Ce e val, ca valul trece…revoluția la rece

Categoria Actualitate, Opinii

Pe 22 Decembrie 2017 în fața Primăriei din Craiova avut loc o ceremonie de sărbătorire(????) a   ”Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii” cum le place să spună oficialilor. Ca și în cadrul altor ”zile” pe care parlamentarii s-au grăbit să le declare naționale sau să le împrumute de la alții și ”naționalizeze”, și această zi naște întrebări. Ne întrebăm fără să vrem dacă trebuie să ne bucurăm, să vărsăm lacrimi sau să comemorăm ceva. Dacă ne luăm după titlu ar trebui să ne bucurăm că ne-am câștigat libertatea. Libertatea de  a face ce ?

Libertatea de a fura, de  a înjura pe oricine, de a pleca să spălăm la cur pensionarii cu ștaif din Italia, de a culege căpșuni în Spania, de a ne vinde combinatele și flota, resursele, pământul, de a vota ca Cetățeanul,  turmentati, de a avea aurolaci, de a trăi din ajutoare, de a ne injecta prin canalizări, de a fi conduși de repetenți și vânzători de suflete, de a fi ascultați filmați și înregistrați în dormitoare, de a ne împinge în fața trenului unul pe altul și multe alte libertăți pe care înainte nu le aveam. Sărbătorim ziua Victoriei Revoluției Române. Care Revoluție, a cui, când și acuma, după 28 de ani dacă aduni 10 oameni de pe stradă și îi întrebi ce a fost în Decembrie 89, vei obține 15 răspunsuri diferite, pentru că cel puțin jumătate din ei vor da câte două răspunsuri, nefiind siguri de primul? A cui revoluție, când acuma, după 28 de ani domnii procurori declară că în sfârșit au descoperit și ei ce a fost zgomotul acela care a provocat panică la discursul lui Ceaușescu,  dar nu ne pot spune ce s-a întâmplat, pentru că ”este o anchetă în desfășurare” pe acest subiect. Abia acuma înțeleg eu de ce s-a redeschis dosarul revoluției. Nu s-a deschis ca să se afle ceva ci ca să se poată ascunde în continuare. S-a constatat că închiderea dosarului ar fi dat apă la moară celor care voiau să li se spună ceva concret, iar dosarul ar fi putut fi studiat de orice curios. Acuma însă, că dosarul a fost redeschis, nu îl mai poate nici studia oricine și nici comenta, pentru că ”este o anchetă în curs”. Lungește Doamne boala!

Tot acuma, aceiași anchetatori au constatat că au dispărut file din dosar, așa cum au dispărut și din dosarele SIPA, dar nu se poate spune nici cine le-a scos nici când, nici de ce, nici unde sunt, nici măcar ce file au dispărut, pentru că ”este o anchetă în desfășurare”. Știți când se va închide dosarul? Când nu va mai trăi nici unul din cei care ar mai putea spune ceva sau ar mai fi interesat de subiect.

Însă cred că avem motiv să ”ne bucurăm”, această zi va veni destul de repede dacă e să ne luăm după ceea ce am văzut azi în fața Primăriei. Și spun asta deoarece interesul Craiovenilor pentru acest eveniment a fost ZERO. În afară de militari, două asociații de revoluționari, una a rezerviștilor (ROMIL), oficialitățile (obligate de atribuțiunile foncționale), 4 partide și Universitatea Craiova (nu echipa),  doar jurnaliștii au venit dar se poate spune că ei au fost la muncă, nu la ”distracție”.

Deci, pas cu pas  interesul pentru așa zisa Revoluție dispare, oamenii s-au plictisit și de morți și de vii și de acte de eroism, dau a lehamite din mână și își văd de telenovelele lor turcești sau parlamentare. Chiar cu o zi înainte de această ”sărbătoare”,  așa cum anunța Mirea Venus Costinel, președintele Asociației Umanitare pentru Protejarea și Sprijinirea Invalizilor, Răniților și Urmașilor celor căzuți în timpul Revoluției din decembrie 1989 Dolj,  doi dintre revoluționari au trecut Stixul spre cei care au murit în acele zile. Dumnezeu să îi odihnească!

La Craiova interesul a fost atât de aproape de zero încât se poate spune că nu a participat nici un craiovean, cei care au participat au participat ca membri ai unor entități socio-politico-administrative, nu am văzut nici un curios măcar, jandarmii au fost mai mulți decât revoluționarii, probabil s-au supărat că au venit așa mulți degeaba. Strada a fost goală, asistența formată în exclusivitate din delegațiile care au depus coroane. Halal respect, amărâtă societate.

