Ordonanţa lu Olguţa

Categoria Despre Armata

pierre_de_villiers_in_timpul_defilarii_de_pe_14_iulie_2017_0Aşa arată un GENERAL cu coloană vertebrală

 

Mama ei de ordonanţă

Că e ordonată de Dragnea şi staff-ul PSD care au intrat în vrie că nu mai au bani de pensii şi salarii, nu mai contează, atâta vreme cât Olguţa a pus umărul la întocmirea ei şi a popularizat-o, şi a mai şi asmuţit lumea împotriva celor cu „pensii speciale”. Aşa îi va rămâne numele ordonanţa Olguţei.  Este vorba celebra ordonanţă de modificare a pensiilor „speciale”, în care între noi fie spus, Legea pensiilor militare nu are ce căuta. Dar pentru că militarii întotdeauna au fost calul de bătaie al tuturor guvernelor ajunse în impas financiar pentru că ei nu au sindicat iar înstelaţii de la conducere şi-au obţinut stelele de pe umeri prin presiuni şi simpatii politice, e normal să nu facă nimeni scandal, deci batjocorirea  militarilor merge înainte.  În termeni militari, se poate spune că Olguţa este ordonanţa lui Dragnea pentru că îndeplineşte toate sarcinile pe care le avea altădată o ordonanţă pe lângă comandantul său.

QED

Ceea ce spuneam încă de la apariţia legii 223 şi anume că se urmăreşte dezlipirea rezervei de activi prin anularea sau modificarea legii, prin modificarea sau anularea art 60 dar şi scoaterea sau anularea art 111 din lege care prevede păstrarea cuantumul celui mai avantajos în cazul recalculării,  începe să prindă contur.  Deocamdată prin această ordonanţă care deja a apărut pe piaţă, (deşi domnul Dragnea minte cu neruşinare spunând în conferinţă de presă că nu există un draft, că s-a discutat doar pe principii, urmând a se trece abia de acum la litere şi cifre), se taie legătura dintre salariile activilor şi pensiile rezervei, ceea ce practic făcea din legea 223 o lege a pensiilor militare. În toamnă, odată cu noua lege unitară a pensiilor, se va renunţa la acel principiu stipulat în art 111 al L-223, Legea  pensiilor militare  va fi abrogată şi va urma un nou proces de recalculare, care va nivela toate pensiile în jos, fără posibilitatea păstrării cuantumului celui mai avantajos. Aşa lucrează domnul Dragnea şi doamna Olguţa.

De ce vor ei să modifice legea pensiilor militare? Pentru că au auzit ei că ar fi unele pensii speciale (din care totuşi pensiile militare nu fac parte, dar pe ei nu îi interesează asta) dar nu specifică câte anume şi nici pe ce lege a  sau au ieşit la pensie persoanele respective, care  s-ar ridica  la 34000 de lei. De ce nu spune Olguţa care sunt acele pensii şi cui aparţin ? Pentru că ar afla lumea că de fapt acele pensii sunt ale unor magistraţi ieşiţi la pensie pe legea 303/2004  şi nu e bine să se pună rău cu magistraţii.  Dar cu militarii, în spinarea cărora pun totul, da,se poate,  poate spăla pe jos cu ei,  pentru că conducerea armatei este supusă iar militarii laşi şi dezbinaţi.

Luaţi cu pâine de la Dragnea

De ce vor aceiaşi manipulatori să taie legătura dintre activi şi rezervişti prin abrogarea art 60? Pentru a  dezbina şi mai mult armata, pentru a-i îngenunchia de tot, pentru că noi nu trebuie să mai avem armată şi nici spirit de corp.  Pretind ei că dacă ar păstra acest articol, se va ajunge ca după 5 ani pensia să depăşească salariul. Mai mare tâmpenie nu am auzit. Păi dacă salariul creşte să zicem cu 100 de lei pe an  iar pensia sa va mări şi ea procentual cu cel mult 65% din creşterea elementului  crescut la salariu, care nu e obligatoriu să facă parte din baza de calcul, si ar reprezenta poate cel mult 10-15% din elementul respectiv, când va ajunge pensia să depăşească salariul? Niciodată, pentru că în mod cert salariu va creşte cu mai mult decât procentul creşterii pensiei. E ca şi cum ai spune că 10% dintr-un întreg, este mai mare decât întregul. Numai că ţugurlanul care aude gulgutele lui Dragnea sau ale Olguţei  nu ştie nici artimetica elementară dar nici nu îl interesează soarta militarilor. De fapt, prin vehicularea acelei pensii unice, aparţinând unui magistrat (chiar dacă militar, dar magistrat, ieşit la pensie pe legea 303) Olguţa şi Liviuţ  insinuează sintagma folosită de Boc privind pensiile „nesimţite” fără a le spune însă pe nume, dar ducând cu gândul la asta,  iar lumea nu se va gândi la magistraţi ci la militari pentru că despre ei se vorbeşte acum  prin extensie şi greşit.

