Circul Ghiţă

Categoria Opinii

asesoftDoamna Kovesi a ratat ocazia în 2012 să se înscrie la clubul lui Ghiţă. Acuma trage ponoasele.

 

Secretele lui Polichinelli

Aproape toate programele tv , mai puţin Realitatea lui Iohannis( cât mai e la putere), acordă spaţii largi „senzaţionalelor dezvăluiri” ale lui Ghiţă, care „aruncă lumea politică in aer”, „ incendiază viaţa politică” schimbă cursul vieţii românilor. Toate se întrec în a prezenta cu mai mult sau mai puţin patos înregistrările lui Ghiţă vizavi de acţiunile binomului. Suntem la al şaptelea episod, unul mai „incredibil” decât altul, dar de fapt până acum Ghiţă nu a spus nimic din ceea ce nu se ştia, inclusiv cu cine îşi făcea sau şi-a făcut unele concedii, sau cine i-a călcat pragul sau podgoriile. Păi cu cine să îşi fi făcut concediile, dacă nu cu Coldea, Ponta, Dâncu şi alţi potentaţi ai zilei, dacă fusese plantat de ei, lucra pentru ei, împărţea beneficiile cu ei ? Când îi văd pe televizionişti că se uită unii la alţii cu ochii cât cepele şi îşi dau cu palma peste gură ca babele din Sadova când au auzit că  Leana lu Costel să făcu muci la mat, îmi vine să sparg obiectul manipulator. Păi lucrurile astea se ştiu de mult, aşa cum se ştie şi faptul că Băsescu s-a folosit de servicii şi justiţie ca să îşi bage în puşcărie duşmanii, sau cum le spunea el, mogulii de presă, sau pe Adrian, care a început să devină mic din momentul în care Traian i-a ghicit în ouă. Despre ce vorbim, ce e atât de surprinzător, ce e atât de incendiar în faptul că Ghiţă ştie anumite lucruri pe care însă nu le probează, din lupta pentru putere? Păi cât ştie el ştie şi Udrea, dar nu spune nici ea, pentru că ea nu are statutul lui Ghiţă în cadrul SRI, ştie şi Băsescu, ştie şi Ponta, ştie şi Helvig,  ştie şi Iohannis, dar nu spune nimeni sau nu spune nimeni nimic real, nu spune nimeni nimic palpabil pentru că aşa cum reiese din ceea ce spune Ghiţă, şi se ştie inclusiv de către cei care acum belesc ochii, sunt legaţi între ei şi dacă spun tot, lumea vede în ce cloacă trăim.

Acum un an spuneam despre rolul lui Ghiţă şi televiziunea lui că de fapt nu sunt ale lui, sunt ale SRI-ului, el este doar un angajat al SRI care decisese să îşi tragă televiziune under-cover şi să spargă  hegemonia altor servicii de prin alte părţi. Ştiu că nu e de bine, dar sunt nevoit să repet ce am spus atunci : Ghiță nu este cercetat pentru a se ajunge la Ponta, lui Ghiță i se dă ordin să se elibereze de Ponta. Ghiță este securist. Afacerile lui nu sunt ale lui, sunt ale securității, pardon, SRI. Nu doar Ghiță, ci și alți casieri de la partide mai mici sau mai mari sunt oamenii securității. Chiar marele Maior a recunoscut că SRI are sub control diverse SRL-uri, cluburi, restaurante, hoteluri care sunt afaceri ale instituției. Deci oamenii care le conduc sunt oamenii lor mai mult sau mai puțin mascați. Nu mai este un secret pentru nimeni că Ghiță este securist, indiferent cum se numește serviciul acuma. Nici nu se putea altfel, că doar nu erau atât de neorientate sau imbecile serviciile încât să lase o televiziune, sau diverse firme de IT , contracte de securizare,  programe soft  de securitate cibernetica  la îndemâna unui privat. Internetul telefoania,  media,  programele IT  sunt cheia informațiilor de pretutindeni și a urmăririi oamenilor care prezintă interes de orice natură. Credeți că degeaba fac firmele de telefonie mobilă  atâtea oferte de telefoane gratuite și internet nelimitat cu viteze care bat viteza glonțului? Încheiat preluarea.

