Apelul unui ARO cazon

Categoria Despre Armata

 

(către cei ce l-au folosit)

apel-catre-ciuca

Flămânzi, şi jinduind un post

Cât mai călduţ şi mai bănos,

Aţi pus în noi cât aţi putut

Şi v-am cărat şi v-am ţinut

Loc de „vapor” şi dormitor

Şi de măsuţă de cafea  şi de saltea

De toate noi v-am fost.

 

V-am dus acasă de la crâşmă

Şi la distracţii de la slujbă

Şi la controale şi inspecţii

Şi la frecuşuri şi la frecţii,

Şi prin noroi prin poligoane,

Şi la amante şi chiolhane

Vai de cardanul nost.

 

Plimbatu-v-am  copii, nepoţi

Părinţi, neveste cu-aste roţi

Ne-au învărtit pe unde-au  vrut,

N-am întrebat, nu v-am cerut

Nici bani de cauciuc măcar

Nici loc de parking în hangar,

Ar fi avut vreun rost?

 

V-am dus toată cariera-n spate

Cu noi aţi luat şi doctorate

Doar noi ştim câte am cărat

Şi câte osii am schimbat.

Ca să ajungeţi cât mai sus

Si câte ar mai fi de spus,

Dar cu ce cost?

 

Acum,   bătrâne şi urâte

Cu  telescoapele căzute

Tuşind bolnav  şi canceros

Doar c-o viteză, „mers pe jos”

Ne chinuiţi în misiuni

Aşteptând nu ştiu ce minuni

Dar suntem doar un „fost”.

 

Iar voi, suiţi în  SUV -uri toţi,

Maşini de curve şi de hoţi,

Fugiţi de ARO ca de dracu,

acum vreţi   super 4×4

pe noi ne scoateţi la grămadă

şi ne ascundeţi pe la coadă

de parc-am fi vreun „ghost”.

 

 

 

N-aveţi respect, n-aveţi nici milă

Deşi cu noi v-aţi făcut vilă,

Ne chinuiţi prin patru zări

Instrucţie si’nmormântări

Nici drept de pensie n-avem

Ne hămăliţi până cădem.

Voi cât aţi vrea să mai servim

Să hămălim până murim?

Nu v-am dori să fiţi aproape,

Când vom claca extenuate

Şi-o vom lua pe arătură

Când vom pleca’n ultima tură.

Dacă de noi nu vă mai pasă

Căci rânza a ajuns prea grasă,

Atunci măcar să vă gândiţi

La cei  ce ne conduc smeriţi

Şoferii, slugile plecate,

Doar  ei ne ştiu  bolile toate

La ei să vă gândiţi că mor

Din vina voastră domnilor.

Eu sunt fier vechi, fără valoare

Ei au familii, nu vă doare?

 

Deci dragi colegi de cătănie

Cu stele mari la pălărie,

Când ne vedeţi, fie-vă milă,

Scoateţi-ne vă rog, din grilă.

Scoateţi-ne din post.

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la Apelul unui ARO cazon

  1. @Geofreeland,
    Ei sau exageram. Dar, s-ar fi putut pastra fabria si retehnologiza in asa fel incat sa scoata un ARO competitiv. Numai ca ar fi concurat Facia si nu dadea bine la fratii de ginta latina.

  2. bebe

    Ce vrei sa spui Marine? Tu ce masina ai? Pacat ca nu mai sunt pe piata, dar eu cand mi-am luat Sandero mi-as fi luat un ARO.

  3. @Bebe
    Ce vrei sa spui Bebe, ca ti-ai fi luat in locul unui Sandero nou, un ARO de 50 de ani ? Glumatataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

  4. Vladimir Putzin

    Marine,
    stii de ce nu se imprastie acest erou martir cantat de tine in ritm de „noi vrem pamant”? Pentru ca, ÎL AJUTĂ VOPSEAUA …!!!

  5. Pannduru Lunetistu

    De ce să avem o mașină de teren 4 x 4 competitivă, când putem cumpăra „deșeurile” altora ?!?
    De ce să avem un avion de luptă românesc (unde or fi IAR-urile de altă dată?), când putem cumpăra sicrie zburătoare de mâna a doua sau a treia de la alții ?!?
    De ce să avem tancuri românești competitive, când putem avea la preț dublu casațiile(așa le-o zice la alea casate?) altora?
    De ce să avem vase de luptă românești, construite la șantierele navale românești, când putem cumpăra „frecate” de la alții ?!?
    De ce tot punem întrebări la care nu știm răspunsul, ori știm dar nu avem voie să-l spunem, că ne pierdem (unii) gradul și funcția ?!?
    Chiar, după ce nu mai au funcția, au depus vreun jurământ de tăcere? Ori le e frică de tramvai ?!?

