SCRISOAREA INTAI DE IARNA

Categoria Magazin

Mai varule, e grea viața asta! Dupe ce am depășit o oareșicare vârsta mi-e tot mai dificil sa țin pasul cu tinerii de azi. Cum zicea un pretin … cu cei care vrând-nevrând îți vor plăti ție pensia …

Nu ma pot acomoda … sa zicem … cu concepțiile astea „despre lume și viata” cum spunea un clasic decand eram noi tineri.

El/ea, ca tânăr absolvent de liceu, o convinge pe muma-sa (și aia abia așteaptă) ca trebe sa meargă … de la Viseu de Jos la Cluj sa facă facultatea, musai la Babeș, ca așa a făcut și handicapata aia de vara-sa și n-o fi el/ea mai tantalau! Bine, bine … nu o luat cine știe ce medii … ghinion, asta e … da’ dacă nu poate intra la bugetate o să se înscrie la plata … adică, acolo … un 1000 ron pe semestru nu e mare lucru! Bine … mai trebuie … tot de la părinți … câteva sute pe luna pentru chirie și alte sute de cheltuiala ca doar nu o sta în camera când toți colegii se aduna seara în pub …

Normal ca, dupe aia, este necesar și un master, doua …. cum vrei să-mi găsesc altfel un job superok!?

Astfel ca … peste câțiva ani … el barista (nu știu cum ii zice când barista e flăcău …) eu client. Vine vorba de școli făcute, eu modest el vanitos … eu zic:

– Te pomenesti ca ai și doua mastere!

– Da, ați ghicit! Dumneavoastră …?

– Stai un pic … ca nu înțeleg ceva. La care din alea doua mastere te-au învățat cum se spala cestile și scrumierele?

Nu mi-o mai zâmbit (și nici făcut cafea) vreo trei săptămâni, își cauta de lucru în spate când ma vedea … și dupe aia cica și-o dat demisia! Saracu’! L-oi fi demoralizat eu?!

Mai e ceva ce nu pot înțelege … Ca pensionar mai pierd și eu vremea la televizor. Cele mai mari pretine ale mele sunt domnisoarele alea drăguțe, care … cu ochii măriți de excitare ca le vede familia și gasca pe sticla … lansează știrea zilei … una dupe alta.

Asfel am aflat ca pentru deblocarea unui drum din Moldova au intervenit 80 de trupe din Focsani. Și ca mai sunt pregătite (și gata sa intervina) încă 125 de trupe în Buzau.

Uff! M-am liniștit! Credeam ca toată strategia comandamentului stătea numa’ în alea 80 ….

Ce nu o zis … o trupa de aia din cati melitari e formata? Ca apoi era simplu, inmultirea o puteam face si eu … Da’ oricum e bine!

Tot de la o drăguța de asta aflai zilele trecute ca pe lângă Ramnicu Sarat s-au format mai multe diguri de zăpada și ar trebui ca autoritățile sa ia măsuri … Da, citisi bine, diguri … asa am zis si eu, ce te miri asa! Daca asa o zis fata …

romania-sub-zapada

 

Uite, chiar azi … în urma cu doua ceasuri … Apare o duduie cu un fes drăguț pe cap … cred ca îl lua ca sa nu văd eu dacă e sau nu blonda …. da’ cred ca e precis! De unde știu?

Pai dacă se apuca sa meargă prin zăpada … pe câmp … de ce trebuia sa meargă pe câmp n-am înțeles dar cred ca așa le-o spus din studiou sa facă ca tot la fel face și alea de la CNN … mă rog, mergea asta prin zăpada și ne povestea ca intre Slobozia și Calarasi … sau invers? … intre Slobozia și ce-o mai fi s-au format, în cursul nopții, dune de zăpada! Și ca au ajuns la înălțimea de o jumătate de metru! Treaba serioasa!

hqdefault

Cum zicea un pretin de-al meu … s-a dat dracu’ limba romana!

Adică reporteritele astea or ajuns reporterite și ele nu au aflat ca zăpada „se dispune” în mod traditional (și al limbii romane) în troiene!? Nu le-o cerut nimeni sa rezolve integrale in direct si pe nametele asta dar macar sa vorbeasca romaneste ar putea …

E atât de simplu! Zăpada în troiene, nisipul în dune! Nu și în invers!

