Guvernele lui Iohannis

Categoria Opinii

Ei da, de data asta este clar, Dragnea este jucăria lui Iohannis. Cu sau fără voia sau știința lui, Iohannis îl manevrează pe Dragnea și duce PSD-ul acolo unde a ajuns și PNL-ul tot de mâna lui. Să aibă Iohannis sarcina sau dorința, ambiția ascunsă de a distruge cele mai mari partide? Posibil, mai mult decât probabil. Ce ar urma? Ar urma crearea sau dezvoltarea unui alt partid nu neapărat pe față al lui, dar nou, care să acapareze toate voturile celor din interiorul sau din afara  celor două partide, sătui de gafele, dezamăgirile și contra-performanțele acestora. Va reuși el sau altcineva să formeze un astfel de partid? Greu de spus, dar asta ar fi singura soluție, pentru că ambele partide tind către soarta PNȚ.

Acuma să mă explic, de ce spun că Iohannis conduce guvernele lui Dragnea și chiar PSD-UL.

1.        Păi este deja demonstrat că cei doi premieri acceptați cu atâta ușurință de Iohannis, Grindeanu și Tudose  au  făcut jocul acestuia, nu numai punând bețe în roate programului de guvernare dar și creînd două crize de guvern majore din care prima poate unică în lume;

2.       Este clar că amândoi au fost acceptați deși existau nu numai probleme privind legăturile lor cu serviciile controlate de Iohannis ci și de altă natură,morală sau  un pic penală, adică exact din cele pentru care a fost înlocuită Shhaideh, tocmai pentru că aveau probleme de integritate.  Oricum,  actuala problemă Shhaideh este artificială, creată de sistemul condus de Luluța, nu exista la vremea când a fost refuzată pe funcția de prim ministru;

3.        Shhaideh nu a fost acceptată inițial  ca premier de către Iohannis, exact pentru motivul că nu era șantajabilă și manevrabilă, dar Iohannis nu putea spune așa ceva,  așa că a preferat să tacă și să spună nu o acceptă și atât. Dragnea de laș ce a fost și de teamă că pierde guvernarea a acceptat și a venit cu o propunere care ”nu putea fi refuzată” pentru că și el știa problemele lui Grindeanu, educația, formarea și unde duceau firele, acceptând sau propunând chiar el compromisul și sperând că va fi în măsură să îl manevreze el, dar nu a avut ouă în cuibar. Între timp Shhaideh a devenit ”penală” cu ajutorul DNA deci nu mai putea  face ce vrea ea la Dezvoltare, deci nu mai există riscul ca PSD să performeze;

4.       Demiterea lui Shhaideh acuma, la cererea cârtiței Tudose este făcută din același motiv, pentru că nu ceda la șantaj, pentru că Iohannis  avea nevoie de o nouă criză care să facă din PSD ”proasta satului” dar și pentru că  avea nevoie să împăneze tot guvernul cu oameni mai corupți și mai penali deci și mai manevrabili decât cei pe care i-a înlocuit. Să exemplific:

–          La Dezvoltare în locul lui Shhaideh este Paul Stănescu, baron de baron care curând, foarte curând dacă nu va face ce i se va cere  va fi inculpat într-un dosar care deocamdată nu are titular, îl așteaptă pe el dar nu îl putea avea pentru că nu avea de ce să fie șantajat.Dar e cert că va cânta cum i se va dicta sau va fi subiectul unui nou scandal, nou dosar;

–          La Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb este numit Felix Stroe, un fost colaborator al securității, după cum spun ”les connoisseurs”, deci om din sistemul controlat de Iohannis și ca atare manevrabil prin profesie. Nu poate face un pas în stânga sau în dreapta fără a i se scoată dosarul de cadre afară. În plus prin strânsele relații pe care le-a avut și le mai are cu Mazăre și Constantinescu poate oricând fi subiectul dosarelor acestora sau altui dosar, personal;

–          La transporturi este numit Marius Nica, îmbrăcat în costum de plumb și absolvent al Cursurilor SRI. Mai este cazul să aprofundez?