  6. geofreeland

    De ce? De ce? De ce?
    Ma uitam, intamplator la un post tv, France24. Stiri normale, stiri esentiale, fara balacareli politice, impartial, acoperire mondiala de stiri. Imagini din Mosul, imagini din State cu alegerile, bugetul francez are 84 miliarde deficit, Singapore cumpara elicoptere de la Airbus, meteo din toata lumea, Trump spune ca alegerea sa inseamna sfarsitul coruptiei la Washington, Obama o mangaie pe cap pe Hillary, rockerii se intrec in showuri electorale,ecologistii francezi castiga teren, Adunarea Nationala a aprobat investitii in caile ferate de 15 mld euro, Victor Orban cere inscrierea in Constitutie (si la noi scrie) interzicerea stramutarii populatiilor straine in tara, Theresa May in India declara ca Anglia va deveni o forta mondiala etc etc.
    Fara reclame de genul lui mos Tagarta „Reumatismul nu iarta pe nimeni”, Celadrin, Osteotic, Renartro, Ibubrofen, Faringosept… Fara campanii DNA in lupta din arena de corupti, cine pe cine mai da in gat, ca nevasta presedintelui e aproape de arestare, ca presedintele a spionat-o pe sefa DNA, ca unul Coldea ii imbarliga pe toti, ca unii voteaza sa dea bani la lume si altii urla din rarunchi ca de ce sa le dea bani ca romanii sunt trantori, ca nu muncesc pe doi lei, ca drepturile lor sunt un lux…
    In ce tara traim?
    Traim ca in America. De ce? Presedintele trebuie sa fie santajabil. Cine e santajabil dintre cei candidati? Hillary, bineinteles, cu mailurile, si altele. La noi, presedintele e santajabil cu casele. Ce i-o fi trebuit, ca nu le ia cu el si nici nu are cui le lasa? Asta e reteta. Un presedinte santajabil. La noi, mai ceva ca la nimeni, un premier parasutat peste democratia votului, in vadit conflict de interese, platit de cei din UE cu care negociaza in relatia Romania-UE si ANI, Curtea Constitutionala, DNA-ul, ONG-urile sorosiste, media, nimeni nu se sesizeaza. E ca si cum un administrator de firma negociaza cu o alta firma care il plateste mai mult. E o MITA cat roata carului. Noi i-am spune incompatibilitate, dar tot mita se cheama. Cum poate sa spuna el „nu” intr-o negociere cu cel care il plateste? La noi, ca la nimeni.
    Citez din gandirea presedintelui, „hotul striga, hotiiiii!” si cred ca se referea la el, pentru ca e complice la falsul cu rea-credinta stabilit in instanta al nevesti-sii. Ne pricopsim perpetuu cu tot felul de santajabili, de smenari si ipocriti, gen Alinuta cu penele, cu iohanisi si ciolosi, cu udre sfintite, cu basesti bisnitari genetic…
    Ma, da-n tara asta nu mai e nimeni cinstit? Noi nu putem avea o viata normala, de incredere, de liniste si munca motivata?
    Nu, nu aveti voie. Ca pe vremea lui Kogalniceanu, energia romanilor se consuma numai in politica. Asta e baza. Politica, romanul e cel mai veros „zoon politikon” al lumii, dezbinat, usor de manipulat, cumparat, sedus. Un fraier alienat de arginti, punga mea, curtea mea, zoaiele mele, un egoist de frunte al calicilor, semn de paranoia. Daca n-o fi asa, dati-mi argumente. Cand cineva si-a luat o masina, sa zicem un Logan, ca atat putea el, altul ii zice, „ce dracu’ ti-ai luat, ma, si tu un Logan? Io cand o sa am bani nu-mi iau decat Audi”. Adica traim intr-o alta lume, cea a inchipuirii delirante, a unei sperante demult spulberate, cronicizata intr-o cangrena zgandarita de straini ca jarul in foc. Iubirea de aproape, viitorul copiilor, pastrarea traditiilor si cutumelor crestine, bunastarea prin munca, cinstea si respectul, demnitatea si bunul simt, simtul umorului si nevoia de cultura, deja au devenit straine in relatiile inter-umane ale societatii noastre. Ele au fost inlocuite de invidie agresiva, delatiune incurajata, ura viscerala, fanatism ideologic, violenta spectacol.
    In ce tara traim? Parca nu mai e a noastra si noi nu ne mai recunoastem intre noi. Ne-am schimbat, nu mai avem viziune, speranta, ideal. Traim de azi pe maine si ne multumim cu stirile necomestibile ale TV-urilor intre reclame la medicamente si arestari.