Un Zorro cu sabie de lemn

Ceea ce spuneam eu atunci şi se ştia, nu prea mai spuneau mulţi, în orice caz, nu din cei cu rating, poate câte un nebun, ca mine, pe un blog personal. Uite că acuma recunoaşte şi Ghiţă, prin legătura “de prietenie” cu Coldea, iar oamenii din televiziunea lui, se fac că nu ştiau cine îi plăteşte, cine le dădea informaţiile, cine îi ocrotea. Măi să fie, cât de imbecili ne cred cei in România TV,  sau cei de la Antene(care când se iau de Ghiţă, când îl căinează, după cum e interesul), încât să nu realizăm că toate dezvăluirile sunt simple baloane de săpun?  Oare televiziunile din România chiar cred că pot prosti românul la infinit? Adevărul este că Ghiţă nu se luptă cu sistemul, lui Ghiţă nu i s-a făcut milă de bietul român pe care l-a minţit şi manipulat ca şi vărul Turcescu atâţia ani, Ghiţă este în luptă cu Coldea şi Kovesi pe care îi vrea demişi. Acuma nu vreau să spun că cei doi ar fi fete mari, că oricum, nu mai sunt încă de pe vremea accidentului, dar prea mi se pare că sunt luat de prost când aud că Ghiţă s-a luptat şi se luptă pentru autostrada Comarnic- Braşov sau izgonirea multinaţionalelor din ţară. Cât de prost să fii să nu vezi că de fapt asistăm nu doar la o luptă personală între Ghiţă şi Binom ci de fapt la o luptă internă între diverse facţiuni din interiorul şi dintre serviciile de informaţii. În această luptă, chiar dacă nu transpiră nimic şi nu se vede încă, sunt implicate peroane şi funcţii mari din toate structurile de forţă ale României, respectiv Armată, MI, Justiţie, pentru că toate sunt pătrunse de servicii, toate sunt atinse de microbul corupţiei, toate funcţiile mari au fost ocupate cu sprijin politic dar mai ales SRI. Cum nici o funcţie de conducere nu se dă fără avizul organelor, este normal ca organele să fie cele care până la urmă, practic, decid cine e numit. S-ar putea spune că aşa e normal.  Da aşa e normal  să fie, dacă serviciile ar da avizul  omului  cel mai curat, cel mai pregătit, cel mai competent, dar e fapt nu e aşa. SRI-ul de regulă dă aviz omului pe care îl poate controla şi ca să îl controleze trebuie să fie ori omul lor, ori şantajabil. Din cauza asta avem acuma premieri, şefi de partide, preşedinţi, miniştri, parlamentari condamnaţi, sau cu dosare penale, pentru că ei erau penabili încă dinainte de a fi aleşi sau numiţi, tocmai pentru a putea fi controlaţi. Aşa lucrează serviciul român de informaţii aşa dă avizele. Şi asta se ştie dar nu spune nimeni pentru că cel care spune, riscă să îi apară dosarul la DNA.

Ce nu spune Ghiţă

Ceea ce a spus Ghiţă acuma sunt poveşti, amintiri din concediu sau relatări de la chefuri private, deci lucruri care practic pe el nu îl incriminează cu nimic, dar nici asupra celor vizaţi nu are efect, pentru că nu prezintă nimic concret, ceva ce ar rezista în faţa unui judecător cinstit. Ca să fie credibil şi să spună cu adevărat ceva incendiar, domnul Ghiţă ar trebui să spună cine a decis ca el să preia  România TV, adică să spargă Realitatea, cine i-a dat banii, sau cum a pornit el în Asesoft şi celelalte firme ale lui, cu ce misiune a intrat în aceste “afaceri” , către cine a direcţionat banii negri, câţi bani negri a primit, de la cine a primit programele pe care l-a introdus în regiile şi ministerele pe unde le-a implantat, câte informaţii a scos de la ele şi cui le-a predat. Abia de atunci poate să fluture sabia lui Zorro. Până atunci e un circar de duzină care ocrotit de una din părţile aflate în conflict de interese din rândul serviciilor, încearcă să o sperie pe cealaltă şi să forţeze demisia sau demiterea lui Coldea şi a lui Kovesi.Apropo, pe surse se aude că Ghiţanul ar fi plecat cu cheile sau parolele de la toate programele implantate prin diverse ministere şi servicii, care mai de care mai naţionale. Ups, păi acuma pricepeţi de ce nu se ia nici o măsură pe nicăieri şi tremură toţi?

