Minciunile Olgutei

Categoria Despre Armata

Olguta manipuleaza

Campania Olgutei

Începând cu trimestrul doi al anului 2017, guvernul dirijat de domnul Dragnea şi condus de doamna Olguta Vasilescu, ordonanţa sa, a trecut la atac într-o campanie anti-militară cum rar s-a mai văzut. Nici Boc, când a dat renumita ordonanţă  prin care a băgat în mormânt zeci de pensionari militari şi a distrus sănătatea a mii de rezervişti, nu a fost atât de pornit împotriva militarilor, nici atât de pervers, atât de agresiv  şi nici atât de mincinos. Ceea ce a început însă  doamna Vasilescu, care deşi e numai ministru al muncii ia decizii în ministerul Finanţelor, al Apărării şi cel de Interne, este o campanie de distrugere  totală a ceea ce mai rămăsese din imaginea armatei. Dacă până acuma stăteam prost la capitolul înzestrare, acuma armata va ajunge la 40% şi la capitolul încadrare şi sub 30% la starea moralului pentru că măsurile propuse, susţinute şi impuse de doamna Vasilescu practic distrug capacitatea de apărare a ţării. Indiferent că Ordonanţa va fi sau nu dată, că va conţine măsurile  actuale sau că va fi îmbunătăţită, răul a fost produs, s-au înaintat mii de cereri de pensionare în tot Sistemul Naţional de Apărare, structurile de comandă au fost practic decapitate, aproape toţi şefii de direcţii din SMG şi MApN au fost sau vor fi pensionaţi, nimeni nu mai vrea să vină în armată, pentru că toată lumea a văzut acuma clar că departe de a fi un loc sigur, armata este de fapt bătaia de joc a tuturor guvernelor.

Având în vedere tenacitatea cu care îşi conduce campania,agresivitatea,  răutatea cu care vorbeşte- ÎN NECUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ- despre pensiile militare şi militari, ura cu care a dezlăntuit această vânătoare de vrăjitoare Mc Carthystă sau Stalinistă, dar mai ales efectele produse, doamna Vasilescu împreună cu doamna Carmen Dan şi domnul Ţuţuianu  SE FAC VINOVAŢI DE DIMINUAREA CAPACITĂŢII DE APĂRARE A ŢĂRII, DISTRUGEREA MORALULUI ARMATEI, DECIMAREA STRUCTURILOR DE CONDUCERE DIN CELE DOUĂ MINISTERE DAR ŞI CEL AL SERVICIILOR DE  INFORMAŢII, CEEA CE POATE FI CUPRINS ÎN SINTAGMA “TRĂDARE”.  Dacă avem în vedere că toate aceste fapte au la bază minciuni şi informaţii neverificate, manipulatoare,tendenţioase, până şi trădarea mi se pare un cuvânt prea bland.

Minciunile

Pentru a nu fi învinuit eu de minciună şi manipulare, o să vin cu argumente:

1.      În mai 2017 în comisia de munca a Senatului, la propunerea Olgutei Vasilescu era aprobată înghetarea pensiilor militarilor. Motivul ?

“Salariile militarilor cresc şi cu 200 la suta. Vă dati seama ce impact este pe legea pensiilor şi nu numai la ei. Şi la magistrati e acelaşi lucru, la toţi cei care au pensii speciale.”, după cum spunea sus numita în comisie. MINCIUNĂ! În primul rând salariile activilor nu au crescut şi nu vor creşte cu 200% nici în 20 de ani. Apoi, nici o pensie a unui militar nu a crescut cu 200% ca urmare a creşterii salariilor activilor,  poate unele să fi crescut, dar nu aşa mult, dar ca urmare a recalculării, dar nu a actualizării cu salariile,  ceea ce e cu totul altceva iar dacă doamna Vasilescu nu cunoaşte termenii să se dea jos de pe scaunul de ministru şi să treacă în bancă, mai are de învăţat.

Ca să crească pensiile cu 200% ar trebui ca salariile să fi crescut cu cel puţin 400% dar soldele militarilor, din 2016 de când se aplică legea 223/2015 care îi dă coşmaruri Vasileascăi, nu au crescut decât în Iulie 2017, cu 15% şi numai cea de funcţie, nu  tot venitul,  iar pensiile nu au fost crescute  în baza acestei creşteri, ci au fost amânate până în 2018 aşa cum spune şi comunicatul CPS a MApN. DOAMNA VASILESCU A MINŢIT DELIBERAT,  CA SĂ CONVINGĂ COMISIA DE MUNCĂ SĂ ÎI VOTEZE PROIECTUL.

