hunor-dragnea

Cu riscul de a fi interpretat greşit, nu pot să nu constat, repet să constat, nimic altceva, că lista minoritarilor care acced pe funcţii înalte la conducerea ţării a mai adăugat un nume. După cum se ştie, domnul Dragnea a făcut o propunere pentru postul de prim ministru care nu poate fi refuzată de Iohannis, din mai multe motive:

1.       Nu mai poate spune că propunerea nu are majoritatea parlamentară, de vreme ce chiar preşedinţii celor două camere(reprezentanţi ai partidelor care au propus azi premierul),   au trecut fluierând de votul camerelor iar UDMR a declarat că susţine un guvern condus de PSD.

2.       Propunerea este o femeie faţă de care Iohannis până la ora asta nu  are ce să comenteze, refuzul nejustificat putând fi interpretat şi ca misoginism;

3.       Doamna reprezintă, ca şi el, o dublă minoritate, atât etnică  cât şi religioasă, deci ar trebui să fie mulţumit, minorităţile conduc România, acesta e unul din visurile lui;

4.       Cu sau fără propunerea pe care o va face mâine PMP, pe care el însă teoretic şi legal o poate îmbrăţişa dar cu mari riscuri, PSD are majoritate şi asta, aşa cum spuneam, s-a văzut la votul preşedinţilor camerelor.

Domnul Iohannis dacă vrea să îşi sape şi mai mult propria groapă ar putea, aşa cum a intenţionat până azi, să meargă pe mâna lui Băsescu, căci în ceea ce priveşte varianta Cioloş, s-a văzut azi ce sprijin a avut din partea „ societăţii civile”. Dar, după ce şi Hunor s-a dat cu Dragnea, doar un nebun ar putea să mai propună alt premier. Acum, să fiu sincer nu bag mâna în foc că nu  e capabil de aşa ceva. Oricum, cert este că nu se va lăsa şi va lucra de acum încolo şi mai vârtos, şi mai dur la pedepsirea „ penalilor” care l-au pus momentan cu botul pe labe. Singura întrebare care se pune este dacă „sistemul” va mai executa orbeşte ordinele lui, pentru că se clatină cam de mult şi spre deosebire de el, cei care îl slujesc sunt mult mai flexibili, că altfel nu se menţineau acolo unde sunt.

Ar putea domnul Iohannis să o conteste pe doamna Shhaideh? Asta o pot spune numai cei care au toate datele şi el le poate avea. Deocamdată se discută despre legătura de cununie dintre cuplul Dragnea – Nicuşor Constantinescu şi doamna Shhaideh dar asta este ceva de ordin  moral nu legal,  aşa că nu are sorţi de izbândă.  Ar mai fi faptul că este căsătorită cu un sirian, ceea ce ar putea ridica probleme de securitate în orice ţară civilizată. Nu poţi trece cu vederea o asemenea ipoteză sau variantă chiar dacă ar fi să te gândeşti numai la problema securităţii familiei premierului. Să nu uităm  ce a declanşat şi unde a dus legătura fostei prinţese Diana cu un şeic arab pentru că jumătate din lume nu crede în varianta accidentului incluzând aici şi anumite servicii secrete.   La noi nu se va ajunge până acolo, nu avem o Casă Regală la mijloc, noi  nu avem de fapt nici o casă regală nicăieri, avem doar câteva „familii regale”unele autodeclarate, dar oricum există elemente de risc în plus. Al treilea fapt care ar putea cel puţin ridica întrebări este dacă doamna Shhaideh are cumva dublă cetăţenie. Cineva din presă l-a întrebat pe Dragnea despre acest lucru şi a fost prima oară când l-am văzut iritat, chiar foarte iritat făcându-se că nu a înţeles întrebarea. Din fericire pentru el,  chiar dacă ar fi aşa, legea nu interzice, pentru că de fapt Art 2 din legea 90  cere ca membrii guvernului să aibă cetăţenie română, nu „doar” cetăţenie română. Din modul în care a răspuns Dragnea reiese că doamna are dublă cetăţenie, dar oricum  nu e singura.  Ca să parafrazez pe cineva, „este o cutumă” ca funcţiile cheie din România să fie ocupate de persoane cu dublă cetăţenie. Oricum, sunt state occidentale cu democraţii adevărate, care interzic accederea pe posturi de conducere de stat  celor cu dublă cetăţenie şi nimeni nu a făcut scandal.

