Summitul NATO- la bani mărunţi

Categoria Despre Armata, Magazin, Opinii

IOHANNIS VARSOVIA

Motto : “NATO are scenarii de pace, trebuie să regândim scenariile de război”– Generalul Philip  Breedlove

Un Summit ratat înainte de a începe

Nu am cursuri la SNSPA şi nici doctorate luate la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a lui Oprea, dar cât încă mai am cap pe umeri şi un neuron care se învârte, nu o să mă las prostit de cei care nu sunt în stare decât să repete ceea ce li se cere să spună. Nu pot spune că am urmărit cu interes lucrările Summitului NATO de la Varşovia, sunt destui care au fost plătiţi să facă asta şi au făcut-o degeaba. Chiar şi aşa, auzind şi citind  aşa zisele lesson learned, mi-am putut da seama că a fost un fiasco total. Cei care m-au convins că este aşa, sunt tocmai cei care se chinuie acuma să ne arate “binefacerile” acestei adunări care s-a ţinut pentru că fusese programată şi nu trebuia să se ştie că de fapt principalul scop fusese pierdut înainte de a începe.  Toată lumea ştie de când se chinuie SUA să aducă nave în Marea Neagră, că de fapt   marele vis al ei a fost să pună mâna pe Flota de la Marea Neagră a Rusiei  şi deci şi pe Marea Neagră. Acesta este motivul apariţiei Euromaidanului, al schimbării regimului de la Kiev cu toate pierderile de vieţi omeneşti ce au urmat.

Gura bate curul

Văzând că pe calea armelor nu a reuşit, partenerul strategic a trecut la acţiuni subversive. Bineânţeles că “pierderea sau dispariţia” flotei României nu a fost o întâmplare, şi nici distrugerea armatei naţionale,  erau de mult planificare în sprijinul acestui scop.  Toate sunt urmărite de mult, pas cu pas, că doar nu o să creadă cineva că Băsescu sau Iohannis au acţionat sau acţionează de capul lor. Acuma, fără armată, fără aviaţie, fără forţă maritimă, România a fost nu doar împinsă ci forţată să ceară ajutor american. Aşa s-a trezit Iohannis declarând unilateral că se va înfiinţa Flota NATO a Mării Negre. El săracu a crezut că dacă el e gata să mănânce orice rahat, şi omologii bulgari vor face la fel. Nu a fost aşa, iar  datorită grabei cu care a a abordat subiectul din dorinţa de a fi el cel care “face propunerea sclipitoare”,  practic a ratat acţiunea. Nu ştiu când îl vor ierta americanii pentru prostia pe care a făcut-o anunţând ceva ce încă nu fusese stabilit şi forţând Bulgaria să ia o atitudine categorică cât încă se purtau discuţii bilalterale,  dar a căzut în dizgraţie. Efectul s-a văzut în modul în care a fost tratat atât de către partenerii Europeni din NATO de la Consiliul Europei cât şi pe timpul lucrărilor de la Varşovia unde a fost marginalizat. Practic SUMMITUL de la Varşovia îşi propusese să declare acordul de înfiinţare a flotei, dar gura lui Iohannis, supărarea Bulgariei (nu fără coadă rusească) au făcut din Varşovia o plimbare inutilă. Tot ce se spune că s-a convenit este gargară, Marea Neagră este încă a Rusiei iar americanii crapă de ciudă. Hai să vedem ce spun diverşi actori români despre această “măreaţă realizare” a geniului săsesc.

TVR 1 , televizuina oficială a guvernanţilor

Iată ce titra TVR1 pe burtieră,  imediat după încheierea lucrărilor:

1.      “Planuri strategice pentru Marea Neagră” . Care planuri, că din declaraţia oficială şi răspunsurile la întrebări ale secretarului general NATO, problema Mării Negre, va rămâne în suspensie şi specialiştii sunt cei care ar urma să analizeze până în toamnă dacă problema flotei în Marea Neagră mai este viabilă în termen scurt.  Deocamdată este aproape cert că cu actuala conducere a Bulgariei nu se pune problema,  aşa să se aşteaptă de fapt alegerile şi se speră că „aliaţii” vor putea face şi acolo ce au făcut şi în România şi  Ucraina. Dacă nu, nu ar fi exclus să avem un mic Bulgartătă Maidanătă pentru că SUA amână, dar nu renunţă.

