Ete și ?

Categoria Opinii

Undeva, primar

 

Curtea Constituțională a României, (nu că ar fi formată din sfinți sau Dumnezei,dar e totuși forul suprem în materie de legislație) constată că DNA condusă de baschetbalista nr 1 a țării a călcat de cel puțin două ori pe bec depășindu-și atribuțiunile funcționale.

Inspecția Judiciară, organ de cercetare disciplinară al CSM, cea care verifică disciplinar actele magistraților,  constată defecțiuni de natură procedurală în activitatea aceleiași baschetbaliste, care dovedesc că aceasta și-a luat lumea în cap  crezându-se Dumnezeu în Grădina Maicii Domnului, sau cel puțin Ștefan Cel Mare cu motocicletă, prin Cetatea Neamțului,  când era mă-sa plecată la Mall.

Ministrul Justiției la rândul său, poate dirijat, poate nu, dar deocamdată nedovedit ”infractor”, deci  presupus inocent,beneficiind de prezumția de  libertate de conștiință, analizează și întocmește un raport privind activitatea conducerii DNA  și constată că acesteia i-au ieșit cel puțin unghiile de la deștele de la picioare, dacă nu chiar  picioarele până la gât,  afară din plapumă.

Cândva, vice-președinte de partid

Ete și ? Uite așa, fără a se uita pe hârtii, fără a mima măcar că ”face ceva”, domnul procuror șef se antepronunță și spune că pentru el toate astea nu înseamnă nimic. La rândul său, președintele federației române de aruncat la coș cu abaterile disciplinare ale Luluței, domnul KiWI spune că el o iubește nespus (unii zic că încă de pe vremea când îi apăra dosarele privind retrocedările și se vedeau la Bufnița  prin Sibiu, mai ales că a trecut aproape un mandat și purtătoarea de genunchi prezidențiali nu s-a mutat încă la casa mirelui) și că el are încredere în actele acesteia. Ba mai mult face și gafa gafelor, declarând că demiterea ei ar fi o decizie politică, decizie care îi aparține. Adicătălea, el , cel mai apolitic personaj din România, declară că schimbarea unui procuror (care ar trebui să fie și mai apolitic  decât cel mai apolitic președinte) este un act politic și că el e cel care face această politică. Dacă asta nu e motiv de suspendare, să nu mai ningă!

Într-o nu știu care țară….

Ete și? Deși lucrurile sunt clare, nesimțirea prezidențială depășește limitele capacității de înțelegere umane, vine și Hamsterul și dă o probă teleormăneană de nesimțire și  pune capac afirmând că PSD-ul, adică el, va respecta decizia politică a președintelui, pentru că ne aflăm într-un stat de drept (penal, sau civil? ) și, mai mult, că nu va recurge la dreptul de a cere suspendarea președintelui.

În grădina casei mele e…dulaaaaaaaaaaapul

Deci orice ar spune, orice ar face domnul președinte, oricât de neconstituțional ar fi,EL,  domnul Dragnea nu va face scandal, pentru că … pentru că …. la fel ca și domnul Iohannis, nu vrea mușchii lui. Și el, ca și Klauss, face afirmații înainte de a vedea cum stă treaba, ia decizii până să apară faptele sau probele, se antepronunță pretextând sau invocând statul de drept, acoperit de fapt ca și ceilalți, de doza de nesimțire din dotare și lașitatea și miserupismul românilor. Ete și ?

26.02.Dimineața

A venit primăvara. Doamne ce frumoasă e Primăvara în Grădina Maicii Domnului. De numai trei zile, primăvara noastră s-a albit, drumurile s-au acoperit de asfalt de culoarea bumbacului, oamenii s-au echipat corespunzător, cu căciuli, mănuși, bocanci. Toată lumea se bucură.

