A venit primăvara politică

Categoria Despre Armata, Opinii

 

O vorbă spune că toamna se numără bobocii. Da, dar partidele apar primăvara, la fel ca ghioceii, poate și pentru că aceasta este poziția oficială a membrilor de partid. Mersul și evenimentele din partidele noastre deja consacrate, demonstrează cu prisosință acest  fapt. În fine, noul partid, înființat și anunțat se pare pe data de 7 Februarie se numește Partidul Neamul  Românesc și îl are ca lider pe domnul Ninel  Peia, fost membru al PSD, fost deputat în stagiunea 2012-2016, de acum încolo președinte de partid. Alături de el, se găsesc (deocamdată) trei generali  în rezervă, cunoscuți militarilor dar și publicului larg, Mircea Chelaru-prim vice –președinte,  Nicolae Rotaru –vicepreședinte și Constantin Onișor-secretar –general. Nici unul dintre generali nu are nevoie de prezentare pentru militari. În ceea ce îl privește pe domnul Peia, pentru cei care vor să știe cu ce se hrănește, să intre pe pagina domniei sale, trecută în bibliografie la finele articolului. Pe scurt, domnia sa este un naționalist convins, declarat oponent al celor care se hrănesc și trăiesc cu doctrina și banii lui Soroș. A fost îndepărtat din PSD după ce a declarat că în Argeș au murit copii din cauza vaccinurilor. Să spui așa ceva în plină guvernare PSD este egal cu a pune o bombă la sediul din Kiseleff, așa că excluderea era justificată pentru partidul de ghiocei. Tot Ninel Peia este cel care a ”uimit” media declarând că România urma să fie împărțită în trei, după incendiul de la Colectiv, că  de fapt totul a fost orchestrat, cu participarea unor cetățeni germani, nu spre căderea guvernului ci spre o dezmembrare efectivă a țării. Deci practic rezultă că incendiul de la colectiv nu a fost un accident, nici neglijență, ci un incendiu programat de care ar fi beneficiat cei care au beneficiat prin căderea guvernului. Ideea dezmembrării țării nu este nouă și nu cred că este o coincidență faptul că și generalul Chelaru a fost schimbat  de la conducerea SMG pentru declarații similare. Deci întovărășirea lor nu este întâmplătoare și nici nu se bazează pe o simplă dorință de a ieși pe piață, așa cum s-ar crede. În mod cert la mijloc este  ”un ceva” mult mai profund, indiferent de natura sa.

Ca să fiu corect față de cititori, trebuie să menționez că despre generalul Onișor se știe că a fost demis din funcția  de comandant al  Şcolii Militare de Aplicaţii pentru Tancuri „Mihai Viteazu” în urma plângerilor apărute în media privind hărțuirea sexuală a unor lucrătoare civile  din garnizoana Pitești. Nu știu dacă a fost cercetat penal și dacă a fost găsit sau s-a declarat vinovat, dar acesta a fost motivul plecării sale din armată.

Generalul(r) Nicolae Rotaru este un scriitor și jurnalist care a lucrat în MI în sectorul media, este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Jurnaliștilor Profesioniști și până la această oră nu se știe nimic compromițător, dar de acuma , că a intrat în politică, poate apărea orice, pe principiul ”dați-ne numele, că de dosar ne ocupăm noi”.

Alte date și relații despre partid și statut se poate afla de pe pagina partidului.

Și acum să tragem oarece concluzii:

