Lăsați militarii în pace !

Categoria Despre Armata

Am obosit tot spunând că la nivelul conducerilor de partid și de stat se manifestă o torpilare sistematică, continuă și criminală împotriva militarilor, a armatei române ca structură instituțională, ca organizare, dotare și înzestrare și a stării de operativitate a sistemului național de apărare în ansamblul său.

Am scris, în ciclul de articole, ”armata pe mâna cui”despre modul în care armata a fost adusă la stadiul de morulă. Am scris despre efectele devastatoare deloc întâmplătoare și în nici un caz dezinteresate ale ordonanțelor57 și  59 asupra moralului și ”calității vieții” militarilor, dar mai ales ale ordonanței 59 asupra factorilor de comandă ale organismelor militare.

Pentru că toate astea nu erau suficiente, media, acest cățel, nu de pază a democrației,  ci de sluj al politicului și entităților financiare și informative din afara țării care le sponsorizează, a pornit și ea campanie de sprijin a acestor eforturi făcându-se că nu știe cum stau lucrurile, iar atunci când totuși apar date și informații reale, trecând pe lângă ele cu indiferență, pentru că nu slujesc finanțatorului.

Pe lângă aceștia mai apar pe ici pe colo prin presa sau mediile de exprimare on line, articole, opinii, intervenții ale unor așa ziși ”oameni de bine” dărâmători sau manipulatori de opinie, foști politicieni trași pe dreapta, dar nu neapărat politică, expirați care vor să renască din propria dejecție pretinzând că mirosul pe care îl emană este cel mai fin parfum. Cu sau fără dosar penal, cu sau fără condamnare, cu sau fără averi, dar avizi, virusați de putere, vor să iasă din nou în față și profitând de fel de fel de lozinci de moment, se bagă în seamă populist încercând să își formeze un auditoriu, viitori votanți. Cum subiectul la modă din 4 în 4 ani este armata, pensiile și salariile militarilor, pe care le trec la capitolul ”speciale”, toți foștii politicieni se transformă, dacă nu sunt deja,în  avocații diavoliței.

Recent, pe facebook, un astfel de avocat s-a trezit abordând și el subiectul ”pensiilor speciale” deși ca fost deputat este un beneficiar real al acestor pensii cu adevărat speciale. Domnul respectiv, fost deputat, fost ministru de interne pe vremea mineriadei din 13-15 Iunie din 90, în legătură cu care a fost învinuit de victimele mineriadelor de oarece lucruri necurate,  fost președinte al Comisiei de disciplină a FRF -numit acolo de Mircea Sandu pentru că era avocatul copiilor săi judecați în dosarul ”Cocaină  pentru VIP-uri” – se leagă la cap sărind la gâtul militarilor. În acest sens s-a apucat să ceară detalii privind ”pensiile speciale” ale militarilor și celor din MI al căror ministru a fost și face publice datele obținute, dar trunchiat numai în părțile care a crezut el că le sunt defavorabile. Domnul DVU (nu îi dau tot numele pentru că nu merită) uită să facă referire, când vorbește despre pensiile speciale, la pensiile parlamentarilor sau ale celor din Serviciile secrete. Oare de ce? Pe de altă parte, deși face parte din corpul magistraților dar și al pensionarilor parlamentari, uită să spună că are dreptul de a alege între cele două pensii. Deocamdată are firmă de avocatură, deci poate fi și pensionar, posesor al unei pensii speciale și poate câștiga și din avocatură, și încă destul de bine, dacă o are clienți precum progenitura lui Mircea Sandu.

Iată cum își începe articolul mărețul avocat:

” 2051 de cetățeni (cifre furnizate deocamdată doar de MMJS, MapN, MAI) beneficiază de o pensie lunară de minim 15.000 RON, adică 80.256.521 euro anual. Media reală este estimată însă la 20.000 RON lunar, o sumă uriașă de 107.008.696 euro în fiecare an. Sumă amețitoare dacă ne gândim că am avut în vedere doar pensionarii provenind din cele trei instituții menționate.” Apoi continuă:”Prin aceste pensii deșănțate ni s-au furat, ani de zile, autostrăzi, spitale, școli, grădinițe.”

