Comunicat al Bg. 2 Rovine, cu ocazia Zilei Trupelor Terestre

Categoria Despre Armata

B2 INFANTERIE ROVINE

Am primit si retransmit pentru cei interesati Comunicatul nr 2/2017 al Comandantului Bg 2 Rovine Craiova, cu programul activitatilor ce se vor desfasura in Craiova cu ocazia Zilei Trupelor Terestre. Sper ca prezenta participantilor  sa fie pe masura efortului organizatorilor.

Comunicat nr. 2/2017
E-mail: relatii.publice.bg2i @gmail.com
Mobil: 0764.394.196

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Brigada 2 Infanterie „ROVINE”
Str. Amaradia, nr. 48, Craiova

COMUNICAT DE PRESĂ
În cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre din data de 23 aprilie 2017, militarii Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” organizează o serie de activităţi în
garnizoana Craiova, în perioada 19 – 25 aprilie 2017, după următorul program:
1. Cupa Presei la Tir şi Cupa Rezervistului Militar, în poligonul Balta Verde(poligon situat la ieşirea din municipiul Craiova şi intrarea în localitatea Podari) joi, 20 aprilie 2017, începând cu orele 09.00. Această activitate este dedicată tuturor jurnaliştilor craioveni şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere. Jurnaliştii interesaţi de acest eveniment sunt rugaţi să trimită solicitările de participare până marţi, 18 aprilie 2017 orele 12.00, pe adresa de internet relatii.publice.bg2i@gmail.com .
2. Activităţi desfăşurate la Cercul Militar din Craiova, str. Marin Sorescu, nr. 2:
Vitrină de carte „Datorie şi Onoare”, în perioada 19-25.04.2017;
Expoziţie de efecte militare, în perioada 19-25.04.2017;
– Spectacol muzical dedicat Zilei Forţelor Terestre, joi, 20 aprilie 2017, începând cu
orele 15.00;
Expoziţie foto-omagială retrospectivă „Mihai Dan Călinescu”, luni, 24 aprilie
2017;
Expoziţie de machete de tehnică militară, luni, 24 aprilie 2017.
3. Recital de muzică de fanfară susţinut de Muzica militară a garnizoanei Craiova, în Parcul „Nicolae Romanescu”, duminică 23.04.2017 începând cu orele 11.00.Uscat

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Comunicat al Bg. 2 Rovine, cu ocazia Zilei Trupelor Terestre

 1. ifrim

  Frumos ar fi ca rezervistii din zona sa participe ca dealtfel zicem ca nu suntem bagati in seama iar militarii Bg. cinste lor au organizat si anul trecut dar prezenta nema!

 2. @Ifrim,
  FRUMOS AR FI FOST, DAR NU A FOST !!! Asociatiile militarilor au lipsit cu desavarsire, sunt convins ca nici nu s-au anuntat oamenii, au stabilit sefii ca ploua si unele dintre ele au anuntat ca nu vin din cauza vremii. Dar cand erau trimisi la dezapaeziri sau inundatii pentru altii mergeau, ca dadea bine la prima. Astia sunt oamenii.

 3. geofreeland

  Din toate aceste activitati, capul de afis ramane fanfara. Nebunia de sunete a alamurilor, ritmul tobei ca o inima, marsuri cadentand aleile parcului, valsuri plutind prin aer ca micile parasute de papadie, copii si flori, pajisti de liniste si pace… Fanfara… Cand vine autobuzul, la incheierea spectacolului in aer liber, militarii fanfarei sunt aplaudati de curajosii plimbareti ai varstei, cu o lacrima prelinsa din drag de viata cazona. La astfel de manifestari, portile cazarmilor trebuie deschise, lumea din afara sa viziteze, sa simta aerul de bocanc, motorina blindatelor, afumatura din cazanul de fasole.
  Aloo, un’ te crezi? Cazarmile sunt secrete, obiective de pazit. De ochii lumii. Ca niste fortarete gen stup de albine in care vezi numai pana la urdinis. Oameni care intra si ies. Atat.
  Armata e a poporului, nu a cuiva. Ea e a tarii, militarii sunt ai tarii si ei isi pun viata zalog pentru apararea tarii. Politicienii nu-si pun viata garantie. Pentru ei, apararea tarii are alta semnificatie. Tara e a lor, nu a poporului. Daca politicienii sunt sfintii care conduc poporul roman, atunci ei trebuie sa indeplineasca niste criterii credibile de maturitate, integritate si profesionalism. Eu i-am trimite sa faca o luna de instructie intr-o unitate militara, i-as inchide o luna intr-o manastire sa se regaseasca pe sine in fata lui Dumnezeu, i-as face infirmieri, o luna, in oricare spital din Romania. Apoi, dupa aste trei luni, cei care rezista unui astfel de probe eliminatorii, i-as admite in banca scolii de politicieni. Care poate fi si Academia de Teatru si Cinematografie, adica scoala actoriceasca.
  Ziua Fortelor Terestre, ziua Marelui Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, e ziua celor care lupta pe pamant, nu numai infanteristi ci si artileristi, tanchisti, genisti, pontonieri, transmisionisti, medici, reparatori, bucatari, soferi, mecanici conductori, informaticieni… O zi care coaguleaza bucuria unor structuri inchegate intr-un trup.

  La multi ani, tuturor militarilor din fortele terestre, de ziua lui Gheorghe!

Statistici T5