De ce nu se lasă Cioloş

Categoria Actualitate, Opinii

ciolos-si-basescu

Domnule, te doare bulbul rahidian. Ce Titulescu, ce Duca, ce Cuza, ce Brătieni, ştifturi domnule, ştifturi, toţi pălesc pe lângă marele om de stat, salvatorul economiei româneşti , politicianul sagace, rapace şi atroce, conştiinţa neamului, cel care a dat culoarea albă zăpezii şi miros florii de cireş, a pus coadă ursului şi  stop degingoladei  economico-financiaro-politice a României, ce spun eu a României, a planetei , Universului. Mai e nevoie să spun numele? Sunt convins că toată lumea ştie că mă refer la Julien Dacian Cioloş. Deci nu mai spun. Se apropie alegerile şi toată “fruntea” dreptei preacurate se înghesuie să îi intre în graţii. Preşedinţi  pe care lumea nu putea să-i mai încapă au bătut la uşa lui milogind branză şi ceapă. Este pur şi simplu de domeniul comediei absurdului cum un om care nu a făcut nimic, a schimbat un guvern  in doar un an de zile, a dat şi retras HG, cât pentru 10 guverne, a retractat şi anulat propriile decizii, a bulversat  toată legislaţia, punând frîne, propunând, negând şau retrăgând iniţiative legislative până nu a mai ştiut nimeni ce lege să mai respecte, ei bine acest om este dorit, cerut,  rugat, implorat, ameninţat să se alăture unor partide care se lăudau că au oameni să facă câte două guverne odată. Mă mir că nu e chemat să candideze în SUA, că şi aşa cei doi candidaţi sunt vai de mama lor.

Hora miresei

Iohannis riscă suspendarea şi  îşi bagă nasul în treburile partidelor, antepronunţîndu-se asupra premierului pe care l-ar vrea pentru el, somându-l să spună mai repede dacă e cu el sau nu, dacă se înscrie în partidul lui, pentru a fi viitorul lui prim ministru după alegeri. Noroc că liderii de partide opoziţioniste doar aşa cu numele, sunt prea îngrijoraţi să nu îşi piardă capul, pentru a se mai uita la capul lui Iohannis.

Peneliştii, cei cu functii mari şi dosare la fel dar păstrate la sertar,  dirijaţi sau mai bine spus speriaţi de acelaşi preşedinte dar mai ales de cele două mâini mînuitoare de săbii,  Ko Co l-au debarcat repede pe Buldog de pe scaun, pentru a-i face loc Salvatorului naţiei.

Ultima vedetă a politicii de Dâmboviţa, salvatorul Bucureştiului, Nicuşor Dan, cel care a salvat Bucureştiul dar nu se ştie încă de cine sau de ce, deşi e pe val, e drept un val mic, într-un pahar cu apă îl vrea şi el pe Cioloş, ori în partid ori ca candidat (sic ! ) al  partidului său, sperând ca valul să se mute în oală şi să prindă şi el un ciolănaş în parlament. În ciuda sondajelor de opinie comandate şi răspunsurilor la fel de comandate, Nicuşor nu are şanse să ajungă Nicu.

Chiar şi o parte din pesedişti, probabil cei mai speriaţi de sabia justiţiei lui Kovesi, cea care l-a condamnat pe Mircea Băsescu, dar l-a confundat cu Traian, ar fi gata să susţină propunrea lui Cioloş în  fruntea viitorului  guvern, dar tot aşa, dacă apar şi ei pe lista miniştrilor.

Una peste alta, şi ceasul din  Gara de Nord a stat,  aşteptând să se hotărască Cioloş dacă intră în PNL sau nu, pentru că nici limbile nu mai merg dacă nu e Cioloş la butoane.

Acuma întrebarea este de ce se codeşte Ciloş, sau de ce nu se înscrie odată în partid, că e greu de crezut că nu s-a dedulcit la miere. Ei aici unii răspund prin aceea că dacă se înscrie acuma în partid ar însemna că nu mai e tehnocrat,  deci nu mai poate conduce guvernul până la alegeri. Este un punct de vedere care merită discutat, dar cine să îl mai discute, că până să depună cineva cerere de demitere sau până să decidă CCR dacă e Constituţional sau nu, vin alegerile prezidenţiale deci Cioloş nu ar trebui să se teamă că ar pierde vrabia din mână pe cioara din gard. Asistăm vrem nu vrem la Hora Miresei, cu Cioloş pe post de mireasă, iar toţi ceilalţi şefi de partide vor să joace lângă ea.

