România și Colectivizarea ICS ICS I

Categoria Despre Armata

Motto: ”Statul prea mult(de) pe afară, colectivizează!”

Cu o zi înainte de Ziua Națională a României, la Antena 3 a fost invitat Ministrul Apărării(colective?), Mihai Fifor și  Șeful Statului Major al Apărării, general  Ionel Nicolae Ciucă. Nu am fost pe fază să urmăresc emisiunea, dar am înțeles că spre finalul emisiunii, acesta a fost întrebat care este orientarea sau poate strategia militară a României, vorbim despre  apărare națională, sau apărare colectivă? Întrebarea se dorea probabil o încununare a emoțiilor naționaliste care”animă” periodic (la momente și sărbători naționale) marile televiziuni și realizatorii lor de doi bani, iar  domnul Radu Tudor aștepta probabil răspunsul”Națională”. Numai că domnul general Ciucă a răspuns, surprinzător, lăsându-l pe Tudor cu replica sub limbă, ”COLECTIVĂ”.

A urmat un moment de uluială, apoi o altă întrebare, de final, ”care este  mesajul către români”, dar aproape nu a mai contat, mesajul fusese ”deliverit”. România nu mai are apărare națională, sau dacă are, aceasta nu mai primează, este subordonată apărării colective, care de fapt, adică de facto înseamnă apărarea intereselor SUA, atât a celor politice, cât și militare, economice și .. și.. legislative. Nu pot să nu fac trimitere la recentul mesaj al Departamentului de Stat al SUA(pentru că lucrurile se leagă),  prin care ni se spunea, sau impunea  ce legi să votăm și ce legi să nu votăm. Tot așa ni se spune (a se citi impune) cine ne sunt prietenii, cine ne sunt dușmanii, cine ne sunt eroii și cine criminalii, ce tradiții trebuie să respectăm sau să menținem,  ce arme trebuie să achiziționăm, de ce calitate, la a câta mână,  de la cine, cui să vindem (a se citi cadorisi) resursele, pe cine să punem sau să păstrăm în fruntea statului,la DNA, ce industrii să dezvoltăm (a se citi distruge), ce regii să privatizăm (a se citi,  da  pe un leu) etc etc etc.

Să fiu sincer, pe mine răspunsul nu m-a mirat, pentru că,  ne convine sau nu, acceptăm sau nu, recunoaștem sau nu, asta este realitatea, România nu mai are aproape nimic național, steagul este multinațional,(made in China) sunt cel prin 3 țări în lume cu același drapel, economie națională nu mai avem, conducere națională nici atât, de vreme ce la Cotroceni avem un german, la SRI un evreu, la DNA orice numai român nu, ambasador în SUA un alt evreu, la Banca Națională ( sanchi națională, când ea împrumută alte bănci naționale, dar în România leul slăbește până ajunge o amărâtă de pisică) alt evreu, deci țara e condusă de alogeni.  Nu că ar fi neapărat ceva rău în asta, dar nu poți să nu te întrebi văzând aceste performanțe de carieră ale su(s)pușilor,  oare românii sadea au devenit atât de proști în propria țară, încât nu mai pot să ocupe nici o funcție strategică în propria țară? Se pare că da, mint, SIGUR DA!

Spuneam că răspunsul nu m-a mirat pentru că în fapt reflectă realitatea existentă și poate cineva trebuia să o spună clar și răspicat. Dar, vorba lu nenea Iancu, trădare să fie, dar să o știm și noi.Mă gândeam că așa cum s-a schimbat denumirea SMG în SMAp, poate s-a schimbat și Strategia de apărare și poate chiar și denumirea Ministerului Apărării, nu mai avem Ministerul Apărării Naționale, ci MINISTERUL APĂRĂRII COLECTIVE .  Am căutat pe net să văd dacă nu cumva sunt defazat, s-a schimbat Strategia de apărare a României și eu, un amărât de pensionar nu sunt la curent. Am cătat pe Goagăle și am dat de un document căruia îi spune: ” STRATEGIA NAȚIONALĂ DE APĂRARE A ROMÂNIEI PENTRU PERIOADA 2015-2019. ” Deci nu sunt defazat încă se mai numește(teoretic) Strategie națională de apărare. Teoria ca teorie, pe noi practica ne omoară. Acuma văzând că nu bate harta cu țăranul, cred că ar trebui făcut ceva. Ori continuăm să credem că avem o strategie NAȚIONALĂ de apărare, și ne aburim așa în continuare până o să vină cineva de peste baltă să ne spună, ”gata, ați visat destul, voi nu mai existați, de zi înainte noi vă organizăm și alegeri, dar nu mai e cazul oricum iese cine vrem noi, noi vă facem legile că oricum voi nu știți nici să le faceți nici să le apărați nici să le respectați, noi vă stabilim dușmanii, că de prieteni v-am scăpat, noi vă stabilim trădătorii, că eroi nu mai aveți, noi vă dictăm tradițiile, că voi aveți obiceiuri proaste, noi vă dăm să mâncați, că la voi în țară oricum nu mai crește nimic,noi vă facem istoria, că oricum de a voastră nu vă mai interesează ”ori schimbăm sintagmele și nu mai spunem nici strategie, nici apărare națională, ca să nu creăm confuzii în mintea unor ”nostalgici” care  încă cred că mai au sărbătoare, tradiții, armată, rezerve, bancă, conducere, industrie, învățământ, cultură, NAȚIONALE, ci armată, industrie de apărare, președinte, servicii secrete, Parlament, procurori,  colectivi, numiți, aleși de un ”colectiv de oameni de bine” care urmăresc interesele colective.

