Pas înapoi pe Ordonanța 59

Categoria Despre Armata

 

Astăzi, 20.12.2017 a avut loc a doua încercare a unor rezerviști militari de a participa la lucrările Camerei Deputaților în eventualitatea în care urma să se discute Ordonanța 59. Cu ceva timp înainte, după prima încercare cea din data de 13 când deși balcoanele erau goale rezerviștii fuseseră ținuți afară pe motiv că nu mai e loc, balcoanele fiind pasămite ocupate de USR-iști, am vorbit cu unul din colegi și am sugerat că singura soluție viabilă este să apelăm la cât mai mulți colegi, chiar și din provincie și să pichetăm zilnic  cu rândul lucrările plenului, ca să fim siguri că nu vom fi varientați.Văd că nu s-a făcut nimic în acest sens, adică ACEIAȘI OAMENI ÎȘI RĂPESC DIN TIMPUL LIBER ȘI SUNT UMILIȚI EFECTIV DE DISTINȘII REPETENȚI ȘI ANALFABEȚI DIN PARLAMENT fiind trimiși de la Ana la Caiafa. Din nou au fost opriți și li s-a spus că nu e loc, că balcoanele sunt ocupate. De data asta însă au fost mai pregătiți și și-au adus și câteva mesaje pe care le-au oferit spre vizualizare celor care intrau fără a fi blocați. Așa au fost văzuți și de niște fătuce de la presă care i-au filmat, în caz că partidul pe care îl servesc va fi interesat de imaginile respective. Până acum nu am văzut pe nimeni la tv să spună ceva despre nesimțirea legiuitorilor care își tot votează imunități și sume forfetare. Dar suntem acoperiți de circul făcut de USR care în lipsă de inspirație și potență politică, face circ făcând din plenul parlamentului discotecă. Dacă tot ce poate face opoziția este bășcălie și circ, nu vreau să știu ce vor face dacă vor ajunge la putere.

Această nouă bătaie de joc a avut loc după ce FMR trimisese către secretariatul Camerei Deputaților o solicitare -informare privind intenția de a asista la lucrările în plen ale camerei:

Domnei SilviaClaudia MIHALCEA
Secretar General al Camerei deputatilor
Stimata Doamna Secretar General,
Federatia Militarilor din Romania impreuna cu Forumul Structurilor
Asociative ale Militarilor din Sistemul de Aparare,Ordine Publica si Securitate
Nationala si cu Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere,
analizand Ordinea de zi a sedintei Camerei Deputatilor din 19-22.12.2017, va
solicita aprobarea participarii unui numar de 60 de reprezentanti ai nostri la
Sedinta in plen a Camerei Deputatilor ,din perioada 20-22 decembrie 2017, in
care se va discuta Proiectul Legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta a
Guvernului Romaniei nr 59/2017 privind modificarea si completarea unor acte
normative din domeniul pensiilor de serviciu. La ora 09.00 vom fi prezenti la
intrarea S2. Va multumim.
Avem rugamintea de a ne confirma aprobareara solicitarii noastre.
Cu aleasa consideratie,
Presedintele Federatiei Militarilor din Romania
General de brigada in retragere
Nicolae GROPAN”

Dar, se pare că totuși o mică bătălie a fost câștigată, în sensul că ordonanța a fost din nou trimisă la Comisia de Muncă. Dacă vine iarăși domnul Chifu din partea Olguței și doamna Andrițoiu din partea MApN,  ordonanța va veni bou și se va întoarce vacă. Sunt curios dacă circarii din USR din comisia de muncă se vor abține iarăși de la vot, că la circ sunt buni, la votare au cârcel.

