Contribuția militarilor la fondul de pensii

Categoria Despre Armata

kandahar

Alți trei militari au fost răniți în Afganistan într-un război pe care nu știu dacă îl mai poate justifica cineva. De ce vrea SUA să facă din Afganistan o țară creștină și din Kosovo o țară musulmană, numai cei din industria de armament știu. Iată comunicatul dat de MApN:

”Comunicat  Nr. 300

15 septembrie 2017

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Militari răniți în Afganistan

            Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri, 15 septembrie, în Afganistan, în jurul orei 10.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device)  a intrat în blindatul lor.

Numele militarilor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților.

* * *

Militarii focșăneni au fost introduși în teatrul de operații din Afganistan în luna august.

În anul 2017, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

În timpul misiunilor externe, 28 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi.

Situaţia de securitate în TO Afganistan se menţine instabilă, cele mai multe incidente înregistrându-se în provinciile din estul şi sudul Afganistanului.

Forţele NATO care asigură securitatea bazelor militare şi a centrelor importante ale ţării rămân ţinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgenţilor.

România continuă să îți mențină angajamentele în Teatrul de operații Afganistan, efortul principal rămâne concentrat pe asigurarea protecţiei forţei în Baza Militară Kandahar, concomitent cu participarea la instruirea, consilierea şi asistenţa forţelor de securitate afgane din comandamentele regionale Nord şi Sud.”

 

Sper din inimă să nu fie nevoie să mai acordăm niște grade post mortem sau să înmulțim numărul eroilor căzuți pe câmpurile de luptă și pentru interesele altora. Noul Ministru Fifor are și el acum ocazia să cunoască familiile unor militari cărora se va adresa și le va transmite regretele sale.Inutile, de crocodil, dar regrete.

Să nu uităm că nu mai departe de  ieri,  în CSAT s-a votat cu entuziasm în unanimitate, introducerea României în alt război,sau cum se spune eufemistic, participarea trupelor românești în alt teatru de operații. Cât de curând o să revină în actualitate șlagărul Mambo siria.

Este interesant de știut ce pensie o să aibă băieții ăștia proaspăt răniți, că uite azi e 15 Sectembre și a intrat în vigoare ordonanța Olguța cea care va face din pensiile militare râsul lumii. Apropo, doamna Olguța, matale spuneai că militarii nu merită pensiile pe care le au, pentru că nu au contribuit la fondul de pensii. De curiozitate întreb și eu, contribuția în sânge se pune ? Și dacă da, la cât e evaluat mililitrul, nu de alta, dar dumneavoastră politicienii decideți și votați trimiterea militarilor să lupte pe meleaguri străine și tot dumneavoastră, cu aceeași nesimțire ca a domnului recent caftit de purtătorul de pumni Palada, le ciuntiți și înghețați apoi pensiile.

AUD ????????

Ce este cel mai grav este că atacul nu a mai fost ca până acuma prin rachete sau mine așezate pe drumuri, fără un obiectiv stabilit, ci în mod clar și indubitabil îndreptat împotriva trupelor românești ceea ce arată că politica afganilor față de români s-a schimbat și sunt percepuți la fel ca trupele SUA.

http://evz.ro/iohannis-decizii-de-ultima-ora-in-csat.html

UPDATE 15.09.2017 ora 19.30 : Caporalul Mădălin Stoica, cel care fusese rănit mai grav, a decedat. Dumneyeu să îl odihnească! Coondoleanţe familiei!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

20 Raspunsuri la Contribuția militarilor la fondul de pensii

  1. ifrim

    Cum pe timpul lui Ceao toti soferii profesionisti treceau 6 luni pe la canal tot asa politicienii profesionisti musai 6 luni prin rotatie in teatrele de operatii din spirit de solidaritate fata de militarii pe care tot ei ii trimit acolo!

  2. Dobre

    Domnule Neacsu, mi-e rusine mie ca pui problema in felul acesta.
    Iar justifici pensiile militare cu un mort in teatrele de operatii…
    Nu se poate una ca asta.