Nu este înduioșătoare grija domnului avocat față de grădinițe, autostrăzi și spitale care nu s-au mai construit din cauza militarilor? Poate era mai bine să spună că din cauza rachetelor Patriot sau a scutului de la Deveselu, dar asta nu poate spune, pentru că dacă spune asta, îl supără pe domnul Klemm iar el nu vrea să supere pe nimeni, el dă doar în cei care nu se pot apăra și nu îl pot ataca. Nu ar fi fost mai nimerit să spună câți bani din cei stabiliți pentru autostrăzi, grădinițe spitale, au fost deturnați, șmenuiți, fușăriți, spălați, transferați în conturile firmelor de carton ale politicienilor și neamurilor acestora, încât am rămas cu ele doar pe hârtie? Sau poate ne spune de ce au fost desființate spitalele, combinatele, secătuite resursele, distruse apărarea, sănătatea, cultura, pădurile, învățământul, de domniile lor, politicienii care acuma plâng că nu mai au bani și dau vina pe militari, dar după ce au avut grijă să își tripleze veniturile.

Acuma să mergem la concret. Domnul avocat a trimis cereri la ministerele menționate, pentru a i se pune la dispoziție date privind pensiile ”deșănțate” și iată ce răspuns a primit:

”(…) vă comunicăm faptul că, la nivelul Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale, se află în plată un număr de 76 de pensii cu o valoare netă ce depăşește 15.000 de lei. Dintre aceştia, 43 sunt magistraţi militari, 32 sunt cadre militare şi 1 persoană a făcut parte din personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă.”

”MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE:
Beneficiarii celor 131 de pensii a căror valoare depășește suma de 15.000 de lei au ocupat funcții de execuție, de conducere, de înalți funcționari publici și de demnitate publică în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, instituțiilor subordonate și în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, după cum urmează:
-funcții de conducere -67,17%;
-funcții de execuție – 12,21%;
-funcții de demnitate publică – 10,70%;
-înalți funcționari publici – 9,16
-funcții în cadrul ANP – 0,76%.”

De la magistrați domnul avocat a primit răspuns că un număr de 1384, au pensii peste 15000 lei, 458 de la aviația civilă și doi  2 de la CCR.

Acuma privind cifrele, ce constatăm ?

Constatăm că de exemplu la militari, din cele 76 de pensii deșănțate,  doar 32 aparțin militarilor, deci sunt acordate în baza legii 223 a pensiilor militare, căci 43 sunt ale magistraților, deci trebuiesc adunate la cele 1384 acordate în baza legii 303/2004, iar una personalului navigant deci pensionat în baza legii 85/2015.

Așadar numărul pensionarilor militari cu pensie mai mare de 15000 lei, considerată deșănțată de unii  sau nesimțită de alții,  este de 32. TREIZECI ȘI DOI DIN 75.458  DE PENSIONARI AI MApN. Asta înseamnă un procent de 0,04%. Pentru acești 0,4% plus minciunile Olguței, militarii sunt din nou tratați de politicieni, media și unii ”binevoitori” precum criminalii, sunt pedepsiți prin blocarea pe termen nedeterminat a pensiilor și discriminați față ce celelalte categorii sociale.Deci 75426 de militari rămân cu pensiile blocate pe termen nelimitat și nu mai pupă actualizare pentru că alți 32 de militari au primit de la Guvern pensii pe care același guvern le consideră acuma nesimțite. Asta da dreptate.  Asta în timp ce magistrații, care în proporție de 43%  au pensii ”deșănțate” sunt ocoliți de ordonanță, primesc privilegii suplimentare, cei de la CCR bonus la imunități și ONG-iștii mărșăluiesc prin capitală împotriva legii care îi face răspunzători pentru deciziile date cu curul. Vă rog să scuzați expresia, nu am găsit altă rimă. Apropo, există o decizie a CCR, îi spune Decizia 20 din 2000, care pune semnul egalității între magistrați și militari. Să fiu sincer, aș cere anularea acelei decizii. Este dezonorant pentru militari, mai puțin poate pentru magistrații militari care s-au integrat și se consideră mai întâi magistrați și apoi militari, deși mai întâi au îmbrăcat haina militară și apoi au făcut dreptul. Sau e invers? Dacă e invers, înseamnă că e cu curul în sus. Ups…. rima….