Circ şi şantaj prezidenţial

Întâmplător, intenţia lui, sau mai bines pus misiunea lui coincide cu interesele lui Băse care şi el se simte ameninţat de aceleaşi persoane , dar el nu spune încă nimic, el doar şantajează, ca în cazul Firea anunţând că s+ar putea să nu se ştie, că are şi el nişte casete înregistrate cu ei. Dacă ăsta nu e şantaj pe faţă, la noi nu a nins niciodată şi totuşi nu se sesizează nimeni, doamna Kovesi nu se simte atacată, nu spune nimeni că este un atac la adresa ordinii de drept şi a justiţiei. Toată lumea tace, pentru că ştie că o chemare în judecată a lui Băsescu ar risca prezentarea dovezilor şi asta chiar nu ar fi bine. Iohannis, ştiind şi el că Băsescu are dovezi dar nu are de gând să le prezinte, pentru că în fond nici el nu vrea asta, el vrea doar să fie lăsaţi în pace el şi familia lui, întrebat de presă ce părere are despre înregistrările lui Băsescu, spune că dacă acesta le are, să le prezinte procurorilor. Şmecher şi Mutu, el îl invită pe Băsescu să le aducă, ştiind pe de o parte că acesta nu le poate aduce fără să se inculpe, pentru că a sustras casete cu înregistrări din Cotroceni sau a înregistrat în particulari, fără acordul lor, doi demnitari ai statului, pe de altă parte nici nu vrea asta, el vrea doar să arate că dacă nu e lăsat în pace poate să facă asta şi în final, pentru că Băsescu ştie că dacă a făcut asta, respective vine cu probe concludente privind pe cei doi, atunci a declanşat Jihadul şi vor veni şi ei cu probe despre el şi mor toţi legaţi unul de altul. Din acelaşi motiv nici Ghiţă nu vine cu probe concrede despre ceva penal cu cei pe care îi vrea demişi, el spune doar că a fost cu ei la băut sau în concediu, dar probele sunt subţiri şi nimeni nu i-ar condamna, nici măcar cerceta pentru că au fost la el acasă sau cu el în concediu. Ceea ce face Ghiţă acuma este tot un  şantaj de doi bani, el scoate pe piaţă nimicuri, mărunţele şi speră ca opinia public, nu Iohannis, să forţeze demiterea celor doi.Toate aşa zisele dezvăluiri nu sunt făcute nici pentru opinia public şi nici pentru curăţirea sistemului şi salvarea patriei, ele au rolul de a îi linişti sau schimba pe cei doi  sau a-i aduce în tabăra cealaltă. Îmi e teamă că lupta în interiorul serviciilor se apropie de încărcătura celei din 89 când serviciile au fost împărţite tot în 3 mari grupări. Şi atunci, ca şi acuma, a treia parte, cea “necombatantă” sau neimplicată, este din păcate şi cea mai mică numeric şi cea mai slabă ca putere, dar ea există şi asta e bine.

Kovesi şi infractorii

Cine aşteaptă răspunsuri din partea celor doi sau a instituţiilor aşteaptă degeaba sau aşteaptă degeaba ceva tranşant, concret sau clar. Vor fi răspunsuri date în genul celui dat de Kovesi cum că ea nu ia în seamă ce spun infractorii. Aici nu o cred, pentru că majoritatea dosarelor făcute de DNA sunt făcute pe baza denunţurilor făcute de mici infractori despre mari duşmani, deci se pare că totuşi îşi apleacă urechea nepermis de mult la ceea ce spun infractorii. Ei însă nu îi plac infractorii pe care nu îi poate constrânge ea cum vrea. Asta e altceva, dar altfel are o relaţie foarte bună cu ei şi cei mici şi cei mari, şi cei cu dosar şi cei încă  necercetaţi şi presupuşi curaţi. Doamna Kovesi nu ascultă ce spun infractorii, ea îi învaţă doar ce să spună  dacă vor să scape de dosar. Cine nu vrea să spună ce vrea ea, o face pe riscul lui