Nu îmi pun mari speranțe în această întoarcere la comisii, pentru că eu văd în asta doar o tergiversare, o aburire și eventual o încercare de a evita participarea militarilor la lucrările plenului. Dar, admițând că este posibil să se revină în oarecare măsură asupra ordonanței, nu cred că se va modifica mai mult decât a spus ministrul Fifor la întâlnirea din data de 20.11.2017, adică o actualizare ca la civili. Nu trebuie să ne lăsăm aburiți nici cu această firimitură, pentru că practic anulându-se actualizarea în baza creșterii soldelor, se anulează chiar esența pensiilor MILITARE.  Să nu abdicăm de la pretențiile asupra drepturilor noastre, pentru că noi nu suntem Regele Mihai să abdicăm și apoi să ne declarăm rege al României. NU VOM MAI FI PENSIONARI MILITARI CÂTĂ VREME NU VOM FI LEGAȚI DE COLEGII DIN ACTIVITATE. Parcă văd că în curând vom pierde și dreptul de a fi înmormântați cu onoruri militare, de acest privilegiu se vor bucura numai magistrații, în baza deciziei 20/2000 a CCR.

Felicitări colegilor care își lasă familiile și luptă pentru drepturile noastre în timp ce noi ne înjurăm pe Facebook. Sunt convins că mulți vor sări în scaune la aflarea veștii că ordonanța a fost retrimisă la comisii , se vor simți cel puțin frații lui Zorro și se vor lăuda la colegii de palier că au mai obținut o victorie. Victoria, oricât de mică, de iluzorie, de neînsemnată  sau de importantă ar fi aparține unor oameni care se numesc:

General Gropan  Ion– FMR

General Bălăceanu  Virgil –AORR

General Bahnareanu Nicolae- ANCMRR

General Chioțea  Marin – ANCMRR

Col Olteanu Daniel -AORR

Colonel  Gligor Viorel – neafiliat

Col Icleanu Dragos- ROMIL

Colonel Pavel Cornel- ANCMRR

Colonel Georgevici Mihai – FMR

și colegilor lor care deși nu au fost astăzi prezenți, au fost cu ei, alături de ai, în alte zile, cu alte ocazii.

Oare Bucureștiul nu are suficienți rezerviști care să vină zilnic la Parlament pentru a arăta parlamentarilor că armata încă mai trăiește?

Tot astăzi, în timp ce militarii erau iarăși ținuți la ușă și li se spunea că nu pot intra, au venit 4 autocare  care au debarcat cam la 100 de oameni, de vârsta apropiată de a rezerviștilor, dar de prin Olt, Ialomița, Dâmbovița care au fost imediat ”livrați” fără întârziere, incintei ”Casei Poporului”. Probabil erau înlocuitorii minerilor, căci întrebați cine i-a adus și de ce sunt acolo, unii au spus că sunt din PSD, alții că sunt din PNL, dar nici unii nici alții nu au știut să spună de ce au venit. ”Așa ni s-a spus,să venim” a fost răspunsul lor. Or  fi fost aduși la ”contramanifestație” în caz de scandal? Cine știe, orice e posibil, dar aveau ordin să nu vorbească. Oricum, din câte s-a putut constata, prea multe de vorbit cu ei nici nu aveai. Mai există și varianta să fi fost ”rezistenți”, dar la o logică simplă varianta cade pentru că rezistenții așteaptă afară și se lovesc de mașinile puterii, pe când înăuntru se poate intra doar cu acordul secretariatului camerelor, iar secretariatul este condus de coaliția la putere. Deci oamenii aduși pe principiul ”carte multă nu se cere”, aparțineau probabil celor ce le puteau garanta accesul în Parlament.

Armata, rezerviștii nu sunt nici ”rezistenți” nici ”puternici” așa că mai au de stat în fața ușilor.