2.      “Marea Neagră măsuri complexe de securitate”. Care măsuri, nu se spune, dar sună bine.

3.      “România furnizor de securitate în NATO”. Ei aş, da de unde, din momentul în care a acceptat cizmă străină pe pământul ei, România a devenit ţintă şi agresor, dar mai mult victimă, în nici un caz furnizor de securitate. În al doilea rând cum poate fi  furnizor de securitate o ţară care trimite contingente înarmate pe teritoriul altor state? Oameni buni, să nu ne îmbătăm cu apă rece, am devenit agresor, agent provocator, nu furnizor de securitate şi vom suporta consecintele.

4.      “România primeşte noi garanţii de securitate”. Păi hai să stabilim,  suntem furnizori de securitate sau  aşteptăm garanţii de securitate? Ceva nu se leagă aici. Ori oferim garanţii de securitate, ca furnzori de securitate, ori milogim garanţii, dar  de la cine? De la oameni ca Breedlove care afirma  că e timpul să trecem la scenarii de război şi cerea ajutorul altor generali în rezervă să îl convingă pe Obama să fie mai incisiv şi mai belicos în Ucraina?  Păi înseamnă că suntem cretini.

5.      “Trecerea scutului de la Deveslu sub comandă  NATO”. Oameni buni, asta este poanta secolului. Încă de la primele gângureli despre scut, de când se spunea că NATO va apăra România cu acest scut, şi apoi pe când se construia baza,  românilor li s-a spus că este un scut NATO, că avem obligaţia ca partener NATO să adăpostim acest scut care ne va apăra. Acuma aflăm că nu numai că pe noi acest scut nu ne apără, dar şi că acest scut NU A FOST INSTALAT DE NATO, NU A FOST O OBLIGAŢIE DE PARTENERIAT,  CI O AFACERE A SUA şi abia acuma se pune problema trecerii acestui scut sub comanda şi spre folosul NATO. În acest context se pune întrebarea firească ÎN CE BAZĂ ŞI CONFORM CĂREI LEGI, UN STAT STRĂIN A CONSTRUIT UN DISPOZITIV MILITAR ÎN ROMÂNIA, pentru că nu există nici un document,  lege, tratat dar mai ales articol din Constituţie  care să acorde acest drept. Ca aliaţi NATO avem poate îngăduinţa de a înfiinţa baze NATO, dar nu ale unor ţări luate separat. Deci care este baza legală a înfiinţării bazei de la Deveselu dacă abia de acuma încolo va deveni bază NATO?

6.      “NATO  se implică  în lupta Anti – ISIS”. Să moară Ciacanica! Păi până acuma ce a făcut NATO prin Afganistan,  Irak, Siria? S-a ocupat numai de instruirea membrilor ISIS? Uite cum iese adevărul la iveală. Români, pregătiţi-vă copii şi locurile de veci,  ca membră NATO, România va fi – graţie slugărniciei Cotroceanului- una din primele ţări care se va oferi să ude cu sângele viitoarele teatre de operaţii. Punem pariu?

7.      “Planul de contingenţă” Nu mai vorbesc despre el, am mai scris odată, este penibil, nici acuma jurnaliştii şcoliţi în taberele organizate de MApN nu au reuşit să înveţe că expresia este greşită. Mai dau însă odată sensul termenului: CONTINGÉNȚĂ, contingențe, s. f. Însușirea de a fi contingent (II); relație între fenomene, evenimente contingente; atingere, legătură exterioară, raport; întâmplare. “Contingency plan” înseamnă plan de măsuri, evacuare, urgenţă, salvare, retragere, defluire,   în nici un caz “de contingenţă”. Culmea este că şi militarii îl folosesc şi încă din cei cu multe stele pe umeri şi colăcei deasupra brăcinarilor, care ar trebui să ştie că vorbesc prostii.

8.      “NATO va continua  dialogul cu Rusia” Aici chiar că am dat lovitura. Păi cum puii mei va continua dialogul dacă îşi impinge câteva brigăzi înspre graniţele Rusiei şi o obligă să îşi aducă şi ea trupe la graniţă? Ăsta e dialog? Al cui, al surzilor? Lăsaţi-vă de glume domnilor, asistăm la o cursă a înarmării fără precedent de la terminarea războiului,  se declară oficial că toate aceste mişcări de trupe sunt făcute ca urmare a “pericolului rusesc” dar se spune că asta înseamnă dialog. Sau, după ce au adus câteva batalioane  de blindate şi o flotă în zona Mării  Baltice, SUA vrea să discute cu Rusia dacă o lasă să mai aducă sau pot începe operaţiunile de luptă? Ăsta da dialog.

