Din nou sunt furaţi militarii

Categoria Despre Armata

politicienii-sa-mearga-la-razboi

Încarcă samarul până moare măgarul

Nu este prima oară când spun că toate guvernele, fără excepţie, indiferent de coloratură, când au fost nevoite sau a trebuit să lovească în cineva ca să îşi acopere neputinţa şi impotenţa managerială, au lovit în militari.  Mai evidentă, dar nu prima,  a fost guvernarea Boc, cea care a schimbat legea pensiilor militare şi a luat bani inclusiv din soldele militarilor care îşi lăsau sângele prin nisipurile afgane. După Boc a venit guvernarea USL care promisese dreptate până la capăt dar a tăiat şi ea până la os. Nu doar că l-a păstrat dar l-a făcut tartor peste tot ce însemna haină şi grade militare pe cel mai incompetent general pe care l-a avut armata românească în toată istoria sa, nu îi mai dau numele. Acesta a dat mai mult forţat decât voit o lege aşa zis reparatorie , 241/ 2013, care cu o mână a dat şi cu alta luat, prin articolul 4. Pensionarii militari ştiu despre ce e vorba.

După aceasta a urmat Legea 223/2015 numită şi Legea pensiilor militare, care trebuia să repare şi ea ceea ce stricaseră celelalte dinainte, inclusiv 241. Nu mai amintesc chinurile facerii, dar după ce aceasta s-a născut tot cu forcepsul, deşi nu era nici ea completă, era să spunem mulţumitoare pentru o mare parte a militarilor în varianta votată, a fost şi ea modificată print-o OUG, OUG – 57 /2015 , care a luat cu două mâini ce fusese promis cu o mână. Nu mai intru în amănunte.

Ei bine, după un an de guvernare tehnocrată  în care de voie de nevoie a trebuit să se respecte legea 223, după ce procesul recalculării şi recuperării unor sume,  cu eforturi uriaşe din partea celor de la CSP a MApN, era în grafic şi avea toate şansele să se încheie măcar odată conform legii, uite că vine din nou guvernul PSD cu ale sale promisiuni care dă cu banii în stânga şi în dreapta, salarii, pensii, reduceri de taxe, ajutoare, cu care câştigă alegerile şi se proclamă guvernul Grinhood. Da, o fi cel puţin din vorbe aşa, dar scriptic şi se va vedea şi faptic, nu ai de unde da dacă nu iei de undeva şi cum în România nu se poate crea plusvaloare în 30 de zile ca să poţi acoperi dărnicia de Crăciun,  o gaură se astupă cu alta.  Guvernul Grinhood  a decis să ia de la militari, ca să dea celorlalţi. De ce de la militari? Pentru că, aşa cum am mai spus, militarii nu pot face grevă iar  capii armatei, înstelaţii,  sunt aproape toţi cumpăraţi cu gradele şi funcţiile primite  ca să mai poată mişca în front. În plus, asociaţiile militarilor sunt atât de divizate şi lipsite de spirit de corp încât nici copii de grădiniţă nu se mai sperie de ele. Unele fac  seminarii ştiinţifice,  altele pupinturism profesional, altele protestează la Victoria împotriva preşedintelui şi la Cotroceni împotriva premierului, chestie de fineţuri tactice. În fine, alte asociaţii, ca să nu uit nici una, chiar dacă sunt conduse de lideri oneşti, sunt atât de mici şi atât de „liniştite” încât nu intră în ecuaţie. Cu aşa apărători  şi atitudini, e normal că toate guvernele îşi bat joc de armată.

Davai restanţele

Dar să discutăm concret. După lupte seculare, a fost aprobat bugetul şi de către CSAT, după ce Grindeanu a promis că va da bani pentru raţe la următoarea rectificare bugetară. Ei bine, ce conţine,  de acum aprobatul buget? Ciudat, nici un dogar nu s-a sesizat,  la MApN nu  ştie nimeni, deşi sunt convins că partea privind Apărarea a fost verificată şi avizată de MApN, recte Departamentul OTI.

Iată ce spune articolul 66 din Proiectul de buget al lui Dragnea, acest Hamster Hood autohton.

“Art.66.

