Rîmlenii

Categoria Electorale

 

 

Motto:

Dumnezeu îţi pune ştampila în mână, dat nu votează în locul tău.”

la-jug

Slav aş fi fost de nu eram latin ..

Este adevărat că în ultimul timp tot mai mulţi români, din diferite motive, mai mult sau mai puţin argumentat, mai mult sau mai putin doct, cu interese mai mult sau mai puţin naţionale, contestă sau reinterpretează originile poporului român sau mai bine spus influenţa cuceririi romane asupra formării limbii române şi a poporului român. Este la fel de adevărat că începând cu perioada Şcolii Ardelene şi apoi pe tot parcursul istoriei, când România a avut nevoie de sprijinul diplomatic, politic şi militar al „ surorilor sale de gintă latină” pentru a se scoate de sub tutela şi stăpânirea imperiilor de la răsărit, cuvântul de ordine a fost: „noi suntem latini, noi ne tragem din romani ca şi Vestul Europei, noi suntem o oază de latinitate într-o zonă dominată de slavi şi alte „popoare migratoare”.  Lingvistic, nimic mai adevărat, suntem fără îndoială o limbă din subfamilia  limbilor numite Romanice. Tare ne-am mai mândrit noi şi ne-am mai lăudat la oricine avea timp să ne asculte cât de europeni suntem noi şi cum ne-am tras noi din romani, cum ne-au civilizat ei pe noi şi cum am ajuns noi fruncea datorită primei „familii” formate din doi bărbaţi.  Acuma a venit timpul să ne mândrim cu legăturile noastre Euro-Atlantice, pentru că s-a schimbat direcţia vântului. Din păcate pentru noi, aproape de cele mai multe ori doar ne  folosim de aşa zisele rădăcini sau influnete, la nivel declarativ, fără a dovedi prin ceva sau fără a demonstra că s-a legat ceva de noi dinspre rudele sus puse.

Latin aş fi de n-aş fi fost sărac

Acum două zile citesc că pe la Rîm un prim ministru, pe numele său Matteo Renzi a declarat că demisionează pentru că cetăţenii nu fuseseră de acord cu nişte măsuri pe care el voia să le ia şi pentru că asta implica o schimbare majoră de conducere  a ţării iar pentru asta considerase el că ar fi necesar să facă un referendum pentru a vedea dacă populaţia este de acord sau doreşte acele schimbări. Citind eu că acest fapt s-a petrecut în Italia mă întrebam dacă mai este cazul să spunem că ne tragem de la Rîm  sau nu. Întrebarea mea este justificată, pentru că la noi conducătorii politici nici când îi  huiduie sau le strigă populaţia să iasă afară nu se dau legaţi, iar când la referendum bobii cad potrivnic, schimbă legile, se plâng la maica Europa că este atacată ordinea de drept sau pur şi simplu se fac că nu au auzit ce strigă lumea. La noi nu interesează  pe niciunul din cei cocoţaţi pe scaunele puterii, ce ar crede populaţia despre o lege, un pachet de legi sau anumite măsuri, la noi populaţia aude sau citeşte că a fost schimbată stema ţării, că se schimbă codul fiscal, cel penal, poate chiar şi cel numeric personal, după cum i se năzare câte unui legiuitor şi cu asta basta. Ce e aia să întrebi populaţia, ce e aia să ţii cont de voinţa votantului, ce e aia să îţi dai demisia dacă constaţi că între tine şi cel care te plăteşte este o prăpaşie adâncă cât Groapa Marianelor? La noi poporul a cerut de 4 ani micşorarea numărului de lipitori cocoţate  pe Casa Poporului şi degeaba  Şi atunci, dacă la Rîmleni se poate şi la noi nu, mă întreb eu, oare mai este oportun să spunem că ne tragem de la Râm? Dacă obiceiurile şi conduita noastră dovedesc că de fapt ne tragem din pustă, că la noi conducătorul este Tătuc iar truditorul Mujic, mai  are rost să susţinem că avem preşedinte şi că ne numim cetăţeni? Păi când stăm cu jugul nevolniciei pe gât şi cu nasul în fum de ardei iute ca pe vremea lui Gheorghe Doja  privind cu teamă şi slugărnicie către cnutul din mâinile vlădicii, ce rost  mai are să ne sumeţim şi să ne dăm urmaşi ai marilor cuceritori ai lumii? Prostul dacă nu-i  fudul, parcă nu e prost destul, zice un proverb. Ce mai contează faptul că limba noastră este asemănătoare cu cea a popoarelor sau locuitorilor din Vestul Europei, obiceiurile noastre şi modul în care folosim această limbă ne  poziţionează în partea opusă ?