Eu nu pricep … fetele astea … asta e! Liceu o trecut cum o trecut … s-or trezit și ele la viața, la facultate s-or mai maturizat dar în alte domenii … La master nu se învața limba și literatura romana … ca nu e nici macar pe tableta …

Fetele ca fetele mai varule! Înțeleg! Ma’ de ele nu are șefi!? Sefii aia nu le aude ce scoate pe gura când le baga în direct!? Sau nu are importanța? Baga fata știrea aia repede sa fim și noi intre alea trei posturi care o dau „in exclusivitate”! Te doare mintea, pe cuvânt!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

46 Raspunsuri la SCRISOAREA INTAI DE IARNA

 1. TK

  Cred ca o parte a povestii am trait-o impreuna !

 2. dora

  Păi să o luăm pe rând:
  1/ De vină sunt părinții că pun ‘BOTUL”, la solicitărilor copiilor, fără să aibă curiozitatea de a-i întreba de vor să facă în viață, ce abilități au;
  2/ Nu au curajul să le spună că nu au posibilități de plată a facultății plus alte cheltuieli;
  3/ Păi dacă vrei să urmezi o facultate+master, trebuie să-ți placă cartea;
  4/ De vină sunt cadrele didactice (în mare parte), care se fac că îi învață carte, în rest avem vacanțe, dăm meditații (nefiscalizate)…;
  5/ Profesorii din facultăți de abia îi așteaptă pe studenți ca să le ia banii;
  6/ Apropo, de ce nu se mai dă examen de admitere? Multe facultăți s-ar închide;
  7/ De școli profesionale tineretul a auzit? Vai de mine, dacă i-ați întreba de ce nu sunt interesați în a urma o asemenea formă de învățământ, s-ar oripila!;
  8/ Au și ei dreptate, trebuie și master pentru a pregăti o cafea!
  9/ Tot respectul pt tinerii care învață, au un scop, muncesc în vacanțe, și mai au și burse. Bravo lor!.

 3. Ma vere, pai ce treaba sa aiba sefii cu ce scoate fetele pe gura? Ei cand le angajeaza sunt interesati de ce baga, nu ce scot.

 4. @Dora,
  1. Nu e nevoie sa iti placa cartea ca sa faci o facultate si un masterat. E suficient sa ai bani.
  2. Masterul pentru cafea este ca dosarul DNA pentru guvernare.Cica nu e obligatoriu, dar da bine la imagine.

 5. octavian martin

  1. Mofturile astea, sa ai multe facultati si mastere nu am inteles-o. Vrei sa te faci sofer pe troleul 6 sau barman … nu-ti ajunge doar liceul!? Vina nu cred ca apartine nici parintilor (toti vor ce e mai bun pentru copiii lor si sunt gata de orice sacrificiu) dar nici profesorilor. Daca ti se ofera zilnic omleta cu carnati de ce sa refuzi si sa ceri paine unsa cu cutitul!? Vina apartine legii, organizarii invatamantului. Care era nivelul studentilor de acum 40 de ani cand se dadea examen serios la facultate … cu 4-5 sau chiar 8 pe loc?
  2. Mai varu’ … eu stiu ca pentru sefi e important ce baga ei dar, fiind vorba tot de partea orala a relatiei, parca nu poti sa-ti bagi joc de amaratul de organ (de presa, buninteles!)

 6. ifrim

  Si la fel de adevarat este ca dupa o oarescare varsta nimic nu ne convine,suntem carcotasi,cautam perfectiunea ce nu exista si totusi viata merge inainte.Binenteles nu e cazul nostru persoanele de fata niciodata!

 7. Magda

  tzzz….CE RĂI SUNTEȚI, TOȚI!
  MESERIA SE FURĂ, NU SE ÎNVAȚĂ…CĂ, D-AIA MESERIA E BRĂȚARĂ DE AUR (ori sub formă de inel sau percing-uri…în buze, în limbă, în zonele intime, în buric, în lobul urechii, în sprânceană, etc…), iar o dată dobândită, e CA MERSUL PE BICICLETĂ, PE CARE NU-L UIȚI NICIODATĂ, no?!