– Eventualele sumele cuvenite ca urmare a procesului de recalculare a pensiilor potrivit art. 109 alin. (1) și art. 110 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, ce reprezintă diferențe de  pensie  de  la  data  intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015,  cu modificările și completările ulterioare, și până la punerea în plată a pensiilor recalculate, se acordă în trimestrul IV 2017.”

Pentru cei mai grei de cap, şi trebuie să admit că sunt nesperat de mulţi, fac precizarea că asta înseamnă că procesul recalculării pensiilor, chiar dacă va contiuna(dar încă nu e sigur, pentru că urmează şi instrucţiuni de aplicare, ca şi la Legea 223 , care nu se ştie ce vor mai cuprinde), cei cărora le se vor recalcula, nu vor primi imediat şi sumele restante pe anul 2016  sau pe lunile din 2017 până la recalculare, decât în ultimul trimestru al anului 2017, adică ( şi aici trebuie să spun că încă nu e sigur, pentru că dacă nu vor avea fonduri, termenul va fi prorogat, nu e prima oară când se întâmplă asta) abia dupa septembrie 2017.Deci din nou pensionarii militari sunt împinşi la gard, din nou se aşteaptă ieşirea din sistem pe cale naturală.   Nu este manipulare, nu este balivernă, nu este propagandă Iohanistă este un paragraf din Legea Bugetului pe anul 2017 aşa cum a fost şi încă este publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor. Nu este nici o greşeală aşa cum nu este nici o întâmplare. Îmi pare rău, dar voi turna sare  peste rană, ca să vadă tot miltaurul cum i se trage clapa sistematic şi temeinic.

Davai decontul

Nu ştiu câţi militari cunosc, dar prin Septembrie 2015 eram anunţaţi că Guvernul va dezvolta un program prin care românii, şomerii care merg să lucreze în alte localităţi, decât cele de domiciliu  la distanţe mai mari de 50 km vor primi 15500 lei ca ajutor. Bun aşa. Deci guvernul îi ajută pe cei care aleg să lucreze departe de casă. Lăudabil. Ce face însă guvernul şi conducerea armatei cu militarii care nu numai că nu aleg, dar sunt forţaţi conform contractului şi jurământului militar să lucreze în alte localităţi decât cele de reşedinţă sau unde îşi au familia? Vă spun eu , acelaşi lucru ca şi în cazul legii bugetului: ia de la militari, ca să dea la şomeri. Cum ? Uite aşa : domnul Ministru Motoc, anunţa cu mândrie prin Noiembrie 2016  că a demarat un proiect prin care să se elimine, treptat, decontarea cheltuielilor pebtru chirie acordate militarilor. În schimb el promitea să le dea locuinţe de serviciu. Numai că ceea ce nu spunea el era şi ce înseamnă asta. Păi asta însemna să sisteze plata acestor deconturi în baza demarării acestui program de acordare de locuiţe de serviciu care se întindea pe o perioadă de 10 ani, dar încă de la început a demarat prost pentru că din cele 250 de locuinţe de serviciu propuse, nu puteau acorda decât 158, din care 100 în Bucureşti. Ce nu mai spunea domnul Motoc, era că acestea erau făcute sau pregătite pentru marele Comandament Multinaţional, deci nu pentru amărâţii care trăgeau la şaibă, iar celelalte erau răspândite prin Focşani, Piteşti, Buzău, Iaşi şi Craiova unde de asemenea se pregăteşte primirea celor ce vor constitui Brigada Multinaţională. Mai pe româneşte, ministerul apărării, din lipsă de fonduri, taie din drepturile militarilor promiţând blana ursului din pădure pe care însă o vinde altora.

Înainte se spune că şampania este o băutură pe care o bea clasa muncitoare prin reprezentanţii ei. Aşa e şi cu locuinţele de serviciu în armată, sunt nişte locuinţe care vor fi date militarilor prin reprezentanţii lor sus puşi dar banii de chirie vor fi luati de la pălmaşi.

La toate astea mai adăugaţi şi faptul că măsura luată pe ultima sută de Ciloş în Decembrie 2016 a fost însuşită şi prelungită de Grinhood şi în anul 2017 iar militarii nu vor primi nici indemnizaţiile   la ieșirea la pensie, conform art.1 alin.(3) din OUG nr.9/2017.

