Brașoave

Categoria Actualitate, Divertisment

 

Săptămâna trecută am fost la Brașov. Am fost și pe la Octoberfest. Ce am văzut acolo mi-a întărit convingerea că lumea evoluează, inclusiv noi, românii, că nu e cazul să ne considerăm inferiori altora, suntem pe drumul cel bun. Primul lucru care mi-a confirmat această convingere a fost halba cu care se servea berea. Când eram eu tânăr, halba abia dacă putea conține o sticlă de juma de litru. Îmi e și rușine să exemplific cu o fotografie, să nu râdă tineretul băutor din ziua de azi. Ei,  ce am văzut acolo, m-a dat pe spate. Priviți cu ce halbe se bea berea azi.

P9095342

Ei, ce spuneți, se compară? Așa da, asta da halbă, mai ales că bând câteva te-ai asigurat și de participarea la ”bras de fer” după antrenamentul cu ridicarea halbei la gură. Bravo, sunt mândru. Această halbă are și avantajul că ajungând pe patru cărări acasă, când te întreabă nevasta cât ai băut, poți spune fără să clipești ”o nimica toată, două halbe” apoi cazi la datorie. Îi convine sau nu, ăsta e purul adevăr. Aș vrea să îi văd acuma pe ăia care se lăudau că beau votca cu halba, că mai spun și acuma așa. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeee, gata tată, nu mai ține.

Al doilea motiv  care m-a dat pe spate și m-a lăsat în admirație, au fost fetele. Eram cu soția proprie și personală și trece un grup de fete pe lângă noi, toate nu mai sus de 20 de ani, ce spun 20, 17-18. Le privesc și realizez ca trăznit că seamănă cu nevastă-mea. Mă uit mai atent la ea, la ele, la ele, la ea și mă lovește apoplexia. Domnule semănau cu ea ca mai multe picături de apă, ce  zic eu apă,  bere Bergenbier, prietenii știu de ce.  Vopsite aproape la fel, cu ceva colăcei peste pupăză, un pic durdulii, plesnind de .. sănătate, ușor ridate, cu lăbuțe de gâscă discret ascunse   în coada ochiului, cemai, surori gemene cu nevastă-mea. Am privit și mi-am dat seama că am muncit degeaba 34 de ani, că ceea ce a reușit ea să obțină în  ceva peste 50 de ani din care 34 de căsătorie, ele, tinerele din ziua de azi obțin în 16-17 ani. Să mor de necaz nu alta. I-am spus nevesti-mii  și a zis că nu sunt întreg la minte. Poate, dar eu tot nu contenesc să mă minunez  cât de repede evoluăm și cum ne demodăm noi, ăștia bătrânii.

Cred că Olguța are dreptate, mânânc pensia degeaba. Păi mai bine să mi-o mânânce ea, că e mai tânără și mai în ton cu tinerii de azi: aceeași minte aceleași idealuri, aceleași performanțe, aceleași doctorate. Poftă bună Olguța!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Brașoave

  1. ifrim

    Este optiunea d-stra, eu nu vreau sa-i dau pensia sa mi-o mance……..!

  2. @Ifrim,
    Nu ma bag, puteti cauta variante…

  3. Dobre

    „Păi mai bine să mi-o mânânce ea, că e mai tânără și mai în ton cu tinerii de azi”

    Se poate domnule Neacsu? Chiar asa?

  4. Dobre

    Domnule Neacsu, nu ati fost si la Biserica Neagra?
    Probabil ca nu. Se cunoaste…

  5. Domnul Dobre, daca acolo ati invatat sa ganditi cum ganditi, e mai bine ca nu m-am dus.

  6. Dobre

    Domnule Neacsu, parca stiati ce e aia o gluma…
    Daca nu mai stiti, nu mai comentez la in-cuiul-catarii.info.
    Cu parere de rau.

  7. @ Domnule Dobre,
    Eu de gluma stiu si acest fapt este constatat de altii, nu doar o lauda de sine. Ciudat este ca uite, dumneavoastra ati considerat ca sunteti singurul care poate glumi. Legat de deciziile dumneavoastra, oricare ar fi ele, nu ma bag.