Dragnea2

Pe urmele promisiunilor

La investirea guvernului, domnul Dragnea venea cu un program de vis pe care spunea că îl va monitoriza printr-o comisie PSD care va fi cerberul guvernării. Spuneam atunci ca voi urmări şi eu activitatea guvernului şi a comisiei, pentru a vedea în ce măsură promisiunile vor deveni realitate. Este adevărat,  Iohannis, prin amânarea nominalizării primului ministru şi promulgării bugetului a  avut grijă să întârzie cât mai mult posibil aplicarea programului şi sunt convins că va face tot posibilul în continuare pentru a întârzia orice lege care ar aduce popularitate PSD-ului sau care ar fi în favoarea românilor, fie şi numai aşa ca să nu dea satisfacţie pesediştilor şi să facă cetăţenii să spună că PSD nu se ţine de cuvânt. Orb să fii, să nu vezi  că Iohannis face tot ce ţine de el să pună frână guvernării PSD, plecând de la tracasarea membrilor guvernului şi ai conducerii PSD cu dosare, până la promulgarea sau contestarea legilor. Dar se pare că nu ar fi nevoie, pentru că guvernul se împiedică şi fără Iohannis, aşa că ar fi bine să stea în banca lui şi să îi lase să îşi dea singuri cu stângul în dreptul, pentru a nu le mai da ocazia să dea vina pe el. Va putea Iohannis să se abţină? Eu cred că nu, pentru că nu are răbdare şi vrea neapărat guvernul lui, cu orice risc.

Cu aceste amendamente, să vedem ce a promis şi ce a făcut guvernul Dragnea până acum. Nu spun guvernul Grindeanu, pentru că Grindeanu nu e prim ministru, e prim scutier al lui Dragnea şi atât. Iată promisiunile pe primele două luni :

1.       Începând la  1 Ianuarie sperăm să intre în vigoare legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, aşteptăm decizia de mâine a CCR, iar în situaţia în care decizia va fi favorabilă, sperăm ca preşedintele României să promulge rapid această lege pentru a intra în vigoare de la 1 Ianuarie.

2.       Sperăm de asemenea ca preşedintele Iohannis să promulge legea deja declarată constituţională privind creşterea medie cu 15% a veniturilor din educaţie şi sănătate. În cazul în care aceste legi , din diverse  motive aceste legi nu vor fi publicate în Monitorul Oficial, am găsit procedurile legale în aşa fel încât în prima lună de anul viitor ele să fie adoptate şi să-şi producă efectele. În proiectul de buget sunt cuprinse efectele acestei legi.

3.       Imediat după investirea noului guvern vom creşte salariul minim pe economie de la 1250 lei    la 1450 lei.

4.       Vom elimina contribuţiile de sănătate pentru toţi pensionarii.

5.       Pensiile mai mici de 2000 de lei vor fi scutite de impozitul pe venit.

6.       Vom anula hotărârea de guvern 800 /2016 şi vom adopta o hotărâre de guvern ce va duce la ieftinirea medicamentelor care şi-au pierdut patentul, în medie cu 35%.

7.       Vom aloca resursele necesare pentru demararea programului în ceea ce priveşte Hepatita C F3 , pentru gradul de fibroză 3.

8.       Bursele studenţeşti vor creşte de la o alocare de 83 de lei/student cât este astăzi, la 201 lei /student pentru fiecare universitate, aşa cum am spus în campania electorală.

Artimetică pură

S-au realizat punctele 1,2,4,5. Sunt restante punctele 3,6,7,8.  Punctul 3 este realizat teoretic, practic însă e parţial color, vom vedea mai jos de ce.   S-ar putea spune că procentajul de 50% ar fi convenabil, dacă ar fi să luăm în calcul piedicile puse de Iohannis, dar dacă ne uităm ce s-a realizat şi ce nu, vedem că nu e chiar aşa, pentru că practic eliminarea unor taxe nu e o performanţă, este doar o contraperformanţă bugetară populistă, mai ales că apar alte taxe, mai puţine, dar  cu mult mai rentabile pentru guvern.  Apoi ce  s–a mai realizat? Eliminarea CASS, ceea ce,  din nou, este o măsură care nu a costat nimic guvernul, pentru că  nu a trebuit să dea, doar să nu mai ia, ceea ce nu e chiar tot una cu a da,  dar asta  o să îl coste tot pe cetăţean, aşa cum îl costă eliminarea taxei de primă înmatriculare, mult mai mult şi vom vedea de ce.  Singura măsură cu adevărat necesară şi care înseamnă un efort, a fost mărirea salariilor personalului din sănătate şi învăţământ.