Până și magistrații au reușit să se strângă mai mulți și să protesteze împotriva tragerii la răspundere, deși legea nu le prea permite. Ministrul Toader este în mare dilemă, el nu știe să citească, nu știe ce scrie în Constituție el spune că ca cetățeni, (vă rog să acceptați cacofonia) magistrații au voie să protesteze, dar ca magistrați nu. Acum probabil va înființa o comisie ca să afle ce erau cei care stăteau pe scările justiției, cetățeni sau magistrați? Păi domnule Toader, dacă erau cetățeni protestau pe stradă, în fața parlamentului, a guvernului sau a cotroceanului. Pe scările tribunalelor și judecătoriilor dacă protestează un cetățean, e imediat ridicat de mascați pentru tulburarea activității justiției. Ei au protestat în numele magistraților, ca magistrați și pentru magistrații care nu vor să fie pedepsiți când judecă cucurul.  Alles Klar Todiraș? Când vor avea și militarii drepturile magistraților, că vreau să văd și eu așa de frumusețe, câteva plutoane  de militari protestând în fața unităților militare împotriva amestecului Olguțelor în legislația militară, dar nu ca militari,doar așa, ca simpli cetățeni.

DOMNULE FIFOR, CE PĂRERE AVEȚI DESPRE MODUL ÎN CARE COLEGII DUMNEAVOASTRĂ ÎI TRATEAZĂ PE REPREZENTANȚII REZERVIȘTILOR? Intâmplător  cu unii din ei v-ați văzut acum o lună. Nici acuma nu comentați nimic?

Și o informație de interes pentru cei care încă nu primiseră diferențele pe 2012 și 2013. Conform comunicatului Casei de pensii, acești bani vor fi virați mâine, 21.12.2017.

PS: Și totuși mă întreb cât de veridică este informația cu retrimiterea ordonanței la comisii, dacă nu cumva a fost doar o stratagemă ca să îi facă pe colegii noștri să nu mai vină lucrările plenului, pentru ca să o poată apoi repune pe tapet și vota în liniște în plen, cum s-a procedat la comisia de muncă.  Nu m-ar mira…

http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%20din%2020.12.2017.pdf

http://stiri-ultima-ora.ro/dupa-ce-isi-permit-sa-modifice-legile-pentru-a-scapa-de-dosare-penale-parlamentarii-se-joaca-cu-focul-marginalizand-militarii-si-problemele-lor/

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Pas înapoi pe Ordonanța 59

  1. Vladimir Putzin

    Patru generali si cinci colonei tinuti la poarta Palatului Parlamentului. Cutremuratoarea imagine pare desprinsa dintr-un film absurd, rod al absurdelor vremuri pe care le traim … !
    In particular mi-am spus parerea despre aceste intalniri (in)formale ale acestui ministru de p(a)iață, parlamentar de frunte aflat in esalonul intai al partidului de guvernamant, cu reprezentantii pensionarilor militari. Nu mi-am exprimt-o in scris pentru a nu strica frumosetea momentului de deschidere dovedit de institutia care ne-a facut oameni si careia i-am dedicat cei mai frumosi ani ai vietii.
    Acum se vede ca totul a fost doar un balon de sapun gonflat in scopul de a temporiza elanul pensionarilor militari, pentru a le linistii somnul ca ei sa poată veghea cum le vrea muschii …
    Daca cineva dintre noi mai crede in sinceritatea acestui ministru de toata rusinea si in greutatea cuvantului (ca pe cea fizica nu i-o poate contesta nimeni) a acestui sef al Statului Major al Apararii (sau cum se va numi aceasta structura aflata la cheremul „liberului arbitru” numi peste cateva luni) ajuns si el o autentică Ciucă a mistoului politicienilor incuibati in confortabilele birouri din Dealul Spirei, s-o spuna aici negru pe alb, ca sa am si eu de cine sa ma … râd.
    Si ica un daca: daca stimatul condeier, ar putea trece in dreptul numelor celor patru generali si cinci colonei tinuti in fata barierei nesimtirii parlamentare (dincolo de care se sbenguie pe banii prostimii oligofrenii Chichirăi ai neamului) doar ultimele functii detinute de ei in armata Țării, s-ar putea vedea mult, mult mai bine măgăria cu care suntem tratati.
    Triste vremuri mai traim, trist Craciun intampinam, triste batraneti ne mai asteapta …

  2. Vasile Gavrilescu

    Unii încearcă să o resusciteze pe doamna Speranța…Nimic nu ne îndreptățește să credem că trimiterea ordonanței comisiei, pentru raport suplimentar,va aduce ceva bun pentru noi. Să ne bucurăm dacă nu vor renunța și la această actualizare cu inflația. De fapt acesta este motivul trimiterii la comisie.