1.       Așa cum spuneam în alte articole, se constată o proliferare a partidelor și mișcărilor naționaliste (nu am spus neo-naziste, nici nu am învinuit pe cineva de extremism, am spus naționalist în cel mai pur și nevinovat  înțeles) nu doar în România,( vezi cazul PNPP, ALO) ci și în Europa(vezi Austria, Germania, Ungaria, Polonia) și chiar cazul SUA unde Trump a câștigat pe o politică  naționalistă. Și ca un  paradox,  ce credeți că se întâmplă? Chiar liderul UDMR, domnul Hunor a ieșit pe post să anunțe că UDMR a devenit un partid naționalist Român(?????)Domnul Hunor  este supărat că  guvernele funcționează numai 6  luni și nu mai există o  continuitate, o viziune națională în guvernare. Ca să vezi ce îl doare pe domnul Kelemen. E supărat că încercările UDMR de a maghiariza cultura și învățământul românesc  prin secretarii de stat, slujbașii din ministere, prefecții și primarii impuși sau aleși, nu au continuitate, săracii oameni sunt nevoiți să își negocieze prea des pozițiile, sprijinul parlamentar și guvernamental. „Nu exista niciun obiectiv elocvent și niciun proiect după care s-ar putea ghida țara”, spune domnul  Hunor. Care țară domule Hunor, la ce țară vă referiți, la România de care vi se rupe, sau Ungaria? Păi da, nu mai este nici Kereștoi să taie copaci la nivel național.   Nu e așa că am ajuns de tot râsul dacă UDMR ne învinuiește de lipsă de continuitate în programele naționale?

2.       Se pare că partidele clasice și-au epuizat nu doar resursele (umane, financiare, ideologice) ci și cota de încredere iar acest lucru este și va fi speculat de oameni mai mult sau mai puțin bine intenționați care au de unde să rupă.

3.        Certurile, schismele, conflictele de interese din interiorul partidelor parlamentare  vor duce la epurări sau plecări ale unor politicieni, iar partidele noi, sau cu  cu aer de noutate vor fi numai bune pentru acești traseiști. Întrebarea se pune dacă este benefic pentru noul partid să primească acești dezrădăcinați? Ei aici e marea dilemă. Pe plan  principial și imagologic,  nu ar fi o soluție, pentru că alegătorii vor constata că e un partid nou cu oameni vechi, nu doar ca vârstă ci și ca apucături. Deci impact negativ pentru cei cărora li se adresează în principal, cel puțin teoretic, noul partid. Pe plan strict matematic și de interes de partid, atragerea de actuali parlamentari ar putea ajuta partidul, pentru că la alegeri ar pleca deja cu un atu, fiind considerat un partid Parlamentar, având alte condiții de înscriere.  Ar fi cam ceea ce a fost UNPR înființat de Oprea când a fost exclus (teoretic) din PSD. Deci PNR se află într-o dilemă pe acest subiect. Ce e de făcut? Aș avea o soluție, dar nu o pot spune aici. Cei care conduc partidul sunt destul de experimentați pentru a găsi soluția. Invitat fiind sâmbătă la Antena 3 domnul Peia deja se laudă că a primit cerere de adeziune de la 11 foști și actuali parlamentari din PSD care vor să se înscrie în noul partid. Se pare că au ales… să vedem cine sunt abonații la locuri în Parlament.

4.       Având în vedere criza în care au intrat toate partidele politice, viața politică în general, dar și numele din fruntea noului partid, cu toate problemele lor, PNR are toate șansele să crească și în primul rând va lua din celelalte două partide sau mai spus din cei care doreau să se înscrie în cele două partide numite tot ”al militarilor”, pentru că între Săvoiu și Chelaru de exemplu, marea majoritate a militarilor îl va alege pe Chelaru, fără nici o ezitare. Rămâne de văzut ce candidați va avea noul partid la alegeri. Asta va conta foarte  mult, pentru că militarii nu sunt totuși ca majoritatea alegătorilor care votează partidul, ei se mai uită și la nume și, mai ales, se cunosc între ei. Așa că mare atenție domnilor generali pe cine scoateți în față. Să nu vă treziți cu un mare aflux de membri până la alegeri și rezultate dezastruoase la alegeri.

5.       Un lucru pare să fie deja clar pentru cei care vor vota cu acest partid la viitoarele alegeri: acesta nu va bătea palma cu UDMR la formarea unei majorități parlamentare sau chiar guvern.

6.       Nici conducerea noului partid nu este străină de legături cu serviciile, cu sistemul, așa că există riscul ca și acesta să fie nu doar penetrat ci și dirijat de sistem. Rămâne de văzut doar cât de mult.

Cam acestea ar fi la o primă vedere,  la prima strigare problemele cu noul partid al ”generalilor” Avem atât de mulți generali în rezervă, provenind din tot sistemul național de apărare, încât fiecare minister sau serviciu își poate înființa un partid propriu cu conducere  înstelată în toate marile orașe și tot ar mai rămâne locuri și de membri supleanți sau ordinari cu stele.