9.      “Decizii NATO pentru România”. Asta da, e singurul titlu real. În România nu românii iau deciziile ci cei care conduc NATO. Corect! Nu am ce comenta.

10.  “NATO  se apără  şi ne apără”. Încă o minciună de calibru. NATO NU SE APĂRĂ,NATO ATACĂ.  A spus-o Breedlove. Punct. Iar pe noi, nici atât. Păi dacă NATO voia să ne apere pe noi şi nu interesele lor politice, militare şi .. petroliere în Marea Neagră, trimitea trupe în România  care să le înlocuiască pe cele româneşti care mor pentru ei prin Afganistan, sau, mai corect, spunea:” Fraţi români, chemaţi-vă militarii acasă de pe unde sunt plecaţi, aveţi nevoie de ei să vă apăraţi terotoriul dacă vă atacă cineva, că e vai de curul vostru, noi nu vom muri pentru voi.“

11.  “Toată frontiera estică a NATO va fi apărată.” Şi cu această afirmaţie trebuie să fiu de acord. Va fi apărată, chiar foarte apărată, dar …  de ruşi, mult mai bine şi mai numeros decât de “brigada multinaţională”  româno- bulgară.

Realitatea TV,vuvuzeaua lui Iohannis ne titrează la emisiunea lui Rareş Bogdan din data de 11.07.2016

O serie de politologi şi experţi în interpretarea viselor Mutului s-au îngrămădit să ne explice de ce e bine şi nu este rău. Înainte de a le da cuvântul vreau să lămuresc un aspect: Noi, pe cheile Dâmboviţei,  nu avem politicieni, citiţi definiţia politicianului şi veţi vedea că nu avem aşa ceva.  Noi avem politruci de diferite orientări, interese,  religii, curente, servicii şi naţionalităţi, dar nu politicieni. Şi acuma să vedem ce spun băieţii.

1.      Domnul Dungaciu Dan :

a.       “ Ideea flotei este bună, dar ne-am grăbit”.  Nu noi domnule Dungaciu, nu noi. Puneţi punctul pe I , domnul Iohannis s-a grăbit să anunţe un consens nerealizat, fapt ce a dus la eşecul Summitului. Fiţi mai curajos, ce naiba! Şi între noi fie vorba, ideea unei flote NATO la Marea Neagră este o provocare şi o ameninţare pentru toate statele riverane fie ele membre NATO sau nu.

b.      “Rămânem graniţa de Est a NATO şi UE.” Bine aşa! Din puţul geografiei. Probabil domnul Dungaciu se aştepta ca la acest Summit să fim mutaţi prin Peninsula Iberică. Mai domol domnule Dungaciu, plecarea românilor către vest pe câmpurile de căpşuni este un proces mai îndelungat şi mai anevoios, nu chiar aşa uşor cum ar dori unii politruci şi parteneri strategici.

2.      Domnul Diaconescu Cristian :” A fost un test de coeziune – reuşit” : Voi comenta după ce vedem ce a spus domnul Grumaz.

3.      Maestrul Fota Iulian :

a.       “Întrăm într-o perioadă de relaxare ruşi- occident.” Da, de acord toată lumea ştie că urmează vacanţa parlamentară şi judecătorească. Ruşii pleacă în vacanţă prin Marea Baltică, cu submarinele nucleare,  occidentul o bagă pe mânecă… Canalul Mânecii. A dracu relaxare domnule Fota.

b.      “Până acum Marea Neagră nu era menţionată.” Bună gluma. Până cum când, domnule Fota, până să vă treziţi dumneavoastră, sau până să se ude prima doamnă la  rotule la Neptun? Domnule Fota, Marea  Neagră este de mult menţionată şi în lucrările de doctorat ale strategilor de peste tot, şi   în interesele firmelor petroliere strategice şi în discuţiile doamnei Nuland cu ambadsadorul SUA din Ucraina, nu mai încercaţi dumneavoastră să ne convingeţi că Iohannis a inventat Marea Neagră, mai uşor cu limbile.