Prevederile art. 1 alin. (3)—(5), art. 2—4, art. 5 alin. (2)—(4) şi art. 6—11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, se aplică în mod corespunzător şi în perioada 1 martie—31 decembrie 2017.”

Davai cotizaţia

Şi toate astea se fac cu acordul tacit, voit sau umil al conducerii galonaţilor din armată. Ce spun şefii de structuri, ce spune şeful SMG despre aceste sacrificii ?  Până acum nimic. Cunosc însă cel puţin o persoană  care se bucură, o persoană care nu poate spune că nu ştie acest aspect, pentru că iese periodic la tv şi face pe atotştiutorul, cunoaşte toate matrapazlâcurile politice, fitilele, beţele băgate prin gard, el primeşte informaţii la prima mână şi se dă guru ca mare specialist militar hrănind pelicani în Cişmigiu.  Este vorba de domnul Dogaru, cel care vorbeşte la tv despre orice,  dar iată, tace mâlc acuma când  se pune la cale un nou rapt. Va ieşi însă pe post şi prin pieţe imediat ce legea va fi publicata în MO şi va promite că va lupta şi va da în judecată sistemul dar cei care vor să fie salvaţi de el să se înscrie în SCMD sau să plătească cotizaţia.

Asta e armata.

PS: Aud că Iohannis a declarat Jihadul, iar copii săi  de suflet au ieşit brusc în stradă şi au început violenţele. Se urmăreşte război civil. Guvernul este între ciocan şi nicovală: dacă jandarmii intervin, ONG-urile vor umple lumea că  în România nu sunt respectate drepturile omului iar dacă nu se ia nici o măsură se va crea impresia că tot poporul e de partea manifestanţilor şi că acţiunile lor reprezintă voinţa ţării. Aşa ne trebuie şi nouă, aşa îi trebuie şi lui Dragnea.Parcă văd că va fi scoasă armata.

 

UPDATE : Filiala  ANCMRR Vrancea, prin vocea autorizată a domnului Cpt.C dor Chirică Aurelian, un militar de toată isprava, cu o pregatire juridică de excepţie, a trimis domnului Ministru al Apărării un memoriu prin care explică nemulţumirile colegilor săi, care sunt de fapt ale tuturor rezerviştilor  în situaţiile nominalizate,vizavi de modul în care a fost siluită legea 223  prin OG 57 şi OM 25/2016.  CRED CĂ ESTE CAZUL CA TOATE ASOCIAŢIILE MILITARILOR SĂ ÎŞI DECLARE SPRIJINUL ŞI ACORDUL PENTRU ACEST DOCUMENT ŞI SĂ SOLICITE ÎMPREUNĂ UN PUNCT DE VEDERE OFICIAL AL MINISTRULUI.  IATĂ DOCUMENTUL :

 

 http://vladtepescmrr.blogspot.ro/

http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/PROIECTLEGEbugetdestat2017_27012017.pdf

http://lege5.ro/Gratuit/gm3tenjzha/legea-nr-241-2013-privind-stabilirea-unor-masuri-in-domeniul-pensiilor-acordate-beneficiarilor-proveniti-din-sistemul-de-aparare-ordine-publica-si-siguranta-nationala

http://www.capital.ro/guvernul-acorda-stimulente-de-pana-la-12500-de-lei-pentru-someri.html

http://www.ziare.com/stiri/militari/militarii-nu-vor-mai-primi-bani-de-chirie-ci-direct-case-ministrul-apararii-spune-ca-e-mai-logic-asa-1444996

http://legeaz.net/monitorul-oficial-79-2017/oug-9-2017

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

21 Raspunsuri la Din nou sunt furaţi militarii

 1. Bostin

  Eu v-am spus ca clepsidra a fost intoarsa dar nu mai e nisip .Credeati ca glumesc ?

 2. Bostin

  Vezi la legea e 223\2015_nu 233.Rectifica .

 3. Iulian

  Marine,
  In acelasi timp, prin OUG2/2017 guvernul amanat pt a 7 a oara, consecutiv, plata acelor ajutoare la iesirea la pensie, pt cadrele MApN si MAI, caci pentru cele din SRI, STS, SIE si SPP s-au platit, cum de altfel, avand aceeasi prevedere in lege, magistratii nici nu si-au pus problema, lor achitandu-li-se imediat ce se pensioneaza!