26.02. Prânz

S-au adunat grupele operative pentru situații de  urgență, fiecare a venit, cum e obiceiul la români, cu ce avea pe acasă, unul cu un caltaboș, altul cu o slănină afumată, altul cu o ceapă, alții, cei mai mulți, cu o sticlă de ce o fi pe acolo, să țină de cald, dar toți cu jipanele, unele primite de la Corpul Gardienilor Publici, ca la Craiova.  După ce au isprăvit prima rundă de ”convorbiri” au decis că trebuie să ia măsuri. Și au luat. S-au închis drumuri, s-au oprit școlile, s-au retras din circulație trenuri, s-a declarat cod roșu de incompetență s-au dat declarații în media și… gata.

27.02 Dimineata

Firmele responsabile cu deszăpezirea, cele degrabă mâncătoare de bani de la buget se bucură și ele, pentru că atunci când vor fi întrebate pentru ce au încasat banii fraierilor, vor putea veni cu fotografii cu nămeții de zăpadă, imagini de la tv și măsurile anunțate pe post, semn că  a fost o iarnă grea , deci au avut ce face. Au avut, dar nu au făcut pentru că i-a luat iarna prin surprindere. Păi cine se aștepta să ningă așa de mărțișor. Deci au cu ce să justifice și lipsa măsurilor de curățare a drumurilor. Doamne, ce bine e în Grădina asta că orice s-ar întâmpla tot în picioare cazi.

27.02. Prânz

La Craiova de exemplu, ieri după generalul Iarnă, a apărut Colonelul Soare, ăla care îl saluta pe vremuri pe tovarășul președinte. Cum a apărut soarele, cum a început să se topească zăpada,  cea care mai rămăsese și nu fusese luată de … roțile mașinilor celor mai curajoși. Norocul autorităților care, braț la braț cu firmele pe care le plătesc degeaba, se pot lăuda că au luat măsuri de deszăpezire.

27.02.Seara

O să spuneți că m-am tâmpit, că nu are nici o legătură Luluța și echipa ei, cu iarna și efectele ei. Pe cuvânt ? Dar cu nesimțirea ? Ai, cu nesimțirea au legătură? Da, și o să spuneți, ete și ? Păi așa zic și eu! Ete și ?

28.02.Dimineata

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Ete și ?

  1. NeO

    Sunteţi răutăcios, nu a spus ieri marele primar al Craiovei că a preferat „să facă economie la bugetul municipiului” când e vorba se deszăpezire ? Cu 40 de utilaje la 345 de km de străzi cât are Craiova, la o viteză medie de 5km/h, matematica spune că trebuie să treacă prin faţa blocului de foarte multe ori în fiecare zi. Pe hîrtie, aşa se şi întâmplă, pe teren să fiţi mulţumit dacă a trecut o singură dată în 3 zile. Pentru că de mâine începe gerul, o să mai faceţi o fotografie şi puteţi să o postaţi până la Paşti, că nu se va mai schimba nimic. Nu a mai fost vorba de economie la buget când au triplat salariile la primărie! În rest, Circul România merge mai departe.

  2. geofreeland

    In ce tara traim? Cand „nesimțirea prezidențială depășește limitele capacității de înțelegere umane” nu ne mai ramane dacat ca trebuie sa intelegem noi de aici ca in Romania nu exista Guvern, nu exista Parlament, nu exista Constitutie, nu exista legi. Exista numai Johannis si Klemm, mandri audaci la un bilant, unde, spune el, „cifrele nu mint, sunt obiective” dar acele cifre sunt oameni si destine, paraduite, distruse, hartuite si in final achitate de instante. Cam asta e DNA si atoatestiutorul in toate, dulapul national, viitor sluga sef pe la Europa rothschildiana, IGFarbeniana unde cele cinci sute de milioane de cetateni traiesc intr-o cusca de gradina zoo. Noi, cu un neamt in frunte, ca romani nu se mai gaseau, suntem acolo unde curg in mare toate zoaiele dunarene ale batranului continent. Io cred ca atunci cand vorbim de nesimtire in functii publice incepe penalul.