Şi ca să fie clar că de fapt schimbarea legii nu se face pentru o reglare a pensiilor ci pentru că guvernul nu mai are bani şi nu are de unde să mai ia, pentru că impozitul haiducesc propus, sau celelalte măsuri căzute nu mai pot fi aplicate, că singura scăpare sunt militarii,  hai să vedem ce mai prevede legea şi câtă răutate există în aceşti făcători de legi proaste.

Deşi cu nici două săptămâni înainte atât domnul Dragnea cât şi domnul Ţuţuianu dădeau asigurări că nu se va modifica legea pensiilor militare şi mai ales în nici un caz modul de calculare a pensiei, iată că actuala ordonanţă modifică art. 29 punctul b al legii 223, care prevedea că : „b) pentru fiecare an care depășește vechimea prevăzută la lit. a), la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28, fără a se putea depăși venitul brut utilizat la calculul pensiei la data deschiderii dreptului la pensie.”

Aşadar totuşi s-a umblat la baza de calcul, nu aşa cum spunea domnul Ţuţu. Dar dacă omul iese la pensie anticipat, este taxat cu procentul de 1% pentru fiecare an lipsă până la vârsta de pensionare. Deci dacă pensionarul are dreptul la 1% pentru fiecare an în plus, acest drept nu i mai se acordă, dar i se ia acelaşi procent dacă are lipsă la vechime. Totul în folosul  statului, nu al cetăţeanului. Cine spunea că PSD-ul este un partid al egalităţii în drepturi ? Fugiţi măi de la geam că se abureşte.

Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni

Doamna Olguţa şi domnul Liviu, în justificarea modificării legii pensiilor militare vorbesc de o pensie de 34000 ca şi cum toate pensiile militarilor ar fi aşa mari creând o psihoză a pensiilor de 34000 de lei. Nu spun domniile lor că există o singură pensie de 34000 de lei şi nici că aparţine unui magistrat. Dar dacă prin acelaşi mecanism pe care îl folosesc ei pentru a justifica umilirea şi batjocorirea militarilor,   am lua drept exemplu un parlamentar sau membru PSD declarat cretin  sau nebun sau psihopat ( ceea ce nu este de loc exclus, ci chiar plauzibil) oare ar trebui să extrapolăm şi să tragem concluzia şi să propunem internarea la spitalul de nebuni a tuturor parlamentarilor, sau membrilor PSD? Dacă e să ne luăm după logica celor doi, cam aşa ar trebui să se întâmple. Ce spuneţi doamna Olguţa, vă internaţi ? Oricum cunoaşteţi foarte bine urgenţa spitalului 1 din Craiova, nu ar fi prima internare cu cearceaful pe faţă. Dacă dumneavoastră vă legaţi de o pensie pe care o folosiţi drept exemplu şi modificaţi legea pensiilor militare considerând că toţi militarii  au aceleaşi pensii, atunci vă spun şi eu că având în vedere toţi parlamentarii cercetaţi, condamnaţi, declaraţi sau nu  nebuni, depistaţi băuţi la volan sau beţi în trafic, (hai să luăm cel mai cunoscut caz, pe domnul Boureanu), găsiţi în pat cu amantele sau amanţii, de azi încolo şi eu o să îmi permit să spun că toţi parlamentarii, inclusiv dumneavoastră  sunt beţivi, curvari, corupţi, analfabeţi, plagiatori, şi ar trebui internaţi, condamnaţi, aruncaţi la închisoare blamaţi, repudiaţi, alungaţi cu pietre din societate. Vă convine? La aşa logică, aşa soartă.

Culmea demagociei şi a manipuării este că doamna Olguţa spune că “dacă sunt pensii militare corecte, hai să facem în aşa fel încât să fie şi celelalte la fel”  dar ea nu încearcă să facă pensiile celelalte ca ale militarilor, ci să micşoreze pensiile militarilor  adică să le “corecteze”  în jos. Asta i se pare ei corect.