Ca să rămân strict în tema titlului, după o pauză scurtă, UDMR revine la butoane, oficial sau neoficial, pe funcţii mai mici sau mai mari, dar va reveni şi pot paria că îşi va băga oamenii pe la cultură, învăţământ,sănătate,  mediu, dar nu neapărat miniştri,  e suficient pentru ei şi ceva secretari de stat. Apropo să nu uităm de nepotul domnului Marko  Attila, fostul deputat rătăcit prin Ungaria. Parcă văd că va fi reabilitat, aşa ca bonus. Deci vrem nu vrem vom fi din nou căpuşaţi de minoritari.Ceea ce nu trebuie să uite românii este că la ultima sărbătorire a Zilei Naţionale a României, domnul Hunor a declarat că Marea Unire este o înfrângere pentru minoritatea maghiară. Acest om, cu aceste gânduri este chemat la guvernare. Punct şi virgulă. Punctul îl punem mâine…

Apoi având în vedere ultimele evenimente din Germania şi cruda constatare că cel care a comis masacrul de acum câteva zile ar fi un azilant primit cu braţele deschise de doamna Merkel, e de aşteptat ca nemţii să se cam opună programului de reciclare. Ce ţară credeţi că va prelua „opera de binefacere”? Păi atât preşedintele nostru,  care trebuie să îşi ajute „mama” cât şi premierul care trebuie să îşi ajute fraţii de credinţă, vor aproba bucuroşi planul de „întărire” a naţiei cu oameni  întreprinzători.

Şi totuşi, înclin să cred că doamna Shhaideh nu va face mulţi purici la Victoria. Spuneam încă de acum 10 zile că având în vedere art 2 din Legea 90/2001, Dragnea  nu poate să se propună premier, dar poate numi un iepuraş  care să ducă funcţia până ce legea este amendată şi nu va mai fi banat. Spuneam atunci că va fi foarte  greu să găsească o persoană care să fie şi capabilă ca să nu fie forfecată de presă, şi curată ca să nu fie tăiată de Iohannis, şi fidelă, ca să nu îl lase cu ochii în soare cum au făcut el  şi Zgonea cu Ponta.  Se pare că a găsit persoana, este o femeie, deci nu va ridica pretenţii mai mari,  el i-a fost martor la cununie, ceea ce la arabi e echivalent cu naş sau best man deci este fidelă, şi nu are bube cunoscute care să oprească numirea. În plus, problemele de sănătate , deja date în vileag de mama acesteia pot fi o justificare perfectă pentru retragerea acesteia atunci când vor fi create condiţiile pentru Dragnea, care , culmea a şi spus ,  mult prea transparent că urmăreşte să schimbe legea. Aici nu a mai dat dovadă de înţelepciune, pentru că dacă el poate face şi  schimba legi, Iohannis şi Codruţa pot face dosare şi schimba încadrări. Eu mă tem că nu va apuca să schimbe legea şi se va trezi cu un alt dosar şi o condamnare foarte  rapidă, chiar şi  pentru un nimic, dar care îl va trimite după gratii.Este clar că doamna Shhaideh a fost scoasă la sacrificiu.

Oricum Dragnea, chiar dacă nu va reuşi să ajungă premier speră să conducă guvernele prin comisia deja anunţată. Aici însă tare îmi e teamă că va comite o mare greşeală. El îşi poate supraveghea discret miniştrii pentru a vedea dacă îşi îndeplinesc sarcinile de partid dar nu se poate amesteca în activitatea acestora atâta vreme cât aceştia au fost aprobaţi de Parlament şi investiţi de preşedinte. Din momentul investirii,  membrii guvernului dau socoteală Parlamentului.

Ceea ce a anunţat Dragnea că vrea să facă, chiar dacă neoficial se făcea şi înainte, în sensul păstrării direcţiei programului de guvernare, nu se poate şi face prin forţă, sau  cu o comisie declarată,  oricum s-ar numi ea şi cine ar constitui-o,  fără a încălca legea. Ar fi de recomandat ca domnul Dragnea să îşi revizuiască exprimarea şi atitudinea.