Pe data de 30 Iulie , la Antena 3 doamna Vasilescu anunţă :
”Am dat câteva exemple din legislația europeană, printre care se numără și vârsta de pensionare și anume 67 de ani în UE și tinde să se ducă spre 70 în foarte multe țări și că se egalizează vârsta de pensionare între femei și bărbați.

Nu am spus că avem de gând să creștem vârsta de pensionare sau că avem de gând să egalizăm vârsta de pensionare între femei și bărbaţi.

Deci nu înţeleg de unde au apărut iar aceste discuţii în spaţiul public. Vom ieşi şi vom spune care este varianta reală.

Pentru a nu se spune că nu a existat predictibilitate în sistem sau că ne-am bătut joc de oameni, termenul ei de intrare în vigoare este undeva la data de 15 septembrie. Adică cei care vor să iasă – şi probabil vor fi foarte muţi cei care vor să iasă la pensie – vor putea să o facă începând de mâine până la data de 15 septembrie, dar ei trebuie să ştie un lucru: nu li se mai actualizează pensiile cu salariile celor din activitate, ci cu rata inflaţiei. Adică nu le îngheţăm, dar le indexăm doar cu rata inflaţiei, pe un principiu mult mai corect. Statul nu-şi permite ca la o pensie de 33.000 aflată în plată să plătească 66.000 peste câţiva ani”,

Minciuna 1: “Nu avem de gând să creştem vârsta de pensionare“. MINCIUNA   ESTE DEMONTATĂ DE DOMNUL  PRIM MINISTRU CARE ÎN DATA DE 2 August declară: “Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani”. DECI SE INTENŢIONEAZĂ CREŞTEREA VÂRSTEI DE PENSIONARE .

Minciuna 2 : “Pentru a nu se spune că nu a existat predictibilitate în sistem sau că ne-am bătut joc de oameni, termenul ei de intrare în vigoare este undeva la data de 15 septembrie.”

Despre ce predictibilitate vorbeşte doamna Vasilecu dacă ea spune pe 30 Iulie  că nu va creşte vârsta de pensionare, iar după două zile intenţiile sunt altele ? Sau ce poate fi predictibil când pe data de 31 Iulie apare o variantă de OUG în care sunt cuprinse toate pensiile speciale plus cele militare, apoi în aceeaşi zi, seara,  aceeaşi doamnă anunţă la tv că Ordonanţa va afecta numai  pensiile militare, nu şi pe cele speciale ( uite că de data asta a ştiu care e diferenţa între ele), spunând că pensiile celelalte trebuie analizate şi gândite mai profund.  Dar pe data de 03.08. sunt reintroduse şi celelalte pensii în Ordonanţă, mai puţin cele ale magistraţilor. Asta da predictibilitate. Bănuiesc că tot aşa şi-a planificat şi cariera. Oricum, nu mă miră faptul că magistraţii au fost “amânaţi” . Aşa sunt ei, “oamenii de onoarere” se amână unii pe alţii, unii cu legea, alţii cu dosarele.

3.Pe data de 30 iulie Olguţa minţea:

„Foarte mulţi dintre cei care sunt în sistem la ora actuală preferă să plece la o vârstă foarte mică în pensie, pentru că aşa cum arată legislaţia la ora acuală, poţi să pleci şi cu o pensie de 120% fară de salariu, după care se actualizează pensia respectivă în funcţie de creşterile salariale ale celor care sunt activi. Se ia 85% din brut şi se adaugă sporurile şi ajunge la mai mult decât ia în mână. Asta înseamnă că dacă anul viitor vom creşte salariile cu 25%, li se actualizează pensiile cu 25%”.

MINCIUNĂ  doamnă ministru. Nimeni nu are prin calculare pensia mai mare decât salariul pentru că există un articol pe care poate nu îl cunoaşteţi în Ordonanţa 57 din 2015 art 40, care spune ( si se aplică, nu numai spune) că “Pensia stabilită, recalculată şi actualizată în condiţiile prezentei legi nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28.”iar lucrătorii de la CPS a MApN nu pot să treacă peste prevederile legale.