  Suntem egali, sau nu mai suntem? Cel putin in fata si in aplicarea legii!

  PS-macar sa se fi platit pentru 2 ani restanti!

 4. M.G.

  Informatie incorecta
  , cel putin la SRI, stiu sigur ca nu s-au platit !

 5. @MG,
  Am spus eu ceva de SRI? Eu am vorbit despre CSP a MApN. Oricum insa seriestii nu ies la pensie .. ei sunt activi si dupa trecerea in rezerva.

 6. geofreeland

  E culmea! Tara arde si noi o dam cu „banii, undi e banii?”. Da-o dracului de tara, „unde e banii?, noi vrem banii, noi vrem banii! Hotii, hotii!”
  Nici rabdare nu mai avem. In fond, cine nu intelege situatia, sa se alature protestatarilor la noapte. Sa darame guvernul, ca acolo e banii, in subsol, in casele de bani si noua nu ne da. Nenorocitii de guvernanti, auzi la ei, taman in decembrie ne da banii. Auoleoooo, muica, ce ne facem noi pana in decembrie? Glumesc si io.

  Poate ar fi mai bine sa citim despre Fondul Suveran de Investitii. Tot ce am acumulat si construit prin sacrificiul unui intreg popor sub biciul comunist s-a risipit, furat si jefuit de o democratie a strainilor. Nu am spus eu ca „Ce acumuleaza dictaturile, risipesc democratiile”. Dar e momentul sa incepem sa ne dezvoltam, „acum ori niciodata”, altfel, economic n-o sa putem sustine apararea tarii si bunastarea natiei. Investitiile vor crea locuri de munca, dezvoltarea si exprimarea comerciala in exterior, stimularea consumului din productia interna, stabilitatea financiara. Eh, asta e miza ascunsa a protestelor si bineinteles, imaginea lui KWI ca un calaret neamt al neamului, pentru un nou mandat. Neamtul asta trebuie demis urgent, s-au adunat n’spe motive de incalcare a Constitutiei care, incet, incet seamana a tradare. Abuzul in serviciu nu are treaba cu coruptia! Ce tot o freaca el ca afecteaza lupta anticoruptie? Da’ dar nu mai poate pe chestii subtiri, inventate, fara probe certe, sa isi elimine adversarii politici, ai lui dar si ai altora din afara. Sau vrea sa pluseze cu ruperea tarii? Ce-o fi vorbit el la telefon cu angelica lui? I-o fi dat verde la Maidan? Apoi asta seamana cu ce vor si rusii, si ungurii si sorosistii. Vad ca americanii privesc la un meci de fotbal.

 7. @Geofreeland,
  Esti prea dotat ca sa nu stii ca aici nu e vorba de bani ci de nerespectarea unor drepturi, de o noua bataie de joc, de o nou[ palma date militarilor, ceea ce este la fel de important, chiar mai important decat salvarea unor parnaiasi politici de la racoare si constat ca estio si suficient de indoctrinat sau apropiat de cei care au volanul pe stanga, ca sa nu sari in sus ori de cate ori cineva nu le canta in struna. Nu e nici o problema, poti sustine pe cine vrei, dar atentie ce sustii, ca asta tine de tine, nu de altcineva.Convingerile si simtul de fair play nu e obligatoriu sa fie la acelasi nivel cu inteligenta.

 8. ifrim

  Uite o idee buna, data trecuta la razmerita nu am putut sa-mi iau cercificat de revolutionar cu rol determinant ca eram incazarmat dar acum fiind liber si nici prea multa treaba n-am poate ma scot!

 9. geofreeland

  @Neacsu
  Nici simtul umorului nu mai avem? Chestia cu fair play tine mai mult de caracter, educatie si cultura, cumulate. Deficienta vreuneia exacerbeaza egocentrismul, samburele raului din om. Aici e vorba de altceva: se joaca destinul tarii! Nici ochelarii de cal nu pot ascunde ascunzisurile din sant. Singurele mele convingeri politice sunt: patria romana, demnitatea poporului meu, bunastarea romanilor. Restul sunt vorbe.

 10. @Geofreeland,
  Acuma asa se numeste asta, simtul umorului ? Pai spune domnule sa stiu si eu . Ha ha ha .. doamne, ce m-am mai ras!