La interne, avem 76 pensii deșănțate  din 69580, adică 0,10%, iar la magistrați 1412 din 3227, ceea ce înseamnă 43,75%.

Pensia medie a militarilor este de 3.200 de lei, iar a magistraților – de 6.400 de lei.

Și totuși, pensiile magistraților nu sunt afectate de OG 59. Care ar fi explicația? Păi se apropie de 50%, deci au câștigat alegerile,  iar majoritatea guvernează nu ?

Sau poate asta înțelege urmărita Olguța prin normalitate și tratament egal, așa cum cerea și CCR.

Dar militarii au avut o mare contribuție la scăderea numărului de pensii deșănțate. Astfel, potrivit datelor publicate  de Institutul Naţional de Statistică (INS), numărul pensionarilor din România a ajuns anul trecut la 5,257 milioane, în scădere cu 49.000 faţă de anul anterior.Ei bine, conform statisticilor, lunar se înregistrează aproximativ 250 de decese în rândul pensionarilor militari (cifra fluctuează, dar asta e media) ceea ce înseamnă că  3000 din cei 49000 sunt ”contribuția” pensionarilor militari la ușurarea bugetului doamnei Olguța pe care parcă o și văd jubilând și strângând bănuții  în spatele fiecărui cortegiu funerar al unui pensionar militar. Știți ce este culmea? Culmea este că o să aibă pretenții la onoruri militare când va binevoi să se alăture celor mai sus menționați. Sper ca undeva în memoria armatei să se păstreze această campanie a ei și măcar puștile să refuze să percuteze.

În concluzie: pensia specială medie civilă este de două ori mai mare decât pensia specială medie militară și de 7 ori mai mare decât pensia medie din sistemul de asigurări sociale de stat.

Cu toate astea toată lumea, inclusiv domnul avocat sunt cu tunurile pe militari, pentru că militarii conform legii, nu numai că sunt călcați în picioare de politicieni, dat pot fi și bălăcăriți de orice mucos, gargaragiu, inapt militar, sau chiar condamnat sau criminal, pentru că militarii nu pot răspunde, NU E DEMN SĂ SE LANSEZE ÎN DISCUȚII CU ASTFEL DE ELEMENTE.

Și dacă ei, militarii nu au voie să reacționeze, Direcția General  Juridică a armatei își urmărește proprii colaboratori și colegi încercând să îi condamne, nu să îi apere după  cum spune Legea 346/2006la  articolul 5 și chiar pagina de prezentare a respective Direcții, cine apără militarii de atacurile hienelor?

Eu le recomand tuturor celor care și-au făcut un țel declarat sau nu din denigrarea, lovirea, slăbirea armatei și batjocorirea militarilor, în presă, sau prin legi calpe, să se potolească, că nu se știe când vine un nou 89, ca să nu spun un nou ‘918, că tot îl sărbătorim anul viitor. La câți trudesc la dezmembrarea României și secătuirea ei,( le-aș spune secături), nu se știe când va fi nevoie de armată și atunci, tanti Olguța, nenea Dragnea, nenea Iohannis, tovarăși, stimate secături, oriunde ați fi,  oricât veți încerca dumneavoastră să spuneți ”tovarăși, stați liniștiți tovarăși”, nu vom sta liniștiți.