  Uite, voi – cu școală multă, d-aia adevărată – vorbiți numa’cu DUBLU ÎNȚELES!
  Io sau altul/a ce să mai înțeleagă?
  Care parte s-o bage de seamă?

 8. Magda

  @Dora

  Mai puțin Dvs.Doamnă, apropos de comentariul meu…nu sunteți luată în colimator!

 9. dora

  @Neacșu,
  1.Așa e d-nule, dacă ai bani mai bine îi bagi în buzunarele profesorilor din facultăți. Minte nu-ți mai trebuie!
  2.Dacă le place numai imaginea….., nu e bună oglinda.
  @Octavian,
  Nu sunt de acord cu dvs. Părinții și profesorii sunt nevinovați? De aceea avem tineri care nu cunosc cele mai elementare momente ale istoriei (1 Decembrie este un mister pentru ei, de fapt ceva nesemnificativ, un fel de unire ar zice ei), cu gramatica e mai greu, nu știu ce este un eseu, au dificultăți la scriere, nu mai spun de testele de cultură generală. Exemplele pot continua. A, am uitat! Mai sunt doctoratele. Dacă ai bani, nu este o problemă. Dacă vina nu aparține părinților și nici profesorilor de ce ies niște ratați, care în timp se vor întoarce împotriva „binefăcătorilor” lor.

 10. Magda

  @Octavian Martin

  Foarte particulariza(n)t modul Dvs.de exprimare…
  Spre exemplu, mi-a atras atenția (din prima) când veni vorba de…”mumă-sa”, alături de o exprimare ORALĂ (sâc!) liberă, DE VOIE…la modul natural, amical 🙂

  Cred că v-am ”citit” și alte comentarii de pe net și poate, chiar ne-am încrucișat spadele…

 11. dora

  @ Magda și Ifrim,
  Păi să mă fac mai bine înțeleasă. Am avut părinți severi (nu cred că sunt singura). Au avut o filozofie simplă: vrei să înveți carte? Apoi, fată dragă, asta să faci! Vrei carte, dar mai puțină, deoarece crezi că nu poți fi în stare să urmezi o facultate? Te duci la școala tehnică postliceală!Vrei după aceea mai mult, apoi te duci după program la cursurile serale ale facultății. Dacă nici așa nu se poate, fata tatii, sunt locuri în fabrici, nu este nici o rușine să muncești. De undeva trebuie început. Vedeți, puțin vrei de la viață, puțin ai! Doamna Magda, nu știu dacă am carte multă. M-am limitat la un liceu, o școală militară, o facultate (la seral, după program, etc), și cam atât. Ah, un master de un an la SNSPA, asta, pt grad. Nu am colecționat facultăți, este bine să urmezi facultatea în specificul meserie (la mine A.S.E-ul). Am făcut ce mi-a plăcut, nu am colecționat diplome. Am fost învățată să respect profesorii și cartea! Poate de aceea d-nule Ifrim, o dată cu vârsta devii mai ciufut, mai cusurgiu. Perfecțiunea nu am căutat-o niciodată. Corectitudinea și respectul meseriei, DA. Cu respect!

 12. dora

  Am uitat să vă spun, că în perioada cât am urmat masterul la SNSPA (Administrație publică, era cam singurul master care avea cursuri vineri după amiază, sâmbătă și duminică, se plia pe timpul meu), aveam pe rândurile din spate doamne care lucrau în administrația publică și care vorbeau mai tot timpul. Într-o pauză, mai în glumă mai în serios, le-am întrebat de ce totuși nu sunt atente la cele prezentate. Una mi-a răspuns cam așa: măi doamnă (a vrut să spună mamaie), asta a fost pe vremea matale, nu-ți convine mergi în spate! o fi bine?

 13. @ Vere
  Iti dau un indiciu : Indiferent ce meserie ai, poti fi gugulator sau taietor de frunze la caini, daca vii cu diploma de studii superioare, ai un spor la salariu. Carevasazica, baietii cu capul in pioneze, se angejeaza si sunt salarizati conform priceperii, dar primesc spor pentru ceea ce nu stiu. Capisci ?