Ce va urma? Mai e un hop, ziua de mâine, mulţi spun că Iohannis e înfrânt, că nu mai are ce face, dar el se învârte acum ca o muscă fără cap. De la el nu te mai poţi aştepta acum la ceva anume, orice reacţie este posibilă oricât de absurdă ar fi, dar cine crede că a pierdut războiul, nu îl cunoaşte.Mihaela nu a murit….

Dragnea însă va merge ca pe jar. A supralicitat cu măsurile pe care le-a promis cu termene şi date precise, acum dacă nu se va ţine de ele –şi este aproape imposibil să le respecte- va pierde pas cu pas începând din luna Ianuarie. Acesta este riscul celui aflat la guvernare, poate pierde mai repede decât a câştigat. Oricum va urma o perioadă foarte dificilă pe care o vor deconta românii de jos.

Şi ca să concluzionez, doamna Shhaideh a fost  propusă  de Dragnea ca premier, la fel cum doamnele Alina şi Raluca au fost puse de Iohannis la conducerea PNL.

De

12 comentarii la „Asaltul minorităţilor”
 1. Putem gandi si optimist.
  1. Eu as spune ca intram in era matriarhatului. Peste tot vedem numai femei in lume in functii de premieri, cancelari, regine. Indira Ghandi a facut dovada ca se poate. La noi e inceputul.
  2. Sevil e o tehnocrata sadea, nimeni nu-i neaga expertiza.
  3. Sevil e mai romanca decat catelele de Alinuta, turcanca, lenusa plescoianca etc.
  4.Dragnea o stie de mult si poate avea incredere in loialitatea si capacitatile ei.
  5. Si eu am prieteni turco-tatari si-i consider ca fiind oameni admirabili.
  6. E o absurditate sa te lasi furat rasist de nume. Faptele conteaza. Un exemplu, Raed, asta e mai roman decat toata flegmatica elita medicala de la noi.
  7. Juramantul e pe Coran, biblia credintei lor. Ai nostri jura stramb pe Biblia noastra.
  8. Nu poti specula a priori de ce, cum, cat, de ce si pentru ce va face cineva care inca nici nu s-a apucat de treaba.
  9. Condamnarea lui Dragnea e o facatura. Legea aia in vigoare e anacronica, are efecte de condamnare pe viata a drepturilor unui om si se va constata.
  10. KWI va asculta de aia de afara si va elabora o strategie de sabotare a programului PSD. Intai va incepe cu dosare ale parlamentarilor din PSD, ALDE, apoi va incepe racolarea indirecta, se va ajunge la tulburarea ordinii in Parlament prin, veti vedea, violente in Parlament starnite de USR si populari, apoi vor ataca Guvernul pentru orice initiativa legislativa. Banca Mondiala cu care Ciolos a incheiat acord de consultanta pana in 2023 se va opune oricaror solutii financiare ale Guvernului, tara va fi atacata cu speculatii financiare, va creste propaganda ca Guvernul nu isi respecta programul pana la virgula, desi poate obiectiv are alte solutii, KWI se va opune unei politici de deschidere cu vecinii, inclusiv Rusia, Serbia, Grecia, Bulgaria si Turcia, la propunerile de modificare a Constitutiei,a Codului Penal si a adoptarii legii raspunderii magistratilor KWI si popularii merkelisti vor initia ample manifestari de strada gen Polonia, multinationalele vor sabota prin parlamentarii tarilor lor marirea redeventelor si vor impune sanctiuni fatise…
  11. Desfasurarea de forte straine in teritoriu poate fi un lucru bun dar foarte riscant in perspectiva nealocarii suficiente a bugetului armatei de inzestrare si de revigorare a industriei militare.
  12. Sarpele moare dupa apusul soarelui. De ce? Pentru ca nu are sange cald. Pana la apus, el se zbate, traieste latent. KWI inca se zbate si vom vedea daca resuscitarea vestica ii va fi de folos.
  13. Nu credeam ca un fost presedinte, 10 ani, sa se mai umileasca prin Parlament. Si el tot un sarpe in zbatere. Ma intreb pentru ce? Probabil pentru imunitate sau sa-si mai apere cat mai poate pe ai sai.
  14. Atata timp cat Germania are sa ne dea 16 miliarde, arierate din razboi, cat si tezaurul furat de smecherii nerusi, negermani si nefrancezi, cat si faptul ca tara de la Revolutie a fost praduita de un trilion de euro, si in fiecare an tara este spoliata circa 40 miliarde de euro, eu zic ca e cazul sa incepem reconstructia tarii. Gata! Punct si de la capat! Cu Sevil, ca stie cum sa faca si are in spate un popor al ei, care e roman.