Deci doamnă ministru, MINCIUNILE dumneavoastră sunt contrazise de o lege   CARE CUPRINDE EXACT CEEA CE PRETINDEŢI CĂ VREŢI DUMNEAVOASTRĂ CĂ  SĂ INTRODUCEŢI.

Vreţi să faceţi un lucru corect ? PLAFONAŢI TOATE PENSIILE CARE LA ORA ACTUALĂ DEPĂŞESC SALARIUL GRADULUI ŞI FUNCŢIEI SIMILARE, PÂNĂ LA EGALIZARE , NU TOATE PENSIILE AŞA AIUREA, PENTRU CĂ ASTA NU E CORECTITUDINE E PEDEAPSĂ NEMERITATĂ PENTRU CEI CARE AU PENSII CARE NU DEPĂŞESC SALARIUL.

În plus, minţiţi şi când afirmaţi că dacă vor creşte salariile cu 25% vor creşte şi pensiile la fel. Minţiţi pentru că,   dacă nu ştiaţi, solda reprezintă numai o parte din baza de calcul a pensiei. Dacă solda activilor creşte cu 25% iar aceasta reprezintă doar 60% din baza de calcul a pensiei, înseamnă că pensia va creşte cu 25%din acei 60%. E o artimetică pe care şi un filolog o ştie. În nici un caz prin această actualizare pensia nu va depăşi solda activilor, dar ne vom trezi din nou cu situaţia ca cel ieşit la pensie in 2020 să aibă pensia mai mare de două ori decât cel ieşit în 2010. Şi asta înseamnă egalitate în drepturi în stil vasilescian.

Tot pe data de 03.08,la  Romania Tv Olguţa decretează:

„Nu se poate suporta bugetar ritmul de creştere al acestor pensii. Eu înţeleg frustrările şi nemulţumirile unora. Nu are nicio legătură cu contributivitatea. Nu am umblat pe baza de calcul sau vârsta de pensionare. Am corectat o nedreptate faţă de toţi ceilalţi. Bugetul nu permite. Nu am tăiat nicio pensie aflată în plată. Nu mai lăsăm pensiile să se ducă în ceruri.”

Doamnă ministru, vreţi să insinuaţi că aceste pensii vor creşte de capul lor, că se hrănesc singure din buget? Cam cu asta speriaţi dumneavoastră populaţia, că pensiile astea ale militarilor şi-au luat-o în cap şi cresc de capul lor iar dacă nu luaţi măsuri să le împuşcaţi pun stăpânire pe bugetul ţării. Mai mare tâmpenie, aberaţie şi manipulare nu am văzut până acuma şi am şi eu 60 de ani. Păi doamnă, aceste pensii nu cresc decât în condiţiile legii, legi făcute tot de dumneavoastră, dacă  promiteţi pe hârtie creşteri salariale  dar le amânaţi aplicarea sau dacă inflaţia o ia razna din cauza proastei conduceri şi a unor guverne pe cioflingari, vor creşte şi pensiile, dacă nu nu. Dar în nici un caz salariile militarilor nu au crescut şi nu vor creşte niciodată ca ale “aleşilor neamului”.Deci din nou MINCIUNĂ.

Apropo, sublimă imaginea pensiilor care o iau către cer. Lipiţi lângă ea imaginea pensionarilor care intră în groapă şi aveţi tot tabloul.

Mai sunt câteva minciuni spuse pe post şi anume cele potrivit cărora “ nu intervin modificări nici în ceea ce priveşte alegerea perioadei de şase luni din ultimii cinci ani în vederea calculării pensiei”. Ei bine, predictibil sau nu , tocmai aici aţi umblat. MINCIUNĂ!

O altă minciună spusă este aceea că “baza de calcul, condiţiile şi procedurile de stabilire a pensiilor militare nu vor suferi modificări”. Păi dacă dumnevoastră modificaţi articolele care privesc baza de calcul din lege şi mai scoateţi şi condiţiile de muncă din baza de calcul, cum nu umblaţi la baza de calcul ? MINCIUNĂ

DAR, MINCIUNA CEA MAI MARE RĂMÂNE CEA CARE INCLUDE PENSIA MILITARĂ ÎN RÂNDUL PENSIILOR SPECIALE, DIN RÂNDUL CĂRORA AŢI DAT EXEMPLELE ACELEA DE 34 000 DE LEI.