    Cohortele de birocrati din organele centrale ale MApN contribuie cu ce?

  3. @Dobre,
    NU JUSTIFIC NIMIC. iNCERC NUMAI SA LE ARAT DOMNILOR CARE CONFUNDA HAINA MILITARA CU CEA DE SALAHOR CA ARMATE MERITA MAI MULT SAU NU MAI MULT, MACAR PUTIN RESPECT.Dar daca punctul meu de vedere este rusinos, mergi pe mana Olgutei.

  4. MD

    Într-adevăr domnule Neacșu nu aveti ce justifica. Dl. Dobre este doar comentator „de la marginea terenului”. Grav este pentru militarii din Afganistan faptul că au găsit talibanii soluția si pentru MRAP. Baiatul care a murit avea 25 de ani de armată. 25 de ani în care a produs – la propriu – securitate națională. Ce pensie de urmaș vor avea copiii lui? Probabil 500-600 de lei. Acesta este „valoarea” sângelui…Uluitor este faptul ca parchetul anchetează cauza decesului!!!… Opinia mea este este că în situația unui război pe teritoriul național (ferească Cel De Sus!), va fi nevoie de mai mulți procurori decât de soldați… Restul cu pensia,… înțelegeți…

  5. NAPO

    Mai toate tarile si-au retras trupele din Afganistan..noi suntem mai cu mot si trebuie sa fim umar la umar cu militarii americani..!
    Dle Dobre, au mare dreptate Dnii Neacsu si Ifrim..politicienii romani sub atenta indrumare a Presedintelui tarii ne trimit tinerii sa moara la mii de kilometri de granitele Romaniei !
    Oare de ce ?
    Si o sa vezi Dle Dobre ce pensie de urmas o sa aibe sotia si copilul celui decedat..!
    Oare cat este Netul la 1450 de lei?
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-i ocroteasca familia !

  6. Vladimir Putzin

    Domnilor președinți Traian Basescu și Klaus Werner Iohannis, mergeți rogu-va lângă catafalcul Caporalului Mădălin Stoica și spuneți-le copilului, soției și părinților lui, pentru ce a trebiuit sa le moara tatăl, soțul și fiul și ce a câștigat România din acest nou sacrificiu.
    Hai, luați-va inima-n dinti și aratati-ne lor și noua tuturor, de ce fii unei Românii pustiite de nepriceperea voastră și a sleahtei de politicieni pe car ați și o reprezentați trebuie, ca pe lângă imensele sacrificii care ne-au devastat țara, sa-și mai verse și sangelepe pe unde mii de ani n-a călcat picior de roman.
    Domnule KWI, in calitatea de cetățean al aparat de Constituția acestei tari, va cer cu aceeași insistenta cu care ne solicitați o dreapta și umanitara îngăduință fata de migranții veniți de peste tari și mari, sa ne tratati măcar cu aceeași îngăduință și pe noi romanii, întrebându-ne deschis dacă suntem și noi de acord cu nebunească aventura in care deja ne-ați angajat și sa țineți cont și de părerea noastră, ca doar nu sunteți singur pe lume.
    AȘA SA VA AJUTE DUMNEZEU …!!!

  7. dora

    @Dobre+MD,
    Voi citiți ce comentați? Sau, mai corect, ați înțeles materialul d-nului Neacșu? Puteți, să vă luați de mână cu ministrul muncii!Baftă!

  8. Cornel M.

    Doamna Orbuta,aveti copii(baiat,fata)?Faceti in asa fel si indrumatii spre cariera militara si sa ajunga pe teatrele de operatiuni de aiurea,de unde sa vina raniti sau mai rau infasurati in Drapelul national intr-un sicriu zincat si atunci asi vrea sa va vad daca mai spuneti ca militarii romain au pensii si salarii nesimtite.Un singur lucru asi vrea sa mai spun:Ce s-ar intimpla daca militarii ar refuza in bloc sa mearga in asa zise misiuni de mentinere a pacii,ai lua tu arma in mina si vei pleca in misiune?Cu o pensie(nesimtita) de 1000 sau 1300 lei brut crezi ca se va compensa lipsa sotului si lipsa tatalui in acea familie mutilata pe viata,crezi ca militarii raniti se vor intoarce si va vor multumi ca au pensii(1500-1700 brut) si decoratii cu care se vor mindri ca le-au obtinut in Afganistan?CEZICI;AUD???