Ce nu s-a realizat? Nu s-a realizat  exact ce era mai important pentru cetăţean, sau mai bines pus pentru acea parte a ţării care suferă efectiv, cei cu afecţiuni medicale,  respectiv ieftinirea medicamentelor, deşi şi aici, după cum se vehiculează, măsura va însemna de fapt o dispariţie a unor medicamente de primă necesitate care acuma costă destul de mult şi pe care importatorii şi producătorii ca şi retailerii nu vor mai accepta să le aducă sau să le producă, atâta vreme cât lor nu le mai iese nimic. Am arătat în alt articol cum se scot bani frumoşi din comerţul cu medicamente. Dacă se vor ieftini aceste medicamente forţat, cei care le vântură la acest moment, fie nu le vor mai cumpăra, pentru că nu mai pot realiza profit, fie le vor  trimite numai în străinătate prin inginerii financiar-contabile, deja bătătorite. În plus despre această ieftinire se vorbeşte din August 2016 şi cam de atunci farmacuiile au refuzat să mai cumpere anumite medicamente din depozite, aşteptând să se ieftinească şi de atunci aşteaptă degeaba. Din nou vor aştepta de pomană şi se vor isca probleme între depozite şi farmacii, pentru că bătălia e mare aici. Cei care au de suferit sunt pacienţii, care nu găsesc medicamente în farmacii, dar asta nu interesează pe nimeni oricum “ieşirea din sistem” pe cale naturală” este un proiect mult mai important, pus de mult în practică, cu bătaie lungă şi benefic tuturor guvernelor.

Aceeaşi poveste şi cu un alt obiectiv, punctul 7,  care ţine de sănătatea cetăţenilor şi anume intenţia guvernului de a introduce în programul naţional de tratament gtratuit pe bolnavii de Hepatită C aflaţi în gradul de fibroză 3. Despre asta se vorbeşte de un an, iniţial s-a spus că programul va intra în vigoare în Octombrie 2016, apoi s-a spus că în Februarie 2017. A trecut februarie, s-a votat bugetul dar de la Ministerul Sănătaăţii nici un semn că au fost alocaţi bani pentru acest proiect. Probabil următorul termen va fi cel al alegerilor  din 2018. Hai că e bine.

Bonus

Acuma să vedem şi ce a făcut guvernul Dragnea, chiar şi fără să promită.

1.      În legea bugetului pe 2017, la art 66 a introdus o menţiune conform căreia banii care trebuiau să fie daţi cu titlu de recuperare în urma recalculării pensiilor militarilor,celor de la interne, Penitenciare, SRI, deci Sistemul Naţional de Apărare,  nu se mai dau imediat ce este recalculată pensia, cum era până acuma, ci se amână plata până în trimestrul 4 al anului 2017. Cu alte cuvinte  practic când este vorba să dea bani restanţi cetăţenilor, guvernul amână, dar când e vorba să ia, ia pe loc şi  şi cu dobândă. Oricum este de aşteptat ca în trimestrul 4 să să se amâne până la o dată ce va fi stabilită ulterior.

