Prietenii domnului preşedinte

Categoria Actualitate, Stiri Interne

prietenii-lui-iohannis

În   acest weekend televiziunile “de bine” ne-au prezentat cu mândrie imagini statice, cu domnul preşedinte Klauss Iohannis. Aflăm din comentarii şi observăm din imaginea foto că domnul şi doamna Iohannis împreună cu ei înişişi,  au fost,  toţi patru,  prin Parâng pe undeva,  unde  s-au fotografiat cu gazdele, cabanierul cu soţia şi copilul aferent. Cum în foto nu apare şi cabana, nu se  poate spune că domnul preşedinte a dorit să facă reclamă mascată  micului întreprinzător, dar sunt convins că undeva, pe uşa unei camera va scrie  de acum încolo “aici  a adăstat Măria sa Klauss Vodă”, spre veşnică pomenire. Văzând eu imaginea şi auzind ştirea, tare m-am ţuţurat cum că de ce a considerat domnul preşedinte să aflăm şi noi pe unde îi  umblă picioarele alea frumoase ale măriei sale Doamna Carmen. Ştirea m-a pus pe gânduri, cu atât mai mult cu cât prima profesoară a ţării era în pantaloni şi nu am mai putut admira prezidenţialii genunchi. Cineva mi-a spus că cică ar fi făcut public acest traseu, pentru a se convinge toată suflarea că este la curent cu zonele în care sunt inundaţii şi astfel urmând exemplul prezidenţial, să ferească zona  de Est a ţării. Domnul Iohannis este convins că românii stau cu ochii pe tv ca şi domnia sa şi de acolo îşi culeg informaţiile necesare traiului aşa că a vrut să îi informeze astfel – pe cei care încă nu ştiau – că dacă vor să aibă un weekend liniştit, să meargă unde a mers el, pas cu pas. Ce păcat că nu ne-a spus unde a fost şi acum câteva luni când toată lumea se întreba unde este,  mai ales după glumatătă cu Flota NATO.

E  posibil să fie aşa,  îl ştiu pe domnul preşedinte un om foarte grijuliu, foarte aproape de nevoile românilor,  căci tot ce trăieşte în ţara asta, râsul, ursul, îl preocupă. Dar eu tot nu cred că ar fi (numai) asta. Eu cred că domnul  preşedinte, sau mă rog, secţia Imagine a cancelariei a vrut să arate popolaţiei că mai există cineva în ţară, dacă nu chiar în lumea asta, care doreşte să facă poze cu cuplul prezidenţial, altcineva decât sepepiştii care îi însoţesc la plimbările cu bicicleta sau marathon. Cred eu că de fapt mesajul subliminal al imaginii este acela că domnul preşedinte, pe unde merge, îşi face noi prieteni şi este primit cu bucurie. M-aş fi aşteptat să văd ceva imagini video cu măriile lor  şi ultimii admiratori, dar mi-am dat seama că ar fi fost deja prea mult pentru bietele gazde  să zâmbească mai mult decât câteva secunde alături de norocoşii profesori. Dacă cineva ştie alt motiv pentru care a apărut pe post acea imagine,  să spună, eu mă chinui de 24 de ore să aflu şi nu am găsit. Acuma pentru că veni vorba de prietenii domnului preşedinte, am încercat să fac o listă cu prietenii cunoscuţi, sau declaraţi ai domnului, în afară de  moştenitorii Grupului Etnic German. Am crezut că o să umplu câteva foi, dar am găsit doar 3.