Nici chiar partidele politice nu și-au trimis toate delegați, a lipsit și primarul, au lipsit parlamentarii, m-am uitat la cei care au depus coroane în numele partidelor, nici o față cunoscută, nici un nume greu, multe ”tinere speranțe”, mulți lipitori sau multe lipitori, că nu mai știu cum să scriu ca să se înțeleagă ce vreau să spun, mulți iluștri necunoscuți.

Spre surprinderea mea, a lipsit partidul orchestră din Parlament, probabil ei nu contează pe votul revoluționarilor, așa că dacă nu iese nimic, nici nu se bagă, sau le-a spus cineva că nu se cântă Mozart la astfel de evenimente, că doar nu e Parlament. Oricum m-aș fi așteptat ca speaker-ul să anunțe: ”Delegația USR depune  Ferma animalelor”. Nu a fost să fie, aș fi vrut și eu un exemplar.

Nu știu ce au simțit alții, dar pe mine această activitate m-a întristat pentru că am avut din nou ocazia să constat că din ce în ce mai mulți români respectă  din ce în ce mai puțin istoria.

Dar, dacă mă gândesc mai bine, cred că oamenii sunt derutați și nu știu nici ei dacă să se bucure, să sărbătorească sau să blameze evenimentele din 89 care au început ca o acțiune a serviciilor secrete multinaționale, s-au schimbat în revoltă populară pentru câteva zile, au fost confiscate de o lovitură de stat planificată din timp, s-a jucat la tv ca o piesă de teatru de prost gust, s-a materializat într-o democrație falsă cu două fețe, una a comunistului cu vederi spre dreapta alta a liberalului cu măsuri de stânga,  iar acuma se cristalizează într-un circ de râsul lumii. Privind lucrurile prin aceste avataruri  nu e de mirare că nu mai interesează pe nimeni nici ce s-a întâmplat în 89 nici de ce au murit unii dintre înaintașii lor. Doar familiile celor decedați mai simt ceva din ceea ce au simțit atunci.

A depus coroane delegația PSD. Din spate arată ok.

Dar vor continua cercetările, procurorii vor face ce știu ei mai bine, să ascundă adevărul și să dea vina pe morți, poate vor fi blamate unele instituții, poate armata va fi din nou găsită țap ispășitor că și așa nu are cine să o apere, ministrul este politic și el face politica partidului, iar militarii nu au voie să vorbească, nici să iasă pe treptele tribunalelor.

Oricum eu cred că nu putem vorbi de o revoluție pentru că nu am schimbat un sistem, doar l-am amplificat.

Însă românii, cei care au fost atunci prezenți în stradă sau în cazărmi trebuie să recunoască, să accepte câteva adevăruri fără de care nu vor fi niciodată împăcați nici cu cei care au murit, nici cu cei care s-au născut de atunci încoace:

1.     Au murit mulți oameni ca niște eroi dar și mulți ca proștii, împușcându-se unii pe alții, din greșeală sau prin ricoșet;

2.     Au tras și militari în populație, dar și civili în militari;

3.     Au fost și teroriști dar și trădători, și conspiratori și patrioți, și anticomuniști și elemente ale ”agenturilor străine”;

4.     Printre membrii acestor asociații ale revoluționarilor sunt și adevărați revoltați și eroi, dar și mulți oportuniști, profitori, mincinoși care s-au tras unii pe alții și și-au creat legende unii altora, unii care s-au lovit cu capul de transportor  și apoi au spus că au fost răniți de un glonț dulce ca mierea;

5.     Cele mai multe victime le-au  creat dezinformarea, manipularea și prostia;

6.     Armata, poliția și chiar securitatea, ca instituții nu au tras în mulțime, doar unele elemente ale lor,  instruite și specializate în acțiuni subversive. Unele au tras  cu bună știință, altele dezinformate și manipulate și ele. Culmea e că toate au fost convinse că fac bine ceea ce fac, că salvează România, unii de Ceaușescu, alții de trădători;

7.     Au fost puține elemente sau persoane care au cunoscut tot scenariul și au făcut totul premeditat, mizând pe victorie, folosindu-se de cei mulți, idealiști, slabi de înger, neinstruiți, creduli, disperați, speriați, etc, dar nimeni nu a fost sigur de reușită pentru că au fost băgate prea multe cozi și multe evenimente, decizii, proiecte au fost elaborate pe genunchi, la inspirație, în funcție de evoluția lucrurilor. Revoluția a continuat apoi prin evenimentele de la mineriade unde din nou lumea a fost manipulată, dezinformată, învrăjbită de aceleași elemente, persoane, eminențe cenușii care vedeau cum le pleacă pământul de sub picioare. Au fost reactivate ”celulele de criză.”

