Te doare bulbul rahidian

Categoria Opinii

 

Nici nu a început bine săptămâna că a început să plouă. Nu cu apă de ploaie, cu apă grea, apă cu greutate. Apar  știrile nu ca ciupercile  după ploaie ci ca guvernele PSD după 2017.

Cernavodă apă grea cin te ia nu te mai vrea

La Cernavodă avariile se succed cu viteza like-urilor pe pagina lui Iohannis la alegeri. Nici nu știi unde să mai calci să nu le strivești. Din jumătatea de centrală care funcționa,(pentru că la noi reactoarele funcționează ca frecatele luate de la briți, când una când alta, ca să nu se strice amândouă odată, să avem măcar piese de schimb) a fost oprită 45% din capacitate,  dar nu așa de capul ei, ci controlat, ca să nu creadă cineva că în România își face cineva de cap cum vrea el. Inițial când am auzit că e avarie și că se va întrerupe temporar activitatea m-am panicat, dar noroc că specialiștii dețin controlul și vor înlocui rulmentul. Mi-am adus aminte apoi că armata merge de ani buni cu capacitatea operativă redusă cam tot la fel și nu a murit nimeni de îngrijorare. Mai mult, în perioada Iulie-Noiembrie structurile centrale mai erau încadrate cu 20% în funcțiile de la batalion în sus și nu ne-au bătut rușii. Adevărul e că suntem tari. Dar cel mai mare noroc este că totuși Centrala Atomo Electro-statică de la Cernavodă dă țării doar 18, 42105263157895% din necesarul de energie, restul îl dau minerii din Valea Jiului și îl iau ungurii din Marea Neagră. Hai că suntem cool.

”Generalul” cu cercel și nevasta-n portofel

Că tot vorbii de armată, luni, 26.03.2018, pe la ora prânzului, postul România TV anunța  alături de știrea catastrofei de la Cernavodă, o știre cu altă catastrofă națională sub titlul ”soția unui cunoscut general, scandal cu amanta acestuia”. Iarăși mă luaseră palpitațiile, mă și gândeam că cine știe ce cap al armatei își puse  izmenele din sacul de alarmă pe gardul televiziunii respective. Așteptai cu sufletul la gură să văd cine face circ din viața personal și când colo ce să vezi ? ”Generalul” era nimeni altul decât Ilie, cel care mai făcuse scandal că lui nu i se mai dă o stea ca lui Iordănescu sau că nu este primit la tribună ca Onțanu. Omul ăsta chiar nu are bun simț nici cât lemn mai e în pădurile concesionate de Holzenindustrie. Nu mă interesează viața lui amoroasă, nici de câte ori își spală prezervativele în presă, dar îmi vine să mă fac ministru al apărării și să îi iau uniforma pe care a  făcut-o de râs de atâtea ori prin ținuta și comportamentul său mitocan. Mă întreb de ce oare televizuina respectivă nu a prezentat știrea respectivă sub titlul” soția unui cunoscut tenisman” și a titrat ”soția unui cunoscut general”? Este cunoscut Ilie mai mult ca general decât ca sportiv? Bineînțeles că nu, dar s-a făcut de mai multe ori de râs pe el și haina militară, ca general iar când e vorba de fapte negative, dă mai bine pe sticlă să implicit armata, că tot au pensii nesimțite, să vadă lumea că ”au și comportament pe măsură”. Ultima oară domnul ”general” Năstase își bătuse joc de haina militară când a apărut la aniversarea clubului Steaua, îmbrăcat în uniformă și cu cercel în ureche. Asta e imagine ape care o face Ilie Armatei și nimeni nu se sesizează. La așa ministru, așa general, se potrivesc. Ambii au aceeași misiune, să își bată joc de armată.