 

Deci faţă de circul Ghiţă eu păstrez rezerve, nimic nou sub cerul României, se bat serviciile, numai că acuma nu se bat în sală Polivalentă ca până acuma, se bat pe stadion, intrarea e liberă, spectatori mai mulţi şi mai creduli.  Aici e vorba de lupta pentru putere, nu de o adevărată încercare de curăţire a sistemului, puteţi să daţi televizoarele pe AXN, acolo măcar bătălia cu infractorii e mai inteligentă.

http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/06/24/sacrificarea-sau-sacrificiul-lui-ghita-9287

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

36 Raspunsuri la Circul Ghiţă

  1. dora

    Bună seara d-nule Marin Neacșu!
    Dimineață, v-am citit articolul și am vrut să-mi expun punctul de vedere dar, evenimentele au evoluat și, în această seară, s-a produs evenimentul. Ca orice om cu scaun la cap nu mi-a fost clar de ce un individ cu o asemenea poziție și-a permis, ani la rândul, să petreacă concedii precum și alte evenimente în compania lui Ghiță, despre care sunt convinsă că avea destule informații. Adică ce își face omul cu mâna lui se cheamă lucru manual sau de artizanat. Sunt convinsă că sunt aspecte pe care nu le vom ști niciodată. Dar când anume asemenea derapaje vor fi sancționate în fașă? Cine urmează? Vor fi sancționați sau numiți în funcții în afara granițelor?

  2. Magda

    @Marin Neacșu
    Buuunn….de te lingi pe deștele care s-au obișnuit la pornit automat de butonat canale…de știri, despre gurile de canale, despre scurgerile de haznale prin gurile de canale…de îți vine să te speli pe bot, chiar afon de-ai fi, la atâta CIRC tembeliza(n)t, TRUCAT, nu jucat măcar inteligent…firimituri, sau fragmente de LEGO, asta reprezintă ”dezvăluirile”, demne de Twilight Zone, sau Twin Peaks, (din) pix(e)li!

  3. Magda

    Hahaha…ce făcea Băsescu? Îi ”ghicea” în ouă, lui Năstase? :)))))) De care fel?
    Din alea din care ies pui vii?
    Când mă gândesc că chinezii fabrică orice, chiar și ouă, aparent adevărate…nu știu în ce fel de ouă i-a ghicit Băsescu!
    Ups! Dacă erau d-alea prețioase?
    Ceva…Faberger? Nu, nu cred…alea-s blestemate, chiar dacă-s pline de nestemate 🙂

  4. @Magda,
    In cele despre care spunea Adrian ca vrea sa ii fie numarate.

  5. Magda

    Una peste alta…dacă-aș fi bărbat, și drojdier pe deasupra, precum Nea Costel de pe Times New Roman, le-aș face URAREA sa de toate zilele, tuturor politicienilor!

  6. Magda

    @Marin Neacșu

    Aham…tot aia!
    TOATE fac parte din ferma proprie de la Cornu! 🙂

  7. dora

    @Magda,
    Un proverb spune că nu iese fum fără să faci foc. Puteți spune orice despre Ghiță, dar prost nu e! Că ne prezintă firimituri, fărâmițe, imagini trunchiate, ne fâlfâie niște hârtii, cam astea fac deliciul canalelor de știri. Dar, cine știe să le asambleze, să „sape”,să adune și din alte surse, poate să realizeze măcar și parțial un leggo. Restul, vor fi comunicate seci, foarte seci. Păcat că a murit Caragiale!