Dar a rămas aşa, să fiu român ..

Vin alegerile. După tradiţie, rumunii vor vota cu cel care îi minte mai frumos, le promite mai mult sau le umple  spinarea de mai multe urme de bici. Cei mai îndărătnici,  răzăşii, se vor ambiţiona şi nu vor merge la vot pentru că ei sunt „independenţi” nu se lasă ei plecaţi în jug aşa că vor face în ciudă „boierilor”  şi le vor lăsa lor posibilitatea să se folosească de locul lăsat fără semnătură, fără să le bâiguie prin cap că în felul ăsta, cei care vor vota pentru el vor fi boierul şi oierul. După alegeri îndărătnicul se va trezi mirat că pe scaunul puterii au ajuns oameni pe care el nu îi voia şi nu ştie cum au ajuns acolo dacă el nu i-a şi nu a votat. Păi uite aşa, pentru că în timp ce tu „neatârnatule” te revoltai acasă, frecându-ţi palmele că le-ai tras-o partidnicilor, altul punea ştampila în locul tău, loază cu pretenţii de cărturar.

 

Şi nu ştiu cum să fac să scap …

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Rîmlenii

  1. Bostin

    Basme.Lanturile ( chiar mentale) nu pot fi inlaturate prin vot ( si ala manarit la BEC prin soft) cand tu ca popor nu mai controlezi absolut nimic in colonie.Poti sa-ti mai alegi doar stapanii (toti la fel de nemilosi cu sclavii romani).Soros ,grupul Bildemberg si clubul de la Roma joaca la toate capetele ,dar speranta sclavilor moare ultima .Asa ca votati (degeaba) pentru a crede ca chiar voi sunteti vinovati de lanturile pe care le purtati.Asa nu apar revolte sau revolutii.Oricum mergeti totusi la vot macar pentru a spera iar (inutil) intr-o minune.

  2. Si totusi nici ceea ce tine de noi nu vrem sa facem, adica sa mergem la vot. Pai in acest fel, sa nu ne miram ca nu stiu care partidulet de doi bani ajunge in Parlament cu cei 5% obtinuti din cauza absenteismului, sa nu ne mai miram ca UDMR la fi din nou la guvernare. sau, poate , cine stie, poate chiar cei din Forumul Democrat al Germanilor din Romania.

  3. geofreeland

    Pesimistul spune „mai rau ca asa nu se poate!”. Optimistul spune ” Ba se poate!”.
    Asa si noi. Nu alegem reforme, nu alegem intre mai bine sau mai rau, ca indivizi, nu alegem un program. Nu despre asta e vorba. Alegem intre Dreapta Lui:jefuirea,inrobirea si colonizarea cu musulmani a tarii si Stanga: jefuirea mai cu mila, intarzierea inrobirii si diminuarea pe cat posibil a viitoarelor moschei. Alta optiune nu exista. Unde e acel lider, care oricum era eliminat(nu detaliez metodele)si care sa ne fi creat barem efemer demnitatea nationala (economica, sociala, culturala)? Nu mai avem astfel de lider. Ce sa alegem? Nu stim, ne asumam o promisiune ca suntem vigilenti si mergem sa votam. Ne facem datoria. De restul nu mai putem garanta (numarare voturi, mismasuri de aliante, compromisuri, mocirleli, revolte, latraturi, vanatoari de vrajitoare, arestari de pedepsire etc). De fapt, bagatul ma matz si bani pe masini si pipitze, nu sunt alte deziderate ale vulgului sau a intelectualilor. Asta conteaza. Si ce sa votam? Vorbe de genul: luptam pentru viitorul copiilor nostri, vrem sa nu mai taiem padurile ca ele sunt oxigenul natiei, vrem sa avem capitalisti care sa dezvolte afaceri romanesti si locuri de munca, vrem medici romani in tara, care si ei ne jupoaie santajandu-ne cu viata noastra, ne vrem tara inapoi (inapoi unde, in stalinism?) etc etc. Bla bla -uri numai cu amorsa si fitil, fasaind fara finalitate. Cert e ca, indiferent ce se intampla cu votul nostru, trebuie sa mergem la vot. Sa spunem ce vrem, indiferent ce inteleg sa faca altii. Atat ne-a mai ramas ca forta: un vot. Un vot ori cateva milioane inseamna milioane de voturi. Chiar daca nici cele peste 8 milioane n-au contat. Mergem ca oile la taiere si behaim in urna. Altceva ce sa facem? Io stiu?