Și uite așa,  ne întoarcem la colectivizare, dar nu așa, doar a pământului, că aia s-a făcut cu ajutorul rușilor și s-a și distrus  cu ajutorul unui grup de oameni de bine,  ci o colectivizare ”națională” adică  a întregii națiuni, că am avansat și noi, ce dracu, doar suntem în secolul ICS ICS I.

Am auzit că pe  1 Decembrie 2017, colectivistul de la Cotroceni o să ne anunțe că în sfârșit s-au ridicat vizele pentru Statele Unite ale SUA, România nu mai este nici stat ioropean, nici partener strategic, a devenit o nouă stea pe steagul SUA nu mai contează a câta, un fel de Texas de dincolo de baltă, important este că am întrat în colectivă.

Ura, Ura, Ura!

Ce este interesant, este că încercând să văd emisiunea pe pagina Antenei 3, am găsit înregistrarea video, dar din ea lipsește exact finalul, partea în care s-a pus întrebarea cu pricina și răspunsul primit. Oare de ce ? Nu a mai avut bandă operatorul?

Oricum înregistrarea de pe pagina Antenei 3 a rămas văduvită de mesajele celor doi oficiali cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

Probabil că au spus: ”LA MULȚI ANI ROMÂNI, LA MULȚI ANI ROMÂNIA!

http://www.presidency.ro/files/userfiles/Strategia_Nationala_de_Aparare_a_Tarii_1.pdf

https://www.antena3.ro/actualitate/de-ce-este-esentiala-inzestrarea-armatei-romane-explicatiile-ministrului-apararii-si-ale-sefului-444602.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la România și Colectivizarea ICS ICS I

 1. Geofreeland

  Fifor și cu Ciucă, nume din popor/ Veniră mai aseară la televizor/ Stăteau pe coji de nucă, cu mândrie/ Recitând „ce-ți doresc eu ți-e, dulce Românie”/Cui o fi prea dulce, chiar e un motiv/ Să furăm cu toții, ca la colectiv…”Brațele nervoase” ale lui Fifor,/ Se struneau a caznă ca palma pe topor/”Arma de tărie” precum Ciuc-a spus/ Este o Rotiță în cea de Apus/Ploile de stele de pe umeri/De-atâta bărbăție, nu poți să le numeri!”Țara mea de glorii, țara mea de dor/La trecuți-ți mare” amărât popor…

 2. Nea Nicu

  Moderatorul emisiunii este mai mult decat evident P.R. aliantei la putere si emisiunea de aseara a dovedit-o din plin. De ce nu a spus nimeni cat a costat pregatirea si desfasurarea paradei de 1 Decembrie?. Nivelul de inzestrare cu tehnica e ridicol de mic, de ce trebuie sa iesim ca paduchele in frunte? A spus cineva ce eforturi s-au facut sa se stranga tehnica pentru defilare? Si cat a fost „periata”, vopsita, cosmetizata? De ce nu sunt bani pentru actualizarea pensiilor? De ce au mintit ministrul apararii si dl.Ciuca acum doua saptamani, cand declarau cu glasuri tremurande ca ii preocupa problemele rezervei armatei? Poate ne raspunde Vulguta, aceasta Mama Omida a zilelor noastre….Mai nou, se aude prin targ ca ar fi o posibila succesoare a hamsterului la sefia (inca) partidului de guvernamant. Ar fi o explicatie pentru atitudinea agresiva acesteia in general si impotriva pensionarilor militari in special.Se aude ceva de inaintari in grad de 1 Decembrie? Daca nu, e suparare mare: unii si-au pregatit deja uniformele cu noile grade! La multi ani tuturor de Ziua Nationala!