Doamna Vasilescu, LEGEA 223/2015  a fost votată şi promulgată drept  “Legea Pensiilor Militare”. Nu are în componenţa ei nimic special şi  aşa cum scrie chiar  în motivarea ei, era de fapt o revenire la normalitate.  Pensii  speciale sunt  cele obţinute în afara legislaţiei de profil, prin prevederi  ascunse în statute şi precizări, altele decât cele prevăzute în cele două legi ale pensiilor votate ca atare.

O ALTĂ MARE MINCIUNĂ  ESTE  aceea că pensiile militarilor distrug sistemul de pensii. Este o mare MINCIUNĂ, pentru că pensiile militare nu fac ăparte din sistemul Casei de Pensii şi Asigurări sociale. Pensiile militare nu pot distruge acel sistem cât sunt pltite de ministerele de resort, dar pot salva acel sistem dacă sunt reintroduse aolo şi EU CRED CĂ DE FAPT ASTA URMARITI, CA SA PUTETI MANEVRA ACELE FONDURI DIN NOU AŞA CUM VREŢI DUMNEAVOASTRĂ. AICI E DUREREA.

Dar în actuala organizare, oricât ar creşte pensiile militarilor, acest lucru nu va influenţa în nici un fel fondul de pensii, pentru că pensiile militarilor sunt platite din bugetul MApN, nu al Casei de Asigurari Sociale.

Minciună cu datele în faţă

Şi staţi să vedeţi cum minte doamna Vasilescu cu datele în faţă. Într.o seară a venit la tv, la televiziunea lui Ghiţă cu nişte date primite de la secretara Carmen Dan, o altă ordonanţă a domnului Dragnea de pe vremea când lucra prin Alexandria, şi ne arată cum au crescut pensiile unor poliţişti de-a lungul anilor, datorită “ actualizării” pensiilor cu salariile. MARE MINCIUNĂ.

Pensiile respective nu crescuseră datorită actualizării, pentru că actualizarea se face abia din 2016 încoace. Acele pensii au crescut datorită : creşterii ratei inflaţiei, creşterii punctului mediu de pensie, scutirii de plata CAS a pensiilor, neimpozitarea pensiilor până la 2000 de lei şi altor măsuri populiste luate de guvernele PSD. Iar acuma doamna Olguţa vine şi dă vina pe pensionari că le-au crescut pensiile, ca şi cum  legile le-ar iniţia, vota şi promulga pensionarii. Dar ce este cu adevărat mârşav este că ascunde acest adevăr şi vrea să arate că acele pensii au crescut prin creşterea salariilor şi de aceea trebuie modificată legea. MINCIUNĂ!

Doamna Olguţa ar dori ca unul care a ieşit la pensie în 1988 cu 300 de lei pensie  să o aibă şi acuma tot 300 de lei. Păi doamnă, cu banii ăia să  trăiţi dumnevoastră. Dar nu, dumnevoastră v-aţi asigurat fundul, aţi propus şi votat creşterea cu 300 % a salariilor aleşilor locali şi cu 100% a parlamentarilor.  De ce nu spuneţi şi asta pe post ? Lăsaţi minciunile doamnă că ne-am săturat de ele.

Carmecita

Şi pentru că tot a venit vorba de doamna Carmen Dan, iată cum minţea şi domnia sa  în  Aprilie 2017:

“La nivelul conducerii ministerului nu există nicio intenţie de modificare a legii pensiilor militare şi îmi doresc să rămâneţi în sistem până când vă veţi îndeplini condiţiile de pensionare, pentru a împărtăşi din experienţa dumneavoastră şi colegilor mai tineri. (…) Niciodată nu voi susţine iniţiative care reduc drepturile oamenilor din acest sistem. Unele din aceste probleme au fost moştenite din trecut şi nu pot fi rezolvate peste noapte. E nevoie de timp, de dialog şi de încredere reciprocă pentru a le rezolva”

Recunosc că mi-au dat lacrimile citind ce a spus. Doamne, ce mi-a plăcut chestia aia cu împărtăşirea. O fi luat-o de pe facebookul Preafericitului sau din cântecele părintelui Pomohaci?

