Mutu în Italia

Din fluxul DIGI 24 aflăm că ”Selecționerul naționalei, Cosmin Contra, și managerul sportiv, Adrian Mutu, au fost în Italia să îl vadă pe Radu Ștefan”, un jucător care nu a rupt inima târgului, dar promite(să rupă și el ceva pe acolo, n.a.), după cum vorbește Mutu. Înainte de meci aceștia au vizitat baza de pregătire a celor de la AS Roma și au luat masa alături de conducerea ”giallorossilor”.

A fost o ocazie pentru Mutu să revadă locurile unde s-a produs și reprodus  ca jucător și consumator. Întrebat de un reporter virtual cum s-a simțit și ce s-a simțit în Italia, Mutu ar fi (trebuit să fi ) răspuns:

” Da, bineînțeles, m-am simțit foarte bine, nu e așa ? Cine ar fi crezut că după scandalul cu Chelsea, o să ajung manager sportiv la Naționala României? Dar viața este plină de surprize, Federația română de incompetenți și iată, totul e posibil, nu e așa ?

Reporter:În ce limbă ați discutat acolo, ați folosit translator, pentru că și dumneavoastră și Contra ați jucat în Italia?

Mutu: Aaaaaaaaaaaaaaa, da, bineînțeles, nu e așa, eu acolo nu numai că am învățat limba italiană, dar am și încercat să îi învăț pe cei dimprejurul meu limba română. Spre surprinderea mea și acuma, după atâția ani, unii dintre ei în special copii străzii, când m-au văzut în mașină strigau după mine în limba română: ” Mutule, ce faci în… Bib-Bip, m-au întrebat de mama, de nevastă, a fost emoționant. Unii dintre ei îmi făceau semnul victoriei. Știți, în Italia semnul victoriei se face cu un singur deget, cel mijlociu. Italienii sunt mai originali, nu e așa ?

Reporter: Asta înseamnă că v-au recunoscut suporterii, cum au reacționat? V-ați revăzut cu vechi prieteni, colaboratori?  

Mutu: Da, cum să nu. Am trecut pe lângă foarte multe cluburi, nu de fotbal, bineînțeles, și  cum mă vedeau clienții, bodyguarzii îmi făceau semn discret  să intru la o liniuță, dar le-am răspuns politicos că nu pot, nu eram singur, nu e așa ? Dar cel mai mult m-a impresionat  la dineul oficial când am constat că ospătarii, le aduceau la toți farfuriile și îi serveau de aproape, așa, mai intim, dar față de mine păstrau o distanță considerabilă,  îmi împingeau o măsuță specială, pe roți cu meniul a fost senzațional. Și vinul în pahar mi-l turnau cu perfuzorul, pe stativ, elegant, sterilizat, bineînțeles, îmi reglam singur cantitatea și viteza umplere.  Vă spun sincer, mi-au dat lacrimile.  Probabil meciul meu cu ospătarii în Italia a rămas în inima lor. Nu pot decât să mă bucur.

Reporter: Dar de ce ați fost și dumnevoastră și Contra să îl vedeți pe acel jucător care se pare că nici nu a impresionat cu nimic? Nu puteați să vorbiți cu el la telefon sau pe Skype, că exista internet ?

Mutu: Bună întrebare, nu e așa ? Păi cum să nu mergem amândoi că doar amândoi am jucat în Italia, mai avem cunoștințe pe acolo, pițipoance, chestii trestii, nu era păcat să ne mai aducem și noi aminte de tinerețe, nu e așa, acuma cât mai putem că când o să fim ca Nea Mircea Sandu punem crampoanele în cui nu e așa? Și dacă tot plătește Federația, adică proștii de fapt, de ce să nu mergem? Că doar nu scrie fraier pe fruntea mea, cine ar rata o mini-vacanță în Italia cu decont de la Federație? Hai, vă pup că sunteți scumpi… la tărâțe și ieftini la mălai.

Năstase nu mai are nervi

George Cosac, președintele Federației române de tenis caută amator (sau profesionist) pentru a-i da în primire funcția de căpitan al echipei române de Cupa Davis. Cum Tecău, Mergea și Hănescu au dat pas, Cosac se gândește să apeleze la cei mai purii. Unul dintre ei ar fi Pescariu, dar este în echipa Luluței iar Luluța ține la oamenii ei ca la ochii din cap. Când Luluța își pune ceva în cap, nici cu CCR nu o miști. Deci Pescariu dă la pește pe balta DNA.

O altă ”tânără speranță” ar fi (în viziunea marelui vânător Ion Țiriac) nimeni altul decât Ilie Năstase. Numai că Iliuță a refuzat demn, politicos, dar categoric. Marele circar a declarat că nu poate prelua această funcție pentru că :” Nu, nu mai am timp, nu mai am nerv, vreți să încep un alt proces?” Pe mine mă miră, nu refuzul, pentru că refuzul era de așteptat, e prea mult de muncă, iar Ilie e învățat doar să facă glume proaste să înjure și să ciupească jucătoarele de fund, ca pe ospătărițe sau să le arate fundul, mă miră motivul refuzului. Cum adică, să nu mai aibă el nervi, el căruia îi sare țandăra și dacă îl întrebi ce mai face  sau dacă vrei să îi imortalizezi fițele ? Nu, așa ceva nu se poate. Nu pot crede, păi asta sa va întâmpla numai când va fi pregătit pentru meciul suprem. E ceva la mijloc, nu cred eu că nu mai are el nervi.  Poate va accepta dacă i se dă o altă stea de general, nu a știut Cosac cum să îl stimuleze.

Oricum, dacă a refuzat, a refuzat iar Cosac e în mare dilemă. Eu îi recomand să îl ia pe Cristian Tudor Popescu, iar la Fed Cup să îl nominalizeze pe Banciu, că ăștia au nervi cât pentru toate federațiile.

http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Serie+A/Mutu-a-revenit-pe-Artemio-Franchi-Visul-meu-e-sa-antrenez-Fioren

 

De

3 comentarii la „Știri sportive”
  1. „Și dacă tot plătește Federația, adică proștii de fapt, de ce să nu mergem?”
    Chestia asta a spus-o cumva KWI? Prea se plimba si asta pe daiboji cu penala lui. Cred ca asta umbla chiar sa fim o Federatie. Ca pan’acuma nu-l auzii deloc despre Basarabia, despre Tinutul Secuiesc, asa, ca o pozitie de mare dulap national.

Comentariile sunt închise.