Pe cine apără Cioloş

Adevărul însă este altul şi cred că Iohannis abia acum realizează că Cioloş nu e al lui, nu e al PNL-ului şi nici  al tehnocraţilor, Cioloş este al celui care l-a promovat şi l-a trimis la post în Europa, acum şi în vecii vecilor. Cioloş, ca şi Kovesi, ca şi MRU, ca şi Monica Macovei, ca şi Falcă, noul lider de opinie în PNL este, sunt, vor fi oamenii lui Băsescu pentru ru că el i-a promovat, pentru el au lucrat, chiar dacă au îmbrăcat diferite ţoale şi s-au mârâit prin gard cu Ordinarul, aia a fost aşa de ochii lumii. Ce ştie Băse despre Cioloş nu ştie Iohannis, ce are Băse la mână, nu are nimeni, sau cine are, aşteaptă să vadă ce se alege. Nu este greu de văzut că Băse orice s-ar spune va rămâne în picioare, iar  la ora asta face jocurile în PNL, partid care până la urmă va migra către  PMP,  cel puţin pe jumătate. Cioloş nu poate candida la alegerile viitoare pe listele altui partid, pentru că partidul respectiv ar avea şanse să îl învingă pe al lui  Băsescu, iar asta nu se poate. Dar poate sta în expectativă, poate incurca planurile tuturor partidelor care nu mai ştiu de cine să se ferească şi pe cine să propună, cam cum s-a întâmplat şi la primăria Bucureştiului  cu PNL. Cioloş  va spune în continuare că nu s-a decis, că nu se gândeşte la asta, dar fără a infirma categoric interesul pentru un partid sau altul sau funcţia de premier. Asta este  strategia a lui Băse, nu a lui Cioloş şi trebuie să recunosc  că o joacă cu pricepere. Orice ar fi, singurul partid care a declarat clar şi ştie ce are de făcut la această oră, este PMP pentru că Băse nu se teme de nimeni, el nu se roagă de nimeni, aşa că .. la ora asta este în pole position.  Cioloş conduce hora, dar Băsescu cântă.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la De ce nu se lasă Cioloş

  1. Sergiu

    „Diaspora” va decide, d-le Neacsu.

  2. Nu mai tine cu diaspora ..

  3. geofreeland

    1. Nea Dacian, prim fauritorul executivului Guvern de tuns, taiat, frezat iarba dulce de acasa, ne zise la numire, cu buimaceala tipica miratului cocotat pe mustangi neimblanziti, ca el nu va intra in politica. Si nu o data. A tot repetat-o, ca el e om de cuvant, ca e cinstit si i se pare o mare si impardonabila greseala sa nu isi respecte cuvantul. Asa a zis, cu litere mari. Ca nu va fi asa si va „simpatiza” cu vrun partid tot intrare in politica se cheama. Asa ca nerespectarea cuvantului dat, sub pretextul continuarii „programelor” incepute, care nu stim si ale cui, ca ale tarii nu sunt, ar insemna ca nea Dacian nu are cuvant, ca minte politiceste si tot satul lui de pe unde e, va zice ca el ii face de rusine mintind. Pe oamenii cu care a copilarit, in Pericei, au umblat pe dealuri si au pascut vitele. Aia sunt oamenii care il stiu, poate si cei din Zalau, sau din sampaneria Simleului si daca o fi mintit de mic nu se vor fi rusinat auzindu-l, avand scuza ca „asa e el”, mai minte cateodata. Daca or fi fost nazdravanii gen „caprele Irinucai” sau „canepistea palanca la pamant” sau pupaza din tei dusa la targ sau un furat de cirese de pofta unui nevinovat de copil, nestiind de legile cutuma, scuza e chiar de crezut. Ori caracterul omului, format zice-se de specialisti cam pe la 4 ani, nu se schimba niciodata, ci doar e mascat de educatie si putere sociala. Oricum horticultura e o specialitate nobila, florile avand inainte de toate (pamant bun, ingrijire, stimulente, protectie etc) nevoie de dragoste. Cand iubesti florile, ele infloresc intru bucurie rasplatind. Romania ar putea fi o floare. Gradinarul n-o iubeste. Sa credem ca nea Dacian, prin executarea ordinului wernerian de a face „o altfel de politica” incepe cu o minciuna crasa? De fapt, ipocrizia, cu tot ce zice in Dex i se aplica perfect, si lui, si mentorilor sai. Succes, nea Daciane, fa o Daciada nesportiva cu tara asta, dar nu uita, romanii ies la vot nu sa te puna pe tine prim ministru, tu vei fi numit, ci pentru a-si exprima un drept democratic, civilizat, pe care nu-l poate deturna nici Werner, nici Soros, nici Merkel, nici „diaspora”. Si daca se va dovedi ca, indiferent ce vor vrea romanii, prin jocuri de culise, manevre, santaj si negocieri de ciolan, se va ajunge intr-o situatie impotriva majoritatii votului popular, romanii au doua alternative, ori sa plece ori sa iasa in strada. Ca nu se mai poate. A paria pe un cal mort e inacceptabil sa mai spui ca e democratie. Asa ca nea Daciane, daca ai onoare, tine-te de cuvant, du-te de unde ai venit si lasa-i pe romani sa isi decida ei soarta. Asta ar demonstra multe.
    2. Eu nu inteleg blatul lui Dragnea, mai marele unui mare partid. E condamnat, santajat cu alte dosare cu haiducii din vestitele tinuturi cantate de Liviu Vasilica. PSD are un scor mare la alegeri, alegatorii vor vrea ceva iar nea Liviu, manjit de DNA, va vinde voturile alegatorilor in nu’s’ ce compromis wernerian. Io zic asa, in doua saptamani, se poate convoca un Congres al partidului, sa fie ales/aleasa un presedinte nou, curat, nesantajabil, incat compromisul „cu strainii” sa fie dus in interes national si nu, cum se prefigureaza antinational. Alegatorii si structura din teritoriu vor fi usurati de povara juridica a lui Dragnea si vor avea incredere. E greu? Cred ca nu, ar fi o surpriza enorma. Scuza ca e inainte de alegeri, ca nu mai e timp, ca deja campania e lansata, ca nu se schimba antrenorul in competitie etc nu tin. Faceti surpriza!
    3. Cat timp Alinuta varsa verbe pline de venin, numai cand deschide gura, pentru ca in rest are o comunicare robotica, graseiata sub niste ochi vicleni, PNL, si asta fost mare partid, nu poate fi national. A propos, scoateti din denunire „National”, ca e o minciuna. Nici Alinuta nu se simte bine, ca si ea a avut ceva parandaraturi cu statul, prin regii si altele, iar tinta ei, locul lui Isarescu, mi se pare o folosire obedienta a partidului in scopuri personale. Partidul are in spate alegatori care voteaza pentru o viata mai buna, nu interesele Alinutei. Daca Tutea a zis ca nu poti face cruce cu stanga, darmite sa mai conduci o tara, cred ca PNL ar trebui sa se lepede rapid de corupti si hotii pedelisti. Dar PNL e un partid captiv, finantat gras de nu se stie, ar fi o intrebare, nu?, acaparat total de Werner. Pai acest om e sef de stat, nu are treaba cu PNL, cum sa fie partidul lui, din care sa faca guvernul meu, cu prim ministrul meu? Se repeta lectia besesciana, Alinuta e Boc, presedintele tarii face politica si Constitutia e numai pentru prosti. Adica incalcarea Constitutiei, prin termenul de „presedinte jucator”, cred ca este regulamentul noii Daciade, cu Dacian la timona si de la pupa, Basescu va pupa.