  8. S-A DECIS SOARTA LUI COLDEA
    Pe surse se aude ca Iohannis a decis eliberarea din functie a lui Coldea. La ordinul sau, Helvig l-a pus la dispozitie in vederea incadrarii pe alta functie. Dupa lungi discutii cu Coldea se pare ca acesta a fost convins sa accepte sefia SIE care este dispobibila . In felul acesta se face dreptate,opinia publica va primi satisfactie, SRI ramane cu onoarea nepatata, se indeplineste dorinta lui Ghita si Basescu, care l-au vrut demis dar si a lui Iohannis, Coldea si Lovesi care il vor pe Ghita. Prima sarcina a lui Coldea la SIE va fi sa gaseasca un infractor fugit se pare peste granita, pe nunmele lui, Sebastian Ghita.

  9. dora

    @Neacșu,
    Glumiți! Coldea la S.I.E? Doamne ferește! Cum să accepți un asemenea individ?

  10. @Vi se pare imposibil ? Sincer….
    Apropo, Avand in vedere toate soparlele bagate de unii politicieni, fosti demnitari, premieri, parlamentari, ministri, care de fapt nu spun nimic, doar baga batul prin gard spunand ca stiu ei ceva, dar nu spun ce si despre cine, as propune un proiect de lege sau o completare ceva la actuala lege a demnitarilor, prin care acestia, pe langa obligatia de a da declaratii privind relatiile cu serviciile de informatii dinainte dar si dupa 89, romanesti sau straine, cu declaratia de avare si interese, sa dea si o declaratie SUB PRESTARE DE JURAMANT IN FATA UNUI JUDECATOR prin care sa spuna daca au cunoscut inainte de a fi numiti, sau dupa ce au ocupat o functie, fapte sau persoane care au comis fapte penale si sa spuna despre ce e vorba. IN FELUL ACESTA S-AR EVITA PIERDERILE SAU REVENIRILE SUBITE DE MEMORIE CU CARE UMPLU APOI PAGINILE DE FACEBOOK SI AR PUTEA FI TRASI LA RASPUNDERE PENTRU ASCUNDEREA ACESTOR INFORMATII SI FAVORIZAREA INFRACTORILOR, DACA SE DOVEDESTE CA AU MINTIT.

  11. dora

    @Neacșu,
    Imposibil? Nu! Imoral, da! Ar fi bună și necesară o asemenea lege. Cine are timp și interes pentru legi clare, corecte, transparente…..?

  12. Magda

    @Marin Neașu

    Interesant…are logică!
    Dacă-l pun Șef la SIE pe Coldea, acesta, va păstra secretele pe care le știe, dintr-un simț al onoarei și-al datoriei, specific celor din servicii, mai ales că nu-l aruncă-n stradă!
    E ca și cu milițienii…când sunt prinși cu rața-n gură, nu-i arestează, îi mută!
    ROTIREA CADRELOR, mama ei…

  13. Magda

    @Dora,

    Dimineața, până s-o iau spre serviciu, am dat pe B1Tv.
    Acolo, din puținul suprins de mine, Stelian Tănase a făcut cea mai realistă expunere pentru situația dată!

    În primul rând, el a arătat ȚIGĂNIA asta de la noi, lipsa respectului față de funcție și propria persoană, prin amestecul nepermis – prin prieteșug, interes, ori dușmănie – a unora din Comisia de Control a SRI-lui (vezi Ghiță) prin întâlnirea ”în afara” orelor de program, NU ÎN INTERES DE SERVICIU, chiar și-n concediu, petrecând cu familiile, împreună… în Disneyland, sau mai știu eu unde!

    La fel și cu parlamentarii, politicienii, oamenii de afaceri care sunt în eventuale LEGĂTURI cu cei din ”servicii”, inclusiv mass-media, Justiție, poliție, etc…chiar infiltrați ca executanți, ori șefi!

    În alte țări, se păstrează o distanță între cei controlați și controlatorii ”de serviciu”, mizând pe onorabilitate și discreție!

    LA NOI, E UN RAHAT AMESTECAT!
    FIECARE ȘANTAJEAZĂ PE NU ȘTIU CINE, PENTRU NU ȘTIU CE PROBLEMĂ…CHIAR DACĂ AU MÂNMCAT DIN ACEEAȘI STRACHINĂ, DAR AVÂND SERIVICII (de oferit…), DIFERITE! (sîc!)