 2. @Geofreeland,
  1. Ca fiinta nascuta de o femeie, casatorit cu o femeie, educat mai mult de profesoare decat de profesori, nu pot sa nu respect femeia. Ca si la tine, faptul cae posibil sa avem o femeie premier era o constatre, ca si aceea ca e de alta nationalitate, lucru subliniat. CAT INCA NU VAD CE VA FACE SI NU CUNOSC AMANUNTE NU FAC APRECIERI. Oricum, nu sunt de principiul sa ne tragem si noi o femeie premier pentru ca asa se poarta si nici ca daca Indira Ganghi a fost un bun premier, e obligatoriu sa fie si Shhaideh. Noi am avut si experienta Pauker si Elena si Alina si traditia nu e deloc favorabila.
  2.Si daca e tehnocrat ce? Ne va conduce notiunea de tehnocrat ? Parca ne-au mai condus tehnocratii. In ceea ce priveste expertiza o vom vedea. poate ca functiopnar sa fie un excelent executant, dar sa ii lipseasca calitatile de leader, asa ca poti face ceva pe expertiza de functionar.
  3. Da, poate fi mai romanca decat Alinuta, nu contst, nici nu pun in discutie asta, dar cu certitudine e si mai sirianca decat orice roman. Sa vedem ce vor spune faptele.
  4. Tocmai de asta imi e frica, ca o stie Dragnea, pentru ca si eu il stiu pe el.
  5 Repet, vreau sa vad omul, nu am pus in discutie caracteristicile natiei. Si nu toti turco-tatarii sunt admirabili, asa cum nu toti romanii sunt lasi, hoti, puturosi, etc si nu toti nemtii sunt corecti si harnici.
  6. E o rusine sa vezi rasism acolo unde e doar contabilitate.
  7. Juram,antul pe orice ar fi, daca e stramb si e incalcat, are acelasi efect.
  8. Nu am speculat nimic, am spus ca astept sa vad, dar iti garantez ca doamna nu va fi premier mai mult de 6luni-1 an. Este numita tocmai pentru loialitate si pentru ca se va da la o parte fara nazuri, cand va fi cazul. Ori cine accepta aceasta varianta, stiind ca este roata de rezerva, roata de rezerva va ramane. Despre asta vom mai vorbi.
  9. Condamnarea lui Dragnea e o facatura, pentru ca nu s-a urmarit uciderea lui, doar indepartarea. Dragnea nu este nici pe departe un sfant, cum nu a fost nici Nastase, nici Voiculescu, dar au fost condamnati pentru fapte minore, iar ei au inchis ochii, stiind ca exista alte fapte mult mai grave pentru care ar lua ani grei de puscarie, fapte care i s-au pus in spinare lui Ceausescu. Asa ca merg toti pe burta pentru ca pentru acele fapte scapa toti nepedepsiti. Asta e targul. Joc de glezna.
  10. Aici suntem de acord, am si spus urmeaza una din cele mai negre perioade.
  11. Desfasuraraea de forte straine pe teritoriul tarii NU ESTE NICIODATA UN LUCRU BUN PENTRU CA ASTA INSEAMNA RAZBOI.
  12. Sarpele nu moare cand vor aricii, sarpele cand il doare capul iese singur in drum. Pana atunci, ataca pe nesimtite. Deci orice sarpe moare cand i se uraste lui cu viata.
  13. Basescu este Basescu, el nu are bun simt, nu are limite, nu are nimic. Iar Iohannis il urmeaza cu succes.
  14.Atata timp cat nici Rusia , nici Germania , nici Irakul si nici o alta tara nu ne vor da inapoi ce ne datoreaza, ba din contra, continua sa ne ia in timp ce cei care ar trebui sa se ocupe de tezaure si datorii fac sluj, nu avem cu ce , dar mai ales cu cine sa incepem reconstructia tarii. Repet, e punct si virgula. Noi nu mai avem decat un capat .. si ala atarna, cu un lat uns deja.