  7. Bostina

    Domnilor, in momentul de fata nu exista nici un act normativ in vigoare, emis de o autoritate competenta, in conformitate cu legea 24/2000, si legea 60/2010 (care stabilesc normele de tehnica legislativa), care sa modifice legea 223/2015. Efectuarea stabilirilor de pensii si a recalcularilor prin aplicarea art. 40 din Oug 57 nu sunt legale, acest act normativ nu are efect asupra legii 223, nefiind emis cu restpectarea legilor mai sus amintite. Nu este de mirare ca OUg 57/2015, art.40 s-a impotmolit la CD. Ce modificari ale L.223/2015 sa se dezbata daca acestea nu exista. Conform normelor de drept, M.Ap. N. poate sa constate inexistenta acestor modificari. Oricum oricine primeste decizia de pensie emisa prin aplicarea acestui articol va castiga in instanta daca invoca lipsa acestor modificari.

    Nulitatea actelor administrative constituie sancţiunea ce se aplică actelor întocmite cu încălcarea legii şi constă în lipsirea lor de efecte juridice. Până la proba contrarie, actele administrative se bucură de prezumţia de legalitate.

    Sunt, însă situaţii în care actele administrative sunt lipsite de elementele lor esenţiale, nemaiprezentând nici măcar umbra unei aparenţe de legalitate. În acest caz prezumţia de legalitate nu mai poate opera, dat fiind că încălcarea legii este atât de evidentă, încât oricine o poate sesiza, nemaifiind necesară constatarea nulităţii acestor acte ci considerarea ca inexistente.

  8. geofreeland

    Citez o stire:
    „Uniunea Europeană trebuie să creeze structuri militare de nivelul celor ale Alianţei Nord-Atlantice, propune ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, în contextul în care Germania, Franţa, Italia şi Spania pledează pentru politici comunitare de apărare, separate de Marea Britanie şi SUA. „În ultimii trei ani, am asistat la impulsuri enorme de modernizare a capabilităţilor militare NATO pe fondul comportamentului Kremlinului”, a declarat Ursula von der Leyen la o conferinţă pe teme de securitate găzduită de Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel.

    Ce inseamna asta? Asta inseamna ca Germania este pionul scoaterii americanilor din Europa intr-o cardasie fatisa cu manevrele lui Putin. Adica visul de viitor al finantei europene prin prefigurata comunitate Eura-Asia, unde Rusia este pricipalul furnizor de resurse si Europa tehnologica furnizor de produse de piata vor sa excluda tendintele americane in zona, sa le limiteze obstructiv, sa devina uzurpatorul suprematiei mondiale a Americii. Rusia nu se poate opune SUA si nu o poate face singura. Dintotdeauna alianta prusaco-rusa a constituit pentru Romania un dezastru prin rapturi teritoriale, jefuire de resurse si obedienta politica.
    Propunerea crearii unei flote militare comune la Marea Neagra, respinsa cu zeflemea de bulgari, inaintea summitului NATO, nu a fost intamplatoare. Olandezii deja ne livreaza (vinde) corvete facute de romani.Instrainarea lui Erdogan de NATO, mai ales de SUA pe „motiv” de Gullen, este o miscare pro-rusa. Declaratiile ruse ca „pot cumpara” toata Bulgaria nu sunt intamplatoare. Grecia e pro-rusa, Serbia e pro-rusa, Muntenegru e pro-rus, deja harta Europei de sud-est se coloreaza in rosul rusesc. Romania cu un presedinte neamt, un premier franco-roman parasutat via UE, cu declaratii dure ca indiferent de vointa electorala a romanilor, tot ei vor savarsi „germanizarea UE-ista” prin crearea de landuri in Romania, nu mai poate spera la nimic bun decat o umilinta la a munci pe bani putini pe care ii dau la piata altora.
    Intrebarea e ce facem cu parteneriatul strategic romano-american?
    Cred ca aici e una din explicatiile a ceea ce se intampla azi in politica sangeroasa din Romania. Interesele Rusiei, SUA si Germania (UE) ne fac sa ne simtim ca soriceii in cursa. Batalia din decembrie -alegerile- inseamna o batalie intre interesele germano-ruse si cele americane. Un Parlament pro-american va cere suspendarea presedintelui pentru implicare in politica, un premier socialist si o politica de sustinere a Americii. Neabsorbtia voita de fonduri europene a fost ordonata de UE, prin platitul ei, Ciolos, pe stilul „de ce sa va dam bani daca sunteti cu americanii?”. Un Parlament pro-UE(Germania, Franta, Olanda, Austria) inseamna Johannis si Ciolos garanti pentru transformarea Dunarii in Canal austriaco-german, portul Constanta-Agigea (olandezo-german), agricultura franco-germana, federalizarea Romaniei in regiuni de absorbtie a fondurilor, achiesarea la crearea armatei europene unde Romania, obligata de interoperabilitate va plati bani grei pe tehnica franco-germana-spaniola-olandeza. Interesele rusesti, vor fi negociate cu UE (Germania si Franta).
    Si ca sa inchei, sa nu uitam ca interesele Israelului in toata aceasta ecuatie sunt de preferat pentru Romania. Axa Bucuresti-Ankara-Tel Aviv inca functioneaza, dar nu cu actuala putere din Romania.
    Vi se pare scenarita? Poate. Sunt intrebari la care raspunsurile vor fi semnate cu mari nelinisti romanesti si de ce nu? poate cu sange. E prea mare miza strategica a Romaniei, ca un blestem pe tara asta romaneasca, dintotdeauna ravnita de toti, macelarita, violata, hacuita de pofte, tradata, vanata si secatuita. Niciodata binecuvantata de cineva. Englezii au o vorba „Help yourself!” sau in vremea regilor nostri ” Prin noi insine! martie 14, 1881.