Primul pe listă sau cum se spune, primul venit, primul plecat, este domnul Antonescu Crin. El este cel care l-a adus în lumea bună, l-a uns vice apoi a căzut şi şi-a rupt partidul de la brâu în jos. Al doilea prieten al domnului preşedinte despre care am aflat,  este cineva pentru care s-a scris un cântec intitulat “no name, no face, no number”  pentru că nimeni nu ştie cine e, tot ce se ştie despre el este că are ceva vile prin Miami unde îşi face domnul preşedinte vacanţele singur, adică cu soţia.  Unii oameni răi spun că acesta nu ar exista, că există doar vila, câştigată la Loteria Viz(it)elor, că doar e om norocos, dar eu nu cred. Al treilea prieten al domnului preşedinte despre care am aflat, era, că nu mai este, deoarece  s-a retras, dar nu ca Antonel,  ci definitiv din lumea noastră, un patron din Sibiu. Lumea spune că prietenul domnului preşedinte s-ar fi sinucis pentru că i se deschisese un dosar penal, pentru conducere în stare de ebrietate. Dacă e aşa, atunci eu nu cred că era prieten cu familia prezidenţială.  Păi  în familia Iohannis dosarele stau ca ghirlandele, definitiv şi iremediabil şi ia uite ce frumos zâmbesc porumbeii, ai zice să îi bucură falsul şi uzul de fals. Eu refuz să cred că omul acela a fost măcar pe lângă anturajul domnului ăpreşedinte, dacă ăsta e motivul retragerii din viaţă. Norocoasa famile de prodesori nu putea avea aşa prieten.  Încercând să aflu dacă mai iezistă şi alţi prieteni prezidenţiali, am aflat că mai sunt câţiva care au dejunat sau s-au cafelit priin Cotroceni  unii au făcut rost de un dosar penal, alţii s-au certat cu fabrica de dosare penale, apoi au fost îndrumaţi către demisie. Nu mai dau nume, se ştie.  Unii spun că ar urma pe lista o persoană purtătoare de fuste, dar  nu se spune care. E mai palpitant aşa.

Oricum, după cum se vede, nu este de loc de bon ton să stai  prin preajma cucuvelei cotrocene, nici a celei mov, chiar dacă pagina de Facebook ne arată că ar fi un million şi jumătate gata să sară în foc pentru  dom profesor. Dacă e să ne luăm însă după ceea ce spun aceleaşi  guri rele, sunt mai mulţi dispuşi să pună foc, decât să sară în el. Oricum, am priceput -zic eu- mesajul fotografiei de weekend.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21355136-presedintele-iohannis-calatorie-sotia-muntii-parang-cuplul-prezidential-fotografiat-proprietarii-unei-cabane.htm

 

http://jurnalul.ro/stiri/observator/motivul-pentru-care-s-a-sinucis-prietenul-presedintelui-klaus-iohannis-684221.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Prietenii domnului preşedinte

 1. Vladimir Putzin

  Cu Moldova inecata in noroiul vremii si al vremurilor, cu soacra / mama inmormantata doar de 4 (PATRU) zile, in siroaiele de lacrimi a prompteristelor de top, cu o tara pe chituci si o societate dezbinata ca dracu’, golanul „ales” in fruntea tarii de tinerii frumosi si liberi si romanii de peste tot, secondat de ilustra prima carturareasa a tarii, au iesit la plimbare, ca doi romantici huhurezi …
  Atata NESIMTIRE MALIGNA n-au mai vazut cei care îi au in plata !
  Ma intreb de ce nu se sezizeaza Ciomolugma de moralitate Livia Stanciu impreuna cu confratii ei purtatori de capoate rapidii, pentru a analiza cat de constitutional este ca o familie de hoti de case dovediti si de o nesimtire nepamanteana, sa se lafae pe banii, nervii si ISTORIA TARII ?!
  Vai de curu’ nostru, ca nu vrem sa invatam nimic din ce ni s-a intamplat si ce ni se intampla !!!
  Am aflat stupefiat in aceasta dimineata ca un sondaj „Avangarde”, plaseaza constipatvorbitorul Tomberon cotrocenian in fruntea clasei noastre politice, cu 49% …!!!
  Q.E.D.

 2. Sergiu

  Pare, alaturi de documentarul (german) „Romania salbatica” (care explica faptul ca in Transilvania traiesc, printre ursi, cerbi si marmote, „doar” sasi, vorbitorii unei cursive limbi germane, a, si faptul ca strugurii au fost naturalizati in Romania de colonisti de pe Rin – ce Burebista, ce greci, prostii), o minunata publicitate intru vinzarea de proprietati in Romania in general si in Transilvania in special, publicitate avand ca grup-tinta cetatenii germani cu ceva cheag.

 3. ifrim

  Ba eu cred ca plavanul plimbaret vrea sa-i lase pe oameni fara cabana!