  3. geofreeland

    Maine vine Timmermans. De ce o veni? Sa ne spuna ca se nu stiu ce face pe CCR, pe legi, pe Parlament, pe ministrul justitiei, pe toti din tara asta si ca el, Timmermans, ne va spune ca Kovesi trebuie numita pe viata la DNA, indiferent ce va face, spune, va paradi destine. Asa ca se ne invatam minte ca justitia trebuie sa fie independenta. Adica justitia e o noua forma de diktatura. Si ea e DNA. Restul, adica poporul, pe branci si ciocu’ mic. Liberatea e un lux, cum ne zise tanti Pruna.

  4. @Geofreeland,
    Suntem o tara de sclavi.

  5. geofreeland

    Suntem blamati, haituiti sau hartuiti, cum vreti, de olandezi, numai pentru faptul ca suntem aici de mii de ani. La poarta Europei. Asta e vina noastra de le casuna olandezilor sa ne stigmatizeze ca suntem mai corupti ca ei, sa ne umileasca cu o ambasadoare care se trage de sireturi cu smecheri condamnati, ba mai vine si acest Timmermas, tot olandez, cu MCV-ul in bat, ca osul la caine, cu Schengen, ca o fata morgana, vine sa ne puna sula-n coaste. De ce? Pai miliardele Constantei. Vor sa ne spolieze de veniturile pe care noi, aici fiind, le-am obtine prin tranzitul de marfuri prin Constanta. Asta vor ei! Si ce, ii doare gura sa latre, sa ne faca pe noi coruptii lumii? Al dracului grupu’ asta de la Bildenberg. Tucalarul sef de la noi care o fi? Cam asta e miza cu tzatza Covasita si de ce o tin mai marii in brate.

  6. @ Sa nu mai dam vina pe altii,pe soarta, pe geografie, pe imperii, pe noroc, sau mai stiu eu pe cine. Numai NOI suntem de vina ca ii lasam pe altii sa ne dirijeze, sa ne exploateze, batjocoreasca si sa ne impuna politica lor. Daca nu le-am permite, nu ar indrazni sa vina sa ne comande chiar la noi in casa. Cand a venit portarul de la ambasada SUA in Parlament sa dea lectii comisiilor juridice, ne-am pus eticheta.

  7. geofreeland

    Cum e Romania azi?

    „— Și dacă îmi ia vita din bătătură?
    — N-o ia, afirmă Moromete cu tărie. Ascultă aicea, nu se poate să facă ei una ca asta… Nu se poate, fiindcă e pericol, te rog să mă crezi…”
    Perceptorul însă era departe de a fi de aceeași părere cu Moromete. Fără să se sperie de vreun pericol și după ce lăsase mai întâi să se creadă că nu-și va pune curând în practică amenințările, în dimineața următoare … formă o comisie din funcționarii primăriei și însoțit de șeful de post porni fără veste prin sat și începu sechestrările. Singurul pericol de care se temea erau câinii. Într-adevăr, aceștia urlau în voie; jandarmul amenința că va trage cu pușca în ei.”

    Putem intelege ca:
    – vita, vita din batatura, la noi fiind PORTUL CONSTANTA, sursa de venit si existenta…
    – pericol? Pai da, daca dam Constanta fortati e ca si cum am pierde-o fara razboi, nu am mai fi un stat suveran, ci un rahat care isi bate joc de intrega istorie…
    – perceptorul? Uniunea Europeana, fara comentarii…
    – comisie din functionarii primariei? Tot UE si comisiile ei…
    – seful de post? Aici e o mare intrebare. Eu as zice ca e KiWI…
    – cainii? Da, astia sunt presa, care latra degeaba, la luna…
    – jandarmul? Da, io zic ca sunt aia alde Klemm…

  8. Vladimir Putzin

    A venit primăvara
    Ciririp cirip cipa
    Cucu’ și cu Pupăza
    Țin bilanț la CCA … ,!

  9. florin epingeac

    …a fost unul in istoria noastra recenta care nu a permis nimanui,, sa ne dirijeze, sa ne exploateze, batjocoreasca si sa ne impuna politica lor,, si stit foarte bine cum a sfirsit…

  10. Vladimir Putzin

    In Carpații de Curbură
    Multe grade minus fură
    Si acuma procurorii
    Caută făptuitorii …

  11. @Vladimir Putin,
    In Carpatii de curbura
    Multi se fac ca dau.. din gura
    dar cand dau si procurorii
    Parca au trecut.. dihorii.