  9. Antip Laorian

    Observ din comentariul domnului Dobre că nu a avut și nu are nimic comun cu organizația militară,,ARMATA,,limbajul folosit arată că are un vocabular redus și o educație precară,dar pentru îmbogățirea bagajului de cunoștințe în domeniul militar,
    pot să-i spun că în armată pentru planificarea, pregătirea și executarea misiunilor este nevoie și de militari care își desfășoară activitatea în birouri aceștia de regulă sunt militari care au trecut prin toată ierarhia funcțiilor militare și dețin competență profesională deosebită însoțită de experiență ce nu lasă loc pentru îndoială sau comentarii nepotrivite făcute de oameni necunoscători.Am văzut prin mass-media tot felul de comentarii jignitoare la adresa militarilor care își desfășoară activitatea în diferite comandamente,dar fără munca lor nu se poate executa nici o misiune și nu cred că aspectul fizic al unui militar ajuns la vârsta de peste 50 ani trebuie săi aducă cuvinte/comentarii jignitoare.

  10. MIHAI

    Bre dobre ! Daca esti un mare …ou cu B mare, de ce trebuie s-o stie toata natia ?

  11. @Antip Laorian,
    Eu zic sa nu ne primpim si sa nu sarim cu etichete. Poate domnul Dobre greseste, poate a inteles gresit ce am spus, poate nu este documentat suficient, poate noi gresim si vedem problema prea personal, poate subiectiv. Nu e cazul sa taiem gatul nimanui.]n mod cert are o viziune asupra armatei creata in urma experientei personale. i mai cert a interpretat gresit sau a inteles gresit ceea ce am spus eu. Eu nu am cerut nimic altceva decat ca militarii sa fie respectati acar pentru faptul ca se mai intampla, si din pacate din ce in ce mai des sa isi dea sangele si viata pentru ca au depus un juramant. E adevarat, nu sunt singurii care depun juraminte, dar fata de ceilalti pe care ii stiu, incepand de la medici si magistrati si terminand cu deputati, presedinti si membri ai guvernului, nu au platit si nu platesc cu nimic pentru incalcarea juramantului si nu am vazut nici unul cazut la datorie, decat rapus de somn sau batuti intre ei prin culisele televiziunilor.Ati vazut ce scandal fac magistratii pentru ca cineva a propus sa plateasca si ei macar financiar pentru incalcarea juramantulu? Militarii au facut scandal pentru ca platesc cu viata politica si interesele altora? Eu nu am vazut nici macar unu. Pentru asta militarii merita respect. Nu am cerut altceva. Asta nu a inteles , fie ca nu avrut, fie ca nu a putut, domnul Dobre.

  12. @ Mihai,
    Nu e nevoie sa jignim. Asta e perceptia domnului Dobre, nu trebuie jignit. Vorbesc serios. Daca nu iti ceri scuze, ma vad nevoit sa te blochez.

  13. dora

    @Neacșu,
    Păi dacă d-nul Dobre nu trebuie jignit, trebuie lăsat să jignească pe alții? Păi dacă îi luați apărarea fără să-i atrageți atenția, poate aveți dreptate! Să posteze el, noi, vă citim materialele și comentăm în gând.OK?

  14. @Dora,
    Trebuie sa stim sa facem diferenta intre a jigni ai a avea un punct de vedere diferit sau care nu ne convine. Dobre nu a jignit pe nimeni, am mai spus, el a spus ce crede despre ceaa ce am scris eu, fara a jigni pe nimeni. Oricum a folosit un limbaj civilizat. Ceea ce a spus insa domnul Mihai nu este de loc civilizat. Chiar daca nu sunt de acord cu opinia domnului Dobre nu am ce sa ii reprosez.