Ce spune doamna Carmen acuma, în plină criză legată de modificarea legii pensiilor ? Păi se face că nu ştie nimic  şi se gândeşte la încadrări : “Am discutat cu premierul şi sunt discuţii să aducem în sistem 4.000 de angajaţi în perioada următoare şi să intervenim pentru dotarea cu echipamente de intervenţie, în primul rând a poliţiştilor de ordine publică.” Nimic despre minciuna turnată acum câteva luni. Ea nu a mâncat nici usturoi,  nici …

Doamnelor, nu v-aţi săturat,   că puteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

http://www.graiulsalajului.ro/pensiile-speciale-si-militare-ingheata-pana-in-2019-a-55468

adev.ro/otwzpv

 

https://www.legalis.ro/legalis/chapterview-document.seam?tocId=nvxv6mrqge3v6mbugazv64br&documentId=nvxv6mrqge3v6mbugazv64brl5wf64dbojwgc3lfnz2hk3c7geytkxzsgaytoljqguwtena&utm_medium=link&utm_campaign=acte-mo&utm_source=stire-legalis&utm_content=Lege-115-2017&utm_term=MO-403-2017

https://www.dcnews.ro/modificare-legea-pensiilor-militare-carmen-dan-nu-exista-nicio-intentie_538189.html

http://www.prolex.ro/2017/03/27/amendamente-la-proiectul-de-lege-pentru-aprobarea-oug-nr-92017-ca-solutii-la-revendicari/

http://www.consult-avocat.ro/versiune-tiparire/stiri/Proiect-de-lege-masuri-in-domeniul-pensiilor.html

 

http://www.stiripesurse.ro/se-pensioneza-degeaba-guvernul-nu-schimba-legea-pentru-militari_1211059.html

 

http://www.fsanp.ro/wp-content/uploads/2017/07/OUG-modificare-pensii-31.07.2017.pdf

https://www.antena3.ro/politica/olguta-vasilescu-dam-ordonanta-pentru-modificarea-legilor-pensiilor-sunt-aberatii-in-actuala-lege-426293.html

http://www.stiripesurse.ro/noi-precizari-de-la-lia-olguta-vasilescu-despre-pensiile-speciale_1211405.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Minciunile Olgutei

 1. Vladimir Putzin

  Pe vremea războiului rece circula un banc răutăcios, cum ca, romanii cazusera la învoiala cu Unchiu’ Sam, ca sa dea cinci ingineri romani, pe zece bombe atomice, pentru ca, nicio lovitura nucleară nu poate strica, cât o putea face un inginer român. Ajunși in zilele noastre, vai de ele!, vedem ca saracana politrukă cu parul de foc, LOV (fără casa, fără mașina, fără soț și fara caracter), are o putere de distrugere mult peste cea a oricăror arme nucleare, putere pe care și-a oferit-o ca și pe prea multe „altele” (ca de aia n-are de niciunele), fără nimic la schimb. Sau, cine stieeeee… ?!?!?!

 2. Neicusoru

  In spatele încrâncenării cucoanei se vede clar nevoia partidului de a face bani din piatra seacă pentru a mulţumi şi fideliza mulţimea de slugi cu care cred ei că vor conduce ţara. Nu mai târziu astăzi, pe de o parte tăia pensii militare şi pe cealaltă parte mărea cu 15% salariul în administraţia publică prin inventarea unui spor de condiţii periculoase, după ce doar cu puţin timp înainte a făcut posibilă triplarea aceloraşi salarii.
  Revenind, să nu uităm că, la începutul anului, Dragnea a vrut 1,35% din PIB pentru Armată şi restul 0,9% credite de angajament- adică poveşti pe hârtie, şi doar cu greu a admis să fie trecut 2%. Vine timpul să arate că sunt 2%.
  Olguţa Vasilescu: „Sunt un soldat disciplinat al partidului; voi face ce îmi spune Dragnea.”
  http://pozehaioase2014.blogspot.ro/2017/06/liviu-dragnea-lia-olguta-vasilescu-evantai-bani.html

 3. ifrim

  Daca se lucreaza la , legea pensiilor e posibil sa mai apara si bonusuri suplimentare in-transa pt .catane, iar daca prostii harnici mai toaleteaza putin L 80 cu statutul holocaustul e ceva suav,gingas pt. noi!

 4. Muntean Ioan

  Cand 25 de politruci (PSD sau altii)isi bat joc cu cinism de 78 000 de rezervisti umili si tematori (vedeti ca nu am spus pensionari !),fara ca noi sa reactionam ca adevaratele natiuni „barbate ” (vezi sarbi , greci polonezi ,e.t.c. )ne meritam soarta .Am 2200 pensie,sunt militar din 1976 (promotie L. M.)si sunt multumit !