Klauss, nici român nici sas dă cu flitul  pas cu pas

Dacă tot vorbirăm de bătaie de joc să nu uităm de decizia cotroceanului de a nu participa la activitatea de aniversare a actului Unirii din 1918, de pe data de 27.03.2018 din Parlament. Nu că ar fi prima oară când Parlamentul trage hăis iar președintele cea, dar de data asta se aniversează100 de ani de la UNIREA  TUTUROR ROMÂNILOR iar Klauss Iohannis dă pas. Nu pas cu pas, doar pas. Unii spun că nu e de mirare, el nu ar fi român, ar fi neamț, sau sas, sau cine mai știe ce, dar nu ține. Indiferent ce naționalitate ar avea, este președintele României și nu l-a forțat nimeni, nici nu i-a pus pistolul la tâmplă, dimpotrivă, a tras cu dinții și ar fi tras și cu mitraliera ca să fie uns domn. Nu știu cum o fi în alte țări, dar nu cred că mai e o țară în care președintele țării să nu participe la un astfel de eveniment pentru că este organizat de oponenții politici,  asta, culmea, în condițiile în care funcția este APOLITICĂ prin statut. Poate Iohannis, profesorașul din mărginimea Sibiului, moștenitorul unei organizații naziste, dealerul de copii, norocosul posesor a unor case obținute prin fals avea dreptul să refuze participarea la un eveniment care era semnificativ pentru români, dar președintele României nu numai că nu are acest drept, dar are chiar obligația să participe altfel, intră în categoria Laszlo Tokeș cel care a spus că pentru el Ziua Națională a României este zi de doliu. Aș vrea să văd care este politicianul sau partidul care va cere declanșarea procedurilor de suspendare a lui Iohannis dacă nu va participa la eveniment, pentru că asta este SFIDARE LA ADRESA NAȚIUNII în baza încălcării art 4 (unitatea poporului și egalitatea între cetățeni) art 54 (fidelitatea față de țară) coroborat cu art 80(1 – rolul președintelui)95(1-suspendarea din funcție), din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI). Dacă președintele va considera că acest eveniment poate fi evitat prin participarea la altă activitate, înseamnă că pune acel eveniment în fața istoriei neamului și poziției sale de președinte al românilor. Îmi amintesc  că domnul Iohannis a participat pe data de 5 August 2017 la ” cea mai mare întâlnire  a sașilor” . Iată ce le spunea domnul președinte , fraților sași cu această ocazie : ” „Avem şansa să oferim noilor generaţii argumente şi fapte pentru ca România Centenarului să fie redescoperită drept loc al oportunităţii şi prosperităţii. Vă invit să vă alăturaţi acestui proiect al libertăţii şi toleranţei, unde dumneavoastră, saşii din Transilvania, indiferent de unde aţi venit astăzi la Sibiu, sunteţi acasă!” Asta era valabil pentru sași, dar se pare că domnul Iohannis nu este nici român, nici saș, pentru că el nu se alătură acestui proiect al libertății și toleranței. Vreau să privesc în ochi românul care va mai vota cu Iohannis la viitoarele prezidențiale.

Ați făcut c-așa ați vrut, dar cu calul ce-ați avut?

Aud că marele frate de la Bruxellee a cerut sclavilor să se solidarizeze cu briții și să expulzeze și ei oarece  diplomați ruși, nu contează câși, nu contează pe cine, nu contează dacă au făcut ceva sau nu, dacă sunt ruși, sigur trebuie să fi făcut ei ceva și conform principiului Custer, ”un rus bun este un rus expulzat”. Iată comunicatul MAE:

”Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozițiilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României”

Domnul Bogdan Chirieac, cel care ”de mic copil” stâlpea poarta Ambasadelor SUA oriunde se afla, a explicizat:

”Nu doar România intră în această poveste. În acest moment au luat această decizie și Franța, Germania, Letonia, Polonia, au expulzat diplomați ruși. Ne aflăm în fața unei decizii europene. S-a luat o decizie în Comisie și România trebuie să o respecte.”

Deci să stăm liniștiți, suntem în companie selectă, ne facem ”datoria” față de stăpâni și probabil vom fi recompensați, ni se va mai lua de pa umeri povara unor ramuri din economie aduse la faliment ca urmare a  instrucțiunilor FMI.

Noaptea minții este luminoasă pe lângă această decizie. Nici nu știi ce este mai aberant. Păi o să amintesc domnului Meleșcanu, care se pare că s-a ”senilit” total, că:

1.       Politica externă, ca și cea internă se stabilește de către instituțiile statului, intră în prerogativele președintelui, guvernuluiși parlamentului, NIMENI NU ARE DREPTUL SĂ DEA ORDINE ÎN ACEST SENS, nici măcar indicații;

2.       Marea Britanie nu mai este parte a UE, deci pe de o parte, UE nu are dreptul să decidă în privința Marii Britanii iar țările UE NU SUNT OBLIGATE să copieze decizii ale acesteia nici măcar din solidaritate;

3.       Nu poți declara că expulzezi pe cineva așa că ți s-a pus ție pata, apoi să dai cu banul să vezi pe cine, sau să cauți nod în papură cuiva, ca să faci pe plac nu știu cui. Este absolut incalificabilă această măsură, indiferent față de cine s-ar lua, nu poți expulza pe cineva arbitrat, la loz în plic. Nu numai statul, dar și persoana respectivă sunt jignite și li se face o mare nedreptate;

4.       Măsura este fără precedent, încălcându-se mai multe principii de drept internațional și diplomație. Este o nebunie.

5.       Acest act arată că de fapt UE nu este o Uniune bazată pe dreptul fiecărei țări de a-și stabili propria politică, ci un atelaj mânat de un biciușcar fără minte.

