Cum se manipulează ”grădina botanică”

Categoria Despre Armata

Ofensiva sau campanie anti-armată nu s-a încheiat odată cu trimiterea OUG 59 în Parlament, ea continuă sub diferite forme, pe diferite căi, pentru că guvernul are nevoie de bani și de o cât mai mică opoziție, mai ales că structurile NATO sunt tot mai active în teritoriul Românesc și nu ar da bine să apară forme de protest tocmai din partea celor care încă mai constituie vârful de lance al prezenței României în structurile Euro-Atlantice.

Acuma toată lumea știe că  doamna LOV a manipulat dibace (sprijinită masiv de răspândacii din media obedientă) frustrările  țugulanului de rând prin prezentarea unei pensii care aparținea unui membru al sistemului ca aparținând militarilor de rând pentru a-și putea impune și împinge odioasa ordonanță din care a scos tocmai pensiile date ca exemplu cu un cinism criminal. Acum, după ce a fost luată la bani mărunți și este întrebată de ce a mințit, spune ca ea nu este responsabilă de pensiile militarilor, să fie întrebat ministrul apărării. Păi chiar dacă îl întrebi pe actualul ministru, coleg de partid și de organizație de bază cu impostoarea, ce poată să spună, să o contrazică? Păi îi sare în cap și Olguța și șeful comisiei SRI din Senat și ia drumul Țuțuianulu.  Deci tot degeaba e întrebat.

Manipularea prin informare trunchiată

Dar asta nu e totul. Continuând activitatea de manipulare și direcționare a urii populației împotriva militarilor, Antena 1 preia de pa pagina MApN secția buget, o situație care este prezentată de 7 ani și actualizată lunar privind VENITURILE militarilor, sau mai bine spus categoriilor de personal din MApN, tabel pe care îl afișează fără a publica însă și nota din subsolul tabelului, care ar lămuri oarecum, cifrele. Este astfel prezentată situația veniturilor din luna August 2017. Iată cum arată tabelul prezentat de Antena 1.

Pentru cine nu știe să facă diferența între venit și salariu, sau chiar dacă știe, nu dă importanță sau nu mai gândește, sumele de acolo nasc semne de întrebare. Apar nemulțumiri atât din partea civililor care observă că ”Olguța a avut dreptate, militarii au salarii nesimțite”, cât și din partea militarilor  care constată niște ”anomalii, pentru că mulți știu că nu acestea sunt veniturile a 80% din militari și că e ceva suspect acolo.  Cum stă situația de fapt?

În nota din subsolul paginii de pe site-ul MApN, e specificat faptul că acele venituri reprezintă ce s-a încasat la maxim și minim  pe categorii de personal în luna respectivă și că ”În valorile maxime ale veniturilor salariale pot fi incluse și veniturile acordate în baza unor Hotărâri  Judecătorești, sau ca urmare a recalculării unor diferențe neacordate în lunile precedente.”

Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că veniturile maxime prezentate vor fluctua de la o lună la alta și nu ar fi exclus ca la un moment dat să apară o cifră chiar mai mare la o anumită categorie de personal,  dacă în luna respectivă cineva va primi să zicem restanțele pe banii de chirie neprimite câteva luni, sau orele de zbor  cuvenite dar neplătite pentru piloți sau banii pentru orele de predare pentru profesori care astfel par să aibă un salariu mai mare decât ofițerii. În acest fel cifrele par nesimțite privite de civili  sau neverosimile pentru cei care au lucrat în armată și cunosc realitatea. Dar la prima vedere sau o privire neavizată sau cârtitoare, datele generează comentarii și păreri care fac iarăși din armată calul de bătaie al celor ca Olguța.În plus, mulți militari în mediile de socializare au sărit la gâtul ministerului, că alimentează sau face jocul clasei politice, dând informații false. Trebuie să fim obiectivi, situația respectivă reflectă toate veniturile și drepturile obținute la maxim și minim, indiferent de sursa sau perioadă primite de militari în luna respectivă, sumă care luna viitoare va fi alta. Dacă s-ar prezenta aceeași situație de exemplu și la pensionari, pe luna Octombrie si Noiembrie ar apărea că veniturile pensionarilor ar fi de zeci de mii de lei, pentru că ar fi adăugate și restanțele de la recalcularea pensiilor sau banii reținuți în anul 2013. Sper că este clar acuma.

Prostie sau manipulare ordinară?