Atenţie la legislaţie şi efectele ei

Efectele acestei ordonanţe  cu marea hemoragie au  şi nişte implicaţii riscante. Primul semn de întrebare este art 59 care este modificat,  în sensul că actualizarea are loc numai în funcţie de rata inflaţiei şi că dacă prin actualizare rezultă o pensie mai mică, rămâne în plată pensia iniţială. Aceasta ultimă prevedere poate să dispară fie la discutarea ei în comisii, fie prin modificări băgate pe blat, ceea ce va duce la recalcularea tuturor pensiilor sub pretextul actualizării şi scăderea lor într-un viitor apropiat, chiar dacă acum se dau asigurări că nu va scădea nici o pensie.

Al doilea aspect este foarte periculos pentru cei care vor să iasă la pensie până la apariţia ordonanţei. Faptul că 10 generali au fost pensionaţi la cerere dintr-un singur serviciu, cel al SRI, spune mai mult decât orice. Dar pentru cei fără mamă fără tată care îşi fac sau şi-au făcut calcule şi îşi vor face rapoarte de ieşire la pensie în speranţa că vor prinde actuala legislaţie, există un mare risc. De ce ? Pentru că  articolul Art. 64. -(1)  din Legea 223 prevede că : „Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa de pensii sectorială, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.”

Dacă ordonanţa va intra în vigoare începând cu 15 septembrie (malefică coincidenţă, exact peste 45 de zile), aşa cum se spune,  rezultă că cei care îşi vor depune cererile de pensionare începând de mâine,  au şanse să primească răspuns după intrarea în vigoare a  ordonanţei,(dacă luăm în considerare data poştei etc )  căci  ordonanţa prevede la punctul 1 din Dispoziţii finale, că „Cererile înregistrate şi  nesoluţionate până  la data  intrării în  vigoare a prezentei  legi se soluţionează  conform  normelor  legale  existente  la  data  deschiderii  drepturilor  de  pensii  şi asigurări sociale.”

Ei bine, în înţelesul legii, data deschiderii dreptului de pensie nu este data la care s-a depus cererea de pensionare, ci DATA LA CARE  DOSARUL A FOST APROBAT ŞI  STABILIT CUANTUMUL PENSIEI, DECI DUPĂ CELE 45 DE ZILE, ADICĂ SUB EFECTUL ORDONANŢEI. Deci stimaţi colegi, aveţi toate şansele să ieşiţi la pensie sub efectul ordonanţei, chiar dacă aţi făcut raport până la apariţia ordonanţei.  Chiar şi cei care au făcut raport în luna Iulie, au această şansă, pentru că pot primi un răspuns negativ, vor face contestaţie, vor ieşi la raport, apoi vor primi al doilea răspuns după 45 de zile de la depunerea contestaţiei -conform legii-  şi chiar dacă după contestaţie  răspunsul va fi favorabil,  va intra sub efectul ordonanţei. Eu mă aştept la aşa ceva cunoscând caracterul celor de la conducerea ministerului şi a Direcţiei Financiare.

Cum reacţionează un general adevărat

Apropo, vorbind de caracter şi conducerea armatei, şeful statului major al armatei franceze, GENERALUL  Pierre de Villiers, în momentul în care a auzit că se intenţionează scăderea bugetului privind înzestrarea armatei şi-a înaintat demisia spunând : „În circumstanţele actuale mă văd incapabil să garantez robusteţea forţelor de apărare pe care le consider necesare pentru asigurarea protecţiei Franţei şi poporului francez. Nu trebuie ca un soldat să moară din cauza unei lipsei de echipament. Unităţile noastre au nevoie de mijloace .”

La noi au murit mulţi soldaţi din cauza lipsei de echipament şi tehnică şi nu şi-a dat nimeni demisia. Dar Villiers este general. Noi nu avem aşa ceva în armată. Noi avem doar cocoşaţi. Pe surse se spune că reacţia GENERALULUI VILLIERS ar fi fost mult mai dură şi mai puţin politicoasă, acesta punând punctul pe I : „Nu o să-i permit nimănui să mă reguleze în felul ăsta! Poate că sunt prost, dar îmi dau seama când cineva vrea să mă păcălească”

Să îmi fie iertat citatul, dar pe mine reacţia acestui GENERAL m-a uns la inimă. Pe când şi la noi o asemenea racţie, chiar în termini mai civilizaţi? Cât o să mai stea generalii români cu pantalonii în vine aşteptând să fie regulaţi de orice politician de cartier care  a stat mai mult pe sub mese decât cu coatele pe băncile şcolii? Cică mâine va avea loc o şedinţă CSAT dedicată acestei ordonanţe. Ce ziceţi ne putem aştepta la o surpriză?