Este evident că se încearcă provocarea Rusiei, poate pentru a declanșa un conflict și mai mare sau poate pentru a verifica bilele lui Putin. Mă mir că nu le-au văzut până acuma, că nu s-a  ferit să le arate.

Oare cum se va face nominalizarea expulzatului, în ordine alfabetică, cronologică, patologică?  Parcă văd că vine comisarul și întreabă: ”băi, pe care te cheamă Ivan, ești expulzat”. Propun să se facă o cursă un tren ceva, ca pe vremea naziștilor și să fie adunați și  trimiși toți în Bug, pentru vina de a fi diplomați ruși. Nu sunt pro rus, față de oricine s-ar fi luat această decizie aș fi avut aceeași reacție, mai ales că  nici o instanță nu a decis sau dovedit inculparea guvernului rus în otrăvirea spionilor ruși. Uniunea Europeană, a decis ca pentru pedepsirea unei nedreptăți să comită o altă nedreptate, în numele democrației pe care pretinde că o apără.  Triste vremuri trăim.

Având în vedere faptul că nu toate țările au adoptat și nici nu vor adopta această măsură, ci doar cele mai mari și cele mai umile, deci extremele, decizia României arată ce statut avem. La noi însă este deja tradiție să ne batjocorim eroii și să ne ridicăm trădătorii la rang de eroi, la îndemnul altora așa că de ce mă mai mir? În plus, având în vedere poziția  de vecin al Rusiei, România, pe lângă celelalte acte de-a dreptul inconștiente  deja adoptate față de Rusia doar din dorința de a face pe plac celor care numesc președinții, premierii, procurorii șefi, guvernatorii băncii naționale, și teatrele de operații, face din români prima țintă a rușilor în cazul unui eventual conflict. Dacă este unul care crede altceva să scoată capul din nisip.

Reamintesc celor care au uitat că în timpul ”prieteniei” cu rușii, care se spune că a fost cea mai groaznică ocupație a României de  către un aliat, conducătorii români  au avut totuși de trei ori curajul să fie singurii care s-au opus ”indicațiilor prețioase” ale marelui prieten de la răsărit:  prima oară în iunie 1967 când a refuzat să rupă relațiile  cu Israelul pentru conflictul cu Egiptul a doua oara în august 1968  când URSS a invadat Cehoslovacia iar România nu numai că nu a participat, dar a și condamnat acțiunea, iar a treia oară la Olimpiada din 1984 când din nou în ciuda liniei de partid trasate cu fir roșu de Moskova, România a refuzat să boicoteze Olimpiada de la Los Angeles, uite așa de-a dracu.

Astăzi România e complet transformată, a schimbat direcția dar a și pierdut orice urmă de demnitate, suveranitate, independență, astăzi ești ”patriot” doar dacă îți manifești umilința și supunerea față prietenul strategic, varza de Bruxelles. sau chiar și alți păpușari mai mici, dacă iese un ce profit.

Toate aceste evenimente și știri au ”colorat” ziua de azi. Să mai spun ce culoare are viitorul?

https://www.libertatea.ro/stiri/unitatea-1-centralei-de-la-cernavoda-fost-oprita-2192774

https://www.libertatea.ro/sport/ilie-nastase-general-cu-cercel-1864788

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/klaus-iohannis-prezent-la-cea-mai-mare-intalnire-a-sasilor-772889

https://www.antena3.ro/actualitate/romania-va-expulza-un-diplomat-rus-461784.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Te doare bulbul rahidian

 1. Ifrim

  Dulapul plimbaret,melteanul autist ng,îng,ng nu poate participa la aniversarea centenarului deoarece simultan si-n acelasi timp se desfasoara si festivalul mancarurilor traditionale romanesti recte gulash & curtochi colachzi!

 2. MIhai

  Domnule NEACSU, asa cum foarte bine observati, o facem si noi cei multi. Avem Constitutie, avem legi, avem cutume. Problema e ce mai facem cu ele ? Ce mai are de facut un popor care este calcat in picioare chiar de catre cei ajunsi la conducere si care se sterg undeva si cu Constitutia, si cu legile si cu bunul-simt? Eu ma gandesc la o modalitate de rezolvare, dar nu o spun, de teama ca ar putea parea prea radicala. Si totusi, in conditiile date… Deci, ce credeti ca ne mai ramane de facut? Au spus-o altii, mai destepti decat mine : Situatiile extreme impun masuri extreme ! Deci ?