  12. Sergiu

    @florin epingeac: a sfarsit-o asa deoarece chiar a crezut in ceea ce spunea (ca si Quadaffi; Saddam?; Assad la fel, a evitat la mustata momentul de incheiere, cu ajutorul Marelui Aliat Rasaritean – fata de noi – care a pus umarul intru incheierea ignobila a presedintelui Nicolae Ceausescu); oricine va aparea in locul lui va tine minte momentul.

  13. Geofreeland

    Ceausescu, pentru a avea forță de munca pentru „subminarea economiei naționale” si sustinerea sistemului de pensii (contributori/pensionari) a creat „decreteii”. Adică creșterea demografica. Nemții si alte tari civilizate înecate in valori europene au recurs la ” potopul” cu imigranți. Forță de munca si piață de consum. Peste 30 de ani in nordul Africii si Orientul Apropiat se va vorbi in limba lui Rommel iar la noi in limba romani. Ete si? Minca-ti-as,vorba lui Portocala, porcuroru’.

  14. geofreeland

    Ce spui Frans? Ne spui ca ridicarea MCV si intrarea in Schengen sunt ca linia de sosire la Maraton. Ca mai avem putin. Pana ne luati si putinul acela.Nu, mister Frans. Nu mai avem nimic. Aceasta inventie a DNA-ului, cu atributii care le putea face orice parchet ordinar, a distrus Romania: a permis distrugerea capitalului romanesc, a economiei de productie si a spoliat tara de profitul autohton. E o realitate ca, in ceea ce a urmat asa-zisei vanzoleli criminale din ’89, Romania a involuat in contextul european la nivel de colonie. Va plangeti ca nu avem puscarii moderne, va doare de soarta puscariasilor romani, dar atunci va intreb de ce nu ne dati bani sa le modernizam? Ca statul roman nu are pentru ca i-ati luat toti banii si resursele! Va plangeti ca azilurile si orfelinatele romanesti sunt sub norme. Dati-ne bani sa le facem, sa platim la standarde personalul de ingrijire, ca statul roman nu are banii pe care voi ii furati zi de zi! Ne-ati dat bani sa vopsim scoli in care nu mai sunt copii, sa bagam apa cu acces public la tara si nicio pompa din drum nu functioneaza iar canalizarea la tara e un vis la care ne gandim stand pe latrina din fundul curtii. Drumuri ziceti? V-ati tras numai acele cai pentru tirurile voastre care ne polueaza la greu. Va plangeti ca Romania e poluanta din cauza second handurilor voastre din cimitirele de masini? Faceti o Rabla europeana si nu mai poluam. Cine sa mai faca proiecte europene nenea Frans cand DNA-ul sta cu ochii pana si in chilotii Babei Safta?
    Cum adica noi suntem la Maraton, neica Frans? Am obosit de mara-toanele voastre sclifosite mai ioropenilor. Zici ca esti informat de ce se intampla in Romania. Pai atunci nu esti decat complice la gasca asta de arbitri care fluiera si pentru faulturi inventate. Asa ca, nene Frans, de ce nu ne-o spui p-a dreapta, veti intra in Schengen daca ne dati Constanta si daca nu, va snopim cu MCV-ul asta ca un sac de nisip in spate conditie sa alergati la Maraton. De ce venisi? ma intreb si io.

  15. Vladimir Putzin

    @ Brava prietene Geo !,
    că de data asta, parcă-mi luași vorba din gură … !!!
    La aceasta autentica noua „ERATĂ”, nu mai veni ca la prima transatlanticul Gordon cel Mincinos, ci atot si atoatestiutorul zburator olandez Habarnnamm …
    Ăla hoț …, ăsta hoț …, mama lor la toti … !!!

    Bibliografie: un text din muzica folk a fostului parlamentar Victoraș Socaciu (fara cratimă, că deranjează).