UPDATE: Am văzut-o pe doamna Olguța foarte revoltată aseară pentru că Departamentul de Stat al SUA condamna legile justiției pe care le promovează guvernul, pe motiv că acestea afectează lupta anticorupție. Cerea doamna Olguța- și pe bună dreptate- ca cei nemulțumiți să specifice care anume articole nu le plac, să nominalizeze unde e buba, ca să vadă ce se poate face, că nu poți condamna întregul, pentru un articol, fără ca măcar să spui care este acel articol. S-a strigat Bingo! Dar de ce nu aplică doamna Olguța același principiu când pedepsește toți militarii, pentru -să zicem- 32 de pensii exagerate? Ce vină au ”celelalte articole de lege” doamnă Olguța ? Vedeți cum e când ești tratată la grămadă ? Se pare că nu vă place înghesuiala dar și dumnevoastră când luați măsuri, luați măsuri la grămadă fără să vă intereseze că pedepsiți ”articole nevinovate”!Ce ție nu îți place, altuia nu îi face Olguța, că e un Dumnezeu sus și vede, iar când vei cere să vină oamenii în stradă să protesteze împotriva amestecului Departamentului de Stat american în treburile interne ale Parlamentului și României,sau a acțiunilor ”statului paralel”,  nu va avea cine să iasă.Treaba voastră, eu v-am spus!

Lăsați militarii în pace că acu-acu sună goarna…..

https://www.facebook.com/ursu.doru.viorel/

http://www.capital.ro/raportul-dintre-pensionari-si-salariati-aproape-de-paritate.html

http://www.puterea.ro/social/cati-pensionari-s-au-stins-anul-trecut-in-romania-154859.html

http://romanialibera.ro/politica/institutii/platim-sase-miliarde-de-lei-pe-an-pentru-pensiile-speciale-430668

Pensiile speciale în România și nivelul lor

http://www.ziare.com/pensii/pensii-romania/cati-angajati-au-iesit-la-pensie-in-aceasta-vara-in-baza-legilor-speciale-1483160

7.345 pensii speciale în România – 3.227 magistrați beneficiari; pensia medie specială în magistratură e de 9.400 lei

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Lăsați militarii în pace !

 1. Dan

  Dar si eu intreb:
  „Stie cineva ca o scoala si/sau o gradinita ar fi putut fi renovate integral din spagile primite de la clientii lui DVU, pe lânga onorariile consistente de avocat? Dar ca s-ar fi construit cu acestea macar un kilometru de autostrada?”
  Mie tare-mi pare ca DVU si-a incasat spaga de la clientii din dosarul COCAINA PENTRU VIP-URI in natura si-o consuma inclusiv in aceasta perioada.

 2. Iulian

  Am aflat ceva, dar nu sunt sigur: sa fie Teohari Georgescu, Postelnicu sau Doru-Viorel Ursu?
  Varianta corecta: 3 in 1!
  Datele provin de la o doamna, prezentabila, din Ferentari, des vizitata in timpul mandatului! ….uitam ca la finalul unui meci international nu se mai putea ridica de pe scaun si M. Sandu îi facea paravan la loja oficiala!?

 3. gerula

  Fereste-ma mama de ptieteni ca de dusmani ma feresc eu…..acest personaj cu caciula plina de muste mai bine tacea si nu dadea din cur daca nu il F nimeni.Nasul familiei regale a tiganilor,avocatul diavolului in procesul revolutiei,ministrul cu multe pacate la activ……sa,mai bine tacea.Ce spune acest personaj ,nu merita comentat.Analiza domnului Marin Neacsu,merita trimisa parlamentarilor si facuta publica la posturile tv,pt a vedea cetateanul de buna credinta cum e manipulat.PSD-ul merita sa fie tratat la 1Decembrie ,asa cum a fost tratat daunazi PDL,si Basescu.Militarii din Craiova se gandesc cum sa ii trateze pe cei care i-au mintit si s-au folosit de imaginea si votul lorpt a ajunge la putere.De luat in seama avertismentul pe care militarii rezervisti il pregatesc politicienilor ajunsi parlamentari,peste noapte pe liste de partid negociate noaptea la lumina lumanarii,care curand se va stinge.