 11. Apropo de abuzul in serviciu, e cea mai pagubitoare si mai des intalnita meteahna si ar trebui pedepsita drastic, cu ani de puscarie pana dispare. Adica poti sa omori pe cineva sau sa il lasi in strada , sa il impingi la sinucidere sau sa moara in incendiu pentru ca ai dat tu un aviz ilegal, este ok daca nu a facut pagube mai mari de 200000 de lei scapi nepedepsit chiar daca a murit cineva sau a ramas pe drumuri. Nu e asa ca e corect ? Sau daca afli de cineva ca a facut o crima, nu il poti reclama daca au trecut 6 luni de la savarsirea faptei indiferent cand ai aflat tu de ea. Nu e asa ca e corect ?

 12. geofreeland

  @Neacsu
  Abuzul in serviciu se aplica si la privati? Nu, acolo nu exista. Esti dat afara imediat. Exista la noi, la cei cu mana in butoiul cu miere, functionaresc. Iar cu denunturile, e o discutie mai larga, ce tine si de fapta denuntata. Normal ca lucrurile grave nu se prescriu iar denuntul e considerat o informatie si e pista pentru continuarea sau inceperea unor cercetari criminalistice, indiferent la cat timp s-a facut denuntul. Lipsa aprofundata a cunostintelor de drept ma limiteaza a discuta subiectul. E si asta o meserie, nu? Revenind la practica de azi, cand eu reclam pe unul ca nu’s ce-a facut. Asa ca mi-a casunat mie. Si el, pe baza lucrarii rechizitoriale, e trimis in judecata si bagat la puscarie. Proba fiind numai acel denunt. Apoi, dupa ani de detentie se constata ca nu el e vinovat. E corect? Libertatea unui om e un „lux”? E corect? Vreau sa spun ca un rechizitoriu trebuie sa fie beton, cu probe directe, indubitabile, dar lenea procurorilor sau comanda politica a bagatelizat justitia pana la derizoriu. Procurorii nu sunt magistrati. Judecatorii sunt. Numai cei neacoperiti. Singurii care fac justitia. Procurorii sunt avocati ai statului. Cred ca faptele penale trebuie armonizate cu cele din tari UE si la masurile punitive. Suntem o tara de puscariasi cu actualul cod. La noi nu exista reintegrare si respect pentru viata omului. Pedepsele aplicate sunt costul traiului intr-un social statal la incalcarea legilor acelui stat. Greseala are pedeapsa, puscaria trebuie sa aiba rol reeducational, eliberarea sa ofere o sansa de reintegrare. Noi nu avem decat puscaria. In rest nimic. Omul are o singura viata si ea conteaza. Daca gandim umanist. Unii gandesc rasist.

 13. @Geofreeland
  Din pacate legea, una prost croita orbeste despre abuz in serviciu referindu-se la functionarul public, dar abuz in serviciu fac to’i sefii si sefutii atat la stat cat si la privat si atunci definitia trebuie schimbata. Nici o persoana nu trebuie lasata sa abuzeze e de o alta persoana si sa impuna anumite conditii care nu sunt acceptate in baza vointei sau a unei conventii. Dar pe noi ne abuzeaza administratia locala, ne abuzeaza bancile, ne abuzeaza patronii, lucratorii din service , politistii, serviciile secrete, alesii, pana si amaratul de factor postal iti aduce pensia cand vrea muschii lui si daca te-ai certat cu el iti primesti pensia dupa ce s-au terminat compensatele prin farmacii. Dar acestea nu pot fi nici macar aduse in instanmta, pentru ca nu se inscriu in conditiile legii, o lege facuta de capate patrate.

