Președinți postdecembriști

Categoria Divertisment, Opinii, Politica

drapelul-gaurit

Păcălici

După 1989,românii au fost blagosloviți cu președinți unul și unul. Primul a fost Păcălici. I se spunea așa pentru că avea zâmbetul păcăliciului din cărțile de joc, pentru că a păcălit românii promițându-le o nouă viață, o nouă orientare, o nouă conducere dar de fapt a adus o nouă minciună, ”teroriști ” externi și interni cu care a luat viața celor care știau prea multe despre trădarea din 89 și prea puține despre mișcarea minerilor. Nu a plătit și nu va plăti niciodată pentru crimele comise pentru că acestea au fost făcute din interesul și cu acceptul  marilor democrații ale lumii pe care nu le interesa ce preț vor plăti românii,  important era ca România să depindă de marile finanțe ale lumii, de produsele cancerigene ale unui Codex Alimentarius refuzat de alții,  nu de propria voință și propriile resurse. Unul câte unul, cei care au pus mâna alături de el la ”măreața transformare”,  Silviu Brucan, Sergiu Nicolaescu, Stănculescu, se duc așa cum s-au dus și cei care i s-au opus, generalii  Nuță, Macri, Gușă,  și nu va mai avea cine să depună mărturie la procesul redeschis  dar veșnic  nefinalizat.

Țapul

După el, a venit marea speranță a românilor, reprezentantul dreptei  comunisto –securiste, pentru că România rămăsese și este încă condusă de copii și pupilele, elevii și urmașii lui Nikolschi și Ana Pauker, alogeni implantați pentru a nenoroci  niște oameni care oricum nu au nevoie de așa ceva, sunt specialiști în autodistrugere. Deci după Iliescu a venit un alt Escu, Constantin, zis Țapul, care a adus odată cu imaginea unui președinte stângaci care se credea noul Cuza numai pentru că avea cioc, două transformări  majore în societatea românească, schimbarea rolului armatei din apărătoare a granițelor împotriva dușmanilor externi, în apărătoare a granzilor împotriva ”dușmanilor” interni. A reușit ceea ce nici Ceaușescu nu îndrăznise, promulgarea unei legi care nu doar dădea voie, dar forța armata să intervină împotriva propriilor cetățeni  pentru a salva conducerea de partid și de stat. Și ca să nu fie unul fără doi, a schimbat și partenerii de trafic de armament ai României. Dacă până la el traficul de armament către țările arabe sau africane pentru sprijinirea ”implementării democrației terorii” se făcea pe ruta estică, după Țap, armamentul, transformat în ”țigarete” pentru a domoli îngrijorarea fraierilor, s-a făcut pe aceeași cale dar sub oblăduire trans-Atlantică, asigurându-și astfel  recunoștința și protecția noului partener strategic al României.

Ordinarul

Sătui de atitudinea stângace de președinte veșnic constipat sau vopsit cu cerneală, românii, sau partenerii strategici  au decis să aleagă alt președinte, unul mai traianic și mai frumos care să nu se dea în lături de la nimic când e vorba de apărarea intereselor celor care l-au adoptat, făcând dintr-un agent incendiator securist deci terorist cu acte în regulă, un  președinte securizat,  promotor al ”europenismului ” înaintat,  vânzător de suveranitate, de armament, de teritorii, de interese, de parteneri (Stolo știe de ce),  de resurse strategice, gaze, petrol, curent electric, flote, și cumpărător de  sicrie plutitoare și zburătoare pentru armata vândută deja de ceilalți predecesori. Spre deosebire de primii președinți, Băse, avea șarm, era ”popular” el când era prins cu ocaua mică, dădea vina pe bețele de curățat urechea, pe numărul de cuburi de gheață din paharul de whisky, pe oricine, oricât de ridicol ar fi fost, dar, cu succes, pentru că românii se săturaseră de președinți înțepați care nu știau să ”socializeze” cu capete în gură, pumni în plex  sau se limitau să spună ”de ce înjuri mă animalule”. Domnia lui Băsescu a fost colorată cu de toate, de la acte mărețe de înfruntare a ”țigăncilor împuțite” sau prezentare a unor ”acte de coabitare”   până la atitudini jalnice și umilitoare în întâlniri oficiale unde alți nebuni îi arătau că e mai nebun decât ei. A reușit ceea ce nimeni până la el nu reușise ever, să primească ” în dar”  caschete  de la polițiștii care ar fi trebuit să îl protejeze.  A fost epoca în care s-a perfecționat sistemul securisto- juridic, în care lupta pentru putere a prins aripi și forme la care Machiavelli nici măcar  nu a visat.