  14. dora

    @Magda,
    S.I.E., are alte atribuții, nu poți numi în fruntea unui serviciu de elită un asemenea individ care, cu ușurință, își petrece concediile cu indivizi penali și altele pe care nu le cunoaștem. Cum credeți că va fi perceput președintele la o asemenea mișcare? Dar generalul Coldea cum ar fi el perceput de către personalul instituției și, mai ales, de către viitoarele cadre?

  15. dora

    @Magda,
    Sunt perfect de acord cu observațiile dvs.

  16. Magda

    @Dora

    Ai dreptate, dpdv normal, logic…DAR trăim în România stimată doamnă!
    Au mai fost personaje dubioase pe la SIE…

    În privința perceperii din partea noastră, în urma unu asemenea demers în ceea ce-l privește pe Iohanis…lumea și-a dat seama câte parale face!

    În privința Generalului Coldea…nu știu, poate lumea de la SIE, doar se va preface că nu știu despre ce este vorba, și vor merge înainte și cu unul ca el…

    Însă, din alt punct de vedere, Generalul este bolnav…se vede și din înregistrări, a spus-o și SRS-ul, și alții…poate vine ca o binecuvântare o retragere prin pensionare, nu?!

    În privința a ceea ce ar zice viitoarele cadre SIE…cam și cu politicienii care și-au îndoctrinat copiii de mici, iar cei mici deveniți ”mari”, vor face ceea ce-au făcut și părinții lor, numai că într-o formă mai îmbunătățită (pentru ei), dar de-o cruzime, o indiferență rece față de ceilalți, alfați în subordinea lor…

  17. Magda

    @Dora și @Marin Neacșu…

    DAR, pe voi nu vă intrigă compoziția Comisiei SRI, din Parlament?!

    Mă uitam c-un ochi la tembelizor = în stânga, cu patru sticle la jumate, cu apă, pentru ”inculpatul” general Coldea.

    În dreapta, imi atrage atenția un căpățânos cu mustață căruntă, spre alb…când mă uit mai bine, îmi dau seama că e vorba de ”drujba lui Dumnezeu” – ăla de-a defrișat munții României, cu miliarde de euro în buzunar, super-bogat…VERESTOY ATTILA!

    Nu degeaba UDMR-ul a cerut mereu conducerea Min.Mediului…no?

    Uite-aici articol:

    http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/-dosar–cine-sunt-senatorii-si-deputatii-care-ii-verifica-pe-agentii-secreti-ai-romaniei–cum-a-esuat-controlul-parlamentar-asupra-sri-si-sie-433899

    1. Attila Verestoy (UDMR), secretar al Comisiei SRI. – CEL MAI ODIOS PERSONAJ DIN COMISIE!

    Numele său a fost legat de exploatarea pă¬durilor din Harghita şi Covasna, intrând în vizorul procurorilor, dar fără a ajunge în situația de inculpat.

    2. Mihăiță Calimente (ALDE), președintele Comisiei SIE – CEL MAI CAMELEONIC ȘI NEISPRĂVIT PERSONAJ, DIN COMISIE!
    A terminat Facultatea de Drept la 50 de ani, când era parlamentar. Este renumit pentru ieșirile violente din timpul dezbaterilor. A fost profesor de sport.

    3. Radu Stroe (PSD), membru în Comisia SRI – CEL MAI FRICOS, IRESPONSABIL ȘI CIUDOS PERSONAJ, DIN COMISIE…ĂSTA E FOSTUL DE LA ”INTERNE” CĂRUIA I-A PĂRUT RĂU CĂ S-A ÎNTÂMPLAT PRĂBUȘIREA AVIONULUI DIN APUSENI, PE PERIOADA MANDATULUI SĂU….
    Fost ministru de Interne, nu a lămurit pe deplin activitatea sa de dinainte de 1989. Vechi lider PNL, a dezertat recent la PSD.