  4. geofreeland

    Domnule Neacsu, va rog, pentru ca ar fi util, introduceti pe site un contor pentru accesari site. Sa stim si noi, cati oameni ne citesc, ne vad, ne stiu. Gasiti pe http://www.marplo.net.

  5. Domnule Geofreeland, eu am o asemenea statistica, dar nu o afisez pe pagina, pentru ca este o problema .. interna, nu vreau nici sa ma laud, nici sa ma plang.Pentru a va satisface curioyitatea va pot da statistica acestei luni :Page views, 1,289 unique visits 724 First time visits 436 vizitatori fideli 288. Este vorba de media pe zilele acestei luni, caci pe total luna, datele sunt urmatoarele : 7,734 4,339 2,613 1,726. Am avut si zile mai bune si zile mai proaste. Asta o fac acuma, pentru a va satisface curiozitatea, caci nu am de gand sa imi incarc pagina cu gadgeturi inutile.

  6. geofreeland

    Multumesc. E interesant de stiut cate accesari din Romania si cate din afara (diaspora). Scorul e important pentru ca furnizeaza informatii despre: cati romani nu dorm de tot, cat de interesante sunt abordarile dvs, cati citesc si cati posteaza din cei care citesc, cati comenteaza in afara de fideli etc. Vreau sa spun ca statistica e absolut obligatorie privind existenta site-ului. E un subiect de reflectat. IT-istii stiu ce spun.

  7. Iata situatia pe tari pe ultimele 6 ore :
    451 Hits 90.20% Romania Romania Flag
    25 Hits 5.00% Germany Germany Flag
    6 Hits 1.20% United States United States Flag
    3 Hits 0.60% Poland Poland Flag
    3 Hits 0.60% Moldova, Republic Of Moldova, Republic Of Flag
    2 Hits 0.40% Turkey Turkey Flag
    2 Hits 0.40% Italy Italy Flag
    2 Hits 0.40% United Kingdom United Kingdom Flag
    2 Hits 0.40% Spain Spain Flag
    2 Hits 0.40% Belgium Belgium Flag
    1 Hit 0.20% Bulgaria Bulgaria Flag
    1 Hit 0.20% Austria Austria Flag

  8. Statistica este un lucru care a priveste in mod direct si o urmaresc. As putea sa va informey de exemplu ca primele vizualizari ale fiecarei postari, chiar de pe timpul redactarii postarii sunt facute de serviicii … din tara si din afara.

  9. Sergiu

    Nici nu stiu daca sa plang sau sa rad ca suntem pe marginea a 3 mari grupuri de interese. Poate 4.