Mutul

Cu toată apetența pentru telenovele,  mitocănie, bere, mici   și  kitch, sau cine știe poate tocmai pentru asta, în 2014 românii au votat un alt tip de președinte, opus primului, care ne exasperase cu intervențiile sale televizate de la ora 17, apoi 18, alegând  (nu fără ajutor extern, cum era și normal) un mut,  habarnist în toate dar norocos,  curat dar murdar, gospodar dar cu două mâini stângi, german dar americanizat, statornic dar plimbăreț, profesor fără catedră, familist fără copii, educator fără educație, patriot fără patrie sau cu prea multe. După ce a scăpat de Băse,  românul se bucura, iar la alegerea sasului aproape că a intrat în comă postelectorală mai ales că reprezentantul stângii comuniste fusese învins ciudat de repede și  incredibil de categoric. La jumătatea traseului, românul constată că a ales un președinte care are câte ceva din fiecare ”antemergător”. Are lipit pe față la fiecare moment care i se pare favorabil, un zâmbet la fel de forțat ca al lui Iliescu, dar mult mai stângaci, deși se consideră de dreapta. La fel ca și Țapul, merge de parcă are un băț băgat în fund, dar pe lângă al lui, cel din fundul lui Constantinescu era salcie. La fel ca și Băsescu este gata să vândă tot ce nu-i aparține de fapt, dar îi dă voie funcția, numai și numai pentru a se menține în scaun. La fel ca Băsescu, își vinde partenerii  și distruge dușmanii dându-i pe mâna unei justiții mai securiste decât cea a lui Nikolschi, numai că dacă Băsescu mai avea un pic de decență și dădea un preaviz gen ”mi se pare că eu v-am numit domnule chestor” sau ”Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului, că s-ar putea sa nu îl mai găsească într-o zi acasă”, Mutul lovește pe la spate,  el dă sfaturi privind demisia, deși aceasta este o opțiune personală a fiecărui cetățean, după ce și-a pus dulăii să îl hărtănească pe fostul aliat sau viitorul contracandidat. În ceea ce privește reprezentarea externă,  dacă umilirea și umilința lui Băsescu puteau scăpa neobservate datorită staturii sale minione, plăvanul este atât de vizibil în momentele de umilire încât nu poate trece neobservat nici de cei mai (oare există?) fideli susținători. Luând de la fiecare antemergător  cele mai proaste obiceiuri, trăsături sau caracteristici, Mutul a împins până la limita suportabilului lipsa de interes sau chiar  empatie  față de cetățean, tratându-l cu atâta aroganță, dispreț și înfumurare, încât Bombonel  a decis să nu mai iasă în lume, pentru că un rege fără coroană nu mai e rege.

Nu știu cât va supraviețui Mutul acolo unde e, politicianește vorbind, dacă va îndrăzni cineva să ceară suspendarea lui pentru amestecul nu doar neconstituțional, ci pur și simplu  grobian, că tot suntem la lecția de germană, prin forțarea lui Cioloș să între în politică pentru a-l sluji pe locul vacantat de Blaga (buldogul hărtănit de  mai sus pomeniții  pitbuli jurisecuriști)  dar la cât de josnici au devenit  românii  din clasa de sus  și cât de lași și indiferenți românii din cea de jos, îmi e teamă că Mutul  și oamenii ca el vor face carieră în politica Dâmbovițeană atâta vreme cât vor mai avea ce vinde strategicelor democrații externe.