 14. bazil

  Rusine !Rusine!Rusine1 La 27 de ani dupa Revolutie sa mai vedem astfel de scene e cu totul regretabil. Iata ce inseamna somnul natiunii care a generat monstri ! Nu e admisibil sa dai legi si ordonante in favoarea infractorilor, in favoarea hotilor. Ce suntem noi? Un stat de hoti? Cum adica, daca ai furat pana in 200.000 lei nu e abuz? Nu e furt? Nu poate fi pedepsit? Ce e aia, favorizarea infractorului nu e pedepsita daca e facuta de un membru din familie? Cu alte cuvinte, in familie avem dreptul sa furam din bugetul de stat, avem dreptul sa comitem infractiuni insa legea nu ne obliga sa-l tragem de maneca pe cel ce fura. Dimpotriva! Traiasca socratariatele, cumnatariatele, amantlacurile ! Cand ai in strada 300.000 de cetateni trebuie sa tii cont de ei , chiar daca te bazezi pe voturile a 3 milioane !Si sunt convins ca nu toti cei 3 milioane de votanti ai actualei puteri, deci cam 18%(departe de un procent zdrobitor!)din numarul total de votanti au votat hoti si infractori, ei au votat programul pesedeului in care nu se spunea nicaieri ca vor da legi pentru puscariasi si puscariabili!

 15. Vladimir Putzin

  Domnilor, cel putin eu am inteles ca odiosul act facut de abominabilul guvern, numit in mod inadmisibil, democratic, si-a permis sa modifice prin ordonanta de urgenta un cod penal ideal, dar cu mici si neinsemnate imperfectiuni, pe ici pe colo, prin partile esentiale.
  Citind revoltat ticaloasele prevederi ale „primei” OUG in practica guvernelelor postdecembriste si ciulind urechile in dreapta si in stanga, am inteles ca instigatorii acestor josnice modificari au fost nimeni altii decat Comisia Europeana si Curtea Constitionala a Romaniei. Da, aceste indoielnice institutii de pura sorginte comunista, au recomandat sa ne aliniem si noi la imbecila practica europeana pentru a iesi din randul celor doar cinci tari din UE (toate foste socialiste), reducand din efectele abuzului in serviciu („abuz” in sensul prevazut de definitia Codului Penal si nu a Dex.),stabilind limite pentru cele cu caracter infractional (pagube de peste 200 mii lei) si contraventional (pana la 200 mii lei), primul „tratat” in penal, cel de al doilea in civil, urmarind amandoua in principal recuperarea pagubei si nu exonerarea de raspundere a faptuitorului.
  Ma raliez si eu democratului indemn iohannesian la revolta impotriva guvernului si a majoritatii parlamentare, scandand din juma’ in juma’ de ora: „DNA SA VINA SA VA IA”, „PSD CIUMA ROSIE”, „KODRUTA NU UITA, NOI SUNTEM DE PARTEA TA” si alte gimilituri absolut democratice si pasnice, sustinut si de cei doi catei ai mei, oripilati si ei de alunecarea statului roman spre nefiinta.
  Salut cu aceeasi devotiune democratica si gestul DNA, CARE-ANCEPUT SA-I IA …, la ordinul unei reputate doctorite in drept, a carei „originale” opere doctorale de rarisima importanta teoretica si practica, a facut inconjurul lumii, traversand tari, rauri, munti, oceane, fara a se uda, vasnica si devotata supusa a unor servicii secrete de mare calibru.
  Ma umplu de mandrie patriotica si la subtilitatile verbale a unor Macovei, Busoi, Preda, regurgitate in fata Inaltei Poarti Europene, precum si de interventia televizata de la Palatul Cotroceni a adevaratului organizator al actualelor razmerite stradale ilegale, un nesatul infractor de drept comun, pe care nici macar unul din marii jurnalisti prezenti la aceasta mermeleala prezidentiala, nu l-a intrebat cel putin:
  1. Cine a potentat aceste manifestari ilegale ?
  2. Ce ar trebui sa pateasca acest instigator la incalcarea legii ?
  3. De ce nemultumitii LUI pot demonstra ilegal, iar nemultumitii „altora”, legal, NU ?
  4. Ce-i cu prima casa (sic) pierduta in aceleasi conditii juridice cu cea pe care nu mai vrea s-o piarda ?
  5. Care a fost rolul lui, ca primar al Sibiului, in porcaria mostenirii averii fascistilor etnici germani ?
  6. Cine-i da dreptul lui, un bugetar retribuit ca toti ceilalti din banii prostitului popor, sa fie prezent unde-i este locul, doar 3 zile pe saptamana si sa faca tot pe aceeasi bani o costisitoare si nemaivazuta naveta saptamanala ?
  7. Daca isi face rugaciunea de dimineata, spre ce punct cardinal se inchina ?
  Si ar mai fi atatea …, dar cred ca v-am plictisit destul.
  Sa aveti numai zile bune !