Apropo de acest aspect, recomand cu toată prietenia domnului general Chelaru să își scoată fotografia în ținuta militară de pe pagina partidului și  să nu folosească o astfel de fotografie în campania electorală, din mai multe considerente:

1.       Nu este singurul general din conducerea partidului, mai sunt câțiva, dar au fotografii în civil. Deci nu este corect față de aceștia;

2.       Chiar dacă este în rezervă sau retragere, nu trebuie să amestece haina militară în campanie, pentru că orice se va spune despre domnia sa, bun sau rău în campanie, se va lipi de haină și de Armată. Nu cred că dorește să fie asemuit sau alăturat lui Oprea, sau Iordănescu care au făcut campanie electorală în haină militară;

3.       Nu are nevoie de haina militară ca să știe oamenii că este general, câte stele are sau ce funcție a avut. Slavă Domnului, ”acum lumea îl cunoaște, Mircea zice, general zice”.

În final, nu pot face nici o recomandare alegătorilor, e prea devreme, rămâne de văzut ce se va întâmpla. Eu personal nu știu pe cine sau ce partid voi vota, aștept să văd cine va intra în partid dintre cei ”ejaculați” de alte partide (ca să dau un citat din Marean),  ca să știu cu cine voi vota. Dacă vor fi acceptați toți Mareanii, branconerii, mitralierele, ”auto”mobiliștii, pamblicarii, frizerii, repetenții fără susținere sau viitor din partide, sau cămătarii și recuperatorii   numai pentru că ”au experiență”,  ca să devină și partidul  ”parlamentar” sau să aibă sprijin financiar, atunci  și acest partid va deveni o nouă cacealma. Rămâne de văzut. Primăvara încă nu este instalată. Să așteptăm să se instaleze ca să putem să ne apucăm de lucrări.

P.S. Despre apariția acestui partid s-a scris și prin Libertatea, sub semnătura aceluiași Tache, care ne informa despre Departamentul Zero, modelul polonez  și implicarea Academiei Trupelor de Uscat  în reformarea societății românești. Atunci m-am mirat, dar acuma am realizat de unde a scos Tache toate acele date. Aștept să scrie și despre rolul rezervei, că despre activi a scris.

Ninel Peia: Prima pagina

http://evz.ro/un-deputat-si-doctorand-la-academia-sri-lanseaza-o-ipoteza-halucinanta-romania-urma-sa-fie-rupta-in-trei-dupa-incendiul-de-la-colectiv.html

https://www.flux24.ro/un-general-dat-afara-pentru-hartuire-sexuala-a-ajuns-la-academia-sri-si-i-a-coordonat-doctoratul-celebrului-secureanu/

https://www.aktual24.ro/kelemen-hunor-anunta-ca-si-guvernul-dancila-va-dura-tot-sase-luni-astazi-romania-se-confrunta-cu-momente-interesante/

Partidul Neamul Românesc

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

25 Raspunsuri la A venit primăvara politică

  1. GIM

    A trebuit sa treaca 28 de ani, ca sa avem partid, fara penali:
    PARTIDUL NEAMUL ROMANESC!

    Daca in ’89, ne-a lipsit un partid nou,
    Aflati ca, acum el s-a infiintat legal,
    Va avea militari, care nu dorm in birou
    Si luptatori activi, fara dosar penal!

    Felicitari si mult succes, de-acum PCR (PSD) e cu deces!

    https://www.facebook.com/asapteadimensiune/photos/a.1346097325401799.1073741827.179099755434901/1868414573170069/?type=3&theater

  2. geofreeland

    Cu cat mai multe partide cu atat faramitarea electoratului si
    mai multi dinti pe viitorul ciolan. Cine le sprijina infiintarea? Cei care au interes. Amintiti-va prin ’92…Un partidulet, niste bani de la stat, sedii, chestii, dom’ presedinte al x-partidului, aparitii media, alti actori vocali, cu pretentii…Cu cat faramitam mai mult, cu atat ii cumparam mai bine in acele zis „aliante”, „coalitii”…Deh, le e foame si altora, nu?