2.      Se zvoneşte că în lipsa taxei de primă înmatriculare, guvernul a găsit altă modalitate de a scoate bani de la şoferi, prin impunerea unei alte taxe, de poluare. Bineînţeles că asta se face nu pentru că guvernul încearcă să scoată bani cu care să acopere ceea ce a promis şi chiar mai mult, ci pentru “bunăstarea cetăţeanului”, care va respire un aer mai curat. Doamne ce frecţii! La un mic calcul vom vedea că nu e prost Guvernul, dar e prostit românul. Din taxa pe prima înmatriculare numit eufemistic timbrul verde, introdusă cu aceeaşi milostivă intenţie de a reduce poluarea, statul lua şi nu lua bani. Aşa cum am mai spus, mulţi români, printre care şi proaspătul ministru al Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb, au preferat să circule cu maşini înmatriculate în Bulgaria  fentând fiscul. Oricum sumele asfel strânse de stat erau limitate. Acuma însă,  prin noul proiect, care va fi în mod sigur introdus curând  pentru că foamea de bani e mare, vor plati toţi, dar absolut toţi posesorii de autovehicule, indiferent de nivelul de poluare, doar că taxele vor fi diferenţiate după cum va stabili guvernul.Se pare că cei care vor să circule în oraşe vor trebui să plătească aceste taxe, iar cei care nu vor plăti sau nu se vor încadra în norme nu vor putea intra în oraşe,  sau vor fi straşnic amendaţi. Se vorbeşte de rovignete pe culori, etc. Bineînţeles vor fi avantajaţi tot politicienii, maneliştii, afaceriştii, protipendada, adică cei  care au bani să cumpere maşini cu euro 5 sau 6 iar cei care vor fi taxaţi mai mult sunt tot amărâţii care umblă cu maşini moştenite din tată în fiu. Nu ştiu cum vor stabili plata acestei taxe, dacă va fi anuală, trimestrială sau se va plăti la fiecare intrare în fiecare oraş, dar dacă se va plăti pentru fiecare oraş la fiecare intrare, gândiţi-vă  cât va costa drumul de la Constanţa la Arad în condiţiile în care nu toate oraşele de pe traseu au centură de ocolire. Dar să nu uităm că şi centurile fac parte tot din oraş, deci nu vor fi scutite de taxă. Oricum, măsura nu este de loc una în sprijinul cetăţenilor şi va aduce  la buget bani de sute de ori mai mulţi decât fosta taxă de primă înmatriculare, pentru că taxează milioane de maşini. Rămâne de văzut cum se va plăti şi care va fi suma pe categorii de maşini, dar  un lucru este clar, şi guvernul Dragnea ca toate guvernele de până acuma, cu o mână dă şi cu două ia.

Guvernul îşi calcă în picioare  propriile hotărâri

Pe data de 1 Februarie la ra 14 apăruse o ştire cum  că şi poliţiştii vor să protesteze, pentru că salariile lor sunt plătite la nivelul anului 2009. La ora 20 însă,  domnul Coarnă, şeful FSNPPC, declara că nu vor protesta, pentru a nu fi interpretat politic, dar că revendicările salariale sunt reale, pentru că prin   OUG 57/2015,  indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută, erau stabilite în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizat pentru luna decembrie 2009. Deşi ulterior a apărut HG 1 /2017 care la art 1 spune că “începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră” guvernul Dragnea se face că nu ştie ce a decis şi nu a pus în aplicare propria hotărâre. Interesant este că articolul 2 al aceleiaşi HG spune că “Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menționat în prezenta hotărâre, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracțiune.” Cu alte cuvinte Guvernul Dragnea este numai bun de plătit amenzi, dar le va plăti tot din banii noştri şi nimeni nu va plăti penal, că aşa e în politică.  Acuma este clar pentru toată lumea de ce în proiectul de modificare a codului Penal se dorea dezincriminarea ilegalităţilor comise de executiv şi Parlament  în exercitarea actului de conducere? Uite de aia.

 

Cam acesta este un mic bilanţ al guvernului, pe primele două luni de mandat.  Menţionez că nu am verificat toată legislaţia emisă de acest guvern şi este posibil să mai existe şi alte aspecte fie pozitive, fie negative ale activităţii din aceste două luni de guvernare. Dar cum a spus şi Ioan Vodă, le vom număra în luptă.

Promisiunile lui Dragnea

Fabricat in Romania

http://lege5.ro/Gratuit/ge2daojwga4a/hotararea-nr-1-2017-pentru-stabilirea-salariului-de-baza-minim-brut-pe-tara-garantat-in-plata

https://www.dcnews.ro/dumitru-coarna-nu-protestam-capcana-intinsa-de-conflicte-politice_531288.html

Ieftinirea medicamentelor, un risc pentru pacienți. Acces redus la peste 150 de produse