 3. geofreeland

  Asa parliti cum suntem, recunosc ca m-a trecut un fior de drag vazand parada camarazilor nostri. Eram cu ei acolo, cum am fost dintotdeauna, si m-au napadit toate amintirile vietii ca militar. Sunt mandru de juramantul dat tarii mele, Romania! Bravo, armata romana! La multi ani, in veci, patriei mele, leagan de vis al civilizatiei lumii!

 4. Ifrim

  La multi ani România!

 5. Iulian

  Dumnezeu să ocrotească Romania, poporul român și Armata României!
  La multi și fericiți ani adevăraților militari români, celor care au înțeles că așa cum mișcarea este o sumă de momente T-0 de rapausuri și Apărarea Colectivă este doar suma apărărilor naționale!

 6. geofreeland

  Nenea asta, de la Antena3, Radu Tudor, ma intreb, de ce il pun astia sa comenteze o parada militara? E atat de afon si slab pregatit ca mi-e rusine sa-l ascult. Rau am ajuns. Imi aduc aminte de un celebru comentator sportiv care ne facea sa TRAIM clipa, ne emotiona de propria-i emotie, ne dadea tot felul de informatii pertinente, inedite si suficiente: Cristian Topescu. Un comentator care merita Steaua Romaniei. Unic prin talent, excelenta si mai ales, pregatire. Studia doua, trei saptamani pentru a fi pregatit sa comenteze. Asta, Tudor, n-are timp sa se documenteze, habar nu are, face niste comentarii urechiste, ca pe trotuarul Ferentariului. Noroc ca poporul nu mai face armata si nu stie cate inexactitati debiteaza acest individ. Sau poate „primeste” textul. Si asta e mai grav. Nu starneste nicio emotie, vorbeste pentru bani si atat.

 7. Andrei Marian

  La multi ani Romania !
  La multi ani Romani!
  Un gând pios pentru ostașii Români care au plătit cu viața la porțile libertății patriei.
  Ne plecăm fruntea in fata tuturor celor care au suferit pentru tara.

 8. gerula

  Si totusi sa nu ne indepartam de subiectul articolului,de prestatia Sefului Apararii la A3,si raspunsurile acestuia care ridica mari semne de intrebare atat fata de buna credinta a unor demnitari in functie si felul in care acestia slujesc interesele statului ,si isi stabilesc prioritatiile.Ca promovarile in functii se fac ,pe alte criterii decat cele de competenta,ca avansarile la gradul de general sunt dictate si sustinute politic,nu mai sunt noutati dar sa pui pe primul loc interesele colective ale aliantei din care faci parte,inaintea intereselor nationale,mi se pare prea mult,un gest necugetat de pupincurism ieftin,care in mod sigur pune pe ganduri chiar si aliatii.Nu intamplator finalul emisiunii a fost taiat,draga Marine.Primul pe care l-am sunat dupa ce am vazut,nefericitul raspuns ai fost tu,si ma bucur ca in felul tau echidistant,ai reactionat-.Nu stiu cum se va repara aceasta gafa,dar inca odata imi intaresc convingerea ca din pacare unii ard prea repede etapele carierei si ajung in demnitati numai pt faptul ca sunt usor de manipulat,si raspund la comenzi.Pacat ca,,Dorul imitatiei a devenit la noi,o manie primejdioasa care OMOARA IN NOI DUHUL NATIONAL,,

 9. gerula

  Un lucru a dovedit ca pe undeva,domnul general are mult bun simt,si anume acela ca nu s-a delimitat de activitatea tatalui sau ,un sulofiter excelent ptofesionist si un om de mare caracter,militar care a slujit interesele tarii in Armata de ieri,atat de blamata de unii.Si cum aschia nu sare departe de trunchi,eu am convingerea ca foarte repede dl general va reevalua ptioritatile.Domnezeu sa binecuvanteze neamul romanesc.