 14. octavian martin

  @Dora Ies niste ratati, cum spui, pentru ca asa a fost creat sistemul. Nu se face macar o selectie minima la admitere, practic e asa cum spui … ai bani te faci student. Pe parcurs la fel … poti sa treci „ca gasca prin apa” examenele anuale sau finale sunt doar simple formalitati. Am intalnit un inginer care nu stia care-i capitala Elvetiei sau a Canadei. Mi-a spus ca nu are nevoie. Cand i-am spus ca eu vorbeam acolo de cultura generala, ca de aia se da intelectual … l-a pufnit rasul!
  @Magda Particularizant este un cuvant care, la mine pe malul Dunarii, nu se exista! Cel putin atunci cand am invatat eu limba romana … Despre modul meu de exprimare puteti afla mai multe din celelalte articole pe care le-am mai „publicat” pe acest site. Nu va luati dupa comentarii ca acolo fac eu bascalie … dupe ce beau o bere, doua si ma enerveaza varu’ asta al meu. Spade … nu incrucisez! Daca nu-mi place cineva il ignor, daca insista … poate-l injur (tot de muma-sa! 🙂

 15. @Magda,
  Cu Varu e recomandat sa va incrucisati picioarele … e dangeros rau de tot … Sper ca … nu am fost badaran, era o gluma pe care nu mi-am putut-o suprima…

 16. Magda

  @Octavian Martin…

  Ei, ați înțeles prea bine ce-am vrut să spun, chiar dacă fiecare, e cu păsăreasca lui…:)
  Bere, pe vremea asta?
  Cam multă APĂ…care-i bună-n cizme, da nici acolo…nu e suficientă Dunărea?!

  @Marin Neacșu

  De acord!:)
  Tre’ să rămână încrucișate (la propriu), dacă mâinile sunt ocupate cu spade sau c-o halbă cu bere, pentru a rezista eroic să nu te scapi pe tine, sau dangeros…în Dunăre!

 17. dora

  @Neacșu,
  Contează să fie lipite, nu încrucișate. E o glumă!

 18. Magda

  @Dora
  Faza haioasă e că, de obicei, în public, șezând…femeile le țin LIPITE sau ÎNCRUCIȘATE spre deosebire de bărbații care, rar stau picior peste picior, de obicei, parcă-ar vrea să facă SFOARA lui Vandamme!

 19. Neacsum

  &Magda,
  Ce sa facem, cazonii kk zonii, tot cu gandul la sporturi de vara.. si ne iarta noua gresalile noastre…

 20. geofreeland

  1. Nichita Stanescu spunea ca „limba romana e roata poporului meu” sau „limba romana e patria mea”.Un poet filozof patriot. Limba asta, a noastra, plina de sensuri si minuni ale comunicarii. Sensurile profunde ale limbii noastre o pot asemui cu o sinteza de idiograme chinezesti. Inca din liceu colaboram la revista Rebus. Era o revista de mare cultura. Va dau exemplu? Ce e CVC? e VINT RECE. Cum adica? Da, V-INTRE-C, (biverb, 4,4). Apoi, tanar locotenent, am infiintat un cerc rebusist „MAGIC” cu alti 3 prieteni si am castigat ani la rand concursuri nationale de careuri de definitii. Ce e un careu de definitii? Cuvinte ingrilate care trebuiau definite. De exemplu, cum se definea cuvantul ingrilat IN? Simplu, „Se topeste dupa muieri”. Sau cuvantul PIRAT? „Stigmat de cale”. Sau MUMIE? „Trunchi de piramida”. Adica, descalcirea sensurilor cuvintelor din definitie, stiindu-le, ducea la descoperirea cuvantului din careu, grila. Cam ca la integramele facile de azi.

  2.Basescu avea dreptate. Scoala de azi produce idioti. Da, idioti, adica semidocti. Nu e vina copiilor porniti la scoala. E vina revolutiei informatice, al treilea val tofflerian, e vina atacurilor globalizante la valorile nationale, e vina politicului lipsit de patriotism.