De

15 comentarii la „Promisiunile lui Dragnea – Primele două luni”
 1. In opinia mea, Ponta si Dragnea sunt, alaturi de Geoana, cei mai slabi lideri de partid ai PSD, tematori, cu trecut „patat”, care, in dorinta lor de a fi acceptati de catre „licurici”, au facut o multime de compromisuri in defavoarea propriului electorat, ba chiar a natiei. Atata timp cat orice initiativa este blocata, fie de Iohannis, fie de DNA, programul de guvernare ar fi aplicabil in 10, nu in 4 ani. Iti aduci aminte ca imediat dupa referendumul din 2012, in loc sa analizeze propunerile lui Ioan Ghișe, au plecat imediat in CO? Iti amintesti ca Tariceanu, in 2016, a vrut suspendarea lui Iohannis si motiune de cenzura pentru Ciolos, insa Dragnea s-a opus? D-aia sustin desfiintarea DNA prin OUG, asa cum, de fapt a fost initiat, si reinfiintat dupa cateva zile, dar cu alti componenti! Atata timp cat PSD nu-si va gasi un lider de talia lui Serban Nicolae, cu personalitate similara lui Tariceanu, guvernarea va avea de suferit!

 2. Am o banuiala. Dar n-o spun. S-o verific mai intai.
  Pe vremuri, venea un politruc, asa la lucru, in mijlocul oamenilor, te vedea la treaba si-ti cerea caietul de programe. Te opreai din lucru, ii aratai caietul de programe, de la 8-10, grupa de infanterie in ofensiva. Se uita ca boul, se uita la ceas, iti dadea caietul inapoi si zicea „Asa, to’ar’su, tineti-va de program!” inchidea gura si pleca la altii. Te lasa cu un gust amar si pe baietii tai sa-si termine tigarea, binecuvantandu-l pe politruc ca venise si luara si ei o pauza, in afara caietului de program.
  Asa si noi. „Ia sa vedem noi caietul de program al Guvernului! Ce facura ei doua luni de zile?”. Daca stam si o gandim pe-a dreapta mai mult cautara prin gaurile lui Ciolos sa vada ce a mai rams. Apoi se luptara cu protestatarii lui Johannis pentru OUG-13. Fac o paranteza si zic ca Guvernul sa lucreze numai de la 9 la 17.30, apoi sa inchida pravalia de tara si sa se duca la gagici, neveste, carciuma sau la ski. Dupa ora 18 in Guvern sa se inchida cu lacat si sa nu mai intre nimeni pana a doua zi. Si asa evitam ordonante, pe furis, auzi, noaptea. E ca si cum acceleratul de Timisoara spre Bucuresti intarzie la Craiova 4 ore si trebuie sa astepte pe unde o fi oprit pana a doua zi sa ajunga la timp, conform Mersului Trenurilor din cartulia cu programe orare.
  Ca nu dadu bani la medicamente, ca lua bani de colo si dadu dincolo, ca schimba ministri, ca ta-su lu’Grindeanu e penal, ca DNA-ul ancheteaza Guvernul neavand ce face dupa ce se facu de ras in marile dosare facute pe alte sestache masluite…Cu Guvernul asta e ca o locomotiva cu abur, pe care ministri o luara din mers, agatati, pe unde apucara si cand sa bage carbuni vazura ca nu mai e nimic in tender, trasera sirena, se murdarira de funingine, iesira pe la geamuri, isi schimbara hainele, ramanand in curu’ gol si privira semnalul de oprire al multinationalelor. Noroc cu impiegatul sef Johannis, ca-l lua o durere de burta de la case si schimba putin macazul. E, acu e acu, n-o fi bagat-o pe linie moarta?
  Nu asta e problema, ci faptul ca programul lui Dragnea, zise cineva de vis, cu cacaieli, cu incnituri, cu gafaituri, incet-incet, incepe. Nu trebuie sa ne sperie reprioritizarea repartitiilor bugetare ci neincrederea noastra, nerabdarea noastra si teama ca nu va reusi. Si ce ziseram, ia sa-i intrebam si noi, dupa doua luni bezmetice, ca tot stam degeaba, „ce facura astia, ma, doua luni?”.
  Cea mai mare durere, normala, reala si acuta e sanatatea. E, stiind ca marile multinationale de chimie medicala, adica de medicamente, mana in mana cu aia care ne otravesc sistematic si lent cu alimente otravuri, cei care conduc lumea de fapt, sunt greu de atins de amarasteanul Guvern al unei tari de mana a doua sau a treia in viitorul Europei lu’ Junker. Asa ca, mai usurel cu sanatatea. Sau luati-o mai moale sa negociem, adica sa va zicem noi cam cum sta treaba. Adica viata noastra. Cum zicea un camarad, eu dimineata multumesc ca numai ma trezesc. Io zic ca rabdarea trece marea. Om trai, dea Domnul, s-om vedea.