 10. geofreeland

  Sa avem incredere in viitor. Priviti, cu ingaduinta, aceasta minune de ingenuitate si bucurie! Mai exista speranta. Priviti de la inceput pana la sfarsit, cu rabdare si retraiti chiar bucuria. In final, acesti copii m-au facut sa lacrimez. Romania de maine mai are o sansa.
  https://www.youtube.com/watch?v=1y3HcSJgRiw

 11. Gheorghe Deresu

  Domnule Geofreeland,
  Rotita are „studiile necesare”, iar Iohan nu-i Erdogan. Vin vremuri grele pentru acest popor amarat, care din cele mai vechi timpuri a crezut in binefacerile marilor imperii. Daca in sec. XIX aveam 3 imperii pofticioase, care ne inconjurau si ne incurajau, astazi numarul lor s-a suplimentat cu inca unul care ne acopera si pune in miscare rotita si nu numai…

 12. gerula,

  La paradamilitara din garnizoana Craiova,o garnizoana mare unce au fost comandamente de Divizie,Corp de Armata,si Armata,ogarnizoana cu ofteri de rezerva si in retragere care au ocupat functii de mare raspundere,am vazut multe lucruri bune,am vazut respect pt armata tarii si slujbasii sai dar amvazut si impostori care ocupa functii mari in stat si administratie,ajunsiaco,o ptin politica,care nu dau doi bani pe valorile acestei tari si acestui neam.Cand s-a prezentat onorul militat celeimai inaltefunctii din stat prezente le ceremonie,am vazut un personaj ravasit,care parea ca atunci a cazut din patul conjugal,un om care nu a avut bunul simt sa isi insuseasca si sa respecte protocolul ceremonial,care de frica ploii a facut doar cativa pasi in fata formatiei si a fugit repede sub umbrela de la partid.Atinci revoltat am exclamat……uite cui da Armata Romana raportul.Inca odata am realizat ca fara un cap al ostirii cu sange ,in curand vom fi iar umiliti iar tarisoara asta va suferii inca o mare suferinta

 13. Dragos Icleanu

  Corect ce spui in articol, Marin. Si care-i diferenta dintre un blocul militar estic si celalat,cel vestic?. Pe cei din blocul estic i-am vazut in poligonul lor, ne spuneau cei ce mergeau la ”contractari” de piese de schimb, un fel de a spune contactari caci erau ordine ce nu le puteai refuza nicicum. In concluzie:Ambele blocuri au aceleasi scopuri pentru cei ce le conduc si anume, satisfacerea necesitatilor lor in detrimentul celui mai putin puternic decat conducatorul blocului.

 14. geofreeland

  @Dragos Icleanu
  Diferenta? E colosala. In blocul estic, in poligonul de care spui, colegii tai schimbau un motor de Zil pe o sticla de coniac, nu? In blocul vestic, nu schimbi un motor, schimbi toata tehnica pe miliarde bune. In lagarul socialist, bunurile armatei erau ale intregului popor si de aia „se completa” frateste ca-ntre popoare care „luptau pentru pace”. In lagarul capitalist,totul e numai pe bani si apararea colectiva implica interoperabilitate si tehnica trebuie sa fie numai de la vestici, nu noua, bineinteles, ci second hand, asa ca pentru o armata tot second hand, de umplutura de uluci in gardul unui razboi rece nedeclarat. Nu ai auzit de la nenea Ciuca? Nu mai avem aparare nationala, ci aparare colectiva. Dar tot o afacere, noi va aparam si voi platiti. Nu asa zise si Trumpita? Asa ca a face comparatie intre acele blocuri de care spui e ca si cum ai schimba uniforma unor gardieni de inchisori.

 15. @Geofreeland,
  Ai o mica hiba:unde ai auzit matale „noi va aparam, voi platiti”?Nimeni nu a spus asa ceva . Noi va vindem , voi platiti si ne apara’i ;i interesee, oriunde avem nevoie.” Asta e trocul.Iar sintagma ” va vindem” are dublu inteles, adica „va vindem si armament, si pe voi”. Cam asta e schimbul actual.

 16. Vladimir Putzin

  @Marinica si Geo, oare la ce va asteptati ? Prin scolile urmate de noi, ni se tot zicea pe la niste materii de care acum ti-e si frica sa zici ca le-ai promovat, despre APUCĂTURILE partenerilor nostri strategi de azi … Pâna la un moment dat ei, partenerii s-au straduit sa ne convinga de contrariu, dar asta, până NE-AU APUCAT !!!

 17. gerula,

  In aceasta zi sfanta care ne-a bucurat anii copilariei,se cuvine sa uram tuturor celor care poarta numele acestui Sfant,LAMULTI ANI cu sanatate.La multi ani domnule gl Nicolae Ciuca,si nu uitati ca intre prieteni adevarurile spuse,intaresc prietenia si respectul reciproc.Asteptam intalnirea promisa.

Statistici T5