8.      Loviluția  a fost planificată de mult, având acceptul marilor puteri și au existat mai multe sfere de influență și interese, care s-au păstrat. Din cauza asta se întâmplă și acuma ceea ce se întâmplă cu lupta ”anticorupție” care este de fapt o luptă între sisteme și servicii;

9.     Suntem ușor manipulabili, așa am fost mereu, este o boală fără leac la români, din cauza asta își bagă toți coada. Suntem o ciudată combinație, amestec de inteligență și naivitate, prostie, poate unici în lume în ceea ce privește posibilitatea de a fi strălucitori în ambele sensuri;

10.  Nu vom reuși să ne schimbăm soarta decât atunci când vom înceta să ne mai lăsăm dirijați de unii sau de alții.

 

Toate aceste lucruri sunt cunoscute de sus până jos dar sunt prea mulți cei care au făcut în cei 28 de ani sau înainte câte ceva ce nu ar da bine la CV și atunci decât să zgârme rahatul și să iasă ce nu trebuie, mai bine să se facă că nu știu și din când în când să mai apară, odată cu moartea cuiva, câte o informație ”șocantă” care să dea de lucru televiziunilor câteva zile apoi pa și pu!

Privind azi la cei ce au depus coroane din partea revoluționarilor și amintindu-mi că se spunea că ”revoluția au făcut-o tinerii”, am rămas interzis văzând că 70-80% din ei erau peste 55  de ani. Păi unde sunt Gavroșii de altă dată?

 

Privind și la imaginile din clip, filmate în 89 în Craiova, mă întreb și cine avea pe atunci cameră de filmat, că încă nu apăruseră telefoanele mobile rezistente dar mai ales cu ce scop au filmat mulțimea de sus? Dar mai ales mă întreb unde sunt celelalte filmări, că doar nu au filmat numi după ”Victoria revoluției”, trebuie să fi filmat și înainte.

Vedeți, de aia nu mai vine lumea la evenimente…

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la Ce e val, ca valul trece…revoluția la rece

  1. geofreeland

    Eu nu inteleg un lucru. De ce la toate comemorarile, aniversarile, jubileele etc participa armata? Eu propun ca aia care sunt „revolutionari” sa defileze cu asociatiile lor, de ziua nationala sa defileze partidele istorice, politicienii si „alesii” in functii care au jurat sa respecte Constitutia si legile tarii asteia si „asa sa le ajute Dumnezeu”, de Ziua marinei sa iasa in larg flota vanduta de Basescu, de ziua Anticoruptiei sa defileze procurorii „magistrati” ai DNA strigand din rarunchi „Noi suntem DNA” ca refren la „la Chilia-n port” si uite-asa de zilele de sarbatori nationale sau specifice sa defileze cei impricinati sa atate lumii importanta sociala a faptelor lor istorice savarsite. Ce treaba are armata cu asta? Moare indragita noastra actrita Stela Popescu si uite si noi cu „onoruri militare”, centrul militar sector 5 dadu livret militar Codrutei Kovesi pentru activitatea ei, marele tenisman Nastase umbla in uniforma militara pe la Wimbledon, „principele” jucat de actorasul colonel Duda, veteran in razboiul de „urzeala tronurilor” etc etc. Multi se impauneaza cu „merite militare”, „grade militare”, „onoruri militare”. Sa fi doctor, faci o facultate, niste ani de stagiatura, dobandesti experienta si apoi recunoastere, nu? Sa fi profesor emerit iti trebuie o viata de daruire pedagogica cu har. Sa ajungi patriarh, e drept, nu trebuie sa traiesti prin sihastrie cu Dumnezeu. Dar sa ajungi colonel sau general, asa, tam-nisam, peste rand, fara un pic de instructie militara e cam greu de inteles, Nastase barem e general in rachete (de tenis), Iordanescu e general in ghiulele (bombe, in fotbal) si ma Oprescu aici. Mai sunt si alti ofiteri si generali facuti nici la apelul de seara, ca ala e prin cazarmi, ci asa de sanchi, sa moara armata de necaz. Cu onorurile militare e altceva. Cand s-o stinge Bruce Willis, ala greu de ucis, il vor ingropa cu „onoruri militare”?
    N-o mai lalai.