4.      Domnul Chifu Iulian :

a.       “În Marea Neagră au fost exerciţii ale Alianţei”. Ei da, e din puţul gândirii. Trebuie să fii expert ca să ştii că de la Euromaidan încoace se plimbă bucătarii americani prin Marea Neagră. Sunteţi tare domnule Chifu, zău aşa.

b.      “Exerciţiile navale trebuie instituţionalizate”. La crème de la crème! Bravo tată, adică să plătească românul toate exerciţiile,  cum va plăti întreţinerea domeniilor gângăvitului şi ale actorului Duda. Bine aşa, poate devii matale custodele exerciţiilor să tragi de un parandărăt.

c.       “Summitul a arătat unitate şi dialog.” Şi aici voi comenta după ce vedem ce a spus domnul Grumaz  Alexandru.

5.      Grumaz Alexandru :

a.       “Deciziile NATO sunt urmare a acţiunilor Rusiei.” Serios?  De acolo aşa se vede? Dar Euromaidanul cine l-a iniţiat? Ce a fost mai înainte, votul din Crimeea, sau  răsturnarea guvernului Ucrainian? Cine a adus primul trupe, şi tehnică la graniţa estică a NATO, Rusia sau NATO? Domnule Grumaz, aveţi cataractă politică?

b.      “Bulgaria va accepta până la urmă o flotă NATO la Marea Neagră, cam prin 2025. “ Aici  domnul Grumaz pune în discuţie două subiecte deosebit de importante. Unul este legat de faptul că se recunopşte practic faptul că asta a propus domnul Iohannis în discuţiile cu omologul bulgar,  deci îl contrazice chiar pe preşedinte care a spus apoi  că el nu a spus aşa ceva, că este o prostioe idea unei flote NATO în Marea Neagră. Deci domnul Iohannis este făcut ceea ce este, un mincinos. Al doilea aspect este .. credinţa domnului general  că Bulgaria va accepta cam prin 2025 această idée. Păi, să înţelegem că această situaţie conflictuală este planificată aşa de mult? SUA deja ştie că nu va reuşi să facă nimic până atunci dar va menţine trupe şi tehnică  încă 10 ani cu stări tensionale numai ca să se vadă cu navele în Marea Neagră?  Deci practic SUA nu intenţionează să stingă conflictul în zonă, ei vor flotă în Marea Neagră şi pentru asta fac orice, stau oricât. O spune un general cu relaţii în serviciile secrete. Bun aşa.

c.       “La Summit s-au confruntat două grupuri, unul reprezentat de Franţa şi Germania, care nu doreau amestecul SUIA în relaţia cu Rusia şi al doilea format de Polonia SUA. (care vrea conflict cu Rusia).” Unde e România aici ? Nu o căutaţi, nu contează. Interesant este însă că domnul Grumaz le dă peste nas domnilor Chifu Iulian şi Cristian Diaconescu, cei care lăudaseră coeziunea şi unitatea partenerilor. Coeziune my ass, toată lumea ştie că de fapt numai că nu s-au împuşcat, iar grupul Germania-Franţa a fost mult mai larg, erau cam 7, nu doar două ţări. Din cauza asta SUA nu a reuşit să se impună, iar domnul Stoltenberg a fost nevoit să spună că de fapt mai întâi trebuie să discute experţii şi abia apoi, după toamnă, se va analiza dacă e oportună propunerea. Să fiţi convinşi că vor avea ei grijă, partenerii strategici, să apară ceva sub steag fals care să grăbească necesitatea introducerii flotei. De la Pearl Harbour încoace, totul este posibil.

6.      Şi acuma bomboana pe colivă, spicuiri din zisele domnului Holo-Klausst Iohannis:

a.       “Consolidăm rolul de factor regional major.”Am văzut cum, la Bruxelles şi la Sofia.  Ce glumătătă!

b.      “Au fost atinse toate ţintele CSAT”. Dar cine poate confirma sau infirma, că preşedintele bulgar nu a participat la şedinţă ca să infirme, iar ceilalţi participanţi nu mişcă în front. Deci ştire neconfirmată, gargară.

c.       “Rezultatele eforturilor României sunt vizibile”. Acuma ştiu de ce vorbeşte aşa greu domnul preşedinte. Are limba de lemn.

d.      “A fost un succes pentru România” Greşit, au fost mai multe succesuri. Cel mai mare este acela că am reuşit să obţinem cele mai puţine trupe străine de întreţinut. Aici îl felicit sincer pe domnul Iohannis.