 16. bazil

  In loc sa rezolvati problemele planetare(lasati-le ca are cine sa le rezolve!) ia mai bine uitati-va in ograda voastra adica a pensiilor militare si daca mai aveti cat de cat minte veti trage niste concluzii amare-in timp ce smecherii au primit banii din urma(pentru 2011-2012), in timp ce alti smecheri au pensiile recalculate si au primit si caciuli de bani din urma , pentru cei ce nu au avut norocul sa fie intre cei alesi-daca recalcularea le va fi favorabila, diferentele le vor primi abia in trim. 4/2017.Alta nedreptate facuta militarilor militari , asta in timp ce smecherii (cei cu pensii gonflate de peste 10.000 lei) au deja buzunarele pline.

 17. @Bazil,
  Ce faci, incerci sa vinzi castraveti la gradinar? Sau acuma, dupa ce alte pagini militaresti se infoaie, ca au citit la mine despre articolul 66 din Buget, ma certi pe mine ca le-am deschis ochii ?

 18. @Vladimir,
  Bebecii de la PSD nu sunt in stare sa puna cap la cap lucrurile si sa explice ca lumea cum stau treburile, pentru ca totusi intentiile lor nu au fost din cele mai sfinte si se stiu cu musca pe caciula. Mai mult, intrebat in conferinta de presa despre ce s-a vrut cu aceste ordonante, berbecul sef de turma a dat-o cotita, ca nu e proiectul lui, ca nu a lucrat el la el, desi acum o luna se lauda ca va sta cu ochii pe guvern si le va sanctiona fiecare miscare. Niste papagali vopsiti toti.

 19. CSJ

  Ma asteptam la mai multa inteligenta.Chiar nu va dati seama ca de fapt sunt niste rafuieli politice?Dupa 1989 am gandit ca am fost niste ofiteri de opereta.Constat cu amaraciune ca dupa 26 de ani am ramas la fel.Vai de capul nostru.Pacat.

 20. Vladimir Putzin

  @ Marin
  Viata m-a invatat sa nu mai astept ca cineva sa-mi explice, ci sa pun mana sa citesc ca sa ma dumiresc singur. Ba chiar mai mult, sa mai pun uneori mana chiar sa si gandesc si, o sa razi ca uneori imi iese. Asa am ajuns la concluziile postate mai sus si la convingerea ca OUG-ul asta este doar pretextul folosit de talambul nostru presedinte pentru escaladarea razboiului de pedepsirea celor care la 11 noiembrie i-au luat jucaria si pe deasupra, acum nu vor sa-i dea nici bani ca sa-si ia ratustele mult dorite. Nu era asta, gasea el altceva.
  Ca profita de lipsa de informare directa a cetateanului cu treburi pana peste cap si hartuit de media agresiva, este dupa parerea mea o mare ticalosie, iar ca a asmutit javrele Lulutei (o alta secatura) pe guvernul asta care oricum e mult mai bun ca „al lui” si perfect legal, este un fapt nemaivazut care ar trebui sa-i sfarseasca imediat nemernica lui domnie.
  Si inca doua pareri si-ti urez noapte buna.
  1. Sa pui din razbunare tara pe jeragaie cand in jurul ei se intanpla lucruri atat de ingrijoratoare, este un veritabil act de inalta tradare.
  2. Sa te aliezi pentru a-ti indeplini scopul anticonstitutionl cu cretinoizi lui Nicusor Dan dupa ce ai dezarticulat partidul care te-a intronizat in Dealul Cotrocenilor dovedeste fara sa mai fie nevoie, putinatatea mintii acestui curat blestem national.
  Si acum, iti urez, o noapte buna !

 21. CSJ

  Bazil@ma asteptam la mai mult la un cadru militar.Asa ai inteles tu ca este liber la furt pana la 200000 lei?Unde ai gasit tu ca furtul nu e pedepsit de codul penal?
  Pana si codul penal comunist definea abuzul in serviciu ca o incalcare a legii.In plus acel cod penal comunist trata denuntul calomnios drept fapta penala.Nu trbuie sa fii mare jurist pentru a intelege niste lucruri simple.

Statistici T5