PS Bineînţeles că acuma toţi rezerviştii şi poate chiar unii activi vor deveni vocali, vor protesta, vor manifesta, vor face scrisori, ţipând că armata nu e respectată, dar nu am văzut nici unul protestând când au murit cei trei militari în Argeş, nici cerând să se facă publice rezultatele anchetei privind cauzele accidentului, nici când a intrat la apă transportorul, nici când ne sunt trimişi copii să lupte pentru alţii, nici când …. nici când. Nu. Nu era de demnitatea lor. Rezerviştii noştri sar în sus numai când li se iau banii. Atât şi nimic mai mult. Bineînţeles că domnul Dogaru va ieşi din nou pe sticlă, sau în piaţa Victoriei, chemând la luptă şi la plata cotizaţiei, promiţând noi succesuri. Îmi e atât de greaţă de aceste manifestări ale unei conştiinţe pervertite care nu vede nimic altceva decât interesul din portofel. E penibil să ieşim din nou să plângem că nu ne ajung pensiile când am stat atâta timp insensibili la tot ce s-a petrecut cu alţii în jurul nostru. Aş spera că se va găsi o minte luminată să unească toate asociaţiile militarilor, dar de unde, noi nu avem un Villiers printre noi. Noi avem numai generali ca Năstase.

Update ora 20.00. Doamna Olguta a iesit pe post si a anuntat ca ordonanta se va dresa numai pensiilor militare, nu este pregatita inca sa o aplice si magistratilor si celorlalte categorii de pensii speciale, care sunt cu adevarat speciale. Deci numai militarii vor fi loviti, ceilalti mai vedem, dar eu zic ca ceilalti nu vor mai fi regulati de fapt cei vizati de la inceput au fost doar militarii. Sa ne fie de bic, ca ne meritam soarta.

http://www.fsanp.ro/wp-content/uploads/2017/07/OUG-modificare-pensii-31.07.2017.pdf

http://www.mediafax.ro/externe/seful-statului-major-al-armatei-frantei-a-demisionat-in-urma-neintelegerilor-cu-presedintele-emmanuel-macron-16600705

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Ordonanţa lu Olguţa

  1. consta

    ” Razboi hibrid”, ” asimetric”, ” psihologic” sau cum doriti sa-l numiti aflat in plina desfasurare. Sau ‘ cum se distruge o armata nationala si sistemul de aparare fara a trage un glont’…
    O fi ‘efectul Rogozin’ sau ‘sistemul’? Evident spionii nu pot decat sa se bucure de … de rezultate
    …….
    In curand va fi o sedinta a CSAT. Cel numit in constitutie ” Comandantul Fortelor Armate” va solicita o prezentare/raport privind pensiile militare sau va permite umilirea in continuare a militarilor al caror comandant este?
    Va fi un comandant adevarat sau va face un blat cu actuala coalitie aflata la guvernare?

  2. ifrim

    Pai nu am iubit noi o viata intreaga armata?Deci cumpara Patrioate, corvete,etc. pentu noi si din pensiile noasre!

  3. Vladimir Putzin

    Hai sa stam stramb si sa judecam drept ! Incet, incet se pare ca se ridica valul de peste acest nou scandal legat de pensiile nesimtite. Noile masuri in curs de derulare au inceput deja sa isi arate efectul. Astazi, marele …. (spuneti-i dumneavoastra cum va vine la gura, ca mie mi s-a acrit) a semnat trecerea, la cerere, in rezerva ( pensie) a, nici mai mult, nici mai putin, de 10 (ZECE… !!!) bucati generaLasi pur sange din SRI. Fara a mai pune la socoteala si zecile de colonei, locotenenti colonei etc, etc, care le vor urma, ne putem da usor seama de VIDUL DE PUTERE (va spune ceva expresia …?) care s-a creat in stana guvidelui Hellvig, vid menit sa „absoarba” mintenas alti devotati patrioti, gata in orice moment sa se sacrifice pentru binele tarii … Acelasi lucru se va intampla si in toate structurile militare, inclusiv in pseudocivila neomilitie romana. Ce nu vedem noi prostimea, este trocul facut intre cei doi „dusmani de moarte”, Iohannis vs. Dragnea, si in ce proportie isi vor promova fiecare „falitii” lui, in functiile vacantate …!!! Si ce ar trebui sa ne dea inca mult, mult de gandit, este de ce paupera (fara casa, fara masina, fara sot, fara …), politruca cu parul de foc, doamna LOV (Lia Olguta Vasilescu), nu s-a legat in nici un chip de adevaratele pensii nesimtite, cele ale magistratilor !!! Ce sa mai zic si de faptul ca aceeasi stimata doamna, a scos in fata natiunii doar pensiile nesimtite ale singurilor civili cu grade militare si anume a magistratilor „militari”, din randul carora tasni tripleta de aur a generalilor de justitie militara … (pauza ca ma umfla rasu’ – plansu’)…, Oprea, Lucescu si Voinea, fara a aminti nimic de cea mai mare pensie a unui militar de cariera, care este cu adevarat de bun simt.