  15. dora

    @Neacșu,
    Ia citiți comentariile d-nului Dobre, referitoare la postările mele legate de articolul dvs. -Apărarea făcută de olteni-. Dacă timpul vă permite…… Apreciz poziția conciliatoare a domniei voastre și faptul că apreciați atitudinea civilizată a acestuia. Eu nu!
    Vă doresc o zi bună!

  16. bazil

    O sinteza a commneturilor despre pensiile militare:
    -se pare ca in fine cei ce dormeau in cizme adica rezervistii militari-militari au inceput sa se trezeasca :
    – ei si-au cam dat seama ca de prin 2007-2008 au fost permanent loviti si dezavantajati nu atat de legile cu pensiile militare ci mai ales de cosmetizarile si adendumurile la legile in cauza;
    -mai deunazi min. de la munca spunea ca , in aceasta etapa, cel putin legea unitara a pensiilor nu va include si pensiile speciale deoarece la pensiile speciale ce era de corectat a fost corectat adica: s-a luat eroica hotarare de inghetare a pensiilor speciale pana la noi ordine(altfel chipurile era in pericol major de taifun bugetul national de pensii); s-a intrerupt legatura dintre soldele activilor si pensiile militare;
    -analizand cu atentie cele spuse mai sus se constata ca de fapt acele masuri sunt cele mai proaste si defavorizante masuri care puteau fi luate in domeniul pensiilor militare deoarece:
    – una e sa blochezi/ingheti o pensie de 10.000 lei, 15000 lei, 20000 lei sau mai mari si cu totul alta e sa le blochezi aiurea si pe cele modeste de 2000-3000 lei, in principiu cele de pana la cca 1500 euro;Pentru cei ce tot bat campii ca nu exista pensii militare mai mari de cca 2000 euro -ba exista si destul de multe iar unele nesimtit de mari! Ca ele nu apartin militarilor militari ci celor ce au activat cam pe langa militarie , fara stresul cotidian al vietii cazone cu aplicatii, alarme , exercitii de lupta, poligoane, trageri cu armamentul pe real, teatre de operatiuni. Apartin , s-a spus, magistratilor insa si celor detasati in afara min ap. n ! Tocmai aceste pensii au constituit si constituie motiv de aratat cu degetul deoarece ele nu sunt chiar putine(asa cum incearca unii sa acrediteze !) si sunt in cuantum mult mai mari fata de cele ale militarilor-militari!
    – toate legile de dupa 2000 in dom. pensiilor militare au fost initial in „favoarea ” militarilor-militari adica de fapt se respectau niste principii clare/obiective: la vechime, functie, grad egale=pensie aprox. egala. Cosmetizarile , incepand cu L164 apoi L119, apoi L263 , in fine L223 i-au avantajat clar si eficienta numai pe cei apartinand unor grupari de asa zisii”elitisti” , de fapt niste smecheri si profitori!
    – sa ne oprim la L223 care se dorea a fi dreapta , echitabila pentru toti. AIUREA! Ea a fost ciopartzita de OUG 57/2015 si M25/2016 astfel incat la punctul G au fsot incluse sporuri conjuncturale-OSCAR, etc pentru unii iar altora taindu-li-se sporuri strict legate de activitatea ca militar profesionist ca: spor de parasutari, spor pt ore de zbor, spor de submersie , spor specific activitatii de alpinism etc;
    – iar cireasa de pe tort vine pentru cine? Cum, pentru cine? Pentru dragii care au muncit cam in afara sistemului (fara resrictiile si privatiunile specifice cataniei), celor detasati pe la ministere ori pe la diverse institutii , soc comerciale etc. Acestia oricum aveau pensii mult mai mari decat rezervistii militari-militari(si ma refer la cei cu functii de comanda gen cdt regiment, brigada, divizie etc) de pe vremea trecutei L164 .M25/2016 vine in sprijinul ‘neprecupetit ‘ al lor si le accepta nici una nici doua actualizarea functiei la nivelul -01.01.2016 ! (ori functie similara!)fara nici o restrictie ! indiferent de cresterea acelei functii (in cazul in care in 15-20 de ani de cand persoana a fost pensionata iar instit. in cauza a fost poate falimentata ori privatizata pe 1 leu!) .Asrfel, daca la pensionare cel in cauza avea sa zicem 3500 lei, acum similarul(cumnat, var primar ori secundar, verisoara , amantutza etc) poate avea lejer 20.000 lei ori chiar mai mult. Deci, daca pentru militarul-militar recalcularea si actualizarea se fac la plezneala, cu coeficienti modesti, crestere insensibila-am citit ca de prin 2008 nu s-a mai umblat la functii la militarii activi cresterile facandu-se doar prin sporuri !) , la „cei de pe langa” se accepta orice cresteri astfel incat pensiile lor-oricum mari fata de ale militarilor-militari-devin si mai mari uneori dublandu-se ori triplandu-se cu plata de la 01.01.2016! CE DE BANET ! Rezulta pensii de peste 15000 lei ca popa! Sa le tot „ingheti” coane Fanica!