 5. Misu Haralambie

  Sigur, sunt interesante schimburilel de opinii pe internet, dar eu cred ca ar fi mai de succes invadarea cu scrisori din partea a catorva zeci de mii de cadre militare in rezrva/retragere a primului ministru, a ministrilor apararii, internelor, muncii si a celor doi presedinti ai partidelor de la guvernare (care sunt si presedintii camerelor legiuitoare). Tema: exact, dar mai concis, continutul acestei scrisori.
  Eu am trimis ambilor ministri, ai apararii si muncii, scrisori in care am intrebat: 1. Este cineva din conducerea actuala a tarii iteresat de defaimarea armatei?
  2. Crede cineva ca doar apartenenta la NATO asigura securitatea Romaniei si ne putem bate joc de armata ei?
  3. Mai sunt tinerii interesti de cariera miltara cand vad ca niste neaveniti denigreaza cadrele militare?
  4.Unde se gasesc acei ofiteri cu douazeci sau treizeci de mii lai pensie? Nici generalii cu patru stele nu depasesc 9.000 de lei
  5. De ce magistratii sunt mai presus de lege? Va e frica de ei ca va vor face dosare penale pentru nelegiuirle ce la faceti?
  6. Iesirea la pensie a ofiterilor/subofiterilor la varste de 46 sau 47 de ani (inclusiv promotiile `91 si `92) este cauzata de nerespectarea varstelor de pensionare prevazute in Anaza la Legea 223/2015. Cine si de ce au permis incalcarea legii?
  7. De ce ministrii nu cunosc legile care guverneaza acordarea pensiilor militare si vorbesc minciuni in loc sa asigure aplicarea corecta a acestora, creind si disensiuni grave.Eu si marea majoritate careia i s-a recalculat pensia, am primit Decizii noi cu valoarea pensiei mai mica cu 40,45% decat cea in plata care a fost calculata in 2011 pe principiile contributive. Si asta in conditiile in care mai tinerii colegi trecuti in rezerva in anii 2016 si 2017 au pensii intre 6.000 si 7.500 de lei
  Am contestat la Casa Pensiilor Militare si mi-au raspuns repetand si alambicand datele din Decizie, cu concluzia ca legea s-a aplicat corect.
  Sanatate la toti ai nostri si ganduri bune la guvernanti
  mch

 6. Vasile Zărnescu

  Despre Olguța Vasilescu au apărut, acum ceva vreme, unele articole cum că și-ar plagiat, aproape în totalitate, lucrarea de doctorat după Tratatul de sociologie socială al lui Wilfredo Pareto.
  Doamna Emilia Șercan, vajnica vînătoare a plagiatelor, probabil din considerente de solidaritate feminină, a omis-o de la demascare, așa cum a făcut cu procurorul genereal-adjunct Dimitrie Bogdan LICU, Neculai Onțanu ș.a.
  Nu s-ar putea, acum, s-o ia și pe coana Olguța ministreasa „în cuiul cătării?
  Poate așa o putem destitui, pentru plagiat, fiindcă este o faptă penală.

 7. Magda

  FIULE, DĂ-MI NIȘTE BANI DIN PENSIA TA, ȚI-I ÎNAPOIEZ CÂND IES LA PENSIE!

  Tatăl are 62 de ani, e inginer și așteaptă anul 2020 să se pensioneze.
  Fiul are 42 de ani, e polițist și a ieșit la pensie de curând.
  Tatăl va avea 42 de ani de muncă și o pensie de 1.200 de lei.
  Fiul s-a oprit la 20 ani de muncă și are o pensie de 8.500 de lei
  Tatăl a muncit de 2,1 ori mai mult.
  Fiul va avea o pensie de 7 ori mai mare.
  Deocamdată, tatăl merge la uzină. Când ajunge acasă, istovit, îl întâmpină fiul, odihnit: „Ce să-ți fac, bătrâne, dacă ți-a plăcut munca?!”