  4. Vladimir Putzin

    Vladimir Putzin
    Ce-avem noi aici, la acesta ora ? Pai ce sa avem, la 10.200 de afisari, doar 3 (T R E I) postari. Asa ca avanti inainte fratilor !!!, ca doar capul plecat sabia nu-l taie …

  5. Mirule,
    Nu comentariile conteaza, ci faptul ca lumea citeste. Eu nu scriu pentru a fi comentat sau laudat ci pentru a fi citit. Intra pe alte pagini de profil ude se comenteaza si vezi in ce constau comentariile. De cele mai multe ori, in proportie de 80% sunt mistocareli, injuraturi, atacuri la persoana, comentarii fara sens, discutii sterile. Cum eu nu admit astfel de manifestari, este normal sa nu comenteze aici decat cei care au cu adevarat ceva de spus.
    Stii care a fost cea mai mare satisfactie a mea, vizavi de comentarii ? Cineva a spus candva : „De obicei pe alte pagini de profil similar, intru ca sa citesc comentariile aici intru ca sa citesc articolul”. M-a uns la inima. Nu imi trebuie altceva.

  6. Nea Nicu

    Acum vreo zece ani,la un bilant al MApN la care a participat si matrozul, au avut curajul sa arate starea deplorabila a armatei generalii Iordache Olaru si Petrica Bejenariu.La scurt timp au trecut la pensie,cred ca fara vreo presiune de sus.E ultima luare de pozitie a unor oameni constienti de starea armatei,la fel de proasta acum ca si atunci.Dar acum,l-ati vedea pe Catalin Stefanut Spusu protestand ?!!l

  7. Gerula

    Din placate in armata noastra gradul de general in percent de peste 80% s-a acordat pe criterii, altele decat meritele profesionale,in mod frecvent cu sprijin politic asta fiind principalul motiv al TACERII si neimplicarii lor.Priviti la ce face sau ce nu face capul armatei in aceste zile.

  8. Gheorghe Deresu

    Generalul de armata armata Pierre Le Jolis de Villiers de Saintignon este francez si nu este nici absolvent al Academiei Militare SUA de la West Point. Din solidaritate cu subordonatii sai si-a dat demisia. Omologului lui din Romania nu se cunoaste care-i natii ii apartine (Otto von Bismarck, roman, natie, afacere), dar precis este absolvent al Academiei Militare SUA de la West Point. Asa ca, nu este cuviincios sa i se ceara prea mult…

  9. Gheorghe Deresu

    Generalul de armata Pierre Le Jolis de Villiers de Saintignon

  10. Ifrim Corneliu

    Sanki balamaua, Harmata! Care o carucioaba de galeti plina de izmene rahatate, per frezan de Gheneral, de cam fro 20.000-35.000 foshnitori plasticacatzi!? Acolo sunt penziile domniilor voastre, cadavre kaki fara de sperante! La ceanga parpales, mo, paraii indarat in visterii, gomflatior instelati de pe etichetele sticlelor de ****Alexandrion, cu girofar pe drumul amantelor parashutate, ca doar pe mucegaiul dintre curpenii dosurilor voastre, frecate pe la partidele care v-au gomflat gradele de pe termometrele humerilor v-ati obtinut aceste nedemne drepturi, care acum halesc intregul budget destinat intregului efectiv cu drept de penzii! Musoaca Olarita Hando Bulibasa, DrakNea si Fiola Lav i-au indesat ca pe curcani, dar nici daca i-ar scoghi cu castrari si pe creieri nu le-ar baga impozit pe bunaciunile nemeritate!