  3. Ceausescu avea niste principii clare: respectarea suveranitatii, egalitate intre state, colaborare in avantajul reciproc, dezarmare nucleara. Noi, in patria crestina am permis impuscarea lui de ziua nasterii Domnului. Cine mai spune azi aceste adevaruri?
  Citez DCNews „Armele nucleare ar trebui total interzise și distruse” pentru a construi o lume fără astfel de arme, a spus el, într-un discurs de aproape 45 de minute, pronunțat la sediul european al ONU, scrie Agerpres.Președintele Chinei, stat-putere nucleară, care a încheiat o vizită de patru zile în Elveția, a insistat de asemenea asupra „egalității suverane” între națiuni.”Marile state trebuie să le trateze ca egale pe țările mici, în loc de a se comporta hegemonist impunându-și voința”, a arătat Xi Jinping, adăugând: „Trebuie să respingem dominația unuia sau a mai multor state”.
  4. In februarie se hotaraste soarta Romaniei. Igor Dododn s-a dus la Putin cu harta Moldovei lui Stefan cel Mare. Victor Orban vrea Transilvania dupa un alt razboi de „100 de ani” intre Ungaria si Romania, cu sprijinul lui Putin. Donald Trump si Putin se duc in februarie la Budapesta. Ce vor vorbi ei acolo? Si de ce la Victor Orban acasa? Sa ne amintim ca Ponta a fost amenintat de Coldea sa nu se apuce de vreo autostrada dinspre Muntenia spre Transilvania. Al nostru plavan presedinte o zise mai ieri ca „noi cu NATO, ca ne reafirmam, ca suntem parteneri strategici” si alte chestii frumos scrise pe hartie creponata.
  Eu nu vad bine asta, adica o Muntenie mai mica decat Bulgaria, un Banat trasfrontalier, o Transilvanie Erdely, o Moldova franta pan’ la Namoloasa. Temeri? Divizare la ordinul Germaniei ca in Jugoslavia? Reimpartire „imobiliara” Putin-Trump, ca la Malta, ca la Yalta? Temeri? Pai da, si ma intreb, ce atata zbatere cand lumea o fac altii si noi, pioni galagiosi, mormaind sub plapuma despre masterate la nea Cristian Parvulescu, sorosist, de licente cumparate, de doctorate 10% copy-paste?
  Romanii dintotdeauna au fost carnea de tun a Europei.
  5. Mai ceva vreme scriam despre Balcani. De amarastenii pusi aici in butoiul asta de pulbere, la poarta dintre civilizatii. Rolul Balcanilor e imens pentru UE, pentru soarta UE, pentru pacea mondiala. Nu intamplator, prin 1998, un general cu 3 stele, comandant al Scolii de Artilerie din Polatli imi spunea si l-am rugat sa repete ” Romania este singurul prieten al Turciei”. De ce? Si reafirma ca axa Bucuresti-Ankara-Tel Aviv este singura axa a securitatii in Middle East.Ce face plavanul nostru presedinte? Se intalneste cu Conchita Wurst, transsexualul de marca. Asta da politica externa!

 21. octavian martin

  V-am prins vrajitoarelor! Doamnele mele dragi, mi-ati denaturat si deturnat subiectul dar … e cu atata gratie ca imi lasa gura apa! Ma si vad in sala de asteptare de la autogara din Craiova (aia de langa gara) in vacantele de vara pandind in stanga si in dreapta sa prind o priveliste incantatoare! Ce stiam eu atunci de spade incrucisate si alte analize „megaok”!? Domnisoarele cu care ma-ntalneam tineau picioarele lipite ca asa era „cutuma” dar macar foloseau o limba (romaneasca) care nu iti zgaria timpanul.

 22. @Vere Tavi,
  Imi asum vina de a fi deturnat un pic firul discutiei, dar am facut-o ca sa mai descretesc anumite riduri. In rest in ceea ce ducea limba romaneasca, ea ramane asa cum este, indiferent de obiceiurile unor dudui ajunse sa tina un microfon in mana.

 23. dora

  @ Octavian,
  Aș vrea eu să fiu vrăjitoare!Nu cred că v-am denaturat și deturnat subiectul. Ați văzut vrăjitoare care acționează cu grație? Apropo, fiecare face ce dorește cu timpul său. Apropo de autogară!

 24. dora

  @Neacșu,
  Nu înțeleg la ce, sau cine vă referiți. Dudui… microfon …. în mână. Luminați-mă!

 25. @Dora, ma refeream la donsoarele care intra cu piciorusele cracanate in zapada pana la glezna in preajma unei dune de zapada undeva intre Slobozia si Calarasi, purtand in manuta fragila un ditamai microfonul pe care se vede clar sigla televiziunii care face reportaje cutremuratoare. .