  4. neacsum

    Unii nu vor sa mearga la vot din lasitate, ca sa nu isi dea palme mai taryiu ca au votat cu cine nu trebuia si sa nu isi poata reprosa „nimic”. Merg pe varianta ” eu nu am votat, nu sunt vinovat cu nimic, dar nu realizeaza ca absenteismul este egal cu a da voie altora sa manevreze mai usor rezultatele iar altora sa ajunga pa putere. 5% din 16 milioane inseamna 800000 de voturi pe care nici UDMR-ul nu e sigur ca le poate obtine fara manarii, dar cate un partid gen USR sau PRU sau alti sateliti de manevra. Dar din 7 milioane de votanti cati s-au prezentat in ultimii ani, 5% inseamna 350 000 de voturi ceea ce este mult mai lejer si de asigurat si de menvrat fara sa bata la ochi. Asadar componenta parlamentului este data de cei care absenteaza la vot, nu de cei care voteaza. Indiferent ce face romanul cu foaia sau pe foaia de vot, important este sa mearga la vot si sa introduca foaia un urna daca nu vrea sa isi dea palme.

  5. Vladimir Putzin

    @Geo
    Dragul meu, daca tot ai adus vorba, trebuie sa tii seama ca, prin definitie, pesimistul est un optimist bine informat, in timp ce optimistul este un pesimist bine prelucrat.
    Se mai spune ca intr-un tunel, optimstul vede luminita de la capul tunelului, pesimistul – intunericul din tunel, rationalul – luminile trenului care se apropie, in timp ce mecanicul locomotivei vede trei ametiti care se fataie pe sine … Intrebarea este: cine-o fi mecanicul si ce mai poate face el pentru cei din tunel ?!

  6. geofreeland

    Nu mai incape niciun dubiu. E momentul! DESTEAPTA-TE, ROMANE! Asta e imnul nostru national, e un indemn moral, cred suficient. Cine SIMTE indemnul de ” DESTEAPTA-TE!” trebuie sa-si faca datoria fata de semenul sau, in extenso, fata de ceilalti romani, adica fata de tara romana. Trebuie sa iesim din case, sa lasam putin din treburi, din ameteli si inertie, lenea lasa ipocrit afisata si sa MERGEM LA VOT. Sa ne luam cu noi, parintii, copiii, prietenii, vecinii si sa facem din ALEGERILE acestea un eveniment NATIONAL, o sansa acordata patriei, O ULTIMA SANSA care sta in VOTUL nostru. UNIREA face puterea, puterea romanilor probata dintotdeauna, AICI, in apararea patriei. Vorbe mari? Nu, un adevar de care avem nevoie. Votul din acest an VA HOTARI soarta romanilor. Trebuie sa votam, sa coplesim orice manipulare si sa spunem NOI ASTA VREM! Ce vrem noi? TARA INTREAGA, ROMANA, CETATENII EI PROSPERI, FRUMOSI SI DESTEPTI, RESPECTUL DE NATIE PE CARE NI-L DATOREAZA ISTORIA UNIVERSALA.
    VOTATI, indiferent ce votati, dar VENITI! Asta conteaza. Conteaza…