  17. bazil

    Cele de mai sus reprezinta o sinteza a zeci de comentarii citite de pe mai multe site-uri de profil. Ca o fi adevarate total ori partial e greu de spsu. Cele de mai sus ar putea fi totusi confirmate (ori infirmate, desi nu prea cred) de publicarea la finele lui 2017 a tabelelor cu pensiile militare(similare tabelelor din 2010-2011) in care sa existe rubricile: grad,pensia pe L164, pensia pe L119/263, pensia la 31.12.2015, pensia recalculata cf L223, pensia actualizata cf L223).IN FOND E VORBA DE BANI PUBLICI !Altfel, ramanem ca in tren vorba bancului si cantecului: Cine le vede nu le crede, Cine le crede nu le vede (pensiile!).

  18. Dobre

    Dora, nu te supara!
    Voi citiți ce comentați? Sau, mai corect, ați înțeles materialul d-nului Neacșu? Puteți, să vă luați de mână cu ministrul muncii!Baftă!
    Corect este dlui.
    Dupa „Puteti”nu se pune virgula.

    Daca ma iei la bani marunti…

  19. ion din balon

    tovarase, e plina armata de pensionati la 40-45 de ani…iti arat eu, cunosc doi personal, unul fura motorina cu colegii cu cisterna de la unitate si o revindeau reusind sa cumpere 3 apartamente in centru la el in oras, celalalt juca table si sah jumatate de zi si daca il cautai noaptea pe la unitate era pe la mine la un pahar…aaaa, si mai stiu pe unul care inca nu e pensionar, dar care jumatate de tura doarme, avand pat in camera, iar restul turei vorbeste la telefon si freaca tableta plictisindu-se maxim, mi-e si jena sa spun care e „misiunea” sa, cei mai tineri nici n-ar intelege de ce ar fi nevoie ca cineva sa fie platit sa faca asta in 2019…si prietenul vostru Dogaru ce mari misiuni platite cu sange a avut la institutul de istorie al armatei? sau sportivii gradati de la steaua? si pentru militarul de mai sus care mananca c@c@t cum a fost obisnuit ca bugetar, o pensie de 2-3 mii de lei NU este o pensie mica, este o pensie uriasa NEMERITATA, 600-1500 de lei este o pensie mica, tovarasi! dovada spuselor mele o veti vedea in cadrului unui razboi cand toti militarii de carton care tipa in spatiul public „sange, teatru de operatiuni,privatiuni etc” vor sta prin birouri la „comanda” iar linia intai va fi plina de civili luati cu japca!

  20. M

    Militarii au contribuit si contribuie la bugetul de stat cu un procent echivalent cu contributia la bugetul asig sociale.
    Cititi legislatia in vigoare si apoi faceti afirmatii ca militarii nu au contrib la pensii.