 26. dora

  @Neacșu,
  M-ați luminat! Mulțam!

 27. octavian martin

  Daaa! Fatucile acelea cu cel putin doua mastere carora le sar ochii din cap de mirare ca, pe 12 decembrie, a nins in pasul Tihuta si stratul de zapada a ajuns la 15 cm!! Natiune mira-te! Inainte sa se apuce de alea doua mastere oare n-au avut vreme sa deschida un manual de geografie sa afle ca patria noastra este in zona „temperat continentala” si … vorba lu’ Amza …. Nea Marin, de … „de cand e lumea lume” in zona asta ninge, mai ales iarna!

 28. Magda

  @Dora,

  Octavian Martin, când vorbea despre noi, se referea CRED la forma SOFT a vrăjitoarelor….gen Samantha de pe vremuri, când doar mișca din nas, și totul se schimba, iar bărbată-su, de atâta bine, se întreba ca prostu’ – Ce vrăji a mai făcut nevasta mea?

  În cazul nostru – ce vrăji am mai făcut de l-am aruncat cu mintea prin autogări, în care fetele (femeile) de-atunci erau cuviincioase-n port, că așa era ”cutuma”, cât să nu te-ntreci cu gluma, chiar dacă din mesaj, PROST CONSTRUIT, lipsindu-i NU-ul buclucaș pentru a avea sens, de-aici și înciudarea pe noi, plus catalogarea:

  ”Domnisoarele cu care ma-ntalneam NU tineau picioarele lipite ca asa era „cutuma” dar macar foloseau o limba (romaneasca) care nu iti zgaria timpanul.”,

  ADICĂ…chiar dacă nu le stăteau picioarele la ele acasă, când vorbeau, te dădea pe spate…din pricină de voci suave!
  NU faptul că ele, poate stând pe băncuțele de lemn din autogară, se găsea una sau toate…. într-o minijupă, cu picioarele lipite, sau picior peste picior, schimbându-și brusc poziția zâmbind concomitent ca niște vrăbiuțe, iar preț de-o clipă, ca o străfulgerare să zăpăcească privitorul printr-o acțiune de anticipare-emancipată, a ceea ce-a făcut PRIN ARĂTARE, o altă surată dincolo de ocean – Sharon Stone!

  Varianta HARD, cu mătura între picioare (apropos de poziție…:), cu pelerină neagră pe cap terminându-se în unghi ascuțit, cu globul de cristal printre fuste… ține de desene animate!

 29. Magda

  @Marin Neacșu

  La drept vorbind, fătucele din imaginile prezentate nu-s crăcănate, iar uneia i se vâd chiar încălțările…

 30. Magda

  @Marin Neacșu

  Referitor la SFOARA lui Vandamme,

  ”Ce sa facem, cazonii kk zonii, tot cu gandul la sporturi de vara.. si ne iarta noua gresalile noastre…”

  Adică, cazonii kk zo(m)bii, tot cu gândul la sporturi extreme, dar cu mâinile împreunate a rugăciune, când meditează… ca să-l izbăvească Doamne, Doamne…de păcatele DEJA săvârșite, no? :))))))

 31. octavian martin

  Mai varule … scrie repejor ceva … de Trump, de scutecu’ de la Deveselu, de cei vrei … ca fetele astea pusara ochii pe mine (ca pe butelie, conform traditiei populare) ca mi-e frica si sa mai intru pe neturi! Ultima postare a lu’ prietena ta e atat de lunga (si mental stufoasa) ca nu putui sa „asimilez” decat jumate! Restul … maine dimineata la cafea. Da’ daca o „mai chinuie talentu” putin-putin si mai baga freo 2-3 episoade!? Cum zice fatucile alea dintre Slobozia si Calarasi … am pus-o neica!

 32. Magda

  @Octavian Martin

  Ce-ai bre? Mă confuzi eventual cu Ghiță…care poartă fustă, și ți-a rupt puțin din portiță? :))))
  Ți s-a făcut frică de mine?
  De ce?
  Ești MARTIN COLDIȚĂ?

 33. Magda

  @Octavian Martin

  Apropos de BUTELIE…nu se mai poartă!
  Poate doar la țară…

 34. dora

  @Magda,
  Indiferent de variantă (Soft sau hard),colegii noștri tot ca niște vrăjitoare ne percep. Nu-i bai.