Nu aș fi scris acest articol dacă nu aș fi văzut cu câtă lipsă de decență, ca să folosesc un eufemism pentru nesimțire, se reinsinuează  acum în politică fostul președinte, zis Chiorul, Matelotul, Matolitul, cel care acum se laudă că merită să fie premier pentru că e un supraviețuitor, el a supraviețuit incendiului de pe propriul vas incendiat cu propria mână. Nici nu vreau să îmi imaginez ce se va alege de România cu Mutu la Cotroceni și Ordinarul la Victoria.

Doamne, ocrotește măcar viitorul acestui pământ, că români rămân din ce în ce mai puțini.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la Președinți postdecembriști

 1. ifrim

  Completare: Fostul presedinte zis si Parpanghel cel chel, Matrozu, Dementu de la treicoceni, corsaru, piratu, stapanul inelelor,baSECU, omu foarfeca…..

 2. geofreeland

  Lamentari corecte. E explicabil. Daca in 2014 nu votai cu Joha erai tantalau, ce pretentii sa mai avem. Mi-aduc aminte, si nu mi-a iesit din amintire, la un moment dat, in direct, pe la Gadea cred, Mugur Ciuvica a zis, „asta e prost” si se referea la Joha. Daca stam si gadilam dex-ul, proverbele romnesti, observam ca a avut mare dreptate. De fapt, suntem osanditi sa fim si noi prosti. Suntem cei mai mari prosti din lume. In decembrie 2016, mileniul trei, apartenenta UE, NATO si toate cele, poporul roman va iesi (dracu stie de ce mai iese) la vot. Sa ce? Pai sa aleaga parlamentarii. Ce parlamentari, nene, ai cui, ai nostri? Si ce sa faca acesti parlamentari? Sa faca un Parlament. Al cui? Sa se numeasca un prim ministru. Al cui? De ce suntem asa de prosti? Jocurile murdare ale lui Johannis, un presedinte al altora si nu al nostru, un german de etnie, care isi slobozeste vorbele gandite in germana si traduse, cu greu, in romana, limba noastra cea dulce si plina de intelesuri, cu sentinte de genul „ghinion”, cu o aroganta indescriptibila ca sef de stat, inuman, robotic si lipsit de sensibilitate, manjit de sentinte irevocabile pentru fals, uz de fals cu rea credinta,pentru dobandirea de case, si ma intreb pentru ce, ca doar nu le-o lua dincolo cu el, poate soacra-sa ca aia l-a bagat in rahat, un om manipulabil care se vrea dupa cum spune „eu nu ma tem de nimic”. Ce presedinte e asta? Unul haotic, parasutat la carma Romaniei, ca un exemplu de ce poate face „strainatatea” cu o tara. Care „strainatate”? Aia care impune reguli peste vointa popoarelor. Democratie? Care democratie? Cand asta care e sef de stat forteaza, ca indiferent ce alege poporul el isi pune „prim ministrul lui”? Unde se mai intampla asta? In ce tara? In nici una, numai in Romania, tara tuturor experientelor. Daca noi, poporul in 11 decembrie nu mai iesim la vot ce se intampla? Eu cred ca e singurul mod sa refuzam acest „altfel de politica” impus de Johannis. Nu mai votam, atata timp cat asta ne pune sula in coaste de genul ca el vrea „guvernul meu”, „parlamentul meu”. Kovesi a mea, nu? Du-te, nene, voteaza-te singur cu Gorghiu a ta, faceti voi tara, cum vreti, furati cat puteti, vindeti cat puteti, pisati-va pe Constitutie, calcati-ne in picioare, faceti-va jocurile platite din afara, cine va mai opreste? Moralitatea? Patriotismul? (Voi ati jurat, nu?). Nimic despre popor. Poporul nu exista. Exista numai o tara, un teritoriu care trebuie secatuit de orice resursa pe care nu o au „tarile civilizate”, bineinteles noi fiind necivilizati, iar voi, „alesii” nostri sa faceti ca treaba altora sa mearga struna. Noi? Care noi? Noi, obiditii, otravitii cu alimente de import, noi otravitii cu medicamentele si vaccinurile altora, noi cei condamnati sa traim intr-o fosta tara romaneasca de acum o colonie europeana zice-se. In ce lume traim? Ce am castigat noi fiind in UE? Spuneti? In afara de a lucra afara, slugi la altii, ce a insemnat pozitiv? Nimic. Trebuie sa fii dement in a accepta o realitate impotriva propriei fiinte. Si de unde totul? De la niste presedinti santajabili, fara dragoste de aproape, necrestini, tradatori. Cum adica tradatori? Asa cum se aude. Fara dragoste de popor. De poporul lor in fruntea carui a fost „cocotat” sa il reprezinte, nu sa faca ceva pentru el. Poporul e o masa amorfa de imbecili care trebuie sa „ma aleaga pe mine” ca asa vor altii, neromani sau, fortez, cum vrea diaspora, care hotaraste totul. Care dracului diaspora? Ca doar n-or fi chinezi sau tahitieni? N-or fi si ei romani? Cine stie ce romani or fi daca vor ca cei de acasa sa traiasca mai greu decat traiau ei cand au plecat. Presedinti, dom-le Neacsu? Ce presedinti? De tara, ziceti? Care tara dom-le, ca tara nu a castigat nimic de pe urma lor. Niste vanduri, aroganti, necontitutionali, straini de neam. Care presedinti?

