, a cepei, a morcovului, a ardeiului, a usturoiului, a vinului, a vinetei, a salatei, a patrunjelului, a mararului, a graului (cat o primi de la Asociatie), a porumbului, pentru pasari si porc… Ca doar d-aia trecu si Revolutia de peste un sfert de secol si te miri ca multi, aia mai batrani, inca mai poarta haine din acea vreme, ca in reclama salamurilor Gostat.

  Dar, in Europa lui 2016, vorba lui Preda, „timpul nu mai avea rabdare”. Si ne temem…

  Ce legatura are descoperirea lui Grebennikov cu al sau aparat antigravitational, inspirat de energiile de forma ale structurii elitrelor unei insecte, cu boom-ul inventiilor de astazi, politicile sociale si reorganizarea geostrategica a lumii prin globalizare. La un click distanta afli tot. Lumea se grabeste, timpul chiar nu mai rabdare, si e normal sa ne temem. E un viitor imprevizibil, chiar daca el se afla simulat in retortele mai marilor lumii.

  Brexitul a reprezentat inceputul noii Revolutii Mondiale. Era si timpul. Tofller cu explicatiile sale privind „valurile” revolutiilor civilizatiei umane, ramane profet cu al treilea val, cel al fracturii de structura rezultat din dinamica informatiei si roboticii, cu rezultate dure in planul socio-economic al fortei de munca, productivitatii si cuantificarii prin analiza economico-financiara a progresului detectabil (dupa cum afirma marele Roubini). Omenirea este la rascruce, pe muchea de cutit a istoriei si orice derapaj poate crea convulsii belicoase.

  Amnesty International avertizeaza ca prigoana romanilor din Marea Britanie va degenera in acte stil „noaptea de cristal” nazista, ca de altfel, un extremism impotriva oricarui migrant. E o forma de exprimare a tinerilor englezi, in lipsa unei viziuni ca model, o stare de iesire din plictisul unei existente fade, o forma de refuz impotriva a orice. Si nu numai acolo. Prin Brexit Marea Britanie va fi izolata teoretic, dar practic va conlucra subteran cu elita UE, cea neafisata. Un duplicitarism imbinand valorile democratiei conservatoare britanice, vizibila electoratului, si dedesubturile impartirii pietelor mondiale, departe de ochii lumii.
  Aici e pericolul, pentru ca a realiza acest lucru, mijloacele de forta si control se vor amplifica si populatiile vor fi exact ca buruianul din porumbul de pe „locul taranului”, buruian care trebuie indepartat, desi si el, fiinta a lui Dumnezeu isi ceruse dreptul la viata.

  Romania? „Gradina Maicii Domnului”! Asta e salvarea noastra. Taranul asta roman, fara bani, dar cu mancare, cat timp va mai merge cu sapa-n spate, pe pamantul lui, ala cat e, va subzista vremurilor, ca in vesnicia blagiana. Pericolul e altul, cum declara Germania ca vrea sa-si mute fermierii in baraganurile manoase ale noastre.

  Tendintele hegemonice franco-germane, un duet deja periculos si manifest, un imperiu bicefal creat pas cu pas prin „vrajeli” ale valorilor, prin duplicitarism, deja anacronic dar vizibil, prin protectie proprie si rapt al altora, sunt un subiect greu de tratat atata timp cat UE e formata din trei staturi de putere: motor (Germania-Franta), transmisie (Italia, Spania etc), frana (blocul tarilor foste comuniste). Frana e modernizata tip ABS, prin parghii financiare, implicit politice, cum se si vede.

  Ma tem… Sa ne temem, un viitor sumbru, o Revolutie in desfasurare, abia inceputa, ca o corida, unde cate unul, taurii sunt omorati in aclamatiile unui public ametit de adrenalina. As prefera sa fim numai acea vaca din totdeauna, buna de muls si nu taurul mandru, cu o glorie post-mortem.

 4. Dora

  Ce bine ar fi ca acest articol (şi celelalte, desigur), să fie citit şi de către cei din diaspora, precum şi de către tinerii frumoşi şi liberi că doar ei au pus serios umărul la alegerea preşedintelui. Bineînţeles nu au timp şi oricum nu îi interesează. Păcat de noi! Cu respect.