  3. Iulian

    Vom ramane declupati doar pe intervalul 2018-2021!
    O mare victorie! Cat o infangere!

  4. Distinsul nostru coleg jurnalist nu cred ca are acceptul celor din fotografie.In ce ma priveste va comunic eu.Am fost trecut in rezerva avand functia:ofiter specialist in Directia audit inern,structura centrala, a MApN.

  5. bazil

    Un articol la obiect. Idem comentariul nr. 1. La nr. 2 ma abtin, la noi nu se stie de azi pe maine ce e dar cum dupa 2021 !Si e si mai trist cand auzi pe la posturi TV ca problema pensiilor speciale e ca si rezolvata, ca nu scade nici o pensie in plata si ca s-a luat masura blocarii cresterii pensiilor speciale(si aici toti arata cu destele catre pensiile militare, pe nedrept!) pe motiv ca ar fi crescut prea mult si ar fi dezechilibrat bugetul! Desigur, ca si prin 2010 se arata ca pensiele speciale sunt foarte mari fara a se spune clar cui apartin acele pensii , cate sunt ele si cam cat de mari sunt, toti se feresc de acest lucru.Rezulta clar ca smecheritzii(in nici un caz militarii-militari care au pensii modeste) si-au vazut sacii in carutza , de pensiile lor babane nu se va atinge nimeni si rezervistii military-military sa se multumeasca din cand in cand cu o firimitura !

  6. Ifrim

    Toata stima si respectul pentru acesti oameni ce se zbat pt.drepturile noastre si fie ca 2018 sa ne aduca un statut comun,o singura emblema sub care sa fim adunati gramada!

  7. Cît mai durează pînă se va trece la normalitatea de care avem atîta nevoie, nu le ajunge înecaților ăștia cît au tot furat pînă acum,cîte rînduri de nepoți și neamuri au de nu se mai termină?

  8. Nea Nicu

    Cu riscul de a fi pisalog, reiau ce zisai mai ziele trecute: Fifor,Ciuca, Costi Spanu, Jianu, Dragu, Luca spun ce li se permite. De catre stapan. Nici unul nu e de capul lui. Nu conteaza voturile a 75.000 de pensionari, oricum numarul acestora scade cu vreo 200, „iesiti pe cale naturala”.

  9. Ifrim Corneliu

    Cloaca si infectia metastazica, mafiota, este mare. E ca o pecingene, ca o metastaza, dar cu radacinile bine fixate in Casa Sectoriala, apoi, prin rizomi, in Ministerul Apararii Nationale, si se intinde in structura maligna a PSD-ului. Casa Sectoriala are cei mai mari specialisti in manareli, derute si inventii diabolice in sabotari, shuntari si schilodiri la pensii. Daca maine ar fi destructurat acest esalon specializat in radicalisme de tip mafiot, situatia rezervistilor s-ar regenera si s-ar invigora. Trebuie acolo trimis un medic foarte bun de la DNA sa opereze in carcinom, pana la extirparea totala, dupa care, de la sine, se va redresa si Ministerul Apararii, dar dupa ce si el ar fi supus chimioterapiei DNA! Iar ministrul, cu calitati de balot de paie, daca ar fi schimbat, treburile s-ar desfasura normal si linistit pentru toata lumea!