 4. geofreeland

  Nesimtirea nu mai are limite. M-as agita, dar vreau sa nu ma enervez. Nesimtirea prezidentiala devine obiect de studiu. Nesimtirea ciolosiana pare a fi endemica. Mai, bagabontilor, nu va pasa de romani? Valea, tata!
  Tu esti presedintele Romaniei? Tu esti prim ministrul Romaniei? Plang oameni, plang romani in ape, si noi schimbam prefecti. Ma, dar voi, tu sef al statului, tu-ti prim ministrul al tarii asteia cu motii tai, ce faceti,ma? O singura concluzie, astia nu sunt romani, nu simt ca ei, nu-i vreau, si ma intreb, ce dracului cauta astia in fruntea tarii?

 5. geofreeland

  Iubeste-ti aproapele!Asa e credinta noastra.Alta nu e. Un om aflat in nevoie trebuie ajutat. Napasta, greul, calamitatea, de deasupra noastra e o stare de necesitate, si toti ceilalti ajutam pe cel napastuit. Asa e credinta noastra. O credinta a umanului, a supravietuirii, o credinta a iubirii de semen. Altfel am fi nu animale, ci ipocriti doxati, fara scrupulule, de un cinism ordinar si agresiv prin inactiune. Daca eu eram presedintele acestei tari, ma duceam, pur si simplu acolo unde conationalii mei sufera, sunt napastuiti si eram cu ei. Daca eram prim-ministrul acestei tari ma duceam acolo unde cetatenii mei din tara mea, plangeau si-si blestemau zilele, in napasta. Nu le promitam multe, dar eram acolo, cu ei, la greu, era ceva, nu suntem singuri, si pana la cel mai inalt nivel durerea noastra era stiuta. Faceam publica accederea din rezervele nationale (!)a alocarii de necesitati imediate si initiam un program ce viitor pentru evitarea unor astfel de situatii perpetue de ani de zile, obsedant, a durerii unor oameni in viata asta si a copiilor lor in viitor. O mangaiere, un gest de al statului, ceva acolo, barem de imagine. Ce vedem noi? Nimic! Nihilism total guvernamental, nimic presedintial. Nimic. Poze la cabana, de reculegere, cu sprituri si fripturi. In rest, tacere. Ma intreb, cu tristete, acum, nu dupa MARELE CUTREMUR, prezis, cu sute de mii de morti, cum vor reactiona acesti ilustri, vremelnic,la putere, cetateni, cu raspunderi statale? Raspunsul e unul singur: ghinion!

 6. geofreeland

  Acum ceva vreme puneam o intrebare cheie. Unde sunt intelectualii nostri? In orice societate, intelectualii, oameni cu pregatire superioara, deasupra timpului lor, avangardisti, in a extrapola evolutii, pe baze nationaliste, adica in fruntea optiunilor de neam, propovaduiau avertismente si initiau solutii, prin opinii si teze, anticipand si mobilizau, interesul national, adica erau elita conducatoare, formatoare de opinie, selecta si respectata si de politicieni si de adversari, invitand franc la dispute, desfasurate in democratie, pe baza de idei si programe. Erau voci de ascultat si urmat. Erau lideri tabu. Istoria noastra e plina de nume. Astazi? Astazi, intelectualii Romaniei nu exista. Am stima rezervata pentru verbul lor, metaforica existentiala, treningul indus ascuns intre cuvinte, forma suprema de seducere initiala si comunicare.Dar atat. Vorbele lor,sunt paradigme inutile si refulari ca eructatiile unor pranzuri bine asezonate in contratinp cu anotimpurile si ritmurile biologice. Ma rezum la atat. Ar fi pacat sa exced bunului simt. Dar adaug ca matzul burdusit implica o mai mare afluenta sanguina spre stomac si intestine decat la creier. Concluzia e una singura, nu avem intelectuali, nu vocali, ca au laringele wiskey-it, dar pur si simplu, adevarat spus, sunt cumparati pentru acel dolce farniente al unei existente pana la moarte, fara de griji, ascunse in instinctuale rafinamente tinand numai de carcasa in care se afla. E altceva? Deci o intrebare de la inceput. Unde sunt intelectualii Romaniei? Si daca avem, unde sunt? Pozitia comuna prin ceva scrieri, absconse si eliptice, conform platii, ii dezlipesc de neam si nu fac trebuinta tarii. Tara inseamna poporul si nevoile lui, in civilizatia universala. Deci? Mai avem intelectuali? Daca da, unde sunt? Eu nu-i vad, nu ma mobilizeaza si nici nu ma linistesc. Deci nu exista.Care va e pretul, dragii mei, telectuali?