Au știut cei de la Antena 1 acest lucru ? Bineînțeles că au văzut nota, dar au făcut abstracție de ea. De ce ? Pentru că nu îi interesa, pe ei îi interesa senzația și poate chiar re-demonizarea armatei sau poate au făcut-o chiar la comandă. Situațiile acestea sunt prezentate pe pagina MApN de 7 ani, conform unei legi care obligă la transparență, dar uite că Antena 1 abia acum ”a observat”. De ce ? Pentru că poate așa a primit indicații prețioase de la ”cabinetul 2” , pentru a arăta că noua Elenă a românilor a avut dreptate și poate chiar pentru a arăta oaspeților de săptămâna aceasta din NATO, prezenți la Adunarea Parlamentară a NATO, că militarii români sunt bine plătiți, cu mii de euro, poate chiar mai bine decât mulți parteneri NATO. O fi așa, o manipulare ordinară sau o eroare din prostie? Nu ar fi exclusă nici varianta prostiei având în vedere faptul că televiziunile sunt pline de moderatori și jurnaliști gen Rifai, dar nici prima dacă ne gândim că și numărul Turceștilor din media este substanțial. Oricum, dacă Antena 1, avizată de acest aspect nu face precizarea de rigoare cu scuze pentru cei a căror imagine o blurează, se poate trage concluzia că a fost cu intenție, nu din greșeală, nici din cotidiana prostie.Poate nu ar fi rău ca respectiva notă să fie puțin actualizată și să fie explicate în măsura legalității care ar putea fi măcar o parte din categoriile de venit care intră în acel tabel sau măcar că cifrele finale nu reprezintă soldele lunare ci totalul veniturilor care pot fi cumulative pe o perioadă mai mare de o lună. Pentru cunoscători este ok și formula actuală, dar pentru cei care au nevoie de desen sau răuvoitori, poate trebuie completat, dacă tot s-a creat această dispută.

Manipularea prin promisiuni

Aud că protestul SCMD a avut o oarecare .. finalitate. Beneficiind de faptul că cu o zi înainte pe 6 avusese loc Marșul Tăcerii prin care oficialii naționali și NATO fuseseră informați de nemulțumirile militarilor,  al doilea protest, a cules un răspuns. Deși delegația SCMD nu a fost primită la Cotroceni, în timpul prezentării imaginilor de la mitingul de pe data de 07, a întrat în direct discutând cu domnul Dogaru, nimeni altul decât Codrin Ștefănescu, challangerul lui Turcescu și responsabil cu bodyguarzii lui Dragnea, deci purtătorul de vorbe și pumni ai teleormăneanului, care ”recunoaște” că s-a exagerat , că de fapt pensiile militarilor nu sunt pensii militare, că totuși se mai poate schimba Ordonanța, ba chiar că el este gata să negocieze cu domnul Dogaru și numai cu el, eventuale modificări. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei, păi cum să nu se înțeleagă între ei manevranții că doar SCMD nu a fost înființat așa din senin, el face parte din ”operațiunea Sindicatul” sarcină de partid și de stat îndeplinită cu succes de marele istoric de renume mondial. Cine știe, cunoaște. Și iată cum militarii primesc din nou ”o gură de oxigen” ca și la votarea legii 241 pe care același istoric a lăsat-o să treacă, ba chiar a făcut presiuni să nu fie modificată partea cu înghețarea pensiilor care se pune din nou acum( ce coincidență) , a rugat-o pe doamna Cristiana Anghel să renunțe la amendamentele care ar fi avut poate succes. De ce a făcut asta? Cică că o să avem timp să o reglăm după votare, prin modificări ale Legii sau în instanțe. Exact asta suntem îndemnați să facem și acum, să stăm liniștiți, că va rezolva domnul Dogaru. De ce nu cheamă la discuții domnul Ștefănescu și celelalte asociații ? De ce nu sunt invitați la marile televiziuni să vorbească despre drepturile militarilor președinții altor asociații și sunt chemați doar Dogaru și Pricină?  Pentru că cu ceilalți nu poate mima ”rezolvarea” problemei, Dogaru are experiență  și în manipulare, are chiar cursuri în străinătate în domeniu și are și interes să se voteze legi strâmbe, pentru că îi dau ocazia să deschidă noi procese aducătoare de noi cotizații, bani și liste de .. alegători, că doar se apropie alegerile și poate Meleșcanu are iar nevoie de semnături pentru candidatură.