 5. Dupa parerea mea, deeparte nu se poate ajunge cu un asemenea sef de stat! E absolut TOTAL NEPOTRIVIT pentru un post de o asemenea anvergura ! Palaria nu e prea mare pentru capul sau, ci, e una inspaimantator de larga pentru capatana lui ! Joh-ANUS, ia aminte : pe unde vei umbla , in calitate de sef de stat, vei avea parte numai de asemenea tratamente, daca nu, chiar mai rau !

 6. Marine! Orgazmul ca orgazmul da’ pozele pe care le pusesi is faine rau! Parca ti le alesei eu!

 7. Gabriel

  Marine, un sfat: sa nu mai scrii dupa ce bei! In rest numai de bine!

 8. Gabriel, un sfat, sa nu mai bei inainte de a citi. In rest, poti sa bei .

 9. Daca parlamentarii voteaza proiectul actualului guvern privitor la institutionalizarea Casei Regale fantoma a Romaniei , se arunca o povara in plus pe spatele poporului roman!
  Inainte de 1989 regele Mihai a semnat un document la Budapesta care prevedea destramarea Romaniei si trecerea Transilvaniei la Ungaria Mare! Cum se explica aceasta atitudine a regelui care se joaca cu rabdarea romanilor!

 10. ionescu

  au evitat discuţiile cu cei doi pentru că acolo era o întâlnirile a şefilor de stat şi de guvern, iar ei nu erau aşa ceva, ei erau două slugi fără personalitate, fără alură, fără opinie personală, fără mândrie naţională. Ei nu reprezentau România ei au reprezentat, în toate întâlnirile oficiale, interesele celor care i-au urcat în scaun şi asta o ştiau toţi preşedinţii de stat şi de guvern prezenţi. Mă tem că nu vom avea decât astfel de reprezentanţi la Consiliul Europei şi atunci să nu ne mai mire că suntem consideraţi Cenuşăreasa Europei.Foarte pertinent,nici nu as fi putut fi mai explicit.Toata lumea iubeste tradarea,dar…….

 11. iorga

  Probabil ca impresiile celor care i-au cunoscut bine sunt *reale*, despre *unul* se spunea ca : ˇˇAre grave carente psihice si educationale. Inclinat spre anturaje dubioase si afaceri ilegale pe spatele propriului popor. Atras de femei de moravuri usoare si de bordeluri, fara a avea importanta calitatea prostituatelor care ii ajungeau in asternutˇˇ. Despre *ultimul* se spunea ca : ˇˇAre semne de retard mintal, cu un scris sub orice critica, gandire greoaie la fel ca si exprimarea … ˇˇ. Cei doi fiind in ordine *Carolica si Mihaita*, daca intradevar, aventurismul politicienilor nostri se adevereste si nici nu ar fi de mirare pentruca, si-ar dori cu ardoare niste *paiate in fruntea piramidei care sa nu puna nici un fel de intrebari* niciodata, vor plasa Romania sub *coroana de tinichea a unor molii*, *mosul are peste 90 de ani, *legea salica* a abandonat-o din interese *materiale si materne* iar fiica-sa lasata *mostenire Romaniei si noua de parca am cerut-o si ne-ar trebui !!!*, *este, o baba de aproape 70 de ani maritata cu un *mascul cu 11 ani mai tanar si, fara *urmasi*, cui i-ar reveni *coroana de tinichea ???* si, pe cine *naiba va trebui sa intretina Romania GRATIS !. Romanie care nu *gaseste sub nici o forma, solutii si initiative legislative pentru *zecile de mi de copii romani care mananca doar o data sau de doua ori pe zi la pachet cu mizeria si saracia crunta in traiesc pe langa, celelalte probleme grave din sanatate, invatamant, infrastructura, invatamant, agricultura … etc.. Din pacate, se pare ca *somnul prostesc si de neconceput al romanilor le va da *apa la moara*, iar interesele *materiale si financiare sunt mari* daca se *zbat atata pentru *clonarea acestor moluste istorice !!!*.

 12. Pingback: Colonel român: ” Mă tem că în curând cine va rosti cuvântul patriot va fi arestat. Mă tem că am devenit o ţară de laşi” | Lupul Dacic

 13. Pingback: Infobrasov.net - Ziarul brasovenilor de pretutindeni

Statistici T5