e.       “NATO cooperează pentru securitatea Moldovei“. Asta este ca în bancul ăla cu furnica şi elefantul. Cu cine cooperează NATO? Cu România? Dar România nu este în stare să asigure nici propria securitate nu are nici cu ce îşi face poliţia aeriană şi vorbim de cooperarea NATO cu România la securitatea Moldovei? Haida de, râd albanezii de noi, zău aşa.

f.       “Moldova inclusă datorită insistenţelor României” Înclusă în ce domnule Iohannis? Unde i-aţi băgat? Iară v-aţi grăbit să vă lăudaţi aşa ca să vă daţi importanţă. S-ar putea ca peste ani, când vor vedea unde au fost târâţi, moldovenii să ne reproşeze că ne-am băgat ca musca.

g.      “România va conduce o brigadă multinaţională”. Propun să se acorde premiul Nobel pentru humor domnului Iohannis. Nu ştiu ce înţelege domnia sa prin multinaţional, dar dacă doi înseamnă “multi”, atunci trei ţări formează  un conglomerat de forţe, iar patru din 40 înseamnă unanimitate. Bineînţeles în matematica cotroceană. Şi unii făceau cândva  mişto de socotelile doamnei Roberta Anastase.

Nu ştiu dacă mai are rost să mai continui analiza analizelor specialiştilor, mă opresc aici. Reanalizează şi concluzionează fiecare cum vrea. Aş dori numai să ridic spre meditaţie următoarea problemă:

DACĂ TOATE FORŢELE NATO SE ÎNGRĂMĂDESC CĂTRE MAREA BALTICĂ, CU FORŢE ŞI MIJLOACE GERMANE, AMERICANE, POLONEZE, CEHE, ETC, IAR ROMÂNIA ESTE DATĂ PE MÂNA STRATEGILOR ROMÂNI DIN “BRIGADA MULTINAŢIONALĂ”  ŞI PRIETENILOR BULGARI CU CARE SUA NE-A LĂSAT SĂ NE DĂM CAP ÎN CAP PÂNĂ NE ÎNŢELEGEM ÎNTRE NOI SAU PÂNĂ CE BULGARII NU VOR MAI FI SLAVI, CĂTRE CINE ÎŞI VA LANSA RUSIA PRIMA LOVITURĂ ÎN CAZ CĂ VISUL LUI BREEDLOVE SE TRASFORMĂ ÎN REALITATE ? MI SE PARE MIE, SAU ROMÂNIA A FOST DEJA SACRIFICATĂ?

 

https://theintercept.com/2016/07/01/nato-general-emails/

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

32 Raspunsuri la Summitul NATO- la bani mărunţi

 1. Dora

  Bună dimineaţa d-nule Marin Neacşu!. Cu cafeaua lângă mine, cu laptopul deschis, am savurat articolul dvs. Am să vă fac un mic „reproş”. Nu aveţi 1 neuron, trebuiesc 2, pentru realizarea sinapsei, altfel informaţiile nu s-ar putea transmite. Ţara asta are mare ghinion.Şefii aştia de stat, pe care nu îi alegem noi, ne sunt impuşi, nu au nici un dram de pregătire pentru o asemenea funcţie.Ar trebui şcoliţi, să urmeze o anumită facultate (nu pe bază de teste şi nici la f.f. sau seral), unde să înveţe istorie, ştiinţe politice, relaţii diplomatice şi altele. Dar, mai ales, să fie patriot şi să tragă spuza pe turta acestei ţări. Credeţi că se va putea vreodată? Felicitări pentru analiza realizată.

 2. neacsum

  Al doilea il iau mereu cu imprumut de la cei care comenteaza…..

 3. neacsum

  Pe al doilea il imprumut…

 4. Corect! Și așa e și cu Mediterana! Războiul cu Iracul (Saddam Hussein), revoluțiile arabe (Egpt, Tunisia, Libia, Siria ș.a.), cu Marea Baltică! Și nu m-ar mira – Marea Caspică…. Oceanele lumii!

 5. Dora

  Hm!Mda,îmi cer scuze, vă voi citi articolele în continuare, dar nu voi mai face nici un comentarie de azi înainte. Să auzim de bine!