    1. A fost o clasica lovitura de stat si ca sa nu se prinda poporul infometat i s-a dat sa roada osul unei Revolutii facuta de el salivand dupa libertate de care acum se satura la greu.
    2. Denigrarea armatei a inceput dupa ’89 cand a fost etichetata „comunista”. Ea nu a fost comunista niciodata, ci numai armata ca alte armate din lume, dar denigrarea continua si azi.
    3. Puterilor politice le e frica de armata, pentru ca are regulamente dupa care exista, ierarhia e adevarata si ordinul de lupta te poate trimite la moarte. Aici nu exista negociere. Onoarea militarilor e sacra de unde si „onorurile militare” specifice armatei. De ce le e frica politicienilor? Pentru ca militarii nu mint, deci nu accepta compromisul, asa cum o fac si in lupta. Replica politicienilor este injosirea armatei, pic cu pic, ca picatura chinezeasca, invidiosi ca armata e singura institutie a poporului roman care ii confera siguranta si la nevoie, devine el insusi aceasta institutie. De aceea, toti nevolnicii, pun armata sa defileze si sa le dea onorul pe care nu-l merita de drept adevarat ci numai efemer, atat cat sunt cocotati prin nu’s ce tribuna. Propun ca la finalul oricarei parazi militare, blocul muzicii militare sa incheie defilarea cu Marsul Funebru.

  2. geofreeland

    Nenea Marin are 94 de ani. E singur, femeia i-a murit de mult, fata si ea, a murit impuscata in ’89. Are o pensie amarata si casa cade pe el. Il vezi dimineata tarsindu-si pasii sa ia vreo doua vreascuri sa se incalzeasca. Prin galosii lui de guma se casca o gaura la fiecare pas. Puloverul de lana, facut de nevasta-sa, subtiat la maneci, nu-l da jos nici cand doarmea. In camaruta lui, pe plita, intr-un craticior sfaraie niste ceapa in untura incinsa. Cei doi cartofi, spalati si taiati cu coaja, asa cum a putut, asteapta in strachina ciobita. Se aud copiii pe drum la colinde. Cainele latra scurt semn ca venea cineva. Nu auzea el prea bine, avea timpanul spart de o explozie in razboi, dar pe caine il auzea. Se lasase iar linistea lui dintotdeauna si-si puse cartofii in untura incinsa. Nici de vazut nu mai vedea bine, avea albeata la ochi iar ochelarii ii pierduse de mult. Cine sa-l duca la doctor si de unde bani. Din ulceaua mare lua un castravete murat si-l puse pe masa. Craticiorul de pe plita si-l rasturna in strachina. Aburii se rasuceau prin aer si incaperea mirosea a mancare. Isi facu cruce, multumind, se apleca sa vada mai bine si umplu lingura. Sufla deasupra si incepu sa mestece incet. Musca din castravetele murat si inchise ochii. Asa manca mereu, singur, la masa mica de dupa usa. Dupa ce termina de mancat, se ridica cu greu, lua strachina in care mai ramasese ceva si-i duse cainelui, in fundul curtii. Mai zabovi langa el asteptand sa-l vada dand din coada. Il mangaie cu drag dupa ceafa si cainele se ridica in doua picioare agatandu-se de pantalonii lui. Se insera si nu-si permitea sa arda becul. Intra in casa, trecu prin holul mare zis la foc, unde era vatra si cosul unde gatea nevasta-sa si dadu sa intre in camaruta lui. Se sperie de-a binelea, camera era plina de copii care incepura sa-I cante o colinda dirijati de invatator. Intelese coplesit si zambi. Pe masa lui erau toate darurile de colind ale copiilor. Invatatorul ii intinse o pereche de ochelari nou-nouti. Doctorul le spusese ce fel de ochelari avea nevoie. Se simtea stanjenit, nu mai stia nici ce sa le spuna copiilor, ii saruta pe cate unul, fetite si baieti, nu stia ai cui sunt si cu mainile sale crapate le mangaia parul iesit de sub caciulite. Cand a ramas singur nu-si venea a crede, isi puse ochelarii si privi icoana cu Domnul de deasupra patului. Se intinse si o lua, o sterse de praf si o privi inca o data. Trecuse el prin multe in viata dar acum se simti ca plange. Ca atunci in Tatra, cu mainile lipite de ger pe mitraliera. Acum nu stia de ce il napadisera lacrimile, poate ca nu-si mai era singur. Afara treceau copiii la colind, ca trecerea vremii.