 7. geofreeland

  Apel! Hai sa dam sens site-ului! Facem ceva sau ne uitam la plimbaretul nostru. Daca numai ne uitam, avem decat soarta spectatorului de fotbal, ba, da ba pasa, fire-ai al dracu, ma, nu vezi, ca ala era liber pe stanga? Uoooooo! Ba, arbitre, esti platit de aia? Ma, ai dracu, ba, suteaza ba, ce chifla! Cine sa suteze? De ce? Pentru ce? Orice ai face, ei dau gol, in avutia tarii, indiferent ce vrea melteanul cetatean. Adica Ciolanos, premier acu’, dar vrea sa nu candideze ca sa fie premier. Cum, puii mei se poate asta? Simplu, in Romania, democratia e un fel de vorba, asa ca eticheta, dar faptele vor fi altele. Alegeri, poporul voteaza dar guvernul meu e unul facut pe sestache. Deci, dragii mei alegatori, veniti, votati, apoi va cruciti. A iesit ce nu ati votat. Si care e chestia? Niciuna. Sunteti fraierii planetei. Si ce? Nimic, nu? Daca vreti sa primiti premiul de fraieri, luati-l!Vreti?

 8. Bostin

  Voi ”votati”” ca softul STS de ”centralizare” la ordin ”e in regula”.Soros a hotarat deja premierul batustanei africane Romanistan . Popor tribal de lasi sclavi sunt traitori in colonia UE doar la tv.Atat ca nu pierd timpul cu actuala adunatura iar tribul indian prin explozia de puradei e pe val.Game over .

 9. geofreeland

  Incepe lupta. O lupta feroce pentru putere. O lupta o unei haite de lupi cu cainii. Ati vazut vreodata o astfel de lupta? Lupii sunt inteligenti. Haita intra intr-un dispozitiv larg, semicircular, asteptand ascunsa si nu pe directia vantului. Unul din lupi pleaca sa-i starneasca pe caini. Statuti prin lanturi si curti, cainii, adulmecand salbaticia inca dainuindu-le instinctele, se reped dupa lupul momeala fugind si atragandu-i in mijlocul haitei. Haita ataca. Carnagiul este evident. Daca mai scapa unul, doi, prin fuga. Restul savarsesc ghiftuirea haitei, pohta ce-am pohtit. Culmea e ca seful haitei nu ia parte la lupta, si pentru ca el are dreptul celui mai tare, infuleca primul.

 10. geofreeland

  Acum ceva vreme invocam relationarea Romaniei cu interesele statelor balcanice. Sansa Romaniei o constituie bogatiile naturale si o istorie comuna care ne-a unit, indiferent de disputele militare.Din politica externa a tarii nu vad niciun efort prezidential in acest sens. Orbirea diplomatiei romanesti de mai marii Europei, in speta Germania, ale carei interese sunt mari aici (resurse, pozitie geostrategica, influenta politica) ne-a adus intr-o jenanta „incercuire” de tari „neprietene” in Balcani. Nu putem sa ne mutam tara in buricul Europei, tot aici ramanem, iar cine nu-si da seama ca Romania poate deveni un adevarat lider in Balcani trebuie sa fie de-o incultura politica crasa. Diplomatia romana in zona trebuie sa se axeze pe medierea intereselor balcanice cu fiecare tara in parte, dezvoltarea schimburilor comerciale cu tari nemembre UE, si de ce nu? reluarea fondarii Grupului balcanic pentru sprijinirea aderarii altor tari la UE (Turcia, Serbia, tari foste republici jugoslave) sau armonizarea unor pozitii comune ale tarilor balcanice in raport cu UE. Cam asta ar trebui sa faca prezidentul nostru bagat in rahatul neconstitutional al politicii, in procese cu case, cu punerea in aplicare a genocidului politic cu arma letala a DNA. Cred ca el considera ca Balcanii inseamna de la Carpatii Meridionali in jos si Sibiul e Hermannstadt, în maghiară Nagyszebe. Si asta pentru ca inainte de toate Sibiul era latinescul Cibinium. Adica, dupa cucerirea Daciei facea parte din Imperiul Roman, ca si Balcanii.

 11. Sergiu

  @geofreeland – as aminti si Dunarea ca pozitie strategica macar ca punct de pornire negociabil, de pe urma careia nu reusim sa profitam in nici un fel (germanii, francezii si olandezii stiu de ce).

Statistici T5