Toate aceste mișcări au fost făcute cu scop dublu: în primul rând de a guverna și manevra chiar  prin oamenii lui Dragnea și în al doilea de a distruge din interior PSD-ul și de a face din planul de guvernare al lui Dragnea, un plan de distrugere. Mă întreb cât de prost trebuie să fie, sau cât de  indiferent sau chiar laș, Dragnea încât să nu vadă sau să nu intervină să salveze partidul de la implozie. Oare să îl intereseze cu adevărat doar soarta lui personală încât e gata să sacrifice nu doar oamenii ci chiar partidul? Deja cred că da. Interesant este că și ceilalți membri din conducerea partidului văd asta și nu fac nici ei nimic, se mulțumesc doar să se certe între ei neștiind în ce parte să o ia. Toți văd că se descompun, toți știu că nu au nici un lider cu adevărat curat sau suficient de tare încât să se lupte cu serviciile pentru că toți au schelete în dulapuri și atunci se lasă în voia vântului. După dezastru se vor repezi toți ca potârnichile să se verse prin alte partide,  sau poate păpușarul va păstra păpușa pentru a manevra cu ea și a avea și o ”opoziție” cu care să șantajeze partidul care va veni la putere, ceva în genul politicii sultanilor care când înlocuiau un domnitor păstrau o odraslă a acestuia sau chiar pe însuși domnitorul mazilit,  undeva prin Edirne ca posibil înlocuitor al noului domnitor. Excepție a făcut Brâncoveanu dar PSD-ul nu are valoarea Brâncoveanului deci ar putea fi păstrat pe post de bau-bau.

Până una alta, guvernarea Dragnea poate fi numită cu succes guvernarea Iohannis,  Dragnea poate fi numit Călăul PSD-ului iar România poate fi numită  ”Marea Grădină a lui Dumnezeu” nu a Maicii Domnului, pentru că mulți proști o populează. Bineînțeles că în toată această mascaradă, această luptă, acest circ, aceste manevre și jocuri de putere, nimeni, nici unul din combatanți, manevranți, manevrați, unelte, uneltitori, nu iau în calcul ce se întâmplă cu cei care populează Marea Grădină. De ce ar lua, dacă nici ei, românii  nu par să fie interesați și asistă la bâlci de parcă ar vedea un film cu extratereștri?

PS: M-a distrat teribil declarația lui Dragnea că el nu mai merge la Cotroceni până după alegerile prezidențiale din 2019. Păi de ce să meargă, când merg premierii și vin cu nominalizările miniștrilor în plic? El să stea cuminte să clocească, că au alții grijă și de el și de guvernare și de partid. Declarația lui mi-a adus aminte de un cântec cu Carolina,  care se cânta pe când domnul Dragnea era licean, ale cărui versuri spuneau cam așa : ”eu nu merg la Carolina, nu mă duc, mă duc  la ea, las să vină ea la mine ș-apoi om vedea…”

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Guvernele lui Iohannis

 1. Magda

  Expresia lui Iohanis o foloseau turcii, nu nemțălăii! Iar Dragnea, dacă se scârpina cu deștul din mijloc, poate se prindea pe unde i-a fugit moțul de la bască, inclusiv mintea cea de pe urmă, odată cu moț cu tot!

 2. Magda

  În privința damelor ”demisionate”, de ce le plângeți? Ce? Erau ca niște FLORI?
  Erau atât de veritabile în ochii Dvs.?! Io zic că erau DE PLASTIC…pur decorative pentru popor, dar autentice și cu parfum pentru propriul buzunare și…pentru partid!

 3. Magda

  Iar ”lupta, mascarada și circul” există pentru că, așa cum vorbeați de Ferma animalelor, dacă e să îi încadrăm gingaș…sunt dalmațieni, TOȚI! Au pete și urme de sânge pe bot…în cine știe ce vietate din ogradă s-au înfruptat fiind lacomi, chiar dacă aveau deja burdihanul umflat, îndestulat!