 8. consta

  Oare motivul ‘ofensivei’ declansate de Olguta impotriva personalului militar in rezerva, transpusa in practica printr-o ordonanta cu justificare bugetara, care afecteaza in primul rand militarii dar nu si pe magistrati ar fi, se pare, cauzata de cateva interese:
  a) trebuiau gasite resurse financiare cu care sa plateasca majorarile salariale ale primarilor si personalului adiacent, iar formula ‘luam de la armata’ s-a dovedit eficienta in timp; doar asa se poate explicade ce a initiat o discutie si chiar oug intr-un domeniu in care ministerul muncii nu are competenta.
  b) speranta ca neafectand pe unii, dosarele ei si ale liderilor vor fi ‘albite’
  c) sa dovedeasa cine este ‘cocosul’ in guvern.
  Chiar daca aceste motive sunt doar ipoteze su suspiciuni ale unora de pe net, devarul, oricare ar fi, va iesi la iveala…
  Daca ne referim la consecintele negative asupra capacitatii de aparare a tarii pe termen lung, nu putem decat sa spunem „Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!”

 9. consta

  Si era sa uit:
  d)Necunoasterea prevederilor exacte ale L 223/2015 si OUG 57/2015, aspect dovedit clar de Olguta la toate posturile TV.

 10. Andrei Marian

  Sub acoperirea „pensionarii” de fapt se face o epurare a forțelor armate,toti cei care au ca valori Patria,Poporul,Romania trebuie sa fie excluși.
  Înaintașii actualilor tradatori,dupa cel II – lea război mondial,au trimis pe ostașii armatei romane,in lagăre de exterminare(închisori,canal) .
  Cei scăpați prin ochiurile plasei,erau exterminați civil,totul începând cu o supraveghere draconica.
  Trădătorii de neam si tara sunt adunați in rezidenta denumita”partide politice” aici găsim cancerul Poporului Roman…

 11. mitica

  Toti politicienii aflati la putere mint,atunci cind vorbesc la tv despre pensii militare.Prin recalcularea tuturor pensiilor militare celor iesiti la pensie inainte de anul 2005 le-au scazut pensiile cu 20-40%.Nimeni nu s-a aplecat asupra legii sa vada ce efecte dezastruoase a produs.Din toata puterea mea voi face ca aceasta alianta sa esueze ,desi sunt membru alde,domnului tariceanu sa-i fie rusine.Atentie oameni buni !acesti oameni politici nu-si vor apara tara in caz de pericol.Vor fugii ca iepurii,si ne vor lasa tot pe noi militariisa o aparam.

 12. Marius Catalin Gramescu

  Citesc tot felul de comentarii,unele mai „patriotice”decat altele,cu referire la „tradari de neam si de tara”.Opinia mea,cred,mult mai realista,mai pragmatica,o priveste pe Vasileasca si pe cei din jurul ei,in masura in care dezinformeaza(speculand „mizeria”care s-a creat in sistemul militar) si ii excepteaza pe magistrati pt ca ei s-au pus la adapostul unei decizii a CCR(bravo lor ca au gasit alta solutie,fara a se incarca de sporuri absurde si de ore suplimentare-este cazul celor din Politie,Penitenciare,Jandarmerie,probabil si altii).Insa „mizeria”la care fac referire si care imi da o puternica suferinta,se refera,printre altele,la o intrebare simpla.De ce decidentii militari(M.Ap.N) au permis acea „portita”cu introducerea a tot felul de sporuri,permitand SPECULANTILOR sa-si faca „spor de aer poluat”si sa „lucreze” in zilele libere,comandantii,mai ceva ca agentii,gardienii sau soldatii? Raspunsul e simplu! DIN INTERES PERSONAL!!! Si-au calculat ca astfel vor castiga si ei mai mult,fara sa realizeze ca „militarii sindicalisti”,vor profita la maxim.Asa se explica pensiile cu adevarat „nesimtite”a multora dintre cei pensionati in 2016-2017,care,de altfel,au starnit acest val de critici.Asa se explica de ce unul ca mine care s-a pensionat in 2002 de pe functie de COLONEL(fara sporuri speciale) are pensie mai mica si de doua ori decat un AGENT(cu sporuri) si mult mai mica decat un COMISAR-SEF(COLONEL),proaspat pensionat.Dar noi am reinventat proverbul „Cine poate oase roade,cine nu…”! O intrebare la care nu am raspuns este:ce sporuri primesc sortivii sau cantaretii,despre care se spune ca se „invart”pe langa 10000lei??!!