  3. @ GIM,
    Intre PNR si ALO, ce ai alege sau ce recomanzi ?

  4. Ifrim

    Cum am dat credit partidelor cu care nu am avut nici o tangenta merita si acesta sansa lui.Poate e trenul nostru.Ce avem de pierdut ,putin umar,putin suflet?

  5. @Ifrim,
    Exact ce am pierdut si pierdem de 30 de ani.. timp, incredere, sanse,nervi, suflet.

  6. Imi e teama ca vom asista la un Dogaru 2, adica o structura creata la indicatia si pentru interesele unor oameni din sistem care vor sa acumuleze si sa concentreze nemultumirileoamenilor pe o anumita directie.. de fapt asa este sigur. Intrebarea este care este acea directie si cat la suta se urmareste si interesul celor acaparati?

  7. Gerula

    Un ghiocel a răsărit si odată cu EL si o noua speranță pt NOI cei cu sufletul curat,si nu ma mira ca unii ,,patrihoti,,au si început sa verse oala de noapte statuta ,in capul actualilor si viitorilor membrii.Asta e lopta politica românească.. Nu e cazul autorului acestui articol,care e un om obiectiv si echidistant in relatările sale.Partidul domnului Mircea Chelaru are șanse sa se dezvolte si sa devina o voce credibila in actuala conjunctura politica interna,si mai ales având in vedere riscurile si amenințările din afara tarii.Apariția acestui partid deranjează deopotrivă si pe binevoitorii din tara dar si pe cei de afara,dușmani sau prieteni,pt ca are potențial electoral si capacitate de dezvoltare.Naționalismul in forma sa pura,așa cum a fost practicat la Noi de Eminescu si marii bărbați de stat ai NEAMULUI,dar si de romanul de rand,nu are nimic in comun cu extremismul.Partidul se face cu OAMENI pentru OAMENI,si in el aceștia se mai si educa,se formează si se călesc pt lupta politica care e ASIMETRICA si perfida.NoI militarii nu avem decât sa ne bucuram ca CINEVA se va gândi la TARA si la NOI.Mult succes,si la caț mai multi membrii.

  8. Gerula

    Draga Marine,generalul Chelaru nu e nici Savoiu si nici Dogaru,pentru ca el cu păcatele sale e unul care a mâncat același ,,COZONAC,,ca si noi.Sa fim toleranți si încrezători ca in ceasul cel din urma printr-o scânteie putem aprinde flacără ROMANISMULUI.

  9. @Gerula,
    Domnul General Chelaru, nu a infiintat partidul singur , si nici cu .. amarastenii alaturi de care spui ca a mancat paine. Asta e problema. Mie nu de Chelaru imi e teama, ci de ceilalti care sunt langa si in spatele lui.

  10. Gerula

    In spatele lui trebuie sa fie camarazii noștri,oameni care au dovedit ca pot construi ceva,oameni onești Neamunului patrioți si buni Romani.Daca e PartidulMilitatilor,al oamenilor ONESTI,sa il sprijinim NOI si neamul nostru.

  11. Gerula

    Militarii sunt naționaliști prin formația lor,prin educație si simțăminte VALORI care cer sacrificiul suprem.Noi nu negociem cu nimeni cultura neamului,tradițiile,granitiile si viitorul copiilor nostri.Acest partid ,teoretic raspunde dezideratelor noastre ca NEAM,sa vedem ce va face si mai ales Cu cine,si Pentru cine.

  12. Draghici

    Domnilor, eu cred ca vremea partidelor a trecut. Adevarat, noi abia am intrat in era partidelor politice.
    Nu este nevoie de partide care sa uneasca niste persoane interesate si atat.
    Doctrine politice de stanga, de dreapta, de centru? Ce rost au in zilele noastre?
    ABUREALA.

    E nevoie ca democratia sa fie construita pe noi baze. De jos sa porneasca.
    De la scara blocului.
    Sa votam reprezentati care sa ne reprezinte la urmatorul nivel, strada. Aici, la fel. Etc, pana la cel mai inalt nivel.
    Democratie ierarhizata pe baza de merite.

    Cred ca s-a inteles ideea. Nu e noua, circula de mult timp.