 3. Cu toate acestea ce se mai aude de redevente? O renegociere care sa duca la preturi cat de cat europene ar aduce miliarde de euroi la buget.
  Cat despre pensiile militarilor militari, nimic nou pe frontul de est se pare. In timp ce unii au incasa sume frumoase si laptoase din urma, au ramas cu cuantumul mai favorabil(sa fie sanatosi si la punga grosi), majoritatea se vor alege se pare cu praful de pe toba in lipsa aplicarii unor amendamente gen : contributia pt pensia suplimentara(pentru care multi au contribuit si au platit ani buni taxe si impozite) sa fie adaugata la final fara nici o retsrictie. Idem OMM !Si ar mai fi si alte propuneri pe care sa se insiste, perfect justificate!

 4. Prin 95′ eram la Eforie Sud cu juniorii. Strada e chiar pe faleza, stanga, dreapta, magazine, cantine autoservire, gradini de vara, berici, lume, colaci si muzica. Iesind de la o inghetata cu cei mici, eu cu o tarie altoita, ne angajaram sa traversam strada, mai mult pietonala. Dintr-un difuzor coplesea intraga atmosfera formatia La Bouche cu Be my lover. Instinctiv, fetita mea, in mijlocul strazii a inceput sa danseze, asa cum facea si acasa. Frati-su, mai temator, mima si el in ritmurile alerte.Bucurandu-ma cu ei, drac de tata, am inceput si eu sa dansez. La inceput, lumea nepasatoare pe trotuar, zicea, „un incalzit de-alaturi, lasa-l” dar ii privea pe copii. Se bucurau, dansau cu figuri ingenue dupa ritm. Si La Bouche are un ritm alert. Eram in mijlocul strazii, dansand cu copiii, seara, lume la promenada. La un moment dat unul cu masina ne claxona sa-i facem loc. Claxonul ala, insistent, gajait si strident, a stricat toata atmosfera. Nici gand eu si copii sa ne dam la o parte. Lumea privea si judeca. Iar claxonul, melodia din difuzoare, eu si copiii dansand, cand, deodata doua fete ni se alaturara si impreuna am continuat sa dansam, de-acum ostentativ impotriva claxonului. Alte doua perechi de tineri, doua doamne, alti tineri coplesira strada de pe faleza, dansand alaturi de noi pe aceeasi muzica, pusa din nou de DJ-ul strazii. Lumea pe trotuare aplaudand si leganandu-se, seara, briza marii, pace si muzica. Momentul culminant a fost cand, soferul invins, un om intre doua varste, zambind, s-a dat jos de la volan si a inceput sa danseze alaturi de noi. Nu stiam pe atunci ca a bloca strada neautorizat pentru o clipa de renuntare la tot ce ne apasa si a te bucura molipsitor, descarcandu-te, era o forma de manifestare similara cu alt fenomen contemporan grafitti.
  Cand ma intalnesc cu copiii ne amintim de acea seara de septembrie la Eforie Sud, pe o faleza a sufletelor noastre, cand eu eram in putere si ei nevinovati de bucuria vietii.
  De ceva vreme ma uit la fenomenul FlashMob. E cam aceea chestie, dansul in strada, un flash de comuniune, de descarcare si alaturare a oamenilor, lasand la o parte, pentru moment grijile vietii, amintindu-ne de rostul bucuriei ca sens al vietii. Cred ca cel mai bun film este Zorba Grecul, despre destin si social. Dupa naruirea unei investitii, Anthony Quinn, e solicitat de partenerul sau, uluit de dezastru, sa-l invete sa danseze. O alternativa geniala de a trece peste moment. Bucuria e singurul mod de a depasi incrancenarea. Gaudeamus Igitur.
  http://www.youtube.com/watch?v=fPWU8hy0McY
  http://www.youtube.com/watch?v=ls3gevqqqD0