 6. @Doamna Dora, Eu am glumit, nu stiu ce ati inteles dumnevoastra, dar efectiv era o gluma, imi cer scuze daca v-a deranjat cu ceva. Nu vad de ce nu ati comenta in continuare, nu m-ati deranjat cu nimic, eu ma autoironizam in gluma. Inca odata, imi cer scuze!

 7. Dora

  OK!M-am liniştit. Voi comenta în continuare. Dacă aţi fi luat câte un neuron de la cei care comentează, articolele dvs.nu ar mai fi avut umor, savoare şi consistenţă, iar dacă aţi fi împrumutat pe cel de al doilea, doamne, ce departe am ajunge!Cu respect!

 8. @Dora,
  Ba, slava domnului, in proportie de 90@% cei care comenteaza la mine au ce imprumuta si nu mi-ar fi rusine cu neuronii lor, tocmai de aia am spus ca ii mai imprumut uneori. Mai sunt si exceptii,. dar aia nu comenteaza, doar isi fac datoria fata de cei care ii platesc.

 9. Bizu vasile

  Atata-i de rau cand nu stii citi , da’ daca trebuie sa traduci ..De cate ori am fost surprinsi de razboi pregatiti ,de la Burebista pan’la Mutu aista , NICIODATA ! Am facut fata la evenimente in Razboaiele Balcanice , in 1968 si la bombardarea Jugoslaviei De la summit-ul NATO am inteles ca aici in tara , NATO ,are doar program de antrenament si divertisment , ca dupa atatea Academii militare , atatia generali facuti de partid se stie si la ce suntem buni ! NATO stie mai mult ca guvernul sau politicienii ce-i la noi,ii are pe toti in straita , face ce vrea si ce doreste Din pacate ,noi am pierdut inainte de a incepe al III-lea

 10. nicu suciu

  varule, tu inca te mai ocupi cu asa ceva?

 11. Un articol bun tare !!! Un articil scoala ! Felicitari si consideratie autorului !

 12. Pentru pacalitii pro SUA si pentru toata lumea: Daca vreti sa stiti cu adevarat ce
  se intampla in lume si care e adevarata politica a SUA vis-a vis de umanitate urmariti
  acest clip atat cat puteti pana nu va fi cenzurat.
  https://www.facebook.com/intruder.vass/videos/802695073191149/?pnref=story

 13. TUDOR

  D-le Neacsu va salut ! Spuneti ca Nu aveti cursuri la SNSPA şi nici doctorate . Asta-i marele dv. avantaj . Si spun asta pentru ca v-a ramas nealterata capacitate de analiza .Obiectiviatea . Bine ar fi fost daca si cei care raspund si au raspuns (?) ( ca musai trebuie sa raspunda pentru dezastru ) de destinele organismului militar romansc , ar avea acelasi ,,Handicap” . Ar gandi si ar simti romaneste. Ar efectua si ei, analize centrate pe interes national .
  Stau si ma intreb: ce gandesc si ce spun specialistii nostri in planificare strategica ? ideile pe care-si fundamenteaza conceptiile de aparare strategica, coincid cu spusele politrucilor ? si daca nu, cum si de ce inghit enormitatile glasuite (sic) de mut ? chiar nu mai avem luciditate ? factorii de decizie din armata si nu numai, nu realizeaza ca am fost tarati (impinsi ) intr-o hazna in care ne tot scufundam ? ce se-ntampla de nu putem iesi din starea hipnotica ce ne-a fost indusa si intretinuta, incepand cu anul 1989? Chiar nu intelegem ca suntem intr-o stare jalnica !

 14. Vasile Ion

  Iluminatii sunt cam suparati pe Franta magrebiana .Ce e aia stare de necesitate ,acum prelungita iar 3 luni ? Pentru instaurarea deplina NOM „”e nevoie „” si in UE de o lege similara ’ ‘ patriotic act” care v- a permite ca toti cetatenii sa devina zombii ca in SUA ( care sunt ”liberi ” doar la tv exact ca si romanistanii). Atunci ca prin minune actele teroriste vor inceta .Probabil in viitorul apropiat microciparea pentru vulg ”v- a rezolva” toate problemele si ”von traii ” fara sa stim ca suntem morti deja.Cum zic stapanii planetei ”Odi profanum vulgus

 15. Dora

  Bună seara d-nule Marin Neacşu! Păi nu mai publicaţi chiar nimic? Aştept cu nerăbdare următorul dvs. articol. Cu respect!