  11. dan

    analiza este pertinenta si realista. noi am fost si vom fi calul de bataie al tuturor guvernelor. sunt insa uimit de lipsa de reactie din partea structurilor care ar trebui sa protejeze si promoveze imaginea armatei. imaginea armatei romane este facuta in prezent praf. de la badea ion de la capu locului pana la cei mai titrati analisti toti se pricep la aparare si isi dau cu presupusul despre armata mestecand la nesfarsit informatiile false lansate in spatiul public. structurile de care vorbesc pot sa intervina fara scandal si dat foc in piata publica. exista o paleta larga de metode prin care informatiile false pot fi corectate. si nu vad si nici nu simt nimic din acest punct de vedere. ma rog este o frustrare personala. un lucru este insa adevarat. impactul initial pe care il produce informatia falsa in opinia publica nu mai poate fi reparat total niciodata. NICIODATA! de acum inainte orice civil se va raporta la armata avand in minte faptul ca suntem niste nesimtiti care mananca banii poporului si nu facem de fapt nimic. pe alte meleaguri daca spui sau se afla ca esti veteran militar oamenii te privesc cu respect. la noi acest ultim episod grotesc de siluire a imaginii ostirii a definitivat pentru totdeauna profilul public negativ al militarilor. SERVIM PATRIA!

  12. dan

    si pentru informarea celor carora le mai pasa va recomand acest articol https://www.militarytimes.com/news/your-army/2017/07/27/milley-future-wars-will-be-long-theyll-be-fought-on-the-ground-and-spec-ops-wont-save-us/
    fac acest lucru din doua motive. 1. generalii care se respecta nu asteapta crizele pentru a lansa mesajele necesare in spatiul public. asta face generalul Milley aici. 2. vad ca si la noi incep sa se contureze o serie de mituri si despre armata si despre razboi.

  13. CSJ

    Am doua regrete:1)m-am nascut in Romania 2)ca am ajuns ofiter in armata Romaniei.

  14. Dobre

    Domnule Neacsu, uitati faptul ca discutia a fost lansata odata cu noua lege a salariilor. Atunci s-a spus ca se va stopa actualizarea pensiilor militare functie de salariile activilor si se va rediscuta legea pensiilor militare.
    Nu cred ca vreun deficit bugetar a declansat discutia(deocamdata discutia).
    Trebuie sa recunoasteti ca e o mare bulibaseala in legile pensiilor speciale(inclusiv in legile pensiilor militare). Bulibaseala a dat nastere unei galceve nesfarsite(citez un clasic in viata). Toti rezervistii erau nemultumiti inainte de a zice d-na ministru ceva.

  15. Dobre

    Domnule Neacsu, nu faceti ca Dogaru. Dumnealui interzice orice comentariu la „articolasele” din blogul SCMD. Poate din cauza asta imaginea lui Dogaru este groaznica… pare ca-i nebun scapat din spital.
    Intotdeauna comentariile spun multe. Dumneavoastra nu sunteti curios ce reactie au cititorii articolelor?
    Preferati sa le cititi numai in familie unde sunt 100% apreciate?

  16. Domnule Dobre,
    Nu a fost nimic deliberat, pur si simplu, nefiind un comentator constant, comentariul dvs a intrat in moderare, iar eu nu l-am vazut pana azi… Imi cer scuze. Este normal sa moderez comentariile pentru ca nu vreau sa transform pagina in platforma de injuraturi ca in alta parte. Nu cenzurez nici o opinie exprimata civilizat sau care nu apartine cuiva care a facut o”pasiune” pentru mine.Sunt cazuri. Oricum postarea dvs nu avea nici un motiv de a fi interzisa.

  17. Dobre

    @Neacsu:
    Multumesc!

    @CSJ: Rusine!
    Eu nu regret ca m-am nascut in Romania si nici ca am ajuns ofiter al Armatei Romane(de rezerva).
    Tu pentru o suta de lei la pensie(in + sau -) faci o tragedie…

    @ifrim: „Pai nu am iubit noi o viata intreaga armata?Deci cumpara Patrioate, corvete,etc. pentu noi si din pensiile noastre!”
    Crezi ca din pensia ta in mod special? Sau din tot ce se aduna de la civili platitori de taxe… Nu mai contrapuneti pensia militara inzestrarii Armatei!
    Exista prioritati: 1. Inzestrare, 2. Cheltuieli cu personalul si 3. Pensiile militare. De acord?

    Domnule Neacsu, va amintesc de Dogaru?
    Sper ca nu e nevoie…