  3. gugu

    Armata ,a,,participat,, pe post de ,,umplutura,, la revulutia din 89 ceea ce se vede lejer azi . Unchiu Secu are si va, avea tentacule in viitorul poporului !

  4. bazil

    Frumoasa poveste dl geo.Cu toate acestea ma intreb eu , nea marin o fi fost si la stalingrad? Cred ca da! Ce o fi cautat pe acolo? Dar in muntii tatra ,ce o fi cautat si pe acolo? Desigur, nu o fi fost vointa sa insa mai marii vremii asa o fi hotarat! Dupa WW2 statul roman a fost considerat invins si trecut in tabara agresorilor !In perioada 23 aug 44 -12 sept 44 , urmare a capitularii neconditionate de la 23 al lui august (rezultatul anuntarii unui armistitiu inexistent) Romania a avut de altfel un statut de gubernie sovietica. Basca despagubiri de razboi imense platite !Repet nu e vina lui nea marin care ca alte milioane de romani au executat niste ordine ale mai marilor zilei(cine au fost ei se cam stie)! Rezultatele participarii la WW2 si de o parte si de alta se vad si acum din nefericire! Cinste celor care i-au creat lui nea marin acea surpriza ! Un gest crestinesc ! Sarbatori fericite pentru toti romanii oriunde s-ar afla!

  5. Tokarev_TT

    Excepţională poza nr.2 cu guşaţii şi burtoşii nesimţiţi care sug cu voioşie din banii publici.Cât priveşte Armata,din 1945 încoace, au avut ocazia să se afirme în aplicaţia din decembrie ’89;din păcate au luat NS la toate nivelurile.

  6. @Tokarev,
    Nici daca i-as fi rugat nu ar fi stat asa de frumos si nu ar fi fost atat de .. expresivi in sictirul lor..

  7. Ifrim

    Sarbatori fericite!