Uite așa sunt manipulați militarii, din interior și exterior. Ce este ciudat și trist este că iarăși se vor găsi destui botaniști.

http://www.mapn.ro/buget/2017/venituri_august.pdf

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Cum se manipulează ”grădina botanică”

 1. NAPO

  Pentru luna Octombrie Veniturile nete maxime vor fi sigur mai mici deoarece mai toti generalii si coloneii au parasit campul de lupta si au trecut in rezerva cu drept de pensie..!
  De remarcat, ca venitul net al unui Sublocotenent este egal cu cel al unui Sergent= 1516 lei.

 2. Am explicat clar ce inseamna aceste venituri, dar vad ca degeaba.

 3. calin

  Titlul tabelului e clar: …venituri salariale nete !
  In continutul tabelului apar sintagmele: „functii cu comanda” – „functii fara comanda”
  Pana aici e clar! Cine citeste pana aici a tras concluzia – si nu e buna! Pentru noi toti!
  Daca citesti si nota de la subsol…sigur, poti gandi si la alte elemente dar…imaginea a fost creata! A fost creata cu INTENTIE? Atunci e crima! N-au putut introduce o coloana in plus la tabel pentru a arata ce-i in plus?
  Si inca o intrebare: aceste venituri vor fi luate in calcul la pensie? Pentru ca in tabel asa apar, ca venituri salariale!
  O cunostinta de familie, profesoara, pensionata de curand, a castigat prin sindicat, in instanta, pe timpul cat mai era in activitate, tot ce i-a taiat BOC…calculul pensiei s-a facut pe veniturile taiate, sumele castigate in instante, chiar mentionate in fluturasii de salariu, nefiind luate in calcul pentru ca acestea nu sunt de natura salariala, conform raspunsului de la casa de pensii (asa prevede legea).
  Asadar, cum sa introduci intr-un tabel care arata VENITURILE SALARIALE toate veniturile si de alta natura, fara a evidentia direct in tabel acest lucru.
  O lucrare cu adresa!!! O lucrare facuta cu un anumit interes si urmarind un obiectiv strain de armata! Nu e prima data cand se dovedeste ca in acea zona lucreaza, cu spor, o echipa, deocamdata nu o numesc tradatoare, care nu are nimic in comun cu armata.

 4. Iulian

  În primul rând, Dogaru greșit grav, probabil intenționat, organizând protestul in wek și pe rece, mocănească!
  Mai ales că azi sosește la Adunarea Parlamentară NATO Secretarul General al Alianței Jens Stoltenberg!
  În concluzie, analiza momentului critic a fost intenționat devansată, spre o dată falsa, greșit aleasă!

  PS-lucrurile incep sa se lege mult prea clar!

 5. @Iulian,
  Ori a gresit ori e intentionat… din aceasta dilema nu poti iesi…

 6. Iulian

  Marin,
  Pt că în sistemul meu de valori greșeala are aceeași valoare cu intenția greșită, mai ales transpusă în practică, eu îl trimit pe Dogaru la Filip Teodorescu, pt a învăța să mintă cât de cât credibil, pt mine credibilitatea lui (M.D.) este 0!

 7. @Iulian,
  O fi concurs care minte mai frumos? Scopul unei minciuni si principala calitate este sa fie eficienta, nu frumoasa. Credibil nu e nici Teodorescu nici Dogaru. Mai ales ca e posibil sa fi absolvit aceleasi cursuri.

 8. gerula

  Fratilor nu va e clar,Dogaru a pus bazele sindicatului pt a ne controla si manipula mai usor,lucru pe care l-a facut cu succes si il face si in prezent.Mereu am fost dirijari pe directii secundare,in momente ne semnificative pt a nu deranja si pentru ca actiunile noastre sa nu aiba finalitate.Ca unul care a fondat o filiala puternica cu peste 1000 de membri,filiala care nu s-alasat manevrata,si care l-a cunoscut bine pe Dogaru,pot sa va spun ca omul face parte din sistemul ticalosit si raspunde la comenzi.In prezenta unui camarad a recunoscut ca sotia sa e prietena cu doamna Basescu,iar mergea regulat la Cotroceni,in perioada cand s-au taiat pensiile.Din pacate si alti camarazi ,fac jocuri si raspund la comenzi,chipurile in numele unor scopuri nobile.In realitate ei sunt unelte si fac ce li se cere.Oare cine a sabotat ideea si demersul Romil,ca azi la Craiova sa se solicite o intalnire cu SecretarulGeneral NATO,si Comandantul Suprem?Cine o fi dat din casa ,si a pus pe jar organele care se agita fara motiv?In mod sigur unul care ca si Dogaru,se baga in seama si face jocuri.