 16. Vasile

  Populatia musulmana a fost chemata ( cantata in moschei) de clerici in strada ca sa-l sprijine pe Erdogan .Daca crestinii (minoritari )turci nu se trezesc Turcia va deveni rapid un nou IRAN exact cum vrea SUA si atunci turcii( adio stat laic cum vrea masoneria germana care ii vrea si in UE ) vor ajunge iar muritori de foame.Cresterea economica incredibila a Turciei deranja pe multi mai ales SUA iar Turcia( vezi Erdogan) chiar incepuse sa se comporte ca o tara independenta.Dupa acest esec Ataturk se rasuceste in mormant.PS. Secretul loviturii de stat se afla in conversatiile pe care le- a avut Erdogan in avion la intoarcere cu reprezentantii CIA si ai ”iluminatilor ‘’.Ce a jurat el in avion nu se v-a afla niciodata. Cum nu s- a aflat ce a jurat tradatorul de tara guvernatorul masa verde in ambasada SUA dupa ce a fost demis de popor .

 17. Vasile

  E abandonat acest site?

 18. Juvet Marlon

  Sper că sunteți mândru că articolele dvs. primesc OK-ul şi laudele unui troll al Moscovei precum „cozubas”.

 19. Domnule Juvet,
  Eu nu cunosc si nici nu ma intereseaza orientarile politice, sexuale, religioase, sau de orice alta natura a celor care comenteaza, nu cer si nici nu interzic cuiva sa comenteze, atata vreme cat comentariul este decent. Dupa cum ai constatat aici au comentat oameni si in favoarea si in defavoarea opiniilor mele, deci nu caut laudatori. Nu am la dispozitie un sistem de informatii si nici nu am timp sa verific identitatea celor care comenteaza. Daca dumneavoastra o faceti, inseamna ori ca sunteti sprijinit de oarece servicii, ori ca nu aveti ce face cu timpul liber. In fine, nu ma intereseaza din ce colt al tarii sau al lumii este cel care ma citeste sau comenteaza. Nu ma intereseaza daca ma citeste Obama, Putin , sau Rasputin sau daca sunt de acord sau nu cu ce spun eu.
  In alta ordine de idei, dumneavoastra al cui troll sunteti, nu de alta, dar ma poate intreba domnul Cozuvas daca stiu ca apartineti nu stiu carui serviciu de scotocire si as vrea sa ii pot da un raspuns pozitiv. Cu dumneavoastra m-am facut de ras, habar nu aveam ca domnul Cozubas a facut pipi pe el a doua zi dupa ce s-a nascut.

 20. Juvet Marlon

  Ați putea să vă ocupați dvs. timpul ăla liber prea mult într-un mod mai creativ şi mai în acord cu statutul de ofițer decât să preluați şi să „rostogoliți” pe net toate temele centrale ale diversiunii putiniste (sau putiniene? 🙂 ). De aia vă „validează” unul ca acest „cozubas”. Pentru că vă raliați, involuntar sunt absolut convins, campaniei mai largi de diseminare de half-truts, minciuni şi distorsiuni care slujesc unei campanii foarte insidioase de distrugere a moralului acestei nații, campanie acutizată în ultimii ani.

 21. Juvet Marlon

  Pentru convingere, vă recomand să căutati articolele în limba română de pe Russia Today şi să vedeți acolo comentariile aceatui mujic. Ori pe vechiul site Vocea Rusiei, de exemplu aeticolul despre tezaurul României de la Moscova. Să vedeți ce scrie acolo acest „patriot”.
  Din cåte înțeleg, au mai încercat colegi de-ai dvs. să vă explice să vă temperați un pic limbajul şi să vă lărgiți un pic sursele de informare. Asta încerc să vă explic şi eu.

 22. Juvet Marlon

  …şi în general vă recomand ca exerciții de lectură studiile – şi sunt o grămadă – despre mecanismele războiului hibrid dus de Rusia. Şi nu de ieri alaltăieri. De aproape 100 de ani. Ce e nou în chestia asta este accesul la internet. În rest, nimic nou sub soare. Puteți începe cu Tatar Bunar, că tot a avut loc pe teritoriu românesc, domnule patriot.