  8. geofreeland

    Ok, blogari-m-as si am cui. Mi-am luat un kil de cuie. Sa am si io CUI sa dau telefon. Glumesc.
    Se pare ca sarmalele contraindicate dupa 65 de ani isi fac efectul. Bolim, gazeificati de atatea piftii, caltabosi, tobe, salate de bou, tuici fierte, berici carnatarite, vinuturi care mai de care capsunite. Alooooo! Glumesc! Astea sunt pentru tineret, ce v-ati aprins asa!
    Deci:
    1. Guvernul asta, care se cacaie la definitia ce inseamna pensionari, pana pe la Pasti si nici atunci, n-o sa rupa nodul gordian al contributivitatii, si e valabil si la MILITARI, in lipsa de marafeti pentru Patrioate si corvete,angajate de Dulapul National(vedeti bugetul MApN, de unde ne primim pensia)a inceput sa ne frece la greu. Cum? Pai simplu!
    2.Aia peste 70 de ani, vezi Doamne e bolnavi, fac accidente de circulatie si trebuie sa spagareasca cabinetele medicale sa obtina carnetul de conducere. Mare vrajeala! In statistici, cati soferi de peste 70 de ani au facut accidente? Raportat la betivii si tineri imberbi? Si ca atare, ia sa-i facem noi,nene,pe astia pensionari! Personal cunosc un vecin, are 95 de ani, cu un vintage Oltcit, care conduce dumnezeieste. Il si repara! Problema e ca cei peste 70 de ani simt cand nu mai pot conduce si se abtin, in intelepciunea lor, dar sunt si oameni in putere, cu reflexe si in marea lor majoritate conduc preventiv si pe care noi ii injuram ca merg prea incet. Dar ei sunt chiar adevaratii soferi, calmi, prudenti si vor sa mearga intregi la copii, la nepoti si isi dovedesc dragostea fata de patrie, s-o vada cum au vazut-o pitoreasca o viata si circula pe un singur principiu- masina e sa te duca in siguranta acolo unde vrei sa ajungi. Simplu.
    4. A propos! Tot din statistici, cate masini second hand, sau mai vechi de 12 ani, fac accidente? Din cauza defectiunilor tehnice? Toate accidentele sunt facute de masini nou noute, de firme de firme. O masina second hand are costuri duble, ce zic io? poate mai mult, fata de una noua, ca la ITP ea trebuie sa corespunda. Si chiar corespunde. Si merge chiar foarte bine. Dar, nenea Guvernul, mort dupa bani, vrea taxe, ca vezi, Doamne, astea polueaza mai abitir ca furnalele! Dar tractoarele, locomotivele, TIR-urile, excavatoarele, buldozerele, centralele termice pe carbuni, pe gaz, pe pacura, cat polueaza? Euro 1, 2, 4, 5, chestii, sonde lambda, etc moare vaca de poluare. Solutia guvernului? Le luam banii. Asa si? Scade poluarea? Nu, nu scade, luam banii de la fraierii amarati care nu au bani de o masina noua. Asta e stat? Nu e un jumulitor de gaini, adica un gainar sadea, cu Tudose in frunte ca paduchele? Nu, nu e, ca e mort dupa banii Olgutei, pomana de la partid. Dracu va mai voteaza, bai, patrioatelor care ne apara ele de rusi, ca astia alta treaba nu au, cum nu au vrut ei, in intreaga istorie, decat sa ne cafteasca ei pe noi, acum, cu rachete.Pai daca ne dau cu rachete ce-o sa obtina rusii de la noi? Nimic. Gazul e tot in Marea Neagra. Davai ceas, davai palton a fost candva, cand nu aveam drepturile omului, pomului, somonului. Da’ acu, de ce?
    5. Bani. Asta e. Ne calaresc astia din afara sa le cumparam lor armele pe care si noi le-am putea face. Arme pentru ce? Sa ne impuscam la vanatorile de braconaj? Nu, nene, afaceri, bani, jumuleala. Bun, dar ce sa vezi, adica noi in armata europeana, zice-se. Si? Alti bani, la nemti, pe tractoare blindate, la francezi cu rachetele lor marine, la italieni cu artileria navala, la olandezi cu scoici blindate, la dracu mai stie, bani peste bani, sa fim interoperabili. Asa si? De ce ne trebuie armata europeana? Sa ne batem cu cine? Cu rusii? Nu cred. Poate noi, europenii, sa-i atacam pe ei, sa le luam resursele, ca au la greu, si nemtii n-au, francezii n-au, si altii care vor. Asta da! Ca ne da Iranul cu bombe in cap, ca nord coreenii ating Londra, ca… ca… Vrajeli de adormit pruncii.
    6. Rau am ajuns! Ne freaca astia cum vor muschii lor. Ne storc de bani cat pot, e o competitie similara cu hienele pe starv. Marile supermarketuri au distrus mici comercianti de cartier, au falimentat, le-au angajat personalul, si banii se duc afara, nu la amaratii aia din clasa medie cu o afacere romaneasca. Resursele noastre, pentru care am dat jertfa de sange in toata istoria noastra, sunt exloatate de straini, care, culmea civilizatiei europene, nici nu platesc acele minime redevente! In ce Europa traim? Sa nu vorbim de EADS, de Microsoft, de gazoductul european, de energia electrica, de ape, de petrol, de aur, de telefonie, de banci, de agricultura, de aluminiu, de paduri, de medicamente si sistem sanitar, de … de…
    7. Desteapta-te romane! E imnul nostru national. Pai? Sa-l facem in fapta!
    8. Io zic, daca sunt 4 milioane de pensionari, un partid al pensionarilor ar da frisoane oricarui hot national si international. Pensionarii astia, generatie de sacrificiu, au facut o Romanie puternica, suverana si demna. Asa cum au gandit si oamenii acum 100 de ani.
    9. Eminescu, scolit in Europa, cel hulit de evrei, zicea: Ce-ti doresc eu, tie, dulce Romanie? Si asta era de mai mult de 100 de ani. Visele unei natii, ajunsa acum colonie a Europei. Se intorc Basarabii, Stefan, Mihai, in mormantul din pamantul nostru dac. E pamantul nostru, noi nu am omorat indieni, nu am ucis in numele religiei, nu am subjugat alte popoare. Am trait aici, cu capuse si paduchi, si acum la fel, pana la sucombare. E drept?

  9. @Geofreeland,
    Nu, nu bolim, nu am mancat in exces, nu am baut mai mult de un pahar pe zi, nu am facut exces la nimic, nici macar la stiri, mai ales la stiri, unde m-a dezintoxicat putin. Nesimtirea da in clocot in oala politica iar romanii se imbuiba si sparg usile la super marketuri de fericire. Ce poti sa mai spui, cand vezi ca pleznim de lene ? Nici sa comentezi nu iti mai arde.