    PS. Sa nu uit, voteaza numai cine are un nivel de inteligenta(studii, sa zicem) si de cultura(generala, sa zicem) dar care detine macar o mica proprietate si ESTE ANGAJAT. Va pare ceva cunoscut?

  13. Draghici

    Cu partide facute de niste generali care nu isi mai gasesc nici un rost nu facem nimic.

  14. Draghici

    Propunerea mea intra la: Ce-ar fi daca? Evident, nimeni interesat in mentinerea sistemului actual nu o va accepta.

  15. Vladimir Putzin

    Ieri, pe la ceas de seară, distrat nevoie mare cum sunt de la o vreme, citii consternat pe ale facebook-ului file, ca aparu un nou nouț partid politic, si anume, „Partidul NEAMȚUL Românesc” …!!!
    Si, atunci zic si eu in sinea mea, ca doar nu degeaba sunt plin de sine, uite ca, in sfarsit, isi facu si Nemțul din Deal un partid al lui, proprietate personala, ca sa nu se mai vorbeasca pri targ ca ar fi un „atarnator” politic. Ba mai mult, gandeam eu, ca asa se explica ca le intoarse spatele #rezistentilor TFL-isti nu din pidosnice porniri, ci din dorul de independenta politica absoluta …
    Grabit, pun mana pe telefon si-l sun pe Doljenițân Marin, prietenul meu de nadejde, ca nu prea intelegeam de ce partidul asta al nemțului, in loc sa aiba cum se cuvenea, o doctrina imobiliara, ca doar intre membri fondatori se afala deja si inca cel putin un expert in acest delicat dar atat de profitabil domeniu, vorbeste de cu totul si cu totul alt ceva.
    Si bine facui cu datu’ telefonului (virtual, bineînteles, ca fizic poa’ sa-si cumpere si singur, ca are si el pensie nesimtita ca a mea), ca la „la intreba un prieten”, ca „prietenii stiu de ce”, Marinul meu prieten imi spuse sa citesc din nou si cu toata atentia numele nou infiintatului partid.
    Si asta a fost de bine, ca o facui si vazui ca numele partidului e altul si in graba mea neroada, repetai aceeasi eroare de gresala de acum patru ani si-un pic, cand noi romanii, incurcaram „neamul”, cu „neamțul”, sau invers, ca la urma urmei tot aia e.
    Dar acum, ca am inteles despre ce ste vorba, mă linistii pe deplin, pentru ca avand si al patrulea partid politic de sorginte militara, nu mai pot nici macar tutelarii nostri euroatlanti, sa nege ca in politichia damboviteana nu s-ar fi dat jos militaria din pod.
    Asa ca, deacum in colo, nu-mi mai ramane decat sa astept rabdator efectul eternei legi a lui OM, adicatelea: OM TRAI SI OM VEDEA …!!!
    Doamne ajută …

  16. @Gerula,
    In spatele lui sunt cei care l-au pus in fata lor. Daca l-ar fi pus palmasii, ar fi fost ei in spate, dar acestia vor fi pusi in fata, la bataie, pentru imagine. In spate sunt cei care trag sforile. In orice partid e asa. M-as mira sa faca asta exceptie, dar nici imposibil nu e. Deocamdata nu pot spune mai mult decat am spus.

  17. @Draghici,
    Caror partide le-a trecut vremea? Hai sa fim realisti, sa nu ne luam dupa teorii extraterestre. In toata lumisoara legile sunt facute de partide, guvernele sunt conduse de partide, chiar si acolo unde exista monarhie. Asa ca sa nu aruncam cu teorii fantasmagorice. Ce rost are un alt partid? Intr-o tara normala nu ar avea nici un rost dar noi nu suntem normali. Ce rost are un partid ” militarizat”? Intreaba-l pe Oprea. Oricum, decat un partid al nationalitatilor conlocuitoare, care sa determine majoritatea parlamentara, mai bine unul al minoritatii in uniforma.

  18. Ifrim

    Nu e nimic fortat,nu-ti ia nimeni adeziune sub tortura, si cine e #rezist macar sa nu dea cu pietre ca nici nu s,a uscat inca cordonul ombilical al noului partid!

  19. @Ifrim,
    ar fi culmea sa ma invinuiesti de hastaguri ..