 3. geofreeland

  Ce spune Masoneria romana, conform DC News;
  „Românii vor fi nevoiți să-și unească forțele pentru un proiect de țară, iar atunci când se va întâmpla, lucrurile se vor rezolva rapid, consideră prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România. Însă, prof. univ. dr. Radu Bălănescu atrage atenția că nu este admisibil ca instituțiile statului să fie „atacate” și lansează un apel către presă, semnalând că ceea ce se întâmplă la noi nu se întâmplă nicăieri în lume.

  Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România nu crede că președintele țării și guvernul nu au un proiect de țară.

  „Nu cred că nu au. Cred că au, cred că marea noastră problemă este să reușim să ne unim în jurul unei idei. Cred că este foarte greu să depășim niște orgolii, este foarte greu să ne gândim că putem să facem niște pași împreună cu alții pe care la un anumit moment îi consideram dușmani și să uităm că poate îi supărăm pe unii de la noi din partid. Interesul de țară pentru un proiect de țară trebuie să plece de la aceste lucruri.

  Eu cred că toate aceste lucruri se discută, s-au discutat. Este vorba despre cum pot fi puse cap la cap toate aceste forțe decidente care trebuie să se unească în jurul acestei idei și sunt convins că acest lucru se vor întâmpla. Ne vor uni probabil problemele, ne vor uni grijile și nu vom avea ce să facem altceva, pentru că asta e singura soluție. Și când se unesc românii, rezolvă lucrurile rapid în sensul bun. Eu am o viziune mai optmistă”, a declarat prof. univ. dr. Radu Bălănescu la interviul DC News Live.

  În acest context, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, întrebat dacă anticipază o criză care îi va uni pe români într-un proiect de țară, avertizează că ceea ce se întâmplă la ora actuală în România nu este admisibil.

  „Această dezbinare, care este vizibilă, poate fi numită și criză. Cred că atacurile la care sunt supuse domenii și instituțiile statului român vor genera această unire în jurul unei idei. Nu este admisibil din punct de vedere democratic să fie atacate instituția prezidențială, instituția premierului, membrii guvernului, Parlament, serviciie de informații, Banca Națională. Este exclus. Sunt instituțiile cele mai importante dintr-o țară. Cine le atacă, înseamnă că atacă România, fără niciun fel de discuție”, a opinat prof. univ. dr. Radu Bălănescu.

  Totodată, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România atrage atenția că „Tot democrația ne învață că trebuie să respectăm pe cei care conduc niște instituții, pentru că au fost aleși de popor, democratic. Și atunci ei trebuie respectați.