 9. Boștin

  Stie cineva cand se dau banii pe restantele ( de doi ani} din recalculari oensii la MAI ? Conform legii bugetului2017 art 67 trebuia in trim, 4 dar se fac ca ploua si nu raspund la telefon

 10. ANDRA

  Bostin, foarte corect…
  Am stat toata ziua pe telefon si…nimic. Suna numai ocupat..cred ca au scos telefonul din furca sa stie o treaba….Niste nenorociti puturosi…si hoti. Nu dau banii ce li se cuvin oamenilor.Ultima data cand au raspuns la telefon au spus ca banii sunt dar ca asteapta sa li se spuna ce sa faca…probabil ca acele sume vor fi redirectionate, ca tot e guvernul in foame de bani, nu?

 11. @Bostina
  Pe site CSP a MAI,nu s-a mai dat un comunicat din 2013.
  Asta,înțeleg ei să respecte cca 60.000 de pensionari.
  Bătaia de joc la adresa noastră nu are margini!
  Să vă fie rușine,măgarilor!
  Credeți că voi nu veți intra în rândurile noastre!
  Nici la telefon nu răspund!
  Ăștia sunt stat în stat!

 12. Vali

  Domnule Bostin – daca banii ca diferente de pensii incepand cu 01.01.2016 pana in luna din 2017 de emitere a deciziei de recalculare vi se vireaza in trimestrul IV anul 2017, fie in prima zi lucratoare din octombrie, fie in ultima zi lucratoare din decembrie, se cheama ca CPS a MAI s-a incadrat in termenul legal. Daca stati bine cu nervii/tensiunea, puteti insista sa ii prindeti la telefon, iar daca reusiti or sa va dea un raspuns cum ca ii veti primi deindata ce vor avea bani.

 13. bazil

  Au fost 2 actiuni in 2 zile. Una-marsul tacerii, denumit de unii si marsul silentios pentru pastrarea cuantumului avantajos. Al 2-lea miting, in conditii dure, cu ploaie rece si vant patrunzator. Eficienta? Se va vedea pe parcurs, oricum mi s-a parut mai ceva cat de cat actiunea scmd -ului .O analiza f atenta a mitingului sindicatului ar putea duce la o concluzie realistica cu privire la ne de participanti, nr. scazut mult fata de mitingurile de prin 2010-2012.De ce oare? In 2010 au fost loviti in primul rand gonflatii, smecheritii , cei cu pensii f mari in raport cu militarii-militari(magistrati si multi altii-cu pensii babane).Au fost loviti si mii de rezervisti militari-militari insa ei nu prea contau decat ca nr de participanti. Cei cu pensiile gonflate au stiut sa actioneze eficient si pe la diverse tembeliziuni , au fost vocali si si-au impus pdv astfel incat a aparut L241 -reparatorie. Ca au profitat de ea si cei loviti pe nedrept e doar o intamplare ca multe altele-legea reparatorie a fost data pentru cei alesi nu pentru restul lumii.Sa revenim la prezent. Toate legile de dupa 2007-2008 i-au avantajat clar prin amendamente cu trimitere pe cei alesi, nu pe cei indreptatiti.S-au creat astfel grupe mari de favorizati-pe L164 condimentata cu amendamente, pe L119 , pe L263 si acum in zilele noastre pe L223 .S-au inmultit astfel pensiile gonflate (pe L223 urmare a pct G care cuprinde sporuri babane pentru cei alesi dar mai ales urmare a celebrului de-acum M25/2016 care le permite celor „de pe langa sistem” sa-si dubleze in multe situatii pensiile care oricum erau gonflate!)Si atunci, de ce sa mai participe la mitinguri in ploaie si vant taios? Basca, peste tot la toate nivelele se spune raspicat-nici o pensie (oricat de gonflata !)nu va scadea! Ce vreti mai mult? Apar tot felul de idei traznite.Una dintre ele-pensiile militare au fost inghetate deoarece au cresut f mult in ultimii ani din cauza indexarii cu indicele de inflatie(!!!!!!!!!!!!!), asa s-a ajuns sa depaseasca cuantumul soldelor celor din activitate! Pai bine mai cel ce ai postat o asemenea enormitate pe alt site ,crezi ca asa au aparut pensiile alea astronomice de 10.000 , 15000 , 20.000, 30.000 40.000 etc? Chiar e greu sa gandesti stimabile?

Statistici T5