 3. Soțu7l doamnei are cetățenie română!
  Liderii UDMR au și cetățenie maghiară!
  Și căutați în arhive și vedeți dacă BRĂTIENII sunt de altă etnie balcanică la origine! Bulgară!
  Și vedeți și despre Dimitrie Cantemir și urmații lui la ruși!
  Istoria din jurul Mării Negre e complicată!
  ……..
  Bravo, Dragnea, bravo PSD + ALDE!!

  Teoria despre lideri este bună
  Chiar de vă atrag cumva mânia
  Și pe Terra, și pe Marte și pe Lună,
  Însă mai cu seamă-n România!
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1316168978424549&set=a.480960975278691.105170.100000943785302&type=3&theater

 4. @Nitu,
  Sotul doamnei poate avea si cetatenie romana, dar in Damasc nu lucrezi 20 de ani in ministerul agriculturii, daca nu esti cetatean Sirian.Apropo de cetatenie, si traian avea origini dace, dar asta nu l-a oprit sa cucereasca Dacia. Eu nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva ne-am prostit pentru ca unde te uiti, vezi pe functii cheie numai cetateni romani de alta nationalitate sau cu dubla cetatenie. Oare nu mai sunt romanii buni de nimic?

 5. Akram Shhaideh este de origine siriana si a absolvit in 1984 Universitatea Tishreen din orasul sirian Lattakia, iar in 2010 si-a luat doctoratul in Economie la Academia de Studii Economice din Bucuresti si pe cel in Stiinte Agronomice la Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala.

 6. Initial am putea incerca un sentiment de neliniste. Asta si vrea mafia. Si ne mai si ureaza sarbatori fericite. Io zic, ca si bascalia are rostul ei. Si cred ca la o asemenea bascalie trebuie sa-i raspundem tot cu bascalie. E drept ca organele au descoperit ca Akram cand era mic, fiind inchis in casa a urinat in vaza de flori, si ca nu se stie, dar poate finanteaza, nu se stie, dar daca e sirian, nu se poate sa nu dea ceva bani pe la Bashar. Nici nu conteaza dar planeaza suspiciuni rezonabile, asa, de amorul artei, si deci doamna Sevil sta in gatul lu’ nato, lu’ merkelica promusulmana, lu’ hollande si ala promusulman, lu’ austriecii benzinari, tapinari si bancari, lu’ olandezii marinari, lu’ vecinii din golan, lu’ baietii destepti. Bascalia ne cam costa, hotii din guvern fura pe ultima suta la greu, asa ca la plecare, iti fura si ceasul din hol. Pai daca e bascalie, sa cante muzica, sa-i tragem sarba d-aia d-a noastra romaneasca si sa ne alunecam cu vin sarmalele, de la colinde pa’n’ la sfantul stefan. Oricum de revelion vom sarbatori suspendarea. Da’ la ce va ganditi? La suspendarea oricaror mariri de lefuri, salarii minime, pensii. De ce? Pai nu votaram? Votarati, ba, da’ votarati prost. Eu nu va vreau, pricepeti! Fir-ati ai neamtului!

 7. Sustin intru-totul analiza dlui Neacsu.
  In loc de comentariu doresc sa transmit …Truditorului Marin Neacsu in activitatea de simtire romaneasca pe care o promoveaza – SARBATORI FERICITE -pace in suflet,bucurie,sanatate,.. alaturi de cei dragi.

 8. Mai vere! Problema nr.1 … Lasa-l tu pe stramosul nostru comun Traian (nu Basescu) in pace ca nu i-ai vazut tu bolentinul. A doua … oare saracu’ Hayssam nu o fost tat sirian!? Si serviciile n-au avut nimic impotriva cand sta la un jinars cu Iliescu sau Basescu …. domn’ profesor de! Dar prea cinstitul Yassim? Sa-l intrebam pe Degeratu … ?

 9. @Tavi,
  Pai ceilalti sirieni s-au inhaitat cu puterea si au adus ceva foloase. Aista, dupa cum vorbesc si unii si altii nu a facut nimic pentru nimeni. Sau nu pe fata. Pai si atunci ce sa caute la putere mai ?

 10. Eh…ne joacă un pic nea Iohanis, pănă după Crăciun. Ne lasă să ne alunece ușor sarmaua pe gât și friptura…nu vrea să ne strice (încă) meniul, cu o shaorma!

Comentariile sunt închise.