 4. geofreeland

  „…cine apără militarii de atacurile hienelor?” Buna intrebare. Pres-ul tarii nu, pres-ul Cam. Dep. nu, pres-ul Senatului nu, Seful SMG nu, CSAT-ul in intregul lui nu. Ma, nene, de ce mai defileaza armata de Ziua Nationala? Probabil ca aplauzele sa fie fie transformate in huiduieli? Rau am ajuns, mai asa de jos nu se poate. S-o creada ei smecherii ca vor transforma armata in presul lor! Romani, nu se mai poate! Romani?

 5. gerula

  In data de 8 Dec,la MApN va avea loc intalnirea Sefului Apararii cu acociatiile militarilor activi.Acociatia Romil,care are si membrii activi ,putini la numar pt ca prin grija unui ministru de trista amintire si din cauza unor comandanti obedienti,membrii asociatiei au fost fortati sa migreze catre alta asociatie pe care politicul ptin ministru o controla si prin ea cezura opiniile militarilor si le manipula actiunile ,afost invitata sa participe la aceasta sedinta.Sa speram ca acum cu noua deschidere dovedita de Seful Apararii militarii activi vor intelege ca trebuie sa avtiveze in ASOCIATII independente de putere,prin care sa isi promoveze interesele lor dar si ale institutiei militare,respectand legislatia in domeniu,interna dar si europeana.La sediul asociatiei din Craiova’dar si la Bucuresti se ptimesc sugesti si propuneri pt a fi ridicate in sedinta.Cei interesati pot contacta si membri Romil pt a comunica diverse probleme.

 6. @Gerula,
  Mai trebuie specificat un lucru, pentru ca sa nu apara eventuale discutii daca nu va avea loc. Aceasta intalnire va avea loc daca nu vor aparea modificari in programele celor doi participanti, repectiv ministru si seful SMAp, care sa amane activitatea. Pana acuma, activitatea este in picioare, dar probleme pot aparea si cu 5 minute inainte de activitate, cum s-a intamplat in timpul celeilalte intalniri cand domnul Fifor a fost salvat de clopotel exact la punctul 6.

 7. a-mirabilis

  Cred ca ar fi mai bine,sa se adune inainte asociatiile militarilor,sa se puna de acord ce probleme trebuie discutate Si,daca sa poate sa vorbeasca numai unul-doi,in numele celorlati Altfel ,fiecare va vorbi despre altceva si reprezentantii puterii iar vor spune ca nu au inteles nimic.Intalniri,proteste ,si OU -ri de urgenta au mai fost,si mai rau s-au incurcat lucrurile.Pana nu se sting sau cel putin sa se atenueze nemultumirile pensionarilor militari in raport cu criteriile de acordarea coantumului pensiilor ,nu va fi pace sub…arme.

 8. @a-mirabilis,
  Păi cine să îi adune că ei sunt la fel ca și frații lor de la asociațiile rezerviltilor, fiecare cu orgoliile și fumurile lui, care mai de care mai plin de fițe. Asta vrea și seful SMAp, să îi pună față in fata, aceasta adunare nici nu cred ca isi propune sa rezolve altceva acuma decat sa ii puna fata in fata, sa ii faca sa vada ca mai exista si altii ca ei, ca fac parte din aceeasi armata si sa inceapa sa discute intre ei. Ma tem ca nu vor pricepe asta, ma tem ca vor pleca ca si ceilalti, maandri ca au fost bagati in seama, dar inerti si la fel de indiferenti.

 9. gerula

  Marine,ceilalti au facut ceva dupa cum cunosti.Scrisoarea,e un prim pas,iar faptul ca ANCMRR gandeste altfel e si acesta un bun inceput.Orice inceput e greu dar merita.

 10. Gerula,
  Eu vorbeam de marea majoritate , nu de cele 4-5 asociatii care au fost dintotdeauna mai vocale.

Statistici T5