 23. @Juvet Mrion,
  Va cerusem oarece lucruri concrete. Constat ca nu sunteti capabil, o dati si dumnevoastra pe politica, interpretari, supozitii, ”convingeri”. Dumnevoastra nu ati incercat sa ma convingeti altceva decat ca daca ma comenteaza domnul Cozubas, sau daca altii de nu stiu unde au opinii similare cu ale mele pe unele subiecte, rezulta ca si eu fac parte din ”gasca” lor.Daca sunteti atat de citit, stiti cumva cui apartine dictonul” cine nu e cu noi e impotriva naostra?”. Ok,acuma ca m-ati pus in garda cu parerea dumnevoastra, ma voi considera informat.

 24. Juvet Marlon

  După cum am ținut să precizez, consider în continuare -şi e opinia mea sinceră – că nu o faceți deliberat, cu rea intenție, dar rostogoliți pe net toate tâmpeniile majore, toate tezele propagandei ruseşti (şi ale coloanei a V-a a lui Putin din România, adică mare parte din psd, prm, ăia ai lui Diaconu cu patrula lui Vlad Țepeş, dan puric, dacopații lui roxin şi lista rămâne deschisă).

 25. Juvet Marlon

  Sper să nu aveți ocazia să vă trăiți metanoia realizând cât rău faceți cu chestiile astea. Nu ştiu ce articol de-al dvs. l-am văzut relativ recent rostogolit inclusiv de site-uri de propagandă demonstrat că joacă in campionatul FSB cu titluri gen WOW „Un colonel al Armatei Române face şi drege” „Ce ne facem fetelor, e groasă :)” şi tot aşa. Sunteți atåt de căzut în admirația narcisistă a propriei persoane încât nu vă dați seama, ofițer al Armatei Române, în ce vă băgați? Ale cui interese rostogoliți?

 26. Domnule Juvet, v-am mai intrebat dumneavostra ale cui interese le rostogoliti? Eu am macar curajul sa imi prezint opiniile, bune-proaste, cu nume si prenume, fara a copia pe nimeni, fara a face jocul nimanui. Dumneavoastra insa ale cui interese le infiltrati sub numele asta? E plina tara de lupi moralisti acoperiti in blana de oaie. Apropo, de cand a devenit patriotismul similar cu slujirea intereselor altora, indiferent cine ar fi ei?

 27. Juvet Marlon

  Lecturarea studiului semnat de Iulian Chifu „Tipizarea războiului informațional al Rusiei”, proaspăt publicat, poate fi un bun început în a înțelege mecanismele. Vi-l recomand sincer.

 28. Juvet Marlon

  Ce lucruri concrete doriți? O analiză punct cu punct a afirmațiilor pe care le preluați fără discernământ, produse ale războiului informațional al lui putin, pe care le rostogoliți mai încolo, reiau, fără umbră de dubii, repet, o asfel de analiză v-ar coafa simțul estetic?

 29. Juvet Marlon

  Aseară a fost – în sfârşit – suspendat contul Russia Today România. Să fie ăsta un atac la libertatea expresiei? 🙂 🙂 🙂

 30. Juvet Marlon

  Imperialiştii ăstia americani – amerloci cum le place să spuna amicului cozubas si colegilor lui de trollat pe netul românesc…..
  La ce mizerii se dedau ei, ca să țină masele în bezna neştiinței.

 31. @Juvet,
  Un prim lucru concret ar fi fost numele dumneavoastra, dar nu puteti sa il spuneti pentru ca nu aveti nume, aveti doar un ID dat de altii poate ca si colegul pe care il tot pomeniti, din tabara cealalta. Din acest punct de vedere sunteti genemi. Amandoi faceti jocurile cuiva, nu aveti identitate, nu aveti personalitate, nu aveti nume, nu aveti opinii. Vizavi de recomandarile dumnevoastra literare, va spun un lucru: Unii oameni , pentru a intelege au nevoie sa le deschida altii mintea. Alti oameni inteleg privind , ascultand, facand analogii.Mai sunt si unii care nu au nevoie nici sa observe, nici sa citeasca, ei doar preiau ceea le lis e spune ca trebuie sa creada sau sa spuna. Cand ati facut primul comentariu am crezut ca aveti o opinie, ca spre deosebire de domnul Stamatescu, am cu cine dialoga. M-am inselat, va rog sa ma scuzati. Dumnevoastra doar postati opiniile celor care va platesc. Deci nu putem acvea un dialog amandoi. Va salut, continuati unde doriti dumnevoastra. Eu m-am lamurit!

Statistici T5