  20. Ifrim

    @MN.Persoanele de fata niciodata.Am comentat asa in general in ideea ca daca nu poti,nu vrei sa faci un bine,trateaza cu indiferenta si macar nu face rau.D-stra sunteti un cetatean cu capul pe umeri putin prea circumspect(aveti si motive)dar cateodata meritam putin optimism.Eu personal cand sunt incarcat negativ parca-mi ies lucrurile pe dos.O seara buna!

  21. Gerula

    Domnilor,din păcate politicul ne dictează viață,ne guvernează,ne stabilește cadrul legal in care trăim si muncim,si nu in ultimul rand ne reglementează viitorul carnație.Partidele fac parte din viață noastră fie ca vrem ,fie ca nu si pentru asta ca cetățeni responsabili trebuie sa fim preocupați de aceste asociații.Partidul domnului Chelaru el fiind mintea luminata a formațiunii,e un început,o sperantapt națiune si trebuie creditat si sprijinit de cei care sunt sătui de ghiveciul politic pe care il mâncam de ani buni.Daca lângă Mircea vin elite ale vieții economice si culturale,dar si cetățeni simpli de buna credință de la orașe si sate,tineri,profesori,medici,militari si întreprinzători autohtoni,iubitori de TARA,atunci partidul are o șansă mare.Noi cei care ii cunoaștem pe fondatori si ii creditam,avem datoria civica sa ii ajutam si sa ne implicam in organizarea de filiale in teritoriu.

  22. micutzul

    Neacsule , ai punctat bine si sunt de acord si cu sfaturile. Insa pentru niste militari se misca un pic cam greu . Azi dimineata am vrut sa aflu adresa unei filiale a PNM la noi in Timisoara dar nu am gasit. Pana acum am sta deoparte , nu m=am amestecat in partide ca put. Dar am incredere in generalul Chelaru. Cat despre generalul Onisor daca numai aia e vina lui e mai bine ca fugea dupa femei decat sa fuga dupa barbati ca alti nebuni. ,,Femeiaaa, eterna poveste….,, . Ce mie nu imi plac femeile ? Si nu am devalizat statul roman… SUCCES PNM.

    https://www.youtube.com/watch?v=qYcg2tjHT2M

  23. @Micutzul,
    1. Daca sotia ta, sau o ruda a ta ar fi fost hartuita si i s-ar fi cerut de catre domnul Onisor sa intretina relatii sexuale cu el pentru ca el este comandantul garnizoanei, ce ai fi spus, ca e bine ca mai poate? Sa nu confundam mersul la femei cu agresiunea sexuala. Daca mergea ca ” femei” pe centura, era poate treaba lui, riscurile lui , problemele lui si ale nevestei. Dar el se lua de nevestele altora, in baza faptului ca ii erau subordonate ierarhic. E tot una ? 2. Nu, asta nu este singura problema a lui. A mai avut niste probleme si cu doctoratele date unora dintre care domnul Secareanu este deja un caz, fapt pentru care am inteles ca nu a mai primit voie sa mai fie indrumator de doctorate si mai are o problema si cu un accident de masina prin Arges. In Craiova se stie mai bine, pentru ca aici l la o unitate militara a fost adusa masina avariata. Deci uite ca nu e singura problema iar faptele dovedesc un caracter infect dispus la tot felul de magarii.

  24. Micutzul

    Câte doctorate adevărate cunoști ? Si cine i-a cedat a fost curva. Trebuiau să iasă urlând din comandament. Femeia care nu desface picioarele e VIOLATA. Dacă tace ….
    Ce nu înțeleg e de ce ești așa înverșunat împotriva Dogmatismului …?

  25. @Micutul,
    Nu cunosti cazul si vorbesti nedocumentat.Femeile nu au esfacut picioarele, l-au reclamat de la prima incercare. Dar daca ar fi fost violate, ce ai fi vrut sa iasa cu chilotii in vine, sa vada toata lumea unde au fost violate? Ce nu inteleg este de ce iei apararea unui ordinar si cu agresiunea femeilor si cu doctoratele. Ti-a fost indrumator de doctorat, sau .. Doamne fereste ? Ca prea le pui invers….