  Aici, cred că presa are un rol major. Presa de la noi cred că își face treaba bine, să atragă atenția asupra unor greșeli sau asupra a ceea ce se întâmplă, dar totul are o limită. Totul până la a jigni, totul până la a duce lucrurile în altă zonă, pe probleme personale. Lucrurile astea nu se întâmplă nicăieri în lume. Și credeți-mă că nu dau bine la ceea ce se vede din afară. Lumea e informată, lumea întreabă. Aici cred că trebuie să avem grijă. Asta înseamnă o criză, când sunt atacate aceste instituții ale statului. Aici este grav că se întâmplă asta. Nu sunt eu în măsură să spun dacă este ceva coordonat. Sunt instituții abilitate care cu siguranță lucrează în a afla cum stau lucrurile în mod exact. Și avem instituții abilitate de vârf și foarte bine cotate peste tot în lume”, a subliniat prof. univ. dr. Radu Bălănescu.”

  Mesajul masoneriei, si e bine sa stim ce inseamna asta, e foarte clar, ma, baieti, gata, ajunge, ati muls cat ati putut, v-ati facut plinul dar pana aici, ce dracu’,nu vedeti ca ati depasit orice limita? Poporul asta e chiar un nimeni? Asa ca, draga, Joha, daca nu intelegi mesajul, lasa-te pe vine, sau, lase-ne in „nimicnicia” noastra, sa ne facem singuri tara, cum stim noi, nu altii, pentru noi, prin noi, impreuna in Europa. E un semn de viitor si e bine sa fim atenti. Ca doar d-aia iesim din case, pe zapada, la 11 decembrie sa votam!

 4. @Geofreeland,
  Lojele masonic in Romania sunt ca partidele politice, daca nu chiar conduc fiecare cate un partid politic, dar fiecare la indemnul cate unei Loje Mama din afara, oricat de nationale s-ar declara. Asadar a asculta ce spune popa nu este tot una cu a face ce face popa. Iar concluziile la care a ajuns marele maestru Radu Balanescu le poate vedea si nea Mitica din capul satului, numai ca le exprima altfel. Deci ce rost atatea grade si fireturi, secrete si filozofii masonice daca in final vii si spui tugulanului ca orice s-ar intampla, el sa stea in banca lui ca nu e bine sa se puna cu oranduirea, sa lase boierii sa se lamureasca, calareasca si cafteasca intre ei iar el tugulanul sa plateasca birul si funcirea regulat daca nu vrea sa fie el regulat? Ba esti beat ?

 5. doze

  Jefe, grija mare la lunetisti si caramizi, atentie la traversarea liniei de tramvai, fara mistouri ca sunt om batran, unii cica au o tinta pe matale, nu dau surse dar sunt reale, daca e pe nasoale lasa mostenire blogul.vorbim pe afara, in liniste si pace.

 6. @Doze,
  Tot pe acolo esti ? Dai o sarma cand vii.

 7. ionel

  O analiza excelenta dle Neacsu,stima si respect pentru verticalitatea dvs.Va citesc cu mare placere si regret ca nu sunteti intr-o functie cu putere de decizie,ca sa mai opriti valul de faradelegi.

 8. Dora

  @ionel,
  Cu ceva timp în urmă şi eu i-am recomandat. A spus că nu are ce căuta printre atâţia neaveniţi (asta ca să fiu elegentă în exprimare). I-am dat şi îi dau dreptate. Ar trebui mai mulţi de „Neacşu”.

 9. iorga

  Domnule Neacsu … sunteti tare, felicitari. Din pacate … *manevrele si urzelile plasmuite pe malurile dambovitene* nu sunt favorabile intereselor romanilor, dimpotriva … au efecte din cele mai daunatoare si asta, nu doar intamplator ci cu efecte negative permanent. Vor avea taria de caracter romanii sa … renunte la *manipulangii de pe malurile dambovitene* sau … ca si ceilalti circa 4 sau 5 milioane plecatui deja, *isi vor lua lumea in cap … pe alte meleaguri ale lumii ?.

Statistici T5