 5. @Geofreeland, daca asteptam bilantul de sfarsit de mandat, o sa ne trezim cu unul in genul celui al DNA. In plus, Dragnea insusi a spus ca va monitoriza modul in care guvernul isi va indeplini mandatul si va respecta programul. Considera asta ca o mana de ajutor data lui Dragnea. Rusinica, nu apreciezi la adevarata valoare ajutorul meu. Ai Orbit ?
  Ia-uzi, tocmai acuma anunta astia la Romania TV ca Dragnea tocmai a stabilit comisia de 10 persoane care va monitoriza tot ce se intampla in guvern. Si stii ceva, a anunta Dragnea ca din comisie face parte si Marian Neacsu. Tu ce te bagi, esti mecanic ?

 6. @Neacsu
  Pai n-ar fi rau. Viu si io sa car mapa cu programe. Mai bine carator de pomeni decat mecanic. Mecanicu, e murdar saracu’ de ulei si vaselina. Da’ ce-mi place cum suna chestia asta, i-auzi, monitorizare! Te doare capu’! Pe vremuri scrisei pintr-un ziar al armatii ceva „despre planificare” de murira de ras vajnicii nostri camarazi. De fapt, planificarea, programul, ce-o fi, daca se vrea a fi bine intelese nu trebuie dacat sa citesti ce zicea Murphy despre planificare, „Planificarea atentă nu poate înlocui norocul chior”
  https://philean.files.wordpress.com/2013/05/philean-legile-lui-murphy.pdf

 7. Sefu cineva trebuie sa conduca tara,buni rai astia sunt de unde altii mai buni?Fac parte din poporul Roman? Fac ! Deci sunt reprezentativi ai natiunii!

 8. Daca tot o tinem langa la Piata Victoriei cu proteste, propun ca seara, de la orele 18 la 21, sa cante fanfara militara, asa ca pe vremuri la o promenada in Cismigiu. Asa s-ar aduna multa lume, fara steaguri false si lozinci hatre, si ar face un act de cultura, barem. Si la meciuri in time-out se pune muzica sa-i tempereze si pe fani si pe jucatori. Daca nu are efect, propun ca fanfara sa se deplaseze la Cotroceni, nu in strada ci in curte, sa le cante functionarilor si SPP-istilor pana cand Rapsodia Romana va fi bine invatata. La finalul acestui promo, de la Cotroceni la Piata Victoriei, lumea sa faca un lant viu, prins in Hora Unirii, sa fie cea mai mare hora din lume in Cartea Recordurilor. Cu o singura conditie-cutuma, penalii nu au voie in hora, incepand cu penalul sef de stat.

 9. Lumea evolueaza.Buletinele noastre sunt noi, noi suntem vechi. Daca acest fenomen, protestul de acum incetatenit, adica fara autorizare,devine o forma de manifest impotriva a orice ca o necesitate similara cu mancarimea de piele din cauza paduchilor, sau cu virusii informatici care ne tin treaza industria de antivirusi, sau cu hotii emancipati care perfectioneaza industria de incuietori sofisticate, sau cu infractorii prolifici care doteaza politia cu mijloace performante, sau cu vesnica lupta anticoruptie care rafineaza metodele de cercetare si investigare pana la nivel ADN a DNA, propun consiliilor locale din toata tara, ca in locurile publice, gen poienile satului, unde se faceau pe vremuri hore unde veneau tinerii sa se cunoasca, sa fie declarate prin lege, locuri tip Agora, tip poiana a lui Iocan, sau cum vreti #rezist, unde oamenii care au nemultumiri sa poata manifesta acolo pana li se rezolva problema sau cheful. De dimineata pana seara, si noaptea schimbul trei, din vara pana-n seara. Numai asa refulam energiile negative, rezolvam problemele nemultumitilor, construim o lume noua unde dreptul la opinie e mai important ca administrarea colectiva. O lume noua, un cetatean nou, un drept nou, #rezist.

