Marţea, trei zile negre

Categoria Actualitate, Magazin, Social

doliu

Marţi, 27.09.2016. De Duminică plouă cu doliu.

Duminică, 25.09.2016 s-a stins din viaţă aproape fără ca media să pomenească, deputatul Niculae Mircovici, colonel  în rezervă, deputat de Timiş din partea minorităţii bulgare.A fost secretar al Camerei Deputatţilor, unul din parlamentarii activi. Fiind fost ofiţer activ, nu din cei făcuţi ofiţeri de Oprea, la apelul  izmnelor, a activat intens pentru drepturile militarilor acţivi şi în rezervă drept  pentru care îmi asum datoria de a-i aduce un omagiu şi din partea acestora şi de a transmite pe această cale  familei Sincere Coondoleanţe!

Luni, 26.09.2011 românii au mai pierdut o voce, un suflet, un zâmbet. A plecat dintre noi  Ioan Gyuri Pascu, cel pe care lumea l-a cunoscut odată cu apariţia la tv cu grupul Divertis deşi activase ca muzician, cântăreţ de folk, Pop, încă cu 10 ani înainte.  A jucat şi în filme, şi în piese de teatru, fiind un actor complet. Ne vor lipsi incisivitatea, satira, originalitatea şi marele său talent de a spune lucrurilor pe nume simplu dar deosebit de profund. S-a  plictisit prea devreme de o lume care făcea tot posibilul parcă, să îi dea subiecte de inspiraţie. Se pare că a făcut un nou infarct. Sau poate o lovitură la picior i-a adus   prea devreme sfârşitul. Fie-i amintirea cinstită!

Marţi, 27.09.2016, am rămas fără ultimul monstru Sacru din seria BD. Sebastian Papaiani, inocentul cinematografiei româneşti a ultimilor 60 de ani a plecat să îşi întâlnească colegii de echipă. Rămân în urma lui,  memorabilele roluri din „Un surâs în plină vară”, Toamna şi Iarna Bobocilor, alături de Todiraş Moraru şi Varvara Dragu-Matei, sau rolul plutonierului Căpşună, partenerul lui Costel. Despre Papaiani am mai scris un articol, „Lacrimile lui Papaiani” în care mă declaram impresionat de marele său caracter şi puterea de a rămâne acelaşi om peste ani, acelaşi suflet nepervertit de lumea în care a trăit. În ultimii ani, dovedind că nimic nu îl poate schimba, nici chiar schimbarea vremurilor şi moravurilor, lua tot mai des poziţie împotriva mizeriei, corupţiei şi degradării care a cuprins societatea. A plecat poate obosit de ceea ce era în jurul lui, probabil nedorind să se adapteze la ceea  vedea în jur. A preferat să plece, aşa cum a fost, un suflet curat şi onest. Chapeau maestre !

 

Nu ştiu ce se întâmplă, ce a fost zilele astea, poate replicile  cutremurului de acum câteva zile încă se manifestă, dar nu le simt decât sufletele alese. Dumnezeu să îi odihnească, avem datoria să nu îi uităm, dar mai ales să încercăm să fim cum au fost ei.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Marţea, trei zile negre

  1. Col.(r.) Vladimir Nussem

    Cineva, de mult, spunea ca un om mai traieste atata timp cat ramane in memoria semenilor sai. Hai sa-i mai nemurim un pic pe cei pomeniti de prietenul nostru precum si pe toti cei pentru care noi romanii am insemnat ceva!Dumnezeu sa-i odihneasca!

  2. Bostin

    Perciunatii au luat in stapanire definitiv colonia asta de kk.Si in timp ce ei puiesc( vezi odrasle ca Noah al tiitoarei lui Ciolanis) mananca sanatos ca au bani si se interneaza doar la spitalele de afara, romanii sunt exterminati cu salbaticie si dispar in ritm de un milion pe an an. Romanilor ati fost toti condamnati la moarte iar sentinata e executata chiar acum de masoni vanduti ( ii vedeti zilnic la tv) sorosisti si perciunati.Binenteles fiecare din voi credeti ca veti scapa pe cont propriu.Va inselati amarnic.De altfel ei controleaza toate serviciile secrete si toate partidele asa ca nu mai e nici o speranta.Mai bine cumparati- va locuri de veci ca devin din ce in ce mai scumpe datorita mortalitatii imense .Oricum si cimitirele cu romani vor fi rase in curand de pe fata pamantului.Pacat ca muriti in genunchi ca sclavii..

  3. geofreeland

    Cu marii nostri dragi actori, poeti, oameni de stiinta si cultura, cu acesti oameni care ne-au facut viata mai buna, care, ducandu-se in nefiinta, moare o lume. Ne pregatesc pentru marele salt. Si tot ar mai fi avut ceva de facut. Ca si noi. Numai ca noi, in afara de a astepta, nu facem nimic. Stam si asteptam.
    Pentru oamenii astia, contemporani noua, cu care am crescut, si stiindu-i printre noi, dandu-ne increderea ca ne suntem impreuna, acum, lipsindu-ne definitiv, suntem mai goi, mai singuri, mai tristi. Vorbele lor, zambetele lor, incurajarile lor, ramane-va in memoria noastra traitoare si cea a neamului nostru vesnic.
    Pentru ei, un gand pios, o reflectie pentru maine, o ruga si cred ca ei ar vrea sa ne bucuram intr-o viata mai buna. Sa-i ascultam si sa ne-o facem. Pentru ei, pentru noi, ca o datorie sacra. Fie-va drumul lin spre lumina, dragii mei de-o viata!

  4. geofreeland

    Salvarea noastra e in mana tinerilor. A copiilor nostri, a minunatilor nostri copii care trebuie sa faca o adevarata Revolutie a tinerilor, pentru o viata mai buna, pentru a se simti mai liberi in tara lor, pentru o Romanie a lor, a harniciei, cinstei si bucuriei. Priviti-i pe acesti tineri, chiar frumosi, nehotarati si timizi, fara a sti cata forta au in mainile lor. Numai pentru simplul motiv ca vor un viitor, in tara lor, chiar daca acum e sub ocupatie straina si jefuita de „tarile civilizate”. Priviti-i! Se vor trezi!

    https://youtu.be/CKUAP3a2K8I

  5. Dora

    Domnule Geofreeland,
    Vă felicit pentru optimismul dvs. când vorbiţi despre tinerii nostri. Dar eu sunt mai rezervată. Majoritatea nu sunt instruiţi (nu urmează şcoli, stau acasă după ce eventual au terminat 8 sau 12 clase şi visează să plece oriunde în lume numai să „facă” bani),o altă parte chiar nu este interesată, iar restul….. depinde cine îi ţine în frâu. Ăştia visează să ajungă deputaţi, parlamentari, adică politicieni, pentru că e la modă şi, mai ales, de aici ies bani. Nu mă luaţi în seamă, optimistă nu mai sunt de mult. Cu stimă!