  10. NeO

    Foarte corectă afirmaţia privind tergiversarea aprobării OUG 59. Mai mult ca sigur, retrimiterea la comisie pentru raport suplimentar e o mutare menită a adormi vigilenţa respectabililor rezervişti care mai luptă să o împiedice, cunoscut fiind că luna ianuarie nu e prea plăcută pentru guvernanţi, mai ales acum când sunt atâtea probleme care anunţă că ianuarie-februarie 2018 vor fi foarte complicate. Ori, e clasic că atunci când vrei ca o OUG să-şi producă efecte o perioadă cât mai mare, o îngropi în camera decizională (vezi exemplu OUG 57/2015), unde poate să stea la nesfârşit. Numai în România bananieră se poate întâmpla ca o OUG să fie aprobată/respinsă la mulţi ani după ce a fost emisă. Aşa s-a ajuns la situaţii hilare prin care Parlamentul a aprobat prin lege ordonanţe care nu mai erau active pentru că au fost date să producă efecte juridice într-o perioadă determinată, depăşită cu mult la data promulgării legii de aprobare. CCR doarme, avocatul aşa zis al poporului la fel! Ba nu, o singură dată, din greşeală cred, CCR s-a pronunţat că e neconstituţional să aprobi prin lege o OUG care modifica o lege a învăţământului abrogată de mai mult timp. Ca să vezi, tot sistemul care e implicat în sistemul de legiferare nu şi-a dat seama că au vrut să modifice o lege abrogată !

  11. M Traian

    Domnilor, cu toata stima, va salut.
    Am citit atat articolul cat si comenturile ce-l urmeaza. Problema este mult mai grava decat reiese din discutiile de mai sus, acea mizerabila ordonanta 59 isi produce efectele, eu sunt unul din cei nenorociti de acest sistem mafiot. Am iesit la pensie incepand cu octombrie 2017, pentru ca atunci am putut, atunci am putut cumula sporuruile pentru reducerea varstei de pensionare. Am fost subofiter, 2 ani de scoala militara, 29 de ani de cariera, iesit la pensie de pe functie de ajutant principal, o vechime cumulata cu sporuri cu tot de 41 de ani si 7 luni si am iesit cu o pensie „nesimtita” de 1987 lei. Mi-a fost limitata la media soldei nete din cele 6 luni alese.
    Multumesc sincer domnilor enumerati mai sus pentru implicarea in lupta impotriva acestei ordonante blestemate care isi bate joc de armata romana.
    Am totusi cateva intrebari retorice.

    1. Ce fac cei activi pentru armata, pentru viata de dupa activitate?

    2. Ce au facut cei activi de-a lungul timpului sa preintampine aceste nenorociri?

    3. Ce au facut si ce fac cei activi, ,poate unii din ei acum pensionari iesiti cu drepturi deplinie, in graba, inainte de 15 septembrie, din cei care raspundeau de situatia unora ca mine (maistri militari si subofiteri) si neinteresandu-i de ce se mai intampla cu subordonatii lor?

    4. Ce au facut cei care acum sunt in retragere si rezerva pe timpul cat au fost activi sa preintampine aceste stari de lucruri, si aveau functii prin care putea sa faca ceva?

    5. Ce va face seful SMG cand va fi pensionar si toata clasa politica la un moment dat il va ignora si-l va trata ca pe un nimic, ca asta va reprezenta la un moment data prin atitudinea pasiva pe care a avut-o impreuna cu multi altii din armata care au fost de acord fara sa cracneasca cu ordonanta 59? Cum se va uita in fata fostilor colegi, fosti subordonati stiind ca este unul din autorii morali ai ordonantei 59?

    6. Unde va este onoarea de militar domnule general Ciuca?

    7. Unde va este onoarea de militari domnilor de la DFC, domnilor sefi de structuri?

    Problema e grava domnilor, atat eu cat si alti militari ne-am dedicat viata armatei si acum suntem beneficiarii pensiilor „nesimtite”, „speciale”, suntem bataia de joc a acestei natiuni.

    Imi este rusine ca am fost condus de acest gen de oameni.