 3. Vladimir Putzin

  Eu nu stiu ce-ar mai fi in plus de comentat la cele trei clisee smulse de domnul Marin aneacșu, din fosa septică a ternului si rusinosului nostru cotidian. Un absurd triptic, compus dintr-un „general” intr-ureche … cu-n cercel, un „presedinte” – ciocoi, penal până-n albul ochilor si maduva maduvei oaselor, care uraste visceral poporul care îi preaindestulează nesimtita-i infatuare si nesatulele-i mate si un matusalemic „ministru” de externe, trezit din senila-i hibernare, de o usa trantita de curent, pe la o cabina dintr-un WC bruxelez.
  O tripleta de natarai, sau o troica de gloabe, sau un brelan de doiari, sau cum vreti voi sa-i ziceti acestor tripleti mapeți, erupti din neputinta noastra de a ne alege in sfarsit, in crancena si vitala noastra escala spre viitor, un autentic cap de coarda …

  Notă:
  Aceasta nu se vrea un pamflet, ci un autentic si S(M)URD geamăt, al unuia care a fost invatat si a jurat sa-si iubeasca si sa-si slujeasca fara rezerve pamantul natal.

 4. @Mihai,
  În mesajul de Anul Nou din 2017,scumpul nostru conducător, referindu-se la protestele stradale ale oamenilor muncii de la orașe și sate spunea: ”Viitorul ne va pune în fața unor noi provocări, iar lecțiile trecutului ne dau încrederea că împreună, uniți și solidari, avem puterea de a construi o Românie mai bună, pentru noi și generațiile viitoare.”
  Deci așa cum spunea tovarățul președinte Klauss Iohannis să învățăm din lecțiile trecutului și să facem față noilor provocări, uniți și solidari pentru că numai așa vom avea puterea de a construi o Românie mai buna. Alles Klar ?

 5. Geofreeland

  Nesimțirea, ca termen neaoș, conform DEX, în limbă română, nu germană, are și o conotație klausiană specifică a trădării naționale. Așa ceva nu credeam că o să văd. Dulapul național, nu preșul nostru, ci al altora, sunt lucruri de genul neutru, fără simțire, adică nesimțite. Or crede ei că românii sunt proști dar io zic că acest sas cocoțat în fruntea statului român va intra în Guiness Book. La o festivitate a Marii Uniri naționale în Parlamentul României președintele României refuză să se adreseze nației române. De ce? Pentru că vrea să fie persona non grata. De fapt e, noi știm și mă întreb ce treabă mai are ăsta cu noi? Eee, aici e aici. Păi mai are treabă zic ăia care îl trag de sfori. Și sunt mulți, bine organizați, și nu de-acum, de sute de ani, România e prea bogată, pohta ce-am pohtit, cam ăsta e crezul lui de țară. Și dacă mă uit mai bine, dulapul ăsta, care e turistul în propria țară, nu s-a implicat în nici-o chestie de importanță pentru viața românilor, în afară de acuze de penali nu are nimic în creier darmite în a spune două slove din care oricum nu se înțelege nimic. Ca atare gestul lui de sfidare națională îi trădează ca pe orice impostor. Mai vrea respect? Respectul ți-l câștigi nu ți-l impui. Până și pe stadioane se cere respect darmite față de un parlament. QED.

 6. Draghici

  Stimate domn Neacsu,
  Din pacate poza publicata de dumneata(preluata de la Lupuldacic.ro – o mascarada de site) este falsificata. Ilie Nastase nu poarta si nu a purtat niciodata cercel la ureche. Te rog sa faci cuvenita rectificare!
  In ce priveste gradul nemeritat, e treaba celor care l-au acordat. Dumneata nu ai facut pentru Romania NIMIC, Ilie a facut ceva. Intreba lumea pe strada de alde Neacsu si ai sa vezi!

 7. Geofreeland

  Te crucești nu alta! După ce că a făcut pe mortu’n păp’șoi și nu s-a dus la Parlamentul României să se adreseze nației române, dulapul vociferă la Dragnea că are un discurs bombastic referitor la unirea cu Moldova. „Trebuie lucruri concrete” concluzionă dulapul. Mare abureală! Păi, nene sasule, cel cai concret lucru e să-l fi făcut de dumneata, mare preș, și să denunți mizeria de tratat Ribbentrop-Molotov! Ori nu te lasă Merkelica? Că ei, mari războinici, se uniră, nu? Și noi rămăserăm cu pământ românesc pe la ucraineni, cu Basarabia ciuntită…Așa că, nu ține stimabile, refuzul de a te adresa națiunii române la o ședință solemnă pe tema unirii e o nesimțire crasă, o sfidare și mă întreb, de ce te plătesc românii? Miami, Teneriffe, ski pe Șureanu, trai neneacă, 3 zile de „muncă” pe săptămână, nici gravidele nu ar spera. Cam asta e situația. Trăim „pas cu pas” adică dăm pas la toate, ca la pocker.Ne-au pricopsit (fraierit) ăia de afară! Cum zise Țuțea? Popor de idioți? Eh, zise și el așa de supărare, că noi nu suntem.

Statistici T5