    Acuma, zic și eu – ĂȘTIA S-AU GĂSIT SĂ-L JUDECE PE COLDEA? NIȘTE NEISPRĂVIȚI!

  18. Magda

    Eu, dac-aș fi în locul Gen.Coldea, I-AȘ RĂPI ÎN IRAK, PE TOȚI PARLAMENTARII!
    Dar nu i-aș mai aduce înapoi…i-aș lăsa naibii pe-acolo, să mănânce NU fragi și mure, ci scorpioni, nisip, și scuipat de cămile!

  19. dora

    @ Magda,
    Știți cum se spune, nu există pădure fără uscături. Nu am văzut (până acum), un caz similar cu al lui Coldea, in care un adjunct al S.I.E., să fie în asemenea hal implicat în matrapazlâcuri. La conducerea unui serviciu de informații se numește un politician. Am citit articolul d-nului Stelian Tănase. Nu faptul că nu a reușit să își susțină licența și a fost un an subofițer, ci faptul că a fost cel mai slab absolvent, dacă este adevărat. În privința viitoarelor cadre ale S.I.E, se recrutează cei mai buni din facultăți.Dacă s-ar angaja fii/fiice de politicieni, s-ar cam alege praful de instituție. Ați citit ce încrengătură de neamuri (văr, frate…). Lăsăm cazurile când doi tineri din aceeași instituție se căsătoresc (valabil cam în toate instituțiile, armată, etc)

  20. dora

    @Magda,
    Mda, sunt niște neisprăviți. Dar, chiar și așa, Coldea va pica. Trebuie! E necesar!

  21. Magda

    @Dora…

    Nu mă-nțelege greșit!
    Nu țin cu Generalul Coldea!
    A greșit, să răspundă!
    Dar nu în fața neisprăviților ăstora!
    În fața unui Tribunal Militar ar fi indicat…format din oameni cu grade, stele, etc…care știu cu ce se ”mănâncă” armata, poliția, ”serviciile”, NU cu foști profesori de sport și alți fripturiști-traseiști (politic), cu facultăți terminate la bătrânețe, etc…

  22. dora

    @Magda,
    Vă asigur că v-am înțeleg corect. Așteptăm o judecată corectă dar nu din partea lor! Urmăresc interviul d-nei Alina Bica. Deocamdată, interesant.

  23. ionescu

    Noi acum ce am dori ca acesti oameni din ,aceste servicii,sa nu mai aiba neamuri,prieteni,cunostinte….eu as zice ca tocmai prin natura profesiei lor nu ar trebui sa ne mire nicio ipostaza in care s-ar gasi… asa isi gasesc informatiile,ne prefacem ca nu stim ce implica aceasta meserie!?lipsa de scrupule.Iar Ghita, s-ar putea sa plinga de ciuda….ca nu a venit Kovesi la portita,ca sa vezi ce face gelozia din om…sau poate ca tinta principala a lui Ghita este numai Coldea.Parca imi este dor de vremurile cind pe posturile tv nu se vorbea de soc,groaza,bomba si alte astfel de expresii.

  24. Magda

    @Ionescu…

    Spuneți frânturi de adevăr…totul până la o limită, dar ca să te afli în CONFLICT DE INTERESE n-ați auzit?

    Păi tu, din ”servicii” accepți o relație specială, chiar de prietenie, de la ăla care te controlează?

    Ca să ce? Ca să te transformi în câine lui de pază, în informatorul despre X, Y sau Z?
    Iar pentru asta, ăla de te controlează, te răsfață – nu numai cu-o cafea, mai apar și niște mici, niște berici, o excursie, un concediu, etc…pentru că ceea ce-ți cere NU E OFICIAL, prin canalele OFICIALE (sâc! limbaj corect, chiar dacă de lemn…)

    Și, invers – tu (reprezentant al serviciilor), îl iei la ștangă pe ăla de te controlează, sugerându-i sau spunându-i de-a dreptul ce să facă dpdv politic, chiar dac-ați sorbit din aceeași ciorbă?!