 10. Mergand pe logica DNA, de anchetarea a Guvernului pentru OUG-13, propun ca DNA sa ancheteze Parlamentul pentru trafic de influenta si abuz in serviciu in forma continuata pentru ca a marit salariile si pensiile. Cum sa dai de la buget niste bani in plus pentru aceeasi munca, asa tam-nisam, fara sa stabilesti criterii noi de calitate, productivitate, reduceri cheltuieli a acelei munci? Foloase necuvenite, nu? Pentru ce? Pentru voturi, adica, mita, asta e marirea de salarii si pensii. DNA-ule, hai pe ei! Nu te lasa! Scormoniti tot, rasfoiti codurile lu’ pruna, alea neconstitutionale, nu conteaza, trageti tare ca seful al mare va sprijina cu „Jos labele de pe DNA!” Si daca merge, propun ca DNA sa fie si Parlament, si Guvern, si Politie, si media, si educatori de gradinita, si inspectori scolari cu denunturi la teste olimpice … Ca in Matrix. Matrix-ul functionaresc kovesian, pupa-i-as icoana ei de doctorita sfanta si ceata ei apostoli ai legii cu biblia pe capota! Ca doar d-aia ii platim baban! Pentru munca lor si propasirea patriei!

 11. @ Bazil
  Pai daca nu e nimic nou pe frontul de est, atunci io zic sa stam in continuare bland, de veghe in lanul de secara. Eventual pe vine !
  Dar parca nu-mi vine, ca citii prin „Cotidianul” de azi, ca multirolurile zburatoare, nascute precum Pasarea Fheonix din propria rugina, de curand achizitionate, ar avea instalatiile radar inferioare celor de pe vesnicile MIG-uri si ca la frig ar trebui pornite numai dupa o temeinica incalzire, mai ceva ca la vechile noastre Dacii 1300 si Trabantele multigropi.
  Poate prietenul Geo sa puna de-o investigatie operativ – temeinica, ca pe astea le are ca nimeni altul, ca sa-mi ia si piatra asta de pe inima, ca-mi e suficienta cea banuita la colecinstita mea bila.

 12. Nu ca ar avea vre-o legatura, dar zau ca merita propagandata stirea: Aseara s-au impartit Oscarurile . Pentru prima oara s-au facut gafe in anuntarea premilor. Prima gafa a fost anuntarea filmului La La Land, ca mare castigator. A doua greseala a fost anuntarea premiului pentru regie. Dupa ce a fost anuntat Damien Chazelle, s-a revenit si s-a anuntat ca premiul pentru regie revine protestatarilor din Piata Victoriei pentru cele doua steaguri realizate spontan.

 13. DNA-ul, la ordinul celui care zbiera „Jos labele de pe DNA!” iar dadu cu mucii in fasole. Se apucara ei sa cotrobaie prin cotloanele Guvernului, acolo unde le zisera sri-stii ascultatori si sa-i ancheteze pe ministri, pe niste suspiciuni rezonabile, cum ca guvernul asta trebuie dat jos si dragnea arestat. Asa ca sa se stie cine e Forta din razboiul stelelor (sri-sto si dna-iste). Dupa cum vazuram, cred ca in aceasta seara, mitingistii din Victoriei vor scanda „Jos CCR! Jos legea! Jos tot! Jos, baaaa, jos…..!” Asa ca o dovada descreierarii unora de „Jos”, un nou job. Propun ca presedintele Johannis sa mearga din nou in Piata Victoriei si profund indignat sa-si dea demisia pentru atatarea la nerespectarea legii, pentru felicitarea parintilor cu copii mitingisti adusi ca sa-l vada cat de indignat este, asa ca exercitiu democratic, pentru macularea macadamului de catre cainii adusi ca martori la democratie de catre cetatenii cu smatphoane si sa maraie la cuvintele adresate „poporului lui” nemiruit la misto cu o ceasca de ceai chinezesc marca „Pas cu pas”. De ce atata vanzoleala degeaba? Cum degeaba? Pana cand nu flatulezi nu poti face curat inauntru. Si atunci se opintira astia cu presedintele in frunte, cu partide perdante si muribunde, cu sefi si angajati de multinationale, cu telectuali manjiti la gura, si se opintira, si se mai opintesc inca pana la opintirea finala. Marele fas! O minciuna orchestrata din Cotroceni catre Bruxelles, via Berlin, Malta. Oare UE e atat de cretina? La cat ne-au hotit nu ma mir sa fie chiar partasa.

Comentariile sunt închise.