 13. Elena

  Aceasta femeie IRESPONSABILA ,a creat mari incurcaturi, cand impreuna cu ceilalti din actuala putere in frunte cu Dragnea,au influentat aplicarea Legii 223/2015 ,incepand din august 2017 ,adica au intervenit in RECALCULARE ,astfel incat au creat mari nedreptati !Legea 223/2015 trebuia sa se aplice in 2 ani (2016 si 2017) dar nu stiu din ce motive au grabit BRUSC lucrurile ,incat,unele pensii (ca in cazul meu),au fost recalculate dupa indicatiile PRETIOASE ale Olgutei Vasilescu ! Este frustrant ca cineva poate sa arunce la cos ,fara sa cunoasca viata si activitatea cadrelor militare si propria activitate a sotului supravietuitor , munca de o viata ! Este revoltator ca ,dupa ce a facut INCURCATURA cu recalcularea ,sa nu revina la prostia facuta si sa explice ! Cei afectati au facut CONTESTATII,deci Olguta Vasilescu poate lua legatura cu personalul bine calificat de la Casa sectoriala de pensii a mapn,sa vada ce mari nedreptati s-au facut !Acolo unde sunt discrepante fara logica ,dubioase la recalculare fata de Legea 263/2010 (pensia in plata), ar trebui sa fie O GRESEALA sau neprofesionalism, comoditate !Stiind ca in cazul meu se pot face confuzii , fiind vorba de pensie de urmas, vazand ca se apropie finalul de aplicare a L223/2015 (31 dec. 2017), ca nu primesc raspuns la contestatie , AM INDRAZNIT ,chiar am insistat ,sa vorbesc macar cu secretara unui om cu raspundere de la CSP . Am inteles ca acea contestatie se afla la Comisia de Contestatii unde lucreaza doar 3 oameni.Vreau sa atrag atentia , nu va jucati cu VIATA PENSIONARILOR , mai ales cu cei care AU MUNCIT in viata lor ! Am vazut ca acea secretara ,nu intelegea situatia mea ,de ce insist ? Explic : nu mi-am dorit acea L 223/2015 ,care a fost obligatorie pentru toti militarii , ce poate fi mai corect decat pensia in plata pe baza de puncte ,L 263/2010 (tot pentru militari) ? ;REVOLTATOR ESTE FAPTUL CA PENSIA IN PLATA VA INGHETA fara motiv !Pentru unele persoane care nu au muncit in viata lor cred ca este mai mult decat normal,dar eu doamna secretara ,am muncit 40 de ani intr-un domeniu stresant(studii si examene „pe bune”) si nu accept INGHETAREA PENSIEI DE URMAS!Realizati o DISCRIMINARE ,intre sotul supravietuitor care a muncit o viata si cel care nu a muncit ?

 14. Elena -PS

  Va rog sa-mi ingaduiti o completare .Am facut contestatii adresate domnilor Col .Constantin Luca, General de brigada Florin Jianu (pe care l-am rugat sa ma ajute sa gasesc elementele reale ale soldelor sotului meu,cele din anexele DECIZIEI de recalculare fiind exagerat de mici ). Soldele din anexa ,chiar supuse unui algoritm de calcul sunt exagerat de mici ,cred ca nu corespund cu realitatea ! Am apelat la Directia financiar contabila a M.Ap.N deoarece sotul meu inainte de pensionare a fost platit de mapn , a avut sefii in minister,etc (conform fisei cu locurile de munca).Deasemenea am trimis o scrisoare prin posta electronica si Domnului Presedinte al Romaniei Iohannis . Este important ca Presedintele Romaniei sa-i apere pe militarii de cariera de abuzurile de orice fel ! Multumesc Domnului Presedinte Iohannis pentru raspuns .Voi astepta un raspuns bine argumentat de la CSP ,in urma contestatiei Deciziei de Recalculare !

 15. Vali

  Nu ar putea face ce vor muschii lor daca nu li s-ar permite! Iesiti in strada si nu mai plecati pana nu-i dati jos de unde s-au cocotat!! Un popor jalnic,slugarnic invatat doar sa traga si sa se supuna!!! Va meritati soarta!

 16. Si matale din ce popor faci parte si unde ai iesit, ca nu am auzit nimic. Sunt de acord ca daca nu li s-ar fi permis, nu ar fi facut ce au facut politicienii, dar matale, matale de unde privesti asta, din ceruri ?

Statistici T5