 4. Magda

  În privința lipsei de reacție și implicare CIVICĂ, sunteți un pic nedrept! Românii – cei mai înțelepți – s-au prins că degeaba LATRĂ…chiar și cu ECOU! Organele abilitate (ce-mi place expresia asta stereotipă :), prea de multe ori au fost SURDE, OARBE, MUTE și FOARTE LENTE, PÂNĂ LA PRESCRIERE…și-atunci, degeaba se strigă ”Săriți mă! Lupul la stână, chiar și-n ogradă!” că lupul e invitat la masă și i se aleg pe sprânceană mioarele care vor fi sacrificate! NO?

 5. @Magda,
  Expresia e luata din filmaul Mihai Viteazu, deci apartine scenaristului. Sintagma ghiauri, da, era folosita de turci dar nu doar la adresa romanilor ci la a tuturor celor care nu erau de religie mahomedana.
  De doamnele nu îmi pare rău, nici nu le consider fete mari, spuneam doar ca schimbarea lor este un circ atata vreme cat cei care le inlocuiesc sunt chiar mai dubiosi decat ele. Despre simtul civic si ”opinia publica” nu mai am ce comenta. Suntem sub nivelul de înghet al apei.

 6. Magda

  Aveți dreptate! Ce mi-ar place ca denumirea de GHIAUR să capete în conștiința colectivă a românilor acea conotație care era de speriat pentru toți intrușii și care era similară cu BĂRBĂȚIA, puterea de a da de pământ, stând BINE pe picioarele dindărăt, băgând GHIARA în gâtul dușmanilor!

 7. Magda

  Să vedeți DVs.cum spiritul civic și opinia publică VOR LUA FOC cât de curând…din pricina aiurelilor politice, a prețurilor, a inegalităților salariale, a privilegiilor, etc…TOTU-I PÂN LA BURTĂ!
  Inclusiv vremea asta, prea caldă pentru perioada asta, îmi dă de gândit în privința eliberării de sub pământ a unei presiuni ce poate da deșteptarea plăcilor tectonice pentru o reașezare…iar dacă vom fi blagosloviți cu un cutremur, CARE, CINE din guvern va asigura sinistraților o streașină deasupra capului?!

 8. ifrim

  Pana una alta ne-a prins pe noi vulvuta ca pe ghiauri!

 9. Geofreeland

  1.Magda Auzi Brâul! „Opinia publică”! Care opinie? Care publică? Opinia asta nu mai există doamnă. Întrebarea e de ce și cine o face pe cea așa-zis, sanchi, publică. 2. Dulapul național, cocoțat ăl mai de sus, e marionetă. Atât și nimic mai mult. Marionetele nu au creier, sentimente și trăiri. La Țăndărică, teatrul acela pentru copii, veți vedea culisele unde artiștii dau viață marionetelor. 3. O întrebare, câți bani am cotizat la UE și câți s-au întors pe fonduri europene? Și mai ales, în ce s-au cheltuit acești bani, de cine și ce câștig a avut cetățeanul român care nu a emigrat? 4.Vrem un nou Csallazs? 5. Suntem cu jugul pe grumaz, altfel ne vor rupe ăștia după 2019. 6. Singura soluție este să refuzăm a mai vota și așa votăm absolut degeaba făcându-le jocul artiștilor care mânuie marionetele unei clase politice antiromânești, cumpărate, șantajate și decrepite fără nicio vlagă națională. Noi nu suntem unguri, turci sau polonezi. Noi suntem în stadiul de Eudontomyson Danfordi. Printre primele viețuitoare cu coloană. Nu a infinitului, Doamne feri!

 10. Magda

  @Geofreeland…sunteți în asentimentul meu în privința NEPARTICIPĂRII LA VOT! Prin participarea la vot, ”votând” cică stânga sau dreapta…dăm mereu o șansă ăstora care, oricum n-au nicio treabă cu noi…DOAR cu ei și cei din spatele lor!

  Abureala de ”democrație” în privința ”algerii” prin vot trebuie susținută, ca PRAF ulterior în ochii din ce în ce mai acuzatori…ai noștri, sau ai urmașilor care ne vor călca în picioare sau peste cadavrele noastre, pentru LUMEA pe care i-am obligat/obligăm să ”trăiască”!

 11. ionescu

  DL Basescu era scorpion….Dragnea tot scorpion….

Statistici T5