  25. bazil

    Acest circ mediatizat cu larghete de anumite tembeliziuni (si ascultat zi si noapte de spalatii pe creieras )ar fi eficient cat de cat daca ar spune printre altele:
    – unde e contractul ala cu ‘behtelu’
    – unde „e” banii bancorexului
    – unde e lista cu premiantii bancorexului
    – de ce avem redevente ridicole si nimeni nu se supara
    – cum se face ca in sediile organelor de ordine intra oricine la orice ora si „o moara” nu pe siret ci pe la maramu reprezentantii statului de drept (probabil cu mana stanga)
    – unde „e”sistemele de irigatii
    – unde „e” tractorul brasovean si cs resita si republica etc………

    Asa, e ca o frectie la unul picioru di lemnu ori ca influenta razelor de luna asupra papucilor di gumilactic

  26. Bostin

    Basil .Colonia perciunatilor (de rahat) in care traim ne vrea multi si prosti.Poate intreaba totusi cineva (macar ca monolog la tv )cum au ajuns Alro si Petrom ( Petrom ,adica „”austriecii” vopsiti din OMV )in mana rusilor. Si in timp ce noi belim ochii la TV- urile perciunatilor (toate care conteaza )confundind adunatura mafiota numita la noi pompos ”servicii secrete'”cu adevaratele servicii secrete din vest , colonia noastra pierde minim 15 milioane de euro pe zi din cauza redeventelor mizerabile 2% -4%.Cat priveste sri( de fapt o filiala infectata intentionat de coruptie de stapanii organizatiei adica Mosad ) vedeti cand a fost condus ultima oara (sri) de un roman incepand cu Virgil Azastalos.Mari surprize.

  27. @Magda&Dora
    Chestia cu Coldea la SIE era o gluma, dar sincer vorbind, nu depaseste limitele posibilului in Romania.

  28. Magda

    @Marin Neacșu

    Poate îl pun pe post de controlor – Șef de comisie de c-trol al SRI în Parlament, adică ia locul lui Ghiță 🙂

  29. @Magda,
    Da, nu ar fi fost imposibil, daca ar fi fost parlamentar. Mai are o sansa la europarlamentare. Dar stati linistita, va fi retras oficial din ochii lumii, si de ochii lumii, dar va avea rolul lui in societatea underground pentru ca nu varful icebergului dicteaza directia de miscare, ci partea de dedesupt.

  30. dora

    @Neacșu,
    Nu are față și nici stofă de europarlamentar. Să nu uităm că are totuși o pregătire cam precară și un nivel de inteligență la limită.Totuși!

  31. Bostin

    Ghita sa gandit sa ramana el cu banii firmelor sri, firme pe care le gestiona la ordinul lui Coldea. Ghita a vandut toate firmele pe 94 de milioane de dolari bani pe care (asta i-a spus lui Coldea cand acesta i-a cerut bani ca de obicei pentru ”operatiuni speciale”)cica ia ” imprumutat” unui prieten. Asta la scos din minti pe Coldea care ia dat ordin lui Kovesi sa-l termine.Atunci Ghita a aplicat planul B pregatit cu ajutorul altor ofiteri sri. Planul B e cel fuga in Iordania si cu asa zisele dezvaluiri de acun.De fapt mai mult petarde si fumigene decat dezvaluiri despre sistem .Surprza e cz banii lui Ghita sunt acum gestionati de ””prietenul „” Basescu perciunatul care se da acum ranit ca fost inregistrat fara acordul lui desi char el cu seful CNI Moldoveanu au planuit totul.Coldea prostovanul ( cel cu IQ mic ,cu liceul facut la seral si ramas repetent la facultate ) a cazut ca fraierul fara sa stie ce il loveste . Ghiciti cine urmeaza ..

  32. ifrim

    Bine ca au stofa de europarlamentar Becali & Eba!

  33. dora

    @Ifrim,
    Au avut!

  34. dora

    @Boștin,
    Același comentariu l-am citit și pe site-ul Huhurez, sub semnătura lui Coldea Calustian. Sunteți unul și același?

  35. neacsum

    O fi o coincidenta, Dora .

  36. dora

    @Neacșu,
    Aștept un punct de vedere și din partea domniei sale. Așa ar fi corect!