 35. dora

  @Octavian,
  Noi nu puserăm ochii pe mata, Doamne ferește! Vă doresc ca mâine dimineață cafeaua pe care o serviți să vă aducă un strop de veselie și, mai ales, un gând bun pentru cele două participante la discuții. Vă doresc o seară minunată!

 36. @Vere,
  Cica una din fetele astea, acu nu stiu sa spui sigur care, dar sigur sigur era una in ele, se duse la Brasov sa faca un reportaj incendiar despre zapada cazuta pe furis peste noapte. Ajunsa ea acolo, se duse sa se cazeze ca doar primea diurna si pana sa vina baiatul cu cipilica pe cap vazu a scris pe un display: Omu -14 cm, Moldoveanu – 18 cm, Negoiu-10 cm.Curioasa nevoie mare si dornica sa faca un reportaj demn de Pulitzer, , cand veni receprionerul ii spuse afectata:” Nu te supara, la ce camera e cazat Moldoveanu, ca vreau sa ii iau un interviu in exclusivitate, dar repede, pana nu pleaca.”

 37. @Magda,
  Apropo de butelie, nu ai auzit ca se poarta retro? Buteliile castiga teren, pe bune. Legat de colegii dumneavoastra te asigur ca au cele cucernice si respectuoase intentii. Sunt convins ca langa ei nu veti muri de plictiseala indiferent ce veti incrucisa, fara a suferi vre-o vatamatura.

 38. Magda

  @Marin Neacșu

  Plictiseală?
  Nici vorbă!
  Altfel nici nu băgam nasul pe-aici 🙂
  În privința intențiilor respectuoase ale colegilor, nu mă îndoiesc…decât puțin, din șale, ca să văd mai bine ceea ce se scrie (cu subînțeles), realizând pocnitul lor din călcâie…
  În privința CUCERNICIEI…s-avem pardon, e cam exagerat.
  Ce-i aici, blog de mânăstire de călugări?

 39. Neacsum

  &Magda,
  Sa fim realisti, nu suntem nici usi de biserica, dar misogini. Repet, se mai admit unele sarje amicale, dar fara rautate, facute doar de amorul artei fara atac la persoana.

 40. octavian martin

  @Magda Fata draga (nu fi trista) ai inceput sa-mi placi! Recunosc, prima impresie … s-ar putea zice ca difera un pic da’ daca trebuie si eu sunt dispus sa ma-ndoiesc putin din sale, echipat cu zambetul „de oras” si fara a te apela cu „bre”! Imi place si cucernicia specifica unei manastiri da’ nu de taici!! In rest, condimentele sunt favorabile … portita, blanita … daca vrei vine si Ghita de la S1 … Singura chestie de negociat ar fi ora … Eu nu mi-am mai bagat nasul la 06.25 decand eram toa’lent major pe Amaradiei! Ehei, ce vremuri …

 41. geofreeland

  „Să gândeşti este dificil. De aceea, majoritatea oamenilor judecă“. Celebrul citat atribuit lui Carl Jung, explicat

  Citeste mai mult: adev.ro/ok28jp

  Poate si noi, la niste ani grei in ranita, sa incercam sa ne regandim.

 42. dora

  @Octavian,
  De unde știți că Magda este fată? Zic și eu!

 43. dora

  @Octavian,
  Scuze, rectific, de sex feminin.

 44. octavian martin

  @ Dora Ete ca la asta nu ma gandi!! E tare, chiar asa! Desi … dupe complexitatea adanca (atat de adanca ca e si profunda!) a imbarligaturilor sinapselor … si mai ales ca i-o fugit mintea din prima si mai intai la o manastire de taici (asa cum mie mi-o fugit la aia de maici!!) eu cre’ca totusi e fata … si inca una inteligenta! Apropo, tie pot sa-ti spun „sarutmana” sau primesc raspunsul ala din bancul cu Pintea Haiducul??

 45. dora

  @Octavian,
  M-ați prins, nu cunosc bancul cu Pintea, sau acel banc. În rest, să ne ferească Dumnezeu ca legătura dintre neuroni (adică acele sinapse), să funcționeze cu îmbârligături, vă dați seama că conexiuni ar ieși!

Statistici T5