  9. @Geo,
    Sa revenim la plebiscit si mai condensat ca imi sperii vrabiile.

  10. geofreeland

    Aro! Un jeep romanesc, asa cum era el, care a facut cariera in armata. Merita chiar a i se ridica o statuie. Autobuze? Ce autobuze? Ei, alea, RD-urile alea, care ne-au carat peste tot. Culmea e ca si astazi se mai tarasc ducand la munca personalul militar si civil navetist pana in locatiile mai indepartate. Fara caldura (sirocco-urile nu mergeu nici ca noi), scartaind, cu furtune crapate, vopsea scorojita, rugina, dar mandre de cercul tricolor de pe usi. Oare cat o fi costat sa achizitionam unele noi? Ca am ajutat si pe basarabeni cu 100 de autobuze scolare? Dupa ce s-au bagat milioane de euro in reamenajarea vilei prezidentiale, dotari auto grase la ANF-isti, tehnici avansate de supraveghere si interceptare la DNA, nu s-a gasit ceva malai si pentru niste Dustere militarizate, autobuze de transport civilizat pentru armata? De armata ii e frica oricui. Ea trebuie slabita, vlaguita, ingropata in fiare vechi, de parca nu ar fi a tarii!

    Dupa cum se pare, Cotroceniul trece la faza de intarire a apararii, supravegherii si ripostei. Intarirea securitatii Curtii prezidentiale denota ca in urma unor analize de risc s-a decis alocarea de resurse pentru securitate sporita. Cine sa atace Cotroceniul? Teroristii? Nu cred. Oricum, in ipoteza unei nemultumiri populare, poporul e singurul legitimat sa protesteze daca e batjocorit si sa faca ce au facut tinerii „frumosi si liberi” dupa Colectiv. Exista vreo ipoteza in acest sens? Probabil ca da, daca se iau masuri suplimentare de securitate. Militarizarea Cotroceniului inseamna ca fiind un obiectiv important trebuie sa aiba un dispozitiv de paza eficient, inexpugnabil, cu variante probabile de fortare si penetrare, cu evacuari de necesitate, rezerve energetice, alimentare, medicale, logistice, PSI. Mai mult, zona de securitate, pe o raza de cel putin 1 km, trebuie bine studiata, ca aflux de acces, ca puncte obligatorii de blocare, cu avanposturi intarite si locatii de diversiune, supraveghere si comunicatii. Astea inseamna bani. Chiar bani multi.

    Tara e impartita in trei bucati. Doua: politicienii si acolitii lor (institutii, ONG-uri, media) si oamenii la cozile infinite la moaste. A treia, poporul facut din oameni nelinistiti, cu griji, care se uita la televizor seara, la un ceai, dupa o zi de munca. Injura si se culca. Adormitii Maicii Domnului chemandu-se, se vor trezi devreme sa plece iar la munca in ciuda unui ministru ofticat care zice ca e un popor de trantori si nu merita sa li se mareasca leafa. Oricum prea mica pentru decenta.

  11. geofreeland

    Ok, domnule Neacsu! Mai concis. Cand o sa mai vad si eu romani zambind, pe strada, cu fete radiind? Azi, nu vad decat oameni tacuti,cu privirea infipta in sireturi. Cine nu crede, sa priveasca mai atent in jur. De ce?

  12. @geofreeland
    Intreaba un prieten .. ca varianta ajutatoare ..

  13. Pingback